Driessen wijst Van Gaal in column op ‘Lukkien, Lang en Bergwijn’

Woensdag, 18 augustus 2021 om 06:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:06

Louis van Gaal beschuldigt de media te pas en te onpas van verkeerde beeldvorming van zijn persoon, maar hij geeft er alle aanleiding toe, zo benadrukt Valentijn Driessen daags na de presentatie van de bondscoach van het Nederlands elftal. Tijdens de persconferentie in Zeist was de spanning tussen de trainer en de chef voetbal van ‘krantje’ De Telegraaf al duidelijk merkbaar en de journalist gaat in zijn column dieper in op hoe Van Gaal zichzelf presenteerde. “Volgens de nieuwe technische baas wacht een hels karwei. Onzin.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door doekedokkuma727)

Wat moet dat toch een zwaar leven zijn, als je alles door een negatieve bril bekijkt. Driessen heeft geloof ik nog het idee dat Nederland tot de wereldtop behoort. De realiteit is dat wedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije niet per definitie 9 punten betekenen. Heb het idee dat Driessen het Nederlands elftal zwaar overschat of de tegenstanders zwaar onderschat. Ik hoop dat van Gaal alle monden keihard snoert en fantastisch gaat presteren. Maar ach, dan vindt Driessen wel weer wat anders om te zeuren. Die man richt zijn pijlen op alles wat beweegt. Zal hij balen dat hij zelf eigenlijk maar zo'n marginale rol speelt in de voetballerij?

18 augustus 2021 om 07:15

Het grappige is dat als Van Gaal 9 punten weet te halen dat Driessen weer iets zal zeggen als: Zie je wel?! Ik zei toch dat het makkelijk te doen was!

18 augustus 2021 om 07:49Het is inderdaad een beproefde tactiek van Diessen. Hij deed het geregeld bij Ajax, met name bij ten Hag. Toen Ten Hag en Ajax goed bleven presteren hoorde je hem niet meer en gingen de pijlen op andere clubs. Vorig jaar had hij in Roger Schmidt een gewillig slachtoffer. Nu wint PSV en verloor Ajax dus is Ajax achterhaald en speelt met drie bejaarden.

18 augustus 2021 om 07:49

Precies, volgens de logica kan Driessen niet verliezen. Negen punten krijgt die gelijk, geen negen punten kan die lekker kritiek geven. Over z'n geloofwaardigheid zal die zich geen zorgen maken, die is die toch al kwijt.

18 augustus 2021 om 10:15

Ben het helemaal met jullie eens dat die driessen van TV en uit de krant moet. Maar laten we eerlijk zijn de tegenstanders die je treft in kwalificatie zijn echt wel minder dan NL en kwalificatie moet je gewoon rechtstreeks afdwingen en alles winnen. kom op zeg. Noorwegen heeft 1 topspeler (haaland en nog een reserve van Real Madrid die een aardig balletje speelt maar voor de rest is het veel minder dan NL. Over die andere landen nog maar te zwijgen.

18 augustus 2021 om 07:25

Moe word je van die vent! We hebben gewoon geen goede buitenspelers. Hoe moeilijk is dat voor hem? Daarnaast heeft 4-3-3 ons al zo'n 25 jaar niets meer gebracht en hebben we onze enige prijs ook niet meer een 4-3-3 systeem gewonnen. Wat een gezeik altijd over het systeem.

18 augustus 2021 om 14:24

We hebben betere buitenspelers dan wingbacks.

18 augustus 2021 om 07:36

Kom toch op, met deze selectie is het toch geen hels karwei om je te kwalificeren voor dit tournooi zeg. Hij heeft toch gewoon gelijk. Van dijk, de vrij, de ligt, de jong, depay, wijnaldum. Al is de rest aanvulling, met die spelers ben je het toch gewoon verplicht om van deze tegenstanders te kunnen winnen. Dat indekken tegen van alles en nog wat. Ja driessen is een azijnzeiker en praat heel veel onzin. Maar van gaal is een verschrikkelijk arrogante kwal die denkt dat wereld om hem draait en maakt het in zijn eerste actie alweer direct duidelijk wat het is. De groep is matig, het karwei hels. De rest van de nederlandse trainers kan het niet, dus moet ik het maar weer doen.

18 augustus 2021 om 08:13

Amen

18 augustus 2021 om 08:13

Nou waarschijnlijk heb jij de laatste wedstrijden van deze groep gemist? Die waren geweldig. Daarnaast Driessen krijgt van mij nooit gelijk al heeft hij het. Dit is zo’n nare man met alleen maar negativiteit. Daarnaast denkt hij het allemaal beter te weten dan Ten Hag, Overmars, van Gaal, Schmidt etc. Wat is zijn ervaring in de voetballerij? Of is hij een langs de lijn supporter? Een kwal is het, meer niet!

18 augustus 2021 om 08:15

We hebben het inderdaad gezien het laatste jaar hoe goed dit team is. Zelfs verloren van Turkije kort geleden...

18 augustus 2021 om 08:44

En vlak daar voor bijna de nations league gewonnen. Een slechte bondscoach, maakt geen verloren generatie. We hebben nog steeds een top team.

18 augustus 2021 om 08:45

Is het tegelijkertijd ook niet net zo arrogant om te denken dat wij na de afgelopen 7 jaar wel even winnen van dit soort landen. Op papier zijn wij de favoriet, eens, maar laten we vooral zulke tegenstanders niet onderschatten en vooral Noorwegen en Turkije gewoon serieus nemen. Een ploeg met Haaland en Odegaard, gelukkig zonder wedstrijdritme, moet je altijd serieus nemen.

18 augustus 2021 om 09:00

@jdg84, en dan vergeten we nog Weghorst die gewoon bij de topscoorders van de bundesliga hoort en zometeen bij Inter gaat spelen? Noa Lang die de MVP van Belgie is. Daley Blind met 150 wedstrijden bij Manchester United. En toevallig kan je ze ook allemaal opstellen in één team tegelijkertijd. Dan kan je echt niet zeggen dat je een dramatische selectie hebt.

18 augustus 2021 om 09:28

Frankrijk was in 2002 regerend wereldkampioen, Europees kampioen en had de confederation cup gewonnen. In Zuid-Korea zaten de topscorers van Engeland, Italië en Frankrijk bij hun selectie. Ze scoorden niet en wonnen geen enkele wedstrijd. Roemloos eruit in de poule fase. Voetbal is geen logisch spelletje.

18 augustus 2021 om 09:58

Waar zegt van Gaal dan dat hij een dramatische selectie heeft? Die heeft hij wel, zolang Depay en Wijnaldum met hun eigen wedstrijdje bezig zijn, zoals tijdens het EK. Als de aanval niet gaat lopen dan is het dweilen met de kraan open vrees ik.

18 augustus 2021 om 10:18

@jdg: Gelukkig iemand die wel langs een persoon kan kijken. Want de rest laat zich blind varen dor haat, terwijl Driesen gewoon weer gelijk heeft. Dit Oranje moet negen punten halen. Alleen Odegaard en Haaland mogen niet genoeg zijn om ons te verslaan. Van Gaal heeft helemaal geen hels karwei, het is gewoon zwak als hij het niet haalt.

18 augustus 2021 om 10:28

@bergkamp: Blind is wel een matig voorbeeld, maar de rest is inderdaad sterk. Van Dijk, De Vrij, Gini en Frenkie absolute top. Depay, De Ligt, Dumfries zijn geen koekebakkers. Echt wel een prima team inderdaad

18 augustus 2021 om 10:32

Tweede, we verloren de finale van Portugal

18 augustus 2021 om 10:56

Ik word zo moe van Hollands school, met die school is geen prijs gewonnen . Gewoon totaal niks alleen final gespeeld meer niet. Is nu al 35 jaar geen EK geen WK mee gewonnen. Dus stop jullie mee met die onzin van Hollands school 4-3-3
Ik word echt moe van.

18 augustus 2021 om 19:51

Blind matig? Jij hebt er kijk op. Ik zeg Lanjouwer voor bondscoach. Die stelt waarschijnlijk direct beide Veermannetjes op.

18 augustus 2021 om 20:00

Nee jij bent lekker objectief. Zeg nou eerlijk. Hoe groot is je haat richting een v Gaal, Blind en ja…Ajax! Spreek dat uit zodat een ieder door “jouw” reactie heen kan lezen.

18 augustus 2021 om 08:03

Nederland behoort ook tot de top van de wereld. Van Dijk, De Ligt, De Jong. Dat is gewoon wereldtop. Tel daarbij nog Depay (al vind ik die persoonlijk wel overroepen, maar speelt toch maar mooi bij Barcelona). En je hebt gewoon een oudsider voor de wereldtitel. Ik schat Nederland, momenteel, hoger in dan België.

18 augustus 2021 om 08:15

Klopt maar dan zal iemand er nog wel een team van moeten maken. Want dat was het tijdens het EK absoluut niet. Zo typisch NL te denken dat we het wel even doen.

18 augustus 2021 om 08:37

Nadeel is dat onze echte toppers achterin lopen of het spel verdelen in De Jong. Wijnaldum is een geweldige speler maar helaas bij PSG een simpele waterdrager en Depay moet het ook allemaal op een hoger niveau nog maar laten zien. Is prima begonnen, dat wel. Wij zijn aanvallend simpelweg vrij matig. Belgie heeft het andersom en wint potten daarom ook simpeler. Een De Bruyne en een Lukaku maken elke pot het verschil bij hun land. Wijnaldum en Depay doen dat ook wel, maar als het niet loopt verzuipen zij ook. De Bruyne heeft dan altijd nog wel een geniale bal in petto waarmee hij iets open kan breken.

18 augustus 2021 om 09:53

Met 3 spelers die wereldtop zijn hoor je niet bij de top van de wereld. Van Dijk komt net terug van een blessure, De Jong is totaal niet beslissend bij Barca en De Ligt maakt te vaak domme fouten. Het kan een heel mooi team worden, maar op dit moment is het echt alle hens aan dek om überhaupt mee te mogen naar het WK

18 augustus 2021 om 10:43

Hoeveel wereldtoppers heeft Europees Kampioen Italiã« dan? Echt niet heel veel meer dan Nederland en je ziet hoe ver die zijn gekomen. Ik ben het niet vaak eens met Driessen maar Van Gaal moet zich niet zo lopen in te dekken. Nederland moet gewoon 4-3-3 sorry 1-4-3-3 spelen en deze drie wedstrijden winnen met het materiaal dat er beschikbaar is.

Bijlow
Timber
Van Dijk
De Ligt
Blind
Wijnaldum
De Jong
Gravenberch
Berghuis
Malen
Depay
18 augustus 2021 om 10:53

@redbaron: Dan toch 100 maal liever Wijndal of Malacia i.p.v. Blind. Tevens zou ik De Vrij en Dumfries ook opstellen. Met de rest ben ik het wel eens. Wellicht nog Gakpo voorin en Malen ofwel Berghuis ernaast

18 augustus 2021 om 11:35

Dat Oranje geen wereldtop is, zagen we op het jongste EK

18 augustus 2021 om 19:54

Heeft Blind je iets aangedaan? Die jongen speelt al jaren op een zeer hoog nivo. Ajax is oa dankzij hem al 2 jaar kampioen. Maar je argument is,bijna zeker weten, gebaseerd op het ajacied zijn. Zo sneu!

18 augustus 2021 om 08:50

Wanneer we als forum leden iets schrijven wat niks toevoegt kan het worden verwijderd. Het zou een mooie feature zijn dat wanneer een column regelmatig niks toevoegt deze ook verwijderd word.

Dit is zo slecht dat het niet eens meer grappig is. Dit heeft niks met journalistiek te maken. Dit is gewoon zijn mening de ether ingooien zonder enige onderbouwing. Er zijn andere voetbalvolgers die een stuk prettiger zijn dan Valentijn, wat een vreselijke vent is dat zeg!!

18 augustus 2021 om 10:05

Dat is de laatste tijd toch met al die artikelen die ze maar kopieren van andere collumns of praatprogramma's. Het is een beetje een ordinaire kopieersite met veel klikbait geworden.

18 augustus 2021 om 11:30

Dat klopt, maar begint me steeds meer tegen te staan! Het is ook een hele vervelende man moet ik zeggen

18 augustus 2021 om 09:05

Het lijkt me zo verschrikkelijk om zo te moeten werken voor je boterham. Constant aan stoelpoten zagen, constant de negatieve kanten willen opzoeken, constant ergens tegenin willen gaan, constant op de man spelen, constant reacties op willen roepen (en die ook krijgen). Hij zal er heus een leuke boterham mee verdienen en door de jaren heen de nodige zelfspot voor zichzelf hebben opgebouwd, maar man.. Wat een gedoe moet het zijn.

18 augustus 2021 om 09:12

Dat Lang er niet bij zit vind ik ook wel opmerkelijk en dat vond ik al onder FdB. Voor de rest blij met de keuzes van Van Gaal die altijd gewoon logisch selecteert

18 augustus 2021 om 10:08

Vind je til logisch ja?

18 augustus 2021 om 19:56

Totaal niet met je eens! Van Gaal moet lekker zijn eigen koers varen en vooral niet luisteren naar de media of zogenaamde kenners zoals jij!

18 augustus 2021 om 11:29

Waarom krijgt die Driessen dan nog steeds een podium om zijn onzin te verkopen.

Vind dat gelul over ‘de Hollandse School’ altijd zo dom. Als je bepaalde spelers niet hebt om dat systeem te spelen, dan zoek je toch wat anders? Deze man denkt ook z’n hele leven in problemen, zou er moe van worden.

18 augustus 2021 om 07:33

Maar je hebt gewoon prima spelers om dat systeem te spelen. Mensen doen hier alsof we een selectie uit de derde divisie moeten samenstellen.

532 slaat gewoon helemaal nergens op, je hebt geen afspeelmogelijkheden en je krijgt ze alsnog om je oren. Het systeem faalt keer op keer.

18 augustus 2021 om 07:37

Wie zou jij dan voorin zetten en op 10? Hollandse School ging mijn inziens altijd uit van een buitenspeler met z'n juiste been aan de buitenkant + een echte nummer 10. Dat is nu toch gewoon wat lastig?

18 augustus 2021 om 07:50

Lekker van Gaal napraten. Van Feyenoord zei iedereen heel vorig seizoen ook dat die niet het voetbal konden spelen dat ze nu spelen door het materiaal. Het lag gewoon aan Dickie en zijn systeem, net als het bij Oranje aan Frank lag en zijn systeem.

Elke keer als we schakelen naar 433 beginnen we kansen te creëren en worden we gevaarlijk. Elke keer in 532 hebben we daar alle moeite mee en helpen we de tegenstander in de wedstrijd. En gebeurd het geen dat dit seizoen zogenaamd moet voorkomen: de tegenstander krijgt kansen en scoort.

We hebben genoeg goede buitenspelers en redelijke spitsen en 10en. Als je er maar een team van maakt gaat et wel draaien, met 433 dan.

18 augustus 2021 om 08:17

Tsja een reactie van een Feyenoorder over van Gaal? Hoe groot is de kans dat die objectief is..Ga nou lekker voetbal kijken en laat verder over aan vakmensen.

18 augustus 2021 om 09:02

Waar zeg ik iets over van Gaal? Ben blij dat hij er zit, want alternatieven zijn er niet. Maar dan hoef ik et niet eens met het systeem te zijn. Kinderachtige inhoudsloze reactie.

18 augustus 2021 om 09:08

Ik zeg toch nergens dat het of 433 of 532 moet zijn? Daartussen zitten nog zoveel systemen die je kan spelen die nu mogelijk beter zullen werken voor NL? Sowieso ben ik geen fan van 5 verdedigers want je maakt je, over het algemeen, meest beperkte spelers (je backs) je belangrijkste spelers.

18 augustus 2021 om 11:41

Met 433 wil je dominant voetbal spelen. Daar heeft Oranje definitief de kwaliteit en de spelers niet voor.

18 augustus 2021 om 11:44

4231 zou naar mijn mening de beste optie zijn. Aanvallend en toch met balans in de ploeg.

18 augustus 2021 om 12:06

Het verschil tussen 433 en 4231 is op het veld vrijwel niet te zien. Ik denk dat als spelers 433 noemen ze het niet interesseert als dat dan in praktijk 4231 is.

18 augustus 2021 om 10:17

Helemaal mee eens, in 88 speelden ze ook gewoon 4-4-2 toen we het EK wonnen. Toen was er ook geen discussie over de hollandse school

18 augustus 2021 om 11:40

Precies dit. Het is zo geconditioneerd, het lijkt een nationale ramp als je van een 433 systeem gaat afwijken. We hebben er de spelers al lang niet meer voor.

Driessen moet nu helemaal zijn mond houden met zijn krantje, ben blij dat van Gaal dit gaat doen en heb er alle vertrouwen in.

18 augustus 2021 om 07:16

Goed verhaal van Gaal Jr, als jij je mening mag geven dan mag Valentijn dat ook, sterker nog, jij verdoet je tijd ermee, Valentijn krijgt er geld voor

18 augustus 2021 om 07:32

Is het jou niet opgevallen dat Driessen nooit maar dan ook nooit iets positiefs heeft te melden bij geen enkel onderwerp die hij aansnijdt.
Driessen heeft geen mening, het is zeiken om het zeiken om zijn flut krantje mee te vullen.

18 augustus 2021 om 08:33

Op de tribunes van Ajax hoor je het gemor over het tactisch onbenut en te late wissels van Ten Hag. Op het moment dat Valentijn terecht kritisch is, is hij de gebeten man bij de ajaxaanhang. Misschien is hij wel kritisch om het beste in Ten Hag naar boven te halen. Daarbij hoort een journalist kritisch te zijn. Als Ajax fantastisch voetbalt dan hoor je hem idd niet. Dan zijn de kranten lyrisch. De gifpijlen gaan dan op een ander.

Van Gaal is zichzelf aan het indekken en terecht dat Valentijn daar vraagtekens bijzet. Alleen Noorwegen is al geruime tijd in competitie, maar dan praat je over doorsnee voetballers die o.a. Feyenoord koopt voor een kleine 5 ton. De toppers van Noorwegen spelen in Duitsland en Spanje en dus hetzelfde mango waar NL te maken mee heeft en ook Turkije en Montenegro. Een Til zou altijd basis staan bij deze landen en wij vinden het belachelijk dat Til is geselecteerd. Dan hoor je toch ook van deze landen te winnen. Van Gaal vindt zichzelf toch zo goed. De enige die de klus kan klaren. Geen woorden maar daden als je jezelf zo goed vindt en niet dat slappe gelul van een hels karwei. Maar ik snap het wel, dan kan Van Gaal straks zichzelf weer op de borst kloppen en anderen kleineren. Als je je niet weet te plaatsen voor het WK, dan heb je keihard gefaald. Weet je je wel de plaatsen, dan is dat met het beschikbare materiaal normaal. Hetzelfde dat Ten Hag de afgelopen 3 jaar bovenaan / kampioen is geworden. Frank de Boer, die heeft een topprestatie verricht bij Ajax. Hadden zelfs 5 titels op rij moeten zijn. Toch bijzonder dat Frank daarna nooit meer wat heeft gepresteerd.

18 augustus 2021 om 08:42

@4fRedondo, ik had het niet beter kunnen verwoorden!

18 augustus 2021 om 08:58

@4f redondo,

Kritisch zijn mag, maar dat is wat anders dan overal ongefundeerd je mening over geven!

Van Gaal zegt ook ik ben een procestrainer en pas na x periode zul je mijn invloed zien. Dus het is heel normaal dat hij dat zegt. Valentijn heeft iets tegen Louis en probeert goedkoop zijn gram te halen.

18 augustus 2021 om 09:19

Hij is altijd kritisch en onderbouwd het nooit, er is heus wel een x in een onderwerp iets positiefs maar bij hem is alles negatief

Zo zo, Valentijn is behoorlijk op zijn pik getrapt

Vindt het gelul over het hollandse altijd zo onzin en dom, als jij spelers niet in je systeem wilt hebben zoek dan naar iets anders

Leuk dat Valentijntje alleen nog maar zuurder wordt als iemand de telegraaf een krantje noemt. Hopelijk heeft die man geen Twitter, dan geeft die nooit meer een genuanceerde mening. Vind het sowieso al best bijzonder hoeveel analisten er nu meningen hebben over Van Gaal. Zoveel zinnigs is er nog niet over te zeggen want er is nog geen minuut gespeeld. Maarja, de krantjes moeten natuurlijk gevuld worden.

Normaal ben ik de laatste die zegt 'ga het zelf doen als je het zo goed kunt' maar Driessen die jammert zo gigantisch veel dat ik het hem graag eens zelf zou zien doen zodat hij daarna voor eeuwig zijn mond dicht kan houden. Het lijkt wel alsof hij alles in de voetballerij waar ik van hou kapot wil maken.

“kijk er niet van op als Van Gaal als hoeder, als bondscoach het Nederlandse erfgoed van de ’hollandse School’ bij het grofvuil zet.

Euhm, toen Nederland in eerder v Gaal tijdperk 3e werd speelden ze al regelmatig 3-5-2 of 5-3-2 en ja, dat ruilden ze soms gaandeweg de wedstrijd wel in.
Maar dat zou dus niet nieuw zijn

Ik krijg het bijna mijn strot niet uit, maar Driesen heeft gewoon een goed punt. Met onze selectie is het belachelijk dat dit nog een hels karwei zou moeten zijn. Normaal is Van Gaal ook niet zo nederig.

18 augustus 2021 om 07:49

En Bergwijn en zeker Lang moet je gewoon oproepen. Lang is fantastisch, al een jaar lang. Zoek beelden maar eens op of vraag het Brugge fans. Die jongen heeft alles wat een moderne vleugelaanvaller moet hebben: snelheid, dribbel, passeeractie, goede pass, techniek en een goed schot.

18 augustus 2021 om 07:52

Brugge fans vragen? Hoe objectief wil je het hebben

En met alle respect voor Lang, de Belgische competitie is niet van een veel hoger niveau dan de Nederlandse.

18 augustus 2021 om 07:58

Lang ben ik ook zeker van overtuigd. Bij Brugge heb ik hem niet gevolgd, maar bij Twente was hij al ontzettend goed bezig. Als die stijgende lijn doorgezet is bij Brugge dan heeft hij het meer dan verdiend.

18 augustus 2021 om 10:40

Sorry hoor, maar hier moet ik toch even op reageren. Je bent overtuigd van Noa Lang, maar je hebt hem bij Club Brugge nog nooit zien spelen. Je baseert je oordeel op de Noa Lang van FC Twente. Hij heeft daar slechts 7 wedstrijden gespeeld. 7, al ruim 2 jaar geleden! En daarop baseer jij of iemand in Oranje hoort?

18 augustus 2021 om 11:24

@PaulR, prima, vraag het Belgische journalisten, analisten enzovoorts. Die vinden hem allemaal een sensatie. Er wordt gesproken over zelden vertoonde cijfers en de 'Neymar van de lage landen' (wat speelstijl betreft).

18 augustus 2021 om 11:50

Een sensatie in de Belgische competitie en hij wordt de Neymar van de lage landen genoemd, niet de nieuwe Neymar.

Je moet het allemaal eens in het juiste perspectief gaan zien. De Belgische competitie stelt in Europa net zo weinig voor als de Nederlandse.

18 augustus 2021 om 07:50

Van Gaal heeft 2 dagen voorbereidingstijd met een selectie die een aantal spelers bevat die voor het eerst bij het Nederlands elftal zitten. En dan moet je uit tegen een elftal dat al jaren dezelfde bondscoach heeft en een van de beste aanvallers ter wereld.

18 augustus 2021 om 08:03

Angst en beven voor de nummer 64 op de ranglijst. Sorry hoor, een helse klus? Onze spelers zijn geen vreemden van elkaar overigens. Ze hebben net een EK en voorbereiding achter de rug (Montenegro niet)

18 augustus 2021 om 08:40

Ach we hebben weer een selectieve lezer. En wat heeft nr. 64 El Salvador er mee te maken? Of bedoel je nr. 67 Montenegro? Jij snapt ook wel dat Noorwegen uit en Turkije thuis de grootste uitdagingen zijn, met name die eerste wedstrijd.

We hebben wel een nieuwe bondscoach met eigen ideeën. Die kan je niet in 2 dagen overbrengen op de spelersgroep.

En ik zal even mee gaan in je onzin: De spelers van Montenegro zijn ook geen vreemden voor elkaar toch? En afgaande op het afgelopen EK zou ik als Oranje zijnde helemaal met angst en beven afreizen naar Noorwegen.

18 augustus 2021 om 08:54

Selectief is niet nodig. Je begint zelf over 2 dagen dus pak ik die pot erbij. Tuurlijk zijn dat ook geen vreemden van elkaar, maar als je geen kwaliteitsverschil ziet kunnen we toch beter ophouden.

18 augustus 2021 om 10:37

Met het selectieve bedoel ik dat je het laagst gekwalificeerde land er uit kiest. Terwijl we als eerst uit tegen Noorwegen spelen, wat ook een van de grootste concurrenten in de poule is.

Dus hou maar op over Montenegro, daar heb ik het ook niet over. Mag hopen dat je dat zelf ook wel snapte.

18 augustus 2021 om 11:15

Je hebt gelijk, my bad.. eerst Noorwegen.
Doet echter niets af aan mijn mening. Met onze selectie ben je gewoon torenhoog favoriet in deze poule en is "een hels karwei" gewoon indekken voor het geval het weer misloopt.

18 augustus 2021 om 11:47

Nederland was inderdaad torenhoog favoriet in de poule, maar het verlies uit bij Turkije heeft het er niet makkelijker op gemaakt. En bij een nederlaag in Noorwegen is het nog veel lastiger om de eerste plaats te halen, want alleen die geeft rechtstreeks toegang tot het Wk.

Ik geef het je te doen om met een (voor Van Gaal) nieuwe spelersgroep en slechts 2 dagen voorbereidingstijd een overwinning te behalen in Noorwegen.

Maar jij mag er zo makkelijk over denken als je wilt.

Wat een hoop onzin weer van Valentijntje, die op zijn pikkie is getrapt omdat Van Gaal De Telegraaf zijn krantje noemde.

Dat Van Gaal maar 2 dagen heeft voor de interland tegen Noorwegen uit is niet heel makkelijk. EN het is niet hetzelfde voor die drie andere landen, omdat die al veel langer spelen met dezelfde bondscoach. Dat Valentijntje dat niet snapt zegt al genoeg.

Ergens vind ik het wel vermakelijk om elke keer zoveel onzin van hem of van zijn maatje van De Telegraaf.

Ach Driessen en zijn krantje, het recept is voorspelbaar en gelukkig neemt niemand hen serieus. Alles afkraken en het altijd beter weten vanaf de zijlijn maar continu falen in je headlines en voorspellingen. Zielig hoopje mens is die Valentijn eigenlijk.

Valentijn heeft gewoon gelijk. Het grootste deel van de selectie speelt bij de top. Daarvan staat een deel als eerste op de spelers lijst. Daarnaast heb je wel een keeper die 433 kan spelen. Bijlow kan prima mee voetballen. Drommel kan dat ook dus problemen op goal zoals van Gaal aangaf zijn er niet. Je hebt Gakpo, Malen, Berghuis, lang, Depay, die de 2 posities op de zijkant kunnen invullen, zeker tegen de tegenstanders van NL. We doen net of de komende wedstrijden tegen Frankrijk, Italië en Spanje zijn. Het grote indekken is begonnen. Dat als het mis gaat, hij kan zeggen ik had dit al aangegeven.

"driessen hoopt dat de gok van de KNVB met Van Gaal goed uitpakt"

Nietes... Hij hoopt dat het slecht uitpakt en hij van Gaal in de krant kan fileren. Maar dát durft hij dan weer niet te schrijven. Lafbek.

Bergwijn in topvorm?

Kan het niveau van the spurs niet belopen maar verkeert wel in topvorm ?

Lukkien zou ook fluitend de reeks doorkomen, Lukkien is namelijk ook gewoon een goeie trainer.

Bergwijn in topvorm?? Volgens mij heb ik iets gemist en droomt Driessen dit?

Noa lang topvorm?? Hij doet het leuk in België verdient zeker een kans maar om nou te zeggen topvorm en verdient stevig een plaatsje als basisspeler, nee.

Zoals altijd lult hij maar wat

Driessen misbruikt zijn positie als columnist, door na de persconferentie van gisteren, waarna hij vermoedelijk extra zuur naar huis terug is gekeerd, Van Gaal aan te vallen in een column terwijl die zich daartegen niet kan verweren.Verder snap ik niet waarom hij Bergwijn noemt, die juist niet topfit en niet in topvorm verkeert. Maar goed, sinds Driessen niet naar Real-Ajax ging omdat hij er niet in geloofde, geloof ik niets meer van wat die man zegt en schrijft.

18 augustus 2021 om 09:27

Hoe meer we VD en zijn krantje aandacht geven...hoe fijner ze het vinden. Laat die man lekker links liggen.... zijn voorspellingen komen altijd 180 graden tegengesteld uit. Dat zijn baas hem nog serieus neemt zegt veel over het krantje zelf.

18 augustus 2021 om 11:41

@bobo25, die krant kijkt niet naar de inhoud maar naar het resultaat de clicks en views om zo genoeg ad revenue te genereren. Pikante, scherpe uitspraken die erg sensationeel zijn maar net kunnen resulteren in dat.

Wat is Driessen een droeftoeter...alsof Nederlands elftal wereldtop is...moet toch pijn doen om voor een "krantje" te werken en niet serieus genomen te worden...jij bent allang de houdbaarheidsdatum voorbij...

Overduidelijk dat Valentijn op deze manier probeert 'revanche' te halen op Van Gaal, nadat laatstgenoemde Valentijntje tijdens de persconferentie even op zijn plek zette. Erg kinderachtig van de azijndrinkende Telegraafman. Waarom is hij eigenlijk zo zuur? Hij is zonder concreet aantoonbare journalistieke kwaliteiten chef voetbal van de best gelezen krant van Nederland. Ik zou elke dag fluitend opstaan als ik hem was.

'bergwijn is voor de eredivisie een prima versterking voor Ajax, maar internationaal?'

Dit is een uitspraak van Valentijn Driessen op de door De Telegraaf zelf bedacht gerucht dat Ajax achter Bergwijn aan zou zitten.

Valentijn vond Bergwijn voor de Eredivisie een prima versterking, maar internationaal niet. En nu vind dezelfde Valentijn dat Bergwijn voor het Nederlands Elftal geselecteerd moet worden.

Wanneer gaat De Telegraaf nu eens in zien dat Valentijn en Mike Verweij hun krantje alleen maar vol stoppen met zelf bedachte onzinverhaaltjes.

Als Driessen dit roept weet je het wel. Dan wint Noorwegen gewoon.

moeten we nu echt naar die onzin van die man blijven luisteren, weet hij nu nog steeds niet dat 11 topspelers lang niet altijd een topteam vormen.

O! Die kerel van de krant is dat.

We gaan er vaak prat op dat onze Oranje spelers bij grote clubs spelen. Spelen ze daar dan ook een rol van betekenis?
Bij het EK zag dat er niet naar uit.

18 augustus 2021 om 11:34

Op zich wel. Van Dijk is een sterspeler bij Liverpool. Wijnaldum stond meestal gewoon basis, idem voor De Ligt en De Vrij. Depay was de beste speler van Frankrijk die niet bij PSG speelde. Frenkie is een van de grote namen bij Barcelona.

“De media kregen de schuld. Maar waarom beschermt hij de internationals dan pas nu en liet hij ze bijna twee maanden in de steek ondanks de onfrisse dynamiek die rondom hen ontstond?”

Misschien kan - waarschijnlijk niet in dit leven - Valentijn Driessen eens bij zichzelf te rade gaan hier. Hoe zou die onfrisse dynamiek ontstaan zijn? Hoewel je kunt twijfelen of het waar is, legt Van Gaal uit dat hij met 'het stelletje veredelde sterren' meerdere falende 'teams' op het heren-EK bedoelde. Dat de media direct hun speculaties tot conclusies promoveerden en het als een belediging voor zijn huidige internationals interpreteerden, komt toch echt door henzelf. Er is geen enkele Valentijn Driessen geweest die zijn taak deed en gewoon eens vroeg wie hij daarmee bedoelde. Twee maanden lang niet.

Valentijn heeft toch gezien hoe gemakkelijk oranje uitgeschakeld werd? Met al deze “sterren” die bij topclubs spelen? Van gaal heeft gelijk. Hij heeft amper tijd en moet meteen presteren en staat al achter in de poule. Hoezo zou het makkelijk gaan. De beste stuurlui staan weer aan wal hoor. Valentijn weet het weer beter. Ik begin zolangzamerhand te denken dat hij een act opvoert om maar weer alle aandacht te krijgen ofzo. Overal dwars tegenin gaan.

Noa Lang en Berghuis moeten ons wereldkampioen gaan maken in een 4-3-3 systeem, ja dan heb je wel een hels karwei voor je als je dit denkt, die hebben nog nooit in een topcompetitie gespeeld, wat een onzin.

Buiten dat het Valentijn is, wat zegt die nou? Elke boerenlul zou precies dit riedeltje op kunnen lezen. Dit kan je toch geen journalistiek noemen. We moeten 3x winnen, we hebben betere spelers, nou nou.. zo ver waren we met zijn alle nog niet gekomen.

Driessen die krijgt het altijd voor elkaar om dingen op een negatieve manier te bekijken. En hij weet altijd wel iets te vermelden wat anders kan. En als je dat dan doet gaat hij weer het tegenovergestelde roepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1230 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Van Basten ziet valkuil bij Ajax: ‘Dat niveau is niet waarvan ik denk: nou...'

Marco van Basten verwacht niet dat Ajax de Champions League kan winnen. De analyticus bespreekt maandagavond aan tafel bij Rondo de titelkansen van de Amsterdammers in het miljardenbal, en hij oppert...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren