Opvallende afwezige in voorselectie Van Gaal: ‘Hij is toch Nederlander?’

Woensdag, 18 augustus 2021 om 12:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:47

Louis van Gaal verzekerde dinsdag tijdens zijn presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal dat de voorkeur van de spelers uitgaat naar een 1-4-3-3-systeem, zoals hij de speelwijze noemde. De trainer van Oranje wilde niet onthullen met welke spelers hij daar onder meer over had gesproken, maar hij verzekerde dat hij met vijf spelers ‘uitgebreid had gesproken’ en dat ze ‘allemaal erg enthousiast waren’. Hij liet zich wel ontvallen dat het om vier van de zes internationals ging die te zien waren op een grote afbeelding achter hem. Bij het programma Voetbalpraat op ESPN werd daar dinsdagavond over gespeculeerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door justmark)

We hebben geen wereldtop op de flanken, maar het is ook niet verschrikkelijk toch? Malen zou zomaar de vaste spits kunnen worden vanaf nu, en dan kan je Memphis op links zetten. Berghuis, Bergwijn, El Ghazi, Lang, Kluivert, Gakpo en zelfs een Danjuma (die het schijnbaar erg goed deed in de Championship) kunnen we wel mee vooruit toch?

18 augustus 2021 om 09:21

Ik riep vorig jaar ook al dat Die danjuma mee moest, als je die jongen aan de bal ziet dan straalt dat rust uit. Oog voor een actie, de goal en mede spelers. Wat ik bij hem alleen wel heb is dat vooral het laatste weg valt als het vanaf minuut 75 nog steeds 0-0 staat. Aan de anderen kant is de eigenschap om te willen winnen ook een goede natuurlijk.

18 augustus 2021 om 09:33

Je zou ook a la PSV kunnen spelen met Memphis op 10, Malen op 9 en Gakpo/Bergwijn R en Berghuis L.

18 augustus 2021 om 09:58Memphis liever niet op 10, die moet je zo ver mogelijk van het middenveld afhouden dat zag je dit ek. doordat je ver ingezakt en met een speler achterin meer speelde liet hij zich daarheen zakken en ging hij zn memphis spel daar spelen (wat ik voorin bij de 16 heel bruikbaar en sterk vind hoor) en dan is het balverlies op balverlies inclusief het in de weglopen van de rest.

18 augustus 2021 om 14:33

@geizels,
Nederland moet gewoon lekker 4-3-3 spelen. Met Malen en Depay ga je ook geen toernooi winnen. Hebben afgelopen EK beiden weinig laten zien. Gewoon Depay op links, Berghuis of Bergwijn op rechts en Weghorst als afmaker.

18 augustus 2021 om 11:34

Ik ben het helemaal met je eens. In 2010 hadden we alleen wel een paar echte wereldtoppers voorin (en die kleine op 10). Dan kan je met een matig centrum achterin gewoon de finale bereiken. Maar van dit elftal kan je natuurlijk gewoon een heel mooi team maken!

18 augustus 2021 om 11:56

Feyenoord is op elke positie voorin en op het middenveld minder dan Oranje. Als je daarmee al een Atletico kan verslaan zonder echte spits en in 433 met Nederlands voetbal moet dat makkelijk met Oranje kunnen. Gewoon duidelijke afspraken maken en trainen. Binnen mum van tijd kan het, Feyenoord is het bewijs.

532 faalt keer op keer. Geen afspeelmogelijkheden en zelfs de minste tegenstanders krijgen nog kansen omdat je een gehandicapte aanval hebt waarmee je voorin geen bal vast kan houden.

Waarom gaat het niet over Noa Lang? Koppelt acties aan rendement, genot voor het oog en de smaakmaker van de Belgische competitie.En dit noemen zich analisten.

‘Zoals hij (Gakpo) nu op de flank bij PSV mag spelen. En niet als halve tien’ Dit seizoen heeft Gakpo bij PSV als we heel eerlijk zijn nog vrij weinig laten zien (is nog kort, maar toch). Die ‘half 10’ positie waar die vorig jaar stond (moet eerlijk zeggen dat hij echt geen rol spelverdeler als spelverdeler had), daar heeft die JUIST uitgeblonken. Niet dat niet kan uitblinken op de plek waar die nu staat, maar wat Kraay zegt slaat nergens op.

En geweldig doet El Ghazi nou toch ook weer niet? Redelijke voetballer (voor Nederlands Elftal begrippen) die vorig seizoen een mooi aantal doelpunten heeft gemaakt, maar zie in hem geen linksbuiten voor het Nederlands elftal.

18 augustus 2021 om 04:56

Helemaal eens ! Noa Lang is momenteel je meest veelzijdige aanvaller, die zonder kwaliteitsverlies op alle aanvallende posities uit de voeten kan en ook nog eens op 10. Afgelopen seizoen in totaal goed voor 19 goals en 14 assist . En ook dit seizoen loopt hij weer fantastisch te voetballen met 2 goals en 3 assist in 5 wedstrijden. En toch hoor je er helemaal niemand over in medialand, waarschijnlijk omdat hij iets minder aaibaar is. Ook hier kan een redelijk grote groep niet voorbij zijn accent kijken, maar die groep word gelukkig wel steeds kleiner. Ik merk wel dat veel Ajacieden, zijn huidige prestaties altijd af willen zwakken door te roepen het is maar België, bij ons zou hij nooit spelen. Maar de huidige Lang doet helemaal niets onder voor Antony, Berghuis en Neres en zou op 10 een absolute meerwaarde zijn t.o.v. Klaassen. Benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling en hoop dat die jongen richting het WK ook eens een eerlijke kans krijgt.

18 augustus 2021 om 08:09

Lang met Klaassen vergelijken snap ik niet zo goed, die spelen in een Ajax systeem gewoon op een andere positie. Idem aan Berghuis, doe bij Ajax ook zelden op 10 gaat spelen.

18 augustus 2021 om 08:34

Onbegrijpelijk dat Lang en Vormer niet zijn opgeroepen. Lang in deze vorm is de beste speler van Oranje. Vormer is een stuk beter dan Guus Til.

18 augustus 2021 om 08:54

Vormer is 33 jaar , en word bij Brugge steeds minder belangrijk. Lang , van Aken en de Ketelaere zijn de meest bepalende namen.

18 augustus 2021 om 10:39

Lang mag een kans krijgen maar iedereen doet alsof hij wereldtop is. In België laten wel meer spelers het zien die het ergens anders niet hebben laten zien. Marin was daar ook een grote speler en in NL niet

18 augustus 2021 om 10:58

Vormer alsjeblieft niet zeg. Lang zou echt op zijn minst een keer in de voorselectie moeten zitten.

18 augustus 2021 om 11:09

@baradona

"momenteel je meest veelzijdige aanvaller, die zonder kwaliteitsverlies op alle aanvallende posities uit de voeten kan en ook nog eens op 10."

Je bent in de war hoor. Sancho van man Utd of B Silva van City zijn geen Nederlanders. Dus kunnen wij ook niet opstellen.

Serieus Lang kon niet eens Jong Oranje dragen en jij denkt dat hij moeiteloos op verschillende posities kan spelen bij het grote Oranje zonder kwaliteitsverlies

Voor de goede orde, hij mag zeker een kans krijgen bij het grote Oranje, maar aub die niet alsof dit niveau Sancho is of dat hij moeiteloos mee kan draaien bij Oranje.

Leuk dat hij het in Belgie goed doet, de club en tactiek past goed bij hem, zoals bij Vormer.

18 augustus 2021 om 11:26

@baradona, ik ben Ajacied en vind dat Lang gewoon opgeroepen moet worden. Hij heeft gewoon megastappen gezet sinds hij weg is bij Ajax. Misschien door de vrijheid die hij kreeg, misschien gewoon omdat hij weer een jaar ouder is. Maar geef die jongen de kans. Het zou kunnen dat hij bij oranje weer teveel in een keurslijf moet spelen, maar probeer het eerst maar eens.

18 augustus 2021 om 12:54

@sander555......marin werd door Ten Hag misbruikt in een rol die hem helemaal niet lag. En dan verwachten mensen dat hij 1 keer in de 5 weken met een invalbeurt van 10 minuten kan laten zien wat hij kan. Die heeft totaal geen eerlijke kans gehad.

18 augustus 2021 om 14:35

@sander555, Lang was in zijn laatste periode bij Ajax ook goed bezig.
Daarbij zitten er altijd gevalletjes bij. aan de andere kant kun je ook zeggen dat Youri Tielemans ook de uitblinker was in de belgische competitie.

Je ziet hoe hij nu bezig is?!

18 augustus 2021 om 08:06

Ik vind het allemaal niet zo gek dat deze spelers niet geselecteerd zijn terwijl ze er wel de kwaliteiten voor hebben. Eigenlijk zie je alleen op de keeper positie andere spelers in de selectie dan de EK selectie. Verklaarbaar, want zoals van Gaal op de persconferentie zei: we hebben geen tijd om een heel nieuw systeem te spelen. Om dan ook nieuwe spelers in te gaan passen, dat kost gewoon kostbare tijd voor spelers die niet kwalitatief veel beter zijn dan dat wat je nu hebt.

18 augustus 2021 om 08:17

Eindelijk iemand die het snapt. Van Gaal heeft het ook uitgelegd op de persconferentie. Hij is deze periode uit gegaan van de lijst van Frank de Boer. Met een kleine wijziging. Er is nu te weinig tijd om met een groot aantal nieuwe spelers te gaan spelen.

Ze moeten op elkaar ingespeeld raken, kennen elkaar nog niet goed genoeg etc. Er moet direct gepresteerd worden. De volgende interlandperiode gaat de selectie er echt wel anders uit zien. Als iemand talenten de kans geeft is het Louis wel.

18 augustus 2021 om 08:35

Ach onzin. Goede spelers kunnen altijd samen spelen en de tijd van automatismen in trainen is er al lang niet meer. Daar is simpelweg de interland periode tekort voor. Dat kan alleen in de voorbereiding voor een eindronde. En het is ook onzin dat de spelers geen 433 kunnen spelen. Ze hebben allemaal de Hollandse school doorlopen en de hele jeugd 433 gespeeld. Van Gaal is zich gewoon aan het indekken.

Als hij de lijn De Boer in deze 3 cruciale wedstrijden doorzet had je die net zo goed kunnen laten zitten. Hij moet het juist anders doen, misschien dat we ons dan kwalificeren.

18 augustus 2021 om 11:00

Als Van Gaal ook het systeem overneemt van het EK (5-3-2), dan ben ik het met terugwerkende kracht met je eens! Je hebt in ieder geval een goede invalshoek

18 augustus 2021 om 08:32

In de Belgische competitie. Ok.

18 augustus 2021 om 08:59

Die is gelijkwaardig aan de Eredivisie en voor aanvallers zelfs aanzienlijk moeilijker. Nederlandse spelers worden beschermd door de EU regeling, daar is in België geen spraken van. En dus lopen daar vrij veel tactisch misschien wat mindere verdedigers, maar fysiek zijn het stuk voor stuk slopers.

18 augustus 2021 om 09:39

Je doelt op dat een speler buiten de EU een hoger salaris moet hebben? Is dat in Belgie niet zo dan? Of de Belgische competitie beter, gelijkwaardig of slechter is dan de Eredivisie is alleen maar gissen. Ik sla clubs als Ajax en PSV wel hoger aan dan Brugge. Anderlecht en Standard zijn momenteel in mindere vorm, vergelijbaar met Feyenoord/az/vitesse?

18 augustus 2021 om 11:02

Die Belgische competitie staat op de coëfficiëntenranking net onder Nederland, en vlakbij Rusland. Daar waar Promes veel mindere statistieken heeft gehaald dan Lang nu in België.

18 augustus 2021 om 11:36

Op die ranking staat Nederland 7e, Rusland 9e, en Belgie 13e. Schotland staat trouwens 8e en Servie 12e, landen waarbij er echt maar 1-2 goede clubs zijn, dus vind deze ranking niet iets zeggen over de kwaliteit van de gehele competitie.

Overigens;
Promes in 147 wedstrijden voor Spartak, 69 doelpunten en 36 assists
Lang 42 wedstrijden, 19 doelpunten en 14 assists

Als de statistieken al minder zijn van Promes tov Lang, dan zijn ze zeker niet 'veel' minder.

18 augustus 2021 om 13:37

Die ranking bekeek ik inderdaad op de UEFA site, die is niet ‘live’, dus eigenlijk de ranking waar de tickets van volgend jaar op gebaseerd zijn. Excuus! Keek vooral naar de laatste statistieken van Promes (na zijn Ajax tijd). Is ook wat te kort, excuus. Blijf wel bij mijn punt dat Lang op zijn minst in de voorselectie mag zitten.

18 augustus 2021 om 10:08

Noa Lang speelt in een kinder competitie waar zelfs Zirkezee uitblinkt.

18 augustus 2021 om 11:03

Zirkzee heeft er 1 normale wedstrijd gespeeld. Die tweede goal, wordt die nou aangeraakt of niet? Jij noemt 1 goede wedstrijd ‘uitblinken’. Dat is snel geconcludeerd, toch?

18 augustus 2021 om 11:31

Ik snap niet waar die neerbuigendheid naar de Belgische competitie vandaan komt. In Europa presteren ze gelijkwaardig aan Nederland. Dat is de enige objectieve graadmeter die we hebben. Brugge speelde vorig jaar goed en Land al helemaal. Dat mag gewoon gewaardeerd worden. Ajax (en tot nu toe PSV) halen wel een hogere piek denk ik, dan de Belgische clubs. Maar gemiddeld genomen ontloopt het elkaar niks.

18 augustus 2021 om 12:52

De tweede goal werd inderdaad aangeraakt. Anders valt die niet zo mooi binnen volgens mij.

18 augustus 2021 om 13:11

Wat ik bedoel te zeggen is dat ik zie dat veel spelers snel zie uitblinken in de pro league terwijl ze in de eredivisie en of andere competities niet hele hoge ogen gooien. Ik vind een Bergwijn of een El ghazi hoger in de hiërarchie dan een Noa Lang.

18 augustus 2021 om 17:24

Helemaal mee eens Justin. Ik vind Gakpo, ondanks dat ik fan ben ook nog niet top dit seizoen.

18 augustus 2021 om 17:34

Nee Gakpo is absoluut nog niet top. Ook fan van die jongen. Misschien ligt het aan het systeem, of gewoon even pech. Maar vorig seizoen
was hij wel dreigender, en eigenlijk elke wedstrijd wel. Mooie kans vanavond om even te laten zien dat hij er nog is.

Wat je maar opvallend vind, Nederland heeft best veel vleugelspelers wie allemaal best aan elkaar gewaagd zijn en hun eigen kwaliteiten hebben, Berghuis, El Ghazi, Gakpo, Lang en Bergwijn zijn allemaal leuke spelers maar geen van hen is echt buitencategorie. Wie van hen mee word genomen heeft ook allemaal met het systeem te maken wat LvG wilt gaan spelen en hoeveel speelminuten ze bij hun clubje krijgen. Ik zou iig wel altijd Lang meenemen omdat die jongen echt uitblinkt in Belgie en eigenlijk wel op elke positie voorin uit de voeten kan, wel frappant dat hij eigenlijk nooit echt word genoemd en nooit bij de voorselectie zit. Als hij in Nederland bij PSV of Ajax had gevoetbald dan had hij er wel degelijk bijgezeten denk ik zo.

18 augustus 2021 om 03:17

Aguerooo inderdaad geen toppers maar gewoon goede spelers. Offtopic: graag wil ik graag nog reactie van je in een ander topic over Man City, ik hoor snel van je.

18 augustus 2021 om 09:22

Ik heb het gevoel dat België 1 van de landen is waar het niveau nog lager ligt dan in Nederland, dus ik vind dat je de prestaties van Lang en El Ghazi niet met elkaar kunt vergelijken.

Danjuma zijn we ook vergeten

Welk conflictje? Dat is nou precies wat van gaal bedoelde. De media verzint allemaal dingen en dat gaat een eigen leven leiden. Natuurlijk heeft van gaal met Depay gesproken. Dat is een van de belangrijkste spelers van oranje. Alsof hij met malen gaat praten in de eerste 2 weken. Wat heeft die voor status?

18 augustus 2021 om 07:03

Als je van de Beek oproept omdat hij bij Manchester zit, dan is Malen oproepen omdat hij bij Dortmund zit wel legit toch?
Daarnaast heeft hij aangegeven bijna geen goede spitsen te hebben, dus is Malen gewoon een slimme keuze.

El Ghazi is niet zo goed als Bergwijn, Berghuis, Gakpo etc. Die is echt gehypt na een paar leuke wedstrijden in Engeland.

18 augustus 2021 om 09:10

El Ghaxi heeft toch echt veel betere statistieken dan Bergwijn in Engeland. Bergwijn zijm rendement is dramatisch slecht

18 augustus 2021 om 10:51

Statistieken zeggen dan ook lang niet alles.

18 augustus 2021 om 17:24

Voor een aanvaller natuurlijk wel. De reden dat je in het veld staat is om goals en assists te leveren. Anders schiet je als aanvaller je doel voorbij

18 augustus 2021 om 10:17

El ghazi is zelfs beter dan deze 3 ik zie geen van deze 3 heren 10 goals scoren bij Aston Villa in de Premier League.

Van Gaal is nog altijd gefrustreerd dat de pers altijd op de hand van Johan Cruijff is geweest.
Door JC is hij als voetballer niet verder gekomen dan het 2e van Ajax. Er kan maar 1 kapitein op een schip zijn en dat was dus niet Van Gaal. Tegen de legende JC zal hij nooit kunnen opboksen, niet als speler, niet al trainer en niet als mens. JC heeft nooit gezegd dat hij de beste was (had dat ook niet nodig). Van Gaal zegt constant dat hij de beste is???

18 augustus 2021 om 08:23

Als trainer is van Gaal vele malen groter dan JC. Gewoon veel meer gewonnen.

18 augustus 2021 om 09:27

Ja das logisch, v Gaal heeft een carrière als trainer van +/- 25 jr (met onderbrekingen) terwijl Cruijf een trainers carrière heeft van 12 jaar.

Qua landskampioenschappen kan Cruijf niet tippen aan v Gaal maar zoals gezegd das logisch omdat v Gaal het dubbele aantal jaren qua trainers carrière heeft.

En toch heeft Cruijf een EC 2 meer op zijn oeuvre staan tevens is hij, tot op de dag van vandaag, de langstzittende trainer van Barcelona.

Ik heb niets tegen v Gaal, blij dat hij wederom BC is geworden, de juiste man op de juiste plek maar de vergelijking Cruijf/v Gaal loopt mank wanneer je het niet in het juiste perspectief plaatst.

18 augustus 2021 om 13:18

Vele malen groter dan Jc??? Dat is toch wel erg zwart-wit puur op prijzen bekeken. Een succesvollere trainer is niet per se een grotere trainer. Kijk naar de impact die Johan Cruyff op de speelwijze, cultuur en niet te vergeten de overall nationale trots van Barcelona en de gehele Catalaanse regio heeft gehad. Dat we het altijd over de Hollandse school hebben is ook terug te leiden naar Cruyff. Dat van Gaal meer gewonnen heeft zegt mij niet zoveel, maakt hem wellicht succesvoller, maar absoluut niet groter.

18 augustus 2021 om 14:29

Ik bepaal mijn meni8ng wie de grootste trainer is gewoon op resultaten. De rest is subjectief.

Verder vond ik Cruyff eerder klein zielig. Altijd ruzie en betweterig en nooit maar dan ook nooit tegengesproken door de media van die tijd (telegraaf, de VI met Derksen, Frits Barend en Jack v Gelder). Ook maar bij twee clubs gewerkt. NL elftal niet (en daarvan de schuld uiteraard bij een ander leggen).

@hansi Dat zou je toch eens de prijzen van Van Gaal en JC moeten tellen.

Ben het wel volledig eens met Marciano Vink hier. Daarnaast is Gakpo geen koekenbakker, maar het is natuurlijk geen jongen die je naar de halve finale schiet. Van Gaal bedoelde dat bij 4-3-3 de buitenspelers de kapstok zijn, daar had hij in 2014 Robben van wereldklasse rondlopen. In de huidige selectie hebben we gewoon geen buitenspelers die zo’n dragende rol aankunnen, ook Berghuis niet.

El Ghazi en Lang zijn de opvallende afwezigen in mijn ogen. En Dumfries wat mij betreft ook.
Er zijn volgens mij amper backs opgeroepen.

Ja, Rensch. Die heeft een paar aardige potten gespeeld, meer niet.
Malen moet dan al als spits gezien worden, maar speelt eigenlijk altijd als linksbuiten in Oranje (behalve op het afgelopen Ek).

Benieuwd naar de volgende selectie van Van Gaal vooral. Nu is het toch nog transfers van internationals en/of begin van het seizoen en dat ze misschien weinig spelen.

Volgende selectie gaat denk ik tonen of Louis gewoon normale selecties kan maken ipv die van Frankie de Boer

Van Gaal speelt vooral een 11433 of 114231. De enige man die er toe doet bij Oranje zit zo op de bank.

Marciano Vink: "hij speelt al jarenlang bij Aston Villa in de Premier League." Dan weet je meteen welk niveau Vink als analyticus nastreeft. Allereerst speelt Villa sinds de afgelopen 2 seizoenen pas weer Premier League, het is maar wat je jarenlang noemt. Daarnaast is het ook niet echt niveau Everton of hoger, maar respectievelijk een 17e en 11e plek. Het allermooiste is nog, afgelopen seizoen slechts 17 basisplaatsen in 38 wedstrijden en slechts één wedstrijd hoeven te missen door een blessure.

Dus als je een roulatiespeler van een ploeg die ieder seizoen kan degraderen niet opneemt in je selectie is dat tragisch, laat staan nieuwswaardig?

18 augustus 2021 om 13:26

Het gaan met name om de onlogische keuzes, want op de flanken heb je gewoon geen toppers op het moment.

Godzijdank was Babel dan op het laatste moment afgevallen, maar heel veel betere opties hebben we volgens mij ook niet want Bergwijn was ook mee en heeft vorig seizoen ook 'maar' 21 potjes gespeeld waar de statistieken ook behoorlijk drama was (1 doelp. 3 assist).
Malen is geen flankspeler, Weghorst is geen flankspeler en dan neem je jongens mee die weinig tot geen wedstrijdritme hebben of totaaaal uit hun doen zijn.
Berghuis is opzich prima, Memphis heeft het EK niks klaargespeeld als flankspeler en je hebt geen fatsoenlijke invallers.

Dan neem je toch liever een gok met een El Ghazi of zelfs Gakpo? Overigens waren dit de statistieken van El Ghazi in de Premier League in seizoen 2020/2021 - 28 wedstrijden, 10 goals, 0 assists. Dat van de assists is merkwaardig te noemen, maar het aantal goals waren boven gemiddeld en boven verwachting.

Daarom moet je altijd luisteren naar jouw ouders, die willen dat El Ghazi de switch maakt naar het Marokkaanse elftal, maar El Ghazi is zo koppig dat hij denkt dat hij ooit weer terugkeert naar Oranje. Zie hier, El Ghazi is kansloos.

Ga gewoon voor noa lang, koppelt loopacties, rendement, nog zeer jong en kan echt een grote worden in de toekomst

Zoals van Gaal al had aangegeven, hij heeft geen tijd om te scouten dus hij houd vast aan de huidige selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

131 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Aston Villa 4 1 1 0
2020/2021 Aston Villa 28 10 2 0
2019/2020 Aston Villa 34 4 3 0
2018/2019 Lille OSC 0 0 0 0
2018/2019 Aston Villa 34 6 5 1

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren