Vechtersbaas Galatasaray komt met excuusvideo: ‘Ik heb één verzoek’

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 20:27Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:02

Marcão heeft in een speciale video op sociale media zijn excuses aangeboden richting ploeggenoot Kerem Aktürkoglu. De verdediger van Galatasaray deelde maandagavond op bezoek bij promovendus Giresunspor (0-2) een kopstoot uit aan zijn ploeggenoot en voorzag hem ook van een paar rake klappen. Scheidsrechter Erkan Özdamar besloot de vechtersbaas daarop na ruim een uur spelen van het veld te sturen.

In de tweede helft van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht bij Galatasaray, dat een 0-2 voorsprong had genomen en tegen tien spelers van Giresunspor speelde. Toch sloeg plots de vlam in de pan en stormde Marcão woedend af op Aktürkoglu. De Braziliaanse verdediger deelde een soort duw uit met zijn hoofd tegen dat van de Turk aan en begon daarna ook nog in te slaan op zijn ploeggenoot. Marcão kreeg daarop rood van scheidsrechter Özdamar en Aktürkoglu werd gewisseld door Gala-trainer Fatih Terim.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marca~o (@marcao)

Daags na het incident biedt Marcão zijn excuses aan. "Als zoon die voor zijn gezin leeft, wil ik allereerst de ouders van Kerem om vergiffenis vragen door hun handen te kussen", valt te horen in de video op Instagram. "Natuurlijk ook mijn excuses aan mijn broeder Kerem. Ik weet dat je dit niet makkelijk zal vergeten." Turkse media meldden maandagavond dat Marcão in een privévoertuig de luchthaven in Istanbul verliet, waarna Terim en president Burak Elmas een vijf minuten durende bijeenkomst hielden op Ordu Giresun Airport om de aanwezige pers te woord te staan.

Galatasaray-speler Marcão slaat in op ploeggenoot en krijgt rood

Maandagavond ging het helemaal mis bij Galatasaray, toen Marcão zijn ploeggenoot in de haren vloog en een kopstoot uitdeelde.Lees artikel

"Er zullen Galatasaray-fans zijn die me nooit zullen vergeven", gaat Marcão verder. "Dat weet ik, omdat ik deze club en zijn supporters heel goed ken. Voor ik naar Galatasaray kwam, was ik een jonge jongen die in een moeilijke situatie zat. Moeilijker dan je je kunt voorstellen. Als men hier niet voor mij gezorgd had, had ik kunnen verdwijnen. Het doet me pijn om degenen die mij geholpen hebben teleur te stellen. Ik respecteer alle beslissingen die over mij worden genomen. Maar ik heb één verzoek: ík moet de prijs betalen voor deze kwestie, niet mijn vrouw en kinderen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door flackogs)
17 augustus 2021 om 20:56

Nou helemaal niet. Hij wilt de handen kussen van de ouders van Kerem en is niet mans genoeg om gewoon in de kleedkamer 1 op 1 tegen zijn ploeggenoot excuses aan te bieden. Hem is dit ingefluisterd om het op social media te zetten zodat het grote publiek ziet hoeveel spijt hij heeft. Dan wordt hij eerder weer in de armen gesloten natuurlijk. Nou ik trap er niet in.

17 augustus 2021 om 21:04

Precies Denn!

Hoe moet een Braziliaan nou weten over het hand-kus traditie bij Turken voor oudere mensen ? Niet dus. Slim gespeeld maar niemand trapt erin.

17 augustus 2021 om 21:18

Was je er soms bij in de kleedkamer? Wie zegt dat hij dat niet gedaan heeft om het vervolgens voor de Bühne te herhalen? Beetje aparte reactie…

17 augustus 2021 om 21:30

Als hij het wel in de kleedkamer heeft gedaan, en daarna zo'n jankfilmpje heeft gemaakt voor de bühne dan vind ik het alleen maar erger. Vroeger losten ze dat op in de kleedkamer en gingen ze weer over op de orde van de dag. Nu moet aan Jan en alleman excuses aangeboden worden.

17 augustus 2021 om 21:35

Chili, je praat alsof het hier over een random Braziliaan gaat. Marcao speelt al bijna 3,5 jaar in Turkije, dan weet je zeker wel wat over tradities van het land waarin je woont. Kom op.

Spijt komt altijd later. Ik vind dat zo’n speler zich compleet onmogelijk heeft gemaakt voor de club. Wat voor signaal geef je af als je hem bij de club laat?

17 augustus 2021 om 20:50

Misschien doen ze hem niet zomaar van de hand, omdat die jongen bij far de meest waardevolle speler is in de selectie met een marktwaarde van 12 miljoen.

17 augustus 2021 om 21:01

En dan nog? Ihattaren is ook veel waard maar is ook geen professional. Er zijn principes en soms houdt het op. En denk je dat hij nog steeds 12 miljoen waard is?

17 augustus 2021 om 21:12

Jaa, die principes begrijp ik ook wel. Alleen is een voetbalclub ook gewoon een bedrijf en moet er geld verdiend worden. Dus het lijkt mij dan niet slim om het contract van je meest waardevolle speler te ontbinden. Ik neem aan dat ze hem dan ook zijn volledige salaris van zijn resterende contract moeten meegeven. Hij is Btw volgens transfermarkt nog steeds 12 miljoen waard.

17 augustus 2021 om 21:19

Ja Transfermarkt update ook maar 1 keer per half jaar. Ik zeg ook niks over contract ontbinden, als je hem maar kwijtraakt ergens (verhuur, verkoop).

Ik persoonlijk, vind t alsnog niet dat een grote club als Galatasaray, Marcao moet vergeven. Dit is een smet op Galatasaray. Wanneer je dit binnen gesloten deuren doet en het onderling oplost, kan ik enigszins nog begrijpen dat het vergeven wordt, maar, live op tv, wanneer er miljoenen mensen naar deze wedstrijd en moment kijken, vind ik dit absoluut niet toelaatbaar en vind ik nogmaals dat, Marcao’s contract per direct ontbonden moet worden. Net zoals dat Lyon dat bij Marcelo heeft gedaan. Galatasaray zal ook niet zijn salaris hoeven te betalen, want dit is een rechtsgeldige reden om iemand zijn contract te ontbinden.

17 augustus 2021 om 22:51

Je weet niet wat er aan de hand is. Als hij dit binnen vier muren kan uitspreken. En uitleggen zie ik geen reden om niet met hem door te gaan. Ik heb Berghuis ook de gekste dingen zien doen bij mijn favoriete club. Maar ook hij mocht blijven. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan het publiek, en hopelijk ook aan zijn collega privã© en aan de groep. Klaar. Straf uitzitten en spelen maar weer.

Spijt komt achteraf als je dit accepteert als club dan ben je het lachertje van de voetbalwereld gewoon contract ontbinden !

Ja medespeler zo fysiek aanvallen, kan je excuses aanbieden als dat je wilt, is een straf dat is de speler zijn contract ontbinden of een straf van 2 jaar geven. Hij zal wel ermee zijn eigen hagje willen redden en door zijn eigen mensen toegesproken zijn om dit te gaan doen, maar wel redelijk laat om het geloofwaardig over te laten komen.

17 augustus 2021 om 22:58

Dat is lekker makkelijk. Als je ergens weg wilt val je iemand aan dus?

18 augustus 2021 om 07:38

Als je aanvoelt dat iemand weg wilt en bewust iemand aanvalt, dan kan je daarop inspelen en diegene buiten de selectie laten. Zo moeilijk is dat niet toch?

‘Scheidsrechtersbaas Erkan Ozdamar besloot de vechtersbaas daarop na ruim 60 minuten van het veld te sturen’ No shit sherlock, het is geen kickboksen

Hij wilt de handen kussen van de ouders van Kerem. Wat een rare vent joh. Biedt gewoon als een vent je excuses aan in de kleedkamer en ga niet zo'n raar huilverhaal ophangen op social media. Het enige waar hij aan denkt is ik moet de media en het publiek hiermee bespelen omdat hij anders zijn carrière in rook ziet opgaan. Welke club wilt nou in zee gaan met zo'n pipo.

17 augustus 2021 om 21:18

Genoeg clubs. Let maar op!

gewoon biezen pakken en wegwezen,zulke idioten mogen gewoon nooit te nimmer meer voetballen.zieligerd

Dit is natuurlijk wat iedereen had verwacht: overdreven excuses en zeggen dat je in de fout zit. Ook grappig wat hij allemaal zegt in dat filmpje over de handen kussen van de ouders van Kerem etc. Lol, dit hebben ze goed ingefluisterd bij hem, hij heeft waarschijnlijk de hele dag gehad om een excuus neer te schrijven samen met zijn zaakwaarnemer en een Turk vanuit de club die goed wist waar ze op konden inspelen bij de fans. Binnen een paar dagen of als hij terug mag op het trainingsveld zullen er wel ineens foto’s verschijnen van deze 2 heren samen en dan is alles opgelost. Zoals ik al zei was dit het verwachtte, wat ik wil weten is wat voor straf hij intern krijgt. Dat zal pas aantonen hoe Galatasaray als club hier over denkt. Contractontbinding is natuurlijk onmogelijk, maar zulke karakters heb je liever niet in je ploeg. We zullen maar afwachten.

Contractontbinding is natuurlijk onmogelijk. Marcao is al misschien 2 jaar onze beste speler. Nergens anders kan je een capabele vervanger van hem vinden die en linksbenig is en zo het spel van achter kan verdelen. Ik denk zelfs dat hij een van de beste verdedigers van Europa is wanneer het aankomt op passing. Dat terzijde, wat hij gisteravond heeft gedaan is ronduit beschamend. Hij zal waarschijnlijk een schorsing van 5-10 wedstrijden krijgen van de bond, een recordboete vanuit Gala (de hoogste tot nu toe is een half miljoen voor Felipe Melo na het in elkaar meppen van Riera) en waarschijnlijk nog een aantal disciplinaire straffen. Ik vind wel dat deze situatie erg overdreven wordt. Dus tijdens de training kan het wel, maar tijdens een wedstrijd niet? Kom op, dit blijven mannen (die niet altijd de slimste zijn). Ik heb de wedstrijd vanochtend nogmaals bekeken door dit, en je ziet vanaf minuut 4 Marcao telkens Kerem waarschuwen om op zijn positie te staan. Als Kerem hem blijft negeren en dan alsnog een stilgebaar uitvoert, begrijp ik de woede van Marcao, al rechtvaardigt dit natuurlijk niet zijn reactie. Ik geloof Marcao in deze video en zoals Fatih Terim dit gister aangaf, dit is een probleem van Gala en niemand anders. Alle FBJK-fans die hier moord en brand schreeuwden geloof ik ook voor geen meter op hun pure intentie, op een paar enkelingen na.

17 augustus 2021 om 21:41

Meireles kreeg hoeveel ? 8 wedstrijden voor een handgebaar en vermeend spugen ?

Jailson kreeg 8 wedstrijden voor die platte hand op Belhanda ?

Een keiharde kopstoot en een vuist, moet je dat echt maar met 5-10 wedstrijden bestraffen ?

Eerlijk

17 augustus 2021 om 21:42

Van mij mag hij 20 wedstrijden schorsing krijgen. TFF heeft vandaag echter bekend gemaakt dat ze Marcao gaan schorsen op grond van artikel 44. Als je dat opzoekt, zie je dat daar een schorsing van 5 tot 10 wedstrijden tegenover staat. Of hij echt zo weinig gaat krijgen weet ik natuurlijk niet. Jailson kreeg trouwens zoveel wedstrijden omdat hij niet alleen een platte hand gaf, maar omdat door hem letterlijk de hele wedstrijd out of control verliep. De beste man is in zijn eentje verantwoordelijk geweest voor de hele chaos na de wedstrijd destijds.

17 augustus 2021 om 21:57

@FlackoGS, ik hoop echt dat je een grap maakt over dat Marcao een van de beste verdedigers in Europa is als het neerkomt op passing😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

17 augustus 2021 om 22:02

@tsbabayan, Nee :D

18 augustus 2021 om 01:24

Mooie duidelijke samenvatting die de zaak voldoende relativeert. Emotie, emotie...
Normale clubboete en verder gaan. Niet overdrijven

18 augustus 2021 om 02:10

Qua passing één van de beste? Dan kijk jij volgens mij naar een andere speler. Ik zie hem alleen maar samen met Luyindama een scheve pass geven. Ze kunnen niet eens een speler aanspelen die vijf meter verder op staan.

Is er nu eigenlijk duidelijk wat de aanleiding voor dit incident was?

17 augustus 2021 om 22:38

Kortsluiting.

Wel weer typerend hoe sommige Turkse voetbalsupporters met de dag leven. Waar sommige jongen en waar sommige trainers (toevallig Terim) vaak een 3e of 4e kans krijgen, is dat voor voetballers in de Turkse competitie niet voorbehouden. Ik zou zeggen: laat lekker gaan en maak je druk om andere dingen. Het ontslaan van deze gozer gaat niets afdoen aan het schandalig slechte beleid dat is gevoerd de afgelopen jaren en degenen die daar voor verantwoordelijk zijn moeten zelf bloeden

18 augustus 2021 om 14:26

Wat heeft dat nou weer te maken met dit incident😂. Feit is dat een speler geweld heeft gebruikt jegens een medespeler, nota bene een teamgenoot. Die beelden zijn de wereld overgegaan en heeft het imago van een club als Galatasaray beschadigd. Het is logisch dat men een gepaste sanctie verwacht op het gedrag van Marcao.

Het wanbeleid van Galatasaray heeft echt absoluut niets te maken met dit geweldsincident.

Man man man wat een grap.

Zelfs een Turkse B film uit de jaren 70 is niet zo slecht geregisseerd als dit.

Wat is Gs als club toch diep weggezakt met Terim als coach en dit soort spelers die straffeloos hun gang kunnen gaan.

Dit is heel de wereld over gegaan en Gs zou alle banden met deze clown moeten verbreken om te laten zien dat ze afstand hier van nemen.

Arme Kerem..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KutluMiddenvelder120
Mostafa MohamedAanvaller124
O. MoruțanMiddenvelder113
F. MusleraKeeper140
M. DiagneAanvaller111
R. BabelAanvaller100
H. DervişoğluAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren