Jansen weidt tijdens persconferentie uit over Koopmeiners en kiest doelman

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 19:49Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:02

De kans bestaat dat Teun Koopmeiners woensdagavond terugkeert in de basisopstelling van AZ voor het Europa League-duel met Celtic. De aanvoerder van de Alkmaarders werd afgelopen weekend nog door trainer Pascal Jansen buiten de startopstelling gelaten tegen RKC Waalwijk (1-0 verlies). Afgaande op de persconferentie lijkt Jansen tegen de Schotten terug te komen op zijn beslissing. Het duel tussen Celtic en AZ in de play-offs voor een Europa League-ticket zal worden bijgewoond door 50.000 fans.

Koopmeiners viel tegen RKC buiten de boot omdat Jansen spelers wilde die 'met hun gedachten bij AZ zijn', doelend op Koopmeiners' transferwens. "Het zou wel heel bijzonder zijn als er in een paar dagen tijd veel veranderd is", zei Jansen dinsdag tegen het Noordhollands Dagblad tijdens zijn persconferentie in Glasgow. "Dus wat ik toen heb gezegd, neem ik ook nu weer mee in mijn afweging wat betreft Teun. Ja, in die afweging speelt ook de kracht van de tegenstander een rol. Mogelijk dat we voor deze wedstrijd andere keuzes maken. Dat betekent mogelijk ook een andere opstelling."

Na afloop van het duel met RKC baalde Koopmeiners zichtbaar van zijn reserverol. "Ik had willen spelen ja", beaamde de middenvelder voor de camera van ESPN. Koopmeiners kwam uiteindelijk na een uur spelen binnen de lijnen, maar wist het tij niet te keren. Dinsdag bevestigde hij tijdens de persconferentie klaar te zijn voor een eventuele basisplaats. "Ik heb met de trainer vooral over de wedstrijd tegen Celtic gesproken. Er staat iets heel belangrijks voor ons te wachten. Daar ben ik op gefocust. Ik ben in ieder geval klaar om te spelen.”

Jansen durfde voorafgaand aan het duel met RKC geen voorspelling te doen of hij komend seizoen over Koopmeiners kan beschikken. Ook Owen Wijndal, die de voorbije weken veelvuldig werd gelinkt aan een transfer, is nog altijd niet verkocht. Wel zag hij maandag een nieuwe doelman aan zijn selectie worden toegevoegd met Peter Vindahl Jensen. De Deen, die als opvolger dient van Marco Bizot, staat tegen Celtic nog niet tussen de palen, zo gaf Jansen aan. "Hij is nog maar een paar dagen bij ons en krijgt veel nieuwe indrukken te verwerken. We geven hem de tijd zich rustig aan te passen. Hobie Verhulst zal tegen Celtic dus weer op doel staan."

Het duel tussen Celtic en zal woensdagavond worden bijgewoond door 50.000 Schotten. "Het is fantastisch voor de spelers, maar ook voor de staf en voor mij als trainer", aldus Jansen. "Ik heb veel wedstrijden gezien van Celtic en ik vind het geweldig dat we die sfeer nu in het echt gaan meemaken." Ook Koopmeiners kijkt uit naar de ambiance op Celtic Park. "Het is fantastisch om als voetballer voor zo’n grote menigte te spelen. Ik hoef me er mentaal niet op voor te bereiden, ik ga er zeker van genieten."


Poll

Gaat AZ door in de Europa League ten koste van Celtic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door fcg95)

Als je van mening bent dat een speler met z'n gedachten niet 100% bij z'n club zit, moet je hem al helemaal niet opstellen tegen een sterkere tegenstander. Principes...

17 augustus 2021 om 20:05

Het enige wat hij kan doen is z'n fout toegeven. Maar inderdaad, hem nu opstellen zou wel heel raar zijn. Maar dat vond ik ook al van z'n invalbeurt...

17 augustus 2021 om 20:15

Koopmeiners deed 30 minuten mee tegen RKC en was veruit de beste man op het veld. Tot zover het verhaal van de speler en zijn gedachte. Staat gewoon nog onder contract , en dus moet je hem gebruiken.

17 augustus 2021 om 20:19

Een Koopmeiners op 70% is beter dan alle andere middenvelders van AZ. Janssen is gewoon goed fout. Alleen geblesseerd raken van bijna verkochte speler kan een reden zijn. Koopmeiners is volgens velen nog ver weg hiervan.

17 augustus 2021 om 20:36

Ja joh.... Scorebord trainer....
We winnen zaterdag wel ff.... O shit we staan achter, dan toch Koopmeiners maar brengen, mijn mss wel beste speler.
En nu heeft hij 'm gewoon keihard nodig en dan draait hij er een punt aan....

17 augustus 2021 om 20:45

Deze trainer heeft een volledig uitgekleed team tot zijn beschikking. Hij kan wel principieel zijn, maar dan kan hij over een paar maanden een nieuwe baan zoeken.

17 augustus 2021 om 20:58

Maar dan moet hij of (achteraf) eerlijk zijn of gewoon niet aan deze onzin beginnen. Als Koopmeiners echt niet helemaal met zijn hoofd bij de club is en dat is je reden om hem te passeren, heb je er al helemaal niks aan hem later in de wedstrijd, als het niet lekker loopt, toch in te laten vallen.

Wat betreft Verhulst logische beslissing, die Deen heeft maandag pas voor het eerst meegetraind. Ik vind het te verdedigen dat Koopmeiners afgelopen zondag op de bank zat. Je gaat er als Jansen zijnde vanuit dat hij elk moment weg kan zijn en je hebt de hele voorbereiding met Reijnders/clasie gedraaid. Dat ging in de voorbereiding uitstekend, dus het was best logisch om zo tegen RKC ook te beginnen.

Gelukkig kiest hij ervoor om Teun te laten spelen.
Hij is nu nog speler van Az en niet de minst belangerijke ook.
Wel jammer dat hij "gedwongen" met Movie op goal speelt, die straalt alles behalve rust uit en zal ten onder gaan in de ambiance vrees ik.

Koopmeiners speelt dus gewoon, mooi. Die kunnen we namelijk heel goed gebruiken. Ondanks dat ik het wel begrijp, valt het me wel tegen dat Jensen nog niet kan keepen. De transfer ging er gelukkig snel doorheen nadat Okoye het niet werd, maar dus alsnog te laat. Ik heb geen vertrouwen in Verhulst, die wat mij betreft gewoon KKD niveau is. Het toch te late handelen kan dus een dure fout blijken, maar we gaan het zien. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, was er graag bij geweest in dat prachtige stadion maar helaas.

17 augustus 2021 om 20:56

Ik volg AZ niet zo maar waar gaat in godsnaam al dat geld bij jullie heen? Karlsson en Koopmeiners zijn de enige spelers met echte kwaliteiten nu, de rest is super matig. Midsjo en Wijndal zijn ook nog wel prima maar niet fit dacht ik? Gaat er nog wat bijkomen of is dit het materiaal? Want dan is top 3 een utopie.

17 augustus 2021 om 22:15

Het geld wordt voornamelijk als buffer gebruikt en in de jeugd gestopt. Wijndal is geblesseerd overbelasting. Mids is weer terug net, maar is nog niet de oude.
Wij zijn het al gewend en moeten het elke keer aanzien dat Max altijd aan het wachten is en de selectie dus niet in orde is op het begin. Dat steekt mij nogal en vind ik persoonlijk onbegrijpelijk dat de selectie niet klaar is voordat we uberhaupt beginnen. Zeker als je nu maar 1 ronde hoeft te spelen. Pascal vind ik ook nog niet klaar voor het leiderschap wat ik verwacht van me club, zijn wisselbeleid en basisopstelling nu is ondermaats. Zet de nieuwe keeper en rechtsback er meteen in, zijn allebei al wedstrijdfit. Karl is trouwens geschorst voor de eerste wedstrijd ivm rood Europees.

17 augustus 2021 om 22:32

Een deel zal gebruikt worden om Corona-tekorten te dekken, een deel om de stadionuitbreiding te financieren en AZ stopt altijd een aanzienlijk hoog percentage van de inkomsten weer terug in de jeugdopleiding (wat ik overigens een goede ontwikkeling vind). AZ is vrij vastberaden om niet meer dan een paar miljoen uit te geven per transfer, maar om echte stappen te maken zal dat wel een keer doorbroken moeten worden. Dat betekent niet dat het gelijk onverantwoord hoeft te worden, maar op deze manier wordt het wel moeilijk om structureel bovenin aan te haken.

17 augustus 2021 om 22:48

Om structureel aan te haken zal az ook wat aan de salarissen moeten gaan doen. Dezelfde afweging maakte overmars jaren geleden. Die heeft delen van transfersommen ook omgezet in tijdelijke salarisposten. Zo konden betere spelers binnengehaald worden en bleven goede spelers langer hangen.

"hij is nog maar een paar dagen bij ons en krijgt veel nieuwe indrukken te verwerken''. dit vind ik altijd zo slap. kijk als je vanuit een buitenwijk in lesotho naar Real Madrid vertrekt, snap ik dat je overdonderd bent maar die gozer komt uit Nederland 2.0. die ballen uit het goal houden, dat is toch niet anders op een buitenlandse grasmat?

17 augustus 2021 om 20:28

Beetje afstemming met het centrale duo voor je, zou opzich wel lekker zijn lijkt me. Ook Nederlands termen als : ik, los etc. lijken me als keeper wel essentieel.

17 augustus 2021 om 20:52

Beetje afstemming is inderdaad wel lekker maar de Nederlandse termen moet je niet overdrijven. Los in Deens is løs, bal/bal, geef/give, buitenspel/offside, zijlijn/sidelinie, tijd/tid.

Trouwens Denen spreken uitstekend Engels beter dan ons Nederlanders.

18 augustus 2021 om 10:22

@douwe Dabbert "dan WIJ Nederlanders."

Volgens mij weet je best dat in elk onderzoek ooit komt dat de Nederlanders het beste Engels als tweede taal spreken.

18 augustus 2021 om 12:38

Sorry dan WIJ Nederlanders. Ik beweer niet dat mijn grammatica perfect is.

Ik ging uit van wat ik +/- een half jr heb meegekregen op het nieuws en daarin werd Denemarken als nr 1 genoemd.
Heb het nu opgezocht en inderdaad, Nederland laat de Scandinavische landen nipt achter zich.
I stand corrected.

17 augustus 2021 om 20:35

Ik denk zelf dat je onderschat hoe bizar het is om naar een enorme organisatie te gaan in een vreemd land, waar je niemand kent, de taal niet spreekt en nog niet eens woont. Als ik naar een nieuwe werkgever ga ben ik de eerste week altijd helemaal kapot van alle nieuwe indrukken. Geef deze jongen met zijn 23 jaar even de tijd om te acclimatiseren. Jij zou in je eerste week toch ook niet gelijk de druk willen voelen die hoort bij het betrokken zijn van een miljoenenproject?

17 augustus 2021 om 21:02

SashHaha, dan moet je geen profvoetballer worden.

17 augustus 2021 om 21:27

Het is meer vanuit AZ met een investering omgaan.

Deze meneer denkt dat hij een hele meneer is, denkt dat uit te stralen, maar ik vrees dat hij niet zo veel in zijn mars heeft, dat AZ een lastig seizoen gaat draaien en dat hij voortijdig zijn waterloo vind.

17 augustus 2021 om 20:42

Heb je hem weleens van dichtbij bezig gezien met zijn team? Volgens mij is dit iemand die sowieso veel een-op-een werkt met zijn spelers. Het lijkt me heel lastig om zijn werk intern van zo’n afstand te beoordelen.

Daar gaan we, verhulst op doel in de el wat een drama wordt dat let maar op...

Tegenstrijdig natuurlijk, maar hij moet Teun wel opstellen in zo'n cruciale wedstrijd. Lijkt me verder geen problemen geven, Teun is imo voorbeeldprof. Hoop wel voor ze dat hij heel blijft. Wat betreft de keeper, logisch dat hij de nieuwe Deen nog niet inzet. Even uitzitten nog met Verhulst die niet heel zeker oogt en geen puntenpakker is.

Zal Jansen Witry in de basis zetten? Die Japanner op rechtsback kan toch echt niet.

Stel die vent gewoon op. Altijd dat gezeik dat spelers er niet bij zijn met hun hoofd. Koopmeiners is veruit de beste middenvelder van Az en als je ook maar enigzins kans wil maken dan moet hij spelen.

Zoveel geld binnen krijgen en nog je selectie niet op tijd op orde krijgen om maar 1 ronde te overleven.. Er zit echt enorm weinig kwaliteit in de selectie, wat dat betreft zou de Conference League beter zijn daar zie ik ze met wat mazzel wel doorkomen. Slecht gedaan door de TD.

Ongewild heeft Jansen zichzelf enorm neergezet als een loser, een trainer die niet weet wat hij doet en al helemaal nergens voor staat. Voorafgaand aan de wedstrijd van RKC was al lang duidelijk dat Teun Koopmeinders allerminst kinderachtig doet over zijn intenties en graag wil spelen voor AZ. Dan komt Jansen met het tegendeel aanzetten, vertellend dat hij 'alleen spelers opstelt die met hun hoofd volledig bij AZ zijn' en om die reden Koopmeinders niet opstelt. Na precies een uur verandert de man van gedachten en gooit zijn stoere principes overboord, brengt Koopmeinders in en ziet de tussenstand veranderen in de eindstand.

En dan na tijd gortdroog verklaren dat hij niet weet of de nederlaag tegen RKC een blamage is...

Jansen is de nieuwe Jvdbrom het is hetzelfde type veel wisselingen en het gaat lang duren voor er een team staat dus ik denk dit jaar 5 of zesde plek.uitschakeling in de EL wat misschien nog een voordeeltje kan worden met deze ploeg nu nog maatje te groot.ga maar ervaring op doen in de nw Con Leq.ik had Pav in de spits verwacht en de Wit op 10 er achter afgelopen zaterdag dat was een mooie oefening geweest .Dus we gaan het wel zien vanavond ben bang dat het niks gaat worden.

Wat een onzin om Koopmeiners niet op te stellen omdat hij een vertrekwens heeft. Ik denk dat 95% van de Eredivisiespelers graag nog een stap omhoog wil maken.
Daarbij komt ook nog eens dat hij gewoon de beste speler van AZ is. Ik begrijp werkelijk niet waarom je als trainer jezelf zo in de vingers wil snijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.AZ92
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller73
V. PavlidisAanvaller71
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren