Stekelenburg gaat uitgebreid in op keuze om te stoppen als Oranje-international

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 19:14Mart Oude Nijeweeme

Maarten Stekelenburg besloot vrijdag tijdens de bekendmaking van de voorselectie van het Nederlands elftal te stoppen als Oranje-international. De 63-voudig international, 38 jaar, was tijdens het EK nog de eerste doelman van Oranje. Bij het onthullen van het eerste keurkorps onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal werd duidelijk dat de Ajacied alleen doorgaat als clubvoetballer. Van Gaal riep Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer op als keepers. Maandag reageert Stekelenburg bij Ajax TV uitgebreid op zijn keuze.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij de keuze van Maarten Stekelenburg om te stoppen als international?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door mitea_007)

Heeft een prachtige carrière bij oranje gehad, al had het laatste ek van mij niet gehoeven.

Overigens heb ik ook wel het idee dat het deels eigen beslissing is, deels Van Gaal. Die had hem hooguit als vierde keeper opgeroepen, dus is dit afscheid een mooie manier om de eer aan jezelf te houden.

17 augustus 2021 om 19:36

Ik heb ook het idee dat het misschien de koning hem heb gevraagd of hij de jonge generatie een kans wil geven onder de lat ... zo hebben we alle twee onze eigen kijk erop want jij hebt natuurlijk wel met Steek of met van Gaal gesproken..dat je die conclusie trekt niet zo uit je duim gezogen

17 augustus 2021 om 19:47

Dat misplaatste toontje altijd als iemand een volstrekt logische conclusie trekt die een ander blijkbaar niet aanstaat. Typisch VZ.

17 augustus 2021 om 20:11

Van Gaal heeft geen clubvoorkeur voor spelers en dat was wel de reden waarom hij keepte op het afgelopen EK. Van Gaal had hem niet meer opgeroepen, dat is wel duidelijk.

17 augustus 2021 om 20:35

prachtig? ja? mooi WK in 2010. Ek2012 is niet iets om trots op te zijn en Ek2020 was hij uit nood de 1e doelman. hij had er veel meer uit kunnen halen door naar een club te gaan waar hij wekelijks zou spelen, dan was hij 10 jaar lang eerste doelman geweest van Oranje

17 augustus 2021 om 21:49

Vergeleken met zijn clubcarriere is zijn internationale carrière succesvol. Maar goed, hij had er inderdaad veel meer uit kunnen halen. Maar ja, roken en topsport, niet ideaal.

17 augustus 2021 om 22:39

Zou er zoveel reden zijn om aan te nemen dat Pasveer en Krul de voorkeur krijgen boven Stekelenburg?

Ja hij moet zelf natuurlijk ook wel merken dat het beste er wel van af is. Kan je je beter volledig focussen op de club en kijken of je daar nog een redelijk niveau gaat aantikken. Al denk ik dat de keepers wel echt de achilleshiel gaat worden voor Ajax.

17 augustus 2021 om 19:23

Welke cruciale fouten heeft hij gemaakt? Deed het bij Ajax meer dan prima dat Onana niet werd gemist. Dus hoezo het best er af?

17 augustus 2021 om 19:26

Cruciale fouten? Vrije trap tegen PSV was toch wel een aardige fout? Groningen thuis ook weer zo slap als wat bij een hoge bal. Tegen Noord-Macedonië hebben wij geluk dat het 2x buitenspel is, want de Steek gaf ook niet thuis. Tegen Tsjechië een vrije trap waar die weer eens niet goed ingrijpt. Laat ik de vraag eens anders stellen; welke cruciale reddingen heeft hij gemaakt? Vind dat die met de weinig ballen die hij heeft gehad, toch niet helemaal vrijuit is gegaan? Ook zijn meevoetballen is niet meer wat het geweest is. Tegen Tsjechië had die ook zo'n terugspeelbal die die 'lekker' verwerkte. Hij oogt ook gewoon traag met duiken, en Europees gaat dat echt nog een keer afgestraft worden. Maar geen schande voor een keeper ben zijn leeftijd en zijn geringe speeltijd de afgelopen 10 jaar

17 augustus 2021 om 19:32

Tegen PSV vorig seizoen? Dat is toch gewoon goed ingeschoten?
Tegen Macedonië staat de verdediging te schutteren. Tegen Tsjechië kan je niks aan doen. Tegen Oekraïne ook niet.

17 augustus 2021 om 19:33

Als je moet 'redden' ben je eigenlijk al te laat: je had de verdediging beter neer moeten zetten, ter voorkoming vsn de doelkans van de tegenstander.

17 augustus 2021 om 19:33

Melvin probeer enigszins objectief te kijken, ik ben me gewoon rot geschrokken op het Ek. Stekelenburg kwam amper bij de grond meer, en qua duiken was het ook niet meer wat het is geweest. Van mij mag Gorter de kans krijgen.

17 augustus 2021 om 20:09

Tegen Tsjechië kan je niks aan doen? Kijk die goal maar eens terug dan, hij staat te twijfelen en doet daardoor niks. Gewoon ontzettend zwak gekeept, zeker voor iemand die nog geselecteerd is voor zijn ervaring.

17 augustus 2021 om 20:38

Tegen Oekraïne is die kopbal gewoon houdbaar. Macedonië scoorde twee keer een één op één en schoten gewoon door het midden, het was wel buitenspel maar hij zag er niet goed uit. Tegen Tsjechië gaat die bij die eerste goal onder de bal door en dat tweede doelpunt was houdbaar. Maar Stekelenburg zat op zijn gat, want die kan geeneens meer van de grond afkomen en duiken. Echt, heb met verbazing gegeten. Grote fout van De Boer geweest.

17 augustus 2021 om 19:25

Nou heb nu 2x Gorter zien keepen bij JA en van mij mogen ze hem voor de leeuwen gooien en in het eerste zetten. Heb wel vertrouwen in hem speelde echt wel sterk die 2 potten.

Een goede keuze en vind ook dat niet altijd de keeper van Ajax eerste keuzes als op dat moment betere kepers rondlopen

Was in de hoogtijdagen een geweldige keeper. Paar fouten gemaakt in carrierekeuze. Maar goed, mooie carrière gehad. En sluit af als international af met opgeheven hoofd en een mooi palmares als Nederlander. Keept op deze leeftijd ook nog behoorlijk. Dus denk dat die nog wel een extra jaar krijgt, met als beloning uiteindelijk een trainers aan bij Ajax.

Basis bij Ajax en dit EK heeft die natuurlijk volledig cadeau gekregen, in de zin dat de keepers die er hadden ‘moeten’ staan uitvielen. Snap de beslissing van De Boer nog steeds niet, en ik denk Cillessen ook niet. Als De Boer door een goed EK gebleven zou zijn, zou die relatie tussen hem en Cillessen dan niet volledig verstoord zijn?

17 augustus 2021 om 19:38

Misschien wel ja maar zou zomaar kunnen na een goed gesprek dat het uit de wereld zou zijn geweest we zullen het nooit weten op naar de toekomst!

17 augustus 2021 om 19:39

Ja blijft vreemd he.. er is volgens mij ook nooit echt uitleg over gegeven. Cillessen die er gewoon klaar voor is, maar niet meer welkom, terwijl hij al jarenlang vaste keeper van Oranje is..

17 augustus 2021 om 19:49

Ja De Boer wilde een 100% inzetbare speler, en omdat je bij keepers ze niet een gedeelte van de wedstrijd (laten invallen) kan laten spelen vond hij het best om iemand anders mee te nemen. Maar dan denk ik, alsof Bizot ook maar enige waarde gaat hebben als 3e keeper. Achteraf gewoon een rare beslissing in mijn ogen. En ook dat Cillessen eerst werd verteld wel eerste keeper te zijn. In die tussentijd tot het doorgeven van de selectie aan de UEFA is er weinig veranderd.

Mooi en verrassend voor hem dat ie nog een EK heeft mogen keepen. Het komende WK gaat het denk ik tussen Cillessen en Bijlow, waarbij Bijlow natuurlijk voor de verdere toekomst de absolute nummer 1 lijkt, met daarachter Cillessen en Drommel. Wat staat die gast goed te keepen, hopelijk blijft hij een lange tijd fit.

Ja inderdaad, men heeft het vooral over die ene redding dat toernooi in 2010. Het is dat we de finale verloren, maar wat een enorme dijk van een finale keepte hij. Dat is -helaas- wat men niet meer zag en vergat omdat hij dat fatale doelpunt niet meer kon voorkomen. Mensen, check zijn reddingen die wedstrijd. Als er iemand het had geprobeerd om die wereldtitel binnen te harken was het Maarten wel.

Het was ook wel tijd om te gaan. Niet een al te best EK gespeeld en toch al 38, lekker de focus op je club en je rust pakken in de interlandperiode. 2010 was die echt weergaloos, de bal op Kaka zal ik nooit vergeten. Ik was echt in de veronderstelling dat we een nieuwe van der Sar hadden maar toch wat foute keuzes gemaakt met clubs. Italië en Nederlandse keepers gaat (bijna) nooit goed.

Hopen dat Bijlow fit blijft, Drommel zijn niveau van de laatste tijd weet te behouden. De verjonging is dan met 2 man ingezet. Stekelenburg is wel klaar inmiddels. Een fitte Bijlow lijkt me de logische toekomstige keeper.

Met Bijlow en de op iets langere termijn Drommel en Gorter is de toekomst redelijk veilig op het gebied van Nederlandse keepers. Voor de aankomende paar jaar heb je ook Krul en Cillesen nog voor de momenten dat Bijlow geblesseerd of uit vorm is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

141 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 3 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
2017/2018 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Pasveer niet onder de indruk: ‘Wat zijn dat voor statistieken?’

Remko Pasveer kende misschien wel een van zijn beste weken in dienst van Ajax. De doelman hield zowel tegen Borussia Dortmund (4-0) als PSV (5-0) zijn doel schoon en wist daarmee...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren