Sibon laat baan bij Ajax toch lopen: ‘Uiteindelijk schoot het niet echt op’

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 10:23

Gerald Sibon gaat tóch bij Almere City aan de slag als assistent van hoofdtrainer Gertjan Verbeek. De oud-spits legde een aanbieding van de Keuken Kampioen Divisie-club aanvankelijk naast zich neer, omdat hij een aanbieding van Ajax had gekregen. Sibon vertelt nu in gesprek met de Leeuwarder Courant dat het bij Ajax ‘niet echt opschoot’ en dat hij graag weer aan de slag wilde, waardoor hij zich nu toch bij de technische staf van Almere City voegt.

Almere City moest door het plotselinge vertrek van Jeroen Rijsdijk twee weken geleden op zoek naar een nieuwe assistent. Verbeek werkte bij Adelaide United al samen met Sibon, die eerder ook al assistent-trainer werkzaam was bij sc Heerenveen. Het was aanvankelijk echter de bedoeling dat Sibon bij Ajax aan de slag zou gaan. “Sommige clubs uit onder meer China, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten willen jeugdvoetballers opleiden volgens de filosofie van Ajax. Het was de bedoeling dat ik iets voor Ajax in het buitenland ging doen.”

“Dat leek me een heel mooie job. Niet op de voorgrond, maar dat hoeft van mij ook niet”, vervolgt de oud-spits van onder meer FC Twente, Ajax, sc Heerenveen en PSV. “Er zaten bij Ajax een paar heel interessante dingen in de pijplijn. Maar uiteindelijk schoot het niet echt op. Tegelijk wilde ik heel graag weer aan het werk.”

Het deed Sibon besluiten om toch in te gaan op de aanbieding van Almere City, waar hij naast Tim Bakens en Serge van den Ban de derde assistent wordt. “Ik vind het mooi om weer op het veld te staan. Ik wil de jongens en hun kwaliteiten zo snel mogelijk leren kennen. We moeten aan de bak, want Almere City heeft al een paar punten laten liggen”, besluit Sibon. Almere City is met een 2-1 nederlaag tegen Jong AZ en een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht teleurstellend aan de competitie begonnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door die knappen)

Als derde assistent aan de slag bij Almere. Oke, leuk dat hij die baan krijgt, maar wat moet Almere met een derde assistent? Uiteindelijk vraag ik me toch af wat nou de invloed is vanuit dergelijke rollen, zeker in de eerste divisie.

17 augustus 2021 om 10:47

Iedere hoofdtrainer heeft meerdere assistenten, dat is al sinds jaar en dag zo... Geen idee of ze nu daadwerkelijk zo belangrijk zijn, maar voor Sibon is dit toch super? Hij wil niet te veel in de spotlights staan, maar toch in de voetballerij actief blijven. Wellicht kan hij de spitsen van Almere nog iets bijbrengen. Lijkt me geen overbodige luxe, gezien de resultaten tot nu toe.

17 augustus 2021 om 14:20

Ajax Nec. Bogarde en Reiziger staan met de armen over elkaar toe te kijken hoe een warming op coach oefeningen doet met de 10 spelers die het veld in mogen. Oefeningen die ik al deed toen ik nog een actieve 3e klas voetballer was 40/50 jaar geleden. Slaat nergens op maAr waarschijnlijk geld zat

Wat moet Sibon nou bij Ajax? Ik herrinner me hem alleen bij Heereveen en zijn tijd als dispensatiespeler bij Jong Oranje. Prachtige (nuchtere) vent, maar zou bij Ajax eerde iemand verwachten als Huntelaar, Kluivert of Van Basten. In ieder geval een van die oud-spitsen van daar. Of ben ik nou kleindenkend...

17 augustus 2021 om 10:34

Sibon is toch ook ex-Ajacied dus wat bedoel je precies met "in ieder geval een van die oud-spitsen van daar."?

17 augustus 2021 om 11:35

De succesknallers bedoel ik dan. Ik noem er heel random 3. Geels, Litmanen, Petterson, Lerby. Weet ik veel. Je hebt toch best veel spitsen van naam gehad. Sibon zou niet de eerste zijn waar ik aan denk met Ajax. Maar fijn dat je hier op de site meteen wordt afgefakkeld op een mening. Voor mij is Sibon gewoon meer iets bij Heereveen en die jonge gasten van Jong Oranje.

17 augustus 2021 om 12:13

Westend, ik fakkel je niet af (??) op je mening. Was gewoon een oprechte vraag. Sibon had in mijn herinnering trouwens veel meer wedstrijden voor Ajax gespeeld dan de 24 die ik net heb opgezocht op Wikipedia.

Ik zou Kluivert van zijn lang zal ze leven niet bij Ajax willen zien, te onbetrouwbaar gebleken.

Weet niet of ie naar Ajax zou komen om spitsen te trainen maar als dat zo is zie ik liever een Sibon of een Huntelaar dan een Kluivert of van Basten. Kluivert zoals gezegd te onbetrouwbaar en van Basten was een wereldspits maar ik betwijfel of hij de kunst/het geduld heeft om zijn inzicht over te brengen op minder intelligente spitsen in vergelijking met hemzelf.

Nogmaals, was gewoon een oprechte vraag.

17 augustus 2021 om 12:55

Haha Kloevoe gokt liever

17 augustus 2021 om 18:38

Ik hoorde het al vaker inderdaad ma is hij echt zo een gambler?

17 augustus 2021 om 10:37

Omdat een Kluivert, Huntelaar of van Basten zich niet laat afschepen met een baantje in Japan, VAE of China. Zeker niet als jeugdtrainer lijkt mij.

17 augustus 2021 om 10:38

Ach als ex-speler van Ajax in de jeugd aan de gang als spitsen trainer kan toch geen kwaad? Hij heeft voldoende ervaring om dat over te brengen.

17 augustus 2021 om 10:43

Als je kwaliteiten hebt dan maakt de achtergrond toch niet uit? Feit dat er betere spitsen waren betekent toch totaal niet dat die mensen geschikt zijn voor een baan zoals dit? Sowieso, als je de tekst leest dan zie je dat het over een baan gaat in het Midden-Oosten. Dat lijkt me al niet het meest aantrekkelijke baantje, met name niet voor mensen met een grote naam die eventueel op de voorgrond aan het werk kunnen/willen.

17 augustus 2021 om 10:44Sibon heeft bij Ajax gespeeld. Omdat hij een mindere god is dan van Basten wil niet zeggen dat hij geen kennis heeft. En het gaat niet om een baan bij ajax in nederland he. Hij zou voor Ajax dingen in het buitenland doen. Misschien het stukje eerst lezen voordat je wat roept, dan zie je dat een naam als van Basten noemen in dit verhaal nergens op slaat.

17 augustus 2021 om 11:09

Behalve dat Sibon bij Ajax heeft gespeeld bestaat het grootste deel van de trainers in de Ajax-academie niet uit oud-spelers van Ajax of überhaupt oud-profs.

17 augustus 2021 om 11:39

Bij PSV was ie niet zo nuchter hoor

17 augustus 2021 om 12:31

Haha inderdaad, vraag maar aan Affelay

17 augustus 2021 om 12:24

Sibon had een verrassend goede techniek voor zo’n grote spits, goed schot en dito afronding, plus hij weet hoe hij een mentorrol moet vervullen. Als voorbeeld het interview met een verlegen Afellay en een vrij aangeschoten Gerald na het kampioenschap van PSV

17 augustus 2021 om 13:22

@westend, je fakkelt Sibon af op basis van zijn club verleden ipv zijn competenties of kwaliteiten maar je denkt zelf afgefakkelt te worden als iemand alleen een vraag stelt. Daar verbaas ik me over.

Er zijn veel oud spelers die niet bij de grootste clubs hebben gespeeld maar erg goed zijn in trainingen geven of managen en coachen van mensen.

17 augustus 2021 om 13:57

Moet een oud voetballer een naam hebben om een goede trainer te zijn?
Volgens mij staat er bij Ajax iemand aan het roer die niet verder kwam dan Twente...
En hij doet het toch wel aardig.

Sibon kan misschien wel een veel betere trainer/coach zijn dan .... Van Persie? Kuyt? Robben? ik noem maar wat

Ik begrijp dat nooit met die dikke batterij aan assistenten bij elke BVO. Bij Almere zijn alleen al 4 trainers aan de slag. We praten hier over de KKD.

17 augustus 2021 om 14:31

Precies dat, en het bulkt nou niet bepaald van het geld in de KKD..(wellicht wel bij Almere), maar laat ze dat geld beter besteden. Desalniettemin leuk voor Sibon zelf.

17 augustus 2021 om 16:22

Het is absoluut geen verwijt aan Sibon, ik ben alleen verbaasd dat men kennelijk zoveel trainers nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss10-8
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DuijvestijnMiddenvelder123
M. PouwelsAanvaller124
B. van HoevenAanvaller122
J. ArweilerAanvaller112
S. ResinkMiddenvelder100
M. WoudKeeper110
I. AlhaftAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

47 jaar
17 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren