Kenneth Perez bedreigd vanuit België na uitspraak op ESPN: ‘Best heftig’

Dinsdag, 17 augustus 2021 om 10:02 • Laatste update: 10:05

Kenneth Perez zei afgelopen week in het programma De Ultieme Voorbeschouwing van ESPN dat hij Joshua Zirkzee het liefst de overstap naar Feyenoord had zien maken. De twintigjarige spits wordt dit seizoen door Bayern München verhuurd aan Anderlecht, wat de analist ‘een club in puinhoop’ noemde. Het kwam hem via social media op bedreigingen vanuit België te staan, zo vertelt Perez in gesprek met Het Nieuwsblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had jij Joshua Zirkzee liever bij Feyenoord gezien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gimpet)

Is het tegenwoordig een gewoonte om mensen met een andere mening te bedreigen?

17 augustus 2021 om 10:10

Ja, wel zo makkelijk toch? Als iemand iets zegt waar jij het niet mee eens bent, kun je onder de beveiligde omgeving van social media hem en zijn familie de meest gruwelijke dingen toewensen zonder dat je daar voor op je vingers getikt wordt. Heerlijk.

17 augustus 2021 om 10:18

Je snapt dat je dan nog steeds opgespoord kan worden he? Dat hebben vele van die bedreigers ook nog niet door.

17 augustus 2021 om 10:25

Een beetje bedreiger doet het anoniem en via een VPN. Daarnaast moet Perez er ook nog aangifte van gaan doen, en moet de politie de nodige manschappen ervoor over hebben om gedegen onderzoek uit te voeren. Hoeveel procent van dit soort zaken zou uiteindelijk worden opgelost? Zelfs rond de spraakmakende Berghuis-zaak zijn nog weinig doorbraken. Die vrouw van Grealish krijgt dagelijks honderden van dit soort berichten, zei ze laatst zelf. Hoeveel denk je dat daar ook maar een beetje last van gaan krijgen?

17 augustus 2021 om 11:09

Dacht je nou echt dat een gemiddelde bedreiger VPN gebruikt, daar zijn ze weer te dom voor. Voor de politie is het tegenwoordig kinderspel om de IP adressen te achterhalen.

17 augustus 2021 om 11:38

De politie heeft vaak geen zin om dit soort bedreigingen te onderzoeken. Hoe veel voorbeelden zijn er wel niet van losgeslagen ex vriendjes/vriendinnetjes. Waarbij ze voor de politie zo voor het opgrijpen liggen en nog net niet op een presenteerblaadje worden afgegeven, er alsnog niks mee gedaan wordt. Waarbij later blijkt dat ze hun ex hebben vermoord naar al die talloze bedreigingen. Daar zijn echt genoeg voorbeelden van.

17 augustus 2021 om 11:47

Nou Janta, doe eens een voorzichtige schatting hoeveel van dit soort bedreigers geconfronteerd gaan worden met hun daden?

17 augustus 2021 om 11:25

Ach stop gewoon met social media zeker voor privé gebruik. Al die PR apps zoals Facebook. Pure onzin toch!

17 augustus 2021 om 15:46

Geen moeilijke vragen stellen of ik haal je lego uit elkaar!

Verwacht je niet van die lieve zachte Belgen 🤮
Misschien heeft Derksen nog een knopje in de aanbieding? Tja mensen zien tegenwoordig een beetje commentaar op sociale media al als bedreigen. Ik vind het lachwekkend dat je je laat bedreigen door een of ander puberend puistenkopje achter een computer

17 augustus 2021 om 10:14

Ja bagatelliseer het allemaal maar, al die bedreigingen. Heb jij enig idee hoe deze bedreigingen er uit zien? Ze kunnen tegenwoordig alles uitzoeken over jou en je familie, je weet echt niet waar mensen allemaal toe in staat zijn. Jij geeft aan dat je denkt dat het een puberend puistenkopje is, maar het kan net zo goed een doorgeslagen idioot van 40 jaar zijn.

17 augustus 2021 om 10:21

Ik vind het lachwekkend dat je het raar vindt dat mensen zich bedreigd voelen als willekeurige internetgebruikers letterlijk je familie bedreigen.

17 augustus 2021 om 10:22

Als ik achter jouw ipadres of social Mediacourant komt en je allemaal doodsbedreigingen mail, dan laat jij je toch ook bedreigen. Hoe wil je dat voorkomen?

17 augustus 2021 om 10:25

Haha wat een kortzichtige reactie. 99% is onzin, klopt. Maar je moet het niet als onzin afdoen. Hier moet naar worden gehandeld. Bedreigingen keihard aanpakken. Dit kan echt niet meer. Men kan bijna hun mening niet meer ventileren, omdat er zoveel idioten bestaan. Niet te geloven

17 augustus 2021 om 10:35

Dat zou inderdaad moeten, maar als je ziet hoe vaak het voorkomt, dan is het voor de politie bijna onmogelijk om het effectief te behandelen.

17 augustus 2021 om 10:48

Juist door deze instelling loopt het ondertussen de spuigaten ervan af.
Omdat het voor de politie zogenaamd onmogelijk is om het effectief aan te pakken moeten we maar gaan accepteren dat dit de norm gaat worden?

17 augustus 2021 om 10:34

"je laat bedreigen" ??? Waar heb jij het over? Door een internetverbinding en een mening te hebben? Zeg mij eens hoe jij dat dan zou aanpakken, stoere bink?

17 augustus 2021 om 10:57

@schijntrap
Je kan makkelijk wat roepen maar als justitie contact op neemt met je werkgever om door te geven dat ze signalen hebben dat er sprake is van serieuze dreiging, zoals het geval is met Derksen, dan piep je wel anders. Al helemaal als onlangs nog een andere media persoonlijkheid op klaarlichte dag is doodgeschoten op straat.

17 augustus 2021 om 13:42

Waren het ook puberende pestkopjes toen Peter de Vries werd vermoord?!?! Dacht het niet...
Ook hij kreeg talloze bedreigingen.

Wat als jouw moeder, zus, broer,... bedreigingen en verwensingen krijgen via sociale media. Hoe lachwekken zal jij het dan vinden? Het is al erg genoeg dat iemand dit moet meemaken.

Maar van de andere kant, wat is een bedreiging? Een discussie of een uitspraak raakt altijd 2 kanten, altijd. Dus voor 1 groep valt hoe dan ook je uitspraak niet in goede smaak. Als daar 11 supporters wat van van zeggen via social media, tja... is dat dan een bedreiging? Ik weet het niveau van de bedreigingen niet maar Berghuis bijv. dat valt onder "echte" bedreigingen. En een paar fans van een clubje dat zich op een of andere manier gekwetst voelt, ja. Nogmaaks ik weet de ernst niet, maar lijkt allemaal wel mee te vallen.

17 augustus 2021 om 10:18

Ik denk dat iedereen wel weet wat het verschil is tussen er iets van te zeggen en iemand bedreigen. Of is het bij jou thuis normaal dat je tegen je moeder zegt dat je haar met een mes gaat steken?

17 augustus 2021 om 10:20

Meen je dit? Wat is een bedreiging? Als je niet kan inzien wat het verschil is tussen een bedreiging en een verschil van mening, hoe fel die ook kan zijn, moet je volgens mij weer even naar bijles.

17 augustus 2021 om 10:26

De maatschappij is tegenwoordig wel zo verpest dat je iedere bedreiging serieus moet nemen. Het zijn allemaal zolderkamer-mensjes die die bedreigingen doen.
Maar op het moment dat er 1tje wel van zijn zolderkamer af komt, dan staat het hele internet klaar om een verantwoordelijke aan te wijzen.
Enige oplossing is gewoon dat op ieder platform waarop je kan reageren/mensen kunt benaderen dat je je alleen kunt registreren met een legitimatiebewijs.
Maar daarvoor is wetgeving nodig.

17 augustus 2021 om 10:30

"maar van de andere kant, wat is een bedreiging?"

Da's toch niet zo ingewikkeld?
"hey Perez, ik vind je een ontzettend lul!" = geen bedreiging
"hey Perez, ik knal binnenkort een kogel door je kop" = wel een bedreiging

17 augustus 2021 om 10:33

Ja, hehe. Maar als hij die 2e bedreiging had gekregen had hij dit niet op deze manier naar butien gebracht. Dan was er politie bijgekomen en krijg je als tip dat je hierover niet op TV mag praten.

17 augustus 2021 om 11:34

Misschien moet je je speculaties dan lekker voor je houden mbt de ernst van de bedreiging. Bedreiging is een bedreiging en een ieder mag daar op ze eigen manier op reageren.

17 augustus 2021 om 10:42

Wat is een bedreiging? Als ik dat Google staat er letterlijk; Het dreigen met fysiek geweld of de dood tegen een persoon, diens naasten of eigendommen.

Daar bedoeld hij dus niet een discussie met een, een of andere uitspraak mee.

17 augustus 2021 om 11:00

''nogmaaks ik weet de ernst niet, maar lijkt allemaal wel mee te vallen.''

Onbegrijpelijk dat je er dan toch zelf een draai aan geeft, zonder de inhoud te kennen. Wat mij betreft wordt elke vorm van bedreiging hard aangepakt. Dat hoeven we niet te categoriseren naar ernst. Het is jammer dat het tegenwoordig zo makkelijk is om anoniem bedreigingen te uiten.

Er hebben blijkbaar weer wat halve zolen hun maandag goed besteed. Verder slaat die redenering van Perez natuurlijk ook helemaal nergens op. Anderlecht is waarschijnlijk een betere optie en het samenspel met Raman is er al.

17 augustus 2021 om 10:20

Perez geeft zelf eigenlijk aan dat hij er niets over weet. Zegt Zirkzee niet zo te hebben gevolgd en baseert zijn mening over Anderlecht op paar artikelen en de stand.. Ik vraag me eigenlijk af wat het nut is van een mening hebben over iets waar je je dus niet eens in hebt verdiept.

17 augustus 2021 om 10:29

Eigenlijk zegt Perez zonder echt zijn huiswerk te doen dat hij het leuker had gevonden als Zirkzee in de eredivisie had gespeeld. En dat ben ik met hem eens. Nederlandse jongen, bij een club die attractief aanvallend wilt spelen onder Slot. Vind daar niet zoveel mis mee, ik had het ook liever gezien. Je hoort veel over Zirkzee, zoals je dat ook deed over die Chong van Man Utd maar je ziet alleen hier en daar een goal of blooper.

17 augustus 2021 om 10:30

Ik lees ook alleen maar aannames en clichés. Hij weet niet eens hoeveel trainers ze gehad hebben de laatste jaren, hoeveel sportief directeurs ze gehad hebben, hoe het team er momenteel voor staat en sinds wanneer regeert in België de emotie meer dan in Nederland? Hij wilde gewoon graag dat Zirkzee in Nederland voetbalde, maar kan niet echt onderbouwen waarom Anderlecht een slechte keuze is.

17 augustus 2021 om 10:33

@Brasileiro, zeker begrijpelijk en daar is niks mis mee natuurlijk. Alleen wel een beetje belachelijk dat je dan zoals Perez wil doen dat je je er een beetje in verdiept hebt of iets dergelijks. Aan Chong mis je trouwens niet zoveel, dan maakt Zirkzee nu op korte termijn toch een veel betere indruk (zelfs zonder de goals).

17 augustus 2021 om 10:47

Doen wij dat dan niet aan de lopende band Regulator?

17 augustus 2021 om 10:56

Verbaast mij soms toch nog altijd hoeveel analisten zonder kennis van zaken, en in het geval van Perez het ook openlijk toegeeft, toch over bepaalde zaken aannames maken. Je mag van een analist toch verwachten dat hij/ziji analyseert en iets deftigs beargumenteerd of dat als hij/zij het niet weet, het gewoon toegeeft.

Toch wel triestig. En Zirkzee doet het inderdaad zeer goed ook zonder goals; Werkt ook wel hard en is overal op het veld aanwezig.

17 augustus 2021 om 11:04

@Rodeduivelfan, ik heb het artikel in het nieuwsblad gelezen en daar staat letterlijk het volgende in “met Arne slot heeft Feyenoord nu een uitstekende trainer, die verzorgd voetbal wil brengen. Jij zegt dat Kompany die filosofie ook uitdraagt bij Anderlecht? Wel, dat is dan mooi voor Zirkzee.” Die heeft dus echt geen idee wat er bij Anderlecht aan de hand is en hij heeft niet eens een wedstrijd gezien de afgelopen twee jaar. Vrij pijnlijk vind ik dat.

Tja als je ook constant aandacht geeft aan bedreigingen dan gaan mensen dat ook doen voor de "fun" Hou het uit de media en doe gewoon aangifte. Geef die idioten niet die aandacht die ze willen.

Tsja, dat soort imbeciele reacties kun je tegenwoordig verwachten van gasten die bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij stonden. Wat ben ik blij dat ik niet (meer) op sociale media zit.

De meeste Anderlechtsupporters weten zelf dat er veel problemen zijn binnen de club. Elke wedstrijd is kijken met de billen geknepen terwijl je vroeger altijd uitging van een overwinning. Dit komt door het financiële wanbeleid dat in het verleden gevoerd werd waardoor er nu eigenlijk geen geld meer is. Vandaar dat gehuurde spelers als Zirkzee en vorig seizoen Nmecha werden aangetrokken.

Je kan het een klein beetje vergelijken met de situatie van Barcelona met het verschil dat Anderlecht geen leningen van 80 miljoen krijgt van Goldman Sachs en er het uiteraard over iets minder geld gaat. Maar je hebt dus hier ook een nieuwe voorztter/eigenaar die de erfenis heeft van het wanbeleid van vroeger.

Voor Zirkzee lijkt me dit wel een uitstekende keuze. Hij kan hier echt de man zijn en laat zeker voetballend al zeer sterke dingen zien die hem misschien wel een transfer kan bezorgen in de Duitse subtop zoals Nmecha bij Wolfsburg.

Vanuit België lijkt Feyenoord evengoed een puinhoop. Vergane glorie als je wil. Het is dat ik op dit forum zit dat ik weet dat ook zij weer op de goeie weg zitten. Maar dat is Anderlecht ook naar mijn mening. Daar meneer Perez (die ik overigens totaal niet ken) niks weet over de situatie bij Anderlecht. Beetje kort door de bocht dus om het een puinhoop te noemen en kansloos etc... Maar goed wil niet zeggen dat je bedreigd moet worden uiteraard.

Kenneth heeft 733727 procent gelijk. Op YouTube docu over Anderlecht en kompany. Td zit er ook veel in. Zo amateuristisch als de pest. Sneu voor zo’n grote club.

Ik heb helemaal niets met Perez, maar hij mag toch echt wel z'n mening en voorkeur kenbaar maken. De agressie op de sociale platvormen neemt absurde vormen aan. Tijd om in te grijpen. Ook hier wordt het tijd voor een alarmknop.

Die bedreiging slaat helemaal nergens op natuurlijk, die zouden ze moeten kunnen opsporen en aanklagen en ook maximaal straffen. Maar ja, Kenneth Perez, zoals alle NL 'voetbalexperts' en daar horen twee hele grote aanhalingstekens omheen, roept zo vaak maar wat, vanwege gebrek aan kennis en intelligentie. Riep hij niet dat Tagliafivo geen rode kaart verdiende voor die aanslag op die jongen van PSV? Dat is Kenneth Perez toch? Precies.

Anderlecht was voorheen n echte topclub vergelijkbaar met Ajax met hele goede en stijlvolle spelers( rensenbrink, Coeck, Lozano, Scifo,Olson, Nilis etc etc), triest om te zien dat de club zo is afgegleden.
En ik hoop dat ze snel weer toonaangevend in België gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren