Besiktas zet na Lens ook topverdiener van 3,7 miljoen per jaar uit selectie

Maandag, 16 augustus 2021 om 19:24Jeroen van Poppel

Besiktas heeft Adem Ljajic uit de selectie gezet, zo maakt de landskampioen van Turkije bekend in een persbericht. Besiktas wil dat de 29-jarige Serviër vertrekt, maar die heeft daar zelf geen trek in. Ljajic moet nu apart van de A-selectie individueel trainen.

Ljajic is met een jaarsalaris van 3,7 miljoen euro een absolute topverdiener van Besiktas. De aanvallende middenvelder ligt nog maar één seizoen vast bij de Turkse topclub, die een transfervrij vertrek wil voorkomen. Ljajic kreeg dan ook het verzoek om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Er is belangstelling, maar de voormalig speler van onder meer Internazionale en AS Roma wees verschillende aanbiedingen af.

Besiktas besloot daarom op onorthodoxe wijze in te grijpen en Ljajic uit de selectie te zetten. Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tegen Rizespor (3-0 winst) zat de middenvelder nog wel bij de wedstrijdselectie, maar werd hij niet ingezet. Ljajic speelt sinds drie jaar voor de Turkse grootmacht, die hem het eerste seizoen huurde van Torino en daarna voor 6,5 miljoen euro inlijfde. Bij Besiktas gold hij de laatste drie jaar als regelmatige basisspeler en kwam hij tot 18 goals en 26 assists in 85 officiële duels.

Het is zeker niet voor het eerst dat Besiktas een dergelijke maatregel als met Ljajic neemt. Vorig jaar werden voormalig PSV'ers Jeremain Lens en Nicolas Isimat-Mirin ook al uit de selectie verwijderd om ze naar de uitgang te dwingen. Isimat-Mirin vertrok in februari naar Sporting Kansas City, terwijl Lens in diezelfde maand werd uitgeleend aan Karagümrük. Lens keerde deze zomer terug bij Besiktas, maar maakt geen onderdeel uit van de selectie en traint dus nog altijd apart. De 33-jarige spits ligt nog een jaar vast.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door carsi_1)

Clubs die spelers pesten om ze zo tot een transfer te dwingen. Hekel heb ik daar aan. Word eens tijd dat hier ook regels voor komen, ze zijn met het gezonde verstand een contract aan gegaan, en als een speler niet wil verlengen dien je dat gewoon te accepteren.

16 augustus 2021 om 19:35

En vervolgens staan de clubs ook nog eens te huilen als een speler een transfer forceert. Uiteindelijk zijn allebei de partijen hier schuldig aan

16 augustus 2021 om 19:46

Andersom geldt dat natuurlijk ook. Vaak genoeg dat spelers weigeren te trainen of lastig gaan doen als ze een transfer willen forceren. In dit geval is het echt bizar dat Besiktas ooit 3,7 miljoen voor een speler van het kaliber Ljajic heeft aangeboden. Werkelijk krankzinnig.

16 augustus 2021 om 19:52

Eens, maar andersom kun je als werkweigering zien, en daar ook gepast op straffen (zoals niet uit betalen van salaris)
Daar waar je als speler zowat geen rechten hebt als de club je weg wil hebben.

16 augustus 2021 om 20:19

Feit is dat beide partijen er kwalijke praktijken op na houden. Probleem is alleen hoe je het zo organiseert dat dit niet meer mogelijk is.

16 augustus 2021 om 22:09

Wegpesten?

Lens is de grootste miskoop ooit en heeft ontelbaar kansen gehad om zichzelf te laten zien maar bakt er niks van en is ook nog lui en ongeinteresseerd.

Ljajic heeft het in zijn eerste seizoen heel goed gedaan maar daarna is hij diep weggezakt.

Ze presteren niet en verdienen een dik salaris, dan is het logisch dat de club een keer actie onderneemt omdat ze ook niet van plan zijn ergens te gaan voetballen voor minder.

17 augustus 2021 om 03:31

Gebeurt aan de andere kant ook vaak..spelers die met hun volle verstand een contract tekenen om vervolgens te gaan huilen en verstoppertje gaan spelen als ze geen transfer krijgen.

Beide partijen moet respect hebben voor het contract en ze vonden het zelf een goed plan om Ljajic zo’n monster salaris te bieden.

17 augustus 2021 om 09:14

Het heeft niks met verlangen te maken, Besiktas wil dat hij vertrekt omdat hij te weinig laat zien en een van de grootverdieners is. Als speler wil je toch ook niet bij een club blijven die je niet wil.

Ik volg het Turkse voetbal niet maar zouden deze 2 heren niets zijn voor Feyenoord zijn transfervrij en zouden Feyenoord echt beter maken.

16 augustus 2021 om 19:31

Feyenoord kan nooit zijn salaris betalen

16 augustus 2021 om 19:34

Hij is transfervrij als Fer vertrekt zouden ze deze Ljajic kunnen halen.

16 augustus 2021 om 19:40

Lees de tekst nog eventjes een keer. Deze Ljajic heeft nog een contract voor een jaar en verdient 3.7 miljoen per jaar. Die gaat dat natuurlijk never nooit niet inleveren want dat krijgt hij nergens meer.

17 augustus 2021 om 03:33

Gewoon lekker een Bogarde je doen, beetje trainen, beetje chillen, absurd veel verdienen en dan over een tijdje verder kijken. Sit salaris krijgt hij toch never nooit meer bij een toekomstige club.

16 augustus 2021 om 19:33

Feyenoord wil toch af van dat over the hill veteranenkorps? Dan moeten ze vooral niet dit soort C-voetballers aantrekken. Daarnaast een veel te hoog salaris

16 augustus 2021 om 20:47

Ljajic is niet echt een C-voetballer.

17 augustus 2021 om 03:34

Ljajic is voor Feyenoord een toppert en geen zorgen..hij wilt toch niet voor een habbekrats bij die club gaan spelen

16 augustus 2021 om 20:36

Dit zijn de 2 ontbrekende breedteversterkingen voor psv. Lens als back-up van Zahavi. Die ander als back-up voor Gotze. Misschien kan je ze ruilen tegen Ihatarin.

16 augustus 2021 om 20:47

Lens als backup voor Zahavi? Aub niet zeg PSV kan hoger mikken. Ook hoeft Ljajic niet te komen, kan je beter een talent de kans geven

16 augustus 2021 om 21:55

Lijkt me sterk. Ljajic gaat geen 2e viool spelen lijkt me en Lens moet je niet meer willen. Een paar talentvolle spelers zou veel slimmer zijn met het oog op doorontwikkeling (gakpo kan goed volgend jaar vertrekken als het zo doorgaat) en natuurlijk geld. De broodnodige ervaring is inmiddels wel binnen zou ik zeggen.

17 augustus 2021 om 01:31

Je volgt het Turkse voetbal niet waarop baseer je dan dat ze Feyenoord beter maken?

Zieke stats. Waar is het fout gegaan?

16 augustus 2021 om 19:42

Zijn vrouw is vreemd gegaan en sinds dien heeft ljajic geen motivatie/zin om te gaan spelen terwijl hij 1 van de grootverdiener is van besiktas.

17 augustus 2021 om 03:39

Voor het geval Ljajic op voetbalzone zit en onze comments leest: Meer vrouwen als kerken en come on haal daar juist kracht en wraak uit. Niet je droomcarriere laten vernaggelen door rattenstreken als dit. Er is wat dat betreft aaaaaaltjd licht aan het einde van de tunnel

Goed gehandeld van Besiktas . Meneer verdient zoveel geld maar omdat zijn vriendin vreemd is gegaan met Luka Jovic heeft hij liefdesverdriet en wilt maar niet gemotiveerd raken om weer te voetballen ( speler heeft dit zelf bevestigd). Besiktas houdt het 2 jaar vol en zegt uiteindelijk dat hij een nieuwe club moet zoeken maar heeft daar geen zin in. Eigen schuld dikke bult.

16 augustus 2021 om 19:51

Vind het altijd raar dat een club een salaris biedt en dan achteraf klagen dat iemand te veel krijgt. Ook raar dat die speler zich voor zo veel geld niet gemotiveerd kan raken? Wordt ie dan wel goed begeleid of wil hij dat ook niet?

Geen club gaat zich aan hem branden met die salaris, vind je het gek dat hij geen nieuwe club zoekt. Was hij zo slecht dan ?

Kunnen hij en lens niet gewoon naar Feyenoord komen?

16 augustus 2021 om 19:52

Precies de spelers met het hoogste salaris, waar Feyenoord in geldnood zit. Klinkt dat niet onlogisch?

Wat ben je dan een kleine club. Misschien even een keer nadenken VOORDAT je iemand een contract aanbieden. Uit onderzoek van VI bleek ook dat Turkije de meeste zaken voor de geschillencommissie van de FIFA had van alle landen ter wereld, zegt genoeg denk ik.

16 augustus 2021 om 20:05

Het ziet er anders uit dan het lijkt. Tijdens de huurperiode was hij 1 van de uitblinkers, besiktas heeft hem definitief gehaald toen begon hij al minder te gaan presteren dan daarvoor, verder is zijn vrouw ook vreemdgegaan had hij ook geen motivatie/zin om te gaan voetballen.

16 augustus 2021 om 20:09

Er staat ook dat ze het bij Lens en Isimat deden om ze te verkopen in plaats van transfervrij. Dan heb je gewoon geen klasse als club.

16 augustus 2021 om 20:40

Die spelers die je zonet hebt opgenoemd zijn aangetrokken door het oude bestuur onder Fikret Orman. Die man heeft er een puinhoop van gemaakt door spelers aan te trekken met ontiegelijk hoge salarissen die de club eigenlijk niet kan veroorloven. Hij “vertrok” en het nieuwe bestuur ruimt dus het achtergelaten zooi op. De spelers zijn gevraagd om hun salaris in te leveren, zo niet dan zoek je maar een ander club.

16 augustus 2021 om 20:53

En als iemand dat niet wil heb je daarmee te dealen. Dan moeten ze een manier vinden om de oude voorzitter aansprakelijk te houden. Je kan dan niet een speler uit de selectie zetten, dat is de omgekeerde wereld.

16 augustus 2021 om 22:02

Zowel Lens als Mirin presteerden ook niet. En dat een speler niet uit de selectie gezet nag worden is ook onzin. Een club moet een speler trainingsmogelijkheden geven, maar is niet verplicht om ze bij de selectie te houden. Deze spelers hebben overigens ook hun salaris netjes doorbetaald gekregen. Ook wel grappig om van mismanagement te spreken aangezien het bestuur/staff dat deze spelers wegstuurt vorig jaar met een budget van 60-70% van de tegenstanders kampioen is geworden.

17 augustus 2021 om 17:19

Waar zie jij mismanagement staan?

Aan het mismanagement van het vorige bestuur kan het huidige bestuur niet veel aan doen. Ljajic qua speler was voor mij persoonlijk een genot om naar te kijken. Vooral in zijn eerste seizoen toen die geleend werd, maar hij heeft in zijn privé leven problemen gehad en sindsdien heeft die het voetbal niet serieus genomen. Hij heeft de keuze van het bestuur volgens een betrouwbare journalist gerespecteerd en gevraagd om paar dagen af. Het beste voor beide partijen is om uit elkaar te gaan.

Sergen heeft vorig seizoen hard gewerkt om hem terug aan de praat te krijgen. Hij heeft gewoon helft van het seizoen zich met Ljajic bemoeid omdat die trainingen niet serieus nam. En met de huidige nieuwe buitenlanders regels is het beter voor Besiktas om van spelers af te geraken die niet van toegevoegde waarde zullen zijn.

Lekker kortzichtige reacties weer van mensen die de club niet volgen en maar wat standaardreacties geven. Waarom zou Ljajic hier de dupe zijn? Er werd hem een verzoek gedaan om te vertrekken waar hij niet aan voldoet. Fijn, dan heeft de club ook het recht om hem niet op te stellen. Hij krijgt doorbetaald waarmee Besiktas aan zijn contractuele verplichting voldoet. Daarna is Ljajic ook niet de speler met de beste arbeidsethos. Hij is na zijn verhuurperiode met 9 goals en 11 assists overgenomen en sinds zijn vriendin hem daarna heeft verlaten is hij zwaar achteruitgegaan. Hij traint niet goed en kan nauwelijks op het veld staan. Dan is het logisch dat hij moet vertrekken en als hij dat niet wil uit de selectie gezet te worden. Daarnaast heb je een limiet voor spelers buiten Turkije die je mag inschrijven voor de competitie, waardoor Besiktas hem uit de selectie zet ook. Alsof Besiktas staat te popelen om zo'n grootverdiener uit de selectie te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


317 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller186
G. YalçınAanvaller184
G. BaytekinKeeper00
M. GünokKeeper40
K. KalafatVerdediger00
U. MeraşVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

17 fans
Middenvelder, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren