Ronald Koeman geniet: ‘Het beste Barcelona van de afgelopen jaren’

Maandag, 16 augustus 2021 om 01:01Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:44

Barcelona startte zondag met een 4-2 overwinning op Real Sociedad aan het nieuwe seizoen in LaLiga. Met iets minder dan tien minuten te gaan stond het team van trainer Ronald Koeman met 3-0 voor, maar het werd toch nog spannend toen de Basken binnen een mum van tijd twee keer scoorden. Sergi Roberto zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende vierde treffer in het Camp Nou. Koeman houdt een zeer goed gevoel over aan de eerste competitiewedstrijd, ook omdat duizenden toeschouwers de thuishaven van los Azulgrana mochten betreden.

“Het was een avond om te genieten. Er waren iets meer dan 20.000 toeschouwers, maar het leken er veel meer”, vertelde Koeman na afloop. “De supporters hebben ons vanaf het eerste moment geholpen en ons gesteund. Het is een compleet andere beleving voor ons. We hebben van veel dingen genoten. We moeten sterk zijn in eigen huis, de steun hebben en voelen van onze fans. Het is belangrijk dat we de competitie met een overwinning zijn begonnen en het is nog beter als we een goede indruk achterlaten.”

Koeman was dan ook tevreden met de overwinning, die door doelpunten van Martin Braithwaite (twee), Gerard Piqué en Sergi Roberto tot stand kwam. Aan de 1-0 van Piqué en de 2-0 van Braithwaite ging een assist van respectievelijk Memphis Depay en Frenkie de Jong vooraf. “Het was een fantastische wedstrijd in alle opzichten. Er was publiek, we hebben een goede indruk achtergelaten en dit is de weg die we moeten vervolgen. Ik wil graag stilstaan bij het eerste half uur. Dat was fantastisch. Zowel aan de bal als wanneer de bal moest worden veroverd, door snel te reageren. Iedereen zette druk.”

“Ik denk dat het het beste Barcelona in jaren was”, benadrukte Koeman, zonder aan te geven hoeveel jaren hij terug ging. “De doelpunten in de eerste helft waren belangrijk en na rust controleerden we de wedstrijd.” Toch slaagde Real Sociedad er in een paar minuten tijd in om de nadelige marge van drie tot één terug te brengen. “Voor de goal uit de vrije trap van Mikel Oyarzabal kun je alleen maar applaudisseren”, benadrukte Koeman, zelf een begenadigd vrijetrappen-nemer in zijn actieve loopbaan. “Dat doelpunt zorgde voor enige complicaties, maar uiteindelijk hebben we aan onze plicht voldaan.”

Koeman was zeer te spreken over de rol van Braithwaite, die naast zijn twee treffers ook de 4-2 van Sergi Roberto voorbereidde. “Het ultieme voorbeeld van een professional. Bovendien is zijn spel erop vooruitgegaan. Hij helpt ons op vele vlakken. Hij zorgt voor snelheid voorin en hij is altijd lastig te verdedigen voor de tegenstander. Zulke spelers heb ik er maar wat graag bij.” Dat geldt ook voor Piqué, die vanwege zijn loonoffer in extremis ervoor zorgde dat Depay en Eric Garcia tijdig voor LaLiga konden worden ingeschreven. Koeman stond echter meer bij zijn sportieve meerwaarde stil. “Hij is een van onze leiders. Het probleem was dat hij vorig seizoen door zijn blessureleed veel wedstrijden moest missen.”

“De manier waarop hij iedereen helpt met zijn ervaring, is een voorbeeld voor iedereen.” Koeman kreeg tot slot de vraag of Barcelona meer een team is nu Lionel Messi niet meer tot de club behoort. “Dat weet ik niet”, hield de Nederlander zich enigszins op de vlakte. “Het kan zijn dat het spel van Barcelona nu meer collectief is, maar dan nog heb ik liever Messi in mijn team.” Barcelona wacht komende zaterdag een uitduel met Athletic Club en op 29 augustus een thuisduel met Getafe, alvorens de interlandperiode begint.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door massive)

Ik weet nog toen Ronaldo vertrok bij Real. De eerste wedstrijden onder Lopetegui waren echt heel erg goed met als gevolg totale hosanna stemming in Madrid. Maar toen langzaam werd het wel duidelijk dat de grote man werd gemist. Moelijke wedstrijden die normaal gesproken door hem werden gewonnen, resulteerden opeens in puntverlies. Dit stapelde zich op en Real kwam in een neerwaartse spiraal terecht met als gevolg totale implosie. Hiermee wil ik barca fans waarschuwen om nu niet gelijk te uitzinnig te worden, dat kan slecht uitpakken zeg ik uit ervaring

16 augustus 2021 om 01:56

Je hebt wel gelijk, dat je die spelers in zulke wedstrijden waar het moeilijk doorbreken is en het redelijk gelijk op gaat het meest gaat missen. Ze konden toch echt vaak wat uit de hoed toveren. Maar Barca moet messi nu even vergeten, niet dat na elke verloren wedstrijd er alleeen maar ove rmessi gepraat wordt. Het kan wel, maar je kan hem toch niet opstellen dus beter niet over hebben.

16 augustus 2021 om 02:02

Viel allemaal wel reuze mee, 3x CL winnen kwam ook echt niet alleen door Ronaldo ook al wil je dit wel zo doen lijken, hij is precies op het juiste moment vertrokken bij Madrid. Had geen enkele rol dat jaar in de finale van de CL en ook niet in La Liga, ik verwacht en hoop namelijk niet dat Barcelona in een neerwaartse spiraal terecht komt na Messi, dit zou voor mij ook niet betekenen dat Messi dan zogenaamd geen invloed zou hebben mocht dit het geval zijn.

Ik ben gewoon benieuwd of ze het niveau kunnen vasthouden straks in feb, maart en April wanneer de prijzen verdeeld gaan worden. Ze herbergen genoeg kwaliteit om La Liga te winnen met een op de weg terugkomende Fati. Messi is Messi. Je moet wel gewoon zeer tevreden zijn met wat ze hebben laten zien.

16 augustus 2021 om 02:05

Niet in de finale maar het is frappant hoe mensen een hele toernooi negeren als er 1 wedstrijd slecht gaat. Zelfde geldt voor die gasten die denken dat messi niks deed tegen liverpool uit en thuis.

16 augustus 2021 om 02:41

Maar het is ook frappant hoe mensen jarenlang 1 van de beste TEAMS aller tijden negeerde en wegzette als minderwaardige onbelangrijke figuranten want het was Ronaldo, en Ronaldo alleen die effe "eigenhandig 4 CL binnensleepte". De rest liep erbij voor spek en bonen en zij, inclusief Zidane, hadden alles te danken aan Ronaldo in z'n uppie. Bij Juventus hebben we 3 jaar op rij gezien dat dit complete onzin was. Teamwork made the dream work.

16 augustus 2021 om 09:56

Wie zette ze weg als onbelangrijk en minderwaardig? Lol

16 augustus 2021 om 12:25

geen invloed? Zeg wat je wil maar als je als team opeens 29 doelpunten minder scoort het seizoen nadat je aanvaller vertrekt zijn de feiten wel duidelijk lijkt me?

16 augustus 2021 om 02:34

"Moelijke wedstrijden die normaal gesproken door hem werden gewonnen, resulteerden opeens in puntverlies". Alsof ze mét Ronaldo altijd domineerde in La Liga maar "vergeten" dat ze in 17/18 als 3e eindigde met een beschamende achterstand van 17 (!) punten op Barca... mét Ronaldo dus, en eerste seizoen zonder Ronaldo ze wéér op 19 punten achter Barca eindigde. Zelfde implosie dus, tevens 46 tegengoals in 18/19, zelfs meer dan de nr.13, oftewel probleem lag niet alleen bij wegvallen Ronaldo. CR7 had een grote impact uiteraard, maar een tiener met slechts een paar goals in Brazilië op Ronaldo's plek zetten= vragen om problemen, het falen was eerder een combinatie van: bizar veel tegengoals én je topscorer weg én een prutser als opvolger. Wordt door velen gezien als misschien wel de meest bizarre en verbazingwekkende keuze van een topclub dit decennium. Ook met Ronaldo vaak matig in La Liga, die "totale implosie" was er ook al in Ronaldo's laatste seizoen La Liga

enige minpunt vind ik echt het misbruiken van pedri. Vorig seizoen al door koeman, die jongen was al zeker 2 maanden voor het eind helemaal uitgeput en mee op het EK en ook nog olympische spelen spaanse bond en barca hebben helemaal schijt. Je kan ook aan hem zien dat hij uitgeput is. Verder een sterk begin, ik wil zeggen nieuw tijdperk maar pique en busquets zijn er nog, pas als die 2 op de bank belanden of helemaal weg zijn dan heb je een geraamte in het team dat niet van die generatie was. Zegt toch ook wel wat over die generatie dat er na zoveel jaar nog steeds 2 spelers erbij zitten. En als het gekund had waren het er 3 geweest. Ik tel Alba even niet mee die kwam wat later.

16 augustus 2021 om 08:24

Als je had opgelet dan had je kunnen zien dat er duidelijk gezegd is door Schreuder dat ze met Pedri hebben gesproken over rust en dat hij zelf wilde spelen en zich goed voelde. Mensen moeten eens kappen met voor anderen in te vullen hoe vermoeid ze zijn. Dat weet Pedri en de medische staf van Barcelona beter dan een paar nitwits uit Nederland.

16 augustus 2021 om 08:52

Ik mag hopen dat het op basis van data van de medische staf gaat inderdaad. Zeker niet op paar televisiekijkers in Nederland, maar ik zal ook niet teveel waarde hechten aan de mening van Pedri zelf. Voetballers willen altijd spelen en je moet spelers tegen zichzelf in bescherming nemen

16 augustus 2021 om 09:58

Nee ik kap er niet mee. Ik zie wat ik zie, en dat is een overgebruikte jonge talent die nog niet eens een wek vakantie heeft gehad en het wel nodig heeft. Dat hij zelf nee zegt kan me gestolen worden. Voetballers zeggen vrijwel nooit nee tegen speelminuten.

16 augustus 2021 om 10:48

Het is volslagen onverantwoord hoe er met Pedri wordt omgegaan. Het zal best dat hij zelf graag wil en hij fysiek nog wel in orde is - puur mathematisch kan het gewoon niet. Dit is extreme roofbouw. Pedri zou een van de vedetten van het komende WK moeten zijn; ik vrees dat hij niet eens mee gaat doen.

16 augustus 2021 om 11:44

"pedri zou een van de vedetten van het komende WK moeten zijn; ik vrees dat hij niet eens mee gaat doen." haha, dramaqueen. Kijk je niet een beetje te ver vooruit?

Ik ben het met Koeman gedeeltelijk eens. Het eerste half uur was om te smullen. Je zag dat iedereen druk aan het zetten was en dat leidde tot mooi spel, kansen en goals.

Je merkt ook dat het team steeds de ruimte wil vinden ipv elke bal naar Messi wat Barca jaren deed. En natuurlijk jammer dat hij weg is maar denk dat ze nu juist als team meer het spel kunnen maken.

Nadeel is dat ze in no time 2 tegengoals krijgen en de vrije trap is natuurlijk prachtig maar de eerste goal was heel makkelijk weggeven en slecht verdedigd.

In ieder geval een mooie wedsteijd en volgende week is de 1ste grote test tegen Bilbao.

We moeten ons ook beseffen dat teams zich in stelde op een Messi en vaak defensiever stonden tegen Barcelona, waar teams nu toch wat vaker een open wedstrijd ervan durven te maken, en Barcelona is nog steeds gewoon een europees top team, misschien geen favoriet voor winst van de CL maar wel een outsider.

16 augustus 2021 om 07:42

Sociedad heeft altijd open gespeeld tegen Barcelona en alle andere topclubs. Dat zit simpelweg in hun spel. Barcelona heeft nog genoeg kwaliteiten om dat soort teams af te straffen. Het zal pas duidelijk worden hoever Barcelona staat, wanneer je tegen een blok speelt of tegen een team als Bayern, City of PSG etc.

Ik heb gisteren alleen de eerste helft gezien, maar wat speelde Barca zeker de eerste 30-35 min goed zeg.
Heb genoten van Memphis, Griezmann en ook Braithwate.
Middenveld er achter was ook prima, en achterin werd vrijwel niks weg gegeven.

Hoe het tweede helft is gegaan heb ik hier gelezen.. moet zeggen toen ik de melding van de 3-2 kreeg dat ik hem toch even begon te knijpen voor Barca haha.

Wij kennen dat gevoel, een tijd zonder Ronaldo ging het ook heel goed, uiteindelijk ook kampioen geworden zonder Ronaldo. Maar Messi’s gemis zal vooral gevoeld worden tegen teams die het kort houden en alles dicht gooien van achter, en in de CL zal je Messi’s gemis ook voelen. Euforie zal niet lang duren, Messi vervang je niet zomaar, al helemaal niet door een Depay.

Respectloos om in de 1e wedstrijd zonder Messi te zeggen dat het het barca in jaren was… walchelijk zelfs!

Daarnaast… New season same story! Levante-barca 1-3 uitslag 3-3, barca - getafe 3-0 naar 3-2 uitslag 5-2… Valencia - barca 0-2 uitslag 3-3… je moet je hok schoon houden om kampioen te worden!

16 augustus 2021 om 08:29

Walgelijk zelfs? Oei oei oei de “helige” Messi is geschonden.. Ga toch fietsen man.. Ze zijn nu een team ipv dat ze in dienst spelen van een enkele speler die alles moet en wilt doen behalve verdedigen. Ze gaan er imo op achteruit maar niet zoveel, er komt wat anders voor in de plaats.

16 augustus 2021 om 09:04

Koeman mag de veters van Messi nog niet strikken. Trouwens vond ik barca vorig seizoen (met Messi en met dank aan Messi) uit bij sociedad (1-6) beter spelen dan gisteravond, dus sws is deze uitspraak over 1 wedstrijd al compleet idioot.

16 augustus 2021 om 09:25

Ik vind het mooi van Koeman dat hij zijn ploeg zo een groot compliment maakt.
Dit is volgens mij precies wat deze ploeg, nodig heeft een trainer die aangeeft volledig achter zijn ploeg te staan.
een uitgedunde ploeg, die geen sterren meer aan kan kopen, en het volledig met gratis aanwinsten en eigen jeugd moet gaan doen.

Er word volgens mij even vergeten hoe gigantische veel druk op de ploeg ligt momenteel, alles ligt onder een vergroot glas.

De misschien wel beste speler ooit, is vertrokken en zijn ploeg pakt het dus danig op dat er eigenlijk niemand is geweest die gisteren na gisteren klaagt over het feit dat Messi is vertrokken.

Dat een Memphis zijn rol pakt, het team dat geweldig voetbal op de mat legt in de eerste helft, prima goals worden gemaakt en er 4x word gescoord tegen Sociedad dat toch een heel aardig elftal heeft is toch mooi?

2 tegen goals is dan heel jammer, maar eigenlijk het enige kritiek puntje momenteel.

16 augustus 2021 om 09:54

Dus het mag volgens jou niet benoemd worden dat Barca al team super speelt? Er is ook een leven na Messi hoor en zullen we Barca anders direct vragen of ze uit de CL willen stappen want de CL winnen zonder Messi is natuurlijk "respectloos en walgelijk"

16 augustus 2021 om 10:46

Je eerste zin sluit ik mij volledig bij aan! Super speelt - maar niet je beste wedstrijd in jaren. Jouw laatste zin slaat trouwens echt helemaal nergens op. Barcelona mag alles presteren zonder Messi… maar je gaat toch niet na 1 wedstrijd zonder Messi zeggen dat je het beste barca in jaren hebt gezien. Kom op zeg!

16 augustus 2021 om 19:00

Dat was natuurlijk compleet sarcastisch. Maar mensen kunnen toch ook wel verder denken dan wat ze voor hun neus zien en in zien dat hij dit juist roept omdat er al jaren gezegd wordt; messi is barcelona zonder hem is het niks enz enz. Oftewel de individu messi. Nu is hij weg en wijst Koeman juist naar het collectief dat het gemis van een individu kan compenseren. Zo moeilijk is het niet om te zien wat Koeman hier doet.

Wat meneer Koeman hier even niet meedeelt is dat Sociedad gister wel echt doelloos op het veld liep. Het was niet de Sociedad die we de afgelopen jaren als angstgegner zagen van Barca. Ik wil Barcelona weleens zien tegen teams als Atletico en Sevilla..

16 augustus 2021 om 08:32

Ze speelden fantastisch het eerste ruime half uur, punt

Barcelona zonder Messi is echt niet verkeerd voor de club en de medespelers. Nu kunnen ze veel meer als team opereren en dat is echt niet per se minder. Ik heb liever een team dan afhankelijk zijn van een enkele speler.

16 augustus 2021 om 09:57

Zeg je nou met niet zoveel woorden dat Messi geen teamspeler is? Het is natuurlijk niet dat de rest van dat team een stel koekenbakkers is. Messi is de beste speler, je ziet toch eigenlijk dat de beste speler van een team doorgaans het meest dominant aanwezig is? Al met al kan Barca wel een beetje positiviteit gebruiken. Mocht Koeman het seizoen zijn begonnen met een nederlaag was het helemaal strijden.

Ik weet nog heel goed toen ronaldo vertrok bij real de eerste wedstrijden onder lopetegui waren echt heel goed, ik zal niet te vroeg juichen ik de ucl gaat barca het echt zwaar krijgen vooral als ze psg tegenkomen

16 augustus 2021 om 09:59

En daarna werd het bij Real ook even minder. Ook die teams moeten op een gegeven moment gewoon verjongen

16 augustus 2021 om 10:06

@Westend ja dat ook het jammere vondt ik vooral marcelo, sinds het vertrek van ronaldo is nooit meer de speler geweest die hij vroeger was, nu hebben ze mendy waar ik wel fan van ben maar aanvallend brengt ie weinig, zou het geen idee zijn als mendy komend seizoen centraal speelt naast militao? Dan kan alaba op linksachter want als verdediger is ie echt niet goed vindt ik

Beste Barça in jaren? Heb de wedstrijd gezien, leuke pot voor de neutrale kijker. Om te zeggen dat dit de beste Barça in jaren is… vraag me af wat Koeman er precies mee bedoeld.

Nou nou. Het was vermakelijk de eerste helft maar zeker niet het beste. Sociedad was niet goed en daardoor kon je heel makkelijk het grootste gedeelte op hun helft spelen, ook door Barcelona maar Sociedad had al moeite met ballen over 5 meter. Dat is dan leuk voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
11.Espanyol130
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder90
M. DepayAanvaller94
PiquéVerdediger81
Sergi RobertoVerdediger82
F. de JongMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

815 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 9 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse media noemen het spel van Memphis Depay ‘preocupante’

Memphis Depay heeft geen goede indruk achtergelaten op de Spaanse media. De spits verloor in eigen huis met 1-2 van Real Madrid en Barcelona zakte door de nederlaag voorlopig naar de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren