Zirkzee, Vormer en Lang schitteren voor Anderlecht en Club Brugge

Zondag, 15 augustus 2021 om 23:04Chris Meijer

De Nederlanders hebben zondag van zich doen spreken tijdens de vijfde speelronde van de Jupiler Pro League. Joshua Zirkzee scoorde in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Cercle Brugge twee keer voor Anderlecht en werd daarmee de eerste Nederlander met twee doelpunten voor Paars-Wit sinds Michel Vlap in maart 2020. Bij Club Brugge waren Noa Lang (met een doelpunt en een assist) en Ruud Vormer (met een doelpunt) belangrijk in het met 0-4 gewonnen uitduel met Zulte Waregem.

Cercle Brugge - Anderlecht 1-2
Middenmoter Cercle Brugge bracht Anderlecht - waar Wesley Hoedt ook een basisplaats had - al heel vroeg aan het schrikken, want Olivier Deman bracht in de eerste minuut de thuisploeg in het Jan Breydelstadion op voorsprong. Nog voor het verstrijken van het eerste halfuur stelde Joshua Zirkzee hoogstpersoonlijk orde op zaken in Brugge. Met dertien minuten op de klok tekende de van Bayern München gehuurde spits voor zijn eerste doelpunt in dienst van Anderlecht, op aangeven van Sergio Gómez. Een kwartier later maakte hij direct zijn tweede, door van afstand op fraaie wijze raak te schieten. De door Zirkzee tot stand gebrachte voorsprong werd door Anderlecht in het restant van het duel niet meer uit handen gegeven.

Zulte Waregem - Club Brugge 0-4
Club Brugge beleeft een moeizame seizoenstart en moest op bezoek bij Zulte Waregem ook tot kort voor rust geduld hebben voor er een voorsprong werd gepakt. Charles De Ketelaere was niet zelfzuchtig en bediende Noa Lang, die voor een leeg doel eerst Louis Bostyn uitkapte en vervolgens raak schoot. Lang fungeerde met 65 minuten op de klok als aangever, toen hij Ruud Vormer binnen het strafschopgebied in stelling bracht de aanvoerder de marge verdubbelde. Via Hans Vanaken en De Ketelaere liep Club Brugge in de laatste twintig minuten liep nog uit naar een comfortabele 0-4 overwinning, al besloot de kampioen van België het duel wel met tien man na een rode kaart voor Eduard Sobol.

[stand:24]Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door sirius)

Eigenlijk werken we archislecht af, en hadden we 0-8 moeten winnen, wil de expected goals wel eens zien. Verder alleen maar goede zaken gezien met een hoofdrol voor sobol, de Ketelaere en lang, mammia mia wat een klasse hebben zij geëtaleerd vandaag. Vanaken ook direct weer goed, niet toevallig onze beste match bij zijn 1ste basisplaats. Al is Waregem nu ook niet de felste tegenstander, dat is toch zo'n ploeg met weinig grinta die het altijd makkelijk laat lopen na een dubbele achterstand. Als supporter word je daar vast gek van. Belachelijke rode kaart voor sobol nog, was helemaal geen overtreding. Na de niet gefloten penalty + rood vorige week is het wel duidelijk dat we het dit jaar weer niet cadeau zullen krijgen, maar moeilijk gaat ook. Volgende week terug een vol Jan Breydel, ik kan niet wachten om Lang voor het eerst live in actie te zien. Hopelijk met 1 of 2 aanwinsten, want versterking blijft toch weer zorgwekkend lang uit

15 augustus 2021 om 23:27

Expected goals 4.06 tegenover 0.41. Nice dat je weer naar de wedstrijd kan! Hoe lang die keeper uitspeelt getuigt echt zo erg van zelfvertrouwen, snap niet dat hij nog steeds niet bij (voorselectie) Oranje zit.

15 augustus 2021 om 23:37

Bedankt, dat valt nog mee eigenlijk want we missen gewoon 3 intikkers en nog enkele kansen, ik had het hoger verwacht. Lang is een fenomeen, hopelijk blijft hij nog zeker tot eind dit seizoen maar tot de laatste dag zal het bibberen blijven, zeker als hij zo speelt. Nu, geld hebben we niet nodig en ze zullen toch al hoog moeten bieden, ik denk niet dat het bestuur hem verkoopt onder de 35 miljoen.

15 augustus 2021 om 23:44

Ja soms snap ik die statistieken ook niet hoor, bijvoorbeeld De Ketelaere heeft 0.27 expected assists maar die goal van Lang schiet toch 4 van de 5 spelers er al in?Ben benieuwd waar Lang heen gaat, het zal 1 van de 4 topcompetities moeten worden. Ik heb het gevoel dat de Premier League er al eerst een groot bedrag voor zou betalen, maar of dat nou wat voor hem is? Sinds die overgang naar Brugge lijkt het me dat Lang er van doordrongen is hoe belangrijk de juiste stap is (dus niet een te grote stap). Geniet nog maar even van hem.

15 augustus 2021 om 23:56

Idealiter trekt hij naar Duitsland denk ik, kan zich daar fysiek nog verder ontwikkelen en een complete winger worden maar wellicht kunnen enkel de Engelsen hem betalen. Hij ziet er wel echt gelukkig uit in Brugge dus dat stemt me hoopvol over een langere verblijf. Hij lijkt nu knderdaad goed te beseffen dat de juiste omgeving noodzakelijk is en geniet het volle vertrouwen van de coach en het elftal is op hem afgestemd, dus waarom niet nog even blijven. Volgende zomer dan een toptransfer en WK selectie afdwingen.

16 augustus 2021 om 00:00

Ja precies, het WK moet die ook in zijn hoofd houden. Al zal die zelf wel denken dat die het niveau (hoger) aankan, hij mist geen zelfvertrouwen.

16 augustus 2021 om 03:41

4.06 expected goals (kortweg xG) kan evengoed betekenen dat je 2 goals liet liggen... Een penalty is namelijk slechts 0.77xG of zoiets.

16 augustus 2021 om 08:05

@JeffPaeter. Je punt? Bon Jovi wilde de expected goals zien. Expected goals reflecteren de grootte van een kans en hij vond dat er veel intikkers waren (gemist), en kijken of dat terug te zien was in de xG.

16 augustus 2021 om 21:05

@justinmorris

Ik reageer op "dat valt nog mee eigenlijk want we missen gewoon 3 intikkers en nog enkele kansen, ik had het hoger verwacht"

Hij zei eerst dat het 0-8 had kunnen zijn, ik laat hem gewoon weten dat 4.06xG niet persé betekent dat het 0-4 had moeten zijn, vanuit 4.06xG kan je evengoed 8 keer scoren.

16 augustus 2021 om 21:19

Ah oke, ik dacht dat je het tegen mij had

Bizar dat Lang nog steeds nooit geselecteerd is voor Oranje. Spelers als Babel en Promes werden geselecteerd op basis van mindere prestaties en statistieken. Deze jongen is enorm constant in zijn prestaties en zijn cijfers zijn indrukwekkend

15 augustus 2021 om 23:24

Blijft een genot om naar te kijken , het gemak waarmee deze jongen voetbalt is eigenlijk heel bijzonder. Maar goed half Nederland maakt zich vooral druk om zijn accent en zijn daardoor verblind. Helaas werkt dat zelfs door tot aan Zeist , schandalig dat hij niet eens onderdeel uitmaakt van de voorselectie.

15 augustus 2021 om 23:26

Eens. Hij is ook nog eens de enige Nederlandse vleugelspeler naast Berghuis die een man op techniek voorbij kan komen. Daar heb je er niet veel van, hij is een soort mini Neymar.

15 augustus 2021 om 23:29

Echt jammer dat grote talenten als Lang, Dolberg, Brobbey, Malen en Bergwijn bij Ajax niet hebben kunnen doorbreken want zeer talentvol zijn ze echt wel. Dit hadden nu stuk voor stuk prima spelers kunnen wezen voor Ajax...

16 augustus 2021 om 10:43

Dolberg?! Die heeft 119 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Hoe kan je nu zeggen dat die niet is doorgebroken. Werd A-international en vertrok voor 20 miljoen. Bergwijn moest en zou spits worden, ging hij niet worden en toen wilde hij weg na plekje op de bank op toernooi. Toen was hij 13 meen ik. Valt me nog mee dat je niet Braaf en Adekanye noemt die met 12 en 13 bij Ajax weg gingen. Van die namen heeft alleen Lang niet genoeg kansen gekregen. Rest maakte of andere keuze of zoals Dolberg brak gewoon door

16 augustus 2021 om 12:25

Bergwijn kan dat ook gewoon.

16 augustus 2021 om 03:32

helemaal eens. Maar van Gaal kennende zal hij hem zo wel gaan pakken als 10 en buitenspeler. Als vd Beek niet heel snel gaat spelen of transferen gaat hij sneuvelen.

Maar die selectie van Frank de Boer van Promes wordt echt steeds lachwekkender. en hij kan niet voetballen, gewoon te slecht voor basis ajax, en je hebt justitie in je nek.
Het probleem met Promes is dat het het vriendje van Depay is. en die heeft gewoon tegen de Boer lopen zeuren dat hij zn vriendje graag erbij wil. Zon machtspositie had hij, als je een bondscoach heb die net 3 keer ontslagen is en dus geen aanzien heeft.

16 augustus 2021 om 11:17Die snap ik ook niet echt. Letterlijk elke jonge speler krijgt tegenwoordig kansen met een selectie, maar bij Lang is dat vooralsnog niet het geval. Dat terwijl die jongen aantoonbaar beter presteert dan veel van z'n concurrenten. Til zit er zelfs weer bij na een paar wedstrijdjes tegen Europese laagvliegers, terwijl Lang zelf ook op 10 kan spelen en bovendien veel meer kwaliteiten met zich meebrengt. Met Klaassen en Van De Beek is Til sowieso volledig overbodig in Oranje.

Misschien lees ik erover heen maar waar zijn ineens als die sceptici over Zirkzee? Eindigt gewoon ergens in de twintig doelpunten, succes daar in ieder geval.

15 augustus 2021 om 23:39

Heeft veel techniek en flair aan de bal. Scoort nu twee keer maar ikzelf vond hem niet zo super spelen. Maar ja dat ophemelen heb je als je scoort...

16 augustus 2021 om 00:17

Hij is er zeker nog niet en er zal heus nog een groeicurve komen in het spel van Zirkzee, maar aan de reacties hier werd net gedaan alsof deze jongen gescout op het derde niveau in Bosnië en dat iedere jan doedel wel een paar doelpunten op achttienjarige leeftijd zou scoren bij Bayern. De waarheid ligt vermoedelijk in het midden.

16 augustus 2021 om 09:58

Is zeker geen koekenbakker. Zirkzee zou er niks van kunnen en anderlecht was een club van niks, oh waarom das die niet naar het grote feyenoord gegaan ipv deze 'puinhoop'. Ik zie het echt wel goedkomen. Had de bal nog wel eens moeten krijgen voor opendoel gisteren. Wil gewoon wel aangeven dat hij gisteren niet zo super was als je aan de koppen in de krant zou denken.

15 augustus 2021 om 23:39

Hij is er nog niet hè? Maar heel goed begin in ieder geval, ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht

15 augustus 2021 om 23:40

Goede spits Zirkzee had er niet veel van verwacht eerlijk gezegd maar hij maakt indruk, had deze jongen wel bij Brugge willen zien, of toch als Bayern een aankoopoptie had willen opnemen. Maar wellicht was dat onbespreekbaar, Anderlecht heeft er ook geen afgedwongen. Maar goed, dit moet hij nu eerst gedurende een langere periode laten zien. Hopelijk straks tegen Vitesse, we moeten echt met 5 clubs Europa in en alle 5 punten pakken want België is flink weggezakt.

16 augustus 2021 om 01:42

Toch wel apart, Want toen ze hem aan Parma verhuurde kregen die wel een optie tot koop

16 augustus 2021 om 02:19

Die van Parma bedroeg 15 miljoen. Dat kan Anderlecht never nooit betalen natuurlijk. Dus heeft Bayern gewoon gegokt dat ie er 20 maakt. Net als Nmecha. Daar heeft City nog wat miljoenen extra van gemaakt. En Zirkzee is wat bekender en heeft minder flops op zijn naam. Via een omweg levert ie misschien toch een miljoen of 12-15 op.

16 augustus 2021 om 00:10

Inderdaad, werd eerder voor gek verklaard toen ik hem net als Perez noemde als optie voor Feyenoord. Ik zie genoeg kwaliteit.

16 augustus 2021 om 08:38

Een lekker begin voor hem. Zeker weten, ik vind/vond hem niet 2/3 niveaus beter dan huidige materiaal van Feyenoord. Waarom zou je dan zo iemand huren? Bannis heeft ook een doelpunt meegepikt en Linssen ook.

Logisch dat hij Bayern niet veel speelde, is ander niveau. Alleen bij Parma deed hij ook niet heel veel.

Nu een goed begin en hopelijk kan hij zich ontwikkelen.

Eiting was trouwens ook heel sterk bij Genk. Heerlijke speler en een vriendelijke jongen.

15 augustus 2021 om 23:39

Eiting is ook een ex Ajax talent

15 augustus 2021 om 23:55

Dat is aan zijn kwaliteiten duidelijk te zien.

16 augustus 2021 om 00:09

Eiting is een heerlijke speler die veel te vroeg is afgeschreven in Nederland.

Noa Lang hoort gewoon bij oranje te zitten. Spelers die veel minder presteren worden al sneller opgeroepen. Hoeveel moet die jongen doen om een kans te krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller124
J. ZirkzeeAanvaller104
C. KouaméAanvaller73
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

31 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren