Feyenoord beleeft glansrijke competitiestart op bezoek bij Willem II

Zondag, 15 augustus 2021 om 18:40Chris Meijer

Feyenoord is met een probleemloze overwinning op Willem II aan zijn Eredivisie-seizoen begonnen. De Rotterdammers boekten in Tilburg een 0-4 overwinning, door doelpunten van Bryan Linssen, Luis Sinisterra, Guus Til en Nouafal Bannis. Voor Feyenoord wacht nu komende donderdag in eigen huis de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Conference League tegen het Zweedse Elfsborg, waarna op zondag Go Ahead Eagles de tweede tegenstander in de Eredivisie vormt. Willem II moet over een week op bezoek bij Vitesse.

Arne Slot kon in Tilburg geen beroep doen op Alireza Jahanbakhsh, die een blessure overhield aan het midweekse duel met FC Luzern. De van Molde FK overgenomen Fredrik Aursnes maakte daardoor zijn debuut op het middenveld en Jens Toornstra schoof op richting de rechterflank. De eerste grote kans van het treffen was voor Willem II, voor wie de voorbereiding door een reeks coronabesmettingen rommelig verliep. Justin Bijlow voorkwam met een fraaie redding dat de uit de rug van Gernot Trauner weggelopen Kwasi Wriedt de openingstreffer tegen de touwen kopte.

Vrijwel direct daarna deed ook Feyenoord van zich spreken, toen Til opdook in het strafschopgebied en Robbin Ruiter doorzag dat de middenvelder de bal over hem wilde heen liften. Met zeventien minuten op de klok werd het duel opengebroken. Linssen pikte een weggekopte lange pass op en verschalkte Ruiter vervolgens met een schot van behoorlijke afstand in de rechterhoek. Een kleine tien minuten slaagde Feyenoord er in om de marge te verdubbelen. Na een onderschepping van Tyrell Malacia kwam Sinisterra in balbezit. De Colombiaanse aanvaller dribbelde vanaf de middenlijn richting het strafschopgebied en kreeg daar de ruimte om de 0-2 in de linkerhoek te prikken.

Feyenoord controleerde in het restant van de eerste helft het duel en had via Linssen en Malacia nog mogelijkheden om de score voor rust al op te voeren. Dat lukte uiteindelijk snel na rust. Linssen zette druk op de defensie van Willem II, waardoor Til de bal in het strafschopgebied kon onderscheppen. Hij passeerde Ruiter en tikte vervolgens de 0-3 binnen. Het laatste restje aspiraties van Willem II kon na 59 minuten spelen de prullenbak in. Aanvoerder Emil Bergström beging een spijkerharde overtreding op Sinisterra, waarvoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük hem aanvankelijk een gele kaart gaf. Dat werd na inmenging van videoscheidsrechter Edwin van de Graaf omgezet in een rode kaart.

In de overtalsituatie zocht Feyenoord nadrukkelijk naar de 0-4 en de bezoekers kregen de nodige mogelijkheden om de score verder op te voeren. De grootste was voor Til, die na een fraai passje van Toornstra zijn tweede van de middag had kunnen binnenkoppen. Zijn poging ging echter naast. Ook Willem II kreeg nog een grote kans om op het scorebord te komen, toen Elton Kabangu ontsnapte aan de defensie van Feyenoord. Bijlow zorgde er echter voor dat zijn doel schoon bleef. Het slotakkoord werd verzorgd door invaller Bannis. Hij verlengde een inzet van Ridgeciano Haps en werd aanvankelijk teruggefloten voor buitenspel, maar na inmenging van de VAR kwam er een 0-4 eindstand op het scorebord.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Knap hoor, oppermachtig! Wat is de rest van de Eredivisie afgegleden, of zie ik het verkeerd? Feyenoord, Ajax en PSV hebben alledrie een veredeld trainingspartijtje gespeeld. Enorm onder de indruk van Trauner, hele team trekt zich nu op aan het stabiele centrum. Pedersen iets minder, maar dat mag en kostte niet veel. Aursnes niet veel gezien maar dat balletje op Pedersen achterin de tweede helft verraadde wel wat kwaliteit. Slot, niks op je aan te merken, petje af. Nu hopen op een mooi resultaat donderdag voor de coëfficiënten!

Willem II zou makkelijk kunnen degraderen afgaande op vandaag (en de kwaliteit die ze hebben ingeleverd deze zomer).

15 augustus 2021 om 18:46

Zo hoort het te zijn. De toppers waren juist afgezakt. Maar ze pakken het weer op. Hopelijk kunnen teams als Vitesse, AZ Twente, Heerenveen, Groningen en Utrecht voor de plaatsen 4 tot 7 strijden

15 augustus 2021 om 18:48

Ja maar als ik Vitesse zie spelen in de voorronde Conference League… of AZ gisteren. Dat is echt niet best.

15 augustus 2021 om 18:56

De komst van de BeneLiga lijkt echt wel noodzakelijk te zijn. Wat bijna alle andere clubs buiten de traditionele topclubs aan het doen waren dit weekend leek echt nergens naar.

15 augustus 2021 om 18:59

Je weet dat de meeste Belgische clubs ook pure poep zijn tegenwoordig? Op een Club Brugge, Genk misschien Antwerp na? Anderlecht is ver afgegleden de laatste seizoenen en bij Feyenoord ben ik van mening maakt 1 zwaluw ook niet meteen zomer. Echt die BeNeliga is de doodsteek voor het Nederlands voetbal/supporters cultuur…

15 augustus 2021 om 19:04

@KeesKlomp: hou toch op met je beneliga man! Lekker spelen tegen genk, standaard luik en gent… daar gaan de oliesheiks ff miljarden in pompen, droom lekker verder. Ik ben tevreden met de eredivisie zoals tie is. We zitten samen met portugal net onder de top, laten we dat gewoon accepteren zou ik zeggen

15 augustus 2021 om 19:05

1 zwaluw maakt geen zomer, maar 4 zwaluwen maakt toch minstens voorjaar.

15 augustus 2021 om 19:13

Ik juich positivisme toe! Alleen dit is de eerste competitiewedstrijd tegen een matig Willem II… Feyenoord gaat nog meer weerstand tegen krijgen tegen andere clubs en hebben bij blessures een niet al te brede selectie.

15 augustus 2021 om 19:20

@KeesKlomp630. Ik ben principieel tegen de BeNeLiga, vind dat bijna even erg ‘Modern Football’ als de Super League. ‘Jullie zijn niet goed genoeg dus wij hebben jullie niet meer nodig’, terwijl het succes van de topclubs niet alleen komt door de topclubs.

15 augustus 2021 om 19:54

Anderlecht mag dan wel even in een mindere periode zitten maar normaal gesproken zijn ze wel minimaal van het niveau Feyenoord en ook wel eens hoger dan dat. Anderlecht zal zeker wel het niveau opkrikken van onze competitie.

15 augustus 2021 om 19:58

Wie heeft het over oliesjeiks? Een BeneLiga zal zeker meer kijkers gaan trekken en dus ook zeker meer tv gelden gaan opleveren voor de deelnemende clubs. Nieuwe sponsoren kunnen aangetrokken worden. Enzovoorts.

15 augustus 2021 om 20:04

@keesklomp je hebt gelijk hoor. Sommige doen alsof Anderlecht niveau Rkc is. We gaan zien tegen Vitesse welke club je er beter bij kan hebben. Been liga is gewoon een aanvulling met clubs als Club Brugge, Genk, Gent, Anderlecht, Luik, Antwerp etc. Ze spelen meestal ook ander soort voetbal. Niet het naieve wat wij hebben, maar meer resultaat gericht. Dit is heel goed voor clubs als Feyenoord, Vitesse, Utrecht en Heerenveen. Het is niet voor niets dat deze clubs Europees vaak snel klaar zijn. Ajax, PSV en AZ hebben op dat gebied meer ervaring mee en daardoor pakken zij ook meer punten in Europa. Lullig voor de fans, maar krikken clubs als Nec, Willem 2, Rkc, Heracles (met afschuwelijke plastic veld), Pec en Cambuur echt het niveau? Je ziet clubs als Ajax en PSV kunnen op 70% met gemak winnen tegen zulke clubs. Als je deze 7 clubs vervangt met de Belgische schiet je niveau omhoog. Vooral dus voor de genoemde clubs maar ook Groningen, Twente moeten veel meer strijden en volwassener worden.

15 augustus 2021 om 20:19

Precies dat dus mrkrillin. Verbaasd me dat mensen liever die kleine clubs zien aanmodderen dan dat het algemene niveau van onze competitie een keer echt opgekrikt gaat worden.
Die kleinere clubs als NEC, Willem 2, Pec Zwolle, RKC, GAE, Sparta, Fortuna, Cambuur, Heracles zouden juist een divisie lager moeten gaan spelen.

15 augustus 2021 om 21:06

Maar wat nou als je fan bent van een van die clubs? Hoeveel van de spelers van Ajax psv en Feyenoord zijn niet bij zo’n club begonnen?

15 augustus 2021 om 22:19

Wie denkt er dan dat Ajax-Aa gent, psv-standard luik of feyenoord -club brugge meer sponsoren/kijkers gaan aantrekken dan pak hem beet Ajax-groningen, psv-zwolle, feyenoord-ado? Waar is dat op gebaseerd dan? Welke gekkie verzint dat? denk dat helemaal niemand daar op zit te wachten namelijk (daar zijn in het verleden talloze studies op losgelaten, zie v gaal vs van basten). De top 3 heeft dit weekend gewoon aangetoond dat zij de eredivisie weer gaan maken dit jaar em dat is zoals het hoort

16 augustus 2021 om 00:12

@mrboity "Waar is dat op gebaseerd dan" Gewoon op een onderzoek door een gerenomeerde consultancy bedrijf. Meer kijkers, meer geld etc. @vak26 voor die fans in begin ook vervelend, maar kan ook leuker zijn. Ben wel van mening dat je dan de divisies eronder ook moet fuseren. Dat je dan 3 lagen hebt. Is het leuk voor een VVV of Nec als trainingspotje behandeld te worden? Ik denk als zulke clubs eerst lagere niveau ook spelen tegen clubs als Mechelen (bestaat dit nog?) etc dat zij meer leren. En wanneer zij dan promoveren, niet zo naief meer zijn. En divisie lager spelen tegen clubs als Willem 2, Pec, Heracles is ook meer gelijkwaardiger en leuker voor de fans

15 augustus 2021 om 18:46

Klopt als je ziet gisteren NEC en vandaag willen2 is echt afgegleden
Maar goed t is pas eerste wedstrijd

15 augustus 2021 om 18:50

Bij NEC geloof ik nog dat het de zenuwen waren van een promovendus. Die Van Rooij was voor minimaal 2 tegendoelpunten verantwoordelijk, en dat had niet gehoeven.

15 augustus 2021 om 18:46

Het grootste verschil is dat de top 3 trainers heeft met een visie en gigantisch veel tactische kennis. Dit leek vroeger minder noodzakelijk te zijn, maar in het huidige voetbal essentieel. De Advocaatjes van deze wereld redden het gewoon niet tegen dit type trainer.

15 augustus 2021 om 18:48

Het is echt verschrikkelijk.. NEC, Willem 2, Sparta Zwolle, Heracles tegen een B elftal, echt wat een niveau... GAE- Heerenveen, Cambuur- Groningen, Twente-fortuna, het was zo slecht. Zegt ook genoeg dat Feyenoord met zon elftal zo simpel een uitwedstrijd wint. Laten we hopen dat bovenstaande teams iets meer competitie gaan tonen, anders wordt het wel heel erg dit jaar.

15 augustus 2021 om 18:49

Zo hoort het toch te zijn?

Bayern Munchen wint vrijwel al hun wedstrijden in de competitie op 60%. Het werd tijd dat Feyenoord dit soort wedstrijden ook eens makkelijk ging winnen.

15 augustus 2021 om 18:51

Nou ja, buiten de top 3 zijn er nu wel heel erg weinig teams die Europees wat zouden kunnen betekenen. Misschien AZ dat een slechte dag had gisteren, maar die hebben een enorm jasje uitgedaan wat betreft kwaliteit.

15 augustus 2021 om 19:58

Dit is zo typisch Nederlands en bovendien vermoeiend. Het is altijd de verliezende partij die ondermaats presteert ipv dat de winnaar een paar klassen beter is...

15 augustus 2021 om 20:06

Dan lees je niet goed: ‘knap hoor’, ‘petje af’, ‘onder de indruk’, ‘stabiel’. En ik constateer dat de tegenstanders van de top 3 dit weekend gewoon echt totaal niks konden beginnen.

Eindelijk een x relaxed Feyenoord gekeken. Eenvoudig na de eerste 10 minuten. Willem II was echt slecht maar goed 0-4, goede goals en weer goed gespeeld.

15 augustus 2021 om 18:45

Ja het is een beetje van beide kanten. Feyenoord speelde zelf ook gewoon echt goed, vooral de korte combinaties liepen prima. Ik verwacht ook veel van Sinisterra dit seizoen. Dat de defensie van Willem II nog zwakker is dan het Afghaanse regeringsleger helpt ook wel mee.

15 augustus 2021 om 18:50

Wat voor rare vergelijking is dit nou weer?! Heel onnodig

15 augustus 2021 om 18:57

Prima vergelijking man, niks mis mee.

15 augustus 2021 om 19:33

Zegt veel over het niveau hier. Dat ligt waarschijnlijk onder het Nederlandse zeeniveau

15 augustus 2021 om 19:55

Jij bent vast en zeker heel gezellig in het weekend?

Als je dit al een “onnodige” vergelijking vindt dan sta je wel heel serieus in het leven. Is toch een grappige vergelijking en het klopt ook nog eens.

15 augustus 2021 om 20:17

Dat ik dit niet grappig vind, betekent niet dat ik heel serieus in het leven sta. Je kent me niet gap. Het gaat erom dat iemand een grap maakt over iets waarbij het indirect over mensenlevens gaat. Dat zoiets blijkbaar ‘grappig’ is, zegt meer over jou dan over mij.

15 augustus 2021 om 20:34

Ben het wel met je eens. Ik denk dat het simpelweg ver van mensen af staat, waardoor er wat gemakkelijk over gepraat wordt. Ik ben zelf ook wel geneigd dit soort grappen te waarderen, maar uiteindelijk wordt er inderdaad gerefereerd naar een situatie waarin veel doden zijn gevallen en honderdduizenden gevlucht zijn. Ergens wel misplaatst dus.

15 augustus 2021 om 21:16

@nonameboy

Ja, ik vind het ook nogal smakeloos. Een land met bijna 40 miljoen inwoners staat op het punt om overgenomen te worden door een levensgevaarlijke en walgelijke religieuze sekte en hier wordt er een beetje de draak mee gestoken. Mensen die dit echt een grappige of terechte vergelijking vinden zijn echt ziek.

15 augustus 2021 om 22:50

Grootste deel van die 40 miljoen staan er gewoon achter

Nooit meer Kökcu, ongelooflijk.

Maar wel een lekkere wedstrijd hoor!

Gefeliciteerd feyenoorders

15 augustus 2021 om 18:45

Hoezo? Speelde hij zo erg slecht dan ?

15 augustus 2021 om 18:48

Ik heb vandaag wel 5 a 6 ballen gezien waarvan ik dacht, waar is je opgehemelde techniek nou? Beetje onwennig nog, maar komt er beter in.

15 augustus 2021 om 18:45

Ik vond Kokcu niet zo slecht spelen. Tuurlijk wordt dat slippertje afgestraft tegen een goede tegenstander, maar over het algemeen veel naar voren gespeeld en goed gecombineerd op het middenveld. Ook wel kilometers gemaakt gevoelsmatig

15 augustus 2021 om 18:49

Dat slippertje maakt hij ook alleen maar omdat de wedstrijd toch al gespeeld is. Je zag dat er gewoon wat concentratieverlies insloop bij een aantal spelers. Is ook niet heel erg als je 3-0 voor staat en met een man meer. Lekker krachten sparen voor donderdag.

15 augustus 2021 om 18:46

Speelde gewoon een prima pot. Net als iedereen. Maakte wel een foutje. Neemt niet weg dat hij voor de rest prima speelde.

15 augustus 2021 om 18:47

Echt, waarom hebben zoveel mensen de pik op Kokcu? Omdat hij 2x tegen de tegenstander op schiet? Speelde gewoon prima. Weer enorm belangrijk bij het drukzetten en ook bij het verdelen van het spel.

15 augustus 2021 om 18:50

Komt omdat mensen moeite hebben een eigen mening te ontwikkelen. Sinds dat nummer 10 gebeuren hebben wat analisten de pik op hem en sommige mensen op forums herhalen dit gewoonweg.

15 augustus 2021 om 19:20

Omdat Johan Derksen dat ook heeft. Veel te veel papegaaien

15 augustus 2021 om 18:59

Nou, nou geef hem nog even. Is steeds beter in vorm aan het komen. Ik vond hem echt heel erg goed afgelopen donderdag. Hij is op dit moment nog niet 100 fit en leidt inderdaad af en toe dom balverlies. Gaat wel goed komen met hem dit seizoen. Slot weet hem wel te raken. Als deze jongen straks echt fit is verwacht ik veel van hem. Kokcu is toch iemand die de voorhoede en Til diep kan sturen. En je vergeet het soms: nog altijd 'pas' 20 jaar.

15 augustus 2021 om 19:01

Kokcu weer fucking goed man. Wat bezielt mensen?

15 augustus 2021 om 19:04

Kokcu speelde echt een prima pot vandaag weinig dribbels en goed in de combinatie. Als het zo makkelijk gaat en je moet donderdag weer volle bak zakt de concentratie wat weg aan het eind. Dat had iedereen bij Feyenoord vandaag.

15 augustus 2021 om 19:18

Heb alleen de eerste helft gezien; maar vond Kokcu daarin eigenlijk gewoon de beste middenvelder op t veld. Hij stelt zich dit seizoen meer op als spelverdeler en die rol ligt hem volgens mij wel.

15 augustus 2021 om 19:22

Weet niet welke wedstrijd je hebt gezien maar Kokcu speelde vandaag gewoon een voldoende. Hij was het seizoen heel slecht begonnen maar de laatste wedstrijden speelt hij juist steeds weer wat beter. En ik ben ook niet de grootste Kokcu fan maar vandaag was hij echt niet slecht.

15 augustus 2021 om 19:40

Haha wat een onzin, niet eens een onderbouwde mening. Kokcu speelde een prima wedstrijd, goed gecontroleerd zoals het hoort in een uitwedstrijd. Hij blijft gewoon basis staan. En de held van zovelen (Toornstra) zal plaatsnemen op de bank ten faveure van Aursnes.

15 augustus 2021 om 22:16

Levert de club Willem II gewoon een extra omzet met zijn prima pegel op het biertje van de Willem II fan!
Bijzonder dat Feyenoord in de voorbereiding zoveel goed getrainde voorzetten heeft en zodra de competitie start kokcu ze als vanouds slap voorgeeft. Speelde verder gewoon een goede pot.

Zeer goede wedstrijd met goeie combinaties van Feyenoord.

Feyenoord begint swingend aan het seizoen, kampioen geen idee maar het word een top 3 plek. Leuk dat ze mee doen, word het weer een keer spannend bovenin

15 augustus 2021 om 18:59

Sorry, maar na één wedstrijd is dit je conclusie? Het zou de competitie alleen maar leuker maken, maar ik vind het maar een hele rare beredenering.

15 augustus 2021 om 19:39

Na één wedstrijd? Uit tegen Luzern vergeten? Thuis tegen Atletico? Thuis tegen Luzern? Maar pas op hoor, we mogen niet positief over Feyenoord zijn he..

15 augustus 2021 om 19:45

Hoezo mogen we niet positief zijn over Feyenoord? Jij weet ook dat oefenwedstrijden niet altijd een goede graadmeter zijn. Plus, hoe sterk zijn de tegenstanders? Athletico hebben ze goed gespeeld, zeker weten. Vandaag waren ze ook prima, maar Willem 2 was wel heel zwak. Ik ga nu ook niet roepen dat Ajax op basis van vorig seizoen en de wedstrijd van gister met twee vingers in de neus kampioen wordt. Afijn, net zoals AjaxAdam hier zegt, hoop ik dat ze meedoen om het kampioenschap.

15 augustus 2021 om 19:02

Zou kunnen hoor, maar ik vind het wel een hele voorbarige conclusie gebaseerd op het resultaat van de paar wedstrijden (Europees + competitie) die tot nu toe gespeeld zijn. Zou voor de competitie top zijn als Feyenoord mee kan doen bovenin, maar het kwaliteitsverschil met Ajax en PSV is nog wel fors te noemen. Daarnaast kan alles als het een keer wat minder loopt ook zomaar in elkaar storten. Anyway the toekomst zal het uitwijzen, ik juich het toe, maar verwacht het niet.

15 augustus 2021 om 19:40

Wij als Feyenoorders moeten helemaal
Niet over een kampioenschap praten na een wedstrijd tegen Willen2.
We hebben prima gespeeld maar we komen van ver. Als we na 3 kwart nog mee doen dan kan je er eens over beginnen te praten. De selecties van psv en Ajax zijn op dit moment veel sterker en zeker in de breedte.
Onze doelstelling moet plaats 3 zijn en alles wat meer is zou meegenomen zijn.

15 augustus 2021 om 19:46

Dat vind ik ook, al hoop ik serieus dat ze mee strijden en het weer een echte strijd word. Ben zeker onder de indruk van ze in vergelijking met vorig seizoen. Succes!

15 augustus 2021 om 19:58

We komen van ver en zitten in transitie als je gewoon reeel ben speel je voor plek 3-5. Onze aankopen hebben in totaal 3 mil gekost en dat is goedkoper dan Berghuis.
Het past nu lekker in elkaar maar de selectie is qua ervaring niet heel breed. We hebben wel een paar goede talenten klaar staan zoals hartjes milambo en Hendriks. Maar we missen nog steeds een spits.
En blijven senesi en malacia uiteindelijk.

Wat ik zeg ik hoop dat we zolang mogelijk meedoen hoor maar ik ben wel zo reeel te zeggen dat het dit jaar waarschijnlijk te vroeg is. Stiekem de beker zou leuk zijn

15 augustus 2021 om 21:06

Haha, nee.

Je wint van Willem II, dat nog 4 a 5 spelers nodig heeft om aan het seizoen te beginnen. Fijn, maar totaal geen graadmeter natuurlijk

15 augustus 2021 om 21:31

Kampioen worden zou waan-zin-nig zijn en dus een bizarre prestatie van dit Feyenoord. Als wij derde worden met mooi voetbal en ontwikkeling van individuele talenten en de ploeg zelf doen we het uitstekend.

Echt een prima overwinning uit in Tilburg. De hand van Slot wordt nu wel echt zichtbaar. Continu druk zetten, bal veroveren en daarna in de ploeg houden. Aursnes ook prima gedebuteerd, lijkt me een hele vooruitgang tov Leroy Fer. Houdt de bal in de ploeg, is koel, kan goed mee voetballen en is dynamisch. Dit kan een prima seizoen worden zo.

15 augustus 2021 om 18:48

Wat een verademing ten opzichte van Advocaat die volgens veel mensen op dit forum het 'maximale' uit Feyenoord had gehaald.

15 augustus 2021 om 18:54

Advocaat heeft ook amper nieuwe aankopen gekregen die Feyenoord waardig waren.

15 augustus 2021 om 18:54

Toen ik dat zei kreeg ik te horen dat het vooral vanuit de media kwam. Advocaat heeft geen visie en denkt vooral op de korte termijn. En hij durft geen risico’s te nemen. Verschrikkelijke match achteraf met het Feyenoord in die staat.

15 augustus 2021 om 18:55

Ik ben fan van de persoon Dick Advocaat maar hieraan is echt te zien dat er meer mogelijk is. Nu scheelt het denk ik wel dat er echt schoon schip is gemaakt met het vertrek van Advocaat en Berghuis (al dan gedwongen natuurlijk). Slot kan echt een frisse start maken en doorselecteren, iets wat lang geleden is (wat Advocaat wel wilde overigens). Elke aankoop lijkt tot nu toe raak te zijn en te passen in het spel van Slot. Bij Advocaat had ik het idee dat er altijd strijd was met Berghuis en die problemen heb je nu niet meer. Ik vind Slot echt een verademing en hij laat echt zien dat het wel degelijk mogelijk is om hoog druk te zetten en het allerbelangrijkste, er staan weer lachende spelers op het veld.

15 augustus 2021 om 18:57

@ajax1812. En toch is er vorig seizoen dubbel zoveel uitgegeven in de zomer door dezelfde TD als nu. Ik denk dat Slot gewoon veel beter weet wat Feyenoord nodig heeft.

15 augustus 2021 om 18:58

Zoveel spannends heeft slot ook weer niet gekregen. Een lopende 10, die had advocaat niet. Beide trainers hadden geen spits en Pedersen nu tov Geertruida is een kleine achteruitgang. Trauner tov Botteghin een vooruitgang. Alireza tov Berghuis is (nog) wel minder.

15 augustus 2021 om 19:13

Niet mee eens hij wou diemers en nog wel een paar

15 augustus 2021 om 20:38

Ik denk dat er nu pas gericht wordt ingekocht, dat er niet alleen naar koopjes gezocht wordt, maar vooral naar koopjes die passen binnen de visie van Slot en die iets toevoegen ten opzichte van wat er is of in de jeugd rondloopt. Advocaat was een tussenpaus, er is geen beleid gemaakt op zijn aanwezigheid. Dat zie je nu wel bij Slot. Ik denk dat ze op de achtergrond al wel even bezig waren daarmee, want er wordt snel gehandeld en op het oog ook erg doeltreffend.
Aan de andere kant hebben we één competitiewedstrijd gespeeld he.. het seizoen is nog lang. We moeten niet te vroeg juichen.

Ziet er goed uit voor Feyenoord dit seizoen. Plekje 3 is alvast gereserveerd voor Feyenoord. AZ heeft een behoorlijk jasje uitgedaan na het vertrek van een aantal bepalende spelers en Vitesse lijkt ook zwakker te zijn geworden dan vorig seizoen.

Dit gaat weer een lang en pijnlijk jaar worden voor Willem 2. Maar wat verwachten de fans? Dat Messi en Donnaruma gratis bij hen gaan tekenen? Feyenoord toch echt een stijgende lijn ten opzichte van vorig jaar!

15 augustus 2021 om 18:46

Dit is toch beschamend,zo een bijna camping elftal.....geld zat , gelukkig tegen Feyenoord want we hadden ook van gae verloren.

15 augustus 2021 om 18:58

Daar kan je nog helemaal niets van zeggen. Willem II heeft nu 18 selectiespelers aangevuld met O21 spelers. Daar gaan de aankomende tijd nog 5 a 6 spelers bij komen dan kan het er heel anders uit zien. Helaas wacht Joris veels te lang met nieuwe spelers. Willem II heeft momenteel veel geld op de bak staan dus dat is geen probleem maar Joris gokt op goedkopen krachten die afvallen bij topploegen en dan moet je tot het einde wachten. Augustus is gewoon een voorbereidingsmaand voor ons.

15 augustus 2021 om 19:01

Ik hoop dat je gelijk hebt. Dit is toch gewoon een schande zo voor de dag te komen ,met zo een elftal

15 augustus 2021 om 21:09

Tja, das het lot van een club als willem ii. De eerste 5 a 6 wedstrijden doen er niet toe, daarna is pas de selectie compleet

15 augustus 2021 om 22:55

Straks in Oktober als iedereen aan elkaar gewend is en 3 a 4 wedstrijden gespeeld heeft kan je een beetje zien waar we staan. Pas dan kunnen we zeggen die spelen rond plek .... maar dat is bij veel clubs hoor. Hoe vaak komt het niet voor dat een club eind september onderaan staat en het in eens gaat lopen en op plek 9 a 10 eindigd. Dat team is vlak voor het einde van de transfer periode pas rond en hebben dan een paar potjes nodig om te weten hie iedereen speelt. Probleem wat ik alleen heb is omdat dat met geld te maken heeft spelers wachten liever in de hoop dat er een betere club komt maar geld is (los van dat je geen scheve gezichten wil in de kleedkamer) niet een issue in tilburg. Dus de vervanger van Pavlidis en Tresor had er alleen moeten zijn. Beide voor ruim 6mln verkocht laat zeggen voor klein 1mln heb je prima vervangers voor die gasten dan kan je daarna rustig om je heen kijken naar spelers voor de breedte. Zijn helemaal geen gekken bedragen toch? En Joris heeft echt wel wat spelers op het oog hoor het is niet dat ie nu nog moet zoeken. Sterker nog lang wachten kan zo maar betekenen dat die gasten elders onderdak vinden en dan moet je nu wel op zoek naar iets anders...dat is veel linker. Joris komt hierdoor steeds meer onder druk in Tilburg en graaft zn eigen graf zo. Te krappe selecties is wel zn kenmerk omdat ie te lang wacht en daardoor misgrijpt. Je kan niet de competitie in gaan met 18 selectiespelers. Je hebt er gewoon 24 a 25 nodig. Dat hebben we vorig zelf mogen ervaren maar duidelijk is dat Joris er niet van geleerd heeft.

Joris mag ik een keeper,en doe er ook een spitsje bij.....toch beschamend om zo voor de dag te komen.....we hebben echt versterking nodig.

A job well done. Feyenoord had geen kind aan Willem II. Toch wel mooi om te zien hoe snel de progressie gaat van 0 tegen Drita naar “ gewoon” top 4.

Elftal raakt steeds meer in balans en is fijn met zulke tegenstanders ritme te krijgen en nog beter ingespeeld te raken. Ziet er gewoon best goed uit lijkt het.

15 augustus 2021 om 19:01

We hebben ook een paar Drita clubs in de eredivisie rondlopen leek het wel dit weekend...

Goede pot. In de eerste helft wel wat wegegeven, maar daar staat Bijlow voor. Uiteindelijk weinig moeite en behoorlijk veel kansen gecreëerd. En belangrijk, verschillende spelers gescoord, er lijkt dus genoeg creativiteit en scorend vermogen in de selectie te zitten.

Wat moeten we met zo'n poll voetbalzone..

Open deuren intrappen?

15 augustus 2021 om 18:49

En dan is de poll nog 50/50 op het moment van schrijven

15 augustus 2021 om 19:19

waarschijnlijk een aantal Feyenoorders die vinden dat het 0-5/6 had moeten worden

Goede wedstrijd. Er zit veel energie en plezier en goed voetbal in. Aursnes lijkt ook een aanwinst, voetbalt erg makkelijk in het combinatiespel.

Voor mij mist toch nog een goede spits om écht bovenin mee te kunnen doen. Een jaar Linssen in de spits, is gewoon te mager. Vooral Bozenik en ook Bannis zijn gewoon niet goed genoeg.

15 augustus 2021 om 19:29

Denk dat als wij 3e eindigen dit seizoen dat we gewoon een heel goed seizoen hebben gedraaid. We hebben helaad gewoon veel minder kwaliteit lopen dan Ajax en PSV en dan vooral in de breedte. Moet wel eerlijk zeggen dat ze op dit moment heel erg verrassen. Ben benieuwd als ze straks wat tegenslagen krijgen hoe ze dan zullen reageren.

Spits is zeker nodig. Liefst Bozenik verhuren want hij moet echt vlieguren gaan maken willen we nog iets terugzien van de 4 miljoen die Feyenoord voor hem heeft betaald. Zelfde gevoel bij Bannis. Die moet ook echt wedstrijden gaan spelen om zich te ontwikkelen.

gewoon uitstekend gespeeld. tot aan de rode kaart zo veel energie geleverd. daarna vonden ze het wel prima. vooral al die lachende gezichten is zo leuk om te zien. dat is heel lang geleden. het wordt echt geen top 2 hoor, maar we gaan dit seizoen weer is een rol van betekenis spelen zo lijkt het.

Wat een prachtige uitshirtjes heeft Feyenoord dit seizoen!

Zijn er nog steeds mensen die geloven dat dit feyenoord niet kan voetballen zoals dickie zei???

15 augustus 2021 om 18:50

Achja, dat heb je altijd. Na Been kon niemand het beter doen en Koeman werd tweede. Advocaat had er zogenaamd alles uitgehaald, nou dat was te zien. Feyenoord kan prima voetballen.

15 augustus 2021 om 18:54

Naja er is op ingekocht om zo te kunnen voetballen natuurlijk. Maar man wat geniet ik van mijn club

Als ik Mwene en Pedersen zo zie is het een beter idee voor de Nederlandse topclubs om zelf rechtsbacks op te leiden dan dat je ze voor niets oppikt zonder dat ze zichzelf ergens bewezen hebben. Of koop gewoon een kwaliteit back wat misschien wat meer kost en hou op met denken dat je voor 1 miljoen een topper in huis hebt.

15 augustus 2021 om 18:54

Pedersen is pas 20 en had gewoon 2 assists moeten hebben vandaag. Vandaag wellicht wat minder maar heeft de overige wedstrijd gewoon prima gespeeld.

15 augustus 2021 om 18:57

Ik vind het helemaal niks, het zijn allebei spelers die veel energie in de wedstrijd liggen maar totaal geen goede pass of voorzet in huis hebben.

15 augustus 2021 om 19:12

Pedersen geeft van de 6 voorzetten 2 a 3 goed, Mwene kan helemaal niks. Dus denk dat je zelf toch liever Pedersen hebt dan Mwene

15 augustus 2021 om 19:17

Maar dat heeft ie dus wel? Want vandaag geeft hij 3 prima voorzetten, waarvan er 2 minimaal er in hadden gemoeten.

15 augustus 2021 om 19:33

Ik heb elke wedstrijd van Feyenoord nog gezien. Die Pedersen kan er echt weinig van. Staat in de dekking als je onder druk staat verkeerd. Kan een hoop compenseren met zijn snelheid gelukkig. Aan de bal wil ik er niet eens over beginnen. Elke voorzet is een manolevje…

15 augustus 2021 om 19:34

Mwene is nog 10x zo slecht. Het is inderdaad maar waar je tevreden mee bent. Leuk dat Pedersen verdedigend zijn mannetje staat tegen Luzern, Drita en Willem II maar of dat nou zo’n graadmeter is.

15 augustus 2021 om 20:08

Prima dat je dat zo vind, jongen doet het goed maar veel plezier met Mwene!

15 augustus 2021 om 20:13

Dus je zegt dat hij slecht is, dat wordt weerlegd door mensen die zeggen dat hij het prima doet en vervolgens zijn die teams tegen wie die het prima doet geen graadmeter? Wat een zinloze opmerking dan lol

15 augustus 2021 om 19:05

Pedersen zijn voorzet moet nog beter maar verder doet hij werkelijk alles goed.

15 augustus 2021 om 19:22

ben enorm fan van Pedersen. legt zo verschrikkelijk veel meters op de mat, blijft maar gaan. tuurlijk heeft hij een aantal dramatische voorzetten maar verdedigend staat hij gewoon uitstekend. dat is voor een verdediger het belangrijkst. nu nog aan de voorzetten werken en je hebt een geweldige speler. doet me denken aan karsdorp in zijn kampioensjaar.

15 augustus 2021 om 19:57

Pedersen maakt een prima indruk tot zover. Jonge speler, snel, technisch en vooral een meer dan uitstekende voorzet dus ben het zeker niet met je eens. Wat mij betreft uitstekend gescout. Je zag het in de wedstrijden ervoor dat hij vooral de pech heeft dat er niemand is die zijn ballen in kopt, want zijn voorzet is echt heel goed, maar je mag er uiteraard anders over denken.

Dit Feyenoord onder Slot bevalt me wel, wat en transformatie met vorig seizoen onder Advocaat. totale controle over de wedstrijd,Willem 2 heeft nooit het gevoel gehad dat er wat te halen viel voor hun. Ik zie Feyenoord in de top 3 eindigen, waar Az en Vitesse in kwaliteit lijken in te leveren, gaat Feyenoord met stappen vooruit.

Tijdje geleden dat ik zo optimistisch was. We worden heus geen kampioen, maar we spelen wel leuk voetbal en plek 3 zou zomaar haalbaar moeten zijn en daar dacht ik echt niet aan 2 maanden geleden. Maar goed, het seizoen is nog heel lang. Op naar donderdag.

15 augustus 2021 om 19:08

Ja, AZ heeft zich weer eens het kaas van de brood laten eten met hun hoogmoedige beleid. Hebben fors kwaliteit moeten inleveren en dan denken ze het zelf wel intern eventjes op te kunnen vangen. Als ze niet snel wat kwaliteit gaan ophalen dan is de top 3 nu eigenlijk al bekend alleen wie er 1, 2 en 3 gaan worden is dan nog niet bekend.

Ik heb alleen de eerste +/- 30 minuten gezien, maar ik vond toen feyenoord helemaal niet sprankelend. De eeste 2 goals waren grote fouten van willem 2. Het kan natuurlijk dat men daarna beter speelde. Gezien AZ echt veel zwakker is geworden hebben ze voormoedelijk geen probleem met de 3e plaats.

15 augustus 2021 om 19:18

Komt omdat jij voor een andere club bent en altijd negatief over Feyenoord is, dat is iedereen allang opgevallen. Feyenoord speelde niet sprankelend, maar wel goed in de eerste helft. Willem 2 kwam er totaal niet aan te pas en Feyenoord had voldoende mogelijkheden.

15 augustus 2021 om 22:51

Het klopt dat ik de afgelopen jaren voor negatief ben iver feyenoord, maar niet omdat ik voor een andere club ben. Ik was afgelopen zaterdag ook ontzettend negatief over mijn eigen club. Goed is goed en slecht is slecht. Ik heb het interview van slot gezien en 3x raden...hij was het helemaal met mij eens. Trouwens om voor jullie positief te eindigen. Het ziet er beter uit als vorig jaar.

15 augustus 2021 om 19:29

Knap als je na vandaag zo reageert. Goals komen wel vaker uit fouten. Feit is dat Feyenoord de fouten nu afdwingt omdat ze hoog drukken en de tegenstander opjagen tot aan de zestien bij balverlies en in balbezit er veel meer beweging in zit. En ja Willem 2 is idd niet zo goed, net als 75% van de Eredivisie. Maar als je alle slechte tegenstanders in de Eredivisie met 4-0 oprolt eindig je heel hoog hoor.

15 augustus 2021 om 22:11

Je moest na een half uur pauze weer verder als proefpersoon in de azijn fabriek?

Prima uitslag had veel hoger kunnen zijn wanneer Feyenoord geen gas terug had genomen,maar goed wanneer ze zo blijven presteren tegen de kleintjes dan zie ik ze best hoog eindigen en wie weet..⚽⚽

15 augustus 2021 om 19:37

Als ze met deze groep plus een spits erbij derde kunnen worden en dan komend jaar eindelijk die grote financiële injectie een keer gebeurt, dan zou volgend seizoen echt leuk kunnen worden om de bovenste plek.

Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat bij Feyenoord het aankoopbeleid en de speelwijze zich ontvouwen tot een goed doordacht geheel, dat ook nog eens goed wordt uitgevoerd op het veld. De tegenstanders zijn misschien nog niet van een hoog niveau geweest, waardoor lastig te peilen is hoe ver we kunnen komen dit seizoen. Maar het feit dat er zowaar een keer beleid over de hele linie binnen de club zichtbaar is geeft hoop.

15 augustus 2021 om 19:56

Denk dat van hanegem deze comment niet zo gaat waarderen

Ik zie Japiekrekel niet? We konden toch niet voetballen, tegen teams heb je creatieve passers nodig op het middenveld. Of kun je door hoogdrukken zetten fouten afdwingen en door Lopers!!! goals maken? Met straks nog Geertruida erbij en een goede spits zou het zomaar eens een aardig seizoen kunnen worden met een 3e plek, hopelijk lig tot de winter Europees en een lang seizoen (met een beetje geluk bij de loting) in de beker. Dan heb je mist je ook goed voetbal speelt er echt het maximale uitgehaald en heb ik het gevoel dat met nog 2/3 aankopen volgend seizoen we misschien weer een mini beetje kunnen gaan aansluiten… Ik heb er steeds meer zin in!!

15 augustus 2021 om 22:51

ik ben hier. ik heb dat hoge pressie sprankelende voetbal nog niet gezien maar ik zie wel voetballende progressie onder Slot wat ik echt enorm knap vind met dit imo toch wel povere materiaal. ik sluit daarom niet uit dat Slot mijn ongelijk gaat bewijzen en dat voetbal nog voor elkaar gaat krijgen ook met deze selectie. al moet ik er wel bij vermelden dat de tegenstanders het Feyenoord ook wel erg makkelijk maakte maar dat is prima. hierdoor kunnen we naar een hoger niveau toegroeien en zolang de resultaten goed zijn blijft Slot ook de tijd krijgen om het team naar zijn hand te zetten

15 augustus 2021 om 23:43

Yes!!! Blij dat je ook wat positiever bent

Ik zie iig groei mogelijkheden en ben het ook met je eens dat we er nog lang niet zijn en dat zwakke tegenstanders ook wel even helpen in deze periode.
Maar ik kijk iig graag naar dit Feyenoord. En hoop dat we lekker zo doorgaan, 3e worden en Europees wat laten zien. Bijlow, Til, Malacia en misschien nog wel Geertruida in de buurt komen van Oranje en we dan eindelijk eens wat stapjes richting Ajax en PSV kunnen maken. En dan moet er idd zeker nog wel wat creativiteit bij, maar eerst maar eens als team gaan en rennen en jagen voor je leven!

16 augustus 2021 om 01:15

Ik ben ook blij dat het zo goed gaat. Het voetbal is idd vele malen leuker om naar te kijken en Slot lijkt toch wel de beste Feyenoord transfer sinds jaren. Arnesen begint het na een stroef begin ook goed op te pakken dus dit geeft de burger weer moed. Hopen dat er nog wat jong talent definitief doorbreekt en we kunnen weer vooruit kijken

Prima overwinning. Willem 2 moet wel echt gaan uitkijken dat ze niet een seizoen zoals vorig jaar krijgen.

Is het negatief of positief dat ik eigenlijk niets heb onthouden van Aursnes? Met een schuin oog op de camping zitten kijken maar mij achteraf afgevraagd of hij nou had gespeeld. De rode kaart was wel echt een smerige. Wat bezield je bij zo’n stand om zo in te komen? Zelfde geldt is Sinisterra weer maanden geblesseerd.
Wedstrijd of 4 mag wel wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren