Peter Bosz komt op rampmiddag direct onder druk bij Olympique Lyon

Zondag, 15 augustus 2021 om 14:49Jeroen van Poppel

Peter Bosz is er zondag voor de tweede keer op rij niet in geslaagd om te winnen met Olympique Lyon. In de openingswedstrijd tegen Stade Brest (1-1) stelde l'OL nog een punt veilig, maar tegen Angers zat zelfs dat er niet in. Lyon werd op bezoek bij de nummer dertien van het afgelopen seizoen genadeloos afgedroogd: 3-0. De druk op Bosz zal met één punt uit twee duels direct toenemen.

Al in de eerste helft had Lyon het lastig. Met name de zeventienjarige Mohamed-Ali Cho bezorgde de defensie van Bosz grote problemen en de 1-0 achterstand bij rust was dan ook verdiend te noemen. Die kwam na twintig minuten tot stand toen Lyon-doelman Anthony Lopes mistastte op een voorzet van Jimmy Cabot, waarna Sofiane Boufal de bal uit een lastige hoek in een leeg doel kon schuiven: 1-0.

Het zat Lyon ook niet mee, want Karl Toko Ekambi had op slag van rust voor de gelijkmaker moeten tekenen. De aanvaller leek de bal na een goede aanname van dichtbij in een leeg doel te kunnen koppen, maar mikte naast. Bosz liet zijn onvrede blijken door in de rust drie wissels door te voeren. Toch kreeg Lyon in de 53e minuut een nieuwe klap, toen Marcelo de bal bij een ongelukkige terugspeelpass knullig in eigen doel tikte: 2-0.

De rampmiddag kreeg twaalf minuten later definitief gestalte voor Lyon, toen Maxwel Cornet te laat was met zijn tackle om een counter van Angers te smoren. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart en stelde de bezoekers daarmee voor een onmogelijke opdracht om nog terug te komen. De genadeklap kwam een klein kwartier voor tijd van Azzedine Ounahi, die de bal vanbuiten het strafschopgebied simpel in de hoek plaatste: 3-0.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door stevie_g)

Wat was Memphis belangrijk voor hun, hij hield ze nog rond de top.

15 augustus 2021 om 15:03

Klein beetje waan van de dag na welgeteld 2 wedstrijden, zie Bayern bizarre 19/20 seizoen, stonden zelfs letterlijk nog 7e (!!) in December, maar eindstand wonnen ze alles wat er te winnen viel. Ja Memphis was zeer belangrijk voor Lyon, MVP, maar in 19/20 eindigde Lyon, met Memphis, op een 7e plaats. Op basis van 2 wedstrijden conclusies trekken is echt onzin. Zie City dramatische seizoenstart 20/21 (in Januari... 8e) waarna ze enkele maanden later alsnog de PL volledig sloopte.

15 augustus 2021 om 15:07

Had Memphis zijn acl niet gescheurd in 19-20?

15 augustus 2021 om 15:08

Klopt, speelde totaal 22 wedstrijden en was een deel van het seizoen geblesseerd. Maar zie vorig seizoen, eindigde 4e met Depay, maar ook zoals nu een dramatische seizoenstart: ze stonden in Oktober zelfs nog 14e. Nogmaals, de eerste 10 wedstrijden zijn er traditioneel genoeg verassingen. Zie Southampton "stop the count!" etc

Zelden een trainer meegemaakt die zo vreselijk lang mag onderpresteren zonder dat het ook maar enigszins afdoet aan zijn reputatie bij de media.. Bosz speelt namelijk zo’n ongelofelijk leuk voetbal! Hij wint er nooit iets mee en hij wordt overal weggestuurd, maar dat maakt niet uit! Als Van Gaal na het WK straks weer vertrekt ga je straks weer die lobby krijgen om hem bondscoach te maken…

15 augustus 2021 om 14:59

Snap niet waarom je zo op hem zeurt ? Het is net de 2de wedstrijd en Lyon heeft letterlijk niks gekocht nog. De aanval is matig en zit geen beweging in.

15 augustus 2021 om 15:11

Omdat de beste man keer op keer omhoog geschreven wordt alsof we hier te maken hebben met de meest succesvolle Nederlandse coach van de afgelopen 30 jaar, terwijl we eigenlijk met de mens geworden vorm van het Nederlandse voetbal te maken hebben: superduper cool aanvallend voetbal, de verdediging ondertussen compleet verwaarlozen, en vooral niets winnen! Bosz is alles waar ik een hekel aan heb in het Nederlandse voetbal..

15 augustus 2021 om 15:13

Nou dan kijk je niet en lees je de topics niet.....heel simpel.

15 augustus 2021 om 15:21

@soccerfan, wat een onzinnige reactie. We zitten hier op een voetbal platform om onze mening te geven over spelers, trainers, wedstrijden etc. Als iemand dan een negatieve mening heeft, moet die gene opeens maar niet meer kijken en lezen... Je kan het oneens zijn, maar onderbouw dan ten minste waarom je het oneens bent en ga een inhoudelijke discussie aan...

15 augustus 2021 om 15:45

@YouriCFCPrecies exponent van de "Hollandse School". Achterhaald en verouderde spelopvattingen.In de BL inmiddels uitgepierd.

15 augustus 2021 om 16:29

De tranen zullen wel over je wangen biggelen als je Bosz ziet. Geniet nog maar even van je zondag, want morgen moet je weer de grote mensen wereld in. Kun je die wel aan?

15 augustus 2021 om 15:04

Precies, ook mijn gedachte... Bosz heeft nog nergens echt iets bereikt en kan alleen maar teren op een succesje bij Ajax, net als de Boer en Cocu...

15 augustus 2021 om 15:30

Als ik heel eerlijk ben heb ik moeite om zijn periode bij Ajax een succes te noemen. Hij won namelijk niets met Ajax, iets wat compleet onacceptabel is als je naar de selectie van dat jaar kijkt, en werd in de finale van de Europa League beschamend tactisch uitgekleed door Mourinho.. Ik heb zelden een Europese finale gezien waar 1 van de 2 coaches zo vreselijk te kakken gezet is

15 augustus 2021 om 15:35

Oké maar moet elke coach CL winnen met Real vervolgens Bayern en een PSG? Begon bij Dortmund heel goed helaas ging het daarna niet meer. Maar heeft Dortmund zo goed daarna gepresteerd nog? Nee. Bij Bayer Leverkusen deed die het ook gewoon prima CL gehaald etc. Leverkusen heeft daarna ook niet meer beter gepresteerd. En Lyon nu pas zijn 2de wedstrijd terwijl Lyon met Depay een hele belangrijke speler is verloren en geen vervanger heeft aangetrokken.

15 augustus 2021 om 15:45@youicfc Als je heel eerlijk bent dan geef je ook toe hoe kortzichtig dat is. Frenkie en Mathijs net gedebuteerd, Neres net nieuw, Ziyech speelde pas de laatste maanden van het seizoen goed etc. Die hele groep was nieuw en een jaar later op het moment dat ten Hag instapte kon hij daarop voortborduren. Beetje kortzichtig dus. Verder heeft hij inderdaad nog nooit wat gewonnen maar is het spel leuk om naar te kijken. Helaas kan niet iedere coach gelijk de CL winnen maar omdat het niet gebeurd is betekent het niet dat het niet nog kan gaan gebeuren.

15 augustus 2021 om 15:49

@YouriCFCIk zie Bosz voor deze EL finale nog voor de camera zeggen: we gaan ons eigen spelletje spelen.Zijn eigen spelletje dus, hij ging er genadeloos af.

15 augustus 2021 om 15:53

Bij BVB werd Peter Bosz eruitgekniikkerd omdat de spelers niet meer met hem verder wilden (Socratis, Toprak, Weigl), omdat ze het niets eens waren met de aanpak van Bosz. Te aanvallende speelwijze, die niet bij de ploeg paste. Hij wilde het ook niet veranderen. Dat werd hem fataal.Bij Bayer Leverkusen hetzelfde liedje. Voor de winterpauze plek 1 voor Bayern, daarna niets meer gewonnen.

15 augustus 2021 om 15:54

Compleet onacceptabel nog wel? Fijne dag verder.

15 augustus 2021 om 16:41

@YoerCFC, die finale was inderdaad beschamend op tactisch gebied maar hij bevind zich in goed gezelschap.

AC Milan - Barcelona CL '94.
4-0.

15 augustus 2021 om 22:13

Heeft het eerste seizoen bij Leverkusen gewoon prima gepresteerd. Verloren met Brandt een hele belangrijke speler, Leverkusen heeft daarna niet beter gepresteerd

15 augustus 2021 om 15:05

Mooi he, en Van Bommel die op een haar na kampioen werd tegen het beste Ajax van de eeuw wordt nu al doodleuk in de categorie Frank de Boer gegooid, terwijl Bosz al 8 jaar mag teren op die El finale.

15 augustus 2021 om 15:07

Helemaal mee eens! Peter Bosz is misschien wel de meest overschatte Nederlandse coach die er rond loopt. Speelt ongelooflijk naïef voetbal, altijd open huis, haast elke counter van de tegenstander is een levens grote kans. Maar omdat het er spectaculair uitziet loopt iedereen er mee weg. Heeft echter nog nooit een prijs gewonnen, zelfs niet met een sterk Ajax. Bij Dortmund snel weggestuurd en bij Leverkusen was het ook allemaal erg matig. Verwacht dat hij bij Lyon ook snel wordt ontslagen, aangezien hij het nooit leert en nergens ook maar enige defensieve zekerheid inbouwt

15 augustus 2021 om 15:56

Waar had hij precies een prijs moeten winnen dan? Bij Ajax is het gewoon nèt niet gelukt. Was het wel gelukt was die in een keer een topcoach. Hij grijpt en net naast de EL en net naast de titel (1 punt) met 81 punten. Compleet onzin wat je hier roept. Ajax onder Bosz was een topseizoen.

15 augustus 2021 om 15:16

Volledig mee eens snap ook niet waarom mensen hem in het Nederlands elftal willen hebben. Dat wordt net zo'n ramp als de boer.

15 augustus 2021 om 15:35

Misschien omdat voetbal voor de meesten om het voetbal draait. Het spelletje, plezier tijdens de 90 minuten. En niet om dat ene feestje aan het einde van het jaar. 100 keer liever geen prijzen en elke week leuk voetbal, dan met betonvoetbal kampioen. En Bosz staat garant voorhet allerbelangrijkste bij profvoetbal: kijkplezier.

15 augustus 2021 om 15:50

Nou dan heb je vandaag denk ik niet gekeken. Enige die voor plezier zorgde was Angers.

15 augustus 2021 om 15:58

Nee, idd, ik heb vandaag niet gezien. Ook Bosz zijn elftal kan natuurlijk wel eens slecht spelen. Maar het ging me om het feit dat men hem hier opgehemeld en overschat noemt. Dat zijn over het algemeen een soort scorebord liefhebbers voor wie alleen de uitslag telt. Dat ben ik totaal niet. Wat mij betreft is Van Basten ook nog steeds onze beste recente bondscoach. Want om het plezier tijdens de wedstrijd gaat het. Van die speldodende resultaattrainers heb ik niks mee.

15 augustus 2021 om 15:58

Dat is de reden waarom ED clubs en Oranje nooit prijzen winnen. Liever mooi voetbal en dan gaan voor de bloempot ipv de Cup. Naief en achterhaald.

15 augustus 2021 om 16:10

Zoals gemeld: die prijzen, dat feestje aan het eind van het seizoen, zijn mij veel minder waard dan die 50 keer 90 minuten in het seizoen.

16 augustus 2021 om 10:13

Grootste onzin alleen de prijzen tellen . Vooral in het buitenland en dat moeten de Nederlanders nog leren de focus op de verdediging leggen .

15 augustus 2021 om 15:42

Bosz is inderdaad volkomen overschat en wordt volkomen overgewaardeerd.

15 augustus 2021 om 16:34

Vreselijk lang onderpresteren zeg. Zeker twee wedstrijden! Nee, je overdrijft en dat weet je zelf ook. Lyon is de laatste jaren gewoon veel grote namen kwijtgeraakt en er is amper wat voor teruggekomen. Heeft het bij vrijwel al zijn clubs helemaal niet onbehoorlijk gedaan. Alleen hij wint inderdaad misschien wat te weinig. Moeten niet doen alsof hij middelmaat is, heeft genoeg neer kunnen zetten met ook heel erg zwakke ploegen of kunnen verbazen met zijn ploegen.

Ik keek net wat de uitslag was. Hoopte op een spannende tweede helft Cambuur dus ben daar voor gegaan. Peter is echt afgetroefd tegen reuzendoder Anger. Daar zit echt 0,0 kwaliteit in de ploeg. Bommel begon ook al moeilijk. Hoop dat beide heren tot de kerst in ieder geval goed zitten. Is altijd maar de vraag welke directeur het snelst op ontploffen staat.

Hopelijk krijft Bosz de tijd, want het is algemeen bekend dat hij een aanloop tijd nodig heeft. Maar het is de moeite waard, hij heeft spectaculair voetbal laten zien in Amsterdam. Was echt genieten, ondanks het misschien een tikkeltje naïef was. Ideale opvolger voor Ten Hag ooit, maar hopelijk blijft Erik nog lang hij laat ook mooi voetbal zien.

15 augustus 2021 om 15:02

Ja en hij won niets in Amsterdam. Bij Dortmund snel weggestuurd en bij Leverkussen was het ook niet fantastisch. Hij mag dan wel leuk voetbal spelen, de resultaten zijn overal ondermaats. Maar van mij mag Bosz weer terugkomen bij Ajax, dan zien we misschien weer een keer PSV als kampioen, ook leuk.

15 augustus 2021 om 16:06

In de ED kan dat wel lang goed gaan, in de diverse zware buitenlandse competities kom je daar niet mee weg.
Peter Bosz wil dat niet begrijpen en blijft volharden in z'n eigen speelwijze.

Tja Bosz wordt nog wel eens genoemd als toekomstig bondscoach en van Bommel wordt totaal afgebrand. Maar Bosz wint veel te weinig, is naïef, en haalt bijna nooit de club doelstelling.

15 augustus 2021 om 19:04

Ik hoef Bosz zeker niet te zien als bondscoach, maar dat van Bommel wordt afgebrand staat daar los van. Dat is namelijk gewoon dik terecht.

Wat een tempo en power van Angers! Heb echt genoten van hun spel. Lyon leek echt nergens op, hebben amper een fatsoenlijke aanval kunnen creëren en werden helemaal weggespeeld.

Wat een wedstrijd trouwens voor die Cho. Is nog maar 17 jaar maar heeft de hele verdediging van Lyon kapot gespeeld. Heerlijke speler, die zeker gevolgd moet worden.

15 augustus 2021 om 15:15

Vond Boufal een stuk beter dan CHO, Boufal is ook gekozen tot MOTM.

15 augustus 2021 om 15:20

Heb je de eerste helft gemist? Cho was ongrijpbaar. Marcelo maakte uit frustratie al een smerige, donkergele overtreding op hem en Cornet pakt 2x geel op Cho en mocht gaan douchen. En ja, Boufal speelde ook goed.

15 augustus 2021 om 15:24

Boufal die was veel en veel beter veel meer mooie acties en ook een doelpunt en dicht bij een 2e goal ik was Boufal nadat hij was vertrokken bij Southampton uit het oog verloren maar hij was werkelijk geweldig de Franse regie heeft hem niet voor niks uitgekozen als MOTM

15 augustus 2021 om 15:28

Boufal speeld idd ook een prima wedstrijd. Maar voetballend was Cho toch wel van een ander niveau.

15 augustus 2021 om 19:55

@mexicolozano7 Beiden vond ik ze erg goed en ik kan ook zeker leven met Boufal als Motm. Heerlijke speler om naar te kijken, zo technisch begaafd. Eigenlijk was het een geweldige teamprestatie van Angers want ook die Mendy en Fulgini speelden uitstekend.

15 augustus 2021 om 15:47

Nu hopen dat hij voor Marokko gaat spelen, hij kan ook kiezen voor Ivoorkust en uiteraard Frankrijk.

15 augustus 2021 om 16:11

Als hij echt uit die vier landen een keuze heb dan denk ik dat de keuze eerder op Engeland of Frankrijk zal vallen. Als die twee landen je willen zijn Marokko en Ivoorkust we kansloos.

Deze wedstrijd opgezet voor Lyon en Bosz maar ben blijven kijken voor Angers en met name Cho en Boufal. Die Cho zie ik vandaag voor het eerst spelen en lijkt het volgende toptalent uit Engeland. Of Frankrijk, want schijnbaar kan hij ook nog voor die nationaliteit kiezen. Everton moet enorm balen dat deze speler door hun vingers is geglipt.

Peter Bosz, de trainer die nooit prijzen pakt, geen plan B heeft, zal ook bij Lyon wel weer door het ijs zakken. Hij wil altijd met mooi voetbal resultaten halen, een filosofie die al lang achterhaald is.

Hij zal toch iets moeten veranderen. Als dit weer mislukt dan ben je wel klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CaqueretMiddenvelder100
Lucas PaquetáMiddenvelder104
K. Toko EkambiAanvaller102
Bruno GuimarãesMiddenvelder90
Thiago MendesMiddenvelder60
X. ShaqiriMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

43 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Napoli haalt uit in eigen huis; Peter Bosz boekt 3-4 zege

Napoli heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Europa League. In eigen huis waren de Italianen met 3-0 te sterk voor Legia Warschau, dat desondanks nog steeds aan kop gaat voor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren