Wereldgoal Strand Larsen bezorgt Groningen zege in extremis

Zondag, 15 augustus 2021 om 14:08Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:30

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Danny Buijs leek op bezoek bij SC Cambuur lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar voltrok het vonnis in de blessuretijd dankzij een wereldgoal van Jörgen Strand Larsen. De ingevallen spits van Groningen schoot raak uit een omhaal in de rechterbovenhoek: 1-2. Voorafgaand aan het duel vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats voor de overleden Jergé Hoefdraad, die in het verleden twee seizoenen onder contract stond bij de Leeuwarders.

Bij FC Groningen was er een basisplek voor Michael de Leeuw, die als eerste spits uit de voorbereiding is gekomen. De van FC Emmen overgekomen aanvaller kreeg daarmee van Buijs de voorkeur boven Romano Postema en Strand Larsen. Daarnaast maakte doelman Peter Leeuwenburgh zijn officiële debuut namens de bezoekers, net als Neraysho Kasanwirjo en Cyril Ngonge. Bij Cambuur werd de spitspositie ingevuld door Sam Hendriks, die daarmee onder meer Tom Boere achter zich houdt voorlopig. Trainer Henk de Jong hield zijn kampioenselftal van afgelopen seizoen verder nagenoeg intact.

In een weinig verheffende eerste helft had Groningen een licht veldoverwicht. De ploeg van Buijs kreeg het initiatief van Cambuur, zonder tot al te grote kansen te komen. Een schot van Tomás Suslov kon worden gepakt door Sonny Stevens en ook een poging van De Leeuw trof geen doel. Na ruim een half uur spelen werd de ban wel gebroken door de bezoekers. Na een indraaiende hoekschop van Suslov genoot El Messaoudi alle vrijheid om in het achterveld raak te koppen. Hendriks probeerde de bal met een uiterste krachtsinspanning van de lijn te halen, maar slaagde daar niet in.

Na de pauze viel er aanzienlijk meer te genieten. Van het veldoverwicht van Groningen uit de eerste helft was weinig over en ook Cambuur trok brutaal ten aanval. Na tien minuten spelen in de tweede helft leek Issa Kallon de stand gelijk te trekken. De buitenspeler kwam vanaf de linkerkant naar binnen en zocht de rechterbovenhoek, maar vond Leeuwenburgh op zijn weg met een schitterende redding. De Jong gunde Boere niet veel later zijn debuut en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Na goed voorbereidend werk van de eveneens ingevallen Jamie Jacobs was het een koud kunstje voor Maulun om de bal van dichtbij binnen te schuiven: 1-1.

Toen het duel vervolgens leek af te stevenen op een gelijkspel, ging Groningen er alsnog met de volle buit vandoor. Na een opportunistische lange bal kwam het leer voor de voeten van Strand Larsen. De invaller had in eerste instantie moeite om te controleren, maar kwam vervolgens in een uitzichtloze situatie met een schitterende omhaal in de rechterbovenhoek. Stevens had geen antwoord op het kunststukje en moest zodoende diep in blessuretijd buigen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door bolhuis17)

Mazzelgoal, puntje voor Cambuur was terecht geweest

15 augustus 2021 om 14:20

Mazzelgoal, hou op. Een mazzelgoal is er eentje die op magische wijze er in caromboleert. Die is precies zoals hij het bedoelde.

16 augustus 2021 om 08:22

Hou toch op, die man probeert het omdat hij geen andere opties heeft. Niet net gaan doen alsof hij precies van te voren dacht met deze snelheid in deze hoek te gaan schieten omdat de keeper op plek X staat. Gewoon fantastisch doelpunt met de nodige dosis geluk aan zijn zijde.

15 augustus 2021 om 14:22Hahaha mazzalgoal?! Ppf hou op man, bewuste actie en bewuste goal. Kennelijk een slechte verliezer als je dit een mazzelgoal noemt.
Was die van van Basten in 88 zeker ook een mazzelgoal. Rot op zeg.

15 augustus 2021 om 14:39

9 van de 10x valt ie gewoon naast of over, nu valt ie met mazzel binnen

15 augustus 2021 om 14:41

Of is het 9 van de 10 keer pech dat het naast valt? Perspectief jongeman

15 augustus 2021 om 14:42

Alle mooie doelpunten zijn alleen bijzonder omdat het bijna nooit lukt om zo te scoren. Dus volgens jouw logica is iedere mooie goal een mazzelgoal.

15 augustus 2021 om 17:22

Supergoal op fantastisch moment, zo diep in blessuretijd! Knap hoe Strand Larsen zo rustig blijft en BEWUST de bal omhaalt. Niets geen mazzel goal, gewoon klasse van Strand Larsen. De Cambuur verdediging stond erbij en keek er naar…

15 augustus 2021 om 15:36

Mazzelgoal?
Gewoon een prachtig doelpunt.

15 augustus 2021 om 17:13

Niet zozeer mazzel, wel vrij matig gekeept. Een beetje keeper pakt zo’n bal omdat ie weinig snelheid heeft, die van Cambuur loopt tegen de paal aan…

Wat een goal zeg van die Strand Larsen. Heerlijk

Prachtige goal eerlijk waar! Kanshebber doelpunt van het jaar nu al…

15 augustus 2021 om 14:16

Ben ik zuur als ik dit wel enorm overdreven vindt? Heerlijk doelpunt hoor, maar doelpunt van het jaar? Zou mij verbazen als deze het zal worden.

15 augustus 2021 om 14:18

Vooral het voorwerk maakt hem zo mooi. Wipje over de verdediger heen, nog een lobje omhoog en dan precies over de keeper heen. Echt een wereldgoal hoor, wat mij betreft wel echt een kanshebber

15 augustus 2021 om 14:19

Ik vind van wel, vooral omdat hij het woordje "kanshebber" benoemt. Daar ben ik het wel mee eens, dit is zeker een kanshebber.

15 augustus 2021 om 14:24

Mwa, zullen het er maar op houden dat over smaak niet te twisten valt. Prima goal hoor, helemaal door het moment waarop, maar ikzelf vond dit geen heel bijzondere om heel eerlijk te zijn.

15 augustus 2021 om 14:27

Is nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen natuurlijk, maar ongetwijfeld staat ie nu al bovenaan. Zijn nog geen mooiere gemaakt tot dusver xd.

15 augustus 2021 om 14:31

Over veel dingen kun je van mening verschillen, en over smaakt valt niet te twisten, maar als je dit geen bijzondere goal vindt dan snap je er toch weinig van.

15 augustus 2021 om 14:38Hahaha, mijn hemel. De arrogantie. Jouw mening is meer waard dan mijn mening. Nog ff.

15 augustus 2021 om 14:40

Haha omg waar heb je het over DR.Mario ????!! Dit is echt een loeiknappe goal, die gaat de wereld over en dat lijkt me meer dan terecht..

15 augustus 2021 om 14:42

Ik zeg toch nergens dat dit geen mooi doelpunt is? dit is een geweldige goal en gaat terecht de wereld over. Ik vind alleen termen als '' doelpunt van het seizoen! '' overdreven. Dat mag toch?

15 augustus 2021 om 14:44

Dat mag, maar wij mogen daar tegenin brengen dat wij vinden dat je niet veel kijk op de zaak hebt als je dit "geen heel bijzondere" vindt. Maar let's agree to disagree en een fijne zondag nog

15 augustus 2021 om 14:48

Nouja, ik vind het vreselijk arrogant dat je zegt dat ik er geen kijk op heb puur omdat ik dit geen extreem bijzondere goal vindt, maar gewoon een mooi doelpunt. Dat is naast arrogant ook extreem treurig, maar goed. Jij ook een fijne zondag.

15 augustus 2021 om 14:59

Dat je überhaupt zin hebt om tot einde der tijden deze discussie aan te gaan.
Laat toch gaan, gek.
Het was gewoon een waanzinnige goal. Wat een non-discussie van jullie over welke term eraan gekoppeld mag worden. Stelletje wijven 😂

15 augustus 2021 om 15:26

Dat is inderdaad wel een dingetje hier op voetbalzone. Er zijn enkele lieden die er nogal een handje van hebben te denken dat ze de allesomvattende wijsheid hebben over voetbal en als iemand anders dan iets anders denkt komen met die irritante termen als "jij begrijpt voetbal niet". Wel een prachtig doelpunt en zeker top 5 naar mijn mening, althans afhankelijk wat er de rest van het seizoen nog gescoord wordt

15 augustus 2021 om 14:28

Als je zo verdedigd wordt ... hoezo kan hij vier keer hooghouden in de zestien met verdedigers om hem heen?

15 augustus 2021 om 14:44

Matig verdedigd eens, maar je moet hem nog maar binnenschieten op deze manier. Razend knap en natuurlijk zit er ook een factor geluk bij

Dit is een van de mooiste goals die ik in tijden heb gezien! Wauw!

Toch nog de overwinning voor Groningen. Ze zouden zich moeten schamen als ze tegen een promovendus niet kunnen winnen, met alle respect voor Cambuur en de wereldgoal van Groningen,

15 augustus 2021 om 16:48

Waarom dan? Kijk in Engeland ,arsenal dat verliest ook van een promovendus. Dikke onzin. Het domme kunstgras erbij

Poeh, wat een wedstrijd heerlijk om terug te zijn.
Groningen veel beter 1e helft en Cambuur 2e helft, Groningen had wel de kansen met Postema om de 0-2 en de 1-2 te maken. Om dan zon wereldgoal te maken, Jurgen Strand Larsen, heerlijke overwinning!

Had Cambuur dat punt gegund. Fantastische goal natuurlijk maar mijn hart gaat toch uit naar Cambuur. 1-1 was terecht geweest

Strand Larsen!! Wat een geweldig doelpunt. Zo'n goal mag je ook eigenlijk niet afkeuren, al was daar ook geen reden voor. Goed was het vandaag niet, maar toch maar mooi 3 punten!

Amateurvoetbal. 3e klasse b

15 augustus 2021 om 14:24

Als ik zo'n doelpunt elke week in 3 klasse B zou zien zeg.. Man man dan is dat beter dan de eredivisie!

Wat ben ik blij dat ik de TV nog even aanzette om die goal mee te maken, ongekend wat een fantastische goal. Ook blij dat Groningen hier gewonnen heeft, het kunstgras verliest dit weekend en hopelijk blijft dat zo doorgaan, vind Heracles en Cambuur prima clubs maar flikker dat plastic er toch uit joh.

15 augustus 2021 om 14:33

Helemaal terecht wat je zegt over dat kunstgras. Wat een vreselijk veld. Na het sproeien hing het in notime van glad naar stroef.

15 augustus 2021 om 14:38

Inderdaad dat contrast tussen nu een Utrecht met een prachtige mat op tv en net dat cambuur of gisteren Heracles… Naast competitievervalsing ziet het er ook gewoon absoluut niet uit.

15 augustus 2021 om 15:50

Voortaan ook altijd de daken in Amsterdam en Arnhem open, ook competitievervalsing.

15 augustus 2021 om 14:41

Cambuur gaat in 2022/2023 nieuw stadion spelen en dan gaat het weg, ik hoop dat jij en alle mensen die continue lopen te zeuren ook kun en begrijpen dat je niet voor 1 seizoen veldverwarming aan gaat leggen in een stadion waar je straks niet meer in speelt.

15 augustus 2021 om 15:16

Nee ik kan dat niet begrijpen, want dat plastic ligt er al jaren in dus is het een slechte smoes dat je voor 1 seizoen veldverwarming aan moet gaan leggen, dit had Cambuur 5 jaar geleden ook al kunnen doen. Het is en blijft competitievervalsing, dan kun je als Cambuur supporter wel vinden dat wij zeuren, maar dat plastic hoort gewoon niet in een voetbalstadion thuis.

15 augustus 2021 om 15:49

Dan weet je niet hoelang het nieuwe stadion al speelt, vandaag had de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion moeten zijn.

15 augustus 2021 om 18:14

Leuk, maar ze spelen na jaren nog steeds op plastic. Met dit soort velden hoor je niet in de Eredivisie, punt

Hoe haal je het in je hoofd om deze actie te doen, fantastische goal. Groningen eerste helft veel beter tweede helft moest Cambuur en had het ook nog eens verkeerd af kunnen lopen voor Groningen

Oef wat zuur zeg. Op basis van tweede helft had Cambuur een punt verdiend. Voor zo'n goal kun je natuurlijk alleen maar applaudisseren, maar zuur is het wel in de 93e minuut.

Wat een goal in de laatste minuut. Helaas voor ons geen punt wat we wel verdiend hadden.

16 augustus 2021 om 01:20

Tja als Groninger kan ik er maar 1 ding op zeggen, dit zijn van die kl#tepotjes die we moeten spelen, je moet ze winnen maar we gunnen die andere club uit het noorden ook wel wat.

Mooi sfeertje hoor Cambuur, wat mij betreft ongeëvenaard qua publiek.
Wat een goal… echt klasse

Knapste goal van het seizoen, ongekend hoe hij vanuit die positie hem er nog in weet te werken. Danny Buijs top 3

Lekkere goal, maar op echt gras had hij deze nooit gemaakt!

15 augustus 2021 om 14:20

Deze goal werd 0,0 beïnvloed door de grasmat. Je bent gewoon een zure gozer.

15 augustus 2021 om 14:25

@groene kat, ik ben helemaal niet zuur. Heerlijke omhaal. Maar zie jij iemand die bal zo met onderkant voet, op echt gras weer omhoog laten stuiten?

15 augustus 2021 om 15:02

Haha ja, dat kan gewoon. Ze spelen niet allemaal op weilanden. Als ik dit probeer in de kelderklasse op een kurkdroog veld lukt dit ook gewoon, kans is alleen wel aanwezig dat de bal niet recht omhoog stuitert, maar via drie kuilen richting cornervlag.

15 augustus 2021 om 16:49

Nou ja, dat dus. Geeft mijn voetbalniveau ook aan het is mij nooit gelukt om de bal zo onderkant voet op te laten stuiten, behalve op straat.

15 augustus 2021 om 14:21

Haha, ja want om normaal gras had deze omhaal nooit gekund? 🤤

Wat een slecht veld daar in Leeuwarden zeg! Misschien was Groningen slecht in de passing maar elke bal stuiterde op, en weer terug en weer te ver.. geen bal kwam aan, iedereen gleed uit. Dit kan toch niet in de eredivisie? Moeten ze echt wat aan gaan doen hoor. En Buijs moet normaal gaan doen met zijn opstelling, het leek echt nergens op en mooie goal van Larsen, hij kon ook niet anders anders was hij de bal kwijt, dat hooghouden en die omhaal was natuurlijk schitterend!

15 augustus 2021 om 14:31

In het nieuwe stadion komt echt gras. Tot die tijd is het nog ff doorbijten. Maar ben het met je eens hoor dat het eigenlijk niet kan in de eredivisie.

WAT EEN GOAL! Kippenvel. Slechte voorbereiding draaien en dan zo de winnende maken in blessuretijd. Wel slechte wedstrijd gelijkspel was terechter geweest.

Gelukkig toch nog goed begonnen aan het seizoen. Mooie goal van larsen, zou ik sowieso in de basis zetten in plaats van de leeuw. In de voorbereiding had ik het idee dat we met meer aamvallende spelers speelden in tegenstelling tot deze wedstrijd.

Cambuur was goed en speelde met veel lef, zal zo een leuke toevoeging zijn aan de ED. Buijs moet aan de bak om de poppetjes goed neer te zetten. Postema en Joosten hebben niks bij de club te zoeken. Enige wat nog slechter was dan hun spel was dat omgeploegde plastic wat men een voetbalveld noemt in Leeuwarden.

Op basis van het veldspel was een gelijkspel terecht maar deze goal verdiend de 3 punten haha wat een heerlijke!!
Niet alleen de omhaal ook hoe die afschermt daarna hoog hem bij zich houd en dan dit bedenkt en uitvoert! Klasse! Verder nog genoeg werk aan de winkel maar in mijn ogen toon je hier al mee aan dat als je een Joosten-Larsen-Postema op de bank hebt en straks Abraham erbij dan zegt dat wat over je breedte en kracht van een elftal.

Postema maakt het zichzelf wel heel moeilijk zo door de kansen niet af te maken. Daarvoor sta je er als spits. Het wordt echt tijd dat hij die trekker eens stevig overhaalt. Het blijft een jochie zo.

Mooie goal! Wel gevaarlijk spel wat mij betreft en had afgekeurd moeten worden naar mijn mening.

15 augustus 2021 om 14:26Gevaarlijk spel? Waar haal je dat vandaan? Cambuurspelers staan erbij en kijken erna. Doen werkelijk niets, en dan afkeuren op gevaarlijkspel? Laat me niet lachen zeg.
Machtig mooie goal en dan zeiken over gevaarlijkspel...
Iets met Azijnpissen is het niet?!

15 augustus 2021 om 14:30

Doe verdediger moest z'n kop terugtrekken anders lag z'n kop er af..

15 augustus 2021 om 14:32

Nee, hij zat gewoon mis.

15 augustus 2021 om 14:49Ja vast, die zat gewoon mis.
Ik snap dat azijngezeik niet hoor.
De eredevisie is al niet tebest. Tevens gezeik over de var en dan valt er een fijne goal en had die afgefloten moeten worden.....

15 augustus 2021 om 17:23

Dat is het nadeel van een omhaal, je been komt altijd te hoog. Ik ben het ook met je eens. En hoe mooi zulke doelpunten ook zijn, van mij mogen omhalen worden afgeschaft

16 augustus 2021 om 21:51Tot dat Tadic de beslissende goal maakt in de championsleague finale met een omhaal.
Blijf het azijnpissen vinden als men zegt dat het afgeschaft moet worden, het is maar niet hoe het dubbeltje valt bij sommige mensen.

Zeer matige wedstrijd zie ajax en psv dit jaar met zeer grote afstand 1 en 2 worden.
Totnu toe alleen maar zeer matig voebal gezien maar wel vermakelijk.

Ben ik de enige die dit een keepersfout vind? Echt een prachtige goal, maar vanuit de keeper gezien niet best en volgens mij zeker niet onhoudbaar.

15 augustus 2021 om 15:58

Nee je bent niet de enige. Tergend langzaam komt die bal ze kant op. Ik denk dat een btje keeper deze pakt.

Ondanks dat ik Cambuur een sympathieke club vindt hoop ik dat ze alleen al vanwege die kunstijsbaan er snel weer uit vliegen. Wat een aanfluiting zo'n veld. Daar valt nauwelijks op te voetballen...

Postema is zowat op de dag af 2 jaar jonger dan JSL. Postema komt uit de eigen jeugd, JSL kwam vorig jaar over uit een ander land, en heeft voor zo'n ook nog jonge speler toch redelijke wedstrijden gespeeld en wel vaker goed afgerond. Ik zou toch gewoon met hem starten. Denk dat Postema het gewoon niet heeft. Wacht nog steeds op zijn eerste ED goal.

Prachtige goal, maar auch

Kan een Groninger mij vertellen waarom Strand Larsen op de bank begint? Speelde vorig jaar toch zeer verdienstelijk dacht ik. Ik kan mij niet voorstellen dat een 35jarige De Leeuw nou meer kan brengen dan hij.

Verder goed dat Groningen gewonnen heeft hier.

15 augustus 2021 om 15:00

Eigenlijk heeft JSL dit jaar nauwelijks tot niet gepresteerd, daarnaast was die ook niet bal vast. Waardoor er geen rust bij het team kwam. Ook die goals die die gemaakt had waren allemaal in de 1ste seizoenshelft, toen kwam zijn dip. Het is wat je vaker ziet bij jonge jongens qua vorm erg wisselvallig maar is natuurlijk ook pas 21 jaar. Toch zou ik ze samen opstellen de Leeuw vind ik persoonlijk ook een fijne speler die keihard werkt.

Belachelijk dat Strand Larsen derde spits is achter De Leeuw en Postema. Volgende week staat ie weer in de basiself. En bewijst daarmee de tactische onkunde van zijn coach.

Is het overdreven als ik zeg dat dit doelpunt minimaal een Puskas nominatie waard is? Wat een heerlijk doelpunt zeg. De controle bij de aanname. Het hooghouden. Een omhaal. Winnende doelpunt in de 94e minuut. Een doelpunt waar elk jochie met een voetbaldroom van droomde.

Verder had Cambuur wel een puntje verdiend op basis van de tweede helft. 1-1 had ook wel een terechte uitslag kunnen zijn.

15 augustus 2021 om 15:49

Ja, dat is zeer overdreven.

Dit is de langzaamste omhaal die ik ook heb gezien.

en er is geen kind op deze planeet die droomt van een goal tegen Cambuur

heb het idee dat er in de 1ste ronde van het seizoen altijd een wereldgoal gemaakt wordt.

Misschien een zuurpruim, maar die keeper had hem wel moeten hebben. Vind wereldgoal wel overdreven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder91
M. de LeeuwAanvaller90
M. El HankouriAanvaller90
C. NgongeAanvaller95
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

33 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2019- SC Cambuur
2017-2019 De Graafschap
2014-2016 SC Cambuur
2013-2014 SC Cambuur
2013-2013 SC Cambuur
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord komt met update omtrent afwezigheid Marcos Senesi

Het is nog maar zeer de vraag of Marcos Senesi op tijd hersteld is om zondag met Feyenoord aan te treden tegen SC Cambuur. De centrumverdediger moest het Conference League-duel met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren