‘Het zou heel gek zijn als Ajax Christian Eriksen gaat halen’

Vrijdag, 13 augustus 2021 om 20:26

Mike Verweij zou het met het oog op de arbitragezaak tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri vreemd vinden als Ajax Christian Eriksen deze zomer terughaalt naar Amsterdam. De aanvallende middenvelder van Internazionale werd getroffen door een hartstilstand in de eerste EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Hij kreeg vervolgens een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen. Daarmee mag hij in principe niet uitkomen in de Serie A. Eriksen werd de afgelopen tijd gelinkt aan Ajax, al ontkrachtte Verweij eerder al dat een terugkeer momenteel aan de orde is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door blue burlesque)

Wat een vreemde redenering weer van Mike Verweij. De afhandeling van de Nouri-zaak is zeker niet vlekkeloos, maar Ajax stelt zich echt wel zeer professioneel op tegenover de familie. Zie ook niet in wat dit te maken heeft met een speler die Ajax eventueel aantrekt. Als je dan toch een vergelijk wil maken, kan je beter Blind als voorbeeld nemen. Die speelt ook met een ICD bij Ajax en dat gaat prima.

13 augustus 2021 om 20:49

Gelijk heb je. Verweij gebruikt het verkeerde voorbeeld. Zowel Blind als Eriksen waren toch een iets ander niveau, dan Nouri. Al was die wel een talent. Dus moet de arbitrage antwoord geven, door onafhankelijke personen, welk niveau en het daarbij behorende salaris zou zijn geweest. Terwijl Blind en Eriksen terug komen van een "blessure". Wel moet je uitkijken met het binnen halen. Welk niveau iemand nog haalt, na zo'n incident.

13 augustus 2021 om 20:49

Maar volgens mij heeft Blind op het veld nooit een hart-infarct gehad. Dus die vergelijking gaat niet op. De vraag is idd wel hoe Eriksen terugkomt, dus ik zou er als Ajax mijn vingers niet aan branden. Vooral omdat ik verwacht dat het best veel geld kost aan transfer/salaris.
Wat betreft Nouri, denk ik dat die familie Eriksen (als ie weer op niveau terugkomt) sowieso als voorbeeld aanhaalt. Ongeacht of ie weer bij Ajax gaat voetballen of bij een andere club.

13 augustus 2021 om 21:07

Ik wil het ook zeker niet 1 op 1 vergelijken, want alles is een individueel geval. Ik bedoelde alleen te zeggen dat ik de situatie van Eriksen meer vind lijken op die van Blind dan op die van Nouri, als je het toch wil vergelijken.

13 augustus 2021 om 23:16

@boris, precies, als Eriksen weer op niveau voetbalt, dan maakt het voor de Nouri-zaak niet uit of dat bij Ajax is of ergens anders.

@broodje, tuurlijk moet Ajax uitkijken, maar dat weten ze zelf ook wel. Daar gaan ze natuurlijk uitgebreide medische tests en expert opinions op los laten. En dat zal Eriksen zelf ook willen lijkt me. Die gaat echt zelf geen risico nemen. De belangen komen gewoon overeen, dus gewoon goed testen enzo.

13 augustus 2021 om 21:25

Die vergelijking slaat inderdaad nergens op. Bij de zaak Nouri speelt een heel andere kwestie, namelijk de hoogte van de schadevergoeding.

Eriksen kun je met Blind vergelijken inderdaad. En ik denk dat Eriksen heel veel kan toevoegen op het middenveld van Ajax. Maar dan wel als 10

14 augustus 2021 om 01:40

Ach je weet toch dat De Telegraaf overal commentaar op heeft tot het moment dat Ajax eventueel kampioen zou kunnen worden. Pas daarna worden ze weer pro Ajax.

Ik zou hier als Ajax zijnde toch niet aan willen beginnen, met alle respect. Dit is een risico en daarbij Ajax kan beter kijken voor een snelle top flankspelertje.

13 augustus 2021 om 21:20

Over flankspelers gesproken. Claudinho is rond met Zenit na de gewonnen OS, 15m euro. Ajax had ook vermeende interesse, gezien de bezetting was hij denk ik niet nodig overigens (Tadic en hij beiden te goed voor de bank). Heel benieuwd waar ze mee aankomen.

13 augustus 2021 om 23:19

Ajax zal zelf inschatten hoe groot dat risico is. En dan een afweging maken. Soms moet je een risico durven nemen, als het niet al te groot is en de mogelijke opbrengsten aantrekkelijk zijn. Ik denk dat het beeld van een Eriksen in een Ajax shirt, die op topniveau presteert, goud waard is. En dan bedoel ik niet financieel, maar als teken aan oud-spelers, en voor de fans, dat de deur bij Ajax gewoon open stond voor iemand na zo'n incident.

Vroeger toen ik de Nederlanse clubs probeerde te volgen langs de tradionele media (die vaak erg langzaam waren) was iemand ald Verweij echt een journalist met Ajax info. Tegenwoordig zit je naar een filmpje te kijken van de Telegraaf waar hij, samen met Valentijn Driessen, echt heel veel woorden nodig heeft om helemaal niets zinnigs te zeggen.

Eriksen halen zou als Ajax zijnde ook een risico analyse zijn, voor x? miljoen euro salaris per jaar heb je een speler die y oplevert. De zaak Nouri wordt in de media vaker aangehaald, maar de familie Nouri en Ajax leven helemaal niet op een slechte voet als vaak wordt geinsinueerd. De familie Nouri is, zeker bij de jeugd opleiding, nog betrokken bij enkele activiteiten (naast de Nouri trofee). Het geschil gaat vooral over de afronding van het dossier, wat helaas ook een juridische kwestie is.

Mike Verweij moet echt van die drugs afblijven, wat een kont verhaal..

Blind speelt toch ook met Icd?? Dus zou Eriksen dat ook kunnen, maar je moet contractueel wel een voorbehoud maken, lijkt mij.

Wat een onzin verhaal van Verweij. Wat heeft Eriksen te maken met het geval Nouri. Dat het in Italië verboden is dat men met een kastje mag spelen is al vreemd zat. Ik heb er zelf ook een en mag gewoon sporten en is niets verboden. Daarnaast als AJAX hem zou willen halen dan staat dat geheel buiten de zaak Nouri. Dan kunnen we wel overal slakken zout op gaan leggen meneer Verweij. Vind dat je er nu wederom goed naast zit met je commentaar en van een mug weer een olifant maakt

14 augustus 2021 om 02:01

Er zijn best een aantal competities waar het niet mag met een ICD, maar verder volledig mee eens, deze hele vergelijking is appels en paksoi vergelijken, verwij en Driesen moeten echt stoppen, het wordt gewoon vervelend..

14 augustus 2021 om 09:31

Het is niet alleen in Italie niet toegestaan, In Engeland, Spanje en zelfs Duitsland geldt hetzelfde. Daar wordt je niet goedgekeurd voor top sport. In Nederland mag het wel.

De Telegraaf heeft weer iets bedacht om Ajax af te zeiken, maar het is echt appels met peren vergelijken. Daley Blind speelt ook nog steeds bij Ajax en heeft hetzelfde kastje als Eriksen heeft. Wat een treurig niveau is dat toch bij de Telegraaf.

Echt, heeft die Verweij überhaupt hersens in zijn pan zitten. Schandalige berichtgeving dit. Waarom nou weer Nouri hierbij betrekken.

Waarom niet, met Daley is het toch hetzelfde verhaal

Het halen van Eriksen bewijst toch juist het "gelijk" van ajax? Eriksen gaat dan van de Europese top naar ajax, dat is geen stap vooruit En er is maar 1 reden voor die stap. Ik vind het maar een vreemde redenering, sportief en rechtsgeldig belang staan in deze los van elkaar.

Mike Verwey refereert terecht aan het onverkwikkelijke hoofdpijndossier van Abdelhak Nouri waarin de club bepaaldelijk niet de schoonheidsprijs verdient met haar halsstarrige houding, hangende de 'arbitragezaak'.

Er gaat naar de familie in sociaal opzicht een dubieus signaal uit van een flirt met Eriksen.

13 augustus 2021 om 23:23

Welnee. Dat dossier is hartstikke juridisch geworden. Het gaat daar nu om de vraag hoe ver Nouri zou zijn gekomen, en hoeveel geld hij dan had kunnen verdienen. Daar heb je een glazen bol voor nodig, en aangezien niemand die heeft, gaan de juristen er dan over steggelen. Is inderdaad niet fraai, maar staat werkelijk volledig los van dit geval met Eriksen.

Stel je voor dat Nouri gewoon had kunnen voetballen met een kastje. Dan had Ajax hem daarin volledig gesteund. Dat wisten we al door Blind. En dat zou Ajax benadrukken door Eriksen te halen. Dus dat is het issue niet. De vraag is puur geworden: had Nouri kunnen herstellen met de juiste medische hulp, en zo ja, hoe groot zou zijn carriere dan zijn geworden.

13 augustus 2021 om 23:36

Je ontzenuwt met je subjectieve relaas uiteraard de quintessence van mijn waarneming cq veronderstelling niet.

13 augustus 2021 om 23:44

Wat voor dubieus signaal gaat er naar de familie mocht er een flirt zijn dan? Heel benieuwd. Je waarneming en veronderstelling is wel erg dun en nietszeggend.

Je geeft aan dat de hele kwestie Nouri niet netjes is, dat is subjectief en staat los van Eriksen. Daarna zeg je niets behalve het woord dubieus en flirt die er al niet is.

14 augustus 2021 om 00:08

Over nietszeggend, dubieus en dun gesproken. Je bedient je met je verwijt in de beste traditie van 'arguing for arguing's sake' van suggestieve en losse flodders om mijn waarneming te pareren.

14 augustus 2021 om 14:27

Hahaha 2e keer heb je het over je waarneming en weer geef je nergens antwoord op en weer denk je met leuke woorden waar je zelf schuldig aan bent door te reageren maar niets te zeggen. Je bent wel grappig 😂

14 augustus 2021 om 09:30

@blkue Burlesque
Er is helemaal geen sprake van een halsstarigge houding. Het verschil van mening gaat erom of Nouri na een snellere, succesvolle re-animatie nog een internationale carriere gehad zou hebben waarbij hij salarissen zoals vd Beek of de Jong had kunnen verdienen.
We weten inmiddels dat dat niet zo is. De top competities staan geen speelrs toe die een stilstand hebben gehad. Vandaar Eriksen niet meer in italie kan blijven spelen.

14 augustus 2021 om 13:58Je ontzenuwt met je boterzachte aannames en drijfzandtheorietje de onwrikbare, lamentabele en onuitstaanbare houding van Ajax niet.

Men gaat hier kennelijk van de premisse uit dat de de kracht van overtuiging schuilt in eindeloze herhaling van zetten.

Ik reikte Ajax overigens de suggestie aan om uit de impasse te geraken door Noah Lang in de besluitvorming/arbitragezaak als benchmark op te voeren als rolmodel voor een surrogaatloopbaan.

14 augustus 2021 om 20:31

Hoe kan je nou een loopbaan van een speler zonder hartkwaal gebruiken om te bepalen hoever een speler, die een hartstilstand gehad heeft en daardoor voor vele competities uitgesloten is, had kunnen komen na een succesvolle re-animatie? Een populaire sportcommentator zou dit standpunt omschrijven als 'koekkoek'.
Er zijn geen aannames gebruikt om te bepalen dat de top competities geen spelers toelaten die een hartstilstand hebben gehad. Dat zijn simpelweg feiten.
Uiteindelijk is het heel eenvoudig, als twee partijen er onderling niet uitkomen, dan zal een arbiter het finale oordeel moeten geven. En dat is nou precies hoe Ajax erin staat.

14 augustus 2021 om 21:42

'hoe kan je nou een loopbaan van een speler zonder hartkwaal gebruiken om te bepalen hoever een speler, die een hartstilstand gehad heeft en daardoor voor vele competities uitgesloten is, had kunnen komen na een succesvolle re-animatie?'

Uiteraard komt die bewering geheel voor jouw rekening. Dit wordt dan ook niet als maatgevende en doorslaggevende indicator gebruikt in de arbitragezaak. Je hebt je eigen boterzachte hersenspinsel dan ook keurig samengevat met 'koekoek'. Chapeau!

Dit kan toch niet. Zoiets kun je gewoon niet schrijver, niet om eriksen, niet om de familie van nouri, niet om Blind en niet om ajax. Prima dat hij kansloos speculeert over bergrijk, maar dit moet je toch ook zelf niet willen

Ach jongetje toch. De Telegraaf is gepikeerd omdat ze een potentiële misser hebben en nu gaan ze maar doen alsof Eriksen de slechtste aankoop ooit zou zijn. Blind speelt ook met zo'n kastje en is juist de reden van een mogelijke transger omdat dat hier in tegenstelling tot veel andere landen wel geaccepteerd is

Verweij heeft duidelijk geen kaas gegeten van arbitrageprocedures want de zaak Nouri staat in alle opzichten los van een eventuele komst van Eriksen.
Als Ajax het risico durft te nemen gezien de gebeurtenissen en alles wordt contractueel afgedekt, dan kan hij gewoon komen.
Het grootste probleem zal het inpassen van zo'n speler zijn aangezien Ajax al best een paar positief flink bezet heeft.

14 augustus 2021 om 07:42

*posities

Die rare Mike snapt er wer eens helemaal niets van. De arbitrage zaak van de familie Nouri gaat erom dat men er daar vanuit gaat dat bij een snellere reanimatie, Nouri met een kastje weer de oude zou worden en later in zijn carierre een overstap zou maken naar een Europese topclub.
Met een salaris zoals vd Beek of de Jong. Inmiddels weten we dat geen van de top competities het toe staat dat patienten die een hartstilestand hebben gehad nog mag spelen, zelfs niet met een kastje.
Dat is nu precies waarom het draait bij de berekening van het misgelopen salaris. Is dat een salaris naar eredivisie begrippen of een Europees top salaris.

Ik zou het doen. Kudus is zoveel geblesseerd dat je alleen Klaassen hebt van normaal niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1015 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren