Nainggolan slaat aanbod van Besiktas af en voltooit gevoelige transfer

Zaterdag, 14 augustus 2021 om 18:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:37

Radja Nainggolan gaat in de Jupiler Pro League spelen. De 33-jarige middenvelder, die deze week zijn doorlopende contract met Internazionale liet ontbinden, heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Royal Antwerp, zo bevestigt de Belgische topclub via de officiële kanalen. Diverse clubs grijpen zodoende naast zijn handtekening.

Eerder deze week bedankte Nainggolan nog vriendelijk voor de Great Old, omdat Besiktas een veel beter financieel voorstel had gedaan. Ook had de routinier nog een aanbieding van zijn ex-werkgever Cagliari en aantrekkelijke voorstellen uit het Midden-Oosten achter de hand. Royal Antwerp verhoogde het eerste voorstel donderdagavond dankzij een riante tekenbonus en de voormalig Belgisch international ging daar uiteindelijk mee akkoord.

Nainggolan gaat bij Royal Antwerp om en bij de vier miljoen euro in twee jaar tijd verdienen. Bij Besiktas zou het totaalplaatje nog steeds hoger uitvallen, maar de middenvelder verkiest Antwerp boven de Turkse landskampioen. De overstap van Nainggolan naar Antwerp ligt in de koekenstad uiteraard heel gevoelig. Hij is ex-jeugdspeler en ook nog eens de huidige ambassadeur van aartsrivaal Beerschot AC.

Nainggolan speelde nooit in de Belgische competitie. De middenvelder was zeventien jaar toen hij de overstap van Beerschot naar Piacenza maakte en hij speelde sindsdien alleen maar in Italie. Hij droeg jarenlang de tenues van Cagliari, AS Roma en Internazionale om de schouders en beleefde zijn beste jaren in het tricot van de Romeinen. In de seizoenen 2014/15, 2015/16, 2016/17 en 2017/18 maakte hij als Giallorosso deel uit van het Serie A-elftal van het Jaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door vazquez)

Ambassadeur (wat dat nog voorsteld) zijn van je jeugdclub en dan voor de aartsrivaal gaan spelen op je oude dag...

Had je hoog zitten Radja maar dit is niet netjes...

Sinds vertrek uit Rome is het allemaal wat minder geworden. Weet nog dat ik baalde van je vertrek, maar achteraf is het voor Roma het juiste moment geweest, al weet je niet of hij bij Roma zijn vorm en draai door kon zetten.

Leuk voor de Belgische competitie, dat wel.

13 augustus 2021 om 09:05

Ik snap het wel. Nog een paar jaar voor de titel spelen in eigen land en nog belangrijker in eigen stad voor een belachelijk hoog salaris naar Antwerp normen. En Beerschot is gewoon niet in staat hem een aanbieding te doen. Moet je dan maar ergens in Turkije of het midden-oosten gaan voetballen?

13 augustus 2021 om 09:12

Als je de rol van Ambassadeur aanvaard dan komen daar toch ook wel bepaalde sentimenten bij kijken lijkt me.

Mocht hij die rol niet hebben gehad snap ik het, maar in zijn rol kan het niet..

Vanaf zijn 12e speelde hij voor Beerschot. Die hebben ook vol trots zijn ambassadeurschap aangekondigd.

Zie ook stukje op de Beerschot site:
"en toen hij enkele jaren geleden tijdens een vrij weekend met de Rode Duivels in België was, nam hij van de gelegenheid gebruik om samen met Jan Vertonghen in het Olympisch Stadion een thuismatch van KFCO Beerschot Wilrijk tegen Hasselt bij te wonen. “Het is leuk om weer thuis te komen hier op den Beerschot”, liet hij zich toen onder meer ontvallen. Kortom, de Radja is en blijft een echte Beerschotter."

13 augustus 2021 om 09:16

Allemaal heel leuk maar je moet als club ook wel een beetje je plaats kennen. Als Beerschot nu echt een concurrent van Antwerp was dan had je een punt. Maar Antwerp is financieel en sportief een totaal andere categorie dan Beerschot momenteel.

13 augustus 2021 om 09:20

Jij snapt mijn punt blijkbaar niet. Heeft niets met aanbod te maken, zeg ook niet dat hij naar Beerschot moet gaan.

Gaat om het ambassadeurschap wat hij aanvaarde vol trots.
Ambassadeur moet hetgene vertegenwoordigen, dan kun je niet daarna samengaan met de rivaal. Stukje normen en waarden.

Jij zit op het financiële ik heb het over de morele waarde (en dan zijn rol).

Misschien heeft Antwerp wel betere tattooshop in de buurt dat weet ik dan weer niet

13 augustus 2021 om 09:25

Ik snap je punt wel. Maar ik snap ook volledig dat Nainggolan het emotionele even achterwege laat. Het is het enige aanbod uit België dat hij heeft en dan nog bij een team dat voor de titel speelt en een mooi salaris kan betalen. Verwacht jij dan echt dat hij op basis van ‘trots’ besluit om een dergelijk aanbod af te slaan om dan in het midden-oosten of Turkije te gaan voetballen?

En alsof het nu onmogelijk is nog een trots voor Beerschot te voelen. Een keuze voor Antwerp is geen keuze tegen Beerschot lijkt me.

13 augustus 2021 om 09:37

Zeg toch dat het niet netjes is.. Ik kan niet kijken in zijn mogelijkheden en aanbiedingen.

Ik verwacht dat als je een ambassadeur rol op je neemt dat je dan ook wel weet wat de sentimenten zijn. Maar de rol ambassadeur stelt uiteraard niet veel voor.

Had eigenlijk verwacht dat hij voor Cagliari zou kiezen aangezien dat zijn 'thuis' is en zijn vrouw en kinderen daar wonen. Hij is daar vorig jaar op huurbasis naartoe gegaan omdat bij zijn vrouw k***ziekte is geconstateerd. Hij wilde dicht bij zijn familie zijn, logisch. Gelukkig is dat goed afgelopen.

13 augustus 2021 om 09:42

Ik had eerlijk gezegd ook wel gedacht dat het Cagliari ging worden. Maar laten we hopen voor zijn vrouw dat dat betekent dat ze aan de (veel) betere hand is.

13 augustus 2021 om 11:37

Ex vrouw ondertussen dus ja mss al direct zen grote reden om daar niet meer te willen blijven...

13 augustus 2021 om 12:03

@tooke007

Is dat zo? Vorig jaar geruchten gehoord maar zijn ontkracht door Radja zelf.

Heb nergens gehoord of gelezen dat ze gescheiden zijn nu.

Als dat het geval is, dan begrijp ik keuze om uit Italie weg te gaan iets meer, al wonen zijn kids daar dan nog wel.

13 augustus 2021 om 12:13

Alsof antwerp voor de titel speelt?
Had hij naar Club Brugge moeten gaan

13 augustus 2021 om 15:55

Naar wat ik vernomen heb hebben ze een lastige periode doorgemaakt maar een scheiding is niet ter sprake gekomen. Zijn nog steeds getrouwd en vrouw en kinderen zouden mee verhuizen naar Antwerpen. Tijdelijk weliswaar. De bedoeling is om over enkele jaren terug naar 'huis' te keren.

13 augustus 2021 om 15:56

Dat is een van de redenen waarom de vrouw mee naar Antwerpen komt. De ziektezorg is veel beter dan op het eiland daar.

13 augustus 2021 om 23:13

Dus volgens jou is de Belgische competitie wel goed, tov de Turkse ?

14 augustus 2021 om 18:32

@ Pango en @ Lierse1997 : er zijn bepaalde rivaliserende clubs waar je ofwel voor de ene ofwel voor de andere bent. Ik zie het hem ook nog zeggen in een interview als je kan kiezen tussen A of B, dan koos hij ook voor Beerschot als hij ooit terug in België kwam spelen.. Van dat ambassadeurschap wist ik zelfs niet. Dan nu voor Antwerp kiezen vind ik ook not done.
Als AS Roma speler ga je niet naar Lazio.
Het is waar dat Antwerp hogere ambities en veel meer mogelijkheden heeft dan Beerschot, maar dan nog.. Nu ja, er is afgelopen tijd al zoveel gediscussieerd over al dan niet clubliefde en het sentiment dat erbij komt. Nog maar een bewijs dat het hoofdzakelijk over geld gaat.

14 augustus 2021 om 18:43

@Lincoln, beide stellen niet veel voor maar radja komt uit België. Dat is waarom ik dat zeg.

14 augustus 2021 om 18:45

@Timoooow, dat vind ik maar supporterspraat. Lierse en Beerschot zijn bijvoorbeeld ook grote concurrenten. Toch is Frédéric Frans een tijdje geleden van Lierse naar Beerschot gedaan. Dat was echter een logische stap aangezien Beerschot voor promotie in tweede klasse speelde en Lierse middenmoot derde klasse. Een beetje realisme zou supporters over het algemeen wel sieren.

14 augustus 2021 om 18:48

Volgens wat ik hoor zou het toch over zijn tussen die 2...ze verhuist ook niet mee naar Belgie dus zegt ook al voldoende,blijft met de kinderen op Sardinië.

14 augustus 2021 om 19:54

Ik schat Besiktas toch echt hoger in dan een club uit Belgie. Bovendien zou hij champions league spelen in zijn nadagen met veel betere spelers om zich heen en een mooiere omgeving.

14 augustus 2021 om 20:55

Als club wel ja, maar dan moet je nog steeds in Turkije gaan wonen. Een land ver van België met een andere cultuur.

14 augustus 2021 om 21:11

Ik schat op mijn beurt besiktas niet hoger in dan Brugge. Hoe dan ook, als je als Belg kan kiezen tussen het thuisland en Turkije is de keuze normaliter toch rap gemaakt. Het is de premier league niet. Het enige wat Turkije extra kan bieden tov België is een gunstiger fiscaal regime voor profvoetballers, maar voor het geld hoeft Nainggolan het niet meer te doen.

14 augustus 2021 om 22:53

90min supporters die flink wat sfeer maken, beter klimaat, mooiere accodomatie, wereldstad (Istanbul), betere spelers, Besiktas is een betere club dan brugge met alle respect.

14 augustus 2021 om 23:03

Timoow

Ik lees hier onder meer dat zijn vrouw ziek is en dat hij daarom naar België wil, vanwege de gezondheidszorg. Ik kan dat niet controleren, maar wees nou voorzichtig met statements dat het alleen maar om geld gaat. Als er iets is met een echte geliefde dan gaat dat gewoon even boven clubliefde.

15 augustus 2021 om 17:17

@Vernon : zijn vrouw is ziek geweest, dat is enkele jaren geleden in de media geweest en ze heeft toen erna ook gezegd dat ze genezen verklaard was.. In die periode heeft hij keuzes gemaakt in functie van zijn vrouw.

@Lierse1997: dat heeft niks met supporterspraat te maken. Ik ben altijd een enorme fan geweest van Radja. Dat hij dan juist naar Antwerp gaat als Beerschot-man, tjah, ik ga er niet van wakker liggen. Maar ik dacht dat hij een man van principes was. Blijkbaar dus tot op een bepaald niveau..

13 augustus 2021 om 15:52

Ik heb uit zijn directe kringen vernomen dat hij vanwege familiale redenen de komende periode terug in Antwerpen wil wonen. Een van de familieleden in Antwerpen zou ziek zijn of iets dergelijks waardoor hij dicht bij huis wil zijn om de familie bij te staan. Aanbod van Antwerp kwam op het juiste moment. Dat lijkt mij dan geheel te begrijpen.

Goede ontwikkeling voor het Belgische voetbal. Je ziet het ook in de eredivisie dat de ervaring ten goede komt van het niveau. Hopelijk stoppen ze in Belgie met dat rare competitie systeem..

13 augustus 2021 om 09:06

Het huidige competitie-systeem werkt best goed naar mijn idee. An sich is met de plays offs ook niets mis, alleen die puntenhalvering is belachelijk.

13 augustus 2021 om 09:38

Eens, vind die kampioenspoule leuk maar die halvering van punten slaat nergens op.

13 augustus 2021 om 09:52

Zonder die puntenhalvering heb je geen leuke kampioenspoule. Dan is een Brugge bijvoorbeeld al kampioen voordat er überhaupt een kampioenspoule wordt gespeeld.

13 augustus 2021 om 09:56

Dat vind ik een zwak argument. Dan ga je er automatisch van uit dat er altijd één team met een straatlengte voorsprong de kampioenspoule ingaat. Als er gewoon een beetje concurrentie aan de top is dan stelt dat hele probleem zich niet.

13 augustus 2021 om 10:09

Probleem is wel dat je die concurrentie niet creeert zolang 1 club zo makkelijk blijft domineren. Het is niet helemaal eerlijk naar het sterkste team imo maar wel de makkelijkste manier om meer concurrentie te voorzien. Stel dat Antwerp bijvoorbeeld kampioen speelt door die halvering dit jaar en automatisch de CL in gaat dan is dat een grote financiele injectie en kunnen ze Brugge echt het vuur aan de schenen leggen. Over een heel seizoen zie ik op dit moment niemand Brugge bijbenen.

13 augustus 2021 om 10:42

Ze moeten de play off gewoon afschaffen. 18 a 20 ploegen en op het einde wie 1ste is, is kampioen.

14 augustus 2021 om 18:41

@ MCFC1982 : akkoord, 20 lijkt me wat te veel, maar nu zijn het er te weinig. En die play offs trekken op niks. Dat het in geen enkele deftige / grote competitie wordt gedaan zegt eigenlijk al genoeg vind ik..
Er is zeker plaats voor nog 2 extra ploegen, jaar na jaar wordt het bevestigd dat de top uit de tweede klasse (om het op de oudere normalere manier te zeggen) hun plaats wel waard is in de eerste klasse..

Typische Antwerpse stunttransfer, die wat dat betreft het stokje van Standard Luik hebben overgenomen. Mooi dat Radja terug naar België komt voetballen maar vraag is of wat hij sportief zal bijbrengen evenredig zal zijn aan wat hij aan Antwerp kost. Maar sowieso een attractie erbij in de Belgische competitie.

13 augustus 2021 om 10:21

Wat bedoel je met het stokje overnemen van Standard Liege? Kan me buiten Victor Valdes niet echt een stunttransfer herinneren.

13 augustus 2021 om 11:20

Ochoa en misschien ik mindere mate halilovic waren ook wel van die typische 'stunts', grote namen die weinig bij brachten.

13 augustus 2021 om 12:22

Sergio conceicao, Jorge Costa, Milan rapajic, Robert Prosinecki, Victor Valdes,…

13 augustus 2021 om 17:07

De meeste die jij hier opnoemt zijn al lang en breed gestopt met voetballen. Valt dus wel mee hoeveel stunten ze hebben.

14 augustus 2021 om 21:32

Wou maar aangeven dat Standard Luik in het verleden regelmatig uitpakte met grote namen. Ondertussen is het natuurlijk al weer even geleden (Ochoa)

Suikeroom Paul haalt nog eens de portefeuille boven. 4 Miljoen op twee jaar, en dat netto neem ik aan, is toch echt wel heel veel geld. Hopelijk voor Antwerp wordt het een gevalletje Haroun of Mbokani en geen gevalletje Defour. Antwerp zet zo wel zijn titelaspiraties kracht bij en het zou me niet verbazen als er nog wel wat bijkomt.

13 augustus 2021 om 09:17

Is het niet zo dat ook België een belastingparadijs is voor voetballers, net als Italië?

Lijkt mij een goede match, Radja en Antwerp.
Antwerp is een toegevoegde waarde sinds ze weer op het hoogste niveau spelen met een manier van voetballen die Radja wel ligt. (Vermoed ik)

13 augustus 2021 om 09:22

Ze betalen een vrij lage RSZ inderdaad. Een belastingparadijs a la Italië (voor voetballers) is het wel niet.

13 augustus 2021 om 09:50

Sociale bijdragen (rsz) voor professionele sporters zijn geplafonneerd op een belachelijk laag bedrag, waardoor grootverdieners als voetballers relatief gezien minder belastingen betalen. Richting 40% ipv 55% voor de gewone werkmens.

13 augustus 2021 om 11:58

idioot inderdaad. Ik heb kennissen die met een winst van 800.000 meer rsz betalen dan miljonairs in het voetbal. Schandalig eigenlijk.

straf als ze Radja kunnen halen.
Geeft wel wat extra cachet aan onze competitie.

De terugkeer van Antwerp naar eerste klasse wel een absolute meerwaarde voor de JPL geweest. (en hebben natuurlijk heel veel geld)

Lijkt me een kwestie van tijd voor Antwerp eens landskampioen wordt.

13 augustus 2021 om 09:39

Tof om te zien wel, maar hoe komt Royal Antwerp aan al dat geld dan?

13 augustus 2021 om 09:45

De voorzitter. Paul Gheyssens, een miljardair.

13 augustus 2021 om 11:11

En wat betreft de normale, reguliere inkomsten? Miljardairs kunnen niet zomaar eindeloos geld geven, FFP bestaat weliswaar niet voor de echt grote clubs, maar wel voor Antwerp. Of is dit een kortstondige opleving door een paar stortingen van Paultje en houdt het straks weer op met de pret?

13 augustus 2021 om 11:47

Antwerpen is natauurlijk voor Belgische begrippen een echte grootstad met een internationale haven. Er zullen dus zeker wel stevige financiële sponsoren aanwezig zijn. En een grote supportersschare werkt ook altijd natuurlijk. Maar voornamelijk de rijke eigenaar.

13 augustus 2021 om 13:38

Uiteraard, maar het is wel 'maar' België en dat is hetzelfde als Nederland: te klein om interessant te zijn voor de grote sponsoren. Daarom vraag ik het me af, maar ik vind Antwerpen een prachtstad dus wat mij betreft gaan we er mee van zien en horen.

13 augustus 2021 om 11:04

Maar dat is toch niet normaal. Ze verkopen echt helemaal niks terwijl een
Genk, clubb en Anderlecht de ene na de andere toptransfer verkopen, halen geen inkomsten uit Europees voetbal want enkel vorig jaar Europa league gespeeld, en kunnen toch jaar na jaar dikke vissen binnen halen aan hoge lonen. Gheysens mag er volgens de FFP toch niet ongelimiteerd geld blijven inpompen neem ik aan, benieuwd hoeveel marge die nog hebben.

13 augustus 2021 om 11:39

Hangt veel af van de transfersommen en in dit geval betalen ze nx dus dat scheelt wel wat hoor naar die ffp toe.

13 augustus 2021 om 12:49

Volgens mij heeft de polle er zelf nog niet veel geld ingestoken,. Je moet weten dat hij een nieuw stadion aan het zetten is met zijn eigen bedrijf waar volgens mij weinig controle is op verkoop/aankoop materialen , dus daar zal hij wel redelijk veel winst op maken.... het is maar hoe je de boekhouding invult en zo heeft hij ook een kapitaalsverhoging van 8 miljoen kunnen doen dit jaar... Met dit nieuw stadion kan je ook meer inkomsten garanderen daarom dat Brugge en Anderlecht ook aan het pushen zijn voor een nieuw stadion

13 augustus 2021 om 13:16

Het klopt dat ze niks betalen aan transfersommen (hoewel Balikwisha en Engels nu toch niet goedkoop geweest zullen zijn) maar ze hebben ook nog helemaal niets verkocht dus dat is een nul operatie, terwijl bijvoorbeeld Brugge toch gemiddeld elk jaar een 2tal spelers laat gaan voor veel centen. Om die hoge lonen te betalen en de uitbreiding van het stadion er cetera, heeft Gheysens toch al enkele keren de portefeuille moeten boven halen. Wat Degom zegt klopt idd wel, als je zelf de bouwheer bent is er wel wat mogelijk.

13 augustus 2021 om 17:58Ik wil ook wel eens zien hoe dit gaat aflopen. Volgens transfermarkt hebben ze in de afgelopen drie jaar 800.000 euro aan transfersommen ontvangen (en 1M aan loonvergoedingen) en hebben ze nu een actieve transferbalans van bijna -16M. En reken maar dat de "gratis" transfers van Engels en Nainggolan zwaar doorwegen op de loonlast

Als je dat vergelijkt met Brugge ( 12m), Genk (-800.000 maar Lucumi en Onoachu vertrekken waarschijnlijk nog en ze hebben een percentage op Bailey), Anderlecht ( 9.5m), Gent ( 22m) en Standard ( 21m) dan lijkt me dat toch gewoon een onhoudbare situatie ...

13 augustus 2021 om 22:09

Zeker, en Engels was zelfs niet gratis, die zal voor een aardig bedrag weggeplukt zijn waardoor ze nu wel richting de -20 zullen zitten. Nu, het kan snel gaan. Als een Balikwisha slaagt en voor een hoog bedrag doorverkocht wordt, kan je snel veel wegwerken.

14 augustus 2021 om 19:44

Zoveel restwaarde zit er niet in daar; zeker niet in vergelijking met andere teams. Kunnen zeker structureel een topper worden als ze erin slagen om stabiele inkomsten binnen te krijgen, maar hun cowboy-beleid heeft ook veel risico's.

Mooie transfer voor Antwerp. Zou ook bij een Club Brugge mee komen

14 augustus 2021 om 22:19

Club Brugge had blijkbaar ook interesse maar wou niet zoveel uitgeven zoals Antwerp. Club Brugge heeft al grootverdieners zoals Vanaken en Mignolet.

15 augustus 2021 om 00:32

Was een leuke aankoop geweest. Heeft Club Brugge verder nog wat gehaald ? Ze werden wel met wat spelers in verband gebracht

15 augustus 2021 om 14:32

Voorlopig alleen maar N'soki van Nice en Persyn van Inter (geleend met aankoopoptie). Ik volg niet graag geruchten omdat de helft vaak niet eens waar is, maar ze zouden achter een flankaanvaller van Kopenhagen zitten en een Amerikaanse middenvelder van Wolverhampton.

Veel succes Ninja bij Antwerp. Toch na Totti en de Rossi 1 van mijn favorieten Roma spelers geweest. Zou wellicht nu ook nog goed meekomen bij Roma, want de meeste van de huidige middenvelders zijn ook om te huilen. Diawara, Cristante, eerder nog NZonzi werkelijk waardeloze aankopen. Roma is nog met de komst van een DM bezig, Anguissa van Fulham en Zakaria van Gladbach worden regelmatig genoemd. Xhaka zal t wel niet worden al heeft die nog steeds niet verlengd bij Arsenal en aangezien die ook niet zo'n al te beste wedstrijd speelde tegen Brentford sluit ik vertrek zeker niet helemaal uit. Zou ws ook voor Xhaka beter zijn om te gaan, maar goed.

15 augustus 2021 om 01:40

Toen ik Diawara bij Napoli zag spelen, leek hij mij echt een beloftevolle speler. Het is er precies nog steeds niet uitgekomen.

15 augustus 2021 om 07:42

Ja dat dacht Roma toen ws ook. Is destijds in de ruildeal met Manolas gekomen, maar tis me na 2 seizoenen wel duidelijk waarom ze m bij Napoli hebben laten gaan. Diawara vertraagd t spel enorm, speelt zelden vooruit, of geeft een splijtende pass, je typische tikkie breed speler. Komt ook gewoon handelingssnelheid tekort in de wedstrijden tegen de betere teams, zet m beetje onder druk dan maakt die wel fouten, bijv zoals in de eerste wedstrijd tegen Ajax de 1-0. Wolverhampton heeft blijkbaar interesse, dus hopelijk kunnen we m verkopen deze transferperiode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Aurélio ButaVerdediger110
B. VerstraeteMiddenvelder111
J. ButezKeeper110
M. FreyAanvaller1112
B. ManuelAanvaller113
P. GerkensMiddenvelder101
J. BatailleVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

26 fans
Middenvelder, 33 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren