‘Ik weet ook dat namen als Elia rondzingen, spelers komen er zelfs mee’

Donderdag, 12 augustus 2021 om 16:01 • Laatste update: 16:05

Een terugkeer van Eljero Elia naar ADO Den Haag is op dit moment nog niet aan de orde, zo heeft trainer Ruud Brood te kennen gegeven tegenover Omroep West. De aanvaller zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij FC Utrecht afgelopen week in goed overleg ontbonden werd. Sindsdien wordt de naam van Elia in verband gebracht met ADO, maar van een rentree in de Hofstad is op dit moment geen sprake.

Brood werd donderdag door de regionale omroep gevraagd naar de geruchten rond Elia. "Aanvallend kan er op dit moment niks", licht Brood de situatie van de noodlijdende club toe. "Ik kan je vertellen dat ik per dag zes zaakwaarnemers op mijn voicemail heb en heel veel spelers. Ik weet ook dat die namen rondzingen. Spelers komen er zelfs mee, want het zijn vrienden van elkaar. Maar daar begin ik niet aan. Wij willen heel gericht zijn. Als wij mensen op stage of proef nemen moet het wel een bepaald doel hebben, aangezien wij niet alle middelen hebben."

Met 'die namen' doelt Brood onder meer op Elia en Randy Wolters. Laatstgenoemde tekende in oktober een contract voor één seizoen bij het Griekse Xanthi FC en is zodoende eveneens clubloos. "Ik lees ook de verhalen over Elia, maar daar kan ik nu niets over zeggen", vervolgt Brood. "Dat is nog niet aan de orde." De 34-jarige Elia had bij FC Utrecht nog een doorlopend contract tot de zomer van 2022, maar de Domstedelingen maakten vrijdag via de officiële kanalen wereldkundig dat beide partijen in onderling overleg hebben besloten uit elkaar te gaan.

Het is niet voor het eerst dat de naam van Elia wordt gelinkt aan ADO. Vorig jaar gebeurde hetzelfde, maar bleek Utrecht betere papieren te hebben. Ook valt zijn naam geregeld bij FC Twente, waar hij in het verleden onder contract stond. Elia droeg tussen 2004 en 2007 het shirt van ADO Den Haag, waar hij tegen FC Groningen zijn debuut in het profvoetbal maakte. Degradatie naar de eerste divisie en enkele conflicten met Lex Schoenmaker leidden er echter toe dat de buitenspeler ADO in de zomer van 2007 verliet voor FC Twente.


Poll

Zie jij een terugkeer van Elia bij ADO Den Haag zitten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Deze jongen kan een goed balletje trappen is alleen tevaak negatief in het nieuws door allerlei randzaken of akkefietjes ik zou als ik hem was ergens in Cyprus of de zandbak gaan afbouwen want bij ADO zie ik het weer misgaan helaas in negatieve zin.

12 augustus 2021 om 16:49

Kan =kon...en dat heeft hij maar een hele korte periode van zijn carrière laten zien. Toch jammer, want talent had hij wel.

Voor altijd een kampioensheld in Rotterdam. Helaas ver afgezakt de laatste jaren.. Maar dit moet toch wel een aanwinst zijn voor clubs uit het rechterrijtje of top KKD.

Gecondoleerd Hagenezen, maakt de toekomst er allemaal niet makkelijker op. Tenzij hij komt om te voetballen, maar waarschijnlijk blijft het bij patserige insta stories en opstootjes op en naast het veld #blessed

12 augustus 2021 om 16:48

Hahahahahahahaha die #blessed erachteraan maakt het echt af

Ik snap werkelijk niet dat clubs nog hem erbij zouden willen. Voegt voetballend niet veel meer toe, voor geen een club én veroorzaakt standaard onrust.

Zou in de malaise waarin ADO verkeert prima passen. Mag hopen dat ADO verder kijkt en zich richt op het ontwikkelen van talenten uit de eigen jeugd en de opleiding weer centraal stelt. De laatste jaren hebben ze er niets tot nauwelijks mee gedaan en zie je dat veel talenten uit de regio kiezen voor Sparta / Feyenoord in plaats van ADO. Daar zou men mee aan de slag moeten ipv kijken naar een overbetaalde prutser als Elia.

12 augustus 2021 om 16:22

Voor ADO zou Elia geen prutser zijn hoor, maar gewoon een van de beste spelers in de competitie. Het is ook niet óf naar de opleiding kijken óf Elia pakken. Het een sluit het ander niet uit

12 augustus 2021 om 16:50

Ik denk het niet. De man is voorbij de houdbaarheidsdatum en levert alleen schimmel op bij de club waar hij gaat spelen.

12 augustus 2021 om 17:41

Ik denk dat hij voetballend van waarde kan zijn. Met hem en Verheydt heb je dan al twee, voor KKD begrippen, geweldige aanvallers. Zijn kinderachtige gedrag zou hij achterwege mogen laten ja

ADO vindt zichzelf nog niet klaar voor de terugkeer naar de Eredivisie, dus ze trekken Elia aan om zoveel mogelijk nieuwe onrust te stoken. Elia moet gewoon stoppen en zich richten op zijn business ventures. Waarvoor doe je het nog als je op je 34e, als oud-speler van Juventus en een hoogdravend HSV als een last wordt gezien bij Utrecht en je aan een diep teruggevallen ADO wordt gelinkt.

12 augustus 2021 om 16:25

Om zichzelf te bewijzen, dat is ook waarom hij naar Feyenoord kwam. Geld hoeft daarin niet leidend te zijn bij hem. Hij wil zich waarschijnlijk gewoon revancheren

12 augustus 2021 om 16:31

Je revancheert je niet bij een keukenkampioendivisieclub die wss je contract ontbindt als ze promoveren dit seizoen. Je zegt het zelf al, hij heeft zijn sportieve revanche al bij Feyenoord gepakt.

12 augustus 2021 om 16:38

Dat hij zijn revanche een keer heeft gepakt, betekent toch niet dat hij dat niet nog eens wil doen? Ik denk namelijk wel dat hij nog wat wil laten zien. Je cluppie helpen met promoveren is dan in mijn ogen niet verkeerd

Elia kan er beter mee stoppen. Geen schim meer van wat hij ooit was. Was gewoon sneu om naar te kijken bij Fc Utrecht.

Alsjeblieft niet zeg. Mag het een keer klaar zijn met 'grote' namen terughalen en de volgende teleurstelling meemaken. Zoek een spelers op basis van karakter en ontwikkelmogelijkheden; mensen die er echt voor willen gaan, andere spelers beter laten functioneren, het team beter laten functioneren, groeipotentieel hebben. Niet de zoveelste speler die het weer net niet gaat brengen.

12 augustus 2021 om 17:50

Dat heeft Jol vorig jaar geprobeerd, maar dat ging ook niet echt goed. Elia zou in mijn ogen een buitenkans zijn voor ze, en die moet je dan benutten. Daar kunnen jonge spelers zich ook aan optrekken. Want hoe idioot Elia zich naar buiten toe ook gedraagt, vaak ligt hij heel goed in de groep

Leuk voor de social media afdeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Jong AZ192
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper110
J. AmofaVerdediger110
B. KemperVerdediger111
D. Moreo KlasMiddenvelder111
S. SteijnMiddenvelder115
V. BesuijenAanvaller114
A. ĆatićAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

99 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren