Feyenoord lijkt plannen met Diemers in de ijskast te moeten zetten

Donderdag, 12 augustus 2021 om 15:35Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:57

De kans is klein dat de wegen van Feyenoord en Mark Diemers nog deze zomer scheiden. De middenvelder kampt met een knieblessure en moet een transfer noodgedwongen uit zijn hoofd zetten, weet Feyenoord Transfermarkt. Diemers leek op weg naar de uitgang, daar hij van trainer Arne Slot te horen kreeg dat er geen prominente rol voor hem is weggelegd komend seizoen. In de winter wordt alsnog naar een passende oplossing gekeken, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Hoe veel pech kun je hebben als Feyenoord zijnde zeg..

12 augustus 2021 om 15:42

Dat valt ook wel weer mee, kan gebeuren dit. Jahanbaksh komt voor een prikkie, dat zit weer mee. Net als die Aursnes. Voor Diemers zelf vooral ook zuur denk ik

12 augustus 2021 om 15:44

Tja wat je pech kunt noemen, deze speler had uberhaupt nooit naar Feyenoord moeten komen… wie deze speler heeft gescout (betwijfel of die unerhaupt gescout is) moeten ze per direct ontslaan.

12 augustus 2021 om 15:56

Berghuis en Advocaat waren groot voorstander.

12 augustus 2021 om 16:10

Kom op zeg, de scouts en TD bepalen wie er komt en niet een speler en een trainer waarvan bekend is dat die in zijn laatste jaar zit. De schuld van alles wat vorig jaar fout ging bij deze 2 neerleggen begint nu echt groteske vormen aan te nemen

12 augustus 2021 om 16:13

Hoho, rustig. Haha. Ik zeg enkel dat zij groot voorstander waren van zijn komst. Verder moet Arnesen inderdaad nog altijd het jawoord geven, wat ook hem nog steeds wordt aangerekend (you win some, you lose some). Maar Advocaat kan hier prima over doorgedramd hebben, hoor. Want het is ook een mythe dat een trainer niks te zeggen heeft over de aankopen. Sterker nog.

12 augustus 2021 om 16:17

Had je niet eerst Diemers moeten verkopen voordat je Aursnes had gehaald? Iets met dubbel salaris enzo…?

12 augustus 2021 om 16:23

Je gaat geen spelers kopen op advies van een trainer waarvan bekend is dat die nog maar 1 seizoen er is, zo'n besluit neem je aan de hand van scoutingsrapporten, zelf gaan kijken en dergelijke. Als Arnesen hem werkelijk gehaald heeft op enkel en alleen het advies van Advocaat en de wens van Berghuis dan is het een slechte TD. Geloof hier werkelijk niets van, dat een advies van een trainer mee kan wegen prima, maar dat is het enige.

12 augustus 2021 om 16:29

Er was nog een middenvelder nodig voor in de breedte. Is het dan heel gek dat een TD luistert naar de mening van de (geroutineerde) trainer en de aanvoerder? Je hebt als TD ook te maken met wie een trainer op wil stellen, dus enig overleg is echt zo raar niet.

12 augustus 2021 om 16:44

Het valt mij erg tegen dat Arnesen deze speler gehaald heeft, ook al wilde Advocaat dat heel graag. Iemand zonder restwaarde waarvan je vooraf al wist dat die vreselijk tekort zou komen. Arnesen heeft ook een houten klaas genaamd Bozenik gehaald voor vele miljoenen. Vooralsnog zie ik weinig positieve punten en het is maar de vraag of die Noren voldoen.

12 augustus 2021 om 17:57

Ik ben eerder teleurgesteld over die keeper, Marciano. Volgens mij kan die er heel weinig van. Dan had ik toch eerder Warner Hahn gepolst. In Bozenik heb ik nog wel vertrouwen, die heeft scorend vermogen en voetballend kan hij zich nog wel ontwikkelen. Iemand huren vind ik niks, maar eerlijk is eerlijk, Til doet het wel heel goed. Trauner lijkt ook een prima versterking en die Pedersen is nog moeilijk in te schatten. Een draver, maar wel echt een atleet. Drive, snelheid, power. Kan best wat worden. Jahanbaksh voor een spotprijs is natuurlijk ook niet verkeerd. Al met al ben ik best tevreden over Arnesen. Hij heeft ook een veelbelovende trainer aangetrokken

12 augustus 2021 om 19:17

@MGMV Arnesen kwam ook met Bozenik aanzetten. 4,5 miljoen voor een speler die ik nog slechter vind dan Diemers

Heb hier af en toe zijn bijnaan voorbij zien komen en ik vind dit toch wel een van de grappigste bijnamen onder de voetballers: Beyblade.

Die gast draait altijd terug. Krijgt de bal. Ruimte ligt voor hem, dus opendraaien. Maar draait altijd terug rn speelt op save. Geen wonder dat Feyenoord zo moeizaam was in de aanval als deze gast je spitsen moet voeren.

12 augustus 2021 om 15:51

Het helpt ook niet als je spitsen een uitgebluste Jörgensen of een tekortkomende Bozenik zijn.

12 augustus 2021 om 16:32

Het helpt ook niet dat die spitsen aangespeeld worden op de middenlijn, omdat de trainer thuis tegen Emmen inzakt

12 augustus 2021 om 15:53

Heb Dizzy Diemers ook wel eens voorbij zien komen.

12 augustus 2021 om 18:58

Ik heb nog nooit van een Beyblade gehoord dus ik vind 'm minder grappig.
Diemers is geen topper maar presteerde gewoon naar wat je van hem zou verwachten. Heb vorig seizoen overigens genoeg wedstrijden gezien waarin hij bij lange na niet de slechtste was.

Ik vind "verlost" best denigrerend eigenlijk. Het is geen jongen die al jaren een vervelend gezwel is voor de club. Bovendien wist iedereen al dat Diemers niet goed genoeg was. Dan is verlossen beter van toepassing als je de scout/directeur ontslaat die met Diemers op de proppen komt. Wat kan die jongen er nou aan doen dat Feyenoord al jarenlang matige spelers koopt in de hoop dat er ineens 1tje een stormachtige ontwikkeling doormaakt? Diemers moet het in Rotterdam vaak het meest ontgelden van heel de selectie, terwijl je in ieder geval nog zou kunnen waarderen dat het een jongen is die zonder gemor het maximale uit zichzelf probeert te halen. Dat dat maximale niet bijster veel is had Feyenoord maar van tevoren moeten zien.

12 augustus 2021 om 15:56

Mee eens. Hij is vanaf begin af aan de pispaal geweest, dat is natuurlijk zuur voor hem. Een soort verpersoonlijking van het dramatische aankoopbeleid van de laatste jaren. Dat hij de kans van zijn leven heeft gepakt met zijn transfer naar Feyenoord, dat kun je hem natuurlijk niet kwalijk nemen. Dat Feyenoord hem uberhaupt gehaald heeft zou ik eerder kwalijk noemen.

12 augustus 2021 om 15:58

Diemers kan het niveau van Feyenoord niet aan, Slot gebruikt hem niet, Feyenoord heeft een overbodige speler in huis en Diemers zelf zit een heel jaar op de tribune. Niemand, alhoewel Diemers wellicht voor het salaris, is gebaat bij deze situatie. Dus dan kun je op zich best spreken van verlossing. Van elkaar verlost zijn dan. Maar ja eens verder, hoor. Die jongen pakte ook gewoon deze kans en hadden wij allang moeten zien aankomen dat dit niks zou worden.

12 augustus 2021 om 16:34

Diemers heeft de 'pech' dat er blessures kwamen en hij ineens beoordeeld werd als basisspeler. Het is niet zo dat hij helemaal niks kan, voor de breedte was het niet zo gek

12 augustus 2021 om 16:44

Het is in dit geval niet eens de directeur die je veel kwalijk kan nemen, het was een hele belangrijke wens van Advocaat om Diemers te halen. Pratto ook trouwens, en Linssen. Misschien had Arnesen het niet moeten uitvoeren, maar dan zit je misschien een maand later zonder trainer.

12 augustus 2021 om 16:49

Linssen vind ik eerlijk gezegd nog niet zo'n rare transfer als je de positie van Feyenoord in ogenschouw neemt. Maar het lijkt mij toch dat je als trainer nooit 100% alleen bepaalt. Arnesen heeft zich dus over laten halen, of hij vond het zelf ook prima opties. In beide gevallen valt hem ook zeker wel iets te verwijten. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat de achterban nogal wat verwachtingen heeft. Zo was Advocaat eerste de onverslaanbare held die Feyenoord misschien over een heel seizoen wel kampioen kon maken. Na afloop van het laatste seizoen doen diezelfde supporters ineens alsof al het slechte de schuld van Advocaat was, terwijl Feyenoords track record wat betreft matige aankopen al wel iets langer teruggaat.

12 augustus 2021 om 17:36

Waar spreken fans van andere clubs altijd die mega optimistische Feyenoord supporters? Ik ken ze niet namelijk.

12 augustus 2021 om 18:04

Je kunt gewoon de reacties op dit forum lezen Migi. Leuk dat krampachtige verweer van de wat meer realistische Feyenoordsupporters, waar ik jou wel onder schaar, maar voorafgaand aan afgelopen seizoen waren de reacties die positief en hoopvol over advocaat waren zeer talrijk. Tuurlijk zijn er ook Feyenoorders die de verwachtingen temperen, maar er was zeer veel te lezen dat Advocaat en half seizoen ongeslagen was, dat ie kampioen van de tweede seizoenshelft was en meer van dit soort kretologie. Na afloop van het seizoen zijn diezelfde mensen vaak schuimbekkend aan het roepen dat iedereen schandalig gefaald heeft en er koppen moeten rollen. Het is ook niet voor niets dat Advocaat in elk interview voorafgaand aan het seizoen de verwachtingen aan het temperen was. Ik zuig dat niet uit mijn duim of zoiets.

12 augustus 2021 om 18:33

Tja OK, dat soort opportunisten heb je altijd. Voetbal is nou eenmaal emotie en bij Feyenoord willen we gewoon heel graag goed zijn, omdat het niet zo ism

12 augustus 2021 om 18:38

Een beetje optimisme is ook niet erg toch? Voorafgaand aan vorig seizoen zag ik het ook wel zitten, op basis van die inhaalrace het jaar ervoor. Als ik voor mezelf mag spreken, ik noem mezelf voor het gemak een realistische supporter, verwacht ik niet enorm veel van dit seizoen. Ik het idee dat dat voor de meeste supporters geldt. De laatste 2 wedstrijden bieden gelukkig wel hoop, misschien dat sommige mensen daar wat in doorslaan.

12 augustus 2021 om 18:56

Een beetje optimisme is zeker niet erg hoor, daar ligt het probleem in mijn ogen niet. Het probleem is eerder die zure boze reacties als de te optimistische verwachtingen niet nagekomen worden. uiteraard zal het zo zijn dat het merendeel realistisch is, dat is bij elke club wel zo. Maar het is ook logisch dat de iets meer spraakmakende standpunten je bijblijven.

Hij wordt al 28 jaar! Wat was dit voor waanzinnige transfer van Feyenoord? In m'n hoofd was ie 24. Je kunt nog beter z'n contract ontbinden dan verwachten dat je nog iets van dat miljoen terugziet. Misschien verhuren aan Fortuna voor een jaar?

12 augustus 2021 om 16:08

Jij denkt dat Feyenoord zijn contract mag ontbinden als dat ze uitkomt?

12 augustus 2021 om 16:12

Dat kan in principe altijd, alleen moeten ze dan hem z'n volledige resterende salaris plus bonussen uitkeren.

12 augustus 2021 om 16:14

Dat gaat natuurlijk wel in samenspraak met de speler, hé..

12 augustus 2021 om 16:26

@bongiorno. En wat heeft Feyenoord daar exact aan?

12 augustus 2021 om 16:32

@MGMV. En waarom zou Diemers zijn contract willen ontbinden? Die gaat nooit meer zo hoog voetballen. En dat salaris (geloof rond de 5 ton, was ‘aanzienlijk hoger’ dan 350.000) krijgt die ook niet zomaar ergens anders.Of had je het tegen Bongiorno?

12 augustus 2021 om 16:09

Ik hoef hem niet terug te zien bij Fortuna hoor. Heb me kapot geërgerd aan hem. Hij liep geen meter te veel, vertraagde het spel etc. Nu met Flemming is er een veel betere “10” in de gelederen bij fortuna. Hangend vanaf links speelt Seuntjens, ook hij vind ik beter.

12 augustus 2021 om 16:36

Ja, Flemming is ook gewoon een uitstekende speler. Die had ik wel graag bij Feyenoord gezien. Het verbaast me dat hij nog niet verkocht is

Wat een ellende. Dan maar Fer, Texeira en Haps wegdoen. En van dat geld/salaris een spits en Bjørkan halen. Diemers in de winter uitzwaaien dan.

Verlost, rare woordkeuze voor iemand die hard werkt. Hij kan niet beter dan dit? Maar heb hem nooit horen zeiken of zeggen ik moet spelen. De trainer zit fout. Best sympathieke gast die God elke dankbaar is voor wellicht dat dikke contract bij Feyenoord. Je moet degene die hem tekende aanspreken en benoemen, niet iedere keer Diemers nog meer naar beneden trappen. Hij weet zelf ook wel dat ie niveau Vitesse Groningen Utrecht is. Maximaal.

Ja het is wel duidelijk dat Advocaat te veel zeggenschap heeft gehad in de transfers. Diemers doet zijn best maar is inderdaad niet goed genoeg, iets wat iedereen wel aan zag komen. Linssen transfervrij halen kan nog net misschien, best een nuttige speler maar zou eigenlijk ook geen basismateriaal moeten zijn. Nog veel erger is echter Bozenik, die Slowaken lachen zich nog steeds de ballen uit de broek dat ze daar vier miljoen voor hebben gekregen, want die kan er echt niks van. De Diemers situatie valt echt wel mee vergeleken met Bozenik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren