NAC Breda rekent op flink bedrag van Bologna: ‘Er is nog geen conflict’

Donderdag, 12 augustus 2021 om 14:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:29

NAC Breda ontkent dat het niet juist gehandeld heeft rond de contractonderhandelingen met Sydney van Hooijdonk. BN DeStem bracht donderdag naar buiten dat de club kan fluiten naar een bedrag van 375.000 euro aan opleidingsvergoeding, maar de club houdt er rekening mee dat het geld gewoon naar Brabant komt. NAC zou Van Hooijdonk geen nieuw contractaanbod hebben gedaan en zou daarom geen recht hebben op een opleidingsvergoeding, maar dat wordt tegengesproken. Het bedrag is aanzienlijk, daar het gelijk staat aan zo'n twintig procent van het spelersbudget.

Bovengenoemde regionale krant zegt zich te beroepen op de regelementen van de wereldvoetbalbond FIFA. Daarin staat dat een opleidingsvergoeding vervalt zodra een speler geen voorstel voor een nieuw contract heeft ontvangen van de club. Algemeen directeur Mattijs Manders ontkent desgevraagd dat de club heeft verzuimd om Van Hooijdonk een nieuw contract aan te bieden. "Wij hebben destijds een verbetering én een verlenging van minimaal twee jaar voorgesteld, maar daar zijn we niet uitgekomen", aldus Manders. "Dat hebben we per mail gedaan en staat dus zwart op wit."

De club besloot het contract vervolgens formeel op te zeggen omdat beide partijen niet tot elkaar wisten te komen. De spits tekende daarop begin juli voor vier jaar bij Bologna. De club uit de Serie A nam Van Hooijdonk transfervrij over. "Die opzegging is geen belemmering voor het krijgen van een opleidingsvergoeding", gaat Manders verder. "We voldoen aan alle eisen om een opleidingsvergoeding voor Van Hooijdonk te krijgen. Ook wil ik benadrukken dat er nog geen conflict is met Bologna. Door de situatie halen we het nu naar voren en proberen we dit dossier zo snel mogelijk te sluiten."

De mogelijke administratieve blunder zou grote gevolgen kunnen hebben voor NAC, daar de club een bedrag van 375.000 euro misloopt. Dat staat gelijk aan twintig procent van het spelersbudget. "Wij gaan er vanuit dat we het geld gewoon krijgen van Bologna", benadrukt Manders. Van Hooijdonk, afgelopen seizoen goed voor vijftien doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie, kwam in de voorbereiding met zijn nieuwe club onder meer in actie tegen Borussia Dortmund en Liverpool en staat maandag in de strijd om de Coppa Italia tegenover Ternana tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door reiniersz)

Wat een puinhoop daar joh

12 augustus 2021 om 14:34

En dan denken ze nu in hun recht te staan. Sydney was gewoon clubloos en NAC heeft geen poot om op te staan.

12 augustus 2021 om 15:19

Of hij transfervrij was, doet er in deze niet toe. Het gaat niet om een transfersom, maar om een opleidingsvergoeding. Deze zou dus aan NAC voorbij gaan indien zij niet hebben geprobeerd om hem langer aan te club te binden. NAC zegt dit dus wel te hebben gedaan. Dit soort zaken moeten heel makkelijk te bewijzen zijn, dus er zal snel duidelijkheid volgen.

Bestuurlijk echt een clowneske club. Elke keer worden er weer fouten gemaakt. Heb te doen met de goedwillende supporters van NAC....

12 augustus 2021 om 10:49

En dat zijn er een hoop. Jongens die zelfs een meerjarige seizoenskaart hebben gekocht om de club te steunen. Leuk publiek, blijft bijzonder dat er zo weinig draagvlak is in het achterland

12 augustus 2021 om 11:29

Valt toch wel mee? Zit altijd vol. Tevens veel clubs daar die vechten om dezelfde populatie

12 augustus 2021 om 12:02

Bedoelt hij misschien draagvlak bij sponsors om het naar een hoger plan te trekken? Qua supporters is namelijk idd echt wel een flinke club

12 augustus 2021 om 14:41

Siepie. Met het beleid van de huidige jaren ga je met meer geld echt niet het verschil maken hoor. Kan je alleen nog maar meer geld weggooien

12 augustus 2021 om 12:20

@de toekomst, niet iedereen kan de vinkjes op de juiste plaats zetten.

Voor de een is 400 ton 20 procent van het spelersbudget en voor de ander is 400 ton niet meer dan een uitgebreide lunch op zondag. Wel mooi dat clubs (als ze opletten) tegenwoordig een opleidingsvergoeding krijgen. Dat brengt het misschien nog iets dichterbij

12 augustus 2021 om 10:52

Ik denk dat je voor 40 miljoen idd een uitgebreide lunch hebt.

12 augustus 2021 om 10:56

Ik haal 1 ton gewicht (1000 kg) en 1 ton geld (100.000) even door elkaar . Maar voor 40 miljoen komt die salt bae een complete olifant voor je bezouten met goudsprinkels denk ik.

"De spits tekende begin juli voor vier jaar bij Bologna omdat hij met NAC niet tot een akkoord kwam over een nieuwe verbintenis."

Als ze niet tot een akkoord komen, is er wel een aanbod gedaan toch?

Mocht het niet zo zijn geweest, is het enorm amateuristisch en wederom een teken van onkunde van de directie.

12 augustus 2021 om 11:18

Ik kan me voorstellen dat het erg vaag wordt wat nu precies wel en niet tot een voorstel gerekend wordt. Hopelijk krijgen ze nog wat geld, maar waar is die 4 ton op gebaseerd? Dat lijkt me vrij veel voor zo'n speler...

12 augustus 2021 om 11:22

Dat is een opleidingsvergoeding, zoals in de tekst staat. De hoogte daarvan is door de UEFA geregeld in haar reglementen.

12 augustus 2021 om 11:19

Dat dacht ik dus ook zo te lezen. Is dus een welles nietes verhaal blijkbaar. Alleen v Hooijdonk kan het antwoord hierop geven denk ik.

12 augustus 2021 om 14:39

Denk de club toch ook? Als die bewijs (in de vorm van het voorstel per e-mail verstuurd te hebben) dan is dat toch voldoende?

Dat doet Genoa beter😉. Wel erg dom natuurlijk dit van NAC.

"wij gaan er niet vanuit dat we het geld niet krijgen van Bologna"

Is dat een fout in de tekst of is die Manders gek geworden?

12 augustus 2021 om 11:10

Dubbele ontkenning staat gelijk aan bevestigen/iets stellen. Dit is een beetje een ongelukkige formulering van VZ. In feite zegt Manders hier dat ze er vanuit gaan dat ze het geld gewoon krijgen van Bologna.

12 augustus 2021 om 11:32

Toen ik het las fronste ik mijn wenkbrauwen ook even.

Ik denk dat Manders kriek krak kroek is geworden en dat hij het zo bedoelt heeft ipv dat VZ het verkeerd formuleert. Ik heb die man bijna alleen poep horen praten en praten met dubbele tong (lees; ontkenning) is iets wat m.i goed bij hem past.

12 augustus 2021 om 13:07

Ik ken Manders niet echt en kan dus geen oordeel over hem vellen. Wel weet ik als journalist dat je niet verplicht bent om mensen letterlijk te citeren. Zolang de strekking van wat iemand zegt niet verandert, mag je een quote dus anders formuleren om het beter leesbaar te maken .

Laten we hopen dat NAC snel uit deze derrie komt, is toch van oudsher eigenlijk gewoon een ED-club.

12 augustus 2021 om 13:13

Dubbele negaties mogen tegenwoordig. Hetzelfde met het verbuigen van zelfstandige naamwoorden en het gebruik van “groter als”. Pure taalverloedering naar mijn idee en in sommige gevallen ook nog eens onduidelijk.

12 augustus 2021 om 13:22

"Zolang de strekking van wat iemand zegt niet verandert, mag je een quote dus anders formuleren om het beter leesbaar te maken :-)."

Ik weet door de smiley hoe je het bedoelt maar toch even voor de duidelijkheid, dat is bij deze dus niet gelukt..😵

12 augustus 2021 om 13:26

Groter als is nog steeds fout hoor, was foutief opgepakt door de media.

12 augustus 2021 om 14:49

Helemaal met je eens, Douwe; ik zou het zelf ook niet zo hebben gedaan.

@lierse: Het is technisch gezien niet fout, maar echt fijn leesbaar is die zin niet. Dus dan kun je in mijn bescheiden mening toch beter kiezen voor een eenvoudigere zinsconstructie.
'groter als' is trouwens nog steeds fout, het is meer zo dat (helaas) steeds meer mensen zich neerleggen bij de grote massa die dit fout toepast.

12 augustus 2021 om 21:47

@mitea ja dat leek me inderdaad het meest voordehand liggend, maar zonder veel verdere info is dat toch een hele vreemde uitspraak. Alsof Bologna voor de liefdadigheid even een kleine 4 ton naar Breda stuurt..

Zoveelste onkunde, blij dat deze mensen straks allemaal weggaan bij de verkoop

Hoe duidelijk wil je het wanbeleid nog hebben daar in Breda! Gaat nimmer wat worden daar. Jaar in jaar uit wanbeleid voeren. Dan weer een topzorgcentrum dan moet er weer een basketbalteam komen, het wordt allemaal 3X niks. Mooie club die omzeep wordt geholpen door zakkenvullers en egotrippers!

Als Nac daadwerkelijk 375k misloopt door onoplettendheid, dan bevestigd die Manders het beeld dat ik van hem heb; veel praatjes, weinig kunde.

Ik zie hier dat veel mensen afgeven op NAC - waarschijnlijk op basis van de titel van het bericht - maar het staat nog niet vast dat NAC het geld echt misloopt. Manders geeft aan dat ze Van Hooijdonk wel een aanbieding hebben gedaan. Het is dus het woord van een dagblad tegen dat van de algemeen directeur.

In de tekst staat overigens het volgende: 'de spits tekende begin juli voor vier jaar bij Bologna omdat hij met NAC niet tot een akkoord kwam over een nieuwe verbintenis.' Hier kun je ook uit opmaken dat er wel op zijn minst contact is geweest over een nieuw contract. De kop van het artikel is dus wel erg stellig voor een situatie waarvan de feiten nog niet boven tafel zijn.



Vraag me overigens wel af waarom die vergoeding ongeveer 4 ton zou zijn. Normaal gesproken is het een klein percentage van de transfersom waar de opleidingsclub recht op heeft. In dit geval is er toch geen transfersom?

"De spits tekende nadat hij niet tot een akkoord kwam over een nieuwe verbintenis.."
Dan weet je toch wat het voorstel van de club is, want hoe kun je ergens niet mee akkoord gaan als er geen voorstel ligt (ook al is het mondeling)

Dit is Feyenoord ook overkomen met De Guzman, het risico als je een contractvoorstel intrekt als club.

De schrijver van dit stuk, Mart Oude Nijeweeme, schrijft in de kop van het stuk knalhard dat NAC voor schut gaat, waarmee hij de interesse van u en mij vangt, maar bouwt vervolgens in zijn eerste zin daaronder al een "maar" in door gebruik van het woord mogelijk. De stelling in de kop van het verhaal dat NAC een flink bedrag misloopt wordt ineens nog slechts "mogelijk een vervelend staartje" Mij lijkt dat niet BN de Stem hetverlossende woord kan geven, tenzij er een journalist bij de onderhandelingen tussen NAC en van Hooydonk heeft gezeten. Aannemend dat dit niet het geval was zullen NAC (manders) en van Hooydonk moeten aantonen wat er wel en niet tussen hen is gezegd en gedaan. En daarmee komt vanzelf te voorschijn of men bij NAC heeft geblunderd of niet.

Gaat wel erg veel fout bij Nac de laatste jaren het is te hopen dat er gauw weer een goed beleid gevoerd gaat worden.

En als dat gebeurt is hopen dat deze mooie club weer snel terugkeert waar ze thuis horen de eredivisie. Zeker met de aanhang die ze hebben.

Om voor een opleidingsvergoeding in aanmerking te komen moest in dit geval voor 1 mei per aangetekende brief een voorstel tot contractverlenging zijn gedaan. Dit lijkt niet te zijn gebeurd. Zoveelste fout van Manders. Een voortijdig vertrek van Manders lijkt hiermee -na alles wat er is gebeurd- onvermijdelijk. Wat zullen de RvC en grootaandeelhouders van NAC inmiddels spijt hebben dat ze ooit deze man hebben aangesteld.

Dit is binnen een paar minuten feitelijk te maken.
Indien de club hem een voorstel heeft gedaan... Ook al is deze clownesk dan vind je dit zo in je administratie / begroting terug.

Staat het daar niet in, dan heb je geen fluit gedaan

Sydney heeft het hoog in de bol maarstaat hier volledig in zijn recht en het is een pijnlijke fout voor NAC, want hoe vaak hebben zij nou een jong spitsentalent? Had je promotie afgedwongen dan krijg je bij een normale transfer zo twee miljoen uit het buitenland. Pijnlijk pijnlijk pijnlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
12.Telstar16-7
13.NAC Breda151
15.Jong PSV14-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder122
O. VelanasMiddenvelder121
P. KestensAanvaller121
N. OlijKeeper120
R. SeuntjensAanvaller128
B. van SchuppenMiddenvelder102
D. MaloneMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren