Aursnes won bij oude bekenden informatie in over Slot en Feyenoord

Woensdag, 11 augustus 2021 om 16:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:27

Fredrik Aursnes heeft niets aan het toeval overgelaten in aanloop naar zijn transfer naar Feyenoord. De middenvelder, die dinsdag door de Rotterdammers werd gepresenteerd, richtte zich de afgelopen weken tot een aantal landgenoten om informatie in te winnen over trainer Arne Slot en Feyenoord. Aursnes zocht contact met Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö, die enkele lovende woorden spraken over de oefenmeester van Feyenoord.

Svensson en Midtsjö werkten allebei samen met Slot toen hij nog bij AZ werkzaam was als trainer. Ook won Aursnes informatie in bij de eerder van Molde overgekomen Marcus Pedersen. "Ze gaven aan dat ze Arne Slot een hele goede trainer vinden en dat de manier van voetballen onder hem heel fijn is", vertelde Aursnes woensdagmiddag tijdens de officiële presentatie. "Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord te voetballen en ga mijn best doen om hier te slagen. Spelen in zo’n mooie entourage als bij Feyenoord lijkt me in elk geval geweldig."

Aursnes maakte tot op heden alleen kennis met de selectie van Feyenoord. Woensdagmiddag staat hij voor het eerst op het veld met zijn nieuwe ploeggenoten. "De scouting en ik hebben hem heel goed bekeken", vertelde Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de return in de Conference League tegen FC Luzern. "Het is een speler die heel makkelijk beweegt en veel loopt. Hij is heel comfortabel aan de bal en heeft een echte versnelling aan de bal. Een hele goede toevoeging aan de selectie, omdat hij van achter de bal kan spelen op het middenveld. Ik vond dat we dat nog nodig hadden binnen deze selectie."

De middenvelder is donderdagavond tegen de Zwitsers nog niet inzetbaar, daar hij dit seizoen al namens Molde in actie kwam in de Conference League. "Komend weekend is hij fit om te spelen", blikt Slot alvast vooruit. "We moeten zien of hij gaat spelen. We hebben vijf goede middenvelders tot onze beschikking en dat is heel normaal voor elke Eredivisieclub, laat staan voor een topclub. Ik hoor Erik ten Hag altijd zeggen dat je een brede kleedkamer nodig hebt en meer dan elf basisspelers. Daar heeft hij helemaal gelijk in." Als het aan Aursnes ligt, maakt hij komend weekend tegen Willem II zijn debuut namens Feyenoord. "Als de trainer het wil, ben ik meteen inzetbaar voor Feyenoord. Ik ben er klaar voor."Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Ik verwacht dat hij meteen gaat spelen. Hij heeft het in die zin makkelijk omdat hij met Toornstra moet concurreren, en die is niet zo goed in het fort bewaken (oftewel meest defensieve middenvelder). Als hij het goed doet is het volgende puzzelstukje gelegd en moet er alleen nog perse een spits komen. Alles daarna zal denk ik voor de bank zijn. Ik vind die Slot trouwens zo’n charismatische vent, zou ik als ik voor Feyenoord supporter was wel van genieten.

11 augustus 2021 om 16:52

Ik geniet er ook wel van ja. Hij is nuchter, maar niet zo geforceerd no-nonsens als Stam en Verbeek. Advocaat werd 'realistisch' genoemd, maar was eerder pessimistisch. Slot spreekt geen gekke verwachtingen uit, maar laat wel merken dat hij vertrouwen heeft. Dát is op dit moment realistisch. Alles wat hij zegt is genuanceerd. Hij is rustig, bescheiden en recht door zee. Ideaal

11 augustus 2021 om 16:56

Klopt. Ook hoe die Diemers gewoon meld dat er geen plek is, super eerlijk. Hij heeft gewoon visie en ideeën en ook hoe die daar wil komen. En misschien het belangrijkste: hij heeft geen excuses (wat je bij Feyenoord aan de start van dit seizoen met deze selectie misschien wel mag hebben).

11 augustus 2021 om 17:03

Gewoon enorm blij met de wind die er nu door de club waait. Arnesen is afgelopen jaar druk bezig geweest met de organisatie neer te zetten, hij is nog lang niet klaar, maar daar gaan we hopelijk de vruchten van plukken. Nieuwe scouting, met verrassende transfers, jonge spelers krijgen kansen, aandacht voor de jeugdopleiding, Nieuwe trainer met een visie. Die tactisch sterk lijkt, positief maar realistisch is in zijn communicatie. Ook wordt er doorgeselecteerd. Hopelijk komt er nog wel iets bij, selectie is wat mager, maar anders ook prima om de jonge gasten de concurrentie aan te laten gaan. Heb er in ieder geval zin in. Vanuit eigen kracht voetballen. We gaan echt nog wel flink op ons bek dit seizoen, maar nu al meer leuke wedstrijden gezien dan de laatste anderhalf jaar.

11 augustus 2021 om 17:21

@FR010FRDAM. Snap ik dat je er zin in hebt. Als je nu op je bek gaat (een keer), is het misschien ook minder erg. Onder Advocaat werd de selectie echt uitgeperst. Wat ik dus wel apart vind: vorig jaar is er 6 miljoen aan spelers binnengehaald (dubbele deze zomer), en niks verkocht. Er was dus budget voor transfers. Ook toen was Arnesen al TD. Maar dit jaar lijkt achter elke transfer een gedachte te zitten, en vorig jaar zat er eigenlijk geen goede transfer tussen. Linssen transfervrij was dan nog de beste. Wat is er veranderd? Arnesen zat er al.

11 augustus 2021 om 17:34

Ik denk dat dit tweeledig is. Zijn aandacht heeft hij moeten verdelen in de lange en de korte termijn. Dus organisatie opzetten voor de lange termijn en de selectie rond krijgen voor de lange termijn. De plannen voor de korte termijn konden door Corona de koelkast in en toen heeft hij met weinig geld de selectie snel willen lijmen en sommige spelers zijn blijkbaar op voorspraak van Dick gehaald. Echter reken ik die ook hem aan, want hij beslist uiteindelijk. Hiervan is een groot deel mislukt, maar gelukkig lijkt hij nu de juiste richting in te werken.

11 augustus 2021 om 17:47

Diemers is echt een schande in het Feyenoord shirt en terecht dat Slot hem de deur wijst. Echter heb ik er wel een beetje een aparte nasmaak bij, want Arnesen heeft hem gehaald. Advocaat wilde hem volgens mij, maar als td moet je dan alsnog zien en zeggen dat Diemers absoluut een verschrikking is. Bozenik is een veel te zwakke spits en Antonucci is nog even afwachten. Heb eerlijk gezegd wel een beetje mijn bedenkingen bij Arnesen.

11 augustus 2021 om 18:16

Precies, geen excuses. Daar waar Advocaat na een niet gewonnen wedstrijd wees naar het materiaal, alsof dat middenmoot was. Heel fijn hoe Slot dit doet

11 augustus 2021 om 18:17

Over Diemers heb je gelijk. Over Bozenik nog niet, die ga ik niet beoordelen na een seizoen waarin hij in een systeem dat niks is voor spitsen af en toe een wedstrijd mocht spelen bij een trainer die hem openlijk de grond intrapte. Ik wil wel eens zien hoe hij zich ontwikkelt. Antonucci is ook afwachten.
De transfers nu lijken beter gescout, maar is ook afwachten. Ik ben in ieder geval blij met de organisatie die is neergezet.

11 augustus 2021 om 18:58

Eens, Bozenik schrijf ik ook niet af. Zondag had hij zelfs ook voetballend een geweldige actie bij de 2-1. Als je druk zet, heb je een hele goede aan hem en hij is scherp voor de goal. Hij schiet er zeker vijftien in als hij speelt. Ik zie graag nog een spits komen, maar als Bozenik de kans krijgt vind ik dat prima

11 augustus 2021 om 16:57

Alles om Fer van het veld te halen. Gun de Feyenoorders echt dat hij niet meer speelt.

11 augustus 2021 om 17:04

Nee eens, maar hij is ook gewoon geen CV. Hij kan niet spelen met de gedachte de laatste man te zijn, 50/50 duels aangaan op het middenveld is zijn ding (die je dus soms verliest). Er wordt iets totaal anders gevraagd op de CV, alsof je een vis beoordeelt op hoe goed die kan klimmen.

11 augustus 2021 om 17:09

Na zijn blessure is hij heel matig terug gekomen. Voor zijn blessure was hij nog terecht in de voorselectie van oranje opgenomen en speelde hij prima. Echter denk ik dat hij te traag is voor het spel van Slot en het dus het beste is om volledig afscheid te nemen.

11 augustus 2021 om 17:14

Te traag, dat denk ik ook. Toornstra krijgt zelfs de voorkeur op 6 boven Fer, terwijl dat voor Fer de natuurlijke positie is en voor Toornstra niet. Aursnes zal wellicht snel gaan spelen en dan heb je met Toornstra weer de ideale twaalfde man, die op vijf posities kan spelen. En wellicht knokt hij zich toch gewoon weer terug

Hahaha, zeg ik net in een ander topic dat hier niets over vermeld is, het kan verkeren 🤣 Vond het een leuk interview met een duidelijke reden van zijn keuze, heeft al 15 wedstrijden gespeeld, dus die komt straks wel op 50 a 55 wedstrijden

11 augustus 2021 om 16:55

Het is goed dat jij VZ daar op geattendeerd hebt 😆

11 augustus 2021 om 17:07

Lijkt af en toe nodig om de balans te bewaken... helaas

Hoop voor Midtsjo dat Huiberts hier niks over hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren