‘Ik was zo goed als rond met Feyenoord, totdat ik geblesseerd raakte'

Vrijdag, 13 augustus 2021 om 16:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:34

Na een seizoen met twee gezichten hoopt Ron Jans komend seizoen op een stabieler FC Twente. De club uit Enschede presteerde voor de winterstop boven verwachting goed, maar liet daar in het huidige kalenderjaar niets van terugzien. Jans zag deze zomer een groot aantal spelers vertrekken, maar kon er ook een aantal verwelkomen. Spelers met de nodige Eredivisie-ervaring, welteverstaan. Met Michel Vlap, Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel moet voorkomen worden dat de Enschedeërs net als vorig seizoen in verval raken. Voetbalzone sprak de voormalig spits van Vitesse en FC Utrecht over zijn terugkeer in Nederland en zijn ambities.

Door Mart Oude Nijeweeme

FC Twente begon voortvarend afgelopen seizoen en verloor slechts één van de eerste negen wedstrijden. Alleen op bezoek bij FC Utrecht werd een 2-1 nederlaag geleden. Vervolgens begon het onheil. Smaakmaker Václav Cerný raakte zwaar geblesseerd, zijn maatje Danilo had het scoren ineens verleerd en Jans zag na de winterstop een totaal onherkenbaar FC Twente. "De grootste les is dat er in tijden van blessures een enorm gebrek aan ervaring was", blikt Jans nog even kort terug op de afgelopen voetbaljaargang. "Geen ervaring, geen leiderschap. Als het qua resultaten dan iets moeilijker gaat, zie je dat een groep moeite heeft om mentaal weerbaar te zijn."

En dus werd er scherp geanalyseerd bij FC Twente deze zomer. Er moesten spelers komen die het klappen van de zweep kennen. Jongens met de nodige bagage. En die kwamen er. Pröpper maakte de gevoelige overstap van Almelo naar Enschede, Unnerstall werd overgenomen van PSV, Vlap gehuurd van Anderlecht en Van Wolfswinkel kwam over van FC Basel. "Aan die jongens zie je wat wij bedoelen met mentaal weerbaar zijn. Misidjan is ook zo'n ervaren jongen. Die zorgen voor coaching, beleving en delen hun ervaring met de jonge jongens. In de voorbereiding ben ik daar super tevreden over. We willen het dit jaar beter doen dan vorig jaar. De eerste helft was erg goed, de tweede helft erg slecht. Waar het dan eindigt, ook met de jongens die binnenstromen, zullen we zien."

Jans heeft nog niet de beschikking over een fitte selectie. Kik Pierie, Misidjan, Julio Pleguezuelo, Cerný en Jody Lukoki zijn voorlopig allemaal nog niet inzetbaar. Laatstgenoemde raakte een week na zijn komst in Enschede zwaar geblesseerd aan de knie en zal nagenoeg het hele seizoen niet in actie kunnen komen. Het is de zoveelste knieblessure binnen de selectie van FC Twente. "Dat is toeval", vertelt Jans. "Op basis van analyses kijken we altijd hoe blessures zijn ontstaan en in dit geval weten we het niet. We zien daarin geen structuur, dat we te hard trainen of de ondergrond niet goed is. Soms is het onverklaarbaar. Wij monitoren alles, elke dag. Pierie heeft in het begin nog meegetraind, bleef daarna lichte klachten houden en toen hebben we een scan gemaakt. Daaruit bleek dat het toch iets ernstiger was dan verwacht. Dat heeft niks met overbelasting te maken. Zodra die spelers terugkeren, worden we alleen maar sterker. "

Ron Jans zag hoe de selectie van FC Twente deze zomer van een metamorfose werd voorzien.

Naast het grote aantal afwezigen, heeft technisch directeur Jan Streuer ook de nodige spelers van naam weten in te lijven. Zij het soms op huurbasis, daar de nummer tien van het afgelopen Eredivisie-seizoen nog niet over de middelen beschikt om langdurige contracten uit te delen. Des te verrassender was de komst van Van Wolfswinkel. De voormalig spits van Vitesse kwam over van FC Basel en tekende bij FC Twente een tweejarig contract met de optie voor nog een jaar. "Het is vrij lang stil geweest", aldus Van Wolfswinkel. "Aan het eind is het heel snel gegaan. Mensen associëren mij vaak met Vitesse en FC Utrecht, omdat ik daar heb gespeeld. Maar ze hebben daarbij niet aan FC Twente gedacht. Ik wel. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Vitesse en daar ben ik heel trots op, maar nu ben ik hier."

Van Wolfswinkel stond in de zomer van 2019 op het punt om naar Feyenoord te gaan, maar zag een dikke streep door die transfer gaan na een hersenaneurysma. "We waren nagenoeg rond", blikt Van Wolfswinkel terug. "De blessure heeft roet in het eten gegooid. Dat is het leven en dat is voetbal. Dat is gebeurd. Die geruchten gingen al een tijdje. Hoe dat verder is gegaan is niet belangrijk. Uiteindelijk heeft het zo uitgepakt dat ik bij Basel ben gebleven. Ook die blessure speelt voor mij geen rol meer. Het is dat je ernaar vraagt, ik denk er zelden aan. Het is geweest. Nu is het weg en hoef ik daar niet meer aan te denken. Ik heb me nooit druk gemaakt om mijn fysieke gesteldheid."

Ricky van Wolfswinkel begint bij FC Twente aan zijn derde club in Nederland, na eerder onder contract te hebben gestaan bij Vitesse en FC Utrecht.

Ook Jans twijfelt niet over de fitheid van Van Wolfswinkel. Dat de keuze van de aanvaller op FC Twente is gevallen, komt voor de oefenmeester niet als een verrassing. "Nee, ik was niet verrast. Ricky heeft een rare blessure gehad en daar is hij fantastisch van teruggekomen. Zowel fysiek als mentaal. Bij Basel zat hij veel op de bank. Het is ideaal voor hem om te starten in een omgeving als hier. Twente is gewoon een geweldige club. Dit is een club die gaat groeien. Zijn rol in de groep past heel goed. Een stap hogerop? Dat moet hij dan maar bewijzen bij Twente. Maar wij willen ook hogerop, dan zit je in de subtop van Nederland. Dat is waar hij heel goed past. Hij is hartstikke fit, dus ik denk niet alleen dat wij blij moeten zijn met zijn goals en persoonlijkheid, maar voor hem is het ook goed om weer de rol op te pakken die hij vaak bewezen heeft."

De eerste keer dat Jans contact had met Van Wolfswinkel, was via de telefoon. "Dat was een leuk gesprek", bevestigt Jans. "Maar dan kun je elkaar niet in de ogen kijken. We leerden hem al snel kennen. Er werd voor het eerst contact opgenomen door de teammanager. Ricky zei direct: 'Ben jij de nieuwe teammanager of die van vorig jaar, want daar waren ze toch niet zo tevreden over?' Hij weet niet eens om wie het gaat, maar dan zit hij al een beetje te dollen. Daar houdt hij ook van. Het gaat om emotie in het spel en de sfeer daar omheen. Dat werkt gewoon. De sfeer is uitstekend. De sfeer was vorig jaar ook goed, alleen was het hartstikke rustig omdat we een jonge, stille, introverte groep hadden. Qua leeftijdsopbouw en persoonlijkheid is de groep dit seizoen beter in balans."

Ron Jans merkt dat zijn selectie erop vooruit is gegaan. "Qua leeftijdsopbouw en persoonlijkheid is de groep dit seizoen beter in balans."

Toen FC Twente zich meldde bij Van Wolfswinkel en zijn ambities uitsprak, was de aanvaller vrij snel overtuigd. "Mijn keuze is heel duidelijk geweest. Ik heb nergens over na hoeven te denken. Ik hoefde niet per se terug naar Nederland, maar het is een hele goede optie geweest. Ik denk dat je een keuze maakt op basis van het voetbal. Daar hoort Nederland ook bij. Nederland staat er bij mij goed op. Na vele jaren in het buitenland lonkte een terugkeer wel weer, dat is perfect uitgekomen. Wanneer het seizoen geslaagd is? We willen hoger eindigen dan afgelopen jaar, stappen omhoog maken. Dat is niet de top drie aanvallen, maar een aantal plekken stijgen. Je hoopt in de loop der jaren weer Europees voetbal naar Enschede te halen. Dat is een mooie doelstelling, denk ik."


Poll

Op hoeveel goals eindigt Ricky van Wolfswinkel dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door primetime)

Ben benieuwd of dit vreemdelingenlegioen van Twente een team gaat worden maar 9 van de 10x als een team allemaal net niet spelers haalt uit de middenmoot van Europa kan dat alleen maar een teleurstelling worden.

12 augustus 2021 om 13:55

Haha een vreemdelingenlegioen…ik denk dat zo’n beetje alle subtop clubs heel graag een paar spelers van dit Twente willen hebben. Of het allemaal in elkaar past gaan we zien, maar de voertaal is gewoon Nederlands en Engels, niet verschillend als bij andere clubs.

12 augustus 2021 om 14:08

Okydoky. Het lijkt mij toch bij uitstek dat de voertaal Engels is bij een vreemdelingenlegioen? Je moet toch een taal vinden die elkaar verbindt, dan ga je niet opeens Grieks als voertaal gebruiken (is een voorbeeld) als je 3 Grieken in de selectie hebt zitten? Los van het feit of Twente een vreemdelingenlegioen is of niet.

13 augustus 2021 om 09:40

@ducktaildo, ik denk dat heel veel jonge mensen daar tegenwoordig anders over denken. Ik voel niet meer of minder verbinding als ik Engels spreek.

12 augustus 2021 om 14:06

Hoezo vreemdelingenlegioen? Vlap, Van Wolfswinkel, Menig, Cerny, Lukoki, Misidjan, Pröpper, Unnerstall, Pierie, Oosterwolde, Brama. Misschien wel het meest herkenbare elftal van de Eredivisie, haha

12 augustus 2021 om 14:21

Vreemdelingenlegioen hoeft niet perse te betekenen dat het allemaal buitenlanders zijn het zijn allemaal spelers die nooit met mekaar hebben samengespeeld en die prop je dan in een opstelling bijmekaar dat gaat zelden tot nooit goed.

12 augustus 2021 om 14:48

Mexicolozana zijn praktisch alle eredivisieclubs dan geen vreemdelingenlegioenen?
Verder hebben we (nog steeds) vrij veel eigen jeugd bij de selectie (oosterwolde, Zerrouki, good old Brama, Everink, Van Leeuwen, Rots, Hilgers, Staring, Bruns) waarvan een deel van hen regelmatig veel minuten maken en Oosterwolde en Zerrouki vaste basis zijn. Daarnaast spelen uit de vermoedelijke basis ook komend seizoen nog steeds Menig zal spelen en Troupée heeft eerder bij Twente gespeeld, dus geen vreemdeling. Als Troupee niet speelt zal Everink rechtsback staan. Daarbij verwacht ik dat Pleguezuelo en Cerny na hun blessures ook weer gaan spelen in de basis. In de vermoedelijke basisopstelling zullen dus 5/6 spelers komen die of uit de eigen jeugd komen of al langere tijd bij Twente spelen. Je verhaal klopt dus van geen kant, maar stemming maken is lekker. Doe ik zelf ook graag.

12 augustus 2021 om 16:01

De essentie van dit artikel is echter onder andere dat het wél goed gaat bij Twente. Dat de sfeer zeer goed is. Ingespeeld raken.. daar is de voorbereiding voor

13 augustus 2021 om 17:15

Uiteraard gaat die uitdruking wel over buitenlanders. Zoek anders even op wat een daadwerkelijk vreemdelingenlegioen inhoudt.

12 augustus 2021 om 15:03

Unnerstall, De Lange, Van Der Gouw, Pierie, Propper, Hilgers, Oosterwolde, Smal, Troupe, Roemeratoe, Brama, Zerrouki, Bosch, Staring, Bruns, Vlap, Menig, Van Leeuwen, Cerny, Lukoki, Misidjan, Rots en Van Wolfswinkel spreken allemaal Nederlands. Als je een sneer uitdeelt, deel dan een goede uit. De gemiddelde Eredivisieclub heeft meer buitenlanders in de selectie, grappenmaker.

Zoveel zin in dit seizoen, heerlijk hoe het nu bij ons gaat. Er word goed beleid gevoerd, de jeugd krijgt een kans en we smijten niet onnodig met geld en creëren kapitaal op het veld. De toekomst ziet er weer een stuk rooskleuriger uit. Ook al worden we dit seizoen 10de, ik maak mij voorlopig geen zorgen en zie een hele duidelijke stijgende lijn, wat zijn vruchten in de toekomst echt wel gaat afwerpen.

12 augustus 2021 om 13:59

Heeft Ugalde al minuten gemaakt in de voorbereiding eigenlijk? Ben erg benieuwd of hij kan concurreren met van Wolfswinkel.

12 augustus 2021 om 14:37

Ugalde is misschien nog wel beter, zeker een interessante spits, met veel mogelijkheden. Helaas is hij alleen maar gehuurd, zonder optie tot koop. Daarnaast is van Wolfswinkel veel meer een afmaker, het zal een beetje afhangen wie er aan de buitenkanten staan en wat de aanvoer is. Ik zou persoonlijk kiezen voor van Wolfswinkel, zou mij niet verbazen als hij er 10-15 inschiet. Maar Ugalde is eigelijk een meer dan prima 2de optie, zelfs een 2 spitsen systeem zou heel goed kunnen. Maar zo gaat Jans niet spelen.

12 augustus 2021 om 14:02

Grappig Dat is hetzelfde als we eigenlijk nu bij Feyenoord zien, hoewel je dat beleid iedere keer afkraakt.

12 augustus 2021 om 14:14

Ga je nu het beleid van een middenmoter vergelijken met het beleid van een club die qua begroting 3x zo groot is en volgens velen een topclub

12 augustus 2021 om 14:23

@wandering doe je nou zo dom of?? goed beleid, jeugd een kans, kapitaal op het veld, stijgende lijn. Ja daar zit een stukje herkenning in...

12 augustus 2021 om 14:28

@ FR010FRDAM Ik zie nog wel een paar grote verschillen met Feyenoord. Wij hebben bijvoorbeeld eerst 1 van onze beste spelers verkocht, voor 3,5miljoen en zijn daarna pas nieuwe spelers gaan halen. Jullie geven al geld uit voordat er nog maar iets binnen is gekomen? Daarnaast verkopen wij onze topspelers en bij jullie lopen ze toch transfervrij of voor een heel laag bedrag de deur uit?Maargoed misschien wel de belangrijkste, wij draaien deze tranferperiode ongeveer 2,5 tot 3 miljoen positief. En onze selectie is eigenlijk zo goed als rond. Benieuwd waar jullie op uit komen en welke gekke leningen/vriendengroepen jullie nog nodig hebben om weer een gat in de begroting te dichten. Dat kunnen wij ons helaas niet veroorloven en dus doen jullie zeker niet hetzelfde….Ps verder niks tegen Feyenoord hoor, maar zie nog tevaak dat jullie zogenaamd goed bezig zijn, maar feitelijk nog steeds geld uitgeven wat niet van jullie is. Jullie begroting is vele malen hoger dan de onze en jullie zullen echt wel hoger eindigen als Twente, maar ik kan ons beleid echt niet matchen met dat van jullie.

12 augustus 2021 om 14:35

Beleid is totaal niet vergelijkbaar Twente haalt Nederlandse spelers die bewezen hebben dat ze het niveau van een goede middenmoter als Twente aankunnen, Feyenoord koopt buitenlandse spelers waarvan ze hopen dat ze het niveau van een top 3 club aankunnen, als je dat verschil al niet ziet, dan heeft het niet zoveel zin om het er verder nog over te hebben

12 augustus 2021 om 14:37

Klopt niet helemaal okydo, ze hebben eerst Berghuis verkocht voordat ze nieuwe spelers gingen halen

12 augustus 2021 om 14:39

Wel erg raar dat blijkbaar sommige ons dan een vreemdelingenlegioen vinden?

12 augustus 2021 om 14:41

Hmm ok dacht dat ze die Pedersen al daarvoor hadden gekocht?

12 augustus 2021 om 14:49

Op posts van vreemdelingen legioen reageer ik niet eens, ten 1e nu slaat het nergens op, ten 2e ik weet nooit de exacte omstandigheden waarom een club die keuze maakt. En ten 3e heb ik niets tegen een vreemdelingen legioen als die spelers hun meerwaarde hebben

12 augustus 2021 om 14:56

@okydoky,
Ik vind het eigenlijk wel grappig dat je het beleid van Twente behoorlijk omhoog praat en dat van Feyenoord naar beneden praat, terwijl er eigenlijk vrij veel paralellen zijn.

Je verkoopt je topspelers? Volgens mij is Drommel inderdaad verkocht, maar loopt de rest ook gewoon zonder transfersom de deur uit.

Over gekke leningen gesproken; bij mij staat nog op mijn netvlies dat de gemeente Enschede moest bijspringen omdat jouw clubje anders failliet zou gaan. Gevalletje pot verwijt de ketel...
Als club heb je (denk ik) liever een groep supporters achter je die bijspringt, dan dat de belastingcentjes er aan moeten worden besteed.

Kan jij me daarnaast vertellen welke spelers er zijn aangetrokken voordat er geld binnen is? Volgens mij is Berghuis namelijk verkocht en zijn er vervolgens een aantal transfers gedaan. Kleine factcheck doen voordat je reageert is niet onverstandig, zeker als je last hebt van tunnelvisie.

Daarnaast vind ik je opmerking "zogenaamd goed" bezig een beetje kort door de bocht. Je noemt geld uitgeven wat feitelijk niet van ons is, terwijl je eigen club een schuld van meer dan 30 miljoen heeft. Met welk geld betaal je het salaris van Van Wolfswinkel dan? Laat je de schuld dan wel ineens buiten beschouwing en is het wel eigen geld?

In mijn mening is het beleid daarom juist vergelijkbaar, omdat beide clubs te maken hebben (gehad) met het aflossen van een schuld wat voortgevloeid is uit het wanbeleid van een vorig bestuur en waar beide clubs momenteel bezig zijn met het doen van gerichte, goedkope aankopen. Maar als je zelf vind dat Twente beter bezig is, moet je dat vooral blijven denken.

12 augustus 2021 om 15:52

Twente verkoopt jaar topspelers? Alleen drommel bedoel je dan? De rest van de toppers van vorig jaar waren gehuurd en zijn niet voor dikke bedragen weggegaan. Sterker nog, 1 van die toppers: Cerny heeft Twente dit seizoen geld gekost ipv opgeleverd. Ik zie de overeenkomsten in beleid ook wel eerlijk gezegd, dat de sportieve verwachten bij beide clubs niet hetzelfde zijn, doet daar niets aan af.

12 augustus 2021 om 16:06

@Maert er zitten zeker veel overeenkomsten in het beleid van Feyenoord en FC Twente. Maar ik zie ook duidelijke verschillen, nogmaals; FC Twente geeft deze transfer periode echt niet meer uit dan dat er binnen komt. En durf jij te beweren dat dit bij Feyenoord ook gaat gebeuren? Dus wat hebben jullie dan zogenaamd geleerd van het verleden? Ik vind dat nogal een verschil namelijk. Maar we gaan het zien, misschien klopt het toch.

Ps die lening van de gemeente is gewoon een normale schuld waarover ook rente dient te worden betaald, dat word elk jaar netjes gedaan en hopelijk zsm afgelost. Dit is netjes opgenomen in de begroting en daar word echt geen salaris van van Wolfswinkel van betaald. Dus snap niet zo goed wat je daarmee bedoeld? Of ben jijzelf ook niet goed bezig omdat je een hypotheek hebt en die netjes aflost? De bank verdiend daar zijn centjes mee en de gemeente Enschede word daar ook niet slechter van hoor. (Mag ook niet volgens de regels)

12 augustus 2021 om 17:18

@okydoky.
Fijn dat je de overeenkomsten ziet. Jammer dat de verschillen die je ziet gebaseerd zijn op aannames.

Feyenoord heeft nu 5,5 miljoen ontvangen aan de transfer van Berghuis, daarnaast in het salarishuis ruimte gemaakt door simpelweg door te selecteren.
Er is tot op heden max 3,5 miljoen aan transfers uitgegeven, wat een positief saldo van 2 miljoen oplevert.
En ja, ik durf te beweren dat dit positief blijft; er is al meerdere malen aangegeven dat er eerst spelers dienen te vertrekken voordat er aankopen gedaan kunnen worden. Het besef dat er eerder moet worden doorgeselecteerd is echt wel doorgedrongen bij de beleidsbepalers, en ook goed te zien in het hedendaagse beleid (les uit het verleden).

De lening heb ik niet zelf verzonnen, maar heb ik slechts als weerlegging van jouw ongefundeerde argumenten gebruikt:
"benieuwd waar jullie op uit komen en welke gekke leningen/vriendengroepen jullie nog nodig hebben om weer een gat in de begroting te dichten."
" maar zie nog tevaak dat jullie zogenaamd goed bezig zijn, maar feitelijk nog steeds geld uitgeven wat niet van jullie is.

Met andere woorden gaf je daar aan dat Feyenoord maar geld uit blijft geven, terwijl ze het niet hebben. Dit is gewoon totaal onjuist en wellicht gebaseerd op het verleden (terwijl we het over het hedendaagse beleid hebben). Vandaar ook dat ik de lening bij de gemeente er bij heb gehaald. Bij een lening geef je namelijk feitelijk gewoon geld uit wat niet van jou is, of de kredietverstrekker er nou beter van wordt of niet.

12 augustus 2021 om 14:04

Snap erg goed dat je er zin in hebt! Het ziet er echt alleraardigst uit. Die Streuer levert echt puik werk. Ik denk zelf echt dat jullie, ditmaal langduriger, kunnen gaan verrassen. Succes!

12 augustus 2021 om 14:24

Het creëren van kapitaal op het veld moet ik eerlijk gezegd nog zien. Aankopen zijn veelal eind twintig/begin dertig en anders gehuurd of vergis ik me dan?

12 augustus 2021 om 14:43

Als je een 30iger haalt zal die niet veel extra waarde voor zichzelf creëren,wel kan die er mede voor zorgen dat andere spelers van Twente beter gaan presteren omdat er minder druk op hun schouders ligt of er voor zorgen dat Twente in het linkerrijtje eindigt, een club uit het linkerrijtje kan hun spelers duurde verkopen dan een club op plek 12

12 augustus 2021 om 14:50

Unnerstal is 30 jaar, kan nog echt wel kapitaal opbrengenPropper is 27 jaar, nog voldoende mogelijkheden Troupee is 23 jaar, nog voldoende mogelijkheden, (al vind ik hem persoonlijk de minste)Van Wolfswinkel 32 jaar, zal waarschijnlijk geen kapitaal opbrengen, of moet volgend seizoen na een geweldig jaar gelijk verkocht wordenMisidjan 27 jaar, nog voldoende mogelijkheden. Cerny 23 jaar, hopelijk groeibriljant met veel rek. Sadilek, 22 jaar, optie tot koop van rond de 1,5miljoen, zit nog veel meer potentie in. Limnios 23 jaar, optie tot koop, zit nog veel meer potentie in. Lukoki 28jaar, langdurig geblesseerd, moeilijk in te schatten, maar ik denk weinig restwaarde. Hoezo kan Twente geen kapitaal creëren? Als ik beleidsmaker zou zijn, zou ik dit seizoen of volgend seizoen proberen Europees voetbal te halen en je vergroot daarmee in 1 klap enorm de waarde van je spelers. Ik zie het rooskleurig in, misschien wel door mijn rode Twente bril.

12 augustus 2021 om 17:29

Helemaal eens. Al zal Twente nog wel door moeten pakken met het het creëren van budget om de opties tot koop daadwerkelijk te kunnen lichten en met het verlengen van diverse contracten. Volgens mij zijn er behoorlijk wat contracten die binnen 1-2 jaar aflopen, dus voordat er daadwerkelijk waarde zijn er nog wel een aantal hordes te nemen. Ik hoop van harte dat dat lukt en Twente binnen een paar jaar weer structureel linkerrijtje speelt.

12 augustus 2021 om 15:03

Het is jullie ook zeker gegund. Mooie club, geweldig stadion, fanatieke en trouwe aanhang.

Uiteraard was er sprake van leedvermaak toen Twente degradeerde. Na jaren van wanbeleid was een stevige duw wel terecht. Maar Twente hoort gewoon mee te strijden om Europees voetbal, die weg zal komende jaren vast worden ingezet.

12 augustus 2021 om 15:53

Klopt helemaal, zo zijn er heel veel clubs die gegokt en verloren hebben. Wij hebben dat nooit ontkend en hopelijk veel van geleerd. Maar de voetballerei zit niet zo als het bedrijfsleven in elkaar, veel gaat ook op basis vd waan vd dag of vertrouwen. Dat kan ineens omslaan, zonder goede reden. Als morgen bv bekend word dat Feyenoordcity niet doorgaat omdat 1 vd partijen het vertrouwen verliest, zet dat heel veel zaken in werking en komt Feyenoord onder druk te staan.

12 augustus 2021 om 15:36

Vergeet niet dat er weer fans in het stadion zitten. Scheelt heel veel.

Het lijkt een leuk elftal op papier bij Twente, heel benieuwd of Jans er een echt team van kan smeden.
Als het goed kan gaan draaien dan ga je voor de Play Offs, zit alles tegen dan eerder voor plek 10 tot 15.
Ik zie ze in ieder geval niet degraderen.

Kwam altijd enorm tekort voor het niveau dat Feyenoord zou moeten nastreven. Helaas is het momenteel niet beter maar dat heeft louter met extreem slechte keuzes te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-7
8.NEC14-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper100
R. PröpperVerdediger104
M. SadílekMiddenvelder100
M. VlapMiddenvelder101
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. HilgersVerdediger90
M. UgaldeAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

60 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Twente 9 4 2 0
2021/2022 FC Basel 0 0 0 0
2020/2021 FC Basel 25 2 2 0
2019/2020 FC Basel 10 2 0 0
2018/2019 FC Basel 32 13 6 0

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren