FC Twente krijgt onaangename verrassing uit Italië: ‘Dan stoppen we ermee'

Dinsdag, 10 augustus 2021 om 20:13Mart van Mourik • Laatste update: 20:29

Denilho Cleonise gaat mogelijk toch niet de overstap maken naar FC Twente, zo meldt technisch directeur Jan Streuer. De leidsman van de Tukkers sprak eind juli tegenover TC Tubantia nog de verwachting uit dat de negentienjarige aanvaller ingelijfd zou worden. Dinsdagavond laat Streuer in gesprek met hetzelfde dagblad echter weten dat de eventuele transfer toch afketst vanwege de radiostilte van voormalig werkgever Genoa.

Cleonise beschikte over een aflopend contract bij de Italiaanse club en traint al sinds begin juli mee bij Twente, dat van plan was de linksbuiten definitief over te nemen. De aanvaller, die op zeventienjarige leeftijd van Ajax naar Genoa vertrok, speelde bovendien al mee in het verloren oefenduel met Lazio (0-1) van afgelopen zaterdag. Toch dreigt een deal met de Cleonise nu in het water te vallen, en dat heeft volgens Streuer alles te maken met de houding van Genoa.

“Wij kregen de informatie vanuit zijn hoek dat hij transfervrij was”, vertelt Streuer. “Dus hebben we hem op proef laten komen. Omdat we financieel niet verrast wilden worden, hebben we gevraagd of Genoa op papier wilde bevestigen dat hij transfervrij was. Maar die bevestiging werd maar niet gegeven”, aldus de Streuer, die eerder deze week ook al verrast werd door de Italianen. “Genoa had hem toch een contract aangeboden, waardoor wij sowieso een opleidingsvergoeding voor hem moeten betalen. Dat gaat om enkele tonnen. En dat geld hebben we niet liggen, zeker niet voor een jonge speler.”

Naar aanleiding van de ‘onaangename verrassing’ heeft Twente dinsdag een tegenvoorstel neergelegd bij Genoa, maar de club uit de Serie A antwoordde daar nog niet op. Streuer heeft een ultimatum gesteld en trekt de stekker uit de transfer als Genoa woensdag nog niet heeft gereageerd. “Anders stoppen we ermee. Dit had allang rond moeten zijn, het duurt veel te lang. Voor die jongen is dat heel vervelend, want hij heeft het heel goed naar de zin, wil graag en heeft het goed gedaan. Maar er zit al weken geen enkele beweging in de zaak en op een gegeven moment is het klaar”, besluit Streuer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door titaantje)

Zou jammer zijn mocht dit niet door gaan, maakt een goede indruk. Buitenspelers zijn welkom en zeker als ze zo jong en talentvol zijn als Cleonisse. Lijkt wel een speler die over 2/3 jaar voor een mooi bedrag zou kunnen vertrekken want hij kan zeker voetballen.

10 augustus 2021 om 21:57

Heel erg jammer, maargoed je kunt ook niet aan de gang blijven…Cleonisse was eerst transfervrij, mondeling via zijn management en Genoa, weken over heen gegaan, toen eindelijk iets op papier vanuit Italië, staat daarop dat ze hem toch een contract hadden aangeboden…Twente als nog een tegenvoorstel gedaan, weer wachten. In Italië gaat blijkbaar alles anders en is een mondelinge toezegging net zoveel waard als de Nederlandse gulden…Genoa ruikt ineens geld en (mis)bruikt de speler daar nu in. Dit word hem niet helaas…

Streuer en consorten maken er wat van laatste twee jaar. Vind het wel knap. Buiten situatie drommel om vind ik hem ook erg correct. Toen had hij bepaalde dingen misschien niet moeten of hoeven zeggen. Maar vind het wel een rustige en doelgerichte td. Mensen in Enschede ook blij? In de tijd van García kwamen er voor m’n gevoel alleen maar luchtfietsers binnen. Beetje niveau wat pardew bi ADO bracht. Vorig jaar was prima bij elkaar gezet. Paar spelers kwamen niet zo uit de verf. Dervisoglu, deed t toch goed bij gala daarna. Maar er zit wel wat structuur in.

10 augustus 2021 om 20:32

Ik ben in elk geval wél blij. Het is weer rustig rondom de club en er worden geen gekke dingen gedaan.

10 augustus 2021 om 20:32

Heel blij! Man uit de regio, weet waar die over praat en blaast niet te snel te hoog van de toren met nogal wat ervaring bij Vitesse en Shaktar Donetsk. Toch al wel jammer dat hij in de 70 is en al aan de oude kant is.. hopelijk staat er straks een goede vervanger voor hem klaar.

Maakte er met Van Der Kraan toch wat moois van, helaas is die dit seizoen al gestopt.

10 augustus 2021 om 20:59

Van Shakhtar wist ik niet. Maar hij is inderdaad kalm.

10 augustus 2021 om 22:03

Het is een verademing! Geen gekke fratsen, geen buitensporige salarissen en linkjes met rare clubs uit Spanje. Nee er word gewoon goed beleid gevoerd en daar zijn we heel blij mee. Er is niet veel geld, aangezien wij heel veel aan het aflossen zijn, maargoed dat is bekend en we creëren steeds meer kapitaal op het veld. Cleonisse zou daar prima inpassen, maar word een moeilijk verhaal ben ik bang, maar dat ligt niet aan Streuer.

Rare situatie. De speler en/of zijn zaakwaarnemer zullen toch wel weten f hij nog onder contract staat of niet? En als Genoa hem een contractvoorstel doet, maar de speler wijs tid taf en zijn vorige contract is afgelopen, dan zou er toch geen vergoeding nodig moeten zijn? Had Genoa maar eerder moeten verlengen. Klinkt weer als typisch italiaasne praktijken.

10 augustus 2021 om 21:08

Ik denk dat het er mee te maken heeft dat een aflopend contract nog wel opgezegd moet worden door club of speler, anders loopt het in feite nog door. Kan me herinneren dat vorige zomer Wellenreuther zijn contract niet had opgezegd bij Willem II, waardoor Anderlecht toch nog met een (lage) transfersom op de proppen moest komen.

10 augustus 2021 om 21:37

Nee. Doordat de club hem een voorstel heeft gedaan dat (blijkbaar) minstens even goed is als zijn huidige contract moet de club die hem transfervrij overneemt een opleidingsvergoeding betalen voor (je leest het al) het vergoeden van zijn opleiding.

10 augustus 2021 om 21:38

Maar dat vervalt dus niet als Cleonise daar niet op in gaat?

10 augustus 2021 om 22:51

Nee, omdat een bieding die hetzelfde als zijn contract is aantoont dat ze hem willen houden.

10 augustus 2021 om 22:11

Cleonisse heeft het contract wel afgewezen, maar FCTwente is dan wel verplicht om een opleidingsvergoeding te betalen. Italië zit in de hoogste categorie, 3 jaar gespeeld, dus moet er €270.000,- afgetikt worden. Vreemd is wel dat zowel Cleonisse als Genoa mondeling hebben aangegeven dat hij transfervrij is. Waarschijnlijk een sluwe manier van Genoa, om als nog een fors bedrag te krijgen, aangezien hij feitelijk transfervrij is. Maar FC Twente was wel goed op de hoogte en wou op papier hebben staan, dat er geen opleidingsvergoeding hoefde te betalen. Genoa gaat daar nog niet mee akkoord en wil toch geld zien…

10 augustus 2021 om 22:18

dank allen voor de uitleg!

11 augustus 2021 om 08:47

Idd door de opleidingsvergoeding

Jantje wilt alleen niks betalen.

10 augustus 2021 om 22:07

En als ie wel betaalt vraagt heel NL zich weer af hoe ons frauderende Twente toch aan al dat geld voor die gratis spelers komt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
9.AZ126
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger94
M. SadílekMiddenvelder90
M. VlapMiddenvelder91
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. UgaldeAanvaller91
M. HilgersVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren