Ook Iniesta reageert op vertrek Messi: ‘Nooit eerder zag ik een speler als hij'

Dinsdag, 10 augustus 2021 om 18:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:16

Nog altijd stromen de reacties binnen van voormalig ploeggenoten en trainers van Lionel Messi over het vertrek van de Argentijnse wereldster bij Barcelona. Dinsdag maakte Paris Saint-Germain de komst van Messi wereldkundig met een cryptische video. Ook Andrés Iniesta, die bij Barcelona vele jaren samenspeelde met Messi, leeft tegenover AFP mee met de noodlijdende club en iedereen die Barça en Messi lief heeft.

"Barcelona is bij wijze van spreken Messi", reageert Iniesta terneergeslagen op het vertrek van zijn voormalig ploeggenoot. Naast veel gezamenlijke prijzen zag Iniesta in 2010 als nummer twee de Ballon d'Or aan zijn neus voorbij gaan ten koste van Messi. "Het is onvoorstelbaar wat hij al die jaren gepresteerd heeft. Ik kan nog niet bevatten dat hij weg is. Maar ik ken de huidige situatie bij Barcelona niet. Wat ik weet is dat het pijn doet en dat de club tijd nodig heeft om van deze enorme tegenslag te herstellen. Ongetwijfeld hebben de omstandigheden niet toegelaten dat Messi bleef."

Tot drie jaar gleden was Iniesta bij nagenoeg alle prijzen aanwezig die Messi ook aan zijn palmares toevoegde. In 2018 besloot de Spaanse middenvelder Barcelona achter zich te laten voor een avontuur bij het Japanse Vissel Kobe, waar hij nog altijd actief is. "Messi was alles. Iemand die het team overstijgt, hoe goed de anderen misschien ook waren. Niet eerder zag ik een voetballer zoals hij en ik denk niet dat ik er ooit nog zo één ga zien. Hij stond er altijd, jaren achter elkaar."

Iniesta verwacht echter niet dat Barça zwaar te lijden heeft onder het vertrek van Messi. De Spaanse grootmacht wist in de voorbereiding vier van de vijf oefenduels te winnen. Alleen van RB Salzburg werd met 2-1 verloren. "De trainer (Ronald Koeman, red.) en de spelers hebben het in zich dit op te vangen", vervolgt Iniesta. "En er zijn goede nieuwe jongens bijgekomen. Ik denk dat Barcelona bij de beste elftallen van de wereld blijft behoren." Barcelona start komende zondag een nieuw seizoen in LaLiga met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. De eerste El Clásico wordt op 24 oktober afgewerkt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ronaldogoat7)

Lijkt wel of Messi is overleden, al die drama reacties. Tuurlijk jammer voor de echte Barca mensen, maar sodeju.

10 augustus 2021 om 18:22

Het heeft er vooral mee te maken dat de kans klein is dat we hem ooit nog in actie zien als speler van Barca, terwijl iedereen die zowat het begin van zijn carriere bij Barca ook heeft meegemaakt, liever een sprookjesachtig einde aan zo'n geweldig carriere had gezien (stoppen met voetbal als speler van Barca) ipv bij zo'n onsympathieke club als PSG

10 augustus 2021 om 18:34

Snap ik. Had hem zelf ook liever zien blijven en ik ben absoluut geen Barca fan. Had hem ook liever bij mijn club juve gezien of in de premier league. Maar toch, pijnlijk voor echte Barcelonistas snap ik, maar zo groot drama ervan maken? Pfoe.

10 augustus 2021 om 18:34

Ironisch dat hij moet vertrekken bij Barca omdat ze zelf ook niet zo sympathiek bezig waren met hun financiën.

10 augustus 2021 om 18:34

Ik had hem ook liever elders gezien. Ik ben allang bij dat we hem in zijn prime hebben gehad. De laatste keer dat hij ons een clasico of iets dergelijks won is ook al even geleden. Hij is nog steeds immens goed natuurlijk maar hij was buitenaards.

10 augustus 2021 om 18:44

Maar Visca, jij bent een echte Barca aanhanger neem ik aan. Voor jullie is het toch pijnlijker dat hij als kind van de club vertrekt? Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten. Dat lijkt mij het zuurste. Niet alleen mindere kans op prijzen maar gewoon Messi in ander shirt te zien.

10 augustus 2021 om 18:44

Nu gaan depay en griezman even schitteren. Veel plezier met die 2. Wat voor barca fan gooit zulke sneertjes naar veruit de beste speler in hun clubgeschiedenis

10 augustus 2021 om 18:49

@rick. We kunnen hem simpelweg niet betalen in een pandemie. Na de burofax vond ik een afscheid wel een goed idee. Soms moet je de emotie opzij zetten. Laporta deed dat. Bartomeu gaf hem ook niet veel keuze.

10 augustus 2021 om 18:55

Komt het puur door de pandemie? Ik las dat je in Spanje nu 70% van omzet(???) als salaris mag gebruiken? Maar dat Barca zonder Messi zelfs al op 95% zit. Klopt dit? Komt dit puur door covid, of was dit ook gebeurd zonder covid met puur wanbeleid van Bartomeu?

10 augustus 2021 om 19:08

En hoezo is PSG onsympathiek. Er zijn mensen die PSG al meer dan 30 jaar volgen. Mijn favo speler heeft er gespeeld en dat was in de jaren 80. Iedereen doet nu net alsof PSG na de overname van de sheik uit de 3e divisie is gepromoveerd en daarvoor niks voorstelde. Heb zelf niks met Barca of Messi en vind Barca onsympathiek. We moeten nou niet doen alsof Barca de beste club ooit is. En alsof Messi nu niks meer gaat bereiken omdat hij bij Barca weg is. De fans moeten gewoon accepteren dat het om geld gaat zelfs bij Messi. Daarom vond ik de tranen bij de persco een beetje overdreven. Hij had kunnen blijven als hij zijn contract voor verstrijken had verlengd. Dan was die nog steeds bij zijn geliefde Barca. Maar het gaat om geld en Messi dacht er meer uit te kunnen halen als hij zijn contract liet verlopen. Dat heeft nu grote gevolgen voor Barca fans. Maar voor Messi zelf helemaal niks. Want hij gaat dat geld gewoon in Parijs halen. En dan heb je nog steeds fans die hem verdedigen en als god bestempelen. En dat zijn dan volwassen mensen. Het is maar voetbal en het is maar Messi. Er komt exht wel weer een goede voetballer voorbij waar iedereen weer gek van is. Of het nou Cruijff, Marradona, Ronaldinho, Messi of Ronaldo is. Er zullen altijd nieuwe sterren opstaan. Dus dat dramatische mag van mij wel wat minder.

10 augustus 2021 om 19:46

Hoe dacht messi dat hij er meer uit kon halen als hij een maximaal toegestane verlaging van 50% had geaccepteerd? Man man, denkwijze van sommige.

10 augustus 2021 om 20:09

Die verlaging van 50% was een stuiptrekking van hem en het vestuur om zo de fans tevreden te houden. En om te laten zien dat hij TOCH echt een nieuw contract wou ondertekenen. Wat gewoon niet zo is. Want nogmaals als hij echt had gewild had hij 3 maanden geleden voor 50% minder moeten verlengen en dan had hij nu nog bij Barca gezeten. Dan was het nog een bestaande speler en niet een nieuw contract. Man man, denkwijze van sommige mensen.

10 augustus 2021 om 23:12

Ik vind Barca nog een heel stuk onsympathieker dan PSG eerlijk gezegd

10 augustus 2021 om 23:52

3 maanden geleden hadden ze de problemen van vandaag niet voorspeld. Messi al helemaal niet. Dit had laporta aan moeten zien komen en voor waarschuwen. Messi wilde klaarblijkelijk wel een nieuwe contract tekenen. De rest is een verhaaltje wat in jou hoofd afspeelt en niet werkelijkheid. Toen messi weg wilde gaf hij dat eerlijk aan, nu wilde hij blijven en gaf hij dat ook aan.

Leuke speler die Messi, hopelijk kan hij het in Frankrijk ook laten zien. Messi wilde heel graag met Wijnaldum spelen, dat hij daarvoor zelfs naar Psg zou gaan had ik niet gedacht. Ziggo zit nu wel goed met de ligue1, geluk bij een ongeluk.

10 augustus 2021 om 18:27

de kans dat hij het niet laat zien in Frankrijk bij dit team is kleiner dan 00,01% dus al schiet hij er 45 in een geeft hij 25 assist worden ze kampioen pakt hij de beker en de CL dan is dat niet bijzonder maar gewoon zoals we verwachten, er waren andere clubs waar hij een echte uitdaging kon krijgen bijvoorbeeld naar Napoli, dan kan hij laten zien of hij met Napoli ook kampioen kan worden net zoals Maradona. en de opmerking van Iniesta dat hij nog nooit eerder zo'n speler gezien is ook krom. heeft hij nooit beelden gezien van Maradona Cruijf Puscas Gento Best Pele Ronaldinho Ronaldo9 Zidane je kan discussiëren wie de aller beste is maar voor Messi waren er al geweldige spelers zoals hem. en in de top tijd van Barcelona genoot ik het meest van Xavi de beste Spaanse speler ooit

10 augustus 2021 om 18:36

Jij wilt messi wel heel graag zien bij een subtop hahahah.

10 augustus 2021 om 18:53

nee hoor het is een geweldige speler maar je wil als voetballer naast geld toch ook een uitdaging hebben. hij kon ook naar Atletico of Manchester united daar lagen ook genoeg uitdagingen CL met Atletico of Kampioenschap/cl met United. maar PSG met deze spelers de CL winnen is geen uitdaging maar dat is wat er van je verwacht wordt. als hij Bijvoorbeeld naar Napoli ging de club die ik als voorbeeld gaf dan had hij de uitdaging om ze Kampioen te maken net zoals Maradona deed ja hij krijgt daar geen 40 miljoen, maar als hij daar kampioen zou worden is hij een god in Napels net als Maradona en vergroot hij zijn status in Argentinië

10 augustus 2021 om 19:02

Haha wat een haat richting Messi, schitterend. Ellenlange verhalen over waarom Messi de komende jaren niks kan bereiken daar. Ik vind het prima, voor mij is hij verreweg de beste speler van de afgelopen 30 jaar, en ik ben juist wat anti Barca. En als het te makkelijk is om naar de top te gaan, waarom ging Ronaldo dan naar Juve, dat al 8x op rij kampioen van Italië was geworden? Het was knapper om daar vierde te worden dan kampioen, lijkt me. Hoewel Ronaldo in dat opzicht wel weer geschiedenis heeft geschreven inderdaad

10 augustus 2021 om 19:04

Nee als voetballer is naast jet geld het belangrijkste dat je bij een team zit dat competitief mee kan doen en het liefst bij de beste team regelmatig minuten maken.

10 augustus 2021 om 19:55

jij bent vast een klein kind
1 totaal geen haat richting Messi echt een geweldige speler

2 ja als voetballer wil je toch ook een uitdaging en zelfs de CL winnen met dit PSG is geen uitdaging er waren genoeg clubs waar hij een echte uitdaging kon hebben

3 dat Juventus werd inderdaad jarenlang kampioen en ze haalde de CL finale maar dat team had niet zoveel sterren als dit PSG. dus de uitdaging voor Ronaldo was eindelijk weer eens de CL winnen met Juventus en ja daarin heeft Ronaldo gefaald maar ze hebben ook totaal geen middenveld.

4 ja 4e worden met Juventus is knapper dan kampioen worden

dus Conclusie ik heb totaal geen haar richting messi en dat kan je ook duidelijk zien in de berichten maar jij hebt dat wel richting Ronaldo en dat is prima ik wens beiden legendes het beste

10 augustus 2021 om 18:42

Alsof je nu opeens Ligue 1 gaat kijken. Ik vind Messi een geweldenaar maar de Franse competitie geloof ik verder wel.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan ik snap alle ophef in de voetbalwereld niet.. het tijdperk van de machtige clasico’s en de dominatie van Real en Barca is voor nu even voorbij zoals al vaak wordt gezegd en ik ben niet gelovig maar na 7 goede jaren komen er 7 slecht (nu duurde het tijdperk van de clasico’s met Ronaldo en Messi iets langer) geloof me er komt een tijd waarin we mooiere wedstrijden gaan zien geduld is een schone zaak. Enigste wat ik nog kan zeggen is dat ik Messi al het succes wens behalve een overwinning op Real!!🤪

Als je kijkt naar de toekomst van Barca, is het alleen maar een zegen dat het afscheid nu al komt. Nu kan er goed gesaneerd worden en daarna meteen doorpakken. Het zou Barca alleen wel heel veel geholpen hebben als ze hem hadden kunnen verkopen ipv dat ie nu gratis de deur uit loopt.

10 augustus 2021 om 18:33

Hij had vorig jaar verkocht moeten worden. Daar ben ik nog steeds boos over. De club had het geld nodig. Bovendien wonnen we toch al tijden niets. Het was het rationele om te doen. Helaas hadden we toen Laporta niet als president.

10 augustus 2021 om 19:05

dat deed Real beter met Ronaldo

10 augustus 2021 om 19:08

Florentino is een zakenman. Die kan het niks schelen als mensen hem haten. Hij heeft wel als voordeel dat hij de verkiezingen al bij voorbaat gewonnen heeft.

Als iniesta even snel en explosief als messi was zou hij even goed zijn. Maar goed dan hadden we geen messi iniesta combinatie gehad. Ik hoop dat messi wellicht nog een keer terug gaat naar barca voor een laatste seizoen na zijn rondje bij psg. En dan wel met fans in het stadion spelen.

10 augustus 2021 om 18:36

Mwah… Messi is nog net een tandje beter denk ik. Stel ze waren even snel en explosief, dan had Messi alsnog een betere positionering voor het doel, een beter gevoel voor afmaken en een betere vrije trap. Messi is een spelmaker+afmaker in één, dat is vrij ongewoon.

10 augustus 2021 om 18:37

Jep messi zou alsnog nog wat beter zijn. Wellicht richt ik mij te veel op het dribbel aspect. Spelmaker gedeete zouden ze gelijk zijn daar ben ik zeker van.

10 augustus 2021 om 19:07

wie is volgens jou de beste speler allertijden? de top 3

10 augustus 2021 om 19:16

De beste primes die ik gezien heb zijn die van r9, ronaldinho en messi. R9 en ronaldinho hielden het niet lang vol maar het niveau wat ze aantikten was “jawdropping”. Die van jou?

10 augustus 2021 om 19:29

denk dezelfde 3 Ronaldinho was geweldig maar helaas was het van korte duur Ronaldo9 heeft het langer volgehouden en had een geweldig WK in 2002 en Messi laat het al jaren zien. maar bij die 3 zou ik ook Ronaldo (bij United) Xavi en Zidane plaatsen. Ibrahimovic Robben Lewandowski Mbappe Iniesta en Neymar staan voor mij net onder die 6 net zoals Van Nistelrooij Sneijder Lampard Pirlo Raul Del Piero dat soort spelers en kwa keepers heb ik echt genoten van Cassilas Buffon en Kahn de 3 beste keepers die ik heb gezien. Neuer is misschien net zo goed of beter maar hij heeft niet dezelfde uitstraling charisma de generatie van Basten heb ik zelf niet live meegemaakt. en Cruijf Pele en Maradona staan ook altijd bij de top 5 beste spelers ooit maar die ken ik alleen van een paar oude beelden

10 augustus 2021 om 19:09

Xavi was nog beter hij was de meester van het tikki takka voetbal en de motor en het brein op het middenveld. Xavi is de beste Spaanse middenvelder ooit en misschien wel de beste Spaanse speler ooit

10 augustus 2021 om 19:22

Nah, xavi was niet beter maar beter in andere dingen. Betere spelverdelaar dan iniesta, maar iniesta had dan weer een dribbel die xavi niet had.

10 augustus 2021 om 19:39

bijna in alle filmpjes staat Xavi boven Iniesta en Xavi was eigenlijk ook de leermeester van Iniesta. Xaxi kon zichzelf wel heerlijk vrij spelen tussen 2 3 man het was geen dribbel maar wel een beweging die hij vaak deed en die we sinds zijn vertrek bij Barcelona niet meer hebben gezien. Iniesta was geweldig maar ik vind Xavi toch echt iets beter hij was ook alles bepalend voor het tiki taka voetbal

10 augustus 2021 om 19:48

Om die reden die je aangeeft kies ik eerder voor xavi maar ik vind hem niet beter dan iniesta. Die 2 zijn echt gelijk aan elkaar voor mij.

10 augustus 2021 om 20:03

dat is dan een meningsverschil en dat is prima ik vond Iniesta een geweldige speler maar Xavi was echt nog iets beter net zoals Messi dat was

Don Andres is voor een mij held. Die ging ook niet in de zandbak spelen. Toen Iniesta vertrok hield ons Europese success ook meteen op. Hij stond er altijd in de grote wedstrijden in zijn carriere.

10 augustus 2021 om 18:41

Over geromantiseerd. Was roma waar ze 3-0 verloren geen grote wedstrijd? Zo kan ik er een paar andere opnoemen. Tegen atletico 2x in de champions league niet gezien.

10 augustus 2021 om 18:52

Hij was samen met Xavi bijna altijd MoTM in de finales. Met Spanje ook. Je kunt niet alles winnen.

10 augustus 2021 om 19:08

Ten eerste zit e rsowirzo een denigrerende toon in je comment met zandbak. Ten tweede is wat je nu zegt niet hetzelfde als wat je eerst zei. Eerst: iniesta stond er altijd in grote wedstrijden. Daarna: meestal en je kan niet alles winnen.

10 augustus 2021 om 19:43

in de Zandbak spelen doet er niet toe beiden hebben nog 1 andere Club gehad na hun vertrek bij Barcelona. waar Iniesta geweldig kon dribbelen en mooie goals maakte en assist gaf was Xavi de dirigent leider Maestro van het middenveld die het koor Busquets Iniesta Suarez Neymar en Messi begeleide hij bepaalde het tempo en hij gaf geweldige assist en passjes maar scoorde wel minder, maar zonder Xavi waren de gouden jaren van Barcelona niet mogelijk geweest want hij was de motor die het tempo van Barcelona bepaalde

Wat een geweldig transferbeleid heeft PSG zeg. Voor 60 miljoen aan transferkostenHakimi, Ramos, Wijnaldum, Donnaruma en Messi binnen gehaald. Die Engelse clubs gaven met Lukaku, Sancho en White aan één speler al meer uit en alle drie zouden ze op de bank of tribune zitten bij PSG. Verschil moet er wezen.

10 augustus 2021 om 18:58

Je vergeet voor het gemak even het belachelijke salaris wat die nieuwe jongens van PSG verdienen

Wat een gedoe toch over Messi Nu weer Iniesta, Wie volgt. Ze doen nu net of Messi een afgod is voor iedereen, Er zijn spelers geweest die ook van super grote klasse waren. De beste speler van de wereld, wie bepaalt dan nu Dus Pele en Cruijff waren maar ondergeschikt aan Messi. Ooit van Gento, Didi en Vava gehoord, van Maradona, Ronaldo, Gento enz. Dat waren allemaal spelers van wereldformaat. Heeft Messi Argentinië ooit WK gemaakt. Als je geen goede sfeer en geen eenheid hebt bereik je nergens iets. Dat Iniesta het een wereldspeler vond is normaal omdat hij er mee samengespeeld heeft en onder goede spelers. Wie weet is het maar goed dat hij nu weg is bij Barcelona die hij toch met zijn vader een hoop schuld heeft aangejaagd. door maar meer en meer te eisen. Over 2 jaar was hij toch gestopt. Helaas Iniesta jammer voor je maar Barcelona is niet verloren en dat jij nooit geen betere spelers hebt gezien dan Messi doet je toch wel je tekortkoming blijken aan de eerdere tijden. Er zal altijd wel weer een nieuwe speler opstaan die van wereldklasse is dus wat jij stelt nooit meer zult zien is overdreven.

Wat messi zo bijzonder maakt is dat hij zelfs vergeleken met 2 van de beste middenvelders aller tijden(xavi,iniesta)overduidelijk zoveel beter was..

10 augustus 2021 om 19:16

Beste aller tijden ( Xavi en Iniesta ) laat me niet lachen. Kijk jij voetbal alleen de afgelopen 10 jaar ? Anders dan snap ik het. Maar ik zou maar eens even Googelen op middenvelders van de afgelopen 60 jaar. Dan kom je me wel een paar namen tegen die toch net wat beter waren dan deze 2.

Hakimi speelt ff met Ronaldo Neymar Haaland mbappe en Messi. Top carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3774 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 7 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren