Koeman weerlegt ‘leugen’: ‘Hij toonde kwaliteiten die veel kunnen bijdragen’

Maandag, 9 augustus 2021 om 10:21Chris Meijer

Ronald Koeman heeft de geruchten over een vertrek van Sergio Agüero bij Barcelona ontkracht. De oefenmeester noemt die berichten na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd om de Trofeo Joan Gamper tegen Juventus tegenover de Spaanse media ‘een leugen’. Het debuut van Agüero laat echter nog wel even op zich wachten, want hij kampt met een kuitblessure.

“Het is een leugen dat Agüero Barcelona wil verlaten. Hij heeft bij Barcelona getekend en kijkt er naar uit om te gaan spelen. Helaas is hij geblesseerd geraakt, waardoor hij niet heeft kunnen spelen. We moeten wachten tot hij weer fit is, in dat opzicht heeft hij een stap achteruit gezet. Hij trainde mee en toonde dat hij met zijn kwaliteiten veel kan bijdragen aan ons team”, zo tekenen onder meer Sport en Marca op uit de mond van Koeman. Er doken na het nieuws over de breuk tussen Barcelona en Lionel Messi berichten op dat Agüero onder zijn recent tot medio 2023 lopende contract uit wilde.

Koeman lijkt nog even geduld te moeten hebben met Agüero. Hij kampt met een scheurtje in een kuitspier van zijn rechterbeen. Hoewel enkele medische tests de ernst van de blessure nog moeten uitwijzen, verzekeren Spaanse media dat de medische staf van Barcelona al uitgaat van een afwezigheid van drie tot vier weken. Dat betekent dat hij hoe dan ook de eerste drie duels in LaLiga mist. RAC1 meldt zelfs dat Agüero pas in november inzetbaar zal zijn bij Barcelona.

“We hebben Memphis vastgelegd, die was tegen Juventus heel effectief. Natuurlijk moeten we nu de beste speler ter wereld missen, maar dat moeten we accepteren. Je kunt niet in het verleden leven, we hebben veel toekomst met dit team”, verwijst Koeman naar het vertrek van Lionel Messi. “Het is heel moeilijk voor iedereen, maar de bladzijde moet worden omgeslagen. We kunnen deze situatie niet veranderen. Anderen kunnen ook op zijn positie spelen en een leidende rol krijgen.”

Koeman is bijzonder te spreken over Yusuf Demir, die tijdens de voorbereiding een goede indruk achterlaat. “Als hij gebruik maakt van de kansen die hij krijgt, kan hij onderdeel uitmaken van het eerste elftal”, stelt Koeman, die tevreden is over het resultaat tegen Juventus. “We haalden een goed niveau. Neto speelde erg goed. We hebben een volgende stap kunnen zetten. Als de jongens die op de Olympische Spelen hebben gespeeld (Pedri en Eric Garcia, red.) terugkomen, zal het alleen maar beter worden. We liggen in ieder geval op koers richting de eerste competitiewedstrijd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door die knappen)

Is er iemand die duidelijkheid over de inschrijving van Depay en Aguero kan verschaffen? Ik lees zo veel tegenstrijdige berichten over die twee qua inschrijving en of dit nu nog wel of niet moet gebeuren. Overigens voor beide natuurlijk extra sneu dat Messi vertrekt, aangezien ze beide samenspelen met hem als hoofdreden voor hun vertrek richting Barca aandroegen.

9 augustus 2021 om 10:53

Barca heeft tot 13 augustus om ze in teschrijven voor de eerste wedstrijd. Daarvoor moet alleen nog wel de salarishuishouden omlaag. Of het haalbaar is, is voor mij onbekend

9 augustus 2021 om 10:58

Veel mensen op het forum lijken te denken dat Barca niemand mag inschrijven tot ze onder hun salarislimiet zitten. Vandaar ook dat mensen in de Messi topics aanhalen dat hij niet eens gratis kon aanblijven. Complete onzin. Barca zit om en bij de 200 miljoen boven hun salarislimiet als ik het goed heb. Zou best een zure appel zijn als ze niemand nieuw in kunnen schrijven voor ze dat weggewerkt hebben, helemaal omdat niemand bij Barca hun belachelijke salarissen wil opgeven (umtiti, Pjanic, Coutinho, Griezmann, Roberto...). Dan zit je dus gewoon te wachten op het aflopen van bepaalde contracten de komende jaren, waanzin. De regel van La Liga is alsvolgt: Het inschrijven van nieuwe aanwinsten wordt grondig beperkt tot men onder de limiet zit (ofwel door salaris terug te schroeven ofwel door de omzet terug aanzienlijk te verhogen of een combinatie van beide). Die beperking ziet er zo uit: voor elke euro die ze willen inschrijven aan salaris moeten ze aantonen er 4 te besparen. Depay bijvoorbeeld heeft voor 12 miljoen bruto getekend als ik me niet vergis, dat betekent dat Barca 48 miljoen aan salaris moet besparen tov vorig seizoen. Zoals ik het begrijp valt het wegvallen van het salaris van Messi onder de bespaarde sommen. Dat is dus 25 tot 30 miljoen aan salaris (afhankelijk van welke lezing je wil geloven omtrent zijn salaris) dat je kan inschrijven enkel door het wegvallen van Messi. Daarnaast heb je Firpo die is vertrokken met 6 miljoen salaris en ook dat telt mee. Verder zijn ook Todibo en Alena vertrokken echter tellen die salarissen niet mee omdat die vorig seizoen werden betaald door de clubs die hen huurden en Barca dus niets bespaart tov vorig seizoen met hun vertrek. Met het vertrek van Messi en Firpo zit je dus tussen de 106 en 136 miljoen euro dat wegvalt en mag je voor 26,5 tot 34 miljoen inschrijven. Depay, Aguero, Garcia en Emerson zitten samen op 29 miljoen bruto salaris ongeveer als ik me niet vergis dus dat zou weinig problemen mogen opleveren. Zeker aangezien een vertrek van Braitwaith ook nog in de pijplijn zit. Ze zijn nog niet definitief ingeschreven omdat de (eerste) deadline daarvoor nog niet is verstreken maar er zouden dus geen problemen mogen zijn met het inschrijven van deze jongens. Hoop dat het zo duidelijk is

9 augustus 2021 om 11:00

toevoeging daaraan: Als Messi dus gewoon voor 25 miljoen had getekend (een vierde van wat hij voorheen verdiende) dan kon hij wel gewoon ingeschreven worden... Dan had je natuurlijk wel nog op andere manieren moeten besparen om de 4 nieuwe aanwinsten in te schrijven.

9 augustus 2021 om 11:05

Dit was echter onmogelijk. In de spaanse wet staat dat iemand niet minder dan 50% van zijn vorige salaris mag gaan verdienen. Dit is om fraude te voorkomen

9 augustus 2021 om 11:07

Dat wat je zegt over 1 per 4 euro klopt wel. Maar wat je verder zegt ik weet niet of het zo simpel want er is gewoon een limiet voor de salarissen/uitgaven. En daar moeten ze wel degelijk onder zitten om de nieuwe speler in te kunnen schrijven.

En hierover "vandaar ook dat mensen in de Messi topics aanhalen dat hij niet eens gratis kon aanblijven." Messi kon inderdaad niet gratis aanblijven omdat dat niet mag volgens de reglementen. Dit had ik ook in een andere post aangehaald en jij had hierop gereageerd. Maar messi moet minimaal 50% van zijn vorige salaris krijgen volgens de regels. Dat is te lezen in een van de posts van Barça Buzz. Zij zijn best betrouwbaar dus ik geloof wel dat het klopt wat zij zeggen.

9 augustus 2021 om 11:08

@real8madrid zoals ik aangeef kan dat niet 25 miljoen. Maar stel dat het kon, ik denk dat messi dat echt wel gedaan had. Die man wilde zo graag bij barca blijven

9 augustus 2021 om 11:41

Dan had hij alsnog een amateurcontract kunnen tekenen lijkt me. Dat soort contracten valt niet onder arbeidscontract wetten. Dan is hij natuurlijk ook niet wettelijk gebonden aan Barca en zou hij altijd kunnen vertrekken

9 augustus 2021 om 11:47

En wat houdt die 70% regel waar Laporta het over had dan in?

9 augustus 2021 om 11:50

De salarislimiet in La Liga is 70 procent van de omzet. Dus daar moet/wil Barca natuurlijk zo snel mogelijk onder zitten. Vanaf dan vallen alle restricties wat betreft inschrijvingen weer weg.

9 augustus 2021 om 11:59

Ze willen best onder die 70 procent zitten overigens aangezien ze de voorbije 2 jaar 600 miljoen verlies hebben gedraaid en dat gat moet zo snel mogelijk gevuld worden. 70 procent kan wellicht dit seizoen al terug gehaald worden door het vertrek van Messi enerzijds en anderzijds de verwachting dat vanaf oktober in Spanje terug fans worden toegelaten en bijgevolg de omzet terug richting de omzet van 2018 gaat. Dan hebben ze dus geen problemen meer met de regels van la liga maar wel gewoon met hun eigen boekhouding en de ffp. 70 procent zal dus niet genoeg zijn om ze volledig uit de financiele problemen te halen. Dan zijn ze nog 5 jaar bezig met die 600 miljoen te recupereren.

9 augustus 2021 om 12:01

@real8madrid met een amateurcontract mag je niet in Laliga spelen meen ik, dus dat kon ook niet.

9 augustus 2021 om 12:13

Dus zelfs al zitten ze boven die 70% dan mogen ze nog steeds nieuwe spelers inschrijven?

9 augustus 2021 om 12:51

Ja, maar dus met genoemde restricties. Anders sta je natuurlijk voor een onmogelijke opgave. Hoe bespaar je 200 miljoen aan salarissen zonder vervangers in te schrijven voor spelers die vertrekken? Ik vind het een goede regeling van La Liga

9 augustus 2021 om 13:09

Jeugd inpassen. Maar dat is nogal drastisch natuurlijk.

9 augustus 2021 om 14:00

Ah dat verklaart een hele boel. Dank voor de uitleg! Het is ook best logisch dat La Liga met deze oplossing komt, want om ineens keihard die 70% te gaan gebruiken zou voor aardig wat clubs betekenen dat ze geen transfers meer kunnen doen. Met de restricties die jij opnoemt kunnen ze langzaam werken aan een beter salarishuishouden. Het is in het geval van Barca alleen wel het geval dat het gedwongen gebeurt, want anders hadden ze natuurlijk nooit afscheid genomen van Messi.

Voor Aguero wel echt k.., want die wilde zo graag eens samen met zijn vriend Messi spelen in clubverband.

Het leek er toch sterk op dat Aguero voor Barca koos vanwege zijn vriend Messi dat ze nu alsnog niet samen kunnen spelen moet een flinke aderlating zijn voor hem lijkt me.

Zou me verbazen als Aguero dit seizoen de 20 wedstrijden haalt, verspreid over alle competities. Het lichaam lijkt op en de honger is allang weg. Was ooit wereldtop maar nu? Komt ook teleurstelling nog bij over vertrek Messi. Nee, verwacht zeer, zeer weinig van Aguero dit seizoen.

Het is een grote uitdaging voor Ronald Koeman om Barca in het post Messi tijdperk weer in het spoor te krijgen of te houden.
Ben benieuwd of dat gaat lukken en hoe lang hij de tijd daarvoor krijgt.

9 augustus 2021 om 11:35

Of juist niet he. Ik was ook zeker geschokt en vind het ook heel vervelend dat Messi weg is, maar hij zou toch ooit weggaan (lees; stoppen met voetbal). Waarom zou je dan niet juist nu kunnen bouwen aan een nieuw Barcelona wat misschien juist beter gaat lopen dan het deed? Ik zeg niet dat het zo is hoor, maar met een gretige Memphis en nog steeds van grote klasse Griezmann heb je 2 goede aanvallers. Daarnaast heb je dus Fati en Pedri als absolute toptalenten, Demir die laat zien ook een groot talent te zijn en dan heb je gewoon nog je fundament met Frenkie, Alba, Ter Stegen, Pique en Busquets waar laatstgenoemden misschien wat vaker rust gaan krijgen. Ook heb ik vertrouwen in jongens als Araujo, Dest, Garcia en Mingo in de verdediging. Met een Aguero achter de hand heb je ook nog altijd iemand die makkelijk scoort.

9 augustus 2021 om 11:47

Hangt er van af wat de verwachtingen zijn natuurlijk. Als de fans en bestuur nog steeds verwachten dat ze meedoen voor elke prijs dan kom je van een koude kermis thuis en kan Koeman tegen kerst zijn koffers pakken. Als ze echter realistisch zijn en op CL-voetbal mikken en vooral verwachten dat er jeugd in wordt gepast en verbeterd dan kan het wel eens een makkelijk seizoen of 2 worden voor Koeman. Met Fati, Pedri, De Jong, Araujo, Balde, Mingueza, Dest, Dembele, Garcia, Emerson, Puig, Moriba, Demir, Manaj, Gonzalez etc puilt deze selectie uit van het jonge talent waaronder enkele potentiele wereldtoppers als Frenkie, Fati en Pedri. Daar kan je echt wat moois mee bouwen hoor als je de ruimte hebt om ze in te passen en bijgestelde verwachtingen meekrijgt.

Hij ligt er 10 weken uit. Het goede nieuws is dat Demir nu meer minuten kan gaan maken.

9 augustus 2021 om 11:41

10 weken? Jeetje ik dacht dat er eerst gesproken werd van een maand. 2 en halve maand is toch wel ff door de zure appel heen bijten.

9 augustus 2021 om 11:48

naja geen 2,5 maand hoor. Een maand is 4,3 weken gemiddeld. Augustus is 4,4 weken bijvoorbeeld.

9 augustus 2021 om 23:45

Vooruit dan, 2.33 maand

Buiten Messi zat barca nog op 115% en ze moeten 70% salaris hebben. Kan Voetbalzone of iemand een recente update geven over de inschrijvingen? En mogen jeugdspelers die doorkomen wel ingeschreven worden die er vorig jaar niet bij waren?

9 augustus 2021 om 13:48

Je stelling is onjuist. Buiten Messi zou Barca met de nieuwe spelers op 90 procent van omzet komen. Hierboven heeft real8madrid het redelijk goed uitgelegd. Barca mocht alleen nieuwe spelers strikken als ze voor iedere euro 4 euro besparen. Met het bezuinigen op het salaris van Messi kunnen ze de andere spelers wel inschrijven.

Verder kon Messi niet meer gestrikt worden omdat volgens de regels Messi niet minder dan de 50% mag verdienen van zijn vorige salaris. Hij mag ook niet als amateur ingeechreven worden en als prof spelen. Waardoor het voor Barca en Messi onmogelijk was om met elkaar verder te gaan. Daarvoor hadden spelers als Griez, Bojan, Umtiti, Coutinho, Sergi Roberto en Dembele moeten vertrekken. En zelfs dan was het kiele kiele. Want al die salarissen bij elkaar zouden niet op 200 miljoen uitkomen (als Messi 50 miljoen gaat verdienen was dat wel nodig).

En toch kan dit best een mooie nieuwe tijdperk worden voor Koeman en Barca. Nieuwe talenten, de druk van de aanwezigheid van Messi valt weg, financieel gezonder beleid, druk om meteen grote prijzen te winnen valt weg (iedereen snapt dat je een post-Messi tijdperk ingaat). En dat kan zomaar weer een legendarische nieuwe talentvolle generatie opleveren. Voor Koeman wordt dit een veel leukere tweede jaar. Denk ik.

Respect voor Koeman als crisismanager. Hij is nuchter en duidelijk in een compleet waanzinnige situatie sinds hij daar kwam. Dat is daar nu ook belangrijker dan zn tactische vernuft.

9 augustus 2021 om 13:51

Helemaal met je eens. Ik vind echt dat Koeman (sinds zijn mislukte periode bij Valencia) grote stappen heeft gezet als trainer. Ben hem steeds meer als mens, als trainer en manager gaan waarderen. Dit is echt geen makkelijke opgave, en hij pakt dit toch heel keurig en volwassen op. Ik gun het hem ook dat die deze peridoe succesvol afrondt. Met mooie prijzen.

Alös Frenkie een potentiele wereldtopper is, kan hij dat nu gaan laten zien. Hij kan zich niet meer achter Messi verstoppen, en laat het tot nu toe in de grote wedstrijden afweten.
Ook Memphis moet constanter worden in zijn prestaties om dit Barca een impuls te kunnen geven.
Ik ben zeer benieuwd.

Het leven gaat verder, het heeft geen zin om te blijven janken. De manier waarop was niet gewenst, maar dat hebben we in deze tijden maar te accepteren. En Aguero was een kansloze transfer, zei ik al vanaf het begin. Depay begint leuk, maar ben geen liefhebber van zijn spel. Ik moet het nog maar eens zien na 15 speeldagen wanneer Barca echt moet spelen voor de 3punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman acht ‘superieur’ Barcelona in staat el Clásico te winnen

Ronald Koeman is ondanks de magere overwinning van Barcelona tegen Dynamo Kiev (1-0) tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. De trainer vond zijn elftal 'superieur' en verwijt zijn spelers...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren