Spaanse kranten eensgezind: ‘Memphis Depay verzacht de rouw’

Maandag, 9 augustus 2021 om 07:49Chris Meijer • Laatste update: 10:51

Memphis Depay liet zich zondagavond andermaal nadrukkelijk gelden bij Barcelona. De van Olympique Lyon overgekomen aanvaller nam in de wedstrijd om de Trofeo Joan Gamper tegen Juventus (3-0 zege) een doelpunt en een assist voor zijn rekening. De Spaanse kranten wijzen Depay eensgezind aan als één van de spelers die de pijn van het vertrek van Lionel Messi enigszins wegnamen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Er waren er toch veel die niet snapte wat Barcelona met depay moest.
Het is natuurlijk nog vroeg om een oordeel te vellen maar zijn start is in ieder geval goed.
Koeman weet precies wat hij aan hem heeft.

9 augustus 2021 om 08:32

Ik hoop dat Depay het waarmaakt onder Koeman. Dit zal alleen in voordeel voor Koeman, Barcelona en Oranje zijn. Alleen dit zijn maar oefenwedstrijden, dit zegt nog niet zoveel. Als we het zo gaan bekijken dan kan Feyenoord ook meedoen in de top van Spanje?

Oordeel kan je pas geven, als het seizoen afgelopen is. Nu is het te vroeg om te oordelen hoe ver Barcelona is en Depay

9 augustus 2021 om 09:19

Zijn start zijn oefenpotjes.

9 augustus 2021 om 09:19

Depay is gewoon voor elke ploeg een aanwinst. Beetje raar om te zeggen dat iemand tekort komt die zijn ploeg naar een halve finale CL heeft geloodst. Probleem is natuurlijk wel dat hij bij lange na niet de constantheid van Messi heeft. Maar op zijn goede dagen kan hij dat gat goed opvullen. Op zijn mindere dagen zullen andere spelers op moeten gaan staan. Het is natuurlijk nog steeds geen slechte ploeg en onder Koeman worden ook jonge spelers ingepast, waardoor er ook de nodige groeipotentie is.

9 augustus 2021 om 09:22

Zijn ploeg naar de halve finale heeft geloodst? Hij kwam net terug van blessure en speelde gewoon slecht in die wedstrijden. Dat hij een penalty scoort is dan leuk, maar daar stopt het ook wel.

9 augustus 2021 om 10:32

Nergens aangegeven dat hij tekort komt voor welke team/club dan ook. Iedereen heeft toch wel kunnen zien dat hij geen pepernoot heeft kunnen raken tijdens EK. Dan kan je wel zeggen hele systeem of team was slecht. Het werkt niet in zijn voordeel.

Plus oefenwedstrijden zijn niet echt goede graadmeter.

9 augustus 2021 om 10:33

naar de halve finale loodst... Was de zwakste man bij Lyon kerel. Niet heel gek overigens gezien zijn blessure en dus alle begrip voor maar maakt jouw uitspraak niet minder onzinnig

9 augustus 2021 om 11:09

Depay is afgelopen seizoen meest waardevolle speler vd competitie in Frankrijk geweest en heeft het voor de 3e jaar op een rij heel goed gedaan. Ook in de CL. Dat jullie net een wedstrijd aanwezen dat hij minder speelde klopt ook, maar dat geeft Weef in zijn comment ook aan: Depay moet constanter worden. En ergens hoop je dat het bij een Barca niet alleen van hem hoeft te komen, maar dat nu Messi weg is..andere grote spelers ook meer verantwoordelijkheid gaan voelen en bevrijd worden te voetballen.

Persoonlijk vind ik Depay een uitstekende aankoop van Barca. Zeker in combinatie met Koeman.

9 augustus 2021 om 11:54

Daar had ik het niet over. Er zegt iemand dat hij Lyon naar de halve finale geloodst heeft en dat is gewoon niet zo. Als ik het goed heb heeft hij toen gewoon tegen Juventus, Bayern en City gespeeld en geen enkele wedstrijd was hij in echt goede doen.

9 augustus 2021 om 12:18

@Weef,Denk dat vele waaronder ik, ook wel verwend zijn de afgelopen jaren wat Barca betreft. Noem een Neymar, Suarez, Messi, Xavi, Iniesta, Ronaldinho, Alves etc. Stuk voor stuk wereldsterren. Als die glorie één voor één ver(weg)gaat vang je dat niet 1,2,3 op natuurlijk. Dan halen ze nu Depay en weet je dat dat een paar stappen terug zijn. Maar net wat je zegt, op zijn goede dagen is Depay gewoon een speler die dag kan invullen. Hij is regelmatig ook minder en dan heb je niet veel aan hem. Los vh feit dat vele hem überhaupt niet mogen of kunnen luchten. Met name om de perikelen buiten het veld. Al is dat nu al wat jaren milder. Goed wat men er ook van vind, tot nu toe komt hij lekker binnen en zijn ze happy daar. Maar owee als dit een week of 2,3 niet zo is. Zijn ze gauw klaar met je in Nou Camp. En Depay vaart voor goed bij het gevoel van vertrouwen..We zullen zien. Ik hoop dat hij het beste uit zichzelf kan halen daar!

11 augustus 2021 om 10:33

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet meer op mijn netvlies had hoe Depay persoonlijk had gepresteerd toen in de CL. Blijkbaar niet geweldig. Maar dan nog was hij al seizoenen de beste speler van een club die tot de halve finale is gereikt en het PSG en Lilel lastig heeft gemaakt voor het kampioenschap in Frankrijk.

9 augustus 2021 om 09:43

@ Bliek: mogen we dan ook na de eerste tegenvallende wedstrijd van Depay weer afvragen of hij iets bij Barca te zoeken heeft? Of wachten de gewoon nog even af en trekken we geen voorbarige conclusies op basis van 3 oefenwedstrijden? Wat denk je?

9 augustus 2021 om 10:31

Grotendeels omdat iedereen er van uitging dat Messi er nog zou rondlopen en Depay zou Messi alleen maar voor de voeten lopen. Dat is ook heel duidelijk aan de manier waarop hij tot nu toe heeft gespeeld in de oefenpotjes. Niets aan gelogen dus. Nu Messi weg is kan Depay enorm goed uitpakken inderdaad. Hij is lang niet consistent genoeg om dit team echt te gaan dragen maar ik zie hem wel flink bijdragen met 20 goal contributions en een aantal topwedstrijden spelen dit seizoen. Depay-Griezmann-Fati/Dembele kan een uitstekende voorhoede zijn. Enige waar ik wel voor vrees is dat Depay in de grote/moeilijke wedstrijden weer compleet verdwijnt en vooral zijn stats oppoetst in de makkelijkere/kleinere potjes. Dat doet ie nu al een aantal jaar bij Lyon en Nederland en ik denk niet dat hij die stap nog kan maken. Maar wie weet

10 augustus 2021 om 01:21

Dat is een leugen. Wil je dat ik alle statistieken tegen de top 5 in Frankrijk, Nederland en zijn doelpunten en assists tegen top 15 landen in het Nederlands elftal erbij pak?

Want dan is hij in de laatste 3 jaar dus terug te vinden in de top 10 van alle voetballers.

10 augustus 2021 om 09:49

Depay moet er 20 maken dit seizoen. Daar moet je hem op beoordelen. Niet op zijn optredens in oefenwedstrijden.

Oefenpotjes blijven oefenpotjes. Dan nog moet je als een Juventus zijnde met al dat spelersmateriaal veel meer laten zien. Barcelona kwam wat mij betreft uitstekend voor de dag!

Mooi dat Memphis zo goed is begonnen. Die combinatie met Alba viel mij ook op, daar lijkt hij ook een klik mee te hebben. Hoop ook dat Griezmann mee blijft kunnen gaan in het spel, dan is er voor Barca weinig aan de hand en kunnen ze gewoon weer gaan voor de landstitel en ver komen in de CL. De cl zal alleen wel moeilijk worden voor ze met PSG en PSV 😉

Memphis doet het vooralsnog natuurlijk uitstekend, maar wanneer hij aankomend weekend niet speelgerechtigd is heb je weinig aan die verzachtende pijn. En wanneer hij en de andere nieuwkomers wel speelgerechtigd zijn besef je je dat ze Messi uiteindelijk ook optijd hadden kunnen inschrijven… Weet iemand tussendoor hoe het met Demir zit? Is natuurlijk ook een nieuwe (B)speler.

9 augustus 2021 om 08:38

Voor zover bekend gaat Demir ook gewoon in Barca A kunnen spelen dit seizoen. Beetjr vergelijkbaar pad als Pedri wordt er voor hem voorzien, al zal hij zijn goede prestaties in de voorbereiding dan wel moeten doortrekken. De enige speler die niet kon worden ingeschreven en waarbij dat bekend is, is (tragisch genoeg) Messi.

9 augustus 2021 om 09:03

Dus depay en co zijn al ingeschreven?

9 augustus 2021 om 09:07

Het is te hopen voor Barca dat ze gewoon kunnen meespelen aankomend weekend, want het laatste wat ik heb gelezen is dat o.a Depay en Garcia ook nog niet ingeschreven kunnen worden om dezelfde redenen als Messi. De tijd zal het ons leren. Mocht dit echter waar zijn dan is het dus ook de vraag of Demir mee mag doen. Hij is officieel blijkbaar gehuurd door Barcelona “B” waarvoor er weer een aparte regeling is(in combinatie met leeftijd) voor het uitkomen voor het “A” team.

9 augustus 2021 om 10:38

Hangt er van af of het wegvallen van Messi's salaris van 100 miljoen meetelt. In dat geval is de kans groot dat iedereen ingeschreven kan worden. Die 100 miljoen met de 6 miljoen van Firpo die wegvalt betekent dat er voor 26,5 miljoen euro kan ingeschreven worden. Als ik het me goed herinner hebben Depay en Aguero beide voor 12 miljoen getekend. Garcia voor 2 miljoen en Emerson voor 3 miljoen. Samen is dat dus 29 miljoen en bijna binnen de richtlijnen. Dan zouden ze nog 10 miljoen salaris moeten schrappen om het rond te krijgen.

Ik ben zelf nog niet klaar voor de post-Messi tijdperk. Raar om hem niet meer in Camp Nou in het barca-shiet te zien. Wel lijkt het dat ze wat makkelijker overspelen en niet in hun hoofd hebben om zo snel mogelijk de bal aan Messi moeten geven. In die zin kunnen ze wat minder voorspelbaar worden. Mooi om te zien dat de jeugd ook zijn kans krijgt en deze ook wel goed oppakt. Moet ook de basis worden. Breedteaankopen in de toekomst moeten niet nodig zijn. Altijd aanvullen met Massia-producten. Op naar de competitie aankomende week. Wel graag met de ingeschreven transfers!

9 augustus 2021 om 09:38

Ik denk eerlijk gezegd dat het helemaal niet zo verkeerd is dat Messi vertrekt. Natuurlijk is hij ontzettend goed / de beste ter wereld. Maar het moet allemaal wel om hem draaien. Ook zonder hem heeft Barca gewoon nog een enorm goed en getalenteerd elftal en ik denk ook dat veel sterren (als Griezmann) of jeugd (die nu meer kansen gaat krijgen) op gaan staan en Barca gewoon weer ver gaan brengen in de competitie in Champions League.

9 augustus 2021 om 11:23

Dat zeiden ze bij Real ook toen Ronaldo wegging, voorbereiding ging goed en in Madrid was menigeen net zo positief als jij nu bent, we hebben allemaal kunnen zien dat Ronaldo ontzettend gemist werd. Naar mijn verwachting gaat dit bij Barcelona niet veel anders zijn.

9 augustus 2021 om 20:36

daar heb je ook weer gelijk in. de toekomst zal het leren.

Totdat Depay en de andere jongens drie wedstrijden minder spelen, dan schrijven diezelfde kranten over het gemis van Messi die de ploeg bij de hand neemt. Ik hoop van harte dat Depay goed blijft presteren bij Barcelona. Maar in deze geldt ook, een zwaluw maakt nog geen zomer. Toch ben ik heel benieuwd naar hoe het Barca dit seizoen vergaat.

Voor mijn gevoel is hij echt geen absolute topper maar tot nu toe laat hij zien meer dan goed mee te kunnen. Hopelijk kan hij die lijn doorzetten. Helaas is zijn probleem bij het NL-elftal dat hij graag ver naast zijn schoenen loopt en hierdoor de resultaten vele malen minder worden, ik hoop dat ook dit veranderd en dan kunnen wij ook genieten van hem..

Doordat Messi er niet meer is geeft dit misschien meer ruimte aan andere spelers om zich te laten zien. Ik denk zelf dat dit voor Barca het beste is , nu kan men eindelijk beginnen aan het tijdperk zonder Messi.

9 augustus 2021 om 09:05

Dat wordt vaak gezegd, maar bij een gigant als Messi gaat dat toch niet op lijkt me. Vorig jaar toch ook weer 30 goals en 11 assists in 35 potten.

10 augustus 2021 om 21:23

@ LierseNatuurlijk is Messi een uitzonderlijke speler , maar geen speler is groter dan de club. Als ze er in zouden slagen hem te behouden hang je bijna de hele toekomst aan een speler. Een speler die niet het eeuwige voetbal leven heeft . En ik neem aan dat Barca ook zonder Messi blijft bestaan ?

11 augustus 2021 om 09:07

Financieel was blijven niet houdbaar inderdaad, maar sportief gaat dit echt wel gewoon een klap zijn. Ik had het dan ook eerder over het "meer ruimte" geven aan de andere spelers.

9 augustus 2021 om 09:14

Het voordeel is dat Barcelona al een tijdje niet meedeed in de CL en ook in de competitie al een paar seizoenen niet uitblonk.

9 augustus 2021 om 10:10

Messi is geland in Parijs !!! Ik kan die club niet uitstaan!!!! Pffff zoveel mensen die er stonden en riepen allemaal Meessii Meesssiii

9 augustus 2021 om 12:10

Het is heel simpel, gewoon niet kijken.

Wie weet kan het voor velen ook bevrijdend werken dat Messi weg is.
Een bepaalde druk kan ook wegvallen ipv opgevoerd worden

9 augustus 2021 om 10:07

Klopt kijk naar Benzema hoe dat die is gaan spelen nadat Ronaldo weg was en te bedenken dat na vertrek van Ronaldo er ook geen bijster goed elftal neer stond.

9 augustus 2021 om 12:52

True, hij is heel belangrijk.
Maar hoe gek het klinkt.... Iedereen is vervangbaar.

Want ook clubs als Atletico worden kampioen zonder Messi, Benzema enz.
Als het collectief straks staat en goed draait, ontstaan er nieuwe sterren.

Ik vind ook dat Koeman dit jaar cadeau moet krijgen om te smeden, vormen en proberen hoe Barca moet groeien
Laat de 18 jarigen maar doorstromen en gooi alle dure jongens als Couthino er maar uit.

Dan komen de Xavi, Iniesta, Busquets ook wel weer

Met de matige prestaties van Memphis op het EK in het achterhoofd, gaan ze nog gezellige tijden tegemoet in Barcelona. We gaan het zien.

9 augustus 2021 om 10:41

Memphis speelde idd een zaad EK maar wie niet bij Oranje? De Ligt en Frenkie waren ook een drama. Die ook alvast maar afschrijven dan?

9 augustus 2021 om 10:58

Het is toch totaal niet relevant of andere bij het EK ook niet vorm
waren. Het gast erom dat Depay na een paar oefenpotjes wordt gehypted. Ik wilde even aangeven dat hij ook andere tijden kent, met mindere wedstrijden
Ik schrijf Memphis overigens niet af.

9 augustus 2021 om 17:49

Tja wat een timing dan...

Vele topspelers op het EK waren WEL in vorm maar, Depay niet.
Hij is duidelijk GEEN big game player en zal dat ook niet worden.

In de top wedstrijden tegen de linker rijtjes met Lyon was hij ook nooit bijzonder in vorm...

Bij Barca zijn er vele big game wedstrijden en ben bang dat hij daar onzichtbaar zal zijn.

Dat is niet negatief, dat is realisme. Ik ga nog niet mee in de Memphis polonaise, hij moet het eerst maar laten zien dart hij het niveau van Barca aan gaat kunnen.

Dit verzacht helemaal niets. Pijn in mijn ogen en en huilend hart. Veel spelers waarmee nog maar weinig supporters zich kunnen identificeren, behalve de jeugdspelers die (gelukkig) doorstromen. La Mesia is sws altijd de kracht geweest van Barça. Ik hoop op betere tijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 8 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman en Spaanse media lovend over tandem Fati-Depay

Ronald Koeman kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning van Barcelona tegen Valencia (3-1). Met name de mentaliteit en de werklust van zijn spelersgroep kunnen hem bekoren, zo laat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren