Jack Grealish ontdekt zijn rugnummer: ‘Dit heeft mijn hele jaar gemaakt’

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 14:09Dominic Mostert • Laatste update: 14:18

Jack Grealish gaat bij Manchester City met rugnummer 10 spelen. De duurste clubaankoop ooit, voor 117 miljoen euro overgekomen van Aston Villa, werd donderdag rondgeleid bij zijn nieuwe club en kreeg in de kleedkamer zijn nieuwe shirt te zien. "Wauw. Ik wist niet eens dat ik met nummer 10 zou gaan spelen. Dit heeft mijn dag gemaakt. Mijn hele jaar, zelfs", glundert Grealish bij het zien van zijn shirt. Grealish speelde de afgelopen jaren bij Aston Villa ook met nummer 10.

Bij Manchester City behoorde het nummer vanaf het seizoen 2015/16 toe aan Sergio Agüero, die inmiddels is vertrokken naar Barcelona. Daarvoor werd het gedragen door Edin Dzeko (tussen 2010 en 2015) en Robinho (tussen 2008 en 2010). Grealish is behalve de duurste clubaankoop van Manchester City ook de de duurste Britse speler aller tijden geworden. Dat record staat al acht jaar op naam van Gareth Bale, die in 2013 voor 101 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid ging. Ook wordt Grealish de duurste aankoop ooit in de Premier League, waarmee hij het record overneemt van Paul Pogba. Manchester United betaalde in 2016 105 miljoen euro aan Juventus voor de Franse middenvelder.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Toch mooi. Je komt voor 100 miljoen pond naar City, tekent een mega contract en bent tot over je oren als je je favoriete rugnummer krijgt.

6 augustus 2021 om 14:21

Tja ik snap je punt, maar met zo’n contract zou ik met nummer 69 ook erg tevreden zijn.

6 augustus 2021 om 14:28

Zoals je aan zijn reactie kan zien had hij ook eerder 69 verwacht...
Hij is niet voor niets zo enthousiast als hij ziet dat hij met het magische nummer 10 mag spelen..

6 augustus 2021 om 14:30

Er gingen ook verhalen dat deze bewaard zou worden van Kane, wat natuurlijk erg dom zou zijn. Dan geef je een duidelijk signaal aan Tottenham.

Goede spelers, belachelijke aankoop als je voor zijn positie al zoveel kwaliteit hebt en dan 117 miljoen neerleggen..

6 augustus 2021 om 14:22

Ik vermoed dat ze Bernardo Silva dan ook gaan verpatsen nu of in Januari.

6 augustus 2021 om 14:27

Ik heb Zermatt gisteren dit zien schrijven: ‘ik hoop dat we B.Silva snel kwijt zijn’… dat kan toch alleen van een City fan komen😂🤷‍♂️

6 augustus 2021 om 14:31

Dan vraag ik me wel af wie Silva gaat kunnen betalen eigenlijk. Binnen Engeland zie ik niet meteen gebeuren, PSG heeft iemand anders op het oog lijkt me, de Spaanse en Italiaanse topclubs hebben de financiële kracht niet echt denk ik en dan heb je eigenlijk alleen nog Bayern.

6 augustus 2021 om 14:32

Dat is toch ook gewoon logisch? Waarom zou Grealish anders komen? Als je Grealish haalt, heb je een speler van type: B. Silva, Mahrez, Foden en De Bruyne minder nodig. Een van deze vier zou dan moeten vertrekken om ruimte te maken voor Grealish in selectie. B. Silva is dan voor het meest handliggende optie, omdat hij weg wilt en minder is dan Foden, Mahrez en De Bruyne.

6 augustus 2021 om 14:34

Atletico kan Silva prima betalen als ze Saul Niguez voor 45 miljoen euro verkopen en Lemar weten te slijten. Dan creeren ze genoeg ruimte om voor 60 miljoen euro B. Silva over te nemen.

6 augustus 2021 om 14:40

Atletico heeft grote interesse maar city verlangd 50 a 60mil£ niet euro. En hij wil zelf ook graag naar spanje dus ja we zullen het zien.

6 augustus 2021 om 14:43

Welke club zie jij 50 miljoen pond betalen voor B. Silva? Sowieso geen Spaanse clubs. In Italië zijn ze ook geen clubs die dat kunnen betalen en bij Bayern, die dat kunnen betalen, hebben ze volk genoeg op die posities. Een binnenlandse transfer zie ik hem niet maken. Tribune dan maar?

6 augustus 2021 om 14:46

Ah ok jij kent de boekhouding van de spaanse en italiaanse clubs? Kan je mij dan ook vertellen welke dag ik het best naar het casino ga? Want niemand hier kent de financien van die clubs.

6 augustus 2021 om 14:58

Nee die ken ik niet (duh). Maar de geschiedenis leert me dat Italiaanse club niet gauw 60-70 miljoen euro betalen voor een speler. En dat was pre Corona. Post Corona zie ik geen enkele club uit Italië of Spanje zoveel betalen voor Silva. Op uitzondering van Atletico eventueel.

6 augustus 2021 om 15:00

Wij (Atletico) willen hem graag halen. Zou een mooie aankoop zijn, maar wel vreemd ezien ons middenveld al overbezet is.

6 augustus 2021 om 15:01

Pep heeft in de docu aangegeven dat Silva nooitweg mag zo lang hij trainer is. Ben benieuwd als hij zijn woord houdt.

6 augustus 2021 om 15:41

De situaties zijn toch bekend? Juventus moet Demiral al verkopen voor 40 miljoen te kunnen neertellen voor Locatelli, Inter heeft geen geld, Milan, Roma, Lazio, Napoli en Atalanta hebben niet genoeg geld. In Spanje hebben Real en Barca niet de financiã«le middelen of noodzaak en Atletico wordt toch ook heel hard geraakt door Covid.

6 augustus 2021 om 15:46

@Lierse: inderdaad. Net daarom zie ik B.Silva niet zo snel vertrekken voor 60 miljoen. Of City moet een enorme korting geven en hem laten gaan voor 20-30 miljoen… maar dat zou na de 117 miljoen voor Grealish een volgende dwaze zet zijn.

7 augustus 2021 om 10:45

Bernardo Silva vind ik wel echt een fijne speler hoor. Kan naar de rode kant van de stad komen ipv Mata volgend jaar! Maar goed, er loopt eigenlijk al talent zat rond op de vleugels, dus niet echt nodig.

6 augustus 2021 om 14:26

Jack is gewoon een heerlijke speler. Hij is natuurlijk een stuk duurder omdat hij een Engelsman is. Maar ik denk dat hij het heel goed gaat doen bij city!

6 augustus 2021 om 14:28

Aan het feit dat hij volslagen overbodig is, gaan we maar even voorbij? En 117 miljoen is compleet bezopen. Compleet. Voor mij neigt dit zelfs naar wanbeheer.

6 augustus 2021 om 15:12

Pep gaat ongetwijfeld veel gebruik van hem maken. Hij houdt nota bene van creatieve spelers.

6 augustus 2021 om 15:18

Leuk dat pep van creatieve spelers houd, maar zoals Thenry_228 hierboven terecht zegt. Hij is compleet onnodig!! Je hebt De Bruyne, Bernardo Silva en Foden op het middenveld of hangend flankspeler. Verder heb je Sterling en mahrez als meer diepgaande spelers op de flanken. Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom er in godsnaam 117 miljoen euro wordt betaald wanneer die posities meer dan dubbel bezet zijn. Hadden ze een dergelijke bedrag voor de spitspositie gelegd had ik het nog begrepen want die missen ze nog. Grealish leuke speler, alleen zeer onnodig en al helemaal voor dat bedrag.

6 augustus 2021 om 15:54

City heeft geld zat, en ze kopen hem niet om niet op te stellen. Ik vind het overigens ook veel te veel geld voor een speler met zijn kwaliteiten. Maar 170 voor Kane vind ik helemaal veel. Zeker ook omdat hij al wat ouder is en de afgelopen jaren veel last heeft gehad van blessures. Denk ook dat Pep uiteindelijk weer met buitenspelers of middenvelders in de spits gaat spelen denk aan Sterling en Foden.

6 augustus 2021 om 15:58

Ze hadden het beste Håland kunnen halen. Die is nu al zo goed en kan nog jaren mee!

Is echt een hele fijne voetballer. Maar of hij zoveel geld waard is, dat betwijfel ik. Als kane ook nog.zou komen heb je wel echt een ongelofelijke selectie. Dan hebben zij en psg wel de aller beste selecties ter wereld.

6 augustus 2021 om 14:24

Bayern is ook geen cafe elftal natuurlijk, maar idd die drie steken er wel bovenuit. Alsnog betekent dat niet dat je automatisch ook de CL wint, er kunnen altijd gekke dingen gebeuren in een knockout toernooi.

6 augustus 2021 om 14:36

Zet je daar straks een PSG met Di Maria, Mbappe, Neymar, Messi en eventueel Pogba nog tegenover. De absolute topselecties worden qua aantal misschien minder, maar de clubs die ze hebben is op het oog momenteel wel extreem sterk.

6 augustus 2021 om 16:30

Veratti, Hakimi, Marquinhos, Ramos staan in hetzelfde rijtje als Mbappe, Di Maria, Neymar, en Pogba. Die doen niks voor hun onder natuurlijk. Messi uiteraard op eenzame hoogte.

Gave speler met een mooie style van spelen, bovendien een Brits schoffie die erg geliefd zijn bij het publiek. Ben heel benieuwd hoe City nu gaat spelen met die overvloed aan luxe op het middenveld en in de voorhoede.

Ik verwacht nog altijd dat City puntenaftrek krijgt voor deze transfer😂 Het is toch in geen enkel universum een bewijs van goed beleid om 117 miljoen euro te betalen voor Jack Grealish. Mijn God, wat een idioterie in de wetenschap dat je reeds De Bruyne, Foden, Silva en Gündogan hebt.

6 augustus 2021 om 14:31

Misschien moet je eens verder verdiepen wat een club als City opbrengt. Dit is dus gewoon een verantwoorde aankoop, dat jij en ik het een hoop geld vinden staat hier toch los van?

6 augustus 2021 om 14:35

Dat City dit kan betalen weet mijn kleine teen ook. Maar is het daarom ook verantwoord?

6 augustus 2021 om 14:34

Kan juist een bewijs zijn van goed beleid, aangezien ze het blijkbaar kunnen betalen. Maar ik verwacht dat er binnenkort nog wel toestanden gaan komen in de kleedkamer van City. Want hoeveel wedstrijden er ook gespeeld worden, al deze gasten willen (en verdienen het) om in de toppers te spelen. Je kan niet je sterrenpositie dubbel bezet hebben zonder dat er mensen zich tekort gedaan voelen. En als je ze allemaal opstelt, wordt de druk op de verdediging wel erg groot bij balverlies. Ben benieuwd hoe ze dat willen gaan managen.

6 augustus 2021 om 14:38

Mja goed beleid… elke PL club krijgt jaarlijks zowat 150 miljoen TV geld. Dus ja, financieel bekeken kan het gewoon. Maar mijn punt is meer of je voor een speler als Grealish 117 miljoen moet willen betalen. We spreken hier toch niet over een speler van niveau Mbappe of wel?

6 augustus 2021 om 15:04

Ja gezien de huidige bezetting begrijp ik ook niet helemaal waarom je 117 moet betalen (vraag en aanbod) voor een speler waar je al alternatieven voor hebt. Die britten vinden het doorgaans wel mega fijn om engelsen in de selctie te hebben. Dus misschien betalen ze ook voor een stukje nationaliteit.

6 augustus 2021 om 14:37

B. Silva waarschijnlijk weg. Ik ben zelf ook absoluut geen voorstander van de komst van Grealish, maar als Silva vertrekt, kan ik de transfer van Grealish nog enigzins bekoren. Sowieso moest linksback en spits prioriteit zijn en is het altijd prima als er zoveel mogelijk Engelsen op het veld staan bij City.

6 augustus 2021 om 14:40

Inderdaad, deze overbodige transfer zorgt er dus voor dat je voor de prioritaire posities , LB en spits, liefst 117 miljoen minder te besteden zal hebben.

6 augustus 2021 om 14:50

Waar gaat Bernardo Silva heen dan? Vind dat echt een topspeler, een die ook perfect in het spel past wat Pep wilt gaan spelen.

6 augustus 2021 om 15:23

Die zal dan sowieso voor een habbekrats kunnen worden opgehaald, want de kopers zien ook wel dat er geen toekomst meer voor Silva is in City. City kan het met deze bedragen ook niet maken om Grealish niet op te stellen. De Bruyne kan je ook niet passeren. Foden is ook een publiekslieveling. Dat gaat nog hommeles worden.

6 augustus 2021 om 16:21

Met alle respect maar dit is een betere deal dan 80 miljoen voor een Pepe neerleggen. Homegrown en een goede speler. Wellicht dat City nog iemand verkoopt.

Bernardo Silva maar naar Juventus. toch is deze Grealish niet van wereldniveau naar mijn mening, erg veel geld voor deze speler.

6 augustus 2021 om 14:45

Heeft Juve de middelen om Silva te halen? Ik lees hierboven van City fans dat hij 50 miljoen pond moet kosten…

6 augustus 2021 om 14:51

Klopt city heeft de deur open gezet voor bernardo, want ze willen geen spelers houden die weg willen. Maar ze vragen 50mil a 60mil£ voor hem en terecht is dat helemaal waard en mss wel meer.

Belachelijk veel geld natuurlijk, oké wel goede speler. Wat mij opvalt is dat deze jongen echt GEEN ambitie heeft als dit rugnummer al zijn hele jaar maakt..!

Absoluut absurd dat bedrag voor Grealish. Het is een goede speler hoor, maar absoluut niet 117 mil waard. Echt maximaal de helft. Dit is ook een speler die z'n waarde ook nooit gaat terug betalen, zo goed is hij ook weer niet. Naar mijn inzien gewoon weggegooid geld, of in ieder geval veels te veel voor betaald. Maar it is what it is. Succes Grealish bij Man City!

Oversxhat. Heeft laten zien het Premier League niveau aan te kunnen, maar heeft zich echt nog niet gemeten met de grootten der aarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller81
R. MahrezAanvaller61
Ferran TorresAanvaller42
Z. SteffenKeeper10
N. AkéVerdediger30
C. SlickerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren