Kranten kijken ogen uit: ‘De beste deal van Feyenoord in twee seizoenen’

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 07:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:18

Guus Til is bezig aan een ongekend productieve start in het shirt van Feyenoord. De nieuwkomer was donderdagavond in het Conference League-duel met FC Luzern (0-3 winst) goed voor twee doelpunten en zodoende staat de teller na drie duels reeds op vijf goals. Dat is 83 procent van de complete doelpuntenproductie van Feyenoord tot dusver dit seizoen; Luis Sinisterra is de enige andere Feyenoorder die trefzeker was. De kranten in Nederland staan vrijdag uitgebreid stil bij de sensatie van de Rotterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door fairplay1)

Blij met zijn laatste 2 wedstrijden. Maar we zijn we nog niet. Tuurlijk is het nu hosanna maar laten we aub de wedstrijden in de voorbereidingen niet vergeten.
Het gaat de betere kant op en nu de lijn doorzetten.

6 augustus 2021 om 07:54

Nou inderdaad, wat een opportunisme. Vorige week zouden we nog net niet degraderen en waren we volgens mensen hier voor altijd voorbij gestreefd door Az Vitesse Twente en zelfs Heerenveen en Groningen, moest Slot alweer op dezelfde manier voetballen als Dick, want hoog drukzetten met dit team was niet mogelijk en ik las zelfs dat het een straf was als Feyenoord een contractverlenging aanbood. En nu is het ineens hosanna...nee nee, ik ga met beide extreme richtingen niet mee. Goede wedstrijd, dat zeker, en nu verder bouwen. Vooral leuk om te zien dat de ideeen van Slot echt te zien zijn in het spel. Veel leuker om naar te kijken dan afgelopen seizoen. Aan een voorspelling ga ik me niet wagen, dit soort trajecten kennen vaak grilligheid en we gaan echt nog wel op ons bek en dan gaan we volgens dezelfde mensen weer degraderen.

6 augustus 2021 om 08:05

Het voetbal, de voetbalwereld en alles en iedereen die zich daarin begeeft, inclusief supporters, media en sponsoren, zijn opportuun. Off: Tomasson heeft ook voor PSV gespeeld toch?

6 augustus 2021 om 08:13

@FR ik ga er ook niet in mee.
Het voetbal gaat de betere kant op en zoals Vink het gisteren al zei we zullen echt nog wel een paar keer op ons bek gaan.
Er waren wel; positieven gisteren een Trauner die me kan bekoren.
Een Till waar het begint te lopen en Slot die Fer op de bank zet.
Daarentegen is onze selectie nog wel super smal. Wat als Trauner geblesseerd raak dan is Burger of Fer je vervanger.
Daarnaast mag er echt nog wel een goede spits bij dat maakt het voor een hoop makkelijker voetballen.
Ik ben wel overtuigd dat onze jeugd Hartjes, Hendriks minuten gaat maken deze jongens hebben het meer als prima gedaan.

@DRL Tomassen heeft niet voor PSV gespeeld,

6 augustus 2021 om 10:58

Eens Schwarz, denk dat de tegenstanders na deze galavoorstelling weer met angst en beven naar de Kuip komen.

6 augustus 2021 om 15:48

Zo echt, ik denk dat ze bij Ajax en PSV dat ook hebben. Zeker als je de selecties vergelijk, dan is Feyenoord zeker kanshebber nummer 1...toch zoiets?🤡Wat goed spelen tegen Luzern, allemaal los kan maken bij sommige Feyenoorders.....😂🤣😂🤣🙈

6 augustus 2021 om 16:56

@fairplay1 - Je snapt toch wel dat hij sarcastisch is?

6 augustus 2021 om 18:05

@sirius

6 augustus 2021 om 08:25

Ook de tegenstanders waren niet je van het. Dat Luzern viel me echt enorm tegen qua niveau maar toch een goede start van Til. Hij heeft laten zien nog steeds een neusje voor de goal te hebben. Hopelijk laat hij dit straks ook in de Eredivisie zien want voorin is het scorende vermogen nog erg karig tot nu toe

6 augustus 2021 om 08:33

Japie eens dat de tegenstander niet best waren hoor.
Maar je ziet wel als er wat ruimte is dat er wel wat voetbal inzit.
Is het al waar we zijn moeten nee zeker niet.
En we missen gewoon een spits.
En ja Japie een eventuele creatieve middenvelder maar denk dat de spits wel top prioriteit is.
Ik stel mijn doel niet bij ik vind 3-5 moet haalbaar zijn dit seizoen.

6 augustus 2021 om 08:33

Naar mijn idee zorgde een goed Feyenoord er door het hoge druk zetten voor dat Luzerne niet in hun spel kwam. Vorig jaar verloren we van vergelijkbare tegenstanders omdat zij lekker rond mochten tikken en rustig in hun spel mochten komen. Nu dwing je ze tot de lange bal. En ja, betere tegenstanders zullen zich wellicht onder de druk uit voetballen, maar Feyenoord zal ook beter worden in de manier van drukzetten.

6 augustus 2021 om 09:00

Inderdaad goed om te zien dat slot zijn speelstijl direct in wil slijpen ook al zal hij door het huidige spelersmateriaal nog wat concessies moeten doen. Is ook een slimme keuze. Hoe moet hij Arnesen en investeerders overtuigen dat hij een nieuwe speler nodig heeft? Door de spelers op te stellen die de huidige taken niet uit kunnen voeren. De andere optie is dat hij zijn speelstijl langzaam doorvoert (veel moeilijker en langer proces)… misschien ook slechte resultaten haalt en ontslagen wordt. En dan heb je nooit je eigen spel gespeeld. Dat zou dom en zonde zijn.

6 augustus 2021 om 09:06

Ijsmuts,

Ik neem aan dat de investeerders en Arnessen de wedstrijden ook hebben gezien.
En als wij kunnen concluderen dat de spits positie een groot probleem is dan moeten zei dat ook wel kunnen. De wedstrijden hebben mij al overtuigd dat we geen bruikbare spits hebben.
Qua speelstijl gaan we echt wel onze neus nog meerdere malen stoten, maar als Trauner en Senesi straks echt op elkaar ingespeeld zijn stemt me dat wel gelukkig.
Ik vond echt altijd dat we Gaikmakos niet moesten halen halen, maar als dat het enige betaalbare is moeten we dat wel doen.
Dat is wel een spits die weet hoe hij doelpunten moet maken.

6 augustus 2021 om 09:57

Niet alleen de spitspositie. De vleugelaanvallers scoren ook wel erg weinig tot nu toe

6 augustus 2021 om 10:27

Geef jahanbaks eerst even wat tijd en dat komt wel goed denk ik, en dan heb je voor links sinisterra en linsen die mooi de concurrentie aan kunnen gaan.

6 augustus 2021 om 11:04

Ali net 2 wedstrijdjes gespeeld. Man man. Heb is wat geduld

6 augustus 2021 om 09:42

Zo slecht was de voorbereiding toch niet? Het tweeluik tegen Drita was slecht omdat we er niet doorheen kwamen en omdat Fer in het veld stond. Maar in de voorbereiding heb ik toch leuke dingen gezien.

6 augustus 2021 om 12:00

@bliek wel goed te zien hoe jij de nuance aanbrengt die realistisch is. Na de 1e wedstrijden en de wedstrijden tegen Drita is er reden voor voorzichtigheid. Net zoals je toen ook niet meteen in de stress en negativiteit moet zitten mag je nog best even voorzichtig zijn. Maar hoop doet veel met je gevoel en dat mag.

Wel mooi om te zien dat een speler als Til na een dramatisch seizoen toch laat zien dat een speler en club vaak bij elkaar moeten passen en je niet altijd kan afgaan op individuele kwaliteiten en die koppelen als zijnde geslaagde speler of niet. Til lijkt iig goed te passen bij Feyenoord en het spel van Slot. Kijken hoe deze lijn doorgetrokken wordt maar geeft wel terecht meer hoop dan afgelopen weken.

6 augustus 2021 om 12:11

Ik vergeet de reacties niet na de eerste wedstrijden van Till.
Wat hebben we nu weer binnen gehaald en die kan der geen hout van.
Ons @japiekrekel was er ook niet gerust op.
Till heeft nu 2 prima wedstrijden gespeeld en is echt een inkomende middenvelder met neusje voor de goal.
Het zou hem nog meer helpen als er een goede spits zou staan.

Mar inderdaad we moeten niet de p[polonaise gaan lopen want de selectie is in de breedte zeker nog niet sterk genoeg.
Ik blijf bij mijn woorden als we bij 3-5 eindigen hebben we het prima gedaan met deze selectie en de transitie die we zitten.

Het is huur, dus hoe goed is die deal? Meer een deal zoals Bakkal toentertijd. Ach daar werden ze 2e mee en daarmee verdiende hij de knaken prima terug. Til zal hetzelfde doen als ze de groepsfase bereiken dankzij hem.

6 augustus 2021 om 07:25

Heeft Feyenoord een afspraak gemaakt over een eventuele transfersom? Anders zijn ze een speler van een ander aan het ontwikkelen, dat kunnen zij zich nu toch even niet veroorloven zou je zeggen..

6 augustus 2021 om 07:32

Voor zover bekend niks over een transfersom. En tsja, je kan zeggen dat ze het niet kunnen veroorloven om een speler van een ander te ontwikkelen, maar ze kunnen het pertinent niet veroorloven een speler aan te trekken. Weinig keus dan. Als er weer (jeugd)spelers worden verkocht kan Feyenoord weer denken aan aankopen gaf Arnesen aan.

6 augustus 2021 om 07:41

Ontwikkelen is wel wat eenvoudig gezegd. Misschien past hij gewoon uitstekend bij Feyenoord en niet in het buitenland. In dat geval heeft Spartak niks aan hem en kunnen ze hem net zo goed voor een redelijke prijs naar Feyenoord laten gaan.

6 augustus 2021 om 07:50

Dat denk ik. Hij wil daar echt graag slagen maar kan zich niet zo goed aanpassen. Zie interview met Andy van der Meijde.

6 augustus 2021 om 08:00

Nou, dat gevoel heb ik niet overgehouden aan zijn documentaire en in de auto met Andy. Hij wilt zeker in het buitenland slagen maar die hoeft nooit meer terug naar Spartak. Ik weet dat Japie zeer kritisch was over deze jongen, maar zolang hij op de juiste plek blijft staan is hij echt wel van waarde voor dit team (zoals nu al blijkt).

6 augustus 2021 om 08:09

@yoericfc, het betreft geen huur met zogenoemde optie tot koop. Dus mocht Til een goed seizoen draaien dan is de kans groot dat je flink in de buidel moet tasten om Til over te nemen. Maar het is exemplarisch. Til is gewoon een behoorlijke voetballer maar komt er in het buitenland niet aan te pas. Zo'n jongen wil je dan toch graag hier in Nederland zien ballen?

6 augustus 2021 om 08:16

@messino ik kon er niks over vinden.
Waar kan je het vinden dat er geen optie tot koop is bedwongen?

6 augustus 2021 om 09:45

Als die ene gehuurde speler er voor zorgt dat de rest ook beter ontwikkelt maakt het weinig uit.

6 augustus 2021 om 10:46

Als die ene gehuurde speler er in de voorronde 5 in trapt en daarmee zorgt de het hele team zich kan ontwikkelen en cashen in Europa lijkt het mij dat het al snel uit kan.

6 augustus 2021 om 11:16

Er wordt altijd maar gezegd een speler ontwikkelen voor een ander. Maar kijk eens naar de andere kant. Je hebt geen geld om een topper te halen dus huur je een goede speler en ga je ondertussen door scouten voor die positie. Til levert Feyenoord ook gewoon geld op als hij zo door gaat. Goede prestaties brengt de club meer geld

6 augustus 2021 om 07:37

Precies. Groepsfase levert 2.9 miljoen op en 5 ton per overwinning. Dan nog inkomsten van 3 thuisduels. Daar wordt je niet rijk van maar dat kan iedereen (zeker Feyenoord) goed gebruiken. En als ik de ploegen in de kwalificatie zie, is zo’n groepsfase ook wel door te komen met het spel van gisteren.

6 augustus 2021 om 07:53

En kreeg Advocaat geen geld als ze financiële winst maken in Europa ?

6 augustus 2021 om 08:08

@Bossie. Een tonnetje ja. Dan zijn assistenten nog, laten we zeggen 2 ton maximaal.

6 augustus 2021 om 07:59

@jorisdijk, de deal is goed als Til goed presteert. Als we hoger eindigen zijn we weer interessanter voor andere spelers, haal je Europees voetbal en misschien wil hij daarna gewoon blijven. Met een lege portemonnee moet je het van voltreffer via huur hebben. Niks mis mee

6 augustus 2021 om 08:14

Exact. Er is ook gewoon weinig te besteden en de aangetrokken spelers van Arnesen deze window lijken (bijna) allemaal aanwinsten.

6 augustus 2021 om 08:00

Exact. Die huurconstructies van feyenoord met dure oude spelers...je hebt er geen zak aan. Dat hij het slecht dan is het weggegooid geld. Doet hij het goed, dan zegt de verhurende club dankjewel.

6 augustus 2021 om 08:09

Dan kijk je enkel naar de lange termijn. Voor de korte termijn, dus een seizoen kan een huurspeler wel degelijk iets extra's brengen. Zag je met Guidetti en Berghuis ook.

6 augustus 2021 om 08:17

Als hij het goed doet zegt Feyenoord ook dankjewel. Hebben een jaar een speler die ze nooit kunnen kopen.

6 augustus 2021 om 10:14

Ja ik kijk naar de lange termijn. Korte termijn denken heeft Feywnoord gebracht waar het nu is....met een totaal lege kas.

6 augustus 2021 om 11:08

Wat een onzin. Ze hebben verder toch genoeg spelers met waarde. En je kan niet zeggen dat Til het elftal niet helpt. Worden de andere spelers ook meer waard van

Ik verwacht ook dat Guus Til een goede zet zal blijken van Feyenoord. Maar laten we even een wedstrijd of 20 wachten voor we een oordeel hebben. Op basis van twee wedstrijden tegen veredelde amateurs en een wedstrijd tegen een matig Luzern lijkt me dat wat vroeg.

Ik dacht dat het over Trauner ging. Het is lang geleden dat feyenoord op de RCV een voetballende verdediger is. Zou me niks verbazen als dat de Vrij was....

6 augustus 2021 om 07:28

Ik dacht ook Trauner. Til pakt nu alle ‘shine’ door zijn goals, terecht ook, maar die gaat dit natuurlijk niet het hele seizoen doen. Trauner ben ik echt onder de indruk hoe je de eerste officiële wedstrijd zo sterk en stabiel voor de dag kan komen, verdedigend en voetballend. Dat heeft zoveel invloed op het hele team (zie ook Ramalho bij PSV).

6 augustus 2021 om 07:37

Wel slimme aankopen van zowel Feyenoord als PSV. Spelers die degelijk waren bij hun eigen club en nu bij ons meegaan met de sportieve ambitie en veel toevoegen.

6 augustus 2021 om 07:41

@Pieterpost. Ja helemaal eens! Je ziet ook bij Ajax (kijk ik naar door hun succes van de laatste jaren), je selectie moet om (zeker Europees) te presteren gewoon ervaren krachten hebben, eigenlijk in elke linie. En die moeten dan ook tot de beste spelers behoren (dus niet een Rosario of Fer). En helemaal achterin is het, als ik naar PSV kijk, al jaren het minst goed geregeld. Je 2 CV’s moet je gewoon op kunnen bouwen en terugvallen en daar horen geen afdankertjes. PSV en Feyenoord hebben nu de zaken daar beter op orde en dat merk je direct.Vraag me dan af of dit echt de buitenkansjes zijn of dat ze hebben gerealiseerd dat een eind twintiger in je verdediging gewoon een must is.

6 augustus 2021 om 07:51

Soms is een eind twintiger zonder doorverkoop mogelijkheid gewoon broodnodig. Geven leiding en zetten fundament neer waar jonkies zich aan op kunnen trekken. Daarom blijf ik ook types als Toornstra belangrijk vinden. Niet verzaken (al moet hij zijn draai nog even vinden) en een ondergrens hebben waar jonge talentvollere spelers zich aan op kunnen trekken.

6 augustus 2021 om 08:04

@Pieterpost, beide spelers zijn uitgeroepen tot MVP in hun team en vaste basiskrachten, lijkt me niet dat ze ‘degelijk’ waren. Eerder goede en belangrijke spelers in een degelijke competitie.

6 augustus 2021 om 08:17

Ik gebruikte degelijk om er ermee aan te geven dat ze nu inene steengoed worden in een beter elftal met nog meer ambitie. Dat ze goed en belangrijk waren had ik ook al vernomen 😉

Hij voelde zich blijkbaar niet senang bij Spartak en nu bij Feyenoord vallen de puzzelstukjes op z’n plek. Een soort Klaassen die nu helemaal tot ontplooiing komt bij Feyenoord, het is ze gegund.

6 augustus 2021 om 07:43

Hij had ook pech met Corona (weinig contact met familie) en dat hij zelf niet echt een wereldburger is. Bij Andy in de auto zie je echt duidelijk dat hij gewoon weinig heeft met zo’n andere cultuur (zelfs in Duitsland). Als je dan ook nog eens geen mensen mee kan nemen dan kan je nooit goed presteren eigenlijk.

6 augustus 2021 om 07:48

In dat geval lekker gaan voor een mooie carriere bij Feyenoord, lijkt me een win-win. Denk ook dat het gewoon lekker voor hem is om op dit moment bij Feyenoord in te stappen, gewoon omdat de club toch weer stappen aan het zetten is heb ik het idee.

6 augustus 2021 om 09:11

@PieterPost. Ja kan ik goed in mee komen. Enige dingetje is dat hij echt aangaf wel te willen slagen in het buitenland. Maar als hij deze lijn doortrekt, een publiekslieveling wordt dan zal hij echt wel 2 keer nadenken om het weer daar te proberen. Luuk de Jong bijvoorbeeld wil ook zo graag slagen, maarja. Vind hun wel vergelijkbaar in de zin dat ze bepaalde rol in een systeem nodig hebben om te renderen.

6 augustus 2021 om 09:56

Oké weet alleen niet of slagen in het buitenland realistisch is. Precies als hij publiekslieveling wordt en misschien zelfs international op den duur zal hij echt wel twee keer nadenken voor hij weer een stap zet. Ja inderdaad, dan kun je roepen van het niveau ligt daar te hoog, maar er komt meer bij kijken zoals het systeem, de cultuur e.d. In je eigen land voetballen heeft ook zo z'n voordelen. En zo'n 'kutland' zijn we nou ook weer niet behalve dan dat de zon hier niet vaak schijnt.

6 augustus 2021 om 11:42

Precies. Als ik het nu zou moeten zeggen denk ik dat die blijft. Freiburg had een koopoptie maar die is niet gelicht, misschien heeft Feyenoord die ook wel, denk het alleen niet.

Rustig aan! We zullen ook nog genoeg zaadpotten gaan spelen. Ik kijk vooral uit naar de tweede wedstrijd waarin we dit niveau halen want dan hoeven we niet meer te denken dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. Datzelfde geldt voor Trauner. Ik heb er zeker vertrouwen in, maar ik heb er meer gezien die kwamen als een komeet. Maar ik ben een blij man als supporter. Gister een positieve spelopvatting gezien en genoten van de ploeg. Daar wordt het legioen blij van.

Haha, nu is ineens iedereen weer blij? Feyenoord kampioen!! Wat leven er toch veel opportunisten in de voetbalwereld. Verdedigend stond het prima doordat Trauner gewoon een prima verdediger is voor Feyenoord. Aanvallend viel de bal nu een aantal keer goed doordat Luzern ook lekker wil voetballen. Europees gewoon een prima prestatie. Geef Slot tijd. Ook als Feyenoord de komende vier potten verliest. Je kunt een ploeg niet snel naar je hand zetten als je iets compleet anders wilt doen. Zie Schmidt, zie Van Bommel in Duitsland en nu ook met Slot. Geef het gewoon tijd en dan komt het allemaal vanzelf wel, ook over een langere periode.

6 augustus 2021 om 08:40

Blij ben ik wel met deze wedstrijd. Lang geleden dat we redelijk comfortabel konden zitten bij een Europese wedsrijd. Er is echter nog genoeg werk aan de winkel

6 augustus 2021 om 08:47

En terecht. Dit was een prima pot van Feyenoord kant. Europese uitwedstrijd en vrij dominant geweest. Ik word af en toe wat cynisch van de media en de doorsnee supporter. Vorige week voor die hattrick tegen Drita kon Til er vrij weinig van en moest Slot misschien toch maar eens wat defensiever gaan spelen want Advocaat is zo ervaren, een week en 5 goals later is het ineens de beste aankoop van de afgelopen jaren en is Slot een fantastische coach. Vrij vermoeiend altijd. Dit was gewoon een prima pot en voor Feyenoord hopelijk eindelijk eens een pot om vertrouwen te tanken om gewoon de groepsfase te halen van de Conference league. Ik denk dat Feyenoord dit seizoen derde wordt. Dat kost tijd, maar ik zie geen enkel team buiten PSV en Feyenoord dat over een langere periode beter is dan Feyenoord.

6 augustus 2021 om 09:14

@DR.Mario Ik zie ook veel supporters die de nuance aanbrengen. En over Slot zal een deel van de vreugde ook zijn dat hij stoïcijns te werk gaat en eigenlijk voor het eerst sinds tijden zit er een idee achter het spel. En er lijkt een stijgende lijn ingezet te zijn. Dus genoeg om blij over te zijn. Elke Feyenoord supporter ziet echt wel in dat het maximale plek 3 is dit jaar.

6 augustus 2021 om 08:46

Je staat laag in de reacties, er staan dus veel reacties boven jou, en jij bent pas de eerste die ik het woord 'kampioen' zie noemen. Maarja, Feyenoord fans mogen natuurlijk niet blij zijn met een Europese 0-3 overwinning, logisch.

6 augustus 2021 om 08:51

Ik heb het topic van gisteren nog even doorgelezen, maar vrijwel niemand had het over een kampioenschap behalve een bijdehante Ajacied die dacht dat we nu al weer naar de Coolsingel zouden gaan. Ik ben blij met de wedstrijd van gisteren, laat zien dat er meer voetbal in zit dan we dachten, maar c'est ca. PSV en Ajax zijn een niveautje te hoog voor ons en ben nog heel benieuwd waar AZ mee gaat komen. Als wij een seizoen spelen met ontwikkeling van spelers , plek 3 a 4 in de ED en een paar rondes Europees zit hier een tevreden man.

6 augustus 2021 om 08:56

@richard en Orgullo, Ik ben niet zo goed in cynisme overbrengen op papier. Ging mij vooral om de media die Til in een week van '' hij moet zijn plek nog vinden '' naar '' beste aanwinst in jaren '' bombadeert. Ze moeten krantjes verkopen, dat snap ik, maar doe eens even rustig zeg. Als hij de komende 5 wedstrijden geen bal meer raakt kan hij er ineens niets meer van. Voor de duidelijkheid ik hoop dat Feyenoord erboven komt, en hopelijk zsm, maar daar helpen dit soort opportunistische teksten echt niet bij. Voor je het weet staan er binnen de kortste keren weer een veelvoud aan supporters te roepen dat het kampioenschap realistisch is en wordt het maasgebouw weer belegerd als Slot rond de winterstop 7de staat. Dat helpt niemand.

6 augustus 2021 om 11:04

De bal viel een aantal keer goed is een nogal negatieve weerspiegeling. De enige smet is dat het geen 0-7 is geworden, want Luzern werd echt volledig weggespeeld bij vlagen. Komt ook door hun kamikaze voetbal, maar het was gewoon prima, wat Feyenoord liet zien. En niemand roept Feyenoord kampioen.

Het vervelende voor Feyenoord is dat Til natuurlijk geen 40 goals in 1 seizoen gaat maken. Dus er blijven er nog maar een paar over voor de rest van het seizoen....

6 augustus 2021 om 09:38

Noem één speler die er wel 40 maakt in de Eredivisie of überhaupt bij een NL club. Als hij er 20 maakt over alle competities, mag je best blij zijn. Dus stuk of 12 in de Eredivisie, 8 in de Conference League. Laat de aanval het dan voor de rest oplossen, die komen er ook wel. Alleen de spits positie is gewoon drama

Ik heb de 1e helft gezien, maar blijkbaar speelde Feyenoord in de 2e helft een wereldpot na de reacties te hebben gelezen. Ik vond het van beide kanten echt heel slecht de 1e helft. Luzern nog slechter dan Feyenoord. Verder een prima uitslag voor Feyenoord hoor, heel goed gedaan daar niet van. En de enige die er voor mij uitblonk eerste helft was wel die Trauner. Die stond gewoon prima alles weg te halen daar, die maakt dus direct een zeer behoorlijke indruk. Maar voor de rest was echt matig eerste helft. Ze krijgen 1e helft ook maar hooguit 3 kansen waarvan 2 erin vliegen, maar voetballend was het zo matig. Wat wel duidelijk is geworden, is dat Feyenoord nog geen steek is opgeschoten met de wisselvalligheid, want na vorige week en nu deze week is dat nog lang niet eruit bij Feyenoord.

6 augustus 2021 om 09:30

Vind je dat echt vreemd? Had je echt verwacht dat de wisselvalligheid er uit zou zijn? Slot is inmiddels 7 weken bezig en voert een totale verandering door qua spelopvatting. Een degelijke transitie gaat altijd gepaard met grilligheid en wisselvalligheid. De meeste mensen zijn vooral blij dat de lijnen van Slot zijn ideeën zichtbaar zijn en dat de aanwinsten Slot en Trauner direct van waarde zijn. Tevens zijn de resultaten ondanks de transitie gewoon goed te noemen. 2 gewonnen 1 gelijk. Dat i in Europees verband ook al jaren niet gebeurd. Dus we zijn wel degelijk een steek opgeschoten, maar als je echt dacht dat Feyenoord ineens constant op topniveau zou acteren ben ik bang dat je zelf gewoon te hoge onrealistische verwachtingen hebt.

6 augustus 2021 om 10:26

Ik had misschien iets teveel verwacht al ja. Ook al zijn ze zo kort nog bezig. Ik had al verwacht dat ze iets makkelijker een bepaald niveau konden halen en vasthouden. Nu is dat laatste wel het geval, maar het is nog van een niveau om naar huis te schrijven. Resultaten zijn zeker goed, maar dat doet niet af dat het niveau echt niet geweldig is nog. Daarnaast doen mensen alsof het wel verschrikkelijk goed is, maar dat is dus absoluut niet waar. De resultaten zijn goed, Trauner speelde gister goed, maar over het algemeen is het nog behoorlijk matig. Maar dat is mijn mening.

6 augustus 2021 om 10:59

Helrmaal niemand horen zeggen dat het verschrikkelijk goed was. Eerder opluchting na de vorige wedstrijden

Er straalde weer voetbalplezier van de ploeg af. En dat hebben we als voetballiefhebber al geruime tijd niet meer gezien. Blijft wel de vraag: Was Feyenoord gisteren nou zo goed of was FC Luzern zo slecht. Mij lijkt beide. Het spel en het resultaat van gisterenavond zijn in ieder geval een opsteker voor Feyenoord. Maar ook voor het Nederlandse voetbal!

Goede wedstrijd van Feyenoord, maar laten we niet doen alsof ze tegen een toptegenstander hebben gespeeld. Feyenoord kreeg wel heel veel ruimte en de passing en afronding moet veel beter.

Het lek is boven in Rotterdam zo te horen. En dat binnen 1 week 😀

Ik ben blijer met Trauner. Wat een beest is dat. Til ook geweldig begonnen natuurlijk en ook met Alireeza ben ik blij, technisch zeer begaafd en werkt zich de pleuris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord zet belangrijke stap met overwinning op Union Berlin

Feyenoord heeft donderdagavond een belangrijke stap gezet richting overwintering in de Conference League. In de eigen Kuip wonnen de Rotterdammers met 3-1 van 1. FC Union Berlin, door doelpunten van Alireza...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren