Derksen over voormalig Oranje-international: ‘Hij is een beetje de weg kwijt'

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 10:20Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:20

Bryan Roy moet zich in september bij de rechter verantwoorden voor een dreigtweet aan het adres van demissionair ministerpresident Mark Rutte. De 51-jarige oud-international wordt vervolgd omdat hij op Twitter schreef dat Rutte 'een headshot' zou krijgen. Johan Derksen liet donderdagavond in De Oranjezomer weten dat Roy 'af en toe een beetje de weg kwijt is'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

170 reacties (laatste reactie door jeliazkov2)

Af en toe? Die man is volledig de weg kwijt. Zijn activiteiten op Twitter zeggen voor mij al genoeg. Die hoef je niet te pamperen, opsluiten die gek.

6 augustus 2021 om 00:25

Prima… en daar knapt hij van op zodra hij weer buiten staat?

6 augustus 2021 om 00:39

TBS is een prima optie om eventueel van "op te knappen".

6 augustus 2021 om 06:37

Bedreigingen vallen niet onder de vrijheid van meningsuiting.

6 augustus 2021 om 08:09

Theoretisch gezien wel! Maar men zegt ze niet omdat we normen en waarden hebben in Nederland dat we dit niet passend vinden

6 augustus 2021 om 10:58

Onwetende debielen die niet langer door hebben dat ze onwetend en debiel zijn hebben door sociale media nu een platform om heel hard te schreeuwen. Ik denk dat dit de mensheid in haar ontwikkeling echt eeuwen zal afremmen.

6 augustus 2021 om 11:58

Consy. TBS is wel echt een zware straf hoor. Als wij voor dit soort soort dingen al TBS gaan opleggen, dan wordt het er wel erg druk. Dan kan je ook zo een gedeelte van dit forum opdoeken, als je ziet wat hier soms voorbij komt. Ik vind dat je dit soort dingen wel in proportie moet houden. Net zoals Roy zie in de 'emotie' reageert, zo reageren mensen ook weer in te 'emotie' als het om strafmaten gaat. Want volgens mij neem jij niet alleen mee in je afweging het 'headshot' gebeuren, maar ook zijn activiteit op Twitter met een andere mening? Ik vind dat je dat echt wel los van elkaar moet zien. Ik weet niet wat hij Twittert, maar als hij gelooft dat het allemaal een complot is, dan is dat toch geen reden om iemand op te sluiten? Je opperde immers ook om Weghorst buiten de selectie te houden omdat die een andere mening had over corona/vaccinatie. Zou die dan ook in aanmerking komen voor TBS?

6 augustus 2021 om 08:45

Ik ging hem volgen op twitter om me te vermaken, maar daar ben ik snel van teruggekomen; wat een triestigheid. Deze man is inderdaad helemaal de weg kwijt, en zet zichzelf ongelimiteerd voor schut op twitter. Het is gewoon zielig dat een volwassen mens mentaal zo vast komt te zitten.

6 augustus 2021 om 10:25

Maar nee joh, volgens sommige moet ie zelf de verantwoordelijkheid oppakken. En moet de social media platformen hier iets aan doen. Niet de overheid, het strafrecht. Lol, lachwekkend gewoon. Had over zulke praktijken iets geplaatst bij het artikel over van Gaal en Truus en sommige reageerde echt zo krom. Tsja, goed dat hier serieus naar wordt gekeken. Maar dat mag en moet wel meer en beter en ook bij onbekende mensen! De bedreigingen etc. op social media is echt extreem en wordt echt nog te weinig wat aan gedaan! Dat moet absoluut veranderen!

6 augustus 2021 om 11:46

Helemaal mee eens, toch een kleine kanttekening: de capaciteit bij de politie en het OM is dusdanig laag dat het bijna onmogelijk is om al die bedreigingen online aan te pakken. Daar moet dus echt veel meer geld bij. Ook ben ik voor een verplichte identificatie voor een platform als Twitter in de westerse wereld. Anoniem reageren heeft zijn voordelen in landen als Myanmar waar je anders gewoon meteen opgepakt wordt, maar in bvb Europa en de VS moeten we daar toch wel iets op kunnen vinden? Het moet maar eens klaar zijn.

6 augustus 2021 om 12:25

Consy. Verplichte identificatie? Dus als je account gehacked wordt, dan hebben zij dus ook meteen je identiteit te pakken? Zitten echt veel haken en ogen aan hoor. Ik vind persoonlijk dat het internet gewoon vrij moet blijven, want zet je eenmaal zo'n stap in die richting dan blijft het er natuurlijk niet bij. Mag je straks alleen maar gebruik maken van het internet als je even met je digd bent ingelogd of iets dergelijks. Dan is alles wat jij doet op het internet te herleiden naar jou, denk ook niet dat jij dat zo fijn gevoel vindt neem ik aan? Niet dat ik persoonlijk iets heb te verbergen, maar probeer mijn privacy wel zoveel mogelijk te waarborgen, waar dat kan. Iedereen monitoren doen zij maar lekker in China, ik hoef dat persoonlijk niet.

Om duidelijk te zien: doodsbedreigingen, geweld etc uiteraard altijd fout, wat er ook is gebeurd. Ik heb Bryan Roys Twitter erbij gepakt en inderdaad: de beste man is extreem in zijn theorieën.

Maar dit toont wel weer aan dat vrijheid van meningsuiting niet geldt als het niet in lijn is met wat de mainstream media ons allemaal wil doen geloven. Er is vrijheid van meningsuiting, maar blijkbaar niet als je niet in de vaccins gelooft, dan ben je namelijk een gekkie. Vergeet niet dat de meeste zogenaamde complot theorieën nu uitkomen!

Veel mensen vergeten dat ANP ook gewoon een bedrijf is, tot voor kort volgens mij zelfs in handen van John de Mol. Onafhankelijke journalistiek bestaat niet.

6 augustus 2021 om 00:43

@Nederturk wat wil je nu zeggen dan? Vrijheid van meningsuiting is nog steeds een groot goed, ook als je, zoals Roy, de weg kwijt aan het raken bent. Echter wordt ie daar ook niet voor vervolgd. Hij wordt vervolgd door doodsbedreigingen die niets te maken hebben met vrijheid van meningsuiting.

6 augustus 2021 om 01:18

Dus je mag openlijk zeggen dat je tegen de vaccin bent, zonder als gekkie gezien te worden? Ja? Voorbeeldje, mooie link naar voetbal: Wat dacht je van De Ligt, Weghorst? Gasten zijn compleet afgemaakt omdat ze geen vaccin wilden. Blijkbaar mag je dus geen eigen mening daarover hebben.

6 augustus 2021 om 02:46

Het zijn toch beide meningen? Wat wil je nu precies zeggen. Je drijft ook af van het onderwerp. Namelijk van de minister een kogel wensen met iemand die geen vaccins heeft. Kunnen we het weer het weer over het 1e hebben?

6 augustus 2021 om 07:21

De vrijheid van meningsuiting houdt dus precies in dat jij jouw mening mag hebben een houdt dus precies dat iedereen het daar ook mee oneens mag zijn.

6 augustus 2021 om 07:32

Afgemaakt? Niet door officiële overheidsinstanties. Wel door andere met vrijheids van meningsuiting die hun mening geven waar je het zelf weer mee eens of oneens kan zijn, en dit ook weer mag uiten.

6 augustus 2021 om 07:34

Haha Nederturk snapt er weinig van. Tuurlijk mag je tegen het vaccin zijn. Dat is vrijheid van meningsuiting. Iemand anders mag jou daarom toch gewoon een gek vinden? Dat is net zo goed vrijheid van meningsuiting. Wat bedoel je nu eigenlijk precies?

6 augustus 2021 om 08:10

Nederturk. Zoek eerst eens op wat vrijheid van meningsuiting is, alvorens je er een punt over probeert te maken.

6 augustus 2021 om 08:48

Ik begrijp je punt niet Nederturk? de Ligt en Weghorst zijn toch niet vervolgd voor het hebben van die mening? De grens ligt duidelijk bij geweld, zoals dit artikel dat ook gewoon duidelijk maakt.
Het wil niet zeggen dat als jij een afwijkende mening hebt dat niemand daar op mag reageren toch? dat is van hetzelfde laken een pak.

6 augustus 2021 om 09:10

Nee Nederturk, de gevallen met de Ligt en Weghorst geven Juist aan dat we vrijheid van meningsuiting hebben. Deze spelers mogen, om welke reden dan ook een vaccin weigeren, van gedachte veranderen of niet en dat allemaal laten weten in de media. MAAR diezelfde vrijheid van meningsuiting betekent ook dat mensen hier op VZ, in praatprogramma's etc mogen aangeven wat zij van die beslissing vinden.
Vrijheid van meningsuiting betekent dat je voor je mening niet vervolgd kan worden, het betekent dat andere moeten accepteren dat jij je mening mag verkondigen. Het betekent niet dat ze die mening zelf moet accepteren en er stil over zij.

6 augustus 2021 om 09:56

Het is toch ook vrijheid van meningsuiting iemand als gekkie te zien?
Ik vind het prima dat mensen geen vaccin willen overigens, maar ik vind de argumentatie vaak stompzinnig en flinterdun. Voer gewoon geen argumenten aan en neem het niet, daar kan je namelijk niks tegenin brengen. Als je argumentatie ruk is wordt je argumentatie gewoon geveegd en dan blijkt je mening niks waard en ben je dus een 'gekkie'. Genoeg mensen die ik ken die het niet nemene die zeggen, ik wil het gewoon niet.. dan ben je uitgepraat toch? Dat is het perfecte argument.

Wat Roy hier doet is gewoonweg sneu en ik denk dat Derksen het netjes verwoord; af en toe de weg kwijt. Ik denk dat geen slaaf meer willen zijn van het systeem nog niet eens zo gek is. Maar daar bedreigingen bij uiten is gewoonweg bizar.

6 augustus 2021 om 10:31

Vrijheid van meningsuiting beschermd je tegen een overheid, niet tegen de mening van andere mensen

6 augustus 2021 om 10:50

@sergant020,

Deze reactie siert je niet man! Dat @nederturk ergens vragen bij stelt is prima en mag. Ik ben het niet perse met hem eens, maar dat heeft niks te maken met iets niet snappen. Je kunt ook ergens anders naar kijken. Bij het ontkennen van de werking van vaccins gaat het over het ontkennen van feiten obv meningen en onderbuikgevoelens. Dat heeft niet zozeer te maken met vrijheid van meningsuiting, maar meer met een manier van gesprekken voeren die niet ok is.

6 augustus 2021 om 11:01

@ajaxglobal, hou op met je deugreactie. Nederturk zit compleet fout. Hij stelt ook geen vragen maar veroordeeld de vrijheid van meningsuiting als een schijnvrijheid. Dat is niet zo. De reactie van Sergant020 is spot-on. Iedereen mag hier een mening hebben, ook mag iedereen daar weer een mening over hebben. Je wordt in Nederland niet vervolgd daarvoor, zoals bijvoorbeeld in andere landen (turkijie).

6 augustus 2021 om 12:32

Het is zo hypocriet he. Het is gewoon wanneer het uitkomt is het vrijheid van m. en zo niet, dan wordt er geroepen ja maar er is een grens hoor. Lachwekkend. Zie nu ook allerlei vreemde reacties. Maar als een Wilders gekke dingen roept, dan is het ja, vrijheid van meningsuiting he! En zo nog meer voorbeelden! Hypocriete gedoe, bah! Als het uitkomt is het opeens belangrijk, en anders is er wel opeens een grens!

8 augustus 2021 om 15:05

Ben het met je eens. Je mag in Nederland zogenaamd zeggen dat je tegen het vaccin bent maar dan word je voor gek uitgemaakt en dat word ook nog eens beweerd door onze snuifminister zelf….lekkere vrijheid van meningsuiting…

6 augustus 2021 om 00:46

Ministers vergelijken met de nazi's, de premier verdiend een headshot en meer bizarre uitspraken schaar jij onder vrijheid van meningsuiting...? Serieus?

6 augustus 2021 om 11:16

Nee, beledigen mag dus ook niet. Iemand vergelijken met een nazi is dus keihard beledigen. Het wordt veelal gedoogd, maar er staan officieel straffen op. Het is überhaupt krankzinnig om die vergelijking te trekken. Ook jouw opsomming heeft niks met naziregime te maken. Er worden nu niet mensen uit huis geplukt, opgesloten en neer geknald omdat ze een andere MENING hebben. Ook kon je gewoon nog je hond uitlaten zonder over je schouder te moeten kijken.

6 augustus 2021 om 11:30

Natuurlijk heeft het er niks mee te maken, andere tijd, andere technologie, andere ideologie maar daar kun je nog steeds prima vergelijkingen maken. Dat jij alleen maar zwart wit kunt denken is niet mijn probleem. Mensen een avondklok geven, dwang tot handelingen die tegen de grondwet in zijn, mensen monddood maken om een andere mening, mensen verdelen in twee kampen, typische trekjes van een dictatuur, het is krankzinnig om die vergelijking niet te mogen maken om bang te zijn wat anderen hier van vinden.

6 augustus 2021 om 00:47

De mensen die het nu hebben over een vaccinatie-complot zijn precies dezelfde mensen die een complot hadden gezien als er nu nog geen vaccin was.

Want dan was corona bedacht om ons allemaal ziek te krijgen en werd een vaccin expres tegen gehouden. Want de regeringen hebben de farmaceuten in hun macht.

Om de 100 jaar heb je een pandemie. Met de huidige wetenschap hebben we hem best wel snel onder controle, zou alleen wel fijn zijn als iedereen even mee doet met het inenten.

6 augustus 2021 om 09:57

Vreemde reactie. Mondkapjesplicht was een complot die kwam, Testsamenleving was een complot die kwam. Ik weet niet of je bekent bent met artikel 11 van de grondwet? Ik zou wat dimmen over complotten en wat meer luisteren naar mensen die waarschuwen voor dingen die als complot worden gezien maar wel steeds uitkomen.

6 augustus 2021 om 10:11

Mondkapjesplicht een complot? Dat kon iedereen je op een papiertje geven voordat die er kwam hoor.

6 augustus 2021 om 10:36

Natuurlijk, ik jou en jij mij en vele met ons. Toch heb ik er veel gehoord die in t begin zeide dat dit een complot was. Ik ben het gewoon spuugzat om constant met die termen te smijten.

6 augustus 2021 om 12:09

Dat werden geen complotten genoemd. Dit is iets dat je achteraf verzint. Iedereen zag dat aankomen en niemand zette dat weg als complot.

6 augustus 2021 om 00:47

Vrijheid van meningsuiting heeft niks te maken met complotten de wereld in slingeren die nergens op gebaseerd zijn. Het is geen mening om te zeggen dat iemand kinderen verkracht in een kelder maar pure smaad.

6 augustus 2021 om 08:01

Precies dit! Meningen en feiten worden vaak te pas en te onpas op een grote stapel gegooid. Een mening is geen feit!

6 augustus 2021 om 10:21

Van de week hoorde ik een mooie zin van iemand.
When the people cant make a difference between fictie/fakenews and the reality and facts the world is going to die.

6 augustus 2021 om 00:54

Vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van consequenties.

6 augustus 2021 om 06:57

Je mag gewoon geen mensen bedreigen. En die moeten daar echt niet voor vermoord worden hoor.

6 augustus 2021 om 08:36

Ah, ik wist niet dat moord de enige consequentie kon zijn. In dat geval heb je gelijk natuurlijk!

6 augustus 2021 om 09:05

Jij denkt dat ik dus gewoon mag oproepen om Rutte in elkaar te slaan en dat ik daar wel mee wegkom als niemand gek genoeg is om dat te doen?

6 augustus 2021 om 09:36

Ik zou jouw eigen berichtjes nog even nalezen als ik jou was, want je lult jezelf al immens tegen. Dit is een beetje alsof ik in discussie ben gegaan met een schizofreen. Het is compleet onduidelijk welk standpunt jij inneemt.

6 augustus 2021 om 10:15

@lierse1997
Ligt aan de context, als je bijvoorbeeld een zin uitspreekt met de strekking van Ik ga dit doen is wat anders dan dat jouw zin uitspreekt Ik zou het persoonlijk niet zo’n ramp vinden dat iemand dit zou doen. Rutte is verantwoordelijk geweest voor het actief tegenwerken van een kamerlid die onderzoek deed naar de toeslagenaffaire, de misstanden in deze affaire zijn onder zijn verantwoordelijkheid en dan letterlijk actieve verantwoordelijkheid onder de pet gehouden, hierdoor zijn tienduizenden gezinnen met kinderen in zware financiele problemen terecht gekomen wat bij een aantal mensen heeft geleid tot ziekte/stress/armoede en in zelfs een aantal gevallen de dood. Het is misschien niet goed als iemand die zich emotioneel betrokken voelt bepaalde uitspraken doet maar maar doordat het vanuit de emotie gebeurt begrijp ik het wel. Wij hebben hier een demissionaire premier, die demissionair is door leugens maar nergens actieve herinneringen aan heeft, die mag wat mij betreft best wel eens op het randje beledigd worden.

6 augustus 2021 om 10:35

Beledigen doe je maar wat je wil, als je echter begrippen als “headshot” boven begint te halen dan ga je ver over de grens.

6 augustus 2021 om 11:37

Zo hebben natuurlijk heel veel wereldleiders, en een stuk meer dan Rutte, ongekend veel op hun kerfstok. Ik denk dat als we premiers elke keer na hun periode aan de macht gaan vervolgen dat er dan niet veel meer willen regeren, gezien je altijd moeilijke keuzes moet maken. In Nederland moet het electoraat en oppositie afrekenen met 'foute' politici als Rutte, maar zolang men VVD blijft stemmen en zij de pluraliteit vasthouden kan dat niet.

6 augustus 2021 om 02:44

Iemand een wappie noemen is ook gewoon een mening he? Snap echt niet wat je nu wilt zeggen. Dat je voor gek verklaard wordt als je denkt dat ministers kinderen verkrachten is een mening, die door 99 procent gedragen wordt. Misschien niet fijn om te horen dat mensen je een idioot vinden, maar blijft een mening. Brian Roy wordt nu vervolgd om zn bedreigingen niet om z'n mening. Je kan in Nederland heel ver gaan. Lange Frank heeft recent ook wel eens bedreigingen geuit, maar ook dat wordt getolereerd. Op een gegeven moment is een grens voorbij gegaan. En dat is nu het geval.

6 augustus 2021 om 02:48

Losstaand van wat ik van deze discussie vind, lange frans zijn uitspraken werden niet getolereerd want zijn youtube account werd verwijderd na zijn uitspraken over corona. Dat heeft simpelweg niks meer te maken met vrijheid van meningsuiting.

6 augustus 2021 om 05:42

Hoezo niet? Hij mag zijn onzin binnen de kaders van de wet gewoon nog ventileren. Alleen niet meer op YouTube want dat platform heeft daar begrijpelijk geen zin in. Als ik hier op Voetbalzone de meest weerzinwekkende dingen ga zeggen word ik ook geband. Dat heeft helemaal niks met de vrijheid van meningsuiting te maken. YouTube is een bedrijf die zelf beslist welke content zij toelaatbaar vinden en in het geval van Lange Frans vonden zij dit begrijpelijkerwijs te ver gaan. Het staat Lange Frans vrij FransTube op te richten waar hij zijn pertinente onzin de ether in kan slingeren. Uiteraard binnen de kaders van de wet.

6 augustus 2021 om 06:53

Klopt. Want hij deed zijn uitspraken op een commercieel platform. Als ik hier mijn mening geef over wat ik vind van de Olympische spelen wordt mijn comment ook verwijderd omdat het niet relavant is. Commerciële platforms bepalen hun eigen regels. Vrijheid van mening staat in de wet en gaat erover dat je hier niet veroordeeld op kan worden.

6 augustus 2021 om 09:31

Serieus? Lange Frans werd aangepakt omdat hij op dat Youtube-kanaal openlijk zat te filosoferen over het doden van Rutte. Dat is gevaarlijk aangezien er altijd idioten zullen zijn die denken dat dat wel eens een goed idee kan zijn en de daad bij het woord voegen.

6 augustus 2021 om 10:43

YouTube is geen overheid. YouTube heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting. Waarom is het voor zoveel mensen zou zo ontzettend moeilijk om de definitie van vrijheid van meningsuiting op te zoeken.

6 augustus 2021 om 12:12

@Migi
Klopt niet helemaal wat je zeg YouTube valt net als Twitter en Facebook onder de Amerikaanse section 230 wet. Zij moeten content verwijderen wat wettelijk niet toegestaan is zoals kinderpornografie of live executies en dat soort vreselijke zaken. Section 230 zorgt er voor dat zij verder niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor content die online wordt geplaatst door gebruikers, het is daarom ook misbruik van deze wet dat ze bijvoorbeeld een Amerikaanse president mogen verwijderen vanwege bepaalde uitspraken of Corona content die tegen het overheidsnarrarief ingaan verwijderen daarom is het ook zo dat in Amerika zowel Democraten als Republikeinen de macht van deze platformen willen aanpakken omdat zij gebruikers monddood maken terwijl ze juist door de wet bescherm worden dit niet te doen.

6 augustus 2021 om 14:24

Dat YouTube en Facebook te veel macht hebben ben ik mee eens. Overigens hilarisch dat republikeinen meer overheidscontrole voor een privaat bedrijf aanmoedigen zodra het ze niet uitkomt, maar goed. Echter, dat staat los van de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van meningsuiting. Die gaat over de relatie tussen burger en staat en staat hier los van.

6 augustus 2021 om 07:10

Noem eens een paar complottheorien die nu uitkomen? Typisch voorbeeld weer van het grootste nadeel van internet. Mensen denken na het opzoeken van wat info (door een algoritme gefilterd) dat hun mening en kennis gelijkwaardig is aan die van mensen die er voor gestudeerd hebben en experts zijn. Achter allerlei berichtjes op websites aanlopen laat vooral zien dat je een beetje simpel bent.

6 augustus 2021 om 07:30

Mooi gesproken. Ik ken een vrachtwagenchauffeur die meer verstand van corona denkt te hebben dan van Dissel.

6 augustus 2021 om 11:23

Maar of we dat dan heel serieus moeten nemen...

6 augustus 2021 om 07:28

Jezus. Zo vroeg in de ochtend en dan deze onzin. Tegen vaccin zijn = mening. Iemand een gekkie noemen die tegen vaccin is = mening. Is de vrijheid van meningsuiting aangetast? Neen, die is in zijn volle glorie gebruikt. Is dit nou echt zo moeilijk?

6 augustus 2021 om 07:30

Hoe vaak moet dit nou nog gezegd worden: vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van kritiek! Als iemand een mening geeft mag dat, maar dat kan wel altijd als consequentie hebben dat anderen daar kritiek op hebben. Ook de mensen die het er niet mee eens zijn mogen dat zeggen. Plus, dat anderen er kritiek op hebben (en hem bv een wappie noemen) beperkt hem ook nul nada noppes in zijn vrijheid van meningsuiting. Allemaal logisch toch? En dat is precies wat hier gebeurt. En tenslotte ook nog, iets wat ook vaak vergeten wordt: vrijheid van meningsuiting is niet oneindig. In elk land heeft elk grondwettelijk recht ook z'n beperkingen, en z'n grenzen waarbij het wel degelijk niet meer legaal is. Dus als Roy Rutte met de dood bedreigt val dat wel degelijk niet meer over vrijheid van meningsuiting. Maar goed, nogmaals, het is heel simpel: vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van kritiek!

6 augustus 2021 om 07:56

Sorry maar dat is ook weer zo'n makkelijke papagaaimening tegenwoordig "alle rechters zijn links!" Daarnaast: bijvoorbeeld Wilders is ook meerdere keren uiteindelijk niet vervolgd of geen straf gekregen, dus daar gaat je theorietje al.

6 augustus 2021 om 09:03

Op de een of andere manier zie je toch dat veel mensen denken dat de vrijheid van meningsuiting, en eigenlijk grondrechten in het algemeen, een ultiem karakter hebben. Binnen de democratisch tot stand gekomen wetten, dus inclusief de grondwet en het Ehrm, zijn er wel degelijk beperkingen op de meeste grondrechten te leggen. Of het moet zijn dat we naar het Amerikaans model van Freedom of speech gaan... wat betekent dat je bijvoorbeeld ook de echt extreme meningen vrij kunt uiten (denk aan gewelddadig links/rechts).

6 augustus 2021 om 09:21

@nederturk: Als ik jou een gekkie vind, omdat jij niet in vaccins gelooft (wat puur hypothetisch is, want ik vind niemand een gekkie en ik weet niet of jij in vaccins gelooft), dan valt dat toch onder dezelfde vrijheid van meningsuiting als het niet geloven in vaccins? Er geldt vrijheid van meningsuiting als je niet in vaccins gelooft. Er geldt ook vrijheid van meningsuiting voor die mensen die iedereen een gekkie vindt die niet in vaccins gelooft. Even over je quote 'vergeet niet dat de meeste zogenaamde complot theorieã«n nu uitkomen!', er zullen best zogenaamde complottheorieã«n nu uitkomen. Er zijn echter zoveel (zogenaamde) complottheorieã«n, dat ik denk dat het nogal een overdrijving is om te stellen dat 'de meeste' nu uitkomen. Edit: spelfout

6 augustus 2021 om 10:38

Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je alles kan roepen zonder dat andere je dan een gekke noemen. Die mensen zijn namelijk ook vrij om dat te doen. Jij mag zeggen dat je vaccins eng vindt en dan ga je niet in de gevangenis daarvoor. Dat is vrijheid van meningsuiting. Ik stel voor dat je naar Wit Rusland vliegt en daar in de hoofdstad met een groot bord gaat rondlopen waarop staat Lukashenko is een lul.

6 augustus 2021 om 10:44

@nederturk,

Goed dat je zijn twiterberichten erbij hebt gepakt! Vrijheid van meningsuiting is zeker een goed recht. Die is er nog steeds, maar wanneer mensen feiten ontkennen obv meningen is het niet zozeer vrijheid van meningsuiting. Dan is het het verspreiden van nepnieuws, opruiing en dat soort dingen. Dus je bent in mijn ogen een gekkie wanneer je meningen meer waardeert dan feiten. Ik juich het toe dat mensen kritisch zijn, dat is gezond. Ik keur het alleen af wanneer bijv zo een Willem Engel dingen roept zonder bij feiten te blijven vind ik te gek voor woorden.

6 augustus 2021 om 12:13

@nederturk 'Maar dit toont wel weer aan dat vrijheid van meningsuiting niet geldt als het niet in lijn is met wat de mainstream media ons allemaal wil doen geloven'. Wat je hier zegt is niet helemaal waar. Er is niemand met een beetje verstand die jou wenst op te sluiten zodra je een afwijkende mening hebt van de 'mainstream mening'. Ook dan heb je gewoon vrijheid van meningsuiting. Echter is het nou eenmaal zo dat als iemand een mening zal uiten op social media, dan heb je kans dat je daar reactie op krijgt. Ongeacht of die mening als doorsnee of standaard wordt gezien of niet. En daar ligt in NL het probleem. Mensen willen allemaal hun mening uiten, maar ze kunnen geen reacties of weerwoord incasseren.

Buiten dat valt bedreigen nooit onder vrijheid van meningsuiting, maar daar zitten we denk ik wel op 1 lijn!

6 augustus 2021 om 12:59

Nederturk, volgens mij hoeft Bryan Roy ook niet voor te komen om zijn debiele uitspraken over complotten maar over bedreigingen. niks geen meningsuiting.

"mainstream media" ik kan die 2 woorden niet meer horen.

Oh kan hier een tegenstander van vaccineren mij nou voor eens en altijd uitleggen welke complotten er zijn? Wat is precies het gewin van alle overheden (overigens superknap dat ze dat allemaal onder de pet weten te houden, ben benieuwd wanneer ze met zijn allen die Zoom bijeenkomst hebben gehouden) van het vaccineren van mensen, van de lockdowns etc.
Ik zou zo graag 1x een theorie horen waarvan ik denk 'aaaaah nu snap ik het!'. 1 x maar.

Oh ja, en zeggen dat het waarschijnlijk over een paar maanden allemaal weer op slot gaat en dat dat vervolgens ook gebeurt is geen complot theorie die uitkomt. Dat is omdat wij met zijn allen losgaan. Ook ik maar ik accepteer dan ook mogelijk consequenties.

O nog 1 laatste ding voor de mensen die Hugo de Jonge en Rutte hier de schuld geven. Denken jullie nog echt dat deze 2 gasten echt zelf beslissen dat er mondkapjes gedragen moeten worden, dat er kroegen dichtmoeten. Deze 2 eeuwige studenten hebben geen enkel idee en krijgen van mensen die er verstand van hebben door wat er gebeuren moet.

Don't blame the messenger is hier behoorlijk van toepassing!

Als ik beelden van Roy zie dan denk ik eerder aan een geesteszieke man dan aan een bloeddorstig persoon. Hij lijkt volkomen het spoor bijster en verstrikt in diverse complottheorieën. Ben het de laatste tijd niet vaak met Derksen eens maar hier sluit ik me zeker bij hem aan. Bryan Roy heeft echt heel hard professionele hulp nodig.

Jongens, Bryan Roy gelooft in Trump. Dan weet je toch genoeg .

Hij is een beetje de kwijt, omdat hij al jaren aan de cocaine zit...

6 augustus 2021 om 08:26

Als dat zo was dan zou Kieft hem wel vaker tegen het lijf gelopen zijn

Net als akwasi gewoon zeggen dat je een woordkunstenaar bent en t niet zo bedoeld had. Of net als Rutte aangeven dat je er geen actieve herinnering aan hebt.

Ik vind het geen bedreiging eerlijk gezegd. Hij zegt niet dat hij hem een kogel gaat geven. Hij denkt dat hij een kogel gaat krijgen. Na Peter R de vries zei ik ook tegen collega's, wie zal de volgende worden? Derksen? Een paar dagen later las ik dat Derksen werd bedreigd en beveiligd. Maar ik lees zijn tweetjes ook wel is en dan denk ik jemig wat is die vent een wappie! Volgens mij was het meer een soort van waarschuwing dat hij op moet passen dat iemand anders het zou kunnen doen. Aangezien er genoeg gekken rondlopen tegenwoordig...

Wat hebben we toch een hoop kansloze paupers in Nederland die maar miepen over geen persvrijheid en geen vrijheid van meningsuiting. Je moet je echt kapot schamen en voor straf verhuizen naar Rusland of Noord Korea. Oh wat hebben we het slecht hier in dictatoriaal Nederland. Echt, wat een slapjanus ben je dan, als je denkt dat we het hier slecht hebben. Kansloos. Bij de zombie apocalypse zijn jullie al opgegeten in aflevering 1.

Dit is meer gevalletje vrijheid van drukpers, heeft helemaal niks met een mening hebben te maken . Neemt niet weg dat de beste man wel wat hulp kan gebruiken

Het schijnt dat circa 15 procent van Nederland in complot theorieën gelooft zoals een kinderetende, kinderverkrachtende en kinderofferende elite die ons bestuurt, 5G in het vaccin, Bill Gates die een chip in het vaccin heeft etc etc. Lekker laten gaan, sommige mensen zijn nou eenmaal behept met een laag IQ en zijn makkelijk beinvloedbaar. Die Q van Qanon is inmiddels ook bekend, dat is ook gewoon een boertje van buten uit de USA die wat onzin op het web geslingerd heeft, met het plan van eens kijken wie het gelooft. En toch blijven mensen denken dat het waar is. Tsja. Het is niet vreemd dat daar af en toe ook een profvoetballer bijzit. Sommige van deze mensen zijn wat we wappies noemen, omdat ze zich als verspreider van deze waanzin profileren, schreeuwen en bedreigen. Dan worden ze als ze te ver gaan van een platform gekukeld dat zijn eigen regels mag bepalen, of aangepakt door justitie als het duidelijk bedreiging betreft. Terecht. Er zijn ook nog steeds mensen die geloven dat de aarde plat is. Dat is dezelfde categorie idioten, die houd je altijd. Zelfs als het bewijs van het tegendeel je letterlijk aanstaart toch niet van je mening af willen stappen... Het vaccin niet nemen heeft er niets mee te maken zoals die powned beweert; maar het is te hopen dat die mensen wel accepteren dat ook ziekenhuizen ogm gaan zeggen joh zoek het lekker uit als ze toch ineens ernstig ziek worden van de Covid.

Social media icm met mensen die alles geloven wat ze lezen en dit is het resultaat. Die Brian is al tijden van het padje. Ook een stukje roeptoeteren om likes te pakken. Zet zichzelf voor schut zonder dat ie het doorheeft. Sterkte verder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren