Been, Vink en Slot eensgezind: ‘Hij is écht een vooruitgang voor Feyenoord’

Donderdag, 5 augustus 2021 om 23:04Chris Meijer • Laatste update: 23:37

Mario Been en Marciano Vink wijzen Gernot Trauner eensgezind aan als de man van de wedstrijd na de 0-3 overwinning van Feyenoord op FC Luzern in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League. De van LASK overgekomen centrumverdediger maakte in Zwitserland zijn officiële debuut voor Feyenoord. Vink geniet vooral van het ‘vooruit verdedigen’ van Trauner.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Helaas niet kunnen zien maar ben blij dit te lezen. Één zwaluw maakt geen zomer maar hopen dat we met hem en Senesi een goed duo hebben voor dit seizoen.

5 augustus 2021 om 23:35

Een zwaluw maakt zeker nog geen zomer. Waar ik vorige week al aangaf dat iedereen te snel was met conclusies trekken zal ik dat zelf nu ook niet doen. Ben vooral benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt en zullen ook echt nog wel een aantal keren door de ondergrens zakken.Ben in ieder geval blij met de spelopvatting en de intentie. Hoge druk en uitgaan van eigen kracht. Er wordt ook voor iedere meter gevochten. Prima pot

6 augustus 2021 om 01:22

Mooi dat Slot ook lekker genuanceerd blijft. Na vorige week echt wel kwaad maar ziet de goede dingen, en na vanavond weer wat temperend. Hij moet ongetwijfeld een paar keer gedacht hebben waar ben ik aan begonnen afgelopen weken, maar hij heeft nu al direct wat krediet en aanknopingspunten. Ik zou blij zijn met zo’n coach.

6 augustus 2021 om 05:20

Inderdaad, Slot is heerlijk om naar te luisteren. Er komen alleen maar zinnige teksten uit en hij verwoordt het perfect. Hij is no-nonsense, maar niet geforceerd. Dat stoorde me bij Verbeek en Stam heel erg. Slot is de rust zelve, ontzettend fijn. Hopelijk kunnen ze dit niveau structureel gaan benaderen

Til verrast mij echt. ik had daar niet veel van verwacht maar vooralsnog maakt hij een hoop goals. wel tegen matige tegenstanders maar hem dit ook lukt in de Eredivisie is het wel echt een versterking voor Feyenoord. Trauner lijkt vooralsnog ook een prima versterking maar hetzelfde verhaal als met Til. even wachten wat het wordt tegen zwaardere weerstand

5 augustus 2021 om 23:18

Ik begreep toen niet waarom je er niks van verwachtte en snap het nu nog steeds niet. Een team dat hoogdruk zet en je hebt een lopende tien dan is dat toch een gouden combi?

Ik ben het met je eens, het zijn nog niet de sterkste tegenstanders. Echter is een Luzern echt niet minder dan een Heerenveen oid.

Plus we gaan iig een heel stuk leuker voetbal kijken met z’n allen!!!

On-topic. Trauner heeft alles om Feyenoord een niveau omhoog te brengen. Ik denk dat een echt goede spits nog de volgende stap is. En stiekem hoop ik nog steeds op Ihattaren en anders maar Veerman

5 augustus 2021 om 23:23

omdat ik geen idee had wie van de middenvelders Til diep kon gaan sturen. nu eigenlijk nog steeds niet maar vooralsnog pakt het goed uit

5 augustus 2021 om 23:26

Ik begrijp Japie wel. Toevallig deze pot liep het beter. Hoog druk zetten met een lopende 10 werkt beter met een betere Aanspeelpunt ook. Die het verlengt of kan afmaken. (Jørgensen-Toornstra 2017) Hoe ze in het kampioensjaar pressie speelde genoot ik van. Vindt dat ook bij Feyenoord passen. Al deden ze het jaar met z’n allen en had je wel met Kuyt en Karim twee leiders op het veld. Zo’n middenveld heb je nu niet.

5 augustus 2021 om 23:38

@Japie, je zou zeggen Kokcu en Toornstra maar goed die zijn beide ongelukkig in de passing vaak. Vandaag had Toornstra ook veel slecht lange ballen. Zonde krijgt daar terecht ook kritiek op alleen zijn kwaliteit ligt helemaal niet in het spel verleggen maar juist die lopende 10 zijn. Ik ben groot fan van Toornstra maar vind het zonde om hem op 6 te zetten. Kokcu is ook genoeg over geschreven 😉.

5 augustus 2021 om 23:41

Toornstra vind ik ook een goede speler. Kokcu op een goede dag ook alleen heeft die goede dagen te weinig. Wie weet gaat dit middenveld draaien als een tierelier maar ik had toch graag een creatieve middenvelder erbij gezien. Of uit de jeugd of anders aangekocht

5 augustus 2021 om 23:46

Wellicht die Hartjes. Vond dat wel een leuk voetballertje. Met lef en zijn manier van lopen met bal doet me aan Frenkie denken. Maar is dit elftal kwalitatief sterk genoeg om een jeugdspeler op 6 te zetten?! Misschien als deze machine gaat lopen en het makkelijker is voor een talent om zich te ontwikkelen. We gaan het zien. Vond het geen beste pot maar ik heb toch een positief gevoel gekregen.

5 augustus 2021 om 23:54

Toornstra vond ik de slechtste man van het veld vandaag. Hoop dat AEB de kans krijgt op die positie. En Harthes eventueel wat minuten de komende tijd.

6 augustus 2021 om 00:08

@kuyt007 Hartjes is idd wel een leuke speler. hopelijk pakt hij zijn kans. Kokcu vind ik namelijk ook erg wisselvallig en nog niet onmisbaar

6 augustus 2021 om 01:24

@FR010ROTTTERDAM. Ik heb dus de theorie dat Toornstra de opdracht meekrijgt om wanneer de tegenstander ingezakt staat (dus erdoorheen voetballen is lastig), zoals vaak met afvallende ballen na corners bijvoorbeeld, de bal met een curve in te draaien richting 2e paal. Hij heeft het echt zo ontzettend vaak gedaan en die ballen waren ook vaak veel te hard en meteen uit of achter. Dan zou hij zelf toch een keer daar me stoppen zou je denken.

6 augustus 2021 om 03:15

Ik zou je vertellen dat Til nu zijn salaris al bijna terugverdiend heeft @Japie_krekel met deze goals. Hij is dus zeker een versterking gebleken.

6 augustus 2021 om 09:25

Dat kunnen Toornstra en Kokcu prima. Daarnaast hebben we nu 2 verdedigers die een pass naar voren kunnen versturen. Dat helpt ook wel!!!
Ben het wel eens dat een ballasten spits lekker zou zijn, maar dan moet het er wel eentje zijn die ook kan en durft te jagen.

Hartjes zou idd kunnen, alleen hebben we dan echt geen leiders meer in het elftal. Dat missen we op het moment wel echt een beetje!! Veel meer dan creativiteit nog in mijn ogen.

6 augustus 2021 om 09:27

Hoezo vond je het geen beste pot? Van waar we vandaan komen en dan zo snel in het seizoen al een vleugje laten zien van wat we kunnen. Ik vind dat al erg knap!!! Dus zeker een beste pot. Plus we hebben al 5 jaar lang geen uitwedstrijd in Europa gespeeld en Luzern is echt niet minder dan een Heerenveen of Utrecht. Daar winnen we ook niet eventjes 0-3 , met kansen op meer en de hele wedstrijd dominant

6 augustus 2021 om 09:58

@MarksmanFR zeker waar

Echt heel knap hoor als eerste (officiële) wedstrijd. Ik kan die van Senesi nog goed heugen. En je ziet dat door zijn rust het hele team makkelijker kan spelen, veel minder onrust.Til schiet ook opeens uit zijn slof zeg, ongelooflijk.

5 augustus 2021 om 23:21

Senesi-Trauner zal als Senesi blijft echt een heerlijk duo worden. Ook hulden voor Arnesse 5 aankopen gedaan 4 staan er in de basis en de andere is een reserve keeper.

5 augustus 2021 om 23:29

Zeker goed! Jammer dat die niet het geld heeft om echte versterkingen te halen met restwaarde (spelers als Sinisterra). 3.1 miljoen voor Jahanbakhsh, Trauner en Pedersen is voor wat nu lijkt echt een goede slag. Feyenoord heeft ook die ervaring nodig om een beetje bij de hand genomen te worden. De eerste positieve signalen zijn er gelukkig.

100% mee eens, ben niet zo van het snelle oordelen. Volgens vele leek Ie de eerste wedstrijd ook goed, ik vond hem wat onrustig. Maar bij deze jongen zie je gewoon heel veel hele goede dingen, durft vooruit te voetballen, durft vooruit te verdedigen, is rustig, heeft lef. Ik denk dat we hier een hele goede aan hebben maar ook dat Senesi hier heel veel beter van gaat worden.

Ik hoop nog steeds dat Geertruida bijtekent maar met Trauner zie je ook dat Pederson wat beter blijkt. In aanvallend opzicht is er nog wel wat te halen maar die jongen is wel snel zeg.

Ik heb er wel vertrouwen in. Zelfs als er niemand meer halen. Al hoop ik nog op een goede spits en een extra middenvelder. En ik zou Ihattaren nog steeds heel graag zien komen.

5 augustus 2021 om 23:31

Een spits is wel echt een must toch? Je hebt in de aanval al echt niks meer achter de hand, maar Linssen in de spits is niet waar Feyenoord naar toe wil. Misschien dat Geertruida verkocht kan worden en daarmee een verrassing uit de hoge hoed getoverd kan worden voor de spitspositie. Nu wel echt zaak om het geld wat nu gebruikt wordt te investeren in spelers die nog meer geld op gaan leveren. Dan kan Feyenoord weer vooruit kijken.

6 augustus 2021 om 09:29

Zeker een goede spits zou nog heel veel schelen en Linssen of Bozenik zijn echt niet een 8. Alleen ze werken hard, kunnen jagen en zullen in Nederland de 10+ nog wel halen. Dus zelfs zonder een spits heb ik er vertrouwen in! Zeker tegen de wat meer voetballende ploegen, tegen een team dan inzakt dan moet je wel echt met een balvaste spits gaan spelen.

Ik ga echt de polonaise nog niet lopen. Het is echter erg fijn om te zien dat het potentiële niveau niet zo dramatisch is als ik dacht. Het verschil in deze wedstrijd tegenover het mirakel van Drita is niet ALLEEN Trauner. Maar het hebben van 2 goede, harde maar goed voetballende centrale verdedigers is wel een enorme stap vooruit. Wonderbaarlijke aankoop waar ik in zijn geheel geen fan van was maar ik zat, tot nu in ieder geval, gelukkig fout!

Wel blij met Trauner. Rustige kopsterke verdediger die ook durft in te spelen. Misschien niet de snelste ,maar hopelijk met goed positioneren kan hij dit compenseren.

5 augustus 2021 om 23:28

Heb niet de hele wedstrijd gezien, maar mij verbaasd de hosanna rondom Trauner. Zag vaak voorhoede van Luzern hem voorbij rennen alsof hij er niet stond, kon die ruimte echt niet bijbenen.

5 augustus 2021 om 23:33

Viel reuze mee. Hij kreeg een panna op de achterlijn waarbij hij uitgespeeld was en 1 of 2 keer werd de spits in de diepte gestuurd. Aan zijn hele bouw zie je al dat hij het niet van zijn start snelheid moet hebben toch?

6 augustus 2021 om 00:11

En daarnaast heeft hij pedersen naast zich, die is moker snel dat zal ook veel schelen. Ging in het kampioensjaar met Eric en Jan arie achterin ook goed. Werd oom met wat ruimte gespeeld, niet zo veel als nu maar wel wat, maar dat ging door kongolo en karsdorp ook goed

6 augustus 2021 om 05:23

Precies Joost. Ik moest bij die sprint van Pedersen ook direct aan Karsdorp denken. Bevalt me sowieso wel, die Pedersen. Ben blij dat hij gekomen is en niet een Svensson

6 augustus 2021 om 15:40

Ja precies, gewoon het hele jaar laten trainen op de voorzet en aanvallend overzicht en je hebt een hele goede speler, snel, veel uithoudingsvermogen en drive en verdedigend redelijk goed positiespel

Speelt als een verbeterde versie van Botje. Zelfde druk op de tegenstander bij het doordekken, maar niet die neiging om achteruit te lopen of de bal opzij of terug te spelen. Prima!

6 augustus 2021 om 06:38

Nou zijn er veel verdedigers een verbeterde versie van Botteghin. Die zorgde er, zeker de laatste twee seizoenen, met zijn traagheid en belabberde ballen mede voor dat Feyenoord niet van de goal kwam.

6 augustus 2021 om 09:30

Mee eens, maar ik begrijp wel een beetje wat hij bedoelt. Ook botteghin probeerde vooruit te dekken, maar verder is Trauner is alles beter. Zeker met een snelle Geertruida of Pederson naast zich!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren