Feyenoord doet dankzij Guus Til uitstekende zaken in Luzern

Donderdag, 5 augustus 2021 om 22:19Chris Meijer • Laatste update: 22:49

Feyenoord heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League tegen FC Luzern. Door twee doelpunten van Guus Til, die zijn seizoenstotaal daarmee al naar vijf bracht, en treffer van Luis Sinisterra won Feyenoord in Zwitserland met 0-3. Over een week wacht de return, als FC Luzern in De Kuip op bezoek komt.

Slot besloot tegen de bekerwinnaar van Zwitserland - waar Jordy Wehrmann op de bank begon - direct een basisplaats in te ruimen voor de van LASK overgekomen Gernot Trauner. Dat ging ten koste van Leroy Fer, die tegen FC Drita nog in het centrum van de verdediging stond en in Zwitserland genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. De eerste grote kans van het duel was voor de thuisploeg, toen Varol Tasar vrij opdook in het strafschopgebied. Zijn schot ging echter recht in de handen van Justin Bijlow. Feyenoord zette zijn eerste echte kans na negen minuten spelen direct om in een doelpunt.

Sinisterra werd aan de rechterkant van het veld gelanceerd en behield rond het strafschopgebied het overzicht, waardoor hij Til kon bedienen ter hoogte van de strafschopstip. De middenvelder controleerde en schoot vervolgens in de linkerhoek raak. Feyenoord controleerde vervolgens het duel en verdubbelde kort voor de rust de marge. Alireza Jahanbakhsh kreeg de ruimte om op de rand van het strafschopgebied te schieten en doelman Vaso Vasic kon zijn inzet niet volledig keren. Til was er als de kippen bij om in de rebound het leer over de sluitpost heen in het doel te stiften.

Feyenoord kreeg voor rust nog een uitstekende mogelijkheid om al op 0-3 te komen. Sinisterra ontsnapte aan de defensie van Luzern en omspeelde Vasic, maar zag zijn inzet nog van de lijn gehaald worden. In de tweede helft golfde het spel op en neer. FC Luzern liet zich meer zien, maar toonde zich vooral met schoten van afstand. Marvin Schulz schoot in de handen van Bijlow, terwijl schoten van Filip Ugrinic net naast en over vlogen. Aan de andere kant waren de betere kansen voor Feyenoord.

Een schot van Tyrell Malacia werd door Vasic maar ternauwernood uit zijn doel gehaald. Verder dook Feyenoord ook de nodige keren gevaarlijk op in het strafschopgebied van Luzern. Een voorzet van Sinisterra werd maar net op tijd weggehaald door de defensie van de thuisploeg. Kort daarna ontving Bryan Linssen wél de bal in het strafschopgebied, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Met Wehrmann en Fer als invallers binnen de lijnen aan beide kanten liep Feyenoord in de slotfase nog uit naar 0-3.

Nadat Sinisterra als eindstation van een zeer fraaie aanval nog over schoot, kreeg Feyenoord zes minuten voor het einde de derde treffer in de schoot geworpen. Doelman Vasic raakte in paniek toen hij onder druk werd gezet door Jens Toornstra en Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller ontving de bal, omspeelde Vasic en tikte van dichtbij de 0-3 tegen de touwen. Het slotakkoord kwam op naam van Urginic, die de bal plotseling op de pantoffel nam en het leer maar net naast het doel van Bijlow zag stuiteren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door futureboss)

Een hele degelijke overwinning van Feyenoord. En dat nog wel in een Europese uitwedstrijd.

Die Trauner is echt een klasbak, met hem ernaast speelt Senesi ook direct weer een stuk beter. Het hele elftal kan hierdoor met wat meer lef en zelfverzekerdheid naar voren spelen.

Nu zal er natuurlijk wel weer gezegd worden dat Luzern er geen kloot van kon. Toch is deze ploeg beter dan Drita, maar Feyenoord heeft echt een mooie pot gespeeld. Grote en vele kansen gecreëerd.

Duidelijk de hand van Slot te zien.

5 augustus 2021 om 22:25

Tsja, ik vind dat altijd zo'n onzin dat een tegenstander er al dan niet iets van kan. Die lui zijn ook in de positie om Feyenoord z'n positie in de poulefase af te snoepen op basis van de prestaties in de eigen competitie. 0-3 in een uitwedstrijd is gewoon een topresultaat op deze manier en kan Feyenoord alleen maar helpen in de rest van het (europese) seizoen.

5 augustus 2021 om 22:28

Eens hoor, ze hebben het vandaag zelf afgedwongen. En dat cadeautje van de keeper is ook wel even lekker.

Normaal gesproken zit dat altijd tegen bij de Nederlandse clubs. Eerst als Muslera tegen PSV en nu ook deze keeper.

5 augustus 2021 om 22:32

Ook dat cadeautje werd afgedwongen. Mooi om te zien

6 augustus 2021 om 01:03

Ja het zit de Nederlandse clubs tot nu toe echt niet tegen hè? PSV heeft tegen Midtjyland het helemaal zelf afgedwongen, maar tegen Galatasaray krijg je toch 2 goals thuis cadeau, en die eerste goal uit is ook eentje met hele lage xG. Feyenoord kreeg dan heel weinig kansen tegen, maar dat schot wat voorlangs ging eind tweede helft (die hij eigenlijk mee had moeten geven), die gaan er voor mijn gevoel tegen Nederlandse ploegen dan altijd in. En dan zie je het al weer gebeuren.

5 augustus 2021 om 22:25

Deze ploeg wilde voetballen, gaven daardoor meer ruimte weg, waar Feyenoord veel van profiteerde. Moet het eerlijk gezegd nog zien tegen tegenstanders die zich ingraven, maar dit was zeker een positieve wedstrijd😁

5 augustus 2021 om 22:26

Dan wordt het lastiger. Drita was precies zo'n ploeg die zich ingraafde.

5 augustus 2021 om 22:29

Gelukkig graaft geen enkele Nederlandse ploeg ik zo erg in als Drita. Ik zie het wel positief in. Natuurlijk gaan we ons ook een keer stuklopen op een verdedigende speler, maar als we dat met positief aanvallend voetbal doen dan kan ik daar best mee leven.

5 augustus 2021 om 22:48

Genoeg Nederlandse ploegen dat zich ingraaft, zeker in de Kuip.

5 augustus 2021 om 22:56

Klopt wat je zegt, Feyenoord heeft prima materiaal om op de omschakeling te spelen, maar tegen een gesloten verdediging hebben ze het erg lastig en missen ze wat creativiteit, techniek en voetballend vermogen.

6 augustus 2021 om 01:06

Ik las dat Luzern een soort Atletico van Zwitserland was. Met een keeper die ballen over 50 meter op de stropdas legt en een team dat onder alle druk uitspeelt. Maar die spelen lang niet zo naïef als Luzern. En als ze wilden voetballen was het de helft van de tijd een veel te harde bal over de flank. Wat daar het idee achter was begreep ook niemand.

5 augustus 2021 om 22:25

Zeker de hand van Slot te zien. Advocaat had ons lekker laten terugtrekken tot de middellijn. Dit was ten minste leuk om te zien. Lang niet alles ging goed natuurlijk, maar in ieder geval leuk aanvallend voetbal met een plan.

5 augustus 2021 om 22:25

Ja Trauner zorgt voor rust. Verder zie ik veel mensen weer zeggen dat Kokcu matig speelde in aanvallend opzicht, maar speelt als 8 en is zeg maar de verbinderop het middenveld. Bracht de ballen vaak genoeg bij Sinisterra, Til en Jahanbakshs en maakte enorm veel vuile meters, waardoor Feyenoord zo druk kan zetten. Prima potDat hoge druk zetten bevalt me wel, ook zo'n 3e goal, die had vorig seizoen met dat afwachtende spel nooit gevallen. Benieuwd of we hier verder op kunnen bouwen.

5 augustus 2021 om 22:44

Oh echt? Weer op Kokcu? Moet zeggen dat ik hem vandaag gewoon echt zeer degelijk vond.

5 augustus 2021 om 22:47

Ja op Twitter, live meepraten en fr12. Onterecht naar mijn mening.

5 augustus 2021 om 22:49

Was toch ook matig? Moet blij zijn dat hij geen 2e geel krijgt en zijn corners… allemaal matig en rent als een kip zonder kop. Gelukkig dat Trauner er achter stond.

5 augustus 2021 om 22:51

Pff, er moet altijd wel een pispaal zijn lijkt het. Verschrikkelijk.Edit: Zijn eigen voorgeslingerde corners waren inderdaad niet zo goed, maar ik heb veel meer varianten gezien dan dat hij ze zelf voorgaf. Vooral zeiken om het zeiken lijkt het. En verder stond hij juist vandaag bijzonder goed z'n mannetje, stond hij in de organisatie een stuk beter en was hij erg vaak het startpunt van een Feyenoord aanval. Het lijkt hier vaak wel copy paste bij Kokcu.

5 augustus 2021 om 23:08

Typisch Feyenoord ook om altijd een pispaaltje te vinden in een speler uit de eigen opleiding. Wijnaldum, De Guzman, Vilhena… zelfs Van Persie kreeg genoeg kritiek

5 augustus 2021 om 23:43

@sergioramos, dan kijk je echt alleen naar het negatieve. Corners waren slech ja, maar hij rent sowieso niet als kip zonder kop, zette juist goed druk en tsja een 2e gele kaart kreeg hij niet, dus onzinnig om te benoemen. Kijk het artikel op VI ook even over zijn statistieken, dat laat ook zien dat hij gewoon aardig speelde.

6 augustus 2021 om 01:10

Ik ben dus 1 van die mensen die Kökcu echt niks vind. Hij doet dan niet direct echt veel dingen fout maar ik vind hem zo weinig toevoegen. Ik zal hem de volgende keer wat meer als 8 ipv 10 beoordelen, en dan spreek ik je na de return in Rotterdam!

6 augustus 2021 om 06:19

@justinmorris, hij heeft vaak de schijn tegen, maar ik raad je inderdaad aan om eens om de corners en schoten heen te kijken. Daarbij moet hij ook aan de speelstijl wennen denk ik, maar gaat hij naar mijn idee heel belangrijk worden dit seizoen.

5 augustus 2021 om 23:34

Zag er heel goed uit man. Helemaal met je eens wat betreft Trauner. En zo’n stabiel duo heeft ook zijn weerslag op de rest van het team, dat zie je. Ze kunnen ergens op terugvallen.

Netjes Feyenoord 👍🏻

Guus Tilt Feyenoord naar de volgende ronde

5 augustus 2021 om 22:28

Waar zijn die mensen die kritiek hadden op hem? Mondje gesnoerd?

5 augustus 2021 om 22:32

Allemaal met Guus in Tilburg

Hele fijne, goede overwinning van Feyenoord. En eindelijk weer uit puntjes gepakt! Er zaten echt een paar mooie aanvallen tussen. En Til is een gouden transfer gebleken. Was het vorige week nog niet om aan te zien, vandaag leek het ergens op en is de return een formaliteit. Het zou heel fijn zijn als we in ieder geval Feyenoord in de Conference League hebben voor de extra puntjes. PSV gaat in de huidige vorm gewoon poulefase CL spelen met Ajax, AZ verwacht ik wel in de poulefase EL en dan Feyenoord in de Conference League zou heel mooi zijn. Vitesse overtuigde me niet bepaald. En wat worden er ellendig veel voorrondes gespeeld. Feyenoord heeft met de 3 voorrondes al eigenlijk een poulefase gehad voordat ze straks eventueel überhaupt in de poulefase van het 3e toernooi van Europa zitten. Dat is eigenlijk gekkenwerk.

5 augustus 2021 om 22:26

Tegen Benfica moet ik het nog zien maar we spelen erg sterk tot nu toe. Hoop ook echt dat we jullie vergezellen in de CL groepsfase!

5 augustus 2021 om 22:33

Ik denk dat een Benfica niet per se antwoord heeft op het huidige spel van PSV. Daar zit zoveel beweging en energie in. PSV moet zich gewoon op zichzelf richten en niet aanpassen. Benfica had ontzettend veel moeite met Ajax 3 jaar geleden, ik denk dat PSV dat nu ook kan. En ik hoop ook zekerrr dat PSV de poulefase haalt. Ik vind het zo kortzichtig die mensen die hopen dat een Ajax al het geld opstrijkt. PSV moet Ajax financieel en kwalitatief blijven bijbenen want met veel weerstand kunnen beide clubs elkaar alleen maar naar een hoger niveau optrekken.

6 augustus 2021 om 00:54

Kan wel echt anders liggen als er een ploeg weerstand kan bieden. Nu heeft het middenveld (tegen Galatasaray en Midtjyland) zo makkelijk het overwicht dat Götze en de voorste 3 kunnen doen wat ze willen, bij wijze van spreken. Tegen een Benfica en Ajax moet je eerst de slag op het middenveld niet verliezen, als je onder druk komt (dat gaat gebeuren, is ook nog niet gebeurd) moet je het tegen kunnen houden en op zijn minst niet instorten en in de aanval moet je dodelijk efficiënt en nauwkeurig zijn. Potentie is er zeker, maar de komende wedstrijden zijn de echte test.

6 augustus 2021 om 12:49

PSV heeft eindelijk gewoon weer een enorm gebalanceerd middenveld. Die sloper waarvan ik de naam even niet weet, is een speler die je in Europa enorm veel punten gaat opleveren. Van Ginkel is ondanks zijn blessures gewoon een enorm geslepen speler die weet wat er nodig is om op het hoogste niveau te spelen, en aan Götze hoef ik geen woorden vuil te maken denk ik. Die is geboren om op dit niveau te spelen (champions League). Er zijn weinig middenvelden van europese subtopclubs die hier aan tippen. Vooral qua balans zit het enorm goed in elkaar

5 augustus 2021 om 22:32

Inderdaad enorm veel voorrondes. Voordeel is wel dat je hier tegen relatief makkelijke tegenstanders speelt waardoor het erg goed is voor de ranking van NL

5 augustus 2021 om 22:34

Daarbij ben je ook nog eens lekker warmgedraaid voor de Eredivisie met serieuze potjes. Die oefenpartijen voel je niet echt de wedstrijdspanning. Al vond ik Ajax gisteren natuurlijk wel al lekker draaien, je weet nooit precies hoeveel die uitslag waard is. Maar heel fijn dat we lekker als NL zijnde punten aan het sprokkelen zijn ja. Dat is weleens anders geweest.

5 augustus 2021 om 22:35

Ik zie PSV eerlijk gezegd niet winnen van Benfica. Die hadden geen enkele moeite met Spartak Moskou en als kijkt naar welke spelers er bij Benfica rondlopen, zullen zij gewoon favoriet zijn tegen PSV. En het blijven ook Portugezen, wat ook niet bepaald lekker ligt voor NL-teams.

5 augustus 2021 om 22:44

Niet lullig bedoeld, maar aan het team van PSV is op dit moment maar weinig Nederlands. Ik snap dat het nog steeds een Nederlandse club is met Nederlandse tradities, maar hoeveel van de basiself zijn er nou Nederlands of in Nederland opgeleid? In die zin zie ik dus wel een voordeel voor PSV.

5 augustus 2021 om 22:45

Klopt, Portugezen liggen ons echt niet. Tijd om ook maar eens met dat trauma af te rekenen.

5 augustus 2021 om 22:46

Ik zal wel heerlijk meevaren op de hype, maar zoals ik PSV heb zien voetballen in dit tempo, dan horen ze gewoon in de CL thuis. Dan wordt het een club als Ajax sinds 2018 die het iedereen erg lastig kan maken. Natuurlijk, we moeten niet te hard van stapel lopen, maar ik heb echt goede hoop.

5 augustus 2021 om 22:49

Ik hoop als PSV-er uiteraard met jullie mee Probeer ook niet te veel nog mee te gaan met de hype. Seizoen is net begonnen, dus hoeft nog niet veel te zeggen natuurlijk

5 augustus 2021 om 22:56

Ach en Portugal verliest altijd van Duitsland. Dus dat moet goedkomen.

5 augustus 2021 om 22:57

Klopt hoor, ik heb alleen PSV dit al een poos niet zien doen. En al helemaal niet onder Schmidt. Ik denk dat ze dit tegen iedereen kunnen, te beginnen tegen ons komende zaterdag haha. Dat zou weleens een heerlijke kraker kunnen worden zo vroeg in het seizoen.

5 augustus 2021 om 23:05

Puur afgaand op afgelopen wedstrijden zie ik PSV makkelijk winnen zaterdag. De snelheid en creativiteit voorin bij PSV gaat Ajax opbreken.

5 augustus 2021 om 23:21

Punt is alleen dat je alleen maar afgaat op hoe (verrassend) goed PSV is, maar Ajax helemaal niet meeneemt. Er is geen enkele Europese topclub die in de afgelopen 3 jaar makkelijk gewonnen heeft van Ajax, dat eigenlijk ook nog eens deze zomer kwalitatief niets ingeleverd heeft. Dus je statement vind ik erg voorbarig Mikrub. PSV kan prima winnen, ik denk ook dat het een kraker kan worden, maar met eenvoud gaat het denk ik niet gebeuren.

5 augustus 2021 om 23:42

Ga ff ergens anders over zaterdag praten

6 augustus 2021 om 01:00

Ik zie ze wel winnen, maar moeten wel echt heel volwassen spelen om door te stoten tegen Benfica. Dat hebben ze nu 3 wedstrijden op rij gedaan, maar als je onder druk komt en de tegenstander is voetballend (misschien) (gedeeltes van de wedstrijd) beter, ligt alles anders. Ik geef de PSV iets minder kans: 40/60 in het nadeel van PSV.

trauner en pedersen achterin is toch wel ff lekker lijkt het. de een wint al zijn duels, kopsterk en alles naar voor en de ander is bizar snel en loopt alles dicht. tis zeker niet perfect maar die rust achterin scheelt een boel. til en jahanbaksksh gaan we ook veel plezier van krijgen. Kokcu ook goed. had wel graag hartjes gezien ipv van fer.

5 augustus 2021 om 22:26

Vorige week zei je dat de wedstrijd van Feyenoord tegen Drita gewoon hun niveau was. Zie je wel dat ze beter kunnen dan dat

5 augustus 2021 om 22:35

Of Drita is gewoon beter dan we allemaal denken😉

5 augustus 2021 om 22:39

Ja dit zag ik ook niet aankomen. Bizar groot verschil met 7 dagen geleden. Maar ben nu dan benieuwd welke van de 2 het normaal is en welke de uitschieter. Met je geheugen is in ieder geval niets mis 😉

5 augustus 2021 om 23:02

Drita was beter dan feyenoord. Jammer genoeg verloren ze door een paar individuele fouten.

5 augustus 2021 om 22:48

Nu meer vertrouwen in behalen groepsfase dan eerder deze week denk ik hè? . Mooi voor je club man, er zijn weer positieve dingen gaande! Ik vind alleen die Kökcu toch zo matig. Wat doet die nou goed? Geen goede voorzet, geen goed schot, niks!

Prima potje gezien, wat Slot wil wordt steeds duidelijker. Vooral hoe machteloos Luzern was was mooi om te zien. Verdienste feyenoord.

5 augustus 2021 om 23:12

Inderdaad prettig te zien dat hij doorvoert waar hij naartoe wil. Ongetwijfeld zal hij hier en daar nog concessies moeten doen omdat spelers het nog niet kunnen en omdat er nog spelers ontbreken, maar dit is de goede weg. Arnesen weet wat slot wil. Door het uit te voeren wordt pijnlijk duidelijk waar het qua materiaal aan schort

Uitstekende wedstrijd en goed resultaat. Enige smet is dat het "maar" 0-3 is. Trauner maakt een zeer goede indruk en Jahanbakhsh rent zich het apenlazarus. Luzern moet wel ff tegen die coach zeggen dat ie ze af en toe een bal laat wegtrappen.

Perfecte Europese wedstrijd. Zit al een lijn in met het spel, doet Slot prima. Ik vind Toornstra alleen echt te sloom, Sinisterra te wild (geen rendement) en Kökcu heeft echt geen specifieke kwaliteiten. Maar om positief te eindigen: Trauner is een meer dan prima CV (eerste officiële wedstrijd!) en het hele team krijgt daar wat meer rust door. Ook Jahanbakhsh kan gewoon simpel en slim spelen, helpt enorm.

5 augustus 2021 om 22:26

Sinisterra had toch echt een goal en assist vandaag, dat lijkt me genoeg rendement

5 augustus 2021 om 22:30

Tsja, hij had er nog veel meer moeten hebben bij wijze van. Hij heeft veel snelheid maakt gewoon heel vaak de verkeerde keuzes, of ben je het daar niet mee eens? Dat de aanvallers in 3 wedstrijden 1 keer scoren, door een blunder van de keeper, en Til 5x zegt toch genoeg.

5 augustus 2021 om 22:36

Ja dat wel, maar ik snap hem wel. Ik vind hem ook wat blind en druk doenerig. Het is nog niet de Sini van voor zijn blessure. Hopelijk gaan we dat snel weer zien.

6 augustus 2021 om 01:39

Nee en een doelpunt en assist is scorebordjournalistiek. De assist heeft die echt vee te hard en te hoog op Til. De goal krijgt die cadeau. Maar na de 2-0 gaat die ook langs de keeper en als die hem dan teruglegt is het 3-0. Dat bedoel ik eigenlijk met rendement, betere keuzes maken (wat tot doelpunten en assists zal leiden).

5 augustus 2021 om 22:29

Ik ben wel fan van Sinisterra hoor. Ik vind het ook razend knap hoe hij terug is gekomen na zijn blessure. Dat vind ik voorin eigenlijk het grootste zekerheidje. Mooie speler

5 augustus 2021 om 22:31

Ik vind het ook een leuke speler, en vorig jaar na Berghuis de beste denk ik. Maar dan zie ik hem counters om zeep helpen omdat die niet meegeeft, en de keer erop te langzaam naar binnen dribbelt. Het kan gewoon net een stapje sneller en beter, dat is het vooral. Niet dat die slecht is.

5 augustus 2021 om 22:37

Dat laatste wat je zegt kan ik wel mee inkomen JustinMorris. Hij mag af en toe iets sneller handelen en ook meer zijn schoten in de hoeken plaatsen. Hij is een van de belangrijkste spelers van de ploeg maar vandaag schoot ie er 3 in de handschoenen van de keeper die stil bleef staan.

5 augustus 2021 om 22:41

@Wazza. Ja precies. Vind Kökcu bijvoorbeeld geen geweldige voetballer, en Sinisterra heeft wel echt wat. Juist daarom ben ik wat kritischer. En met Linssen en Jahanbakhsh die niet weer speelt ben je wel al snel de gevaarlijkste. Maar dit is gewoon een goed begin en hier kan op worden verder geborduurd. Goed om te zien.

Prima partij. Til gaat er 61 maken. Jahanbaksch heeft het nog niet. Traunier is een geweldige aankoop. Maar je ziet vooral wat Slot wil. Het is leuk om te zien!

Zo dan. Je had hier gewoon 7-0 kunnen winnen vandaag.

Voor het eerst in tijden weer genoten van een wedstrijd van Feyenoord. Ik ben echt blij met Slot. Natuurlijk gaat lang niet alles goed, maar in ieder geval aanvallend voetbal met veel druk. Liever dat we op deze manier een paar keer in het mes lopen dan dat verschrikkelijke voetbal onder Advocaat.

Guus als spits? Laatste 2 wedstrijden 5 goals

5 augustus 2021 om 22:49

Laat hem maar staan waar die staat, gaat wel goed zo. Heeft in die positie denk ik de vrijheid om zo op te duiken en ook op de 16 te wachten als bij de 1-0

5 augustus 2021 om 22:51

Nee dat is niets. Dan kan hij de ruimtes niet inlopen als nummer 10. Zag je ook tegen ADO.

Een prima wedstrijd van Feyenoord, Trauner lijkt er al jaren te spelen ,heeft wel wat weg van Ron Vlaar.

Heerlijk resultaat. Beetje verrast, maar daarom niet minder blij!

Slot Guardiola jaaaa. Feyenoord wint een Europese uitwedstrijd zonder moeite. Heerlijke wedstrijd zonder al teveel moeite. Vind Toornstra wel elk seizoen minder worden en Kokcu staat al 2 jaar stil in z’n ontwikkeling. Trauner rustig aan de bal en zoekt goede oplossingen. Prima spelertje lijkt me.

Leuk dat Feyenoord Til goed in vorm laat komen voor wanneer hij volgende zomer naar Ajax vertrekt :P

On: Ik vind die nieuwe verdediger Traumer echt geweldig spelen, er is zoveel kalmte bij hem in het spel, ik wist niet wat ik zag toen ik de verdediging van Feyenoord zag. Straalde veel dominantie uit en weinig fouten. Til deed het weer goed, die gaat echt wat worden als het team zo blijft.

Trauner werd al uitgelachen voordat hij 1 minuut speelde. Als je ziet wat hij voetballend brengt is echt heel goed.

6 augustus 2021 om 01:14

Ik heb juist best wat positieve meningen over hem gezien, zeker omdat hij boven Ramalho werd verkozen tot beste verdediger in Oostenrijk . Daarnaast omdat hij 1-0 voorstond omdat hij Fer mocht vervangen na die wedstrijd tegen Drita in de Kuip. Heb ik wat gemist?

Wauw. Wat een enorm contrast met de vorige wedstrijd. Trauner man of the match. De juiste man op de juiste plek en iedereen voetbalt een stukje beter. Verder zag ik eindelijk positie spel wat duidt op de hand van Slot. Ook die ene corner zorgt voor variatie. En Til wat een killer!

Solide wedstrijd van Feyenoord met een erg mooi resultaat. Zaten nog wel veel slordigheden waarbij spelers het te moeilijk maakte, maar al met al tevreden. Ook goed voor de algehele gemoedstoestand rondom Feyenoord, want de Derksen's van deze wereld stonden alweer klaar om de nieuwe speelstijl na twee officiële wedstrijden af te schrijven.

Vaak kritisch geweest op Feyenoord maar uitstekend resultaat. Als ze deze lijn kunnen doorzetten (cliche) kan het nog best een leuk seizoen worden.

Traurner wat een baas. Feyenoord is gewoon topfavoriet voor plek 3 en misschien met een beetje geluk top 2 😁

5 augustus 2021 om 22:27

Naja 1 zwaluw… daarnaast staan Ajax en psv wel echt mijlen ver boven Feyenoord en AZ

5 augustus 2021 om 22:31

Nee hoor, daarvoor geven we nog te veel weg. Ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen dit seizoen.

5 augustus 2021 om 22:33

Daar moet je als Feyenoord niet mee bezig zijn. Top 5 is minimale vereiste, maar top 4 realistisch. Maar vooral progressie en een basis voor de toekomst. Dat is wat er gevraagd wordt en dan ga je nog tegen zeperts aanlopen en ook hopelijk genoeg leuke potten spelen.

6 augustus 2021 om 05:31

Ik vind top 4 een vereiste en top 3 realistisch. Vitesse en Utrecht moet je zeker onder je kunnen houden en bij AZ vertrekt er zoveel dat je moet kunnen uitspreken op zijn minst de concurrentie met ze aan te gaan. Ajax en PSV zijn uiteraard nog ver uit zicht

Heerlijke pot voetbal gezien. Trauner is een verademing en Guusje Til is een fenomeen aan het worden! 0-3 is een mooie uitslag maar de score had veel hoger kunnen en moeten zijn! Wat blijf ik toch hopen op een nieuwe spits... Dat zou het elftal pas echt afmaken!

5 augustus 2021 om 22:37

Linssen in de spits is inderdaad wat armoedig. Werkt wel hard, maar schiet er echt geen 15 tot 20 goals voor je in. Ben benieuwd of ze nog iemand weten te strikken.

5 augustus 2021 om 22:55

18 miljoen was ook een prima prijs voor hem.
Spartak was alleen niet de juiste club, waar de trainer ook nog eens gelijk ontslagen werd na zijn komst.

6 augustus 2021 om 01:17

Ik vind 18 miljoen voor een speler die erg afhankelijk is van het systeem en zijn rol daarin, om te renderen (net als Van de Beek eigenlijk een beetje) wel echt veel. 12 goals en 5 assists in de Eredivisie als speler van AZ is wel knap, maar wel 10 daarvan tegen clubs uit het rechterrijtje.

God wat heb ik lang gewacht op een wedstrijd zoals dit... Nog niet eens zozeer qua niveau maar vooral de intentie. Het drukzetten en heb echt een aantal goede acties gezien! Het zal met horten en stoten gaan, maar dit is het enige wat er in het verwachtingspatroon van de supporters. Aantrekkelijk voetbal en met de supporters erachter in de kuip zal deze speelstijl op veel waardering kunnen rekenen. We zijn begonnen maar nu niet weggeven!

Degelijke pot van Feyenoord, had ik niet verwacht na vorige week! Trauner lijkt echt een missing link, nu nog een goeie spits (lastig zat), en ze kunnen oké het seizoen in.

Erg leuke pot gezien zo. Die Trauner is toch wel een verademing ten opzichte van Fer als je deze pot ziet, maar goed, Ie en Spajic speelden ook een prima eerste wedstrijd. Maar al met al geen kans weggegeven en de score had nog een stuk hoger kunnen oplopen, dus ik heb me prima vermaakt. Paar fijne aanvallen gezien ook.

Overigens ook een pluim aan de scheidsrechter, heeft een prima pot gefloten en liet lekker veel doorgaan.

Chapeau Feyenoord, het kan dus wel! Heb de wedstrijd niet gezien maar proficiat, de puntjes zijn binnen. Nu is het alleen een kwestie van afmaken in eigen huis, dat moet te doen zijn. Die Guus Til gaat wel topscoorder worden van dit Feyenoord, die staat echt altijd op de goeie plek, prima huurspeler tot zover, hopelijk voor Feyenoord houd hij dit vast.

Ik denk dat na vorige week dit niemand zag aankomen. Goede overwinning, Til blijkt dus echt een scorer te zijn 😎
Hopelijk weet Feyenoord gewoon de poule fase te halen.

Heerlijke overwinning. Vooral ook omdat die een beetje een “Nederlandse” ploeg was. Dus we kunnen tijdens de competitie iig een leuk Feyenoord zien. Natuurlijk gaan we niet alles winnen, natuurlijk gaat er in aanvallend opzicht nog genoeg fout, maar dit is iig super om naar te kijke . Heb ik eigenlijk al jaren niet meer bij ons gezien.
Die Trauner is ook echt een verademing, zeker als hij dit niveau kan vasthouden. Denkt vooruit, durft te voetballen, daardoor Senesi ook weer 100x beter!
Overigens ; met deze manier van spelen vind ik een Type Bozenik eigenlijk de ideale spits 😳 ben benieuwd of we gaan zien of die er toch wel iets van kan. Maar we voetballen iig met ontzettend veel plezier, werken hard, spelen met lef!! Natuurlijk gaat dat ook nog fout. Maar mocht Geertruida blijven. Dan vertrouw ik onze verdediging ook wel.

6 augustus 2021 om 01:18

Die Bozenik mist denk ik te veel techniek en ‘composure’ om echt van waarde te zijn. Is soms net een dolle fan die op het veld staat en alles op zijn hardst schiet.

Ik heb niets kunnen zien, maar wat een fijne uitslag zeg! En dat na het slechte optreden tegen Drita. Gewoon top, volgende week afmaken en doorrrrr!

Tijd geleden dat ik Feyenoord zo heb zien spelen. Loop nog niet de polonaise want de tegenstander heeft het niveau van Willem II. Vooral blij dat wat de trainer wilt nu ook uitgevoerd kan worden want als het langer duurt is de trainer niet goed wijs met dat wat hij wilt. Vanaf hier verder bouwen en stabiel worden.

5 augustus 2021 om 23:45

Dat hoop ik, dan is de eerste competitiewedstrijd ook te doen

Dit kan wel eens Til z'n seizoen worden. De voortekenen zijn al gunstig. Benieuwd waar Feyenoord gaat eindigen zonder sterspeler Berghuis. Trauner toont kwaliteit. Zou toch leuk zijn als Feyenoord Europees weer eens gaat meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 5 2 1 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
Laatste voetbalnieuws

Slot voert één wijziging door en grijpt terug op drie middenvelders

De opstelling van Feyenoord voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen van woensdagavond is bekend. Trainer Arne Slot voert één wijziging door in zijn basiselftal ten opzichte van de klinkende 0-4 zege...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren