‘Terneergeslagen’ Lionel Messi ‘in shock’ door breuk met Barcelona

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 08:13Chris Meijer • Laatste update: 08:27

Lionel Messi is in shock nadat duidelijk is geworden dat hij niet bij Barcelona kan blijven, zo melden onder meer Mundo Deportivo en Sport. De Catalanen maakten donderdag wereldkundig dat de wegen van de 34-jarige aanvaller en Barça definitief gaan scheiden. Messi is volgens de berichtgeving vanuit Spanje teleurgesteld en had gehoopt dat hij bij Barcelona actief had kunnen blijven.

Messi keerde deze week terug in Barcelona in de veronderstelling dat er een akkoord zou komen over een nieuw contract. Barcelona schreef in een statement dat er een akkoord lag over een nieuwe verbintenis en dat beide partijen graag met elkaar doorwilden, maar dat de contractverlenging door de regels van LaLiga niet kon worden afgerond. Dat hij geen nieuw contract zou ondertekenen, had Messi zelf absoluut niet verwacht.

Sport schrijft dat Messi ‘terneergeslagen’ is door het feit dat hij nooit meer het shirt van Barcelona zal dragen. Volgens Goal heeft de Argentijn donderdagmiddag van Barcelona te horen gekregen dat een contractverlenging er definitief niet inzat, een boodschap die tot grote teleurstelling leidde bij Messi. Vooral omdat de overtuiging was gewekt dat alles in kannen en kruiken was en dat Messi alleen nog zijn handtekening hoefde te zetten.

Op dit moment heeft de aanvaller zelf geen plannen om een statement te maken over zijn vertrek bij Barcelona en wil dat later eventueel in samenspraak met de club gaan doen. Joan Laporta, voorzitter van Barcelona, gaat dat vrijdagochtend om 11.00 uur wél doen op een persconferentie. Tot dusver heeft Messi alle aanbiedingen van andere clubs naast zich neergelegd, omdat het de bedoeling was dat hij alsnog bij zou tekenen bij Barcelona. Goal bericht dat Messi nu gaat luisteren naar andere aanbiedingen en Sport noemt Paris Saint-Germain als voornaamste kanshebber.Gerelateerd

Meer sportnieuws

223 reacties (laatste reactie door jeron)

Ik dacht het in goed overleg was besloten, maar als geld het probleem is voetbalt hij toch een jaar voor maar 10 miljoen of 1 miljoen. Er zijn toch wel manieren om te vinden dat als Messi wilt blijven, hij kan blijven.

5 augustus 2021 om 22:03

Het gaat dus niet om het geld, het gaat er om dat Barcelona geen nieuwe spelers meer mag inschrijven. En Messi geldt nu ook nieuwe speler, omdat ie nu geen contract meer had. Barca mag bv ook geen spelers op amateurbasis meer inschrijven. Dus het gaat niet om het geld. Echt: hij mag dus niet meer bij zijn club spelen, de club van zijn dromen, de club waar ie van houdt. Zelfs niet als ie er gratis zou spelen. Dat moet toch vreselijk zijn voor hem.

5 augustus 2021 om 22:22

Verschrikkelijk. Sorry, maar als je zo'n hart voor de club hebt, laat je het niet komen tot het aflopen van je contract.

5 augustus 2021 om 22:25

Hoezo, net alsof ie wist dat dit het gevolg was? Dat wist echt niemand. (Je kan ook zeggen dat ie de club al een maand geen salaris kost en als ie geblesseerd was geraakt in de Copa, dat ie dan ook de club niks had gekost). Maar kom op, dat dit zou gebeuren wist echt helemaal niemand. En de reden dat het contract niet verlengd was weet jij noch ik. Misschien omdat het een chaos was? Omdat ie wilde helpen? Weten wij veel.

5 augustus 2021 om 22:29

Er zijn echt wel mensen binnen de club die het wisten en met hem hebben gecommuniceerd. Kom op, al die regels staan zwart op wit en hebben al die clubs in bezit.

5 augustus 2021 om 22:32

Ik kan me er dan ook niet aan onttrekken dat dit een beetje administratief geblunder is van Barca’s kant. Of ze dachten dat die regels niet zouden gelden voor Messi en dat ze het wel weer konden regelen, in welk geval het natuurlijk geweldige hoogmoed is.

5 augustus 2021 om 22:33

Hij en zijn valeri wilden het zelf keihard sprlen...en nu zit die op de blaren.

5 augustus 2021 om 22:41

Als er niemand mag worden ingeschreven bij Barcelona, dan kan Depay en de rest ook de biezen pakken toch? Dit is gewoon een geldkwestie. Als Messi echt verliefd is op Barcelona, speelt hij daar gewoon dit seizoen. Centjes, centjes en die onzin er om heen…zelfs zijn vriendje speelt in de spits, komaan FC Messi.

5 augustus 2021 om 22:45

Okydoky die zijn eerder ingeschreven dan Messi. Dit gaat niet om geld

5 augustus 2021 om 22:48

Depay, García en Aguero zijn nog niet ingeschreven als ik het goed heb.

5 augustus 2021 om 22:52

Het gaat allemaal om de centjes….hoger salarisplafond, deal met de Amerikanen of het contract van Messi, het is allemaal gebaseerd op centjes. Heeft niks meer met voetbal te maken, had ook American Football, Rugby of ijshockey kunnen zijn. #kansloos

5 augustus 2021 om 23:09

Dit was twee maanden geleden al bekend dat Barca geen nieuwe spelers in mag schrijven. Maar Messi wil enkel tegen een veel te hoog salaris spelen.

5 augustus 2021 om 23:12

Kan je mij uitleggen hoe t zit, want ik begrijp er helemaal niks meer van. Hoe kunnen depay e.d. dan wel zijn ingeschreven? Als Messi dus voor niks zou spelen hadden ze hem dus al in kunnen schrijven? Depay en Emerson zijn ook nieuw, dus ik snap t niet helemaal. Zeker bij een speler als Messi zorg je dat t geen gevalletje Haller wordt qua inschrijving. Als je t mij vraagt heeft het te maken met het feit dat Messi gewoon niet meer dan 50 procent wil inleveren. De manier waarop t naar buiten wordt gebracht is beter voor beide partijen… lijkt mij een heel sterk verhaal dat Barca anderen kan inschrijven, maar dat Messi net buiten de boot valt.

5 augustus 2021 om 23:13

Kan je mij uitleggen hoe t zit, want ik begrijp er helemaal niks meer van. Hoe kunnen depay e.d. dan wel zijn ingeschreven? Als Messi dus voor niks zou spelen hadden ze hem dus al in kunnen schrijven? Depay en Emerson zijn ook nieuw, dus ik snap t niet helemaal. Zeker bij een speler als Messi zorg je dat t geen gevalletje Haller wordt qua inschrijving. Als je t mij vraagt heeft het te maken met het feit dat Messi gewoon niet meer dan 50 procent wil inleveren. De manier waarop t naar buiten wordt gebracht is beter voor beide partijen… lijkt mij een heel sterk verhaal dat Barca anderen kan inschrijven, maar dat Messi net buiten de boot valt

6 augustus 2021 om 00:36

Depay speelt dus is ingeschreven

6 augustus 2021 om 06:17

Depay heeft alleen oefenwedstrijden gespeeld, maar nog geen wedstrijden in La Liga. Hij en Agüero kunnen niet worden ingeschreven dus mogen niet in la liga spelen

6 augustus 2021 om 09:16

Het heeft alles met geld te maken. De hoogste twee niveaus van Spanje moeten bij de Laliga een begroting voor het komende seizoen inleveren. Hierop staan alle inkomsten en uitgaven. Aan de hand daarvan krijgen ze een budget toegewezen van de Laliga waar ze spelers voor mogen halen. Wanneer er een speler aangetrokken wordt gaat dit van het budget af en als er een speler vertrekt komt dat er bij. Normaal geen enkel probleem voor een club met een omzet van 500mln eur, Barcelona is dan ook gewend om veel risico’s hiermee te nemen. Dat budget werd toch altijd wel gehaald. Echter door de coronacrisis is deze omzet met zo'n 30% gedaald. Hierdoor heeft Barcelona flink moeten bezuinigen en we hebben het afgelopen jaar met zn alle veelvuldig kunnen gelezen hoe dat is gegaan. Nu is het zo dat Messi en Barcelona heel erg lang hebben onderhandeld over een nieuwe verbintenis en in de tussentijd zijn nieuwe spelers aangetrokken zoals Depay. Deze bedragen gaan van het budget af. Dat budget is nu niet toereikend om Messi nog te kunnen inschrijven. En aangezien Messi niet voor minder wil blijven stopt het hier. Echter moet ik nog zien of Messi ook daadwerkelijk gaat vertrekken.

De voorzitter van de Laliga is gevraagd om een oogje dicht te knijpen. Dat zal hij waarschijnlijk niet doen want deze regel is met veel politieke druk tot stand gekomen omdat de clubs in spanje er in het verleden een zooitje van hebben gemaakt. Echter nu afscheid wordt genomen van Messi zijn er wellicht rijke Barcelona fans die willen helpen. Als zij het verschil bij willen leggen zal de voorzitter van de Laliga eerder bereidt zijn een oogje dicht te knijpen. Officieel is de termijn verlopen maar het kost naast Barcelona ook de Laliga veel inkomsten o.a. uit TV rechten en sponsorgelden als Messi niet meer in Spanje voetbalt. Als hij naar Parijs gaat heb je grote kans dat met name uit Azie veel fans met hem mee overstappen. Bovendien als externe garant wil staan voor zn salaris is er vast wel een mouw aan te breiden. Anders wellicht met sponsoring direct naar Messi zelf en dat hij minder van Barcelona krijgt.

Of Messi doet nu water bij de wijn. Als ik 34 zou zijn met een bankrekening zoals hem ga je toch voetballen om je plezier en niet meer voor het geld. Als Barcelona zn grootste liefde is en die zitten door Corona in zwaar weer dan doe je toch water bij de wijn? Ik moet het nog zien of ie daadwerkelijk vertrekt. Duidelijk is wel dat ook Laliga er mee in zn maag zit en dat ook die willen kijken voor een oplossing. Misschien een combinatie van beide opties die ik zojuist noemde.

6 augustus 2021 om 11:26

Honger naar nog meer miljoenen is bij hem verslavend.

6 augustus 2021 om 11:40

Ik denk ook dat het niet voorbij is met Messi in Barcelona. Er zal nog wel een investeerder of geldschieter in gaan springen.

5 augustus 2021 om 22:04

Dit is zo'n film die na de aftiteling dus nog gewoon door gaat. Misschien heeft Barcelona wel offers van Laliga moeten doen, en spelen ze nu blufpoker.
Het filmpje van Messi stond ook verbazingwekkend snel online.
Vingers gekruisd dan nog maar.

5 augustus 2021 om 22:21

Ik verwacht ook dat dit een staaltje blufpoker is van Barcelona en Messi

5 augustus 2021 om 22:08

Goed gedaan miljardair geworden de club heeft alles gedaan voor hem en dan zo je rug toekeren. Ik zie het punt niet dat een transfer vrije speler moet vertrekken?

5 augustus 2021 om 22:11

De club heeft zeker alles gedaan, zelfs een bureau ingeschakeld om hem online zwart te maken. En daar nog flink voor betaald ook. Laten we nou niet doen alsof barca een model club is geweest de laatste jaren

6 augustus 2021 om 06:39

Wiezie, het punt is dat hij geen contract meer heeft dan.

5 augustus 2021 om 22:16

jullie hebben de nieuwe Messi al in huis met Memphis

5 augustus 2021 om 22:31

Memphis mag niet de veters van Messi vastmaken

6 augustus 2021 om 00:59

Dat kan ook niet, Messi zit niet meer in de kleedkamer.

6 augustus 2021 om 08:48

@Hangover.
Thanks. Een glimlach tijdens mijn koffie😁

Misschien had je dan water bij de wijn moeten doen Lionel.Edit: Wat meer water bij de wijn.

5 augustus 2021 om 22:07

Heeft hij gedaan, 50% van z’n salaris ingeleverd. Messi en Barca waren er ook gwn over eens, maar regelgeving zit dit dwars.

5 augustus 2021 om 22:09

In andere woorden: Barca en Messi maken een deal die ze helemaal niet hadden kunnen maken.

5 augustus 2021 om 22:16

@Delpay96 - Niet genoeg dus. Toch hilarisch dat hij 50% zou inleveren, en dan alsnog veruit de best betaalde speler van Barcelona zou zijn? Dat durf je toch niet te vragen aan je club als je weet dat zij het zo moeilijk hebben? Al helemaal niet als je zogenaamd zoveel van de club zou houden.

5 augustus 2021 om 22:18

Barcelona heeft hem volgens dit artikel voorgelogen dat die deal wel kon.

5 augustus 2021 om 23:26

Je doet net alsof 50% niets is. Even de helft van je salaris afstaan is gewoon een groot offer.

5 augustus 2021 om 23:39

Ik denk dat het niet uitmaakt in de context van iemand die voor de rest van zijn leven financieel onafhankelijk is. Of hij de rest van zijn leven nog maar 1 euro verdient of 100 miljoen, dat zal voor zijn persoonlijke geluk waarschijnlijk weinig uitmaken. Hij zal honderden miljoenen aan vermogen hebben, wat met degelijk vermogensbeheer makkelijk ook nog miljoenen per jaar aan inkomsten oplevert.
Voor de rest van ons simpele zielen is 50% zeker een gigantisch offer.

6 augustus 2021 om 00:23

50% van zijn salaris is nog steeds 80 miljoen doe nou niet zielig met alsof het niets is. Die gast heeft de afgelopen jaren zo belachelijk veel geld verdiend dat is gewoon schandalig.

6 augustus 2021 om 04:37

Als je al ruim een miljard heb verdient over je loopbaan dan merk je niks van die salarycut van 50%

6 augustus 2021 om 09:28

@lierse1997
Barcelona is er vanuit gegaan dat ze diverse spelers zo eventjes zouden verkopen. Helaas was er geen interesse, die spelers presteeerde al een tijdje niet meer.

Kom op Messi. Als je echt teleurgesteld bent doe je water bij de wijn.

5 augustus 2021 om 22:07

Veel mensen begrijpen niet hoe het zit. Of willen het niet begrijpen. Dus dat ze niet beseffen dat dit niet om geld gaat, ligt echt aan hen en daardoor niet je je niet op de kast laten krijgen Messi 😉

5 augustus 2021 om 22:08

Messi heeft al zo ontzettend veel geld bij elkaar verdiend in zijn carriã¨re, dat als hij echt zo van Barcelona had gehouden, gewoon water bij de wijn had gedaan. Vind dit gedrag van Messi een beetje huilen om te huilen

5 augustus 2021 om 22:11

Formus, ik weet niet of je sarcastisch bent, maar hoe kun je zeggen dat dit niet om geld gaat? Het gaat alleen maar om geld. Messi wou blijven tegen een salaris wat Barca hem volgens de regels van La Liga niet kan bieden. Dan gaat het toch wel om geld

5 augustus 2021 om 22:11

Ik vind dat Madridista gewoon gelijk heeft. Waarom moet hij nog zoveel geld verdienen. 20 miljoen per jaar oid zou prima moeten zijn. De president die nu de scepter zwaait moet de puinzooi opruimen. Hoe alles precies in elkaar steekt weet ik niet, is niet te volgen voor mij wat daar allemaal aan de hand is. Maar hij is al zo ontzettend rijk. Hij had en kan zelfs alles er moeten doen om bij Barca te kunnen blijven. Dat is hoe ik er tegenaan kijk en die Madrid supporter blijkbaar ook.. heeft niks met trollen te maken. Messi van begin tot eind bij Barca zou geweldig zijn maar helaas. Daarnaast snap ik wel je frustratie en verdriet waaruit jouw reactie voortvloeit..

5 augustus 2021 om 22:13

Marseillefan, maar het gaat niet om het geld. Maar het lijkt dat jij dat ook gemist hebt aan je reactie hieronder te zien. Messi kan gratis willen spelen, maar zelfs dat mag niet omdat Barca geen nieuwe spelers meer mag inschrijven. Capiche?

5 augustus 2021 om 22:13

Ik vind dat Madridista gewoon gelijk heeft. Waarom moet hij nog zoveel geld verdienen. 20 miljoen per jaar oid zou prima moeten zijn. De president die nu de scepter zwaait moet de puinzooi opruimen. Hoe alles precies in elkaar steekt weet ik niet, is niet te volgen voor mij wat daar allemaal aan de hand is. Maar hij is al zo ontzettend rijk. Hij had en kan zelfs alles er moeten doen om bij Barca te kunnen blijven. Dat is hoe ik er tegenaan kijk en die Madrid supporter blijkbaar ook.. heeft niks met trollen te maken. Messi van begin tot eind bij Barca zou geweldig zijn maar helaas. Daarnaast snap ik wel je frustratie en verdriet waaruit jouw reactie voortvloeit..

5 augustus 2021 om 22:14

AmazingNinja, lees mijn reacties hier maar voor de verdere uitleg, maar kortweg: Barça mag geen nieuwe spelers meer inschrijven. En Messi geldt als nieuwe speler. Al speelde ie gratis. Mocht ook niet.

5 augustus 2021 om 22:15

Formus jij hebt echt een bord voor je kop. En Messi_123 jij ook, ik weet dat je nog emotioneel bent. Door financien mag Messi niet tekenen. Als Messi gewoon zijn salaris drastisch verlaagt is er dus niks aan de hand.

5 augustus 2021 om 22:16

Misschien als Messi zn contract niet liet aflopen omdat hij meer wilde verdienen dan had hij nu niet teleurgesteld hoeven zijn

5 augustus 2021 om 22:16

Formus ze mogen wel nieuwe spelers inschrijven. Alleen niet voor dat geld. Het gaat om financiele obstakels. Staat nota bene in het statement van Barcelona

5 augustus 2021 om 22:18

Hahah Messi_123 Real haters? Ik neem het in deze gewoon op voor de aartsrivaal, namelijk Barcelona. De vorige voorzitter heeft er een potje van gemaakt.

5 augustus 2021 om 22:21

Het draait alleen maar om geld. Door Messi kunnen ze geen nieuwe spelers inschrijven omdat ze dan over het salarisplafond gaan. Zonder hem kunnen ze dat wel doen lijkt het. Als Messi dus gratis speelt dan kan hij wel gewoon ingeschreven worden.

5 augustus 2021 om 22:22

@Formus dtr klopt niet. Barca mag zo veel spelers inschrijven als ze willen zolang ze maar binnen het salarisplafond (bepaald door de Spaanse bond) blijven. Als Messi het echt had gewild had hij dus gewoon kunnen blijven. Hij levert nu de helft in, maar hij verdient nog steeds 2 of 3 keer zo veel als Griezmann, die volgens mij de op één na best betaalde speler in Spanje is. Om dan maar op de rest in te haken; ik neem mensen sowiezo al niet serieus als ze woorden als haters, disrespect etc. gebruiken, maar het sloeg nu ook helemaal nergens op omdat R.madridista hier wel een punt heeft.

5 augustus 2021 om 22:24

@ Formus jij snapt het niet. Barca mag wel nieuwe spelers inschrijven op het moment dat ze het salarishuis verlagen. Nu dat Messi niet meer onder contract staat voldoen ze aan de salarisregels van La Liga. Dus als Messi bij wijze van voor 10 mil per jaar zou gaan spelen, dan mogen ze Messi wel degelijk inschrijven.

5 augustus 2021 om 22:26

@R.madridista sorry maar dit moest ik ff zeggen, ik zei dit omdat ik het gewoon heel jammer vindt dat messi weggaat, niet te serieus nemen wat ik zei, ik ben gewoon verdrietig dat messi weggaat

5 augustus 2021 om 22:29

Lierse, AMadrid en AmazingNinja bedankt voor het verduidelijken. Formus is in de veronderstelling dat Barcelona helemaal geen spelers mag inschrijven maar daar klopt geen bal van. Mits Barcelona niet over het (strenge) salarisplafond van La Liga gaat mogen ze Messi gewoon inschrijven. Elke dag voor het hele jaar, aangezien Messi transfervrij is. Schrijnend hoe jij iedereen de les probeert te lezen met argumenten die nergens op gebaseerd zijn en leugens.

5 augustus 2021 om 22:30

Messi_123 Helaas is het zo, er is nog een kans dat hij toch tekent, maar ik denk het niet. Als je echt het beste voor de club wil, is het vertrek van Messi op de lange termijn goed voor Barcelona

5 augustus 2021 om 22:32

Is dat niet afgelopen week opgelost? Ik meen dat daar een artikel over is geplaatst. Want memphis en aguero zijn inmiddels ook officieel speler van Barcelona. Dus wat is het verschil tussen die 2 en Messi?

5 augustus 2021 om 22:33

Barcelona is destijds akkoord gaan met t salaris van Messi
Dan hadden zeoeten zeggen sorry gaat m niet worden

5 augustus 2021 om 22:36

Ik vind dat Madridista gewoon gelijk heeft. Waarom moet hij nog zoveel geld verdienen. 20 miljoen per jaar oid zou prima moeten zijn. De president die nu de scepter zwaait moet de puinzooi opruimen. Hoe alles precies in elkaar steekt weet ik niet, is niet te volgen voor mij wat daar allemaal aan de hand is. Maar hij is al zo ontzettend rijk. Hij had en kan zelfs alles er moeten doen om bij Barca te kunnen blijven. Dat is hoe ik er tegenaan kijk en die Madrid supporter blijkbaar ook.. heeft niks met trollen te maken. Messi van begin tot eind bij Barca zou geweldig zijn maar helaas. Daarnaast snap ik wel je frustratie en verdriet waaruit jouw reactie voortvloeit..

5 augustus 2021 om 22:39

TheChosen1, ik weet niet of dat zo is, moet ik nog even uitzoeken, maar als het zo is, heeft dat een logische verklaring. Zonder Messi zal Barcelona waarschijnlijk niet over het salarisplafond heen gaan. Messi was toen namelijk transfervrij. Messi kan nu niet ingeschreven worden, anders zijn ze over het salarisplafond heen.

5 augustus 2021 om 22:49

E.madridista, je hebt helemaal gelijk. Als Messi echt zo ontdaan is en echt bij Barca wilt spelen en Barca wilt helpen dan speelt hij bij wijze van spreken voor niets. Maar het is geen Toti hé... dat soort clubliefde bestaat niet meer. Als hij het wel doet alle respect dan...

5 augustus 2021 om 23:02

Ja Ajax33 ken jij het verhaal van Joseba Etxebarria? Die in zijn laatste jaar bij Bilbao gratis speelde. Messi hoeft dit niet te doen. Maar je salaris verlagen naar een betaalbaar bedrag is ook niet zo moeilijk als je echt van de club houd.

5 augustus 2021 om 23:25

Ajax33, heeft Totti dan gratis gespeeld voor Roma? Meer dan 20 jaar bij de club blijven is geen club liefde meer? Wat is het dan? Kon bij City, PSG meer verdienen. Maar voor sommige is het nooit goed. Dat Messi zoveel verdient is ook meer dan terecht. Messi is dan ook niet het probleem van het salarisplafond maar dat is de gehele salaris huishouding.

6 augustus 2021 om 00:10

Niemand zegt dat Messi gratis moet spen Thamike. Als Barcelona in financiele problemen zit en je houdt van de club lever je gewoon fors in. En niet dat je boven het salarisplafond uit blijft stijgen, maar 20 miljoen per jaar is meer dan genoeg

6 augustus 2021 om 00:36

20 miljoen per jaar gast het gat niet dichten en komen ze alsnog niet rond. Dat is het hele probleem. Dus moet je niet vergeten dat al zou Messi bijna gratis spelen je er nog niet bent en hij dus ook snapt dat je in een team komt die alleen maar inboet op kwaliteit. Het is nogmaals niet zo simpel als 20 mio salaris en alles komt goed. Dat is gewoonweg niet zo.

6 augustus 2021 om 01:12

Waarom niet Thamike? Ze mogen Messi opnieuw inschrijven voor 1/4 van zijn salaris dus 25 miljoen. Daarbij zijn er spelers verkocht en worden er nog spelers verkocht. Hiermee ga je het gat van het plafond echt wel dichten hoor.

6 augustus 2021 om 04:39

Messi_ is gewoon een kleinkind als hij al real Madrid logo alleen ziet word hij helemaal wild. Dit is financieel gewoon het beste voor Barca,sportief niet maar zolang Messi blijft graaien en je geen prijzen wint is hij gewoon een grote kostenpost.

6 augustus 2021 om 08:01

Beste Formus, waarom snap je het nou niet? Ze moeten binnen het salarisplafond blijven, dat was vanaf dag 1 al bekend. Ze hebben blijkbaar te weinig bezuinigd, dus mag er niemand ingeschreven worden, ook de nieuwelingen niet. Maar ze hebben nog tijd zat, ontsla desnoods een paar spelers, dikke onkostenvergoeding en rechtzaken, of verhuren kan natuurlijk ook gewoon, maar waar een wil is een weg en als Messi dan voor een appel en een ei wil spelen, schrijf je hem als eerste in. Tadaaa er is echt wel een oplossing, kapitaalvernietiging ten top, maar daar zijn ze bij barca goed in.

Ik denk dat de voorzitter dit nu gebruikt om het de schuld van La Liga te doen lijken…ego blijven overeind en afwachten wat er gebeurt.

6 augustus 2021 om 08:53

Thamike ik zeg bij wijze van spreken! Ik zeg nergens dat Toti gratis heeft gespeeld maar Toti wilde nergens anders spelen. En het had me niet verbaasd als Roma in deze situatie zou hebben gezeten dat Toti voor niets zou hebben gespeeld!

6 augustus 2021 om 09:51

Formus, ga je nog reageren nadat je zo betweterig iedereen de les hebt proberen te lezen met valse info? Niet echt netjes namelijk om niet te reageren nadat je zegt dat mensen er niks van snappen. Lijkt wel alsof je verdwenen bent ineens

5 augustus 2021 om 22:17

Dat heeft hij gedaan. Het was gewoon praktisch onmogelijk hem te behouden zonder die deal van 2.7 miljard. Barcelona is daar echter niet echt fan van door de super league, dus ja dan moesten ze kiezen.

5 augustus 2021 om 22:41

Nounou Lierse noem je dat water bij de wijn? Alsnog verdient hij 3x meer dan bijvoorbeeld een Griezmann of De Jong. Ga gewoon de grootverdiener blijven, maar neem genoegen met 20 miljoen. Of neem een voorbeeld aan Joseba Etxebarria die ondanks dat hij niet zoveel verdiend heeft in zijn carriere, toch zijn laatste jaar gratis speelde voor Bilbao. Dat is pas clubliefde

5 augustus 2021 om 22:46

50% Inleveren noem ik inderdaad water bij de wijn doen ja. Had uiteraard meer kunnen zijn, maar hij heeft echt wel water bij de wijn gedaan.

5 augustus 2021 om 22:49

Niet genoeg kennelijk. Hij heeft water bij de wijn gedaan, maar als hij echt teleurgesteld was en echt wilde blijven, kon hij gewoon genoegen nemen met wat minder geld. Tuurlijk hoeft hij niet net als Etxebarria voor gratis te spelen, maar kom op zeg heeft hij niet genoeg verdiend in zijn carriere? Dan kan ik hiervoor echt geen sympathie opbrengen.

Had je maar geld moeten inleveren, heel ongeloofwaardig dit. Jammer vinden dat je niet verder kan bij Barca terwijl ie zelf had kunnen bijdragen om te blijven

5 augustus 2021 om 22:04

Misschien moet het anders geformuleerd worden: het jammer vinden dat je voor 75 miljoen (netto?) Niet door kan bij barca.

5 augustus 2021 om 22:05

Hij heeft al aangegeven voor de helft te willen spelen
Al zal dat nog eenmooie cent zijn

5 augustus 2021 om 22:07

Kan ook Laliga zijn die met absurde eisen kwam. Laliga gaat nu ook hun smaakmaker en een bepaalde zekerheid aan inkomsten verliezen. Misschien wel blufpoker van Barca.

5 augustus 2021 om 22:11

Nog steeds 50 miljoen per jaar, is nog gigantisch veel geld... Echt water bij de wijn heeft hij nou weer niet gedaan...

5 augustus 2021 om 22:17

Wij weten de echte feiten niet. Ik las net ergens dat Barca zelf geen amateurspelers kan/mag inschrijven.
We gaan het meemaken hoe deze soap af loopt.

5 augustus 2021 om 22:18

50% is niet water bij de wijn? Weet niet wat voor wijn jij drinkt...

5 augustus 2021 om 23:09

Vraag is dan wat de bron is. Formus riep het hierboven een paar keer, zonder bron, en de rest denkt er ongeveer anders over. Ik vind het verhaal over het salarisplafond wel plausibel. Als je daar onder blijft, kan je spelers inschrijven. Kom je er boven, dan niet. En met Messi zitten ze er boven.

5 augustus 2021 om 23:31

De simpliciteit van de vele mensen hier is bijzonder te noemen. Messi doet water bij de wijn nadat hij al maanden minder salaris heeft ontvangen was hij bereid 50% in te leveren bij zijn nieuwe contract. Dat is gewoon een hoop en wetende dat hij extreem veel opbrengt.

Daarnaast is het niet ineens Messi zijn salaris maar de bijgestelde/verscherpte regels van La Liga. Was dat voor Barcelona in het seizoen 2019-'20 nog 671 miljoen euro, voor de komende jaargang is dat verlaagd naar 347 miljoen.

Dat is dus een aanzienlijke verlaging. Barca heeft met haar dure huishouding dus een grote uitdaging gehad om daar flink in te korten door spelers te verkopen en goedkopere en transfervrije spelers te halen. Dus dat simpele “ dan levert ie toch wat in” is echt niet de oplossing en slaat nergens op.

6 augustus 2021 om 07:51

Natuurlijk slaat dat wel ergens op. Hij is teneergeslagen? In shock zelfs? Voor je grote liefde doe je het desnoods gratis om de club boven het hoofd boven water te houden. Die man heeft zoveel opgestreken dat hij en z'n familie het al nooit op gaan krijgen. Liefde zit hier echter niet in het hart, maar in de portemonnee.

Dan speel je toch een jaar voor minder? Snap die selectieve verontwaardiging van Messi dan niet zo. Zal nu wel opduiken bij PSG want daar is het meeste geld te verdienen. Optie 2 zal dan wel City zijn.

5 augustus 2021 om 22:07

Optie2 lijkt mij eerder Chelsea dan City, City heeft zojuist een flinke smak gemaakt met Grealish wie inprincipe op dezelfde posities als Messi uit de voeten kan. Naast PSG en Chelsea houd het overigens wel op voor Messi.

5 augustus 2021 om 22:12

Misschien naar de VS? Zo veel opties zijn er inderdaad niet dus ik zou het niet helemaal uitsluiten.

5 augustus 2021 om 22:15

Voor Messi hoef je geen aankoopsom te betalen in tegenstelling tot Grealish. En Messi zou ook prima in de spits kunnen.

5 augustus 2021 om 22:17

Met alle respect, maar je gaat toch niet als Messi zijnde bij Chelsea spelen? PSG of anders lekker met vervroegd pensioen. Onder Pochettino spelen en met je vrienden Neymar en Di Maria lijkt mij een stuk leuker dan bij Chelsea. But i could be wrong

5 augustus 2021 om 22:20

@amadrid1991 Geen gekke gedachte maar iets zegt mij dat Messi dat niet ziet zitten, volgens mij wilt hij het liefst schitteren in Europa maar we zullen zien.

@bundesligafan Dat klopt zeker maar je moet hem wel een contract geven en we weten hoeveel hij ongeveer wilt gaan verdienen .. hij kan uiteraard in de spits spelen maar ik weet het niet, als Grealish zojuist geen contract had getekend dan had City hem echt moeten halen, nu word het gewoon veel te druk bij City voorin.

5 augustus 2021 om 22:22

Een jaartje spelen in de MLS en dan volgend jaar terug naar barca als de regels minder streng zijn?

5 augustus 2021 om 23:11

@Max weten wij veel waar Messi zin in heeft. De ene wil avontuur, de ander de beste competitie, de derde het meeste geld. Messi zelf weet het misschien nog niet eens.

5 augustus 2021 om 23:50

De CL winnaar is te min, maar Barcelona dat al jaren niet meer in de buurt is geweest wel?

Ik geloof er geen snars van, voetbalt gewoon bij barca straks

5 augustus 2021 om 22:05

Dat denk ik ook, leest gewoon te raar dit.
Kan hij ook eindelijk bij een club met zijn vriend Aquero spelen, kunnen ze je geen contract aanbieden.

5 augustus 2021 om 22:06

Dat zal lastig worden, er is nu gedonder met de Laliga deal met CVC. Barcelona en Real willen die deal niet. Dat heeft nu meer voorrang omdat andere clbus dat geld ook ahrd nodig hebben. Het vertrek van een 34-jarige Messi is dan eventjes van midner belang voor laliga.

6 augustus 2021 om 01:31

Barca heeft alle mogelijkheden bekeken, en bij geen enkele komt eruit dat Messi kan blijven.

Kijk hoe ze hen hele socialmedia kanalen volgooien met “Messi bedankt” filmpjes.

Lijkt me niet dat ze overal afscheid van hem nemen, als het nog teug te draaien valt, niet?

6 augustus 2021 om 06:04

Clubliefde? De club zet hem gewoon op straat. Even de feiten op een rijtje: hij krijgt een deal aangeboden waar hij mee akkoord gaat. De club smeert die overeenkomst breed uit in de pers, waarna Messi op vakantie gaat. Even later krijgen we een persbericht waarin Barcelona Messi bedankt voor zijn bijdrage. Volg je nog?

Vreselijk voor de Barca fans, maar je kan moeilijk bwv 3/4 van de selectie verkopen om Messi te houden, slaat nergens op vind ik.Als ik hem was zou ik lekker naar Argentinië gaan, club waar hij begonnen is, gezien de salaris eisen van Messi bij Barca heb ik niet het idee dat hij een contract gaat tekenen die niet alleen om het onderste uit de kan gaat, we zullen zien waar hij op duikt.

6 augustus 2021 om 00:10

Ik moet nog maar zien of ie überhaupt nog in Argentinië opduikt. Hij is op z'n 12e of 13e bij Barcelona terecht gekomen en heeft nooit zijn debuut gemaakt in een shirt van de Argentijnse voetbalclub waar hij tot zn 12e speelde (Newels Old Boys?). Ik zie hem eerder opduiken in Frankrijk (PSG) of Engeland (City) of als echte outsider in de MLS.

Eigenlijk is dit allemaal best sneu... Zonde!

Jammer voor Barcelona en Messi. Einde van een schitterend tijdperk. Gelukkig staan altijd nieuwe helden op, ik ben benieuwd of er een soortgelijke speler komt! Daarbij ook zeer benieuwd waar hij nu nog gaat spelen..

Ja dit is natuurlijk de makkelijkere oplossing voor Barcelona. Dat megasalaris kunnen ze echt niet meer betalen, de vruchten van jarenlang roekeloos beleid. Die andere spelers met monstersalarissen raken ze ook echt niet kwijt nu, geen ruimte voor Messi dus.

Nog steeds onwerkelijk. Benieuwd naar de persconferentie van Laporta morgen. Kijken wat die te zeggen heeft. PSG lijkt mij de meest logische optie. Is ook de enige club die zijn salaris kan betalen. Die laten Mbappé dan gaan als Messi komt.

Ik heb wel medelijden met Koeman. Sinds die daar zit gaat de club van kwaad tot erger en nu dit. Ben benieuwd of er nog iets zal volgen. Maar ben bang dat 1 van de beste combinaties ooit echt ten einde komt.

Tja Messi. Je bent de beste voetballer ooit. Je hebt Barca die een top 10-5 club ter wereld was, top 3 van gemaakt. Je hebt alles gewonnen met Barca. Barca heeft jou al het mogelijke geld gegeven. Als je echt van Barca houdt, ga je er 1 seizoen voor €1 per week spelen. De huur betalen lukt nogsteeds wel.

5 augustus 2021 om 22:38

Wonnen ze voor Messi met Ronaldinho ook niet al de CL. Vind dat je redelijk overdrijft.

6 augustus 2021 om 00:17

Daarom ook top 10-5. Ze waren al wereldtop, maar Messi heeft er absolute wereldtop van gemaakt. Kan je niet ontkennen met 4 CL’s in zijn periode.

6 augustus 2021 om 09:08

Onbegrijpelijk dat mensen niet goed lezen. Al gaat hij akkoord om gratis te spelen, dan nog gaat het niet gebeuren. Door de regels mag Barca geen nieuwe spelers vastleggen. Aangezien hij op het moment geen contract is valt Messi onder de categorie 'nieuwe spelers'.

6 augustus 2021 om 09:19

Dan heb je zelf toch iets niet goed gelezen. Ze mogen geen spelers inschrijven omdat ze boven het salarisplafond zitten. Daarom kan Messi geen nieuw contract tekenen want dan zitten ze boven dat plafond. Als hij gratis zou spelen dan heeft hij geen enkele invloed op het salarishuis en zou dat dus geen probleem vormen.

6 augustus 2021 om 10:04

Aangezien ze al boven het salarisplafond zitten, mogen ze dus geen nieuwe spelers vastleggen. Dus ze kunnen niks, ook al wil Messi gratis voetballen.

Begin steeds meer te denken dat dit een politieke zet van Laporta is om Tebas onder druk te zetten en om evt de regels voor Barca te versoepelen. Ben dan wel benieuwd wat Tebas gaat doen in dat geval, de integriteit van de competitie op het spel zetten of een duidelijke grens neerzetten en laten zien dat regels regels zijn.

5 augustus 2021 om 22:05

Of juist is dit misschien het plan van Laporta. Messi willen laten gaan, verder opnieuw bouwen aan het team. Alleen Messi weg pesten zou geen enkel fan accepteren. Middels de strenge regels van Tebas en co is het vertrek mogelijk gemaakt aangezien ze Messi niet konden inschrijven. En barca kan prima verder met Memphis, Griezzy en co. Tsja wie weet. Zullen we nooit weten ben ik bang.

5 augustus 2021 om 22:08

Tebas had al een oplossing, de deal met CVC. Nu wil Barcelona die deal niet. Daarmee ligt de bal bij Barcelona, ze willen geen deal met CVC die hun van de problemen af zou helpen en waarmee ze Messi kunnen betalen. Maar ze zijn niet zelf in staat om aan de voorwaaarden van Laliga te voldoen.

5 augustus 2021 om 22:23

Zo een deal maakt hen afhankelijk van Tebas en La Liga. En dat wil Barcelona niet, want Tebas is een enorme tegenstander van de super league.

5 augustus 2021 om 22:36

Dat begrijp ik echter dan werkt Messi gebruiken als leverage niet meer. Ik vermoed dat men daarom maar gekozen heeft Messi definitief te laten gaan om de komende jaren aan een nieuw Barcelona te gaan bouwen. De Super League is definitief van de baan, de Engelse clubs zijn afgehaakt. Eigenlijk is de PL al de Super League op zich met al die grote clubs.

5 augustus 2021 om 22:25

Je kan toch geen regels gaan plooien als de club die moet besparen vrolijk nog meer spelers zit aan te trekken? Als Barcelona nu al een heel deel had bespaart en bij wijze van spreken Messi net niet kan inschrijven wil ik er nog wel in meegaan. Maar vertikken om kwaliteit in te boeten en liever de regels laten aanpassen is helemaal scheef.

Ik vind het onvoorstelbaar dat bepaalde spelers de realiteit verliezen wat het financiële luik betreft. Deze spelers zouden best op de schoolbanken belanden. Zo weten ze hoe economie in elkaar zit.

Geef hem dan een contract voor 50 jaar van 1 miljoen...moet te doen zijn toch?

5 augustus 2021 om 23:20

Geniaal! Bel Laporta 😁 Die deal met CVC loopt ook voor 50 jaar, mooie link

Iedereen die hem geldwolf noemde, hierbij het bewijs dat het dus niet zo is. Dit heeft Javier Tebas aan zichzelf te wijten. Regels opstellen die haast onmogelijk zijn te streven. Tevens denk ik dat Messi toch bij Barca blijft. Als Braithwaith en Pjanic beide vertrekken, kan Messi alsnog ingeschreven worden.

5 augustus 2021 om 22:08

Haha ja, wat is die Tebas toch een nare man. Hij verbiedt clubs om zich diep in de schulden te steken waardoor Barcelona niet meer het meest bizarre salaris ooit aan Messi kan betalen. Hele vervelende man.

5 augustus 2021 om 22:13

Haha je gaat Tebas niet serieus de schuld geven voor het absolute wanbeleid van Barcelona. Vindt het juist goed wat Tebas doet. Je moet gewoon niet dik in de schulden zitten en zeker niet boven je eigen stand leven. Dit heeft Barcelona zelf voor gezorgd door Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Umtiti, Pjanic en een Pique zulke salarissen te geven.

5 augustus 2021 om 22:22

Die strenge regels zijn echt nodig. In Frankrijk en Italie zijn er al enkele clubs die op omvallen staan. En onder Bartomeu ging Barcelona ook die kant op.

5 augustus 2021 om 22:26

Onmogelijk na te leven als je op de limiet leeft. Als er dan een tegenslag is, zoals Covid, kan je effectief zwaar in de problemen komen.

5 augustus 2021 om 22:10

Dat is niet iets van tegenwoordig, zo is het altijd al geweest. De fans zijn hun club tientallen jaren trouw, gaat vaak van vader op zoon. Voetballers geven een paar jaar om de club en dan op naar de volgende.

Hoe kan het als je de intentie hebt om te verlengen er niet met elkaar uitkomen?
Je kan toch een constructie bedenken dat Messi volgend seizoen een dikker salaris krijgt dan dit seizoen. Of weet ik wat. Een beetje creatief boekhouden moet kunnen.

On: super jammer mocht Messi mr Barca zijn club gaan verlaten. Ik kan het nog steeds niet geloven.

5 augustus 2021 om 22:12

Nee dat gaat niet, Barcelona heeft juist al jaren aan creatief boekhouden gedaan en zit daardoor nu met mega schulden. De situatie was zo erg, dat men de salrisssen niet meer kon betalen, banken niet meer wilde lenen. Uiteindelijk werd er een dure deal gesloten met een Amerikaanse investeringsbank zodat de spelers toch betaald konden worden.
Laliga kwam nog met de CVC deal op de proppen maar Barcelona wil die deal helemaal niet.

5 augustus 2021 om 22:39

Wat een puinhoop, wist niet dat Barca er zo erg aan toe was.
Bedankt voor je info man!

misschien voor beide partijen wel het beste. Kan er doorontwikkeld worden. Vorige contractverlenging leek het ook fout te gaan maar tekende Messi alsnog bij, dit keer lijkt het dan toch echt niet te lukken. Het einde van een tijdperk.

Hij is transfer vrij heeft wel meer dan een miljard binnen gevoetbald. Ik zie het punt niet dat hij moet vertrekken

Dan had je misschien een krabbeltje moeten zetten? Ik snap dit nooit. Je bent maanden, zo niet langer, aan het onderhandelen. En dan nu ineens verbaasd zijn als je er niet uit komt?

5 augustus 2021 om 22:08

Heb je het artikel gelezen?

5 augustus 2021 om 22:15

En dat geloof je? Barca maakt Messi echt niet wijs dat hij alleen nog hoeft te tekenen om vervolgens de stekker er uit te trekken.

6 augustus 2021 om 01:15

Nee dus, niet gelezen

Had je eerder moeten bedenken toen je nog in loondienst was..

Dit lijkt me een actie om LaLiga onder druk te zetten

5 augustus 2021 om 22:13

Helaass, die had al een oplssing, de CVC deal. Maar Barcelona wil die deal niet dus is het hun duidelijk dat ze laliga niet meer onder druk kunnen zetten immers die zeggen dan, teken de CVC deal en Messi kan spelen. Dan maar afscheid nemen van Messi dus.

Het moet nog echt inzinken dit pfft. Sinds 2003 fan van Barcelona, omdat ik zoveel genoot van Ronaldinho en het tiki taka spelstijl. Toen Messi ook eens bij de A-selectie kwam was het genieten geblazen voor zo lang en nu opeens moeten we wennen aan hem bij een andere club =(.

Weet iemand überhaupt of een club als PSG hem kan halen of moet daarvoor Mbappe eerst vertrekken?

5 augustus 2021 om 22:11

Mbappé gaat 100% vertrekken als Messi bij de club wordt gehaald. Een megasalaris van Neymar, Mbappé en Messi betalen is zelfs voor PSG niet te doen.

5 augustus 2021 om 22:22

Mbappe moet sowieso weg. PSG zit echt diep in de rode cijfers.

Kon Messi eigenlijk niet uitbetaald worden met een percentage aandelen in de club? Lijkt me een hard gelach als dit allemaal door geldnood komt.

Ik lees hier veel reacties; ‘messi had water bij de wijn moeten doen’ maar tegenstrijdige reacties waarin de hoeveelheid water van messi niet zou uitmaken ivm regelgeving. Wat is nu waar?

Vind al die reacties dat hij minder moet accepteren zo een onzin.

Hij moet marktconform betaald worden, als dat tientallen miljoenen euro’s zijn dan is dat zo. Voetbal is uiteindelijk gewoon keiharde business, dat het verder een sport is gaat alleen de supporters aan. Het gaat om zoveel geld, clubliefde en emoties speelt daar onmogelijk een rol in.

Het zou ook raar zijn als Messi iets meer zou verdienen dan de Griezmanns en Maguires van deze wereld. Hiërarchie bestaat niet voor niets en kwaliteit kost geld.

5 augustus 2021 om 22:39

In de basis ben ik het met je eens, maar als het echt alleen om de knikkers zou gaan zou Messi niet in schok zijn. Dan had hij allang z'n biezen gepakt en tegen een marktconform salaris bij PSG of City getekend.

Messi is op een punt in zijn carrière dat hij meer geld heeft dan hij ooit op kon maken. Met zijn laatste contract heeft hij in vier jaar meer dan een half miljard verdiend, los van eventuele bonussen (à maximaal 77 miljoen per jaar). Tel daar het geld bij op dat Barcelona hem in eerdere jaren heeft betaald, zijn andere inkomsten en je hebt het over een belachelijke bult geld.

Als Messi daadwerkelijk zo in schok is en zo graag bij Barcelona wil spelen, kan hij echt nog wel wat meer water bij de wijn doen.

Redelijk bizar om de 'regels van Laliga' als boosdoener aan te duiden alsof het regels zijn die gisteren ingegaan zijn. Je weet dat je zwaar moet gaan besparen, en toch trek je ondertussen 4 spelers aan die je nog niet kan inschrijven en dus de loonlast nog verhoogt. Je kan dan toch onmogelijk gaan eisen dat de regels coulanter zijn, als je het vertikt om in te boeten. Probeer dan toch eerst met man en macht je selectie af te zwakken, als de prioriteit Messi is.

Ik denk gewoon dat hij naar Chelsea gaat. Inplaats van PSG of City. Chelsea is al op zoek naar een spits en dan denk ik wel dat ze alles op alles zullen zetten. Vooral op dat Chelsea momenteel nummer 1 van de wereld is.

Ruim 750 miljoen bij elkaar gevoetbald. Met die zogenaamde clubliefde had je dan ook wel een paar jaar voor niks kunnen spelen.

6 augustus 2021 om 06:06

Is het Messi zijn schuld dat de club zijn belofte niet kan waarmaken?

Ik denk gewoon dat hij naar Chelsea gaat. Inplaats van PSG of City. Chelsea is al op zoek naar een spits en dan denk ik wel dat ze alles op alles zullen zetten. Vooral omdat Chelsea momenteel nummer 1 van de wereld is.

Is zelf uit zijn contract gelopen. Als hij eerder op hun biedingen in was gegaan, dan hadden ze hem niet opnieuw in hoeven te schrijven. Slachtoffer van zijn eigen gretigheid. Nu maar voor veel geld ergens anders tekenen en uithuilen op een berg geld.....

Als Messi echt heel graag bij Barcelona had willen blijven, was hij met de club gaan praten om te gaan kijken met welk salaris hij wel voor Barcelona had kunnen blijven spelen!

Zou wat zijn als die het liefst in Spanje blijft en naar Atletico Madrid gaat om weer met Suarez te gaan spelen.

Ik wacht de persco wel af morgen.ik heb geen medelijden met Barcelona. Bewust veel te ver in het rood gegaan, de straf is nu het verlies van Messi.

Vorig jaar per se weg willen en er nu kapot van zijn. Niets zo veranderlijk als een mens denk ik dan.

Als hij er echt kapot van is speelt ie toch pro deo? Hij heeft daar al een miljard verdiend. Krijgt ook wel genoeg uit sponsor deals enzo. Hij hoeft geen honger te lijden, ergo hij krijgt zijn kapitaal nooit meer op.

Vaarwel voor de beste voetballer die tot op heden ooit op deze aardbol heeft gelopen. Wat gaan we je missen bij Barça, absoluut onvervangbaar.

Als je echt zo graag had gebleven had je ook een contract van 5000/maand kunnen tekenen.

Morgen komt het bericht dat Messi gewoon weer bijtekent alsof er niks aan de hand was, gewoon een spelletje die even gespeeld wordt mee door verschillende partijen!

Beetje een toneelstuk dit, want meneertje kan ook gewoon een jaar voor 2 miljoen gaan voetballen. Zijn reclame-inkomsten drogen niet op en ook met 2 miljoen moet het een jaartje uit te zingen zijn.

Kom op Messi als je echt wilt blijven. dan lever je genoeg geld in zodat barca je een contract kan aanbieden.

La liga snijdt toch zo in hun eigen vingers. Je laat de beste speler van de wereld vertrekken uit uw eigen competitie voor een lullig wet en je maakt een andere competitie aantrekkelijker. Dit kan toch nie waar zijn. La liga gaat meer verlies lijden dan Barca zelf. Na de vertrek van neymar waren er al problemen en dn nog bij cr7. Nu is ramos en messi weg. Vanaf nu zijn er maar 4 grote competities ipv 5 👀

6 augustus 2021 om 00:08

Ach over een jaar of 2 was La Liga hem toch al kwijtgeraakt, ik denk niet dat dit zo hard meespeelt.

Wie had ooit gedacht dat in 2021 Laporta en Florentino het nieuwe power-couple van het betaalde voetbal in Spanje zouden worden. De contactverlening was allang in kannen en kruiken. Dit kan toch niet anders zijn dan een power move van La Liga met betrekking tot de CVC investeringsoffer?

Zal me niet verbazen als ie toch gewoon bij barca blijft. Ze verzinnen vast wel weer iets, die gast wilt niet weg daar

Wat dacht je dan Messi? Je weet dat je club in de problemen zit.. waarom niet 1 jaar zonder salaris? Waarom geen salaris verlaging? Je houd er toch zoveel van? Nee dus, geld geld geld. Niks mis mee hoor! Ik wil ook wel zoveel verdienen hahah, maar dat gaat ff doen. OF je doet water bij de wijn, of je gaat naar een andere club, of je stopt.

Grote als maar als dembele niet geblesseerd was geraakt hadden ze die verkocht aan man utd en was er wss wel ruimte geweest. Daarbaast is dit gewoon weer het gevolg van wanbeleid. Bakken met geld aan Coutinho, Dembele en Griezmann besteden en er nauwelijks iets voor terugkrijgen... lekker bartomeu

Hoe zit het eigenlijk met de loyaliteit van clubs naar hun veteranen toe? Omgekeerd is wel bekend, maar wat clubs betreft laat het te wensen over.

Wanneer je als voetbal grootheid puissant rijk bent geworden door het spelen bij Barcelona, en je hebt vernomen dat de club je door de regelgeving en het nadere faillisement dat niet meer kan betalen, dan neem je toch genoegen met wat ze je wel mogen betalen? Al is het kleding, reiskosten en 3 consumptiebonnen

Serieus, gast....

6 augustus 2021 om 00:51

Drie consumptiebonnen is wel heel weinig, daar kan je net een broodje kroket voor halen.

Blaszczykowski ging uit clubliefde zelfs voor nop spelen bij 'zijn' Wisla Krakow. Hij leende zelfs de in nood verkerende club ca. 4 miljoen zodat de club kon overleven. Nu zeg ik niet dat Messi dat had moeten doen, maar het laat wel zien dat er ook vanuit de speler pro-acief kan worden gehandeld om bij een bepaalde club te komen/te blijven.

6 augustus 2021 om 08:33

Robben. Okay het is niet helemaal wat geworden maar de intentie was er, hij heeft keihard getraind en gerevalideerd. stond niet eens op de loonlijst maar kreeg een kleine gage per wedstrijd. En Robben heeft een fractie van wat Messi bezit. Die jongen wilde de club gewoon helpen.

Het is alleen maar goed,Messi die geld wolf en hij kan ook bewijsen dat hij Champions League kan winnen met andere club.Ik denk hij koos voor PSG omdat hij kan niet veel scoren in England.Met zijn acteer drama kan hij niet zo veel scoren tegen die sterke en snelle tempo in Premier League.Daarom vind Ik altijd Ronaldo is better in alle vakken dan Messi.Moet gewoon lachen dat Messi op het einde van zijn carriere zijn acteer talent ook gebruiken tegen zijn eigen club Barcelona 😂😂...Doet nep alsof die geschrokken,verdrietig,en niks van weten terwijl zijn advocaten en zaakwaarnemers zijn er en slimmer Dan ons 😂

krokodillentranen, je kunt niet eerst tig miljoenen salaris eisen van een club die dat niet heeft en vervolgens verbaasd en teleurgesteld zijn dat ze dat niet kunnen betalen.

Hij kan toch zonder salaris voetballen. Heeft dankzij Barcelona zo verschrikkelijk veel geld verdiend.

Hij is zo in shock, dat hij nog steeds een veelvoud wil verdienen als de rest van de selectie. Jammer joh, maar ook de voetballerij heeft te leiden onder Corona. Als Messi echt van Barca houd en persee wil blijven, dan voetbalt die ook voor 5 miljoen per jaar voor Barca, of desnoods voor 1 euro. Nee het gaat nog steeds om geld, anders had die zich allang super solidair opgesteld.

Lekker hoop dat hij naar premier league komt.
Hou op met die gezeik zoveel verdiend door de club etc.
De club heeft ook zoveel verdiend door hem, zoveel prijzen gewonnen door hem!

Wauw ik had dit niet verwacht. Om Messi straks in een ander shirt te zien zal wennen zijn. Hij is echt een kind van de club en een echte legende. Na zijn vertrek blijven er weinig tot geen sterren meer over in La Liga. Ik hoop ergens dat Barca toch tot een overeenkomst kan komen met Messi zodat La Liga enigszins aantrekkelijk blijft.

En dan denk ik ook even aan Koeman.
Begin vorig seizoen gezeik en nu begin je weer met gezeik. Hij heeft nu niets meer te verliezen.

Iedere keer speelde messie dit spelletje( dreigen dat je weg gaat. En dan een contract verlenging en dik salaris verhoging)
En nu is barca op het punt dat ze niet meer kunnen bieden. Messi moet dus niet zo janken nu

Wat een bullshit allemaal zeg, Ronaldo verdiende op zijn top 40 miljoen en naar mijn mening heeft Ronaldo VEEL MEER opgeleverd voor de club. In 9 jaar 4 x de UCL gewonnen dat is iets waar het meest begeerde team van Barcelona ooit 20 jaar over heeft moeten doen, en toch verdiend messi 3x zoveel. Dan zegt hij ik lever 50% in van 120 miljoen, dan kom je nogsteeds op 60 miljoen uit wat gewoon wen belachelijk bedrag is voor iemand van zijn leeftijd. Het bedrag wat Messi verdiend is na de halvering gewoon nogsteeds belachelijk en al had hij echt hart voor de club had hij daar ook voor 20 of 30 miljoen gestaan, hij is immers miljardair ondertussen.

Met alle respect hoor maar als Messi toch zo graag had willen blijven was je er toch uitgekomen? Blijkbaar wilt Messi zoveel salaris verdienen wat niet kan. Maar dan had je het ook anders op kunnen lossen door bv een contract aan te bieden met een salaris van 5 miljoen en aan het einde van dat contract een bonus van 50 miljoen ofzo te geven. Dan kom je er toch ook uit om de regels te omzeilen lijkt me? Denk gewoon dat Messi teveel had willen blijven verdienen (is zijn goed recht) maar dat Barca daar niet meer in mee kon. Maar kom dan niet met dit soort huil berichten.

Ik geloof er niks van.
We gaan echt binnenkort wel weer een nieuwtje ontvangen dat het wel weer kan.
Er komt vast een constructie waarin hij verdient binnen de lijntjes en daar buiten een smakgeld krijgt.

Of dat hij via investeerders of via handelsclubjes ingezet wordt.

Stel hij speelt op amateurbasis en hij verdient zijn eigen merchandising ipv de club.

6 augustus 2021 om 13:45

Pas als hij een ander tenue aanheeft en minuten maakt geloof ik het...
Ondertussen is al 10x afscheid genomen

Wat een theaterdrama daar in Catalonië zeg. Messi heeft sinds 2017 €500 miljoen verdiend en in de dertien jaar ervoor waarschijnlijk minstens zoveel. Als je dan als 'terneergeslagen' miljardair zo graag voor Barcelona wilt blijven voetballen, bindt je toch lachend in en ga je akkoord met de 'schamele' voorwaarden die die club je nu nog kan bieden? Regelrechte schijnvertoning, waarmee ik overigens niet wil zeggen dat Barcelona dit 'verlies', dit lot, niet volledig terecht toekomt na jaren van wanbeleid. Maar Messi huilt een krokodillentraan en gaat na komende maand gewoon in de financiële polonaise van PSG feestvieren.

6 augustus 2021 om 11:23

Klopt maar is het niet zo dat Messi debet is aan het wanbeleid? Hij heeft met zijn laten we zeggen nogal opvallende salaris natuurlijk gezorgd voor een bepaalde tendens in de huishouding. Andere spelers willen natuurlijk niet voor 50x zo weinig geld meters gaan maken. Daarnaast is Messi toch ook altijd een factor geweest in vele transfers waarvan er ook heel wat mislukt zijn waaronder bijvoorbeeld die waardeloze coach Martino. Recent nog Aguero aangetrokken met een flink salaris omdat hij daar op stond. Wie weet heeft hij intern ook aangedrongen op een Coutinho en nog veel meer.

6 augustus 2021 om 13:30

Precies, des te hypocrieter het nu is om te beweren dat je zo terneergeslagen bent. De clubliefde werd duurbetaald. Te duur.

Als je 400 miljoen aan vermogen hebt, mede verdiend door Barcelona, en je zoo graag wil blijven, dan zoek je toch een weg om daar gewoon te blijven voetballen?

6 augustus 2021 om 11:25

ja natuurlijk. voor het geld hoeft hij nooit meer wat te doen. Maar ik denk dat Messi zelf niet de meest intelligente jongen is en vooral mensen om hem heen zoals zijn vader de hele boekhouding en onderhandelingen doen.

Je kunt je niet voorstellen dat Messi niet meer in een Barca shirt gaat spelen. Dit zag je toch niet echt aankomen.

Dit is echt een enorme domper voor het voetbal.
Messi = Barcelona en Barcelona = Messi.

Kunnen ze hem ook niet inschrijven als hij voor 1 euro gaat spelen?

Tja, Messi betaalt nu de prijs voor het wanbeleid van Bartemeu. Bizar hoe 1 man eigenhandig een club kan verwoesten. Ach, Messi verdient stiekem een beter team om zich heen als dit bij elkaar geraapte hoopje "Barca" spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman: ‘Lionel Messi heeft alles verbloemd bij Barcelona’

Zonder Lionel Messi was het sportieve verval bij Barcelona al veel eerder ingetreden, zo denkt Ronald Koeman. De Nederlander is niet langer zeker van zijn continuïteit als trainer van Barcelona, omdat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren