Mundo Deportivo noemt mislukte transfer als reden voor breuk met Messi

Donderdag, 5 augustus 2021 om 20:59Chris Meijer

De wegen van Barcelona en Lionel Messi gaan definitief scheiden. Het nieuws zorgt voor de nodige speculatie in Spanje over de redenen voor de breuk tussen de 34-jarige aanvaller en de Catalanen. Mundo Deportivo en RAC1 melden dat er bij Messi ook onvrede heerste over de staat van de selectie van Barcelona, terwijl hij graag Cristian Romero binnengehaald had zien worden.

Barcelona communiceerde zelf dat er sprake was van een akkoord met Messi, maar dat de contractverlenging door de regels van LaLiga niet kon worden afgerond. Verschillende Spaanse media melden echter dat er meer problemen waren in de onderhandelingen tussen Messi en Barcelona. Zo stelt RAC1 dat Messi niet tevreden was met de selectie die Barcelona op dit moment heeft. Mundo Deportivo voegt daar aan toe dat het feit dat Romero niet kon worden binnengehaald een breekpunt vormde voor Messi.

Messi zou volgens de Spaanse krant de clubleiding van Barcelona hebben verzocht om de 23-jarige centrumverdediger binnen te halen. De Catalanen zouden bij Atalanta een bod van veertig miljoen euro, inclusief tien miljoen euro aan bonussen, hebben neergelegd, maar door de interesse van andere clubs bleek Romero onhaalbaar. De Argentijns international lijkt de overstap naar Tottenham Hotspur te gaan maken in een transfer met een waarde van 55 miljoen euro. Dat zou Messi zwaar hebben meegewogen in het besluit om te vertrekken.

Transferexpert Fabrizio Romano meldde eerder overigens altijd dat Barcelona nooit serieus in de race is geweest voor Romero. Tegelijkertijd is de vraag in hoeverre de financieel armlastige club zich een transfersom van veertig miljoen euro zou kunnen veroorloven. De lezing van Goal is dan ook anders. Het medium meldt dat Messi donderdagmiddag van Barcelona te horen heeft gekregen dat hij niet vastgelegd zou kunnen worden, ondanks dat er sprake was van een akkoord. Tot dusver heeft de aanvaller alle aanbiedingen naast zich neergelegd.

Goal schrijft dat Messi nu bereid is om te luisteren naar de aanbiedingen van clubs. In de internationale media duiken direct twee namen op: Paris Saint-Germain en Manchester City. Sport schrijft dat PSG lang op dit moment heeft gewacht en het is een kwestie van tijd voor les Parisiens Messi een aanbieding zullen doen. Een overstap naar Manchester City wordt op dit moment onwaarschijnlijker geacht, omdat de kampioen van Engeland al veel geld uittrekt voor de komst van Jack Grealish en Harry Kane.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Deze keuze van Messi moet je gewoon respecteren hij heeft zo bizar veel voor de club betekent dat hij voor mij niks meer fout kan doen, waar ik me wel helemaal kapot aan irriteer is de manier waarop dit tot stand is gekomen en vervolgens kun je nog op de website lezen dat we Messi bedanken voor zijn bijdrage (zijn bijdrage!!!!!) effe serieus gewoon om je dood te schamen maar aan alles komt een eind en dus ook aan Messi ik zal hem tot mijn laatste dag dankbaar blijven wat je voor me club hebt gedaan G.O.A.T. for ever!!!!

5 augustus 2021 om 21:08

Als we Barcelona mogen geloven dan was er gewoon een akkoord met Messi en is het dus niet echt een keuze van Messi.

5 augustus 2021 om 21:15

dan is Messi toch echt wel bereid om voor niks te spelen, als dit de reden zou zijn. Ik denk dat het meer een opeenstapeling is van valse beloftes en kleine ruzies.

5 augustus 2021 om 21:09

@Bij een Johan Cruyf daar snap ik het. Echt impact. Maradonna bij Napoli. Barca was toch gewoon een topclub?

5 augustus 2021 om 21:14

Je gaat nu toch niet doen alsof Messi geen gigantische impact gehad heeft op Barcelona?

5 augustus 2021 om 21:16

Ja, maar alsnog stak hij er echt dik bovenuit. Atletico heeft bijvoorbeeld heel wat wedstrijden gehad, dat ze op zijn minst gelijkwaardig waren aan Barca en ik kan zo een paar wedstrijden opnoemen dat Messi in zijn eentje het verschil maakte. Het is niet voor biks dat we vorig seizoen voor het eerst in 10 jaar(?) in de competitie wonnen van Barca. Dat komt natuurlijk ook omdat ze een topclub waren, maar zonder Messi had het nooit zo lang geduurd. En ik denk dat er ook heel wat Real supporters zijn die precies hetzelfde hebben meegemaakt en ook supporters van andere Spaanse clubs, als die er zijn op VZ.

5 augustus 2021 om 21:17

@MrKrillin ben jij een barca hatertje en die nu wilt zeggen dat messi niks voor barca heeft betekend?
Heeft de meeste goals gemaakt dan iedere speler in de club, heeft alles gepakt letterlijk alles, jij moet echt stoppen met je onzinnige argumenten

5 augustus 2021 om 21:18

Is dit nu een oprechte vraagstelling? Dus jij beweert met jouw vraag dat er geen echte impact gerealiseerd puur omdat Barca al een succesvolle club was voordat Messi er zat. Of ik begrijp jou verkeerd?!

5 augustus 2021 om 21:21

@lierse Was super goed. Beste speler zelfs. Maar toch niet echt impact op de club. Mogelijk heb ik andere definitie van impact. Een JC heeft daar echt impact gehad. Vertrouwen gegeven als speler en later als trainer zijn dna daar. Zelfde bij Napoli met Maradonna.

5 augustus 2021 om 21:23

Meen je dat echt Mr. Krillin of lees ik hopelijk sarcasme?On: nu beginnen de rottende media als aasgieren allerlei zaken de media in te gooien en wordt iedereen weer aan een boom gehangen. Heerlijk wereldje dat voetbal en media.Mocht Messi echt vertrekken is dat wel een consequentie die de club zelf heeft veroorzaakt maar wel een hele pijnlijke.

5 augustus 2021 om 21:23

MrKrillin is een welbekende troll. Zijn jullie daar nog steeds niet achter? 672 goals, 305 assists, 35 prijzen en dan durft hij nog aan te halen dat hij geen “impact” heeft gehad. Minder trollen MrKrillin

5 augustus 2021 om 21:24

@messi hatertje. Ben je 12 ofzo? Die man heeft zeker bizar veel goals gemaakt. Maar Barca was gewoon een topclub met geweldige spelers. Helemaal in de periode met Xavi, Iniesta, Puyol, Abidal etc. Ook al heb ik niets met Barca was genieten hoe zij speelden. Toen JC bij Barca kwam, hij heeft daar mentaliteit verandert en vertrouwen op gekrikt. Dat bedoel ik met impact.

5 augustus 2021 om 21:26

Dan kan Real Madrid bijvoorbeeld geen spelers meer hebben die een enorme impact op de club hebben? Want ja die zijn toch al wereldtop en hebben alles al gewonnen.

5 augustus 2021 om 21:27

@el Guaje ben niet aan het trollen, maar zoals ik net boven aangaf, mogelijk bedoel ik iets anders met impact dan hoe jullie het zien. Daarom gaf ik voorbeeld van JC bij Barcalona en Maradonna bij Napoli. Tuurlijk was Messi bizar goed en weten wij ook allemaal dat komende jaren je niet snel meer zo een speler zult zien spelen daar. Tuurlijk staat hij met gouden letters in de geschiedenisboeken.

5 augustus 2021 om 21:31

@lierse97 zou dan alleen Di Stefano kunnen benoemen die echt impact had. Bizar veel finales beslist en de club bij dr hand geleid.

5 augustus 2021 om 21:34

Waar wij wel allemaal eens over kunnen zijn, is dat Messi sws meeste impact ooit gehad heeft op de salariskosten Dat kan niemand ontkennen

5 augustus 2021 om 21:35

Oké dat is een alternatieve visie naar mijn idee, maar dat mag natuurlijk gewoon.

5 augustus 2021 om 21:36

@Mekrillin ik ben zeker geen 12
Maar wat jij zegt komt gewoon heel erg over als of ie niks heeft gedaan voor de club, barca is nog een topclub, maar niet meer zoals het was

5 augustus 2021 om 21:40

Wat een zielige reactie Wow!!! We hebben het hier over een unieke voetballer en jij zet hem neer of hij er niets van bakt. Jij bent absoluut geen voetbal liefhebber meer een hater. Ik zou zeggen ga lekker kapot van binnen.

5 augustus 2021 om 21:41

@messi Nee dat zeg ik niet he. Hij was absurd goed, scoorde miljoen goals ofzo. Alleen met impact bedoelde ik dus echt voorbeelden zoals JC die Barca echt veranderd had. Voor zijn komst en na zijn komst. Misschien is impact niet juiste woord. Hoop dat je mij begrijpt. Die man was natuurlijk bizar goed en las net ook onzin over hij kan nu niet mee met PL. Dat is natuurlijk onzin, aangezien die man tegen alle Engelse topploegen gescoord heeft en ook verdedigers daar dol gespeeld heeft

5 augustus 2021 om 22:00

Laat me niet lachen met je bizarre reactie(S) continu!! Messi heeft zoveel impact gehad de afgelopen jaren dat hij voor barca speelde. Zo ontzettend goed, met geen pen te beschrijven wat hij heeft laten zien.. en dan deze reactie.

5 augustus 2021 om 22:10

Messi heeft zeker wel impact gehad op Barcelona. dat je een andere voorkeur hebt kan ik respecteren. zelf vind ik Maradona de beste voetballer allertijden. voor veel mensen is dat Messi wat ik ook zeker kan respecteren, dus hij heeft wel degelijk impact gehad op Barca en de gehele voetbalsport

5 augustus 2021 om 21:41

Messi heeft wat? 16 jaar in het eerste gevoetbald? 10 keer kampioen geworden, 4 keer de CL gewonnen, 6 (waarschijnlijk 7) gouden ballen gewonnen, clubtopscorer aller tijden, bizarre records verbroken, etc, etc. Waarom zou je iemand met zo'n staat van dienst niet bedanken voor zijn bewezen diensten?

5 augustus 2021 om 21:44

@zyotto eerste zin was wel bizar. Bedoelde met impact iets anders. Die man staat natuurlijk met gouden letters in de geschiedenisboeken van Barca en het voetbal.

5 augustus 2021 om 22:09

Ja nu hopen dat ze leren nooit meer iemand zo absurd veel te betalen. Als messi door het mislopen van deze transfer weg wil zou dat wel hypocriet zijn want zelf wil hij zijn salaris niet omlaag doen. En fin, uiteindelijk is dit de betere oplossing. Voetballers gaan clubs blijven bestaan

5 augustus 2021 om 21:16

De echte toppers in Haaland en Mbappe gaan gewoon naar la liga dus dat komt wel goed

5 augustus 2021 om 21:34

Barcelona is hard geraakt door het mismanagement van Bartomeu en Madrid spaart geld omdat ze met een duur stadion dat nog in aanbouw is zitten. Op termijn als de economie weer aantrekt komen de toppers wel weer bij Madrid. Om eerlijk te zijn zit ik bij Barcelona niet op grote spelers te wachten die we weer veel te veel salaris geven. Geef de jeugd de kans nu een kans en bouw weer iets op als indertijd onder Pep.

5 augustus 2021 om 22:11

Hier heeft laliga toch zelf voor gezorgd, met hun salarisbudgetten

Misschien had Messi dan zelf moeten besluiten om ongeveer de helft van zijn salaris in te leveren om de komst van Romero te bekostigen😉. Nee maar ik had ook niet verwacht dat Barcelona Romero zou kunnen betalen, ook als Messi in zou leveren. Dit zal echt apart worden, Messi en Barcelona niet meer verbonden aan elkaar. Een absolute legende die echt waanzinnige dingen heeft gepresteerd bij en met Barcelona, zal wennen zijn om hem in een ander tenue te zien spelen.

Na het werk krijg je meteen een push bericht met dat Messi barcelona verlaat en dit tijdens het rijden. Natuurlijk blij dat ik veilig ben aangekomen thuis maar enorm verdrietig vanbinnen uiteraard. Dan denk je meteen: zelfs na tijdperk Bartomeu doet Bartomeu Barcelona pijn. Foutieve transfers, te veel salarissen aan spelers die 10 jaar geleden nog niet een op de bank zouden belanden bij Barcelona en wie weet wat er nog allemaal is gebeurd in de kleedkamers. Laten we eerlijk zijn, Barcelona heeft Messi veel gegeven, maar anderzijds nog veel meer. Gisteren verliezen van Salzburg met alles respect toon nog maar eens waarom Barcelona naar de afgrond gaat. Lenglet, Pique, Roberto... Sorry.

5 augustus 2021 om 21:15

@Pcwolf hier mag je bartomeu toch wel het meeste schuld voor geven zoveel transfers gedaan, die spelers teveel verwend met dikke salarissen, hij heeft ervoor gezorgd dat barca bijna failliet was, ik zou die bartomeu zo’n grote gevangenis straf geven schande dat hij hier mee is weggekomen, dit gaat nog lang pijn bij mij doen slapen gaat moeilijk

5 augustus 2021 om 21:24

Dat is toch mijn punt. Bartomeu die duidelijk de schuldige is en niemand anders. Of denk je dat Messi in de verdediging opeens gaat spelen? Daar liep het allemaal fout de voorbije jaren. Bartomeu een gevangenisstraf geven kan, maar of hij echt erin gaat zitten is nog maar de vraag, met al zijn connecties.

5 augustus 2021 om 21:16

Ook de topspelers zijn daar de oorzaak van bij Barcelona. Busquets, Alba, Pique, Messi, ... 1 voor 1 topspelers en cruciaal voor het succes, maar anderzijds ook loyaliteit door hun geschifte contracten. Die konden makkelijk een transfer maken in het verleden, en toen sprak men altijd over clubliefde. Die clubliefde had duidelijk een prijs. Ga eens kijken wat Pique verdiende en vergelijk dat met Ramos, Alba vs Marcelo, Messi vs Cristiano,... ook geen koekenbakkers, maar verdienden een fractie van wat er bij Barcelona betaald werd.

5 augustus 2021 om 21:19

@ConcheEspina inderdaad vooral die clown van een alba umtiti en alle andere spelers die geen salarisverlaging wilde, nu beseffen ze wat er is gebeurd

5 augustus 2021 om 21:24

Van een Umtiti kan ik dat wel snappen om eerlijk te zijn. Geen jongen van de club en meer een passant, en draagt de club waarschijnlijk een minder warm hart toe dan de meeste fans. Die beseft ook dat zijn sportieve carriere redelijk in het slop zit, en dat die nooit nog zo een goed contract gaat hebben. Aangezien die ook op zijn laatste benen loopt, denkt die natuurlijk aan zijn portefeuille voor na het voetbal. Imo volkomen te begrijpen. Onpopulair, maar begrijpelijk. Net als Bale en Mariano trouwens.

Messi ik wil je bedanken voor alle mooie momenten die je met ons hebt meegemaakt
Bedankt voor alles leo ik zal je enorm missen dit doet mij zoveel pijn😭😭😭

Ik zou het toch eerder snappen als de reden is dat ze hem niet kunnen inschrijven, ook als hij de helft zou inleveren. Als de reden is dat Messi vindt dat ze niet competitief genoeg zijn, kan je toch moeilijk spreken van de enorme clubliefde van Messi? Het is makkelijk om clubliefde te tonen bij een club die veel wint. Nu ziet het er naar uit dat Barcelona binnen de 2-3 jaar Europees niet gaat meedoen (wat dus tot einde van zijn carriere zou kunnen zijn), en dan verkiest hij om bij PSG bijvoorbeeld te gaan (mogelijk) om daarmee de CL te gaan winnen. Een prijs die hij toch al meermaals heeft gewonnen. Lijkt mij dan toch mooier om de jongere talenten bij Barcelona te inspireren en begeleiden.

Volgens Barcelona zelf was er vandaag gewoon een overeenkomst tussen beide partijen, dus dat een zogenaamd misgelopen transfer de reden zou zijn geloof ik niks van. Mocht Marca wel de waarheid verkondigen dan mag Messi dat zichzelf natuurlijk aanrekenen. Je kan niet zoveel salaris vragen en er dan raar van opkijken dat je club geen spelers kan kopen voor grote bedragen. En natuurlijk moest dat dan ook weer een Argentijns vriendje van hem zijn. Ze hebben ook Aguero al binnengehaald, speciaal voor Messi natuurlijk, want op basis van zijn huidige kwaliteiten is dat ook niet het kaliber speler waar je Barca een plezier mee doet.

Hier kan je toch als fan alleen maar woedend over worden. Feit dat zo een mooie club in jaar of 5 zo ver gezakt is met als gevolg je legendarische speler zo van de hand te doen. Dit is toch ongelofelijk triest en typerend voor een club als Barcelona als je enkel kijkt naar wat voor rommeltje allemaal veroorzaakt is daar pfft.

Ik kan dit echt nog steeds niet geloven. Hij zal toch niet opeens nu al retirement in gaan en opeens bij Miami tekenen mag ik hopen??? Hopelijk vertrekt Mbappe komende dagen maar naar Real en gaat Messi nog jaartje of twee bij PSG ballen. Ik ben nog niet ready voor zijn retirement op hoogste niveau =(.

5 augustus 2021 om 21:29

Messi naar PSG. Vertel mij alsjeblieft waarom? Het sportieve succes of het geld dat Messi weeral zal verdienen?

Ach joh, wat maakt het uit als je boot 10 meter langer is, je huis 1 verdieping hoger is en of je 16 badkamers meer heb dan je buurvrouw.

5 augustus 2021 om 21:35

Ik zie enkel PSG hem binnenhalen in deze tijden, maar dan ook enkel als ze Mbappe weten te verkopen. Omdat hij nog zeker minstens 2 jaar op hoogste niveau meekan zou ik het zonden vinden om hem nu al zien stoppen. Dan is het toch niet gek dat hij ergens op hoogste niveau nog mee zal doen? Als fan boeit het meeste van ons geen reet wat een speler zal verdienen. We kijken naar speler omdat we fans zijn, niet zijn financiã«le adviseurs.

Eerste even vooropstellen, dat messi een geweldige speler is, Maar dat een speler wil anders geen contact tekende. Als je ziet wat Barcelona aan dure spelers al binnen heeft gehaald, dan is messi onwaardig voor Barcelona..


En het speculeren over de reden(en) voor het vertrek van Messi begint. De Catalaanse bronnen die om Barcelona buiten schot te houden de schuld richting Messi schuiven en andere media die voor het meest logische scenario kiezen. Kijkend naar hoe Barcelona het vertrek heeft aangekondigd, lijkt het mij ook dat dit een beslissing uit nood was en dat Messi zonder het vertrek van meerdere grootverdieners (zoals Griezmann & Coutinho) simpelweg niet ingeschreven kon worden. Het wordt interessant om te zien of Memphis, Aguero en co nu wel worden ingeschreven aangezien de tijd dringt, de competitie begint volgende week al.

Je gaat mij niet wijsmaken dat Messi, na jarenlange dienst, vertrekt bij Barca omwille van één enkele transfer die niet doorgaat. Dit gerucht moet troep zijn.

Niet om kortzichtig te zijn (ga ik wel hoor). Maar als je een aankoop zo belangrijk vindt en jouw club heeft geen cent te makken, waarom koop je hem zelf niet?

Hebben ze niet voor Messi een veel te oude Aguero tegen een godsvermogen aan salaris vastgelegd? Niemand is groter dan de club maar Barcelona last continue de pootjes hangen wanneer Messi wat wilt. Ja, het is een uitzonderlijk talent die in principe 1x per generatie voorkomt maar dan nog. Laat hem lekker bij PSG of ManC tekenen en eindigen in Miami.

Lekker laten vertrekken. Het moet een keer gebeuren dat hij vertrekt of stopt. Dan kan Koeman nu rustig aan een team zonder Messi gaan bouwen. Er zijn nog genoeg aanvallende spelers in het team die het verschil kunnen gaan maken.

Ik ben benieuwd welke nu de juiste reden is voor het vertrek van Messi. Wil Messi niet verder vanwege de selectie van de club of mag Barca vanwege financien niet verder met Messi ? Ergens wordt er weer flink op los gelogen.

Deze man heeft zoveel geld
Waarom als Barca jouw club is die je alles heeft gegeven , niet helpen ....
Maar nog verder kapot maken.
Barca is nu al weken negatief in het nieuws omtrent Messi en zijn contract .
Speel een seizoen voor een paar dollar per week , eet hij niks minder om ...
En is zijn club gered .
Of waten al die verhalen over Barca is mijn alles gewoon gelogen.
Barca red het ook zonder hem.
Dit gaat nog een grote staart krijgen intern bij Barca .

6 augustus 2021 om 17:45

Messi heeft Barcelona de afgelopen 3 seizoenen tig keer gered, dus lijkt me sterk om te zeggen dat Barcelona het zonder hem gaat redden. We gaan een gigantisch zwaar seizoen tegemoet.

Denk dat er wel meer aan vooraf is gegaan. Blijft speculeren dit, maar Messi was al jaren ontevreden gezien de middelmaat om hem heen. Denk eerder dat het een optelsom was en daar bovenop de problemen met La Liga en regelgeving etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman: ‘Lionel Messi heeft alles verbloemd bij Barcelona’

Zonder Lionel Messi was het sportieve verval bij Barcelona al veel eerder ingetreden, zo denkt Ronald Koeman. De Nederlander is niet langer zeker van zijn continuïteit als trainer van Barcelona, omdat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren