Vitesse mag blij zijn met gelijkspel tegen nummer zeven van Ierland

Donderdag, 5 augustus 2021 om 20:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:44

De Europese opening van het seizoen is voor Vitesse uitgelopen op een gelijkspel tegen Dundalk. De ploeg van Thomas Letsch was negentig minuten lang de bovenliggende partij tegen de huidige nummer zeven van Ierland, maar kwam in de tweede helft toch op achterstand. Loïs Openda bracht in de slotfase een resultaat voor Vitesse op het scorebord: 2-2. Over een week volgt de return in de derde voorronde van de Conference League.

Vanaf de openingsfase was duidelijk dat Vitesse de bovenliggende partij was. Maximilian Wittek schoot de bal uit een hoekschop verrassend bijna ineens binnen, terwijl Matús Bero een eerste goede schietkans om zeep hielp. De middenvelder van Vitesse wist na twintig minuten wél raad met zijn tweede grote kans. Die creëerden de Arnhemmers uit een vlijmscherpe counter na een hoekschop van Dundalk. Million Manhoef verstuurde een goede steekbal op Bero, die een op een met doelman Alessio Abibi kalm bleef: 1-0.

Vlak na het doelpunt schoot Patrick McEleney namens de Ieren op de lat, maar verder waren de kansen voor Vitesse. Zo schoot Openda na balverlies van Dundalk in grote vrijheid net voorbij de tweede paal, terwijl Nikolai Baden Frederiksen na een nieuwe counter op Abibi stuitte. De Albanese keeper had even later ook een redding in huis op een goede schietkans uit de rebound van Bero.

Ook na rust begon Vitesse sterk. Een kopbal van Tomás Hájek werd ternauwernood onder de lat uit getikt, terwijl een schot van grote afstand van Riechedly Bazoer op de buitenkant van de paal belandde. Ondanks de transferwens begon Bazoer 'gewoon' in de basis bij Vitesse. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar vrijwel uit het niets kwam Dundalk in de 65ste minuut op gelijke hoogte.

Een hoge voorzet van Cameron Dummigan vanaf de rechterkant werd knap ingekopt door McEleney: 1-1. Letsch bracht vervolgens Oussama Tannane, die eveneens hoopt op een transfer, in het veld. Vitesse zocht opnieuw de aanval, maar werd in de counter geslacht. McEleney kapte eerst Danilho Doekhi uit en produceerde vervolgens een subtiel wippertje: 1-2. Vitesse zette opnieuw aan en kwam in de 88ste minuut terug. De verdediging van Dundalk verwerkte een hoge voorzet slecht, waarna Openda het met een halve omhaal van dichtbij afmaakte: 2-2. De doelpuntenmaker kreeg een minuut later rood vanwege natrappen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door sparta!)
5 augustus 2021 om 20:57

Daarom moeten we juist samenvoegen met België. Geen Utrecht, Vitesse, Herales en Heerenveen in Europa sturen. Maar clubs als Ajax, Club Brugge, PSV, Anderlecht, AZ. Dan maar paar Europese plekken minder. Die clubs doen toch alleen maar mee voor spek en bonen. Dan kan je echt wel concurreren met plek 6 van Portugal. Twee rechtstreeks CL en 3e VCL. In de EL en Conf League ook alleen maar wat sterkere ploegen.

5 augustus 2021 om 21:03

Nee dat is fijn. Belgische clubs die de plek innemen van Nederlandse clubs.
Nee doe mij maar gewoon zoals het is. Ik heb helemaal niks met Brugge en Anderlecht. 7e plek heb ik ook wel vrede mee.

5 augustus 2021 om 21:04

Gaat ook niets opschieten. AJAX en club brugge zijn de enigste 2 clubs die er dan toe doen in Europa want die laten elk jaar zien dat ze iets kunnen neerzetten. De rest presteert al jaren niet en kost Nederland alleen maar punten.

5 augustus 2021 om 21:05

Eens! Ook gelijk een sterkere competitie dus aantrekkelijker voor spelers om te komen spelen

5 augustus 2021 om 21:09

Ik begrijp je punt Krillin-san, maar ik ben wel voor Vitesse en die zitten in de groep clubs die zo nu en dan met geluk een groepsfase meepakken. Met die europese kruimels moeten wij het doen en dat weegt voor ons meer op dan Psv die misschien als 2de ooit meegaat naar de Champions League. Als ik voor Emmen was had ik 100% achter je gestaan.

5 augustus 2021 om 21:27

Ajax, Club Brugge en Anderlecht doen ook voor spek en bonen mee. Doe gewoon een CL met alleen Real, Bayern en Liverpool. Al die andere clubs winnen em toch nooit.

Gewoon weer typisch Nederlands om hier niet te winnen..

5 augustus 2021 om 21:05

Hoeveel Nederlanders speelden er dan in deze wedstrijd?

5 augustus 2021 om 21:36

Dit gebeurd echt niet alleen bij onze clubs hoor.

5 augustus 2021 om 21:44

Clubs als Vitesse en Utrecht vliegen er de laatste jaren telkens uit tegen de lamme en blinden uit zulke landen. Niets nieuws en pakken nooit punten voor Nederland.

5 augustus 2021 om 22:28

Vergeet je wel je eigen clubje te noemen. Die vlogen er ook uit tegen Trencin.

5 augustus 2021 om 22:50

Dat klopt, maar hebben ook weleens punten gepakt door te overwinteren of door te winnen van een club als United. Utrecht ging er een keer uit tegen een club uit Luxemburg en recent nog tegen een club uit Albanië.

6 augustus 2021 om 08:27

Wat een clown ben jij. Zegt de fey supporter hoor…

Speelden jullie niet gelijk tegen Drita met nog veel slechter spel onlangs?

6 augustus 2021 om 10:22

Gaat ie het nog steeds over de Luxemburgers hebben. 8 jaar geleden en Utrecht speelde toen met spelers als Bob Schepers in de basis. Speelt nu bij de amateurs en zou bij Differdange 03 de basis niet eens halen. In de tweeluik met de Bosniërs (dat zijn geen Albanezen..) moest Utrecht het zonder centrumspits doen omdat de TD besloot om Dessers alvast te verkopen en het wel even met Venema en Lonwijk te doen. Kun je zeggen;’ dan nog hadden ze moeten winnen’ maar we hebben vorige week met Feyenoord gezien hoe lastig het ook tegen dit soort tegenstanders kan zijn als je selectie nog niet op orde is, wat vaak de oorzaak is van slechte resultaten in Europa. Subtoppers die zich kwalificeren hebben een goed jaar gehad en worden vaak in de zomer leeg gekocht, terwijl ze al vroeg Europees moeten spelen. En de 4-0 tegen Trencin vind ik persoonlijk iets beschamender dan een een gelijkspel tegen de nr 7 van Ierland. Typisch Nederlands is het trouwens ook niet. Hammarby (gerenommeerde Zweedse club) verliest gister met 4-2 van TNS uit Wales, om maar een voorbeeld te noemen en AEK Athene verloor van Velez Mostar, de buren van Zrinsjki Mostar waar Utrecht van verloor. Typisch Nederlands dus..

6 augustus 2021 om 12:48

Wauwww, talk about struisvogeleffect. Zou je sneer begrijpen als je supporter was van Ajax, PSV of AZ. Maar even serieus je bent Feijenoordsupporter en gaat je kritisch uiten op ploegen die geen punten pakken voor NL? Feijenoord kan je gewoon in het rijtje plaatsen van Utrecht en Vitesse hoor. Dat je in de afgelopen 16 jaar maar 1x na de winter Europees gespeeld hebt maakt je niet meteen een Nederlandse puntenpakker. Sorry, AZ, Ajax en PSV zijn de enige 3 clubs die ons land nog hoog houden.

5 augustus 2021 om 20:54

Ze staan 2 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd met 2-1 achter. Daarom denk ik...

5 augustus 2021 om 21:18

Precies. Vitesse moet zich schamen voor deze uitslag. In de eerste helft kansen op 2-0 en 3-0 niet afgemaakt, in de tweede helft zakte het als een kaartenhuis ineen en was Vitesse verdedigend (en dat begint voorin) heel kwetsbaar. En dat tegen de nr 7 (!!) van Ierland. Sjongejonge.

Wat een matige vertoning, vooral in de afronding. Hadden hier zichzelf meteen kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Nu moet je het in Ierland gaan doen en dan ook nog eens een oliedomme actie van Openda. Die man zou je meteen op de bus moeten zetten, naar de eerste de beste bestemming buiten Arnhem.

5 augustus 2021 om 21:05

Hij kan ook die goal maken en daarna niet rood pakken, het is niet dat het een verplichte combi is ofzo.

Het was niet best, maar het krachtsverschil was wel heftig in ons voordeel. Volgende week hopelijk hetzelfde beeld maar dan op tijd afmaken svp (moet beter gaan zonder Openda). Blijft een blamage natuurlijk, maar voor de vitessesupporter zal het niet tot een grote verrassing komen. De rest van nederland ziet ons helaas alleen gelukkig winnen in de samenvattingen.

5 augustus 2021 om 22:44

Ben geschrokken van onze aankopen, met die spits voorop, die viel ongelooflijk door de mand, net zoals die Oroz en Van Moos. Zet er dan maar direct jeugdspelers neer.

Wat maakt Vitesse het zichzelf onnodig moeilijk zeg. Wat een kansen hebben ze gehad om het af te maken. Zo zonde! Er moet nog wel wat gesleuteld worden. Gelukkig tellen uitdoelpunten niet meer dubbel en moet het over 2 wedstrijden toch wel te doen zijn.

Nou dit was niet best en een hele dome rode kaart. Die kan in de return flink gemist worden en denk zelfs dat hij de wedstrijd daarna ook mist

Na een eerste helft waarin je er 4 moet maken kom je alsnog goed weg met 2-2. Ik hoop dat Letsch volgende week wat anders doet want dit is gewoon de lijn van vorig seizoen doorzetten, waarin het al sinds februari minder ging..

Altijd hetzelfde.
Zie ze zomaar uitgeschakeld worden in ierland.

Ze denken dat ze nog goed waren ook 😂Tannane swingt weer als vanouds 🤥

Volgende wedstrijd Tannane vanaf het begin laten starten dan stond je in de rust al 2 a 3-0 voor en ja ik weet dat hij niet fit is maar zelfs een Tannane met 1 been die speelt de verdediging van Dundalk compleet weg.

5 augustus 2021 om 21:10

Dat hebben we gezien ja, Tanane heeft niks goed gedaan vandaag

5 augustus 2021 om 21:40

@Linksbuiteadam. Hij gaf anders wel de voorassist op de 1-2 hoor

5 augustus 2021 om 22:03

Ik heb de hele wedstrijd in het GelreDome gezeten en gekeken. Vanaf het moment dat Tanane er in kwam storte het voetbal als een kaartenhuis ineen. Tanane lekker laten banken de aankomende periode. Bazoer liet zich vandaag van zijn beste kant zien. Zie Vitesse volgende week een overwinning pakken.

7 augustus 2021 om 23:51

Tannane was verreweg de slechtste speler. Eens, gewoon op de bank laten. Gboho maakt een goede indruk maar kan het nog niet 90 minuten volhouden.

Dit is weer typisch dat Nederlandse waar je gewoon dood en doodziek van wordt!

In de eerste helft heb je kansen genoeg om gewoon met 3-0, 4-1 etc voor te staan, en ineens moet je vechten voor een punt.

Dit liedje begint echt heel iritant te worden.

Echt alleen Ajax en PSV kunnen Nederland vertegenwoordigen in Europa, hopelijk doet AZ het ook behoorlijk dit seizoen, maar wat een blamage weer dit.

5 augustus 2021 om 21:20

Feyenoord staat gewoon 0-2 voor bij rust hoor.

5 augustus 2021 om 21:59

Zou het niet 'gewoon' noemen...

Onbegrijpelijk die Openda, je scoort net de 2-2 en bent de hele wedstrijd al sterker en hebt nog tijd om een 3-2 te forceren en dan doe je dit. Dundalk was echt enorm matig maar Vitesse scoort niet.

Zelden zo’n afgang gezien. Totaal onnodig om hier punten te verspelen. Oroz solliciteerde naar slechtste invalbeurt ooit en Openda doet Vitesse een groot plezier met die rode kaart.

5 augustus 2021 om 21:14

Het was echt heel slecht, en dan doel ik natuurlijk op het veldspel in die 2e helft. En dat tegen zo’n slechte tegenstander. Vitesse heeft denk ik op 11 plekken een betere speler. Maar ik hoor dat het mogelijk een gebrek aan conditie zou zijn.. Benieuwd naar de return

6 augustus 2021 om 06:16

Ja, want Dundalk was goed? 1e goal van ze kwam letterlijk uit de lucht vallen en de 2e was inderdaad slecht verdedigd. Verder niks gecreëerd.

Het gaat dit seizoen allemaal van Ajax en PSV moeten komen. Misschien draagt AZ nog wat bij, maar ik vrees ervoor.

5 augustus 2021 om 21:05

psv moeten we ook maar afwachten. speelde tot nu toe alleen nog maar tegen clubs van niveau heerenveen. Tegen Benfica zijn ze kansloos

5 augustus 2021 om 21:07

Dat zei je ook al in de live meepraten tegen midtyiland over de wedstrijd tegen de Denen, en we weten allemaal wat daar is gebeurd.

5 augustus 2021 om 21:09

Op voorhand kansloos tegen Benfica zou ik niet zeggen. En zelfs al verlies je, dan kan PSV prima een aardige serie neerzetten in de EL.

5 augustus 2021 om 21:41

Haha, PSV en Ajax zijn normaliter minder dan Benfica inderdaad, maar PSV zit in een flow en speelt geweldig. Dit Benfica kunnen ze verslaan. PSV laat momenteel een dusdanig hoog niveau zien, dat heb ik geen andere Nederlandse club de laatste jaren zien doen. Eindelijk ook eens. Het is leuk om te zien!

5 augustus 2021 om 21:52

PSV speelt prima, alle credits daarvoor dat meen ik echt. Maar tenzij je sinds 2019 ofzo pas Europees voetbal kijkt kan je toch onmogelijk stellen dat het Ajax dat de halve finale haalde een lager niveau had dan dit PSV? Je kan ook te ver gaan. Dat Ajax was dusdanig bijzonder, dat gaan we niet snel meer zien. De Nederlandse variant van het Barcelona van Pep.

5 augustus 2021 om 21:57

@Ajaxf1 - Dat zou kunnen hoor. Ik kijk zelden Ajax. Heb ze in dat jaar alleen tegen Juve en Spurs gezien. Tegen Juve waren ze toen erg sterk inderdaad. Alleen kan ik minder over oordelen. Ik heb weinig met Ajax. Dus daar kan je gelijk in hebben

5 augustus 2021 om 22:05

Hahah ja dan moet je ook niet stellen dat je dat geen andere Nederlandse ploeg hebt zien doen natuurlijk, als je niet gekeken hebt xD Beetje van het kaliber "ik heb nog nooit een Spaanse club beter zien voetballen dan Sevilla, maar naar Barca, Real en Atletico heb ik nooit gekeken". PSV maakte indruk tegen Midtjylland en heeft erg netjes een armzalig Galatasaray met grote cijfers verslagen, hartstikke goed en ik heb ook genoten van het spel, maar de tegenstanders waren nog niet echt van een super niveau uiteraard. Laten we nog maar even wachten voor we dit überhaupt gaan verlijken met het CL seizoen van 18/19 van Ajax. Dat was echt nog wel een paar niveautjes hoger hoor, tegen clubs uit de absolute wereldtop ook.

5 augustus 2021 om 22:07

Dan raad ik je bij deze aan de samenvatting van Real Madrid tegen Ajax te kijken in het Bernabeu. Mooiste pot die ik ooit gezien heb van mijn cluppie (geboren in '98 dus de jaren 90 niet meegemaakt).

5 augustus 2021 om 22:11

Prima dat jullie dat vinden hoor. Smaken verschillen ook. En natuurlijk scheelt Frenkie een slok op een borrel, dat snap ik ook wel.

5 augustus 2021 om 22:13

@Ajaxf1: Sorry. Ik vind zowel Real als Ajax niets. Bij beide clubs echt 0 gevoel. Dan kan ik niet voor mijn lol een potje tussen deze twee clubs kijken. Ook niets tegen hen trouwens. Het is ook geen PSG, City of Chelsea

5 augustus 2021 om 22:13

''maarten Afca'' Is nou het voorbeeld van een Ajacied wie het vuurtje weer even opstookt tussen de Psvers en Ajacieden op dit forum, zo onnodig ook. Mensen respecteerde Ajax gister in die oefenpot tegen Leeds ook, waarom je dan weer hiermee moet komen mag joost weten. Kinderachtig allemaal.

5 augustus 2021 om 22:22

@Lanjouwers: Heeft niet zozeer met smaak te maken lijkt me. Galatasaray komt vandaag ook niet verder dan 1-1 thuis tegen de Schotse nummer 5 St. Johnstone, die zijn echt niveautje middenmoot Eredivisie hooguit momenteel. PSV heeft daar gewoon 2 solide potten tegen gespeeld en knap met 7-1 agg. gewonnen, maar dat kun je toch niet omschrijven als het beste voetbal wat Nederlandse clubs de laatste jaren hebben laten zien?! Ik weet dat de voetbalwereld opportunistisch is maar dit slaat echt alles hoor. Nogmaals, ik vond het veldspel van PSV echt goed (gezien we nog in de voorbereiding zitten) en de resultaten zijn vlekkeloos. Maar dit kun je echt nog niet vergelijken met het voetbal wat bijv. Ajax in de k.o. fase van 18/19 op de mat legde, dat is gewoon een belediging haast hahah. Oh en PS - wat Aguerooo zegt sluit ik me volledig bij aan, heb het ook al vaker uitgesproken: die Maarten Afca is een zuiger die vrijwel altijd zit te provoceren, mag wat mij betreft snel een ban ontvangen. Dat is niveautje facebook comments die man, daarvoor zit je niet op een serieus forum.

5 augustus 2021 om 22:27

@Sander: We komen er niet uit haha. Jij vindt mij niet objectief, ik vind jou niet objectief. En doet er niet toe. Dit gaat over Vitesse. Dat had moeten winnen van deze Ieren

5 augustus 2021 om 22:33

@Lanjouwers: daar zijn we het dan weer wel over eens haha! Eeuwig sonde dat Vitesse dit weggeeft, in de rust hadden ze gewoon met 3-0 voor moeten staan, geen vuiltje aan de lucht. Nu kunnen ze dit evt. in Ierland nog wel repareren want Dundalk is niet heel veel soeps uiteraard, maar je maakt het jezelf niet makkelijker zo.. En als klap op de vuurpijl nog een domme rode kaart van Openda ook!

5 augustus 2021 om 22:50

Heb alleen de 1e helft gezien Sander en toen stond het 2-0 maar had het ook 4-0 kunnen staan. Dacht dat het wel klaar was en ze 4/5-0 zouden winnen. Blijkt dat ze op de valreep 2-2 hebben gespeeld. Wat ruk en jammer voor onze plek op de coëfficiënten.

Wat een droevenis…

Schandalig dat we dit niet hebben afgemaakt. Het was echt zeer matig wat die Ieren lieten zien, ons spel overigens ook ik bedoel waarom begin je een wedstrijd met hoge ballen tegen een Brits team? Dat gezegt te hebben zitten wij in een voorbereiding met 2 spelers die niet of nauwelijks gespeeld hebben en zit Dundalk al middenin hun competitie dus de 2de helft is verklaarbaar. Huiswerk doen Letsch en afmaken daar in Ierland!

Voelde me bijna Feyenoordsupporter vanavond.😉

Ongelooflijk en typisch Nederlands. Openda ook zo dom, dat kan toch niet. Je kan het natuurlijk uit nog afmaken want die Ieren stellen niks voor. Doekhi mag Feyenoord blij mee zijn dat die te duur was, Bazoer vind ik echt een kanjer daarentegen. Kan die bij PSV niet op CDM (achter Sangare). Kost maar 4 miljoen dacht ik, dan heb je gewoon Bazoer voor Rosario en nog winst ook!

Volgende week wel afmaken aub Vitesse.

5 augustus 2021 om 21:24

Zag je Bazoer een beetje door z’n eigen 16 sjokken bij de 1-2? Bij die gast moet echt een keer de knop om naar 100% focus.

5 augustus 2021 om 21:29

Nou moet ik zeggen dat ik vanaf minuut 65 naar Feyenoord ben overgeschakeld. Maar voetballend was hij echt de beste van het veld in de periode die ik heb gezien. Weet wel dat zijn concentratie (inzet zo je wilt) niet top is. Dat mag inderdaad niet op deze leeftijd als je naar een topclub wil.

Treurig, heel treurig. Buiten PSV en Ajax om is het echt waardeloos in Europa. Ploegen als Vitesse of Utrecht kunnen we sowieso al beter niet sturen en Feyenoord is vaak ook om te huilen. Ik zou overigens niet weten hoe dit ooit zou kunnen veranderen. Met de komst van de Conference League hoopte ik dat Nederlandse ploegen daarin wel mee zouden kunnen komen, maar schijnbaar is een Dundalk al een hels karwei.

Poeh, erbarmelijke tweede helft. Wel een prima eerste met sterke Manhoef en Tronstad. Abibi en McEleny sterk bij de Ieren trouwens. Alleen hier had je moeten winnen. Echt een schande wat er de tweede helft is tentoongesteld. Ohja, Tannane. Op basis waarvan denkt hij een stap hogerop te kunnen?

Als je in eigen stadion al op mentaliteit en wilskracht wordt afgetroefd door de tegenstander, hoe gaat dat dan in Ierland zijn?

Eerste 60 minuten eeg goed gespeeld, zoals afgelopen seizoen. Eigenlijk precies zoals afgelopen seizoen want alles verliep goed behalve het afmaken van de kansen. Een wat mij betreft meer dan verdiend gelijkspel na op het einde toch echt wat passie gezien te hebben.

Volgende week een ander spitsen duo want die Fredericksen was echt helemaal niks, Openda zijn actie heb ik niet terug gezien en in het stadion kon ik het niet zien. Ik mag trouwens hopen dat die scheidsrechter Europees uitgefloten is na deze wedstrijd, leek nergens op.

Genoten van het publiek, op naar volgende week!

Hopenlijk scoort Vitesse volgende week wel vaker

Ik vond Vitesse voor rust bij vlagen echt mooi voetbal spelen, aantal goede combinaties en counters. Had echt niet verwacht dat dundalk überhaupt een doelpunt zou maken. Uiteindelijk geen goed resultaat voor Vitesse , maar wel mooi dat ze tot het einde doorgaan en toch nog het doelpunt maken

Lekker man, 2-2 tegen de nummer 7 van Ierland. In de Conference League. Ik had wel meer van Vitesse verwacht om eerlijk te zijn.

Same old story. 90 minuten lang de bovenliggende partij, tot aan de 16 heer en meester maar toch uit 3 kansen 2 goals tegen krijgen. Ongelofelijk. Wel weer lekker om in het stadion te zijn. Het seizoen is begonnen!

Helaas niet de hele wedstrijd kunnen zien. Hoe speelde de nieuwe Deense spits? Hopelijk zijn Rasmussen en dasa zijn weer fit dan staat het achterin gewoon. Ergens blij dat openda volgende week geschorst is wat een naar ventje

5 augustus 2021 om 22:49

Best wel knudde eigenlijk. Was nog niet veel soeps

Nou wat een aankopen hebben ze gedaan zeg, het zijn echt geen verbeteringen. Naar het 2e elftal ermee en zet de eigen jeugd er maar in. En zet aub Tanane op de tribune die wil niet meer en straalt dat ook uit.

Wie zei er ook weer dat PSV matige tegenstanders had toen het over Gala en Mitjiland heenwalste? Ik denk dat beide clubs vele maten groter zijn dan (met alle respect) Dundalk.
Natuurlijk wel een wanvertoning van Vitesse.

Wat een aanfluiting weer. Vorig seizoen was Vitesse én Letsch de verrassing van het seizoen. Ik denk dat het dit seizoen een ander plaatje wordt. Teveel vreemdelingen en teveel transferperikelen met al die éénjarige contracten. Vitesse wil cashen, maar dat wordt lastig als spelers niet meewerken en je zelf als club te hoog inzet in de periode dat het moet gebeuren. Hopelijk kunnen ze volgende week iets van revanche tonen !

8 augustus 2021 om 00:05

Dit is gewoon onzin. Beleid is prima en er zijn vervangers gehaald voor Pasveer, Tannane, Broja. Verder is de basis hetzelfde als vorig seizoen. Gboho maakt als vervanger van Tannane een goede indruk, alleen is hij er nog maar kort bij en kan geen 90 minuten vol maken. Helaas missen we nog de geblesseerde Dasa en Rasmussen waardoor het verdedigend minder is. Alhoewel Manhoef het goed gedaan heeft. De returnwedstrijd gaat Vitesse gewoon winnen.

In principe moet Vitesse dit in Ierland wel recht kunnen zetten. In de eerste helft hadden ze gewoon 3-0 voor kunnen staan.

Manman, wat lekker om na Ander. Half. F*cking. Jaar. Weer in het stadion te zijn. Onze nieuwe spits mag wel wat scherper worden in de afronding, dat was nogal zwakjes. Countertje goed afgemaakt en mooie 1-0. Buiten een schot op de lat van Dundalk gewoon heer en meester de 1e helft. Gaandeweg de 2e helft voel je die zondagsgoal dan al aankomen, als ie bij ons niet valt. Bazoer moet je alleen verkopen als je er een goeie winst op kan maken, want anders laat je hem beter z'n contract uitdienen en dan transfervrij vertrekken. Dan heb je er meer aan. De beste van Vitesse. Tannane was droevig slecht. Niks laten zien. Zal moeilijk worden om te verkopen. Conclusie: 2-2 eigenlijk moeilijk mee te leven. Maar aan onszelf te danken. Wat is het lekker om weer in het stadion te zijn.

Je kan zeggen wat je wil over de individualisten Bazoer en Tannane, maar hun kwaliteiten hebben alles verbloemd. Je kan afgeven op hun mentaliteit, werkethiek etc; zonder hen is Vitesse een degelijke middenmoter. De trainer communiceert gebrekkig en het is gedaan met kunstmatige chemie.
Uit de jeugd komt nauwelijks kwaliteit door, Cornelisse en van Zwam zijn middelmaat. Al is er door de Duitse inbreng meer structuur en beleid dan vroeger over de gehele linie. De rotte appels hebben de club verlaten en ze hebben afstand genomen van het oude jongens krentenbrood gedoe. Vitesse zal uiteindelijk eieren voor hun geld kiezen en 2,5 miljoen ontvangen voor Bazoer, Tannane komt met zijn huidige postuur niet weg, tenzij een Turkse middenmoter het risico aan wil. Predictie Vitesse 21/22: plaats 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper50
E. CornelisseVerdediger50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
S. TronstadMiddenvelder50
Y. GbohoMiddenvelder51
N. FrederiksenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 2 1 1 1
2020/2021 Vitesse 32 1 1 0
2019/2020 Vitesse 26 0 2 0
2018/2019 Jong Vitesse 1 0 0 0
2018/2019 Vitesse 24 0 1 2
Laatste voetbalnieuws

Spors onder vuur: Vitesse zag af van komst drie FC Twente-uitblinkers

Johannes Spors ligt onder vuur bij Vitesse, zo schrijft de Gelderlander. De achterban hekelt het beleid van de technisch directeur. De onvrede komt naar voren nu de hoofdmacht beneden verwachting presteert....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren