Barcelona bevestigt definitieve breuk met Lionel Messi

Donderdag, 5 augustus 2021 om 19:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:07

Barcelona en Lionel Messi gaan definitief uit elkaar, zo bevestigt de Spaanse grootmacht via de officiële kanalen. Ondanks dat er een akkoord is bereikt over de contractverlenging van de 34-jarige sterspeler, kan die vanwege 'economische belemmeringen en de regelgeving in LaLiga' niet worden geformaliseerd. "Gezien de situatie zal Lionel Messi niet langer verbonden blijven aan Barcelona", zo schrijft de club.

“Ondanks dat Barcelona en Leo Messi een akkoord hadden bereikt en er duidelijk een intentie bestond van beide partijen om een nieuw contract te tekenen, kunnen beide partijen door economische en structurele obstakels niet met elkaar verder”, verwijst Barcelona in het statement naar de regelgeving van LaLiga. Daarmee wordt gedoeld op het salarislimiet van de Spaanse competitie, dat door Barcelona is overschreden. De club mag daardoor geen nieuwe spelers inschrijven, waar ook Messi onder zou vallen bij een nieuw contract.

"Door deze situatie, zal Lionel Messi niet bij Barcelona blijven", vervolgt de club in het statement. "Beide partijen balen er stevig van dat de wensen van de club en de speler niet kunnen worden vervuld. Barcelona wil de speler bedanken voor zijn bijdrage en wenst hem verder succes." Diverse Spaanse media meldden de afgelopen tijd dat Messi bereid was om vijftig procent van zijn salaris in te leveren om bij Barcelona te kunnen blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Donderdagavond bracht Marca al naar buiten dat er problemen waren ontstaan in de contractonderhandelingen. De bom zou donderdag zijn gebarsten tijdens een etentje van de clubleiding van Barcelona met de entourage van Messi. Volgens de sportkrant bespraken de partijen nog hoe de breuk het best naar buiten gebracht kan worden. Laporta vreest volgens de berichtgeving voor de woedende reacties van de supporters.

Het betekent dat Messi na 21 jaar definitief vertrekt bij Barcelona. De Argentijn stroomde in 2004 door vanuit de jeugdopleiding en ontpopte zich tot de absolute sterspeler van de club. Messi staat op 672 goals en 305 assists in 778 officiële wedstrijden voor Barcelona. Hij werd in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld en werd met Barça tien keer landskampioen. Daarnaast won hij vier keer de Champions League en zeven keer de Copa del Rey. Deze zomer won Messi met Argentinië de Copa América, zijn eerste grote prijs met zijn land.Gerelateerd

Meer sportnieuws

323 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Wow die zag ik toch echt niet aankomen

5 augustus 2021 om 19:55

Mogelijk te veel onder indruk van Depay dus dachten zij, kan wel zonder deze mega verdiener

5 augustus 2021 om 19:58

Het mooiste vind ik de woorden ‘Bedankt voor de bijdrage’. Alsof het over een jeugdspeler gaat die 2 goals heeft gemaakt 😂

5 augustus 2021 om 20:06

Ja echt sterk. Hij heeft ook minstens wel een paar assists dacht ik. Plus die paar potjes in de CL speelde hij ook prima hoor. Verder is hij gewoon te is oud, totaal geen restwaarde of potentie meer. Dus ik snap de breuk volledig.

5 augustus 2021 om 20:06

telt ook voor Messi toch? Wilde doorgaan voor de helft van het geld, dus inplaats van 150 mil komt die wel voor 75 mil ... right, alsof die niks te danken heeft aan Barcelona.

Had gewoon 1 seizoen voor 1 euro getekend. je wilt toch ook als Messi zijnde de boeken ingaan als de speler die begon en stopte bij Barca. Nu voor 2 seizoenen doorgaan bij een club als City of PSG, zo'n mooie smet op je cv.

Jammer dat de mannen zoals Totti niet meer bestaan, die weigeren ergens anders te tekenen of te spelen, voor nog geen miljoenen.

Dat Barca ooit door moest zonder Messi is iedereen duidelijk, maar vorig jaar nog een hoop bombarie gemaakt omdat hij weg wilde en Barca niet wilde verkopen en nu loopt die gratis de deur uit ......

5 augustus 2021 om 20:07

Precies wat ik dacht. Dat kan je zeggen wanneer je Pjanic straks verkoopt. Niet bij de (voor sommigen) beste speler allertijden die alles met de club heeft gewonnen wat er te winnen valt..

5 augustus 2021 om 20:11

Die heeft er toch meer dan vorstelijk voor betaald gekregen? Als hij Barcelona zo hoog had zitten, had hij gratis nog gespeeld. Alleen al reclame inkomsten zijn voor Messi meer dan het volledige salaris budget van PSV.
Er zal heus wel wat meer aandacht aan het afscheid geschonken worden, maar bedankt is hij al meer dan 20 jaar

5 augustus 2021 om 20:15

Dat staat zo in dit artikel, niet in het officiele statement.

5 augustus 2021 om 20:21

Maar wellicht het beste voor iedereen, kan Messi ergens nog mooi 150 mil opstrijken en wat tekengeld - en kan Barca mooi schoon schip maken en bouwen aan de toekomst.

Gewoon een gezonde boekhouding met nieuwe jongens die prima voor een club als Barca willen spelen. Wellicht dat ook Barca hier een sla'tje uit kan slaan door te melden dat Messi belangrijk is maar de gezondheid van de club belangrijker.

En dat met oog op de toekomst er niet iedereen wordt ontslagen alleen om 1 iemand bij de club te houden.

Het ging inderdaad een beetje te ver met het Messi imago bij de club, houdoe en bedankt en doe ze de groeten.

5 augustus 2021 om 20:27

Slaat ook nergens op. 500mil op zn rekening ofzo.

Blijf lekker in Barcelona. Wordt een grotere held dan je al was. Sluit daar af. Ga voor 1 euro op de loonlijst. Desnoods met prestatiebonussen ofzo. 20mil bij winst CL, 10 bij de landstitel etc. 20 generaties Messi krijgen dit geld niet eens op. En waarom zou je je druk maken om jou 10e generatie.. lol

5 augustus 2021 om 20:01

Vorig seizoen nog 100m afwijzen en nu gratis de deur uit laten lopen, omdat je financieel aan de grond zit. Barcelona en beleid voeren, dit is toch te triest voor woorden! Het zegt alles, je absolute clubvedette zo de deur moeten wijzen…het sprookje is uit en niet zo’n klein beetje ook.

5 augustus 2021 om 20:07

Laporta heeft zo geen keuze en het is beter voor de club. Messi tot aan zijn pension doorbetalen zou de club teveel hebben belast. Wat doen we nu alleen met Aguero? Die kwam alleen vanwege Messi.

5 augustus 2021 om 20:20

Je gaat hem nog nodig hebben ook... Alsof je Dembele, Braithwaite, Depay en Griezmann de oorlog gaat winnen. Echt, Ajax heeft een betere voorhoede...

5 augustus 2021 om 20:26

Hahahaha maak me wakker als Ajax Griezmann-Fati-Aguero op kan stellen. Grappenmaker

5 augustus 2021 om 20:27

Met Fati, Dembele, Griezmann, Demir en Depay heeft Barcelona natuurlijk een voorhoede die tig keer beter is.

5 augustus 2021 om 20:29

Aguero moet het nog maar laten zien.. Griezmann en Fati heb je gelijk in. Aguero is hetzelfde als aannemen dat Hernan Crespo nog mee kan bij Ajax. Puur een gok op de naam

5 augustus 2021 om 20:30

Dat afwijzen is inderdaad een blunder, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ze zijn nu eindelijk van deze molensteen af en kunnen vooruit gaan kijken. En met Fati, Griezman, Dembele, Depay en Aguero hebben ze echt een groep topaanvallers waarmee je La Liga ook kunt winnen of in elk geval lang mee kunt doen.

5 augustus 2021 om 20:43

Al wil dembele niet verlengen en gaat hij volgend jaar waarschijnlijk transfervrij weg

5 augustus 2021 om 21:13

Haha visca komop... beter voor de club? Wat een gelul joh. Ik ben het ermee eens hoor maar barca had hem maar al te graag verlengd voor 250 miljoen verspreid over 5 jaar. Enige reden van de breuk is dat het gedwongen wordt door de regels van la Liga. Anders had laporte met een glimlach zijn schop gepakt en mee het gat in gesprongen om verder te graven

5 augustus 2021 om 21:22

Weet niet goed wat ik van dit bericht moet denken. Aan de toon (bedankt en tot ziens) kan ik enkel afleiden dat het een ultieme poging is om Messi en/of La Liga op andere gedachten te brengen. Hoe dan ook, mijn Barca-hart bloedt (alweer).

5 augustus 2021 om 21:40

Ik denk serieus dat het beter is voor de club. Niet op de korte termijn maar wel op de middellange termijn. Dat salaris van Messi heeft de club te lang in de houtgreep gehouden. 50% van heel veel is nog steeds teveel.

5 augustus 2021 om 21:51

Ik ben het met visca eens ik denk ook dat barca hier goed aan doet en eigenlijk vorig jaar, toen ze nog 100 voor hem konden krijgen messi hadden moeten verkopen

5 augustus 2021 om 22:49

Aguero kan verhuurd worden aan de club waar Messi gaat spelen? Geeft ook weer wat ruimte in de salarissen.

5 augustus 2021 om 20:49

OMG dit heeft mij echt geraakt. Ik hoop zo dat dit een truc is om la Liga Tebas over te halen om water bij de wijn te doen want dat gaf Laporta laatst nog aan. Woow dit is echt vreselijk nieuws!!!! Weet je bedoel te zeggen Messi is meer dan alleen een voetballer en zal een enorme tegenslag zijn voor La Liga en Tebas weet dat dondersgoed. Dit doet mij echt pijn meen ik echt van me hart.

5 augustus 2021 om 21:06

Oke jongen niet overdrijven. Het belangrijkste voor Cules is Barça in dit geval, niet Messi. Vanwege de simpele reden dat niemand maar dan ook niemand is groter dan de club.

Deze dag zat er gewoon aan te komen, Messi zou ooit stoppen bij Barça en die dag is vandaag. So what? Hij heeft de afgelopen 15 jaar sinds hij in het eerste zit Barça alles gegeven wat hij kon geven en andersom ook natuurlijk. Op een gegeven moment houdt het gewoon op en zullen de wegen ooit scheiden wat nu is gebeurt.

Dat Messi vertrekt vind ik ook erg jammer maar als Barça hem niet kan betalen dan houdt het gewoon op. Barça moet nu gewoon naar de toekomst kijken en bouwen aan een nieuw elftal dat weer mee kan doen aan de top, een beetje wat Barça deed na het vertrek van Guardiola. Je kan niet te lang vastblijven hangen aan dezelfde mensen. Je moet uiteindelijk een keer verversen binnen je organisatie en dat 'legendes' eruit vliegen hoort erbij en dat hoeft niet altijd iets 'negatiefs te zijn'.

Maar goed. Elke Cule moet dit even laten bezinken, dat snap ik, dat doe ik ook, maar alles komt uiteindelijk wel goed. Barça heeft genoeg middelen om weer mee te doen aan de top. En dat Messi vertrekt zal Barça nog meer financiële rust geven aangezien de grootste kostenpost verdwenen is.

5 augustus 2021 om 22:31

Ik overdrijf toch moet je eens lezen wat voor artikelen nu tevoorschijn komen zoals ik al had gezegd het kan een truc zijn

6 augustus 2021 om 11:11

Het is geen truuk. Laliga heeft al een oplossing aangedragen, 10 procent verkoop van de aandelen aan CVC. Krijgt Barcelona tegen de 200 miljoen euro die ze dan aan Messi kunnen geven voor de komende twee jaar.
Barcelona wil geen aandelen verkoop aan de CVC. Laliga zal in dat geval echt geen oogje dichtknijpen voor Messi, ze liggen in de clinche met Barcelona en willen juist dat Barcelona de CVC deal accepteerd.
Het is gewoon klaar voor Messi bij Barcelona, het was een geweldige tijd maar eerlijk gezegd, de laatste twee jaar waren magertjes met alleen het winnen van de nationale beker.

5 augustus 2021 om 20:49

PSG be like, Ogen gericht op Pogba, where is Ronaldo!? ...na Messi nieuws, draait 180 graden, Messi in het vizier ala Sauron!

Pohhhh, heerlijk nieuws. Naar City of psg zou toch geil zijn joh. Andere stap, nieuwe doelen. Kom op. Doe het Messi.

5 augustus 2021 om 19:53

Heel verrassend idd, mocht hij naar psg gaan verwacht ik dat we de komende winnaar van de CL al kennen..

5 augustus 2021 om 21:52

Voelt alsof Maldini of Scholes van club verandert vanwege financiele malaise bij hun club. Heel pijnlijk. Ik probeerde een vergelijkbare topper van de PSG jeugd te noemen, maar ik kan er eigenlijk geen bedenken.

6 augustus 2021 om 11:13

Je bedoelt een goedkope, jonge aankoop van een club die later een grote speler werd. Ik zou zeggen, wat dacht je van Ronaldinho?

5 augustus 2021 om 19:53

Hij gaat naar PSG, stond van de week al op de foto met Neymar, Paredes, Di Maria en Verratti

Wel zonder komt z'n vriend Aguero eindelijk gaat hij zelf weg

5 augustus 2021 om 19:57

Joh. Erg raar met ex ploeggenoot Neymar en mede spelers van Argentinië. Veratti profiteerde gewoon haha

5 augustus 2021 om 19:54

Zal wel PSG gaan worden inderdaad. Matige selectie hebben die dit seizoen.

5 augustus 2021 om 19:55

En dat terwijl aguero ook naar psg kon volgens mij. Messi naar psg zou betekenen dat mbappe naar madrid komt

5 augustus 2021 om 19:58

Dat heeft Messi toch niet nodig, zo’n transfer die enkel bedoeld is om een of andere oliesjeik een orgasme te bezorgen? Ik mag toch hopen dat-ie zich niet tot dat niveau verlaagd..

5 augustus 2021 om 20:03

Eerder om de CL te winnen en op je 34e rustig richting je pensioen gaan. Schiet er in Frankrijk nog wel 35 in en 25 assist. Beste aanval ooit. Neymar - Messi - Mbappe.

5 augustus 2021 om 20:06

Ik had gehoopt van niet, maar geld doet veel. Het blijft btw niet bij oliesjeiks, Lerfr12 heeft volgens mij ook al een natte broek. Jammer dat dit soort clubs zo ook een aanhang koopt. Zelf heb ik er helemaal niks mee, maar blijkbaar maakt het velen niet uit hoe het succes wordt behaald.

5 augustus 2021 om 20:06

Mbappe ipv di maria want die komt naar madrid.
Anders kan dit nooit betaald worden

5 augustus 2021 om 20:47

Beste aanval oit? Dat was Swart, Cruyff, Keizer.

6 augustus 2021 om 11:14

Er hoeft niet betaald te worden, er is alleen ruimte in het salaris huis nodig. Maar dat telt pas mee voor de FFP van volgend jaar. PSG heeft dus nog een jaar om die ruimte te vinden.

5 augustus 2021 om 19:56

Ik had hier vorige jaar eigenlijk al op gehoopt. Het zou leuk zijn om hem te zien schitteren in een andere competitie

5 augustus 2021 om 19:57

Of juist niet schitteren. Denk dat messi het moeilijk gsst vinden om zich aan te passen. Heel barca was gemaakt voor hem, al heeft hij natuurlijk wel wat amigos bij psg.

5 augustus 2021 om 20:28

Of misschien dat het de beste man allemaal ook niet meer uitmaakt dat hij wellicht niet zal schitteren. Hij is eindelijk van die zware last af dat hem werd verweten nooit een internationaal landentoernooi te hebben gewonnen. Nu hij die ook heeft, denk ik dat hij het wel prima vindt om voor een lekker salaris met een paar maten te gaan voetballen in een mindere competitie en met kans op de CL.

5 augustus 2021 om 19:56

Messi kan het Engelse voetbal fysiek niet meer aan en is niet meer zo explosief dat hij de duels constant kan ontlopen. En wie moet er bij PSG op de bank terechtkomen als Messi daarheen zou gaan? Ik zou het wel mooi vinden als Messi terugkeert naar Newells Old Boys, zijn oude club

5 augustus 2021 om 20:01

Messi maakt elke linksback in Engeland kapot. Hij is technisch gezien nog steeds ver boven iedereen.

5 augustus 2021 om 20:19

Er zijn echt mensen die denken dat Messi bij City of PSG niet in de basis zou komen?! Hahahahah, dit kun je niet menen toch? Kijk je weleens voetbal? Messi hoort overal waar hij komt met 2 vingers in zijn neus bij de beste spelers joh, nog altijd. Zou zowel bij City als bij PSG onbetwiste basisspeler worden en zeer hoogstwaarschijnlijk ook "gewoon" MVP van de competitie worden.

5 augustus 2021 om 20:24

Ja, ik krijg het idee dat ze gewoon interessant willen klinken en duimpjes willen farmen met hun onnodige reacties over fysiek en tempo etc, etc.

5 augustus 2021 om 20:30

Tuurlijk zal Messi in de basis beginnen. Ik vraag alleen wie ze dan op de bank gaan zetten? Ik zie hem in Frankrijk sowieso wel slagen, maar Messi gaat het op zijn wandeltempo het moeilijk krijgen met het tempo in Engeland. Een paar jaar geleden had Messi met zijn explosiviteit het makkelijk kunnen redden in Engeland, maar hij is ook de jongste niet meer.

5 augustus 2021 om 20:37

@Andres13 je kan toch niet serieus zijn? Iedereen zou zonder twijfel voor Messi banken. Hij is 34 en nog steeds de beste speler van de wereld en gaat ‘gewoon’ weer voor de gouden bal. We praten over dezelfde Messi toch?

5 augustus 2021 om 19:56

Misschien iets voor Feyenoord om wat creativiteit toe te voegen? City lijkt mij niet gezien die goed bezet zijn voorin, zeker nu ze de deal met Grealish rond lijken te hebben. PSG was volgens geruchten dicht bij zijn komst voordat het akkoord met Barca er lag. Lijkt mij dat hij voorlopig nog in Europa blijft en daarin liggen weinig mogelijkheden voor iemand met zo'n salaris.

5 augustus 2021 om 20:08

Of Groningen? Moet ie wel ietsjes salaris inleveren maar kan hij wel een huis laten bouwen naast Arjan Robben 😊

5 augustus 2021 om 21:07

Heiky, als hij nog een beetje snel tekent kan hij Bommen Berend ook nog even meemaken (28 augustus). Een huisje naast Robben, wel wat minder salaris maar nog steeds genoeg om de nodige eierballen en droge metworsten te kunnen kopen. Toch niet zo'n hele gekke optie lijkt me

5 augustus 2021 om 19:58

Tsja, je kunt de verschrikkingen van het voetbal ook omarmen. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Messi hoort toch bij Barça. Nu maar hopen dat hij lekker in Argentinië bij zijn jeugdliefde gaat voetballen. Maar ik vrees dat jouw droom, één van de olieclubs, nog een keer met geld zal smijten.

5 augustus 2021 om 20:02

Zul je inderdaad zien dat hij naar PSG gaat. Vreselijk... Ik vind dit ook erg jammer. Die man is Barcelona.

5 augustus 2021 om 20:15

Frisian, Batca zou vroeger of later toch moeten anticiperen op een Messi-loos tijdperk. Die man heeft ook niet het eeuwige voetballeven. Als ik Messi was zou ik gewoon stoppen nu en op z'n geld gaan zitten. Heeft niks meer te winnen wat hij al niet gewonnen heeft.

5 augustus 2021 om 20:26

Ik snap dat hij vroeg of laat bij Barça zou stoppen. Dat is logisch. Ik zou het alleen erg jammer vinden om hem nog 1 of 2 jaar in het shirt van PSG, of erger, City, te zien. Ik hoop op een paar mooie jaren bij Newell's Old Boys. Maar vrees dat het bij hopen blijft.

5 augustus 2021 om 20:19

Of hij gaat naar Inter Miami of naar Boca Juniors. Al denk ik dat hij naar City gaat om Pep

5 augustus 2021 om 20:30

Het zal niet gebeuren natuurlijk maar naar Napoli zou nog mooier zijn, in de voetsporen van Maradona treden en na 30 jaar de scudetto winnen.

5 augustus 2021 om 22:50

Bij Chelsea trekken ze direct dat bod op Lukaku in

Dit zag ik niet aankomen, kan dit niet geloven zowat!Nog triester dat het dus gebeurt terwijl Messi helemaal niet weg wil!Is er nog een kans dat die alsnog blijft? En wie kan hem betalen?

pff Messi niet in een Barcelona shirt, dat gaat even wennen worden zeg

5 augustus 2021 om 19:55

Nooit Argentinië gezien?

5 augustus 2021 om 20:03

Hahaha good one

Wat een aderlating, Messi in een ander clubshirt dan Barcelona....

Aguero voor niks gehaald

5 augustus 2021 om 19:52

Ach zijn followers op Twitch :D

Wow. Zo'n clubicoon. Ben benieuwd waar hij gaat spelen.

PSG of man city? Wat zal t zijn als psg Messi ook nog krijgt hebben ze wel een wonderbaarlijk team

Bizarre wending. Groot verlies voor Laliga. Je wint toch liever van de beste rivaal. Hopelijk naar PSG en Mbappe naar Real dan maar.

5 augustus 2021 om 20:00

Wordt het niet eens tijd voor iemand anders dan Messi? Is er geen talent dat nu doorbreekt? Hij verdiende ontzettend veel bij Barca en die hebben er ook een grote puinzooi van gemaakt, niet dat wij veel beter zijn moet o.a. spelers verkopen.

5 augustus 2021 om 20:06

Ik denk dat heel Madrid hoopt dat dit een opening betekent dat Mbappe mag/kan vertrekken bij PSG als Messi naar daar vertrekt. Barcelona kan nu echt beginnen saneren en aan de heropbouw beginnen, hoe moeilijk en pijnlijk dat ook is. Zeker als Messi straks de CL opheft met PSG.

5 augustus 2021 om 20:17

Wat? Ik denk dat PSG voor een droomaanval met Neymar, Mbappé en Messi gaat en Icardi de speler is die mag vertrekken.

5 augustus 2021 om 20:35

Zou mij straf lijken dat PSG, als die FFP echt bestaat, drie monsterlonen kan hebben zoals die van Ney, Mbappe en Messi. Om dan nog spelers zoals Ramos niet mee te tellen.

5 augustus 2021 om 21:37

Dat ligt er maar aan hoeveel inkomsten en uitgaven een club heeft. Er zijn clubs met een omzet richting de miljard die zijn salaris niet kunnen betalen omdat ze tot hun oren in de schulden zitten en dus mega aflossingen moeten doen elk jaar.
Clubs zonder schulden hebben het stukken makkelijker.

5 augustus 2021 om 20:02

De beste speler van de Aarts rivaal gaat weg en je hebt het over verlies voor la Liga..

Ik snap deze uitspraak niet, noch zal ik hem ooit snappen of willen snappen. Is dit omdat je bang bent om nog verder op de premier League achter te lopen betreft alure?

5 augustus 2021 om 20:10

Messi bezorgt veel geld voor de la liga. Mensen kijken naar Barcelona wedstrijden voor Messi omdat hij elk wedstrijd wel iets wonderbaarlijks voor elkaar krijgt. Nu gaan minder mensen kijken, minder mensen naar Barcelona weekendje om Messi te zien spelen + minder verkoop in merchandise dus de La Liga verliest hier gewoon een geldmijn.

5 augustus 2021 om 20:16

En daarmee verliest Barcelona meteen 40% van hun supporters. Sorry hoor maar ik vind dit echt in en uit triest.

De Primera Division zal om de bovenstaande redenen nooit kunnen concurreren met de Premier League. Wellicht in de toekomst qua kwaliteit en dan met namen in Europees verband maar qua populariteit? Kansloos. Je schrikt je rot als je de kijkcijfers opzoekt van de competities.

5 augustus 2021 om 20:23

Who cares of er een Aziaat meer of minder naar voetbal kijkt.

5 augustus 2021 om 20:28

Nogal een domme opmerking. Elke fan lijkt me namelijk gewoon gelijk te zijn. Of zie jij jezelf ook als minderwaardig ten opzichte van een Spaanse fan?

5 augustus 2021 om 20:37

Als je de situatie een beetje kent dan weet je dat je in Azie weinig echte fans hebt. Er is 0,0 voetbalcultuur. De meeste volgen niet specifiek een club maar wisselen om het seizoen van club. De vercommercialisering van de sport heeft ook negatieve kanten.

5 augustus 2021 om 20:37

Ik heb liever dat Barcelona over een Messi beschikt en we daarvan winnen met een nog beter Real (bv Mbappe, Haaland), dan dat we nu clasico's winnen waar Vinicius en Depay de 2 eyecatchers zijn.

5 augustus 2021 om 20:46

Als die supporters geld uitgeven aan de club dan is dat wel degelijk een groot gemis.

5 augustus 2021 om 20:53

En wat als de Mbappe's en Haalands van deze wereld niet meer komen? Wat als Real Madrid degradeerd. Echt een tenenkrommende gloryhunting reactie, ongelooflijk.

5 augustus 2021 om 21:03

Welnee. Kijk eens even verder terug dan de afgelopen 10 jaar en je zal zien dat er meerdere legendes zijn gepasseerd bij beide clubs, wat de Clasico ook de meest gevolgde wedstrijd maakt. Beide clubs hebben zo een rijke historie dat het wel meer tijd kost voor de nieuwe grootmachten ook maar in de buurt komen. Misschien moet je de term gloryhunting eens opzoeken.

5 augustus 2021 om 21:14

Ik zie dat de Manchester derby en Liverpool - United wereldwijd al meer kijkcijfers heeft dan El Classico. Verschillende bronnen de authenciteit ervan laat ik in het midden. Dit geeft dus aan dat El Classico de meeste gevolgde wedstrijd is dus niet onbetwist is.

Je volgt toch niet Real om de grote namen maar omdat je een geografische binding met de stad heb of de geschiedenis/DNA/cultuur van de club?

5 augustus 2021 om 21:39

Nou overdrijf je wel een beetje. Spelers als Benzema en Aguero doen ook nog altijd mee. Maar je hebt wel een punt dat de grote sterren niet zomaar meer bij de grote clubs in Spanje spelen.

5 augustus 2021 om 21:48

Klopt, en de cultuur en DNA van Real is dat de 'beste' spelers bij Real spelen. Galacticos, entertainment van de bovenste plank (ik besef maar al te goed dat dat al tijden geen realiteit meer is), maar met de oude galacticos ben ik opgegroeid in combinatie met de binding met Spanje en Madrid meer bepaald.

5 augustus 2021 om 21:49

Uiteraard pak ik graag uitersten om mijn voorbeeld kracht bij te zetten. Maar binnen korte tijd zullen Pique, Modric, Alba, Busquets, Aguero, Benzema, ... allemaal stoppen. Dat zijn toch serieus wat grote namen die moeten opgevolgd worden.

5 augustus 2021 om 21:54

Dit is toch altijd zo geweest? Het vervelende is dat het nu een lichting is die ontzettend belangrijk is geweest en aan een eind komt. Dit is altijd zo geweest. Nu is het aan andere spelers om op te staan. Derde dit seizoen moet wel lukken toch?

Dit was te verwachten met al het gezeur rondom inschrijven en financiën. Ben benieuwd…

messi dankjewel legend voor alles ik ga je enorm missen dankjewel legend🥺🥺

Wauw gebeurt dus toch!! Hopelijk naar city, ben bang voor PSG. Alhoewel dat wel een lekker elftal begint te worden!

Man City zal Jack Grealish vanavond wel met gierende banden terugsturen naar Birmingham!

5 augustus 2021 om 22:52

Aston Villa heeft nu het budget voor Messi.

Lekker de schuld bij Laliga leggen. Dat was te verwachten.

Die gaat naar Atletico, kan die weer met zijn beste maatje ballen.

5 augustus 2021 om 19:56

Whaaaa, ik weet dat het maar een grap is, maar stel je voor dat dit zou gebeuren, dat zou echt ziek zijn😂

Over een aantal dagen komen ze toch weer bijmekaar dit verhaal was een jaar terug precies hetzelfde, Messi is gewoon de komende 3 a 4 jaar bij Barca te bewonderen.

5 augustus 2021 om 19:59

Nou neehoor, barca heeft de begroting niet om Messi te betalen, hoe je het ook wikt, weegt, trekt en draait, Messi is Gone.

Tsja als het zo is dan zij het zo wat hij ook kiest ik zal zijn keuze respecteren want daarvoor heeft hij simpelweg teveel betekent

5 augustus 2021 om 20:02

Zal zijn keuze verder ook niet beïnvloeden

Jezus ik als voetballiefhebber vind dit al heftig laat staan als je Barca fan bent..! Eigen opgeleide beste speler ooit, gaat definitief weg, pff. Heftig man, geen afscheid wedstrijd of iets, dit kan toch niet op deze manier eindigen?

En dan straks toch weer bijtekenen hé!

5 augustus 2021 om 20:02

Hij had al bijgetekend dat staat er toch? Het is Barcelona die hem niet kan betalen juist omdat hij heeft bijgetekend.

Ik zie dit als het beste voor beide partijen.

Nu kan barca verder bouwen aan een nieuw elftal en ik ben ook heel erg nieuwsgierig hoe Messi het zal gaan doen in een andere omgeving

Maar Messi had toch alleen hart voor Barcelona? Als hij echt zo'n "saint" is als mensen altijd zeggen, zou hij ook voor niks kunnen voetballen bij Barcelona, want hij heeft na al die jaren al genoeg geld opgeëist

5 augustus 2021 om 20:01

Ach man dat is natuurlijk ook onzin. Messi heeft zeker wel een mooie tijd bij Barca gehad maar dat wil echt niet zeggen dat hij voor niks daar moet gaan voetballen. Hij heeft ook onwijs veel voor Barcelona betekend en natuurlijk heeft hij ervoor gezorgd dat Barcelona door veel mensen nu als de grootste wordt gezien.

5 augustus 2021 om 20:09

Niet per se voor niks, maar bijvoorbeeld voor 15 ipv 50 miljoen. Ben een groot Messi fan, maar hij is wel een redelijke geldwolf imo. Sowieso, alleen al aan portretrechten en sponsordeals en dergelijke zou het geld binnen stromen. Enfin, jammer dat hij vertrekt. Wordt erg raar om hem elders te zien, ik hoop wel dat hij nog een ballon d'or en champions league pakt, zeker dat laatste was bij Barça moeilijk geworden.

5 augustus 2021 om 21:02

Messi heeft eigenlijk wel het recht om te gaan en staan waar hij wil. Hij is Barcelona niks verplicht. Natuurlijk heeft hij heel veel geld verdient, maar dat weegt echt niet op tegen de successen die Barcelona heeft beleefd, wat Barcelona natuurlijk ook een hoop geld bezorgd. Als een speler zoveel voor een club heeft betekent dan is hij naar mijn mening niks meer verplicht.

Ik hoorden dat de barcelona voor haar sponsoren twee contracten heeft. Een prijs MET messi en een ZONDER. En het zou zo’n 50% kunnen schelen. Dus dit is ook een financiele klap voor barca.

5 augustus 2021 om 20:22

Barcelona's contracten lopen voor het grootste deel langer door. Dat wordt allemaal wat overdreven.

6 augustus 2021 om 09:55

Naja ik citeerde dus een stuk waarin duidelijk werd gemaakt dat Messi goed was voor 30% van de inkomsten van Barcelona en dat hij 1 van de weinige dure voetballers is die zichzelf terug verdient (en zelfs winst maakt) in tegenstelling tot bijvoorbeeld een neymar (was het voorbeeld dat gegeven werd). Maaja, ze laten hier geen berichten van andere sites door.

6 augustus 2021 om 11:16

Dat zal allemaal wel meevallen. als Messi geen kostenpost was, dan zou Barcelona niet zo diep in het moeras gezonken zijn. We zullen zien of sponsors nu gaan weglopen en indien ze dat doen, of er zich nieuwe sponsoren zich melden bij Barcelona.

ongelofelijk gefaald op bestuurlijk niveau als je Messi niet kan inschrijven. Parijs is de bestemming!

Major f*** up
Zijn ze al jaren mee bezig natuurlijk
En nu schuld aan laliga geven
Lekker ook Depay, minder salaris want je gaat toch met Messi spelen
Wanbeleid

Nee zeg dit is dan toch wel echt een einde van een tijdperk. Ging er altijd vanuit dat zoals altijd barca uiteindelijk wel hun zaakjes op orde kreeg en gewoon hun spelers kon inschrijven. Maar bizar wanbeleid lijkt nu toch hen parten te spelen

Alle succes verder Messi. De club moet verder en met Messi wonnen we ook maar 1 beker in 2 seizoenen. Zijn immense salaris heeft de club al te lang in een houtgreep. Je kunt klagen over de kwaliteit van het elftal maar als je zelf zoveel verdient dan is het logisch dat er minder overblijft.

Ik weiger dit te geloven... wat een nieuws. Na zo'n statement kan je ook niet meer terug denk ik, wauw. Einde van een tijdperk

Holy hell, dit is wel een snelle bevestiging op de geruchten

Zeer benieuwd waar hij nu naartoe trekt.

Wat is dit dan komt ze vriend Kun naar Barcelona gaat hij weg lekker dan ...

Wow. Zo'n clubicoon. Ben benieuwd waar hij gaat spelen.

Messi blijkt ook maar gewoon een mens te zijn oftewel geldwolf. Lekker man, je wilt natuurlijk wel 1 van de beste betaalde spelers blijven op je 34e. Misschien wat om in Qatar te gaan ballen?

Het mooiste is toch gewoon als hij nu stopt of nog in Argentinië gaat spelen.

Ik geloof t pas als Messi in een ander shirt speelt.

Gek genoeg denk ik dat dit voor Barcelona beter is! Wel jammer dat zo’n speler zijn carrière niet afsluit bij de club waar hij is opgegroeid!

Lol maar nee, niet geloven hoor. Haha, ik lach alleen die gassies uit van bij het vorige artikel. Nou daar is het dan he. Goed, pijnlijk voor de barca fans, poeh. Pijnlijk voor laliga. Een grote speler gaat verloren. Absurde soap met een drama einde voor hen. Wie had dat gedacht. Het ging er een keer van komen en daar is het dan. Bizar, waar gaat hij nu naar toe? City of Psg vast! Tsja. En voor barca, tsja die kunnen echt wel prima verder met wat ze hebben. Memphis, Aguero en Griezzy. En dan heb je nog Fati en Dembele. Prima middenveld, wie weet kunnen ze nu wel iemand erbij halen wellicht. Maar poeh wat een bizarre ontknoping zeg!

5 augustus 2021 om 20:00

Denk dat hij naar PSG verkast, en dan zal PSG Mbappe moeten laten gaan naar Real Madrid. Tenzij PSG iets geks tovert en met een aanval als Neymar-Mbappe-Messi wilt komen.

5 augustus 2021 om 20:08

Ben er bijna van overtuigd dat het salaris van Mbappe vrijgemaakt wordt voor Messi. Als je nu dan nog 100+ miljoen kan vangen aan transfer, is Messi voor 2-3 jaar gefinancierd. Eigenlijk moet je dat doen. Ney-Messi-Dimaria is nog steeds een zieke aanval. Krijgt Ramos toch gelijk dat Messi naar PSG ging.

5 augustus 2021 om 20:16

Met neymar en messi heb je wel weinig beweging maar minder echte topwedstrijden. Denk zelfs dat dit de prijs van mbappe iets naar beneden drukt. Wil psg messi halen moet het verkopen en flink. Mbappe komt hoe dan ook deze zomer of volgende maar als psg messi wil moet het deze zomer zijn wat ze dus meer genoodzaakt maakt bij verkoop van iemand ala Mbappe

5 augustus 2021 om 20:22

Ja echt bizar allemaal. Dit nieuws is voor barca en laliga pijnlijk. Maar als idd PSG gaat happen kan Real Madrid zomaar de lachende derde zijn aangezien ik dan ook idd verwacht dat Psg opgeeft en Mbappe laat gaan. Dat zou wel gewoon geweldig zijn zeg pff, gaat er dan toch nog heel wat gebeuren!!

5 augustus 2021 om 20:35

ConchaEspina, fiscaal kan je daar heel makkelijk iets op verzinnen. Zeker omdat er geen transfer bedrag betaalt hoeft te worden. PSG kan hem bijv een teken bonus geven via een bedrijf wat Messi “sponsort”. Salaris kan ook over 3 jaar in delen gehakt worden.

5 augustus 2021 om 21:31

Ik zou het me niet zo moeten aantrekken, maar als Barca-fan is dit een zwarte dag. Ben er echt niet goed van. Je ziet Messi toch niet in dat truitje van PSG spelen? Dan liever bij City hoewel dat moeilijk wordt na Graelish. Echt balen, net wanneer ik dacht dat we de kelk al tot op de bodem geledigd hadden. Blijkbaar kan het altijd nog erger.

5 augustus 2021 om 21:58

wat is het verschil tussen City en PSG dan? beiden olieclubs die zichzelf naar de top hebben gekocht

6 augustus 2021 om 06:09

Dat de PL sportief vijf tredes hoger staat. Simpel zat.

6 augustus 2021 om 08:40

Maar je gunt Messi toch plezier? Denk dat hij op 34 jarige leeftijd meer aanheeft om de Franse competitie met zijn ogen dicht kapot te spelen met zijn maatje Neymar, dan met City te gaan strijden, blessures oplopen en stel dat het op een of andere manier niet lukt in de PL, alle kritiek krijgen. Krijg je dan van die PL fanboys te horen ‘ zie je dat PL te zwaar is voor Messi ‘ nee doe mij maar PSG. Laat hem lekker op zijn gemak.

Ben ik de enige die dit gezond vindt voor Barcelona? Hij bepaalde daar veel te veel. Sjokte over het veld, deed allen wat als hij het op z’n heupen kreeg. En dat salaris ben je ook eindelijk kwijt. Opgeruimd staat netjes is overdreven maar ik denk dat het goed is voor de club

5 augustus 2021 om 20:04

Het is een jaar te laat in mijn optiek. Bartomeu had Messi moeten laten gaan. Bartomeu heeft de club in gevaar gebracht.

5 augustus 2021 om 20:10

Dat klopt. Alleen wordt Bartomeu nu al uitgekotst, laat staan als hij Messi verkocht (wat financieel wel de logische beslissing was gezien de contractsituatie). Nu is het de voorzitter die ervoor ging zorgen dat Messi ging blijven, Messi laat vertrekken.

5 augustus 2021 om 20:18

Messi laat Laporta wel in zijn hemd staan maar City zal hem vast goed gaan betalen straks. Laporta kan ook ik niet anders. Ongetwijfeld heeft hij alles geprobeerd. Maar je kunt de toekomst van de club niet belasten om een speler.

5 augustus 2021 om 21:42

Helaas werd de club bestormt door de fans toen Bartomeu hem wilde laten gaan. Nu heeft Laporte het makkelijk, hij wilde wel verlengen maar mag niet van laliga.
Vergis je niet, in hun hart denken de bestuurders er echt heel anders over dan ze doen voorkomen, de grote financiele problemen bij Barcelona hebben wel degelijk met Messi te maken. Men was doorgeslagen in zijn beloning.

6 augustus 2021 om 05:31

Financieel misschien, maar voetballend gezien kan dit Barcelona niet Messi. Barcelona zou in de Europa league spelen, indien hij een jaar geleden was verkocht. De spelers en manager zijn momenteel middelmaat. Ik zie Barcelona 3e worden of lager en geen favoriet voor de CL. Met Messi was er altijd een buitenkansje. De belangrijke spelers worden ook steeds ouder. Ik zie gewoon een verval.

Dat is het dan, Barcelona speelt over twee seizoenen Conference League. Messi draagt al vier jaar dit hele elftal. Hoewel we met onze chauvinistische blik graag anders zien, is het onder Koeman alleen maar nóg slechter geworden dan onder Valverde en Setien. Helemaal nu Barcelona geen geld heeft iemand met ook maar een kwart van de klasse van Messi te kopen, is het gewoon klaar. Hoeveel pijn het mij ook doet, dit is wat de club verdiend door het wanbeleid gevoerd door Bartomeu en zijn vrienden. Het gaat een hele lange weg terug omhoog worden.

5 augustus 2021 om 20:20

Op termijn staat er met Fati, Frenkie, Araujo, Puig, Dest, Nico, Garcia, Gavi, Demir, Dembele, Balde etc. gewoon een heel mooi elftal. Op de korte termijn kom je wat ervaring tekort maar het vertrek van Messi is beter voor alle partijen. Ook met Messi won Barcelona een miezerig bekertje in 2 seizoenen natuurljk.

5 augustus 2021 om 20:25

Het kan natuurlijk ook zo weer omslaan. Cruciaal is wel dat Puig, die de laatste maanden onder Setien zo ongeveer de beste man op het middenveld was, meer speeltijd gaat krijgen. Als het met Frenkie, Puig en Pedri een beetje gaat lopen heb je bijna weer een ouderwets goed middenveld. Pedro en Sanches waren vroeger natuurlijk ook geen uitzonderlijke spelers, maar profiteerden van het middenveld dat ze constant vrij wist te zetten.

5 augustus 2021 om 20:32

Ik was Pedri nog vergeten. Talent is er zat. Ervaring ontbreekt alleen nog. Maar Pedri en Garcia hebben een EK en OS achter de rug zo.

5 augustus 2021 om 21:07

Ik ben het eens met Visca dat er heel wat talent staat. Maar dat je Puig cruciaal noemt gaat mij wel wat te ver @martijn. Had dan nog Pedri gezegd. Maar omdat Puig kort kan wegdraaien en als een Duracel konijn over het veld loopt als grote hoop/verlosser aan te geven (die onder drie coaches amper heeft gespeeld), lijkt mij wat overkill.

5 augustus 2021 om 21:59

Naja talent is een, de stap naar het eerste is heel groot dus dit is eigenlijk natte vinger werk. Talenten als fati en pedri beloven natuurlijk wel heel veel

Zowel Messi als Barca, wat een prutsers. Om op deze manier afscheid van elkaar te moeten nemen, niet normaal!

Zit er nog een oplossing in een contract voor een symbolisch bedrag? Dat zou moeten kunnen toch?

Dan vraag ik me toch af waarom hij nog heeft meegetraind de laatste dagen.

Ben benieuwd welke club zijn salaris wel kan en wil betalen. Ik zie eigenlijk maar twee kandidaten, PSG en Man City. Die laatste zullen dan Kane moeten vergeten en dan kan Messi als valse spits spelen, bij PSG weet ik eerlijk gezegd niet hoe ze plaats voor hem gaan maken, met de spelers die ze daar al hebben.

Hij zou toch een keer stoppen, dus nu kunnen ze wellicht investeren in 2 extra spelers met dat geld wat ze besparen en bouwen aan tijdperk zonder Messi. Het zat er toch aan te komen

Laporta wil gewoon messi niet die te veel verdient vanwege dat barca zware financiële problemen heeft het is gewoon hoe hij het moet communiceren naar de fans toe en probeert de schuld te geven aan la liga hij en messi hebben afgesproken hoe ze dat gaan communiceren messi heeft het oik slim gespeeld door bereid zijn te willen tekenen anders zou er een bom ontploffen bij de fans

Damm, je denkt steeds dit zal uiteindelijk wel goed komen. Aan alles komt natuurlijk een einde, maar dat ze op deze manier uit elkaar is dood zonder.

Ik hoop dat die terug gaat naar Argentinië, ik vind het zonde om hem als Barca legend nog naar een andere Europese topclub te zien gaan. Maargoed, wie kan hem betalen

Damn, op naar PSG zou ik zeggen. Hakimi×Messi voetbal!

Eigenlijk het enige goede wat er gedaan kon worden. Barca zou zijn toekomst te veel aan Messi laten afhangen als hij nog een contract kreeg

Hahaha. Dit had ik nooit verwacht.
Welke club gaat hem halen? Ik kan niet voorstellen dat Man City hem haalt aangezien Grealish en Kane onderweg zijn.

Eene kant jammer voor Barcelona,
Andere kant voor Barcelona een grote lastendruk minder, hij zal wel richting Frankrijk gaan,

PSG sla je slag. Ramos zijn droom was altijd om met Messi te voetballen. Neymar terug met zijn maatje. Betekend 1 ding. Mbappe naar Real Madrid!

Aan alles komt een einde. Ik betreur het ten zeerste, maar financieel was het denk ik gewoon niet meer haalbaar, zeker gezien de strenge eisen van La Liga. Ik ben benieuwd waar hij nu heengaat. PSG, City?

Ik heb begrepen dat als Jol Ado overneemt dat hij dan Messi meeneemt, om het huidige bestuur over te halen om de aandelen aan hem te verkopen. Ik zeg doen 😉

Hoe verschrikkelijk ik dit vind is het misschien wel goed dat ie weggaat. Van beide kanten gezien. Bizar trouwens dat dit moet eindigen ten eerste salaris en ten tweede door regelgeving La Liga. PL is voor altijd uit zicht.

Begrijp ik het nou goed dat Messi niet bijtekent, omdat het niet in het salaris huis en regelgeving van la liga past? Wil Messi dan teveel of schikt hij zich en gunt hij Barca op een heel ander niveau?

5 augustus 2021 om 20:23

Ja. Messi wilde volgens de geruchten ruim 70% salaris inleveren, maar als je exclusief bonussen voor 138 miljoen per jaar op de loonlijst stond is zelfs die resterende 30% nog achterlijk veel geld.

Het zou mij eigenlijk niet verbazen als dit simpelweg naar buiten wordt gebracht om druk op Laliga te zetten. Het is duidelijk dat Messi en Barcelona allebei met elkaar door willen, en ik kan me haast niet voorstellen dat Messi voor het salaris bij een andere club zou gaan spelen

5 augustus 2021 om 20:11

Precies wat ik dus ook dacht, of het is dat Messi en Barca de La Liga onder druk zet of Laporta speelt dit spelletje zo goed dat Messi met heel wat minder gaat genoegen nemen.. ik gok op optie 1.

5 augustus 2021 om 20:46

Dat zou zeker kunnen ja. Messi levert La Liga enorm veel kijkers op en dus ook geld (vanwege alle marketing). Het gemis gaat La Liga zeker voelen als Messi vertrekt.

Maar aan de andere kant kan dit ook gewoon een definitieve einde zijn van het tijdperk Messi. Deze dag zat eraan te komen hoe pijnlijk dit voor alle Cules ook is. Alleen jammer dat het op deze manier moest.

5 augustus 2021 om 22:04

Ik denk ook dat wat jij zegt het meest aannemelijke is.. dat er echt een einde komt aan de tijdperk tussen Messi en Barca.. verder helemaal eens met wat je zegt.

5 augustus 2021 om 21:09

Volgens mij werd dit gedaan om overal trending topic te zijn, en via ads het salaris van Messi bijeen te rapen.

5 augustus 2021 om 21:45

Laliga heeft net een deal gesloten waarmee Barcelona Messi zou kunnen behouden. Barcelona is het echter niet eens met die deal. Lijkt dat het weinig nut heeft om nu zo druk te willen zetten op Laliga.

Dan haal je Depay en Aguero en kun je vervolgens de beste speler allertijden niet verlengen. Chapeau Laporta.

5 augustus 2021 om 20:33

Die verdienen samen niet eens een maandsalaris van Messi. Zeker Depay is nu meer dan ooit nodig. Van Depay en van Griezmann zullen de goals moeten komen.

5 augustus 2021 om 21:38

Aguero en Depay samen verdienen ruim 14 miljoen euro. Messi zou de helft van zijn salaris inleveren wat maakt dat hij ongeveer 4 miljoen per maand verdiend. Dan ben je er inderdaad nog niet, maar eerst geld uitgeven aan twijfelachtige versterkingen alvorens je absolute ster te verlengen vind ik een vreemde volgorde.

5 augustus 2021 om 21:47

De ster is verlengt echter hij kan niet ingeschreven worden omdat men nog veel meer moet bezuinigen. Het is toch wel duidelijk dat zonder de versterkingen en nog meer weggestuurde spelers, Bacelona er echt niet sterker op zou worden.

Ik snap het overigens niet helemaal. Geld zal toch geen struikelblok moeten zijn. als je zoveel geld hebt, dan doe toch niet moeilijk om een "beetje", lijkt mij. Zullen de details nooit weten

Woooow dit heb ik niet zien aankomen. Dacht al waarom het zo lang duurde. Wat een legende bij Barcelona en opvangen gaat lastig worden.

Ik heb zo een gevoel dat Messi en Barca dit doen om de bond onder druk te zetten.. Messi weg uit de La Liga, die man trok veel kijk cijfers. Ik wacjt af tot Messi definitief bij een ander club heeft getekend.

5 augustus 2021 om 21:49

Er is niet veel tijd meer, de competitie gaat weer beinnen binnenkort. Laliga heeft net een deal gesloten waarmee Barceloan gered zou zijn echter Barcelona wil die deal niet. Lijkt me echt lastig druk zetten om nu Messi weg te doen terwijl je de deal met CVC verwerpt.

5 augustus 2021 om 22:06

Ook wel heel toevallig dat ze dan dit bekend maken, miss juist om nog meer druk op La Liga te zetten.. mijn gevoel zit er vaak naast dus ik zal zeker te weten er nu ook naast zitten.

Wordt dan PSG of City, verder kan geen club hem betalen. Tenzij Real hun plannen voor 'operation Mbappe' laat varen voor supergalactico Messi.

Wat zonde is dit zeg! Natuurlijk een fenomeen en in mijn ogen (smaken verschillen) de beste speler van de laatste 40 jaar! Erg zuur voor Koeman ook! Ik ben benieuwd hoe Barça het zonder Messi gaat doen!

Woooow dit heb ik niet zien aankomen. Dacht al waarom het zo lang duurde. Wat een legende bij Barcelona en opvangen gaat lastig worden.

Hahaha jammer voor Memphis hij wilde perse met Messi spelen toch

5 augustus 2021 om 20:22

Aguero ook.

Zag een foto op insta van hem en een aantal PSG spelers, zou dat hem worden?

Messi in een ander shirt dan dat Barcelona, dat zal toch even wennen zijn. Het feit dat Barcelona door zijn financiële situatie gedwongen afscheid moet nemen geeft wel aan hoe erg de club de weg is kwijt geraakt. Dit is het definitieve einde van een tijdperk.

Bizar hoe hard Bartomeu Barca de vernieling in heeft geholpen, echt ongekend. Behalve voor de Barca fans had ik vooral Messi een betere club gegund qua management, dan was ie denk ik veel succesvolle geweest. De afgelopen 5/6 jaar waren gewoon helemaal niks. Hoop dat ie naar City gaat en daar nog een paar jaar in een topteam speelt. PSG vind ik helemaal niks

5 augustus 2021 om 22:22

Bartomeu wilde Messi verleden jaar voor 100 miljoen euro verkopen. Met de salarislast erbij had dat Barcelona dus 238 miljoen euro opgeleverd. Maar ja, de fans bestormde het stadion, Bartemeu schrok en gaf toe.
Nu is Bartemeu weg, hebben we Laporta die de CVC deal van Laliga niet ziet zitten en dus dat geld niet pakt.
Elke club was in de problemen gekomen met een Messi die 138 miljoen euro per jaar kost terwijl er niet jaarlijks de CL gewonnen wordt.

Is dit niet een tactische zet van Barcelona en het Messi Kamp? Vandaag het contract ontbinden om een nieuwe contract te presenteren morgen?

Persoonlijk vind ik het hartstikke jammer dat Messi de club verlaat, juist om deze legendarische voetballer ben ik FC Barcelona gaan volgen. Dit komt allemaal door die verrekte grootverdieners die niets toevoegen aan het spel van Barca, maar wel de bank warm houden of keer op keer geblesseerd raken: Dembele, Lenglet, Umtiti, Braithwait, Griezmann. En ze willen ook niet weg omdat hun zakken goed gevuld zijn tot aan einde contract.

Met dank aan een zeer incapable voorzitter: Bartemeu!!

5 augustus 2021 om 21:52

Bartemeo wilde messi verleden jaar verkopen voor 100 miljoen euro. Tel daarbij de 138 miljoen euro aan kosten en Bartemeo had zo eventjes bijna 238 miljoen euro bespaard. Daar had je nu dus een Mbappe, Neymar of Haalland voor kunnen kopen.
Maar helaas, de fans bestormde het stadion, zette druk op de voorzitter en die gaf toe en besloot Messi aan zijn laatste contract jaar te houden.
Fans hebben soms ook maar een kort geheugen.

haha al die het zo zeker wisten dat het goed ging komen haha.
overigens denk ik persoonlijk dat barca er goed aan doet zonder messi verder te gaan.
diep in de schulden steken voor 2 jaar mss extra lol is geen beleid...

Als Messi echt een beetje hart voor die club heeft gaat hij daar gewoon een jaar gratis voetballen. Hij is zelf een van de redenen van de financiële malaise daar, omdat hij jarenlang gigantische salarissen heeft geïnd.

5 augustus 2021 om 21:26

Klopt. Die 550 miljoen bruto in 4 jaar onder Bartomeu had hij in 6,5 of 7 jaar moeten krijgen. Dus nu zou die toch met een groot hart nog 3 seizoenen gratis moeten spelen en daarna nog 2 seizoenen (tussen zijn 37ste en 39ste) betaald met een totaalbedrag van 50 miljoen en bonussen als ze de CL winnen van bijvoorbeeld 15 miljoen en 10 miljoen voor La Liga komt die misschien toch nog aan 100 miljoen in 5 seizoenen.

Eigenaar van psg is op dit moment al bezig om een dikke contract op te stellen van messi van tientallen milijoenen. Als hij naar psg gaat zouden ze verplicht volgend jaar de CL moeten pakken. Ze hebben nu al een elftal om van te watertanden. Met o.a niewelingen als wijnaldum, ramos, hakimi en donnaruma en messi ook nog erbij...en geruchten dat pogba wellicht er ook bij komt...man man dat is dan gewoon de beste elftal allertijden qua namen...je zou bijna dan kunnen zeggen dat als ze de CL niet pakken moeten de spelers gewoon doodstraf krijgen

Als dit serieus waar is zonder de complottheorieën eromheen, dan is dit een groot groooot verlies voor Barca en La Liga om zo een legende kwijt te raken.
Anderzijds was dit echt te verwachten na een moeilijk corona jaar en alle jaren ervoor structureel je financiële zaken niet in orde te hebben.
Mijn vraag was altijd of Messi het net zo goed bij een ander team zou doen als bij Barca, mede omdat er bij Barca altijd om hem heen gebouwd werdt eveneens voor het Argentijns elftal.
We gaan het allemaal meemaken!

haha al die het zo zeker wisten dat het goed ging komen haha.
overigens denk ik persoonlijk dat barca er goed aan doet zonder messi verder te gaan.
diep in de schulden steken voor 2 jaar mss extra lol is geen beleid...

Einde van een fantastisch tijdperk

Niet druk om maken, ze hebben Depay al!

Wie weet kunnen wij hem halen!
Op links Jasin de Fins international en op rechts een Argentijns international

Als Messi 2 jaar PSG gaat doen en dan nog een jaartje in Amerika of in Argentenie dan is het ook wel klaar.
Barcelona heeft gewoon gefaald in hun complete management ...
Altijd te veel uitgegeven en nu betaal je de rekening....

Maar anderzijds....
Ook zonder Messi kun je kampioen worden...
Het wordt alleen een stuk lastiger..

Prima keuze ... Jaartjes gaan tellen niets mis mee.

Zowel bij Messie als Ronaldo is de houdbaarheidsdatum al 2 jaar verlopen.

Nog ff 2 jaar cashen en uitzwaaien.

Tijd voor de nieuwe lichting.

denk dat perikelen vorig jaar (o.a hoe zijn vriend suarez weg is gezet en hoe hij toch ook aan zijn contract werd gehouden) meespelen. Zou me niks verbazen als hij bijv in amerika gaat spelen en suarez daar later aansluit. Denk dat ze een plannetje al gesmeed hebben die 2

Wauw de dag is dan toch gekomen dat hij weggaat bij Barca. snik.

5 augustus 2021 om 20:48

Tja.. zoals altijd… er komt een dag dat het afscheid zwaar valt, het is/ was goed zo.

Messi, tuurlijk zullen we hem missen bij Barca.. echter na het Messi tijdperk breekt er ook weer nieuwe tijden aan. Moet je als club willen om zo je nek uit te steken.. niemand is dat toch waard. Denkelijk dat Koeman het niet eens zo erg vindt, Messi eist heel veel op. Dit geeft ook weer ruimte voor nieuw talent. Het is/was mooi zo. Messi bedankt voor alles en voor de mooie tijd, we hebben van je genoten.

5 augustus 2021 om 20:55

Precies aan alles komt een eind en hoe vreemd het ook klinkt dit kan ook zijn voordelen hebben en niet alleen op financieel gebied

Ik vraag mij af als hij naar Psg gaat, hoever mogen zij nog gaan met al die dure spelers mogen zij wel zover salaris betalen.

5 augustus 2021 om 21:56

Elke club mag net zoveel salaris betalen als verantwoord is in de inkomsten / uitgaven verhouding. PSG is al jaren bezig met FFP om de zaken in orde te houden. PSG heeft geen miljard aan uitstaande schuld en dus ook geen grote aflossingen en rente betalingen die ze jaarlijks moeten doen.

Wel super grappig, ik zei het x aantal tijd terug. En werd uitgelachen want barca ging dat fixen. Tja laporta is de voorzitter die barca doet verdwijnen. En ik zie het heel somber in voor barca.

5 augustus 2021 om 20:58

Kan me nog een reactie van @messibarca herinneren die claimde dat het een storm in een glas water was en zich verheugde op een glorieus seizoen van Barca met Messi. Niet om me te verkneukelen hoor, maar ik schreef toen al dat ik daar niet zo zeker van zou zijn. Et voilà.

Iedereen komt nu met City of PSG.. Maar wat denk je van Juventus die liggen ook nog op de loer.. Zou wat zijn Messi en Ronaldo samen bij Juve..

5 augustus 2021 om 21:57

Juve is wel een optie gezien de lage loonbelasting en met name de maximale ton aan portretrechten die je moet betalen. Dan kan Messi daar echt makkelijk een goed netto salaris krijgen terwijl de kosten voor Juve beperkt blijven.

Mooi naar psg gaan lijkt me. Ben bang dat hij in het fysieke Engeland niet aan spelen toekomt. Juve zou ik ook geweldig vinden.... Cr7 en messi samen in 1 team..... Dat zou ik willen zien.....

Lijkt me echt hoe raar het ook klinkt beter voor beide partijen. Messi die nog een CL wil winnen. En Barca die de komende 2/3 jaar echt een grondige renovatie moet maken. Er moet een team om De jong, Pedri, Aurajo, Fati gemaakt worden. Dan zie ik in 3 jaar wel een hele sterke Barca weer.

Moet wel zeggen als real speler, dat we na CR7 een grote speler verliezen in het spaanse voetbal, Messi bedankt

Kan die niet gratis spelen is toch miljardair,en na afloop van een wedstrijd een lekker Argentijns biefstukje krijgen...⚽⚽

5 augustus 2021 om 21:59

Gratis in de zin van geen regeling dat hij over vijf jaar alsnog al die miljoenen euro's ontvangt?
Zo werkt het niet. Zonder salaris gaat hij liever naar huis, terug naar zijn vaderland om daar verder te leven.

Als het echt om economische redenen is dan zal hij het toch wel gratis gaan doen lijkt mij

Eerst berichten dat La Liga Barcelona en andere Spaanse clubs nog gaan helpen en nu bevestigd Barcelona op de website dat Messi niet meer kan blijven. Wat mij betreft zijn er nog enkele mogelijkheden waardoor het wel nog gaat lukken. Ofwel speelt Messi voor gratis 1 seizoen tot het weer financieel beter wordt uit clubliefde of geen zin voor zijn gezin te verhuizen ookal is er geld mee gemoeid. Of Barcelona vind nog een oplossing doordat de hulp van La Liga enkele dagen later duidelijk wordt. Of Barca kan de komende 4 weken nog enige spelers lozen...

Als Messi vertrekt dan zie ik hem het liefst bij City eens bewijzen wat de man met de meeste gouden ballen nog kan brengen op zijn 34ste in de PL.

Zou het toch jammer vinden maar anderzijds ook wel eens leuk hem te zien bij een andere club, daarvoor haal ik wel na jaren nog eens fifa22 of fifa23 nog eens in huis. Zijn hoog niveau zie ik hem nog houden tot aan het WK en daarna denk ik dat hij aan een snel tempo minder wordt.

5 augustus 2021 om 22:00

Barcelona is het niet eens met de aandelen verkoop van laliga aan CVC. Ze willen die deal niet en krijgen dan dus ook geen 200 miljoen euro uit die deal. De komende vier weken is al te laat, de competitie gaat weer beginnen.

Zat er al een dikke tijd aan te komen... simpel rekensommetje had iedereen tot die conclusie kunnen brengen. Ik snap ook niet dat laporte en co hun socio’s zolang de wol over de ogen hebben proberen trekken met dat positieve schijn gezever. Nu maar even afwachten wat er met depay, aguero, emerson en García gebeurt. Met de uitgaande transfers die ze tot nu toe gerealiseerd hebben kunnen ze volgend mijn berekening nog steeds niet 1 van die eerste 2 inschrijven met hun 12 miljoen bruto. Enkel García en emerson met hun lage salaris. Benieuwd of ze nog genoeg uitgaande transfers kunnen realiseren, al dan niet op tijdelijke basis, om depay en aguero inte schrijven. Anders zou de malaise compleet zijn met 2 spelers die je 24 miljoen kosten per jaar en je geen beroep op kunt doen in la Liga

5 augustus 2021 om 21:19

Huh? Maar Messi's giga salaris valt toch weg, of nja viel al weg een maandje maar nu kan dat toch gewoon wel nu Messi vertrekt. Het probleem was toch dat en die nieuwe spelers en Messi niet allen nog gezamenlijk ingeschreven mochten worden. Maar goed, een pijnlijke dag voor barca. Wat betreft aanvallers dat zit wel goed denk ik voor hen. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Indien een Psg gaat happen kan Real Madrid zomaar de lachende derde zijn. Mbappe is coming!!

huhhhhhhh???? Dit is toch een grap of niet??? Hoe is het zo ver gekomen wtf????

5 augustus 2021 om 22:02

Vrij eenvoudig, jaarlijks 138 miljoen euro aftikken aan salaris voor een enkele is niet vol te houden. Zeker als je ook nog tientallen miljoenen voor zijn vriend moet betalen. Dan zakt de club vroeg of laat door de hoeven. Nu kwam er corona overeen, dat was de nekslag.

Kom op, dit is toch gewoon een spelletje van Barca om meer geld te krijgen via dat private equityfonds waar La Liga een contract mee afgesloten heeft. Vanmiddag werd nog bekend dat zowel Barca als Real bezwaar maakte en meenden dat zij recht hadden op meer geld.
Barca is van mening dat Messi van substantieel belang is voor de inkomsten van La liga, dus probeert men op deze wijze te forceren om een groter bedrag tegemoet te zien.

Ik denk dat Messi op 1 januari 2022 nog steeds voor FC Barcelona speelt

5 augustus 2021 om 21:35

Geloof je het zelf het wordt barca zonder Messi

5 augustus 2021 om 21:38

Spelletje? Ze hebben een afscheidspost en video geplaatst. Het is definitief over. Messi gaat niet in zijn herfst van zijn carriã¨re een half jaar niks doen. Accepteer het maar het is voorbij.

5 augustus 2021 om 21:49

Die gaat zeker geen half jaar niks doen, maar ook dat soort kanalen kunnen als pressie middel gebruikt worden hé. Ik ben zelf geen speciale fan van Barca dus wat dat betreft laat het me koud. Maar ik denk dat wel dat hij start van het seizoen gewoon meemaakt hoor.

En anders... schrijf als Ajax zijnde de helft van je balans af en teken hem voor 2 jaar 🤣

5 augustus 2021 om 21:43

Gozert het is geen Sims met een cheatcode hè

5 augustus 2021 om 21:51

Messi naar Ajax, wij beiden blij

5 augustus 2021 om 22:03

Je hebt het bericht van vanmiddag niet goed gelezen. Barcelona wil de hele deal niet met de CVC. Ze willen niet vastzitten aan de verkoop van hun TV rechten voor de komende veertig jaar.

Geweldige cijfers. Messi is natuurlijk de beste ooit. Maar clubliefde???. Totti die had echt clubliefde.
Hij heeft zoveel geld. En toch nog 75 miljoen vragen in je nadagen. Dat is geen clubliefde. Hij heeft Barcelona heel veel gegeven maar als je echt liefde hebt is geld niet meer belangrijk. Erg Jammer. Nu nog meer geld binnen harken bij een oliesjeik. Man gij krijgt het nu al nooit meer op.

Heftig, Messi zonder Barcelona, Barcelona zonder Messi. Ik kijk al me hele leven naar die jongen in het blauw en rood. Wat bizar dit zeg.

Het is nooit leuk om in te leveren qua salaris. Hij kan bij een andere club een megasalaris ontvangen en een grote tekenbonus. Messi is net een mens. Daarnaast kan hij proberen als Ronaldo succesvol te zijn bij meer dan 1 club.

Geen nieuwe spelers inschrijven? Kunnen ze depay enzo wel inschrijven dan?

Op de lange termijn is dit het beste voor Barca als club. Verlost van de wurggreep genaamd Messi, vrij om een nieuwe toekomst te bouwen. Het is even zuur als een held van dit formaat vertrekt, maar de club moet altijd bovenaan komen.. een individu kan nooit boven de club komen. Hoop Messi nog eens in de PL te zien, al verwacht ik PSG. Die zullen Mbappe dan richting Real laten gaan en dan is het cirkeltje weer rond!

Wat een vreselijke drukte zeg. Ja, hij gaat weg, nou en? Die dag zou toch wel komen alleen is het eerder dan verwacht. Bedankt voor bewezen diensten en tot ziens. Over tot de orde van de dag zou ik zeggen.

5 augustus 2021 om 22:24

Real de komende 10 jaar landskampioen
Barca met messi was al niet meer wat het geweest is.
zonder messi gaat barcelona plaats nemen in het linker rijtje op de ranglijst van de competitie.

6 augustus 2021 om 10:35

Geinig statement wel vlak na een seizoen waar noch Barca noch Madrid kampioen speelden

Snap die Messi niet , alles te danken aan de club Barcelona
Kunt ook even 1 seizoen gaan voetballen voor 500 dollar per week .
Heeft geld genoeg deze man
Maar is volgens mij ook verslaafd aan meer geld .
Lijkt er niet op .

Messi heeft clubliefde zolang ze hem dik betalen. Hij kan ook voor 5 ton per jaar bij barca blijven spelen ipv 5 ton per week. Maar dat wil meneer niet, dus club liefde tja.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Elche60
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3769 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Mauricio Pochettino komt met verklaring voor veelbesproken wissel Messi

Mauricio Pochettino heeft zondagavond een verklaring gegeven voor de keuze om Lionel Messi vroegtijdig naar de kant te halen. De Argentijnse oefenmeester had in het duel met Olympique Lyon (2-1) een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren