‘Barça en Real lijnrecht tegenover LaLiga vanwege deal van 2,7 miljard’

Donderdag, 5 augustus 2021 om 16:23Chris Meijer

Barcelona en Real Madrid hebben zich tegen de tegen de miljardendeal van LaLiga met de private-equityfirma CVC Capital Partners gekeerd, zo melden verschillende Spaanse media. Er kwam woensdag naar buiten dat het bedrijf voor 2,7 miljard euro een minderheidsbelang in de Spaanse competitie had genomen. Barcelona en Real Madrid zijn het echter totaal oneens met de inhoud van de overeenkomst die LaLiga heeft gesloten.

AS doet uit de doeken dat Barcelona drie fundamentele problemen heeft met de deal tussen LaLiga en CVC, dat 2,7 miljard euro in de competitie steekt in ruil voor tien procent van de toekomstige opbrengsten van de clubs. De Spaanse clubs hebben dan veertig jaar de tijd om dit met een relatief lage rente terug te betalen. LaLiga wil het geld gebruiken om wereldwijd door te groeien en om 'een wereldwijd digitaal entertainmentbedrijf' te worden. Het doel is om het gat met de Premier League te dichten. CVC nam eerder overigens ook een belang in de Formule 1, terwijl gesprekken met de Serie A op niets uitliepen.

Barcelona vindt dat de termijn van veertig jaar te lang. De Catalanen wijzen op de onvoorspelbaarheid van de voetbalwereld. Een voorbeeld dat door Barcelona is aangehaald, is het feit dat er inmiddels al tien jaar wordt gesproken over het verkopen van de sponsorrechten van het Camp Nou. Verder vraagt Barcelona zich af wat de clubs opschieten met de deal. Er wordt gevreesd dat voornamelijk LaLiga profiteert van de miljarden die CVC overmaakt. Tot slot wil Barcelona de indruk wegnemen dat de miljardendeal nodig is om zijn nieuwe spelers te kunnen inschrijven en de contractverlenging van Lionel Messi te bekostigen.

Begin juli meldden diverse Spaanse media dat Barça het salarislimiet in LaLiga ver heeft overschreden en daardoor geen nieuwe spelers mocht inschrijven. Daardoor dreigde de club zonder de nieuwe aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal aan de competitie te moeten beginnen. Mundo Deportivo meldde woensdag dat Barcelona zijn nieuwe spelers door de miljardendeal tussen LaLiga en CVC zou kunnen inschrijven.

Barcelona is niet de enige club die problemen heeft met de deal tussen LaLiga en CVC. El Independiente meldt dat Real Madrid de mogelijkheden onderzoekt om naar de rechter te stappen. De Koninklijke is sceptisch over de voorwaarden van de overeenkomst, waarvan men via de media kennisnam. Evenals Barcelona twijfelt Real Madrid aan de termijn van veertig jaar en er wordt momenteel onderzocht of de deal ook andere belangen van de Spaanse grootmacht schaadt. Als dat het geval is, zal Real Madrid een rechtszaak aanspannen tegen LaLiga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Natuurlijk twijfelen Real en Barca, dat staat mooi naar de achterban. Puntje bij paaltje staan ze gewoon vooraan om het leeuwendeel van deze deal op te strijken, maar daar zijn ze dan niet zo open over.

5 augustus 2021 om 16:29

Leef je altijd in een fantasie wereld? Het is ook nooit goed he, altijd maar speculeren.

5 augustus 2021 om 17:06

De waarheid is hard, maar het is beter om die aan te pakken ipv je kop in het zand te steken.

5 augustus 2021 om 17:18

Shevan heeft gelijk. Het is jouw waarheid niet de waarheid. Jij roept maar wat, als ware je lid van de FvD..

5 augustus 2021 om 17:52

Vreemde vergelijking die totaal niet opgaat. Of is PetervanArnhem hier de heilige alwetende?

5 augustus 2021 om 17:55

Blijkbaar niet, want het is het FvD

5 augustus 2021 om 16:32

@Samcro sorry, maar jij speculeert letterlijk altijd, het is nooit goed

5 augustus 2021 om 17:54

Heel dit artikel is zo goed als speculatie of zouden die Spaanse roddelkranten en gedegen onderzoek hebben gedaan naar de bevindingen van Barcelona en Madrid ten aanzien van deze deal, en dat binnen een paar dagen? Dat lijkt me sterk..

5 augustus 2021 om 16:34

Het zou ook nog wel eens te maken willen hebben met het feit dat Barcelona en Real Madrid zich niet voor zo lang vast willen laten pinnen aan La Liga, gezien de plannen eerder dit jaar.

5 augustus 2021 om 16:47

Dan lijkt me een extra lening afsluiten voor beide clubs toch echt een stuk voordeliger. 10% van alle La Liga opbrengsten afstaan voor in potentie de komende 40 jaar, gaat wel erg in de kosten lopen. Vooral voor de netto grootste ontvangers als Real en Barcelona. Het enige wat je doet is nu de financiële problemen door corona wat wegnemen, om vervolgens gestaag af te zakken als competitie financieel gezien.

5 augustus 2021 om 17:54

@VisWoestijn: mooi dat je het de corona problemen noemt terwijl het eigenlijk wanbeleid problemen zijn. Niets meer of minder.

5 augustus 2021 om 18:05

Barcelona heeft 300 miljoen omzet minder dan begroot dit seizoen. En ja dat komt door covid. Bij Real Madrid is er ook een gigantisch inkomensverlies. Dus weet maar zeker dat covid een grote rol speelt in de problemen.

5 augustus 2021 om 17:01

Welnee het gaat erom dat je nu een zak geld krijgt, om de komende 40(!) jaar minder te ontvangen. Op het einde van de rit hou je dus minder geld over. Voor korte termijn kan dit nuttig zijn, gezien de 'crisis' maar de grote winnaar is de investeerder CVC. Gezien Real zijn huiswerk heeft gedaan door talenten te verkopen en daarmee het COVID-gat te dichten is er bij Real geen urgente noodzaak aan een zak geld. Toch niet ten koste van de inkomsten van de komende 40 jaar.

5 augustus 2021 om 17:37

Precies. 2,7 miljard over 40 jaar is 67.500.000 per jaar. Wat heb je hier nou als competitie aan, als je 40 jaar moet offeren. En wat hebben de clubs er nog aan.. Want als ik dit ook nog door 20 clubs moet delen.. Blijft niets meer over. Ik vind 40 jaar.. Echt bizar lang. 10 jaar had ik al lang gevonden. Er zijn toch wel betere deals te sluiten?

5 augustus 2021 om 17:44

Het kan aanlokkelijk zijn voor teams voor wie het broodnodig (of bijna een godsgeschenk) zou zijn. Ik geloof dat er 4 clubs in slechte papieren staan, waaronder Levante en Barcelona. Barcelona lijkt er tegen te zijn, wat toch wel de langetermijnvisie zou onderstrepen van Laporta. Het is namelijk heel makkelijk om dat geld nu aan te nemen en zodoende Messi en aankopen zonder problemen in te schrijven. Als Getafe nu bijvoorbeeld een 30 miljoen krijgt is dat natuurlijk een pak geld. Momenteel is er amper geld voor transfers (zelf soms lonen te betalen) dus logischerwijs vertrekken potentieel de betere spelers uit je Liga (bv. Bryan Gil van Sevilla) en wordt je Liga zwakker. Stel je voor dat Messi vertrekt, Griezmann verkocht moet worden, Real die geen Mbappe of dergelijke kan halen,... Dan geraakt de Liga enkel verder achterop kwalitatief, minder sponsoring, ... Los dat ik het ook een shady deal vind: vergeet niet dat dat bedrag voor 'maar' 10 procent is. De clubs hebben de komende 40 jaar nog steeds 90 van wat ze normaal op een seizoen ontvangen

5 augustus 2021 om 18:21

@Concha
Ik kan mij niet voorstellen dat een bestuurder dit aanlokkelijk vindt, tenzij je anders morgen failliet gaat. Dan nog weet je dat dit een woekerlening is. 10 procent is naar mijn mening extreem veel. Als la Liga weer floreert, dan zul je zien dat zo een besrag uit die 10 procent al na 10 jaar wordt terugverdiend. Zij willen La Liga veel beter exploiteren dus er zit hierbij ook toekomstige exploitatiemogelijkheden bij. Vind dat linke soep.

5 augustus 2021 om 18:30

Er zijn al enkele kleinere clubs die zich hebben uitgesproken dat het 'puur egoisme' zou zijn als Barcelona en Real zich keren tegen deze deal. Heel veel kleinere clubs die er slecht voor staan willen hier vandaag nog voor tekenen. Ergens logisch want die kunnen morgen ook in secunda spelen en kiezen liever eieren voor hun geld.

5 augustus 2021 om 19:03

Niet helemaal waar natuurlijk. Als het een lening met een vast percentage was zou je dat kunnen stellen. Het geld is om (enigzins vrij uit de tekst opgemaakt, geen andere bron geraadpleegd) in de distributiekanalen en content te investeren. Als dat over 10 jaar 30% extra omzet gaat genereren, dan is over het geheel genomen iedereen beter geworden van deze stap. Dat lijkt mij de business case. Tegelijkertijd is de tijdspan inderdaad een flinke toewijding, en is dat niet iets waar je obv een persbericht in mee wilt gaan als club zijnde. Wat is precies de structuur van la liga, kunnen ze dit besluiten zonder akkoord van de clubs?

5 augustus 2021 om 19:16

Een meerderheid moet pro stemmen, geen idee of het gewicht van de topclubs zwaarder doorweegt. Verder goed omschreven, zo heb ik het ook geinterpreteerd.

5 augustus 2021 om 19:44

Het zou ook verdeeld worden over primera en segunda, 42 clubs. Volstrekt logisch dat barca en real hier tegen zijn. Laliga sluit een deal die van invloed is op de inkomsten van een club zonder daar akkoord over te hebben?

5 augustus 2021 om 20:57

Waarom zou Real ermee in zee willen? Ze hebben het geld niet nodig om gezond te zijn?

Maar Barcelona, dan doe je het niet. Maar dan niet zeiken als je de nieuwe spelers niet mag inschrijven die door deze deal mogelijk gemaakt wordt.

5 augustus 2021 om 16:31

Dat is de omgekeerde wereld. Vanmorgen nog werd Barcelona verweten dat ze weer overal mee wegkwamen door deze deal. Nu zeggen ze dat ze het juist om die reden niet willen en dan is het weer niet goed.

5 augustus 2021 om 16:51

Zoals ik het lees is het gewoon een soort lening. Verplaats je dan niet gewoon het probleem? Ik zie liever dat Barcelona op een gezonde manier bezuinigd waar ze voort kunnen bouwen op de toekomst. Voor het eerst moet ik toegeven dat Barcelona niet zwicht voor het grote geld.

5 augustus 2021 om 17:05

Ik denk niet dat het een kwestie is van doen of niet doen. La Liga sluit deze overeenkomst, ik heb geen idee wat het construct is in Spanje. Hebben clubs daar zeggenschap over?

5 augustus 2021 om 18:31

Er moet een meerderheid zijn om deze deal door te doen gaan. Geen idee of de topclubs een 'zwaardere' stem hebben.

Zoals verwacht, de haken en ogen van deze investerings deal. Eenmalig geld om daarna tientallen jaren tien procent af te staan, al wordt het met de aflossing natuurlijk wel elk jaar iets minder.
Begrijp alleen niet dat er gesproken wordt over het afstaan van tien procent en ook nog gesproken wordt van een lage rente. Kan me niet voorstellen dat men dubbelop wil betalen?

5 augustus 2021 om 17:26

Lage rente op het terugkopen van de aandelen, niet de payout van de aandelen zelf. Oftewel, stel die "lage rente" is 1 procent, dan wordt het jaarlijkse terugkopen van 1/40e van die verkochte aandelen elk jaar telkens 1 duurder. Ondertussen gaat de payout vrolijk door, dus 10 procent van de La Liga inkomsten in 2022, 5 procent in 2042 (als de helft is teruggekocht), etc. Tenminste, zo lees ik het.

Barca dan doe je dit toch gewoon niet?Maar dan niet zeiken als je de nieuwe speler niet mag inschrijven, pfff

5 augustus 2021 om 18:47

Dat moeten ze niet doen inderdaad. Ik wens jou een prettige avond!

5 augustus 2021 om 19:05

@Moraat dat klopt zeker, maar weet nu al met zekerheid dat ze dalijk gaan klagen, jij ook een prettige avond!

Hopelijk is het geen wanhoops poging van la liga om aan te poten met vooral de PL. Er is inhoudelijk nog wel aardig wat onduidelijk hoe en wat. Kijk je naar het groter geheel en de bedoeling dan klinkt het best goed. Dit is ook wat la liga nodig heeft. De competitie gaat groeien, brand versterken, clubs hebben wat financiele ruimte etc.. Ook al moet je wat inleveren, met een la liga groei kan dat straks alsnog een groei zijn voor een club. Maar welk zekerheid is er? Tsja dan snap ik de grote clubs ergens wel. Ook al krijgen ze een grote zakgeld nu maar die CVC krijgt een aardige deel en als die groei maar uitblijft, moeten die grote clubs dan niet steeds het meeste inleveren? En wellicht dat de kleine clubs wel tevreden zijn maar een Real en Perez hadden hun financiele zaken gewoon in orde. Moesten zelfs spelers verkopen om gaten te dichten en nu komen ze opeens met dit. Alsof je slecht beleid dan beloond. Er zijn nog wel heel wat vraagtekens tsja.

hmmmmm zal dit te maken hebben met de super league?.... misschien hebben ze de plannen dat als de super league slaagt.. De grote clubs uit hun huidige competitie weg willen en dat hun nieuwe eigen competitie word? Ver gezocht maar je hoorde/leest het hier van mij als eerst. Wie zou zomaar nee zeggen tegen een geld injectie als dat je club goed doet.

5 augustus 2021 om 17:27

Omdat er een kans bestaat dat het voor korter termijn heel goed is, maar op langer termijn kan het nare consequenties hebben

Ik snap het wel. Dat salarisplafond van de Liga is natuurlijk eigenlijk al enorm raar. Op basis van een berekening wordt een limiet opgesteld en daar heb je maar aan te voldoen. Barcelona zat al jaren boven het limiet dat ze voor volgend seizoen hebben gekregen en is dus ineens gedwongen om al haar spelers te verkopen zodat het in het plaatje van La Liga past. Natuurlijk is die regel er om de clubs en hun financiën te beschermen maar het feit blijft wel dat Barcelona nu enorm voor het blok wordt gezet. Je zit nu eenmaal vast aan contractuele afspraken waarvan een derde partij nu beslist dat die niet houdbaar zijn en dus veranderd moeten worden. Daarbij is het natuurlijk helemaal krankzinnig dat die regel ineens blijkt te vervallen of opgerekt kan worden als La Liga een dealtje voor de clubs sluit waarmee ze wel de komende 40(!) jaar flink mogen gaan betalen. Ik snap heel goed dat deze clubs hier niet op zitten te wachten en ben eigenlijk verbaasd dat de andere 18 clubs schijnbaar akkoord zijn.

5 augustus 2021 om 17:25

Zo raar is dat niet. Dat salarisplafond is er al een tijdje en is altijd verbonden geweest aan de omzet. Die is drastisch gedaald vanwege Corona en dus is het salarisplafond mee gezakt. De reden dat Barca daardoor nu problemen heeft is omdat zij er onder Barto een sport van maakten om tot op de euro op die limiet te kruipen waar clubs als Madrid en Atleti voorheen niet On de buurt kwamen van dat plafond en nu dus minder schrikken van het lager gezette bedrag. Daarnaast is wat je aanhaalt over de contracten die zijn afgesloten compleet irrelevant. La Liga zegt niet dat barca maar tot aan de salarislimiet mag inschrijven en er dus spelers die vorig jaar al onder contract stonden buiten de boot vallen hè. La Liga zegt dat barca geen NIEUWE spelers mag inschrijven zolang ze boven de limiet zitten. Daar een probleem van maken is de omgekeerde wereld hè. Dat salarisplafond is er zoals gezegd al een tijdje, de verlaging en gevolgen bij overschrijding zijn al vanaf maart/april bekend. Dat barca dan doodleuk 4 nieuwe spelers aantrekt voor om en bij de 30 miljoen aan salaris (en ook Wijnaldum nog wou) en Messi’s contract laten aflopen zodat hij als nieuwe inschrijving telt is volstrekt idioot en mismanagement. Tenzij ze garanties hadden dat ze door verkopen voldoende ruimte konden creeeren wat duidelijk niet het geval is. Mensen klagen over Barto en dragen Laporte op handen maar dit is oprecht het achterlijkste dat ik bijBarca heb gezien de voorbije 10 jaar hoor...

5 augustus 2021 om 22:37

Oooh sorry. Dan berust mijn beargumentering op een misverstand. Ik dacht dat ze er hoe dan ook aan moesten voldoen. Dat ze van de pak m beet 300 miljoen 200 miljoen moesten maken. Dat zou natuurlijk volslagen krankzinnig zijn. Als die 300 miljoen mag blijven maar je alleen geen nieuwe spelers erbij mag inschrijven vind ik het al een stuk logischer. Het enige waar ik wel over na zat te denken: waarom dreigt Barcelona niet met spelers niet inschrijven. Jongens als Umtiti, Pjanic en Coutinho gaan toch geen speeltijd krijgen (ietwat gechargeerd iknow, maar even om het idee). La Liga kan, lijkt mij, niets maken als ze op de loonlijst staan maar niet ingeschreven worden (la liga kan moeilijk bepalen hoeveel de koffiejuffrouw verdient). Dat zou dan toch ruimte maken om de nieuwe jongens in te schrijven. Dat is dan vervolgens ook een mooie stok achter de deur om dat soort spelers over te halen om een significant lager salaris elders te accepteren. Maar ook daarin zal ik ergens wel iets missen want ik zie nergens iemand over een zekere constructie reppen.

5 augustus 2021 om 22:42

Over je slotzin: don't go too harsh on Laporta. Die man doet zijn best maar hij heeft een waanzinnig lastige taak nu. Hij moet nieuwe contracten afsluiten met spelers tegen maximaal de helft van wat ze eerst verdienen en spelers verkopen die een minimale waarde vertegenwoordigen met een krankzinnig salaris. Dan kun je lastig verwachten dat dat allemaal meteen lukt. Hij is waarschijnlijk zijn gehele vier jaar als president alleen maar aan het puinruimen. Daarbij heeft hij de pech dat nu pas de meeste berichten over de omvang van de ramp naar buiten komen en daardoor, onder zijn leiding, pas echt blijkt hoe erg de situatie is. Echter, daar kan hij, nogmaals, niet zoveel aan doen. Ik vind dat hij het naar omstandigheden tot nu toe prima doet

6 augustus 2021 om 10:34

Nee klopt, dat was minder logisch geweest en is gelukkig ook niet het geval. Wat je aanhaalt over dreigen met niet inschrijven van spelers is wellicht mogelijk. Al vraag ik me af of Umtiti bijvoorbeeld dan plots wel wil vertrekken. Het is immers duidelijk dat hij er zit voor het geld en niet de speeltijd, dan was ie deze zomer al vertrokken lijkt me.

Ik snap de genoemde bezwaren. Daarnaast snap ik de deal zelf ook niet. CVC koopt 10% vd rechten van la Liga voor 2,7 miljard. Een groot deel van dat geld wordt onder de clubs verdeeld en vervolgens moeten de clubs dat met een (lage) rente terugbetalen. Is het nu cvc dat rechten van la Liga koopt of cvc dat geld leent en het terug verwacht? Klinkt heel schimmig. Waarom zou je als organisatie 10% van je belangen weggeven als het bedrag dat je ervoor krijgt terug betaald loet worden? Iemand die me kan helpen dit te begrijpen? Dat gezegd zijnde leeft Barca echt in een sprookjeswereld. Dit is effectief de enige manier om Messi en alle andere aankopen in te kunnen schrijven. Hoe ze het willen doen, geen idee, maar barca lijkt dus echt te denken dat ze daar ook zonder deze financiële meevaller in zullen slagen. Compleet ridicuul

5 augustus 2021 om 17:33

Van wat ik ervan begrijp: CVC koopt de rechten op 10 procent van de La Liga inkomsten, en betaalt daarvoor 2.7 miljard nu. De clubs kopen die rechten langzaam over 40 jaar weer terug, vermeerderd met een jaarlijkse rente van x procent. Dus in 2042, na twintig jaar, is de helft teruggekocht door de clubs (voor 1.35 miljard plus die rente van x per jaar), en tegen die tijd krijgt CVC nog maar 5 procent van de La Liga inkomsten. Enzovoort tot in 2062 het aandeel van CVC weer nul is, en de clubs weer 100 procent van de inkomsten vangen.

5 augustus 2021 om 17:33

Het idee is dat je een riant voorschot krijgt, wat voor velen broodnodig is op dit moment. Daarbij moet je het teruggeven met zo goed als 0 interest. De verwachting is dat door deze zak geld het product Laliga in waarde gaat stijgen (messi blijft, Haaland en Mbappe naar Real bijvoorbeeld,...) en in ruil voor die zak geld wilt deze investeerder mee profiteren van deze groei. De clubs zouden, als de verwachte groei zich voldoet, dus nog steeds meer overhouden dan vandaag maar uiteraard minder dan dat ze deze groei op eigen houtje realiseren (wat op korte termijn moeilijk is want niemand heeft geld).

5 augustus 2021 om 17:53

Dus ze lenen geld en in ruil daarvoor moeten ze 10% afgeven van de tv-inkomsten zolang het geld niet afbetaald is?

5 augustus 2021 om 17:58

Iets in die aard voor de komende 40 jaar. Het omvat volgens mij meer dan enkel tv-inkomsten, maar is nog onduidelijkheid over. Gaat ook potentieel om 'gebruik' van het merk Barcelona en Real bijvoorbeeld, wat Real nu gaat onderzoeken en mogelijk aanklagen.

5 augustus 2021 om 18:06

Dan betalen ze wel gewoon rente natuurlijk. Even ervan uitgaande dat la Liga jaarlijks rond het miljard vangt voor hun tv-gelden dan is dat jaarlijks 100 miljoen. Dat voor 40 jaar is 4 miljard euro. Ik vind het maar een vreemde deal.

6 augustus 2021 om 00:35

Nee ze verkopen een deel van de rechten met een terugkoop structuur. Voor een simpele lening ga je niet zo’n laag percentage krijgen.

5 augustus 2021 om 18:54

Ja idd, snap dat ook niet helemaal. Zou wel erg krom zijn. Prima dat laliga wil groeien, maar het moet ook geen wanhoopspoging zijn. En snap dan ook wel de tegen argumenten van die clubs die het er niet mee eens zijn. Er is ook nog zoveel onduidelijk tsja.

Zullen wel twijfelen omdat het dan een stuk moeilijker wordt om over te stappen naar de superleague.

5 augustus 2021 om 17:31

Dat heeft er weinig mee te maken aangezien de super league naast de gewone competities zou bestaan.

Die hele Spaanse competitie is 1 grote fraude clubs met een half miljard schuld betalen salarissen van meer dan 100 miljoen per jaar. Laat ze met die nieuwe deel eerst ff alle schulden aan Europa terug betalen waaronder ons belasting geld.

5 augustus 2021 om 17:43

Intermilan70,

Dat dus en ik wordt altijd helemaal gek wanneer nog even gespeculeerd wordt dat Barca wel even Gravenberg gaat weg halen bij Ajax...dan denk ik:van welk geld? Hoe kan het zijn dat de clubs met een goed financiel beleid moeite hebben om eerste ronde CL te overleven terwijl de clubs die van leningen en vreemd vermogen aan elkaar hangen dat wel doen en zelfs die competities winnen maar vervolgens weer geld moeten lenen om alles rond te krijgen.. Finaciel-fairplay is echt een wassen neus want onze clubs zouden met die schuldpositie gewoon hun licentie kwijt raken.

5 augustus 2021 om 18:02

Niks aan toe te voegen maar het is gewoon 1 grotere oplichterij daar. Geld lenen geld lenen, nu zielig doen dat messi niet ingeschreven kan worden, afgelopen jaren 130 miljoen voor dembele, 150 miljoen voor coutinho, 120 voor griezmann, los van hun salarissen, dan nog 160 miljoen salaris per jaar voor Messi als ik het goed heb. Maar wel 500 miljoen+ in de schulden staan en dood leuk met een sterren team in de CL aan treden ik snap het allemaal niet. Dit is ook 1 van de redenen dat het hedendaagse voetbal totaal verpest is, in een ander onderwerp zei ik het al 130 miljoen voor Lukaku, 160 miljoen voor Kane.. hoe kan dat idd een club als Ajax die gewoon gezond beleid voeren nog bij blijven.

Misschien het artikel een keer nalezen voordat het op voetbalzone dropt. Het leest niet echt prettig weg met zoveel fouten. Overigens snap ik dat ze het niks vinden want zonder COVID zou dit natuurlijk nooit hebben plaatsgevonden.

Mooi dat Real er niet mee akkoord gaat. Je levert geld in aan een bedrijf dat eerder in andere landen het heeft geprobeerd. Hopelijk kan Real de overige clubs ook duidelijk maken dat het op korte termijn leuk is maar op langere termijn de galg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren