Manchester City maakt megatransfer van Jack Grealish wereldkundig

Donderdag, 5 augustus 2021 om 21:02Chris Meijer • Laatste update: 21:02

Manchester City heeft de komst van Jack Grealish wereldkundig gemaakt. De 25-jarige aanvallende middenvelder doorliep donderdag met succes de medische keuring, nadat het papierwerk tussen the Citizens en Aston Villa woensdagavond al afgerond was. Grealish heeft zijn handtekening gezet onder een tot medio 2027 lopend contract en kost de regerend kampioen van Engeland maar liefst 117 miljoen euro, waarmee hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis is.

Er doken donderdagmiddag via social media al beelden op waarop te zien was hoe Grealish in Manchester arriveerde voor de medische keuring. Dat heeft uiteindelijk geen problemen opgeleverd, waardoor hij aansluitend zijn handtekening kon zetten onder een vijfjarig contract. Fabrizio Romano meldt dat Grealish ook al onder vier ogen met Manchester City-manager Josep Guardiola gesproken heeft.

Grealish en Manchester City hadden woensdag al een persoonlijk akkoord bereikt, naar verluidt over een weeksalaris van 270.000 euro. Aston Villa houdt een astronomische transfersom over aan de aanvallende middenvelder, want Manchester City telt 100 miljoen pond - omgerekend 117 miljoen euro - neer om hem los te weken in Birmingham. Daarmee is Grealish veruit de duurst verkochte speler in de clubgeschiedenis van Aston Villa: dat was tot dusver Christian Benteke, voor wie Liverpool in 2015 46,5 miljoen euro neertelde. Met de komst van Leon Bailey en Danny Ings hebben the Villans reeds ingespeeld op het vertrek van Grealish.

Tegelijkertijd is Grealish ook de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Manchester City. Die titel neemt hij over van Kevin De Bruyne, die in 2015 voor 76 miljoen euro werd overgenomen van VfL Wolfsburg. Grealish is tevens de duurste Britse speler aller tijden worden. Dat record staat al acht jaar op naam van Gareth Bale, die in 2013 voor 101 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid ging. Ook wordt Grealish de duurste aankoop ooit in de Premier League, waarmee hij het record overneemt van Paul Pogba. Manchester United betaalde in 2016 105 miljoen euro aan Juventus voor de Franse middenvelder.

Grealish geldt als de belangrijkste speler van Aston Villa en tekende in september nog een nieuw vijfjarig megacontract bij zijn jeugdliefde, waar hij al op zesjarige leeftijd terechtkwam. De aanvallende middenvelder annex vleugelspits kon deze zomer opnieuw een verbeterd contract ondertekenen bij de ambitieuze Premier League-club. Aston Villa respecteert echter de wens van Grealish om te spelen in de Champions League en blokkeerde zijn transfer naar Manchester City daarom niet.


Poll

Is Jack Grealish een aanwinst voor Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door futureboss)

Zouden ze daar spijt van hebben nu Leo beschikbaar is?

5 augustus 2021 om 21:05

Alleen al voor dat bedrag zou ik spijt hebben, zo ongelijk veel geld voor een voetballer als Grealish. Terwijl ik denk dat, dit City niet veel verder gaat brengen.

5 augustus 2021 om 21:07

Messi kan daar gewoon in de spits, toch?

5 augustus 2021 om 21:11

Kunnen zij 180 mil besparen op Kane. Of aftellen op volgende record en gaat Messi naar PSG

5 augustus 2021 om 21:12

@Aze ja maar messi is een geen echte spits laat zich altijd uitzakken als middenvelder

5 augustus 2021 om 21:16

@mrkrillin, 180 miljoen besparen op de transfersom, maar aan tekengeld en het salaris premies zul je uiteindelijk net zoveel kwijt zijn aan een transfervrije Messi als aan een Kane die je los moet weken bij Levy

5 augustus 2021 om 21:21

Kane laat zich ook steeds uitzakken dus dat is juist wat Guardiola graag ziet van zijn spits.

5 augustus 2021 om 21:24

Kane is een heel ander type natuurlijk, maar ook veels te duur. Ik denk alleen dat de PL te zwaar is voor Messi.

5 augustus 2021 om 21:32

@etihad Hoe kan de PL te zwaar zijn voor Messi, terwijl hij super vaak tegen Engelse topclubs gescoord heeft? top verdedigers uit de PL dol gedraaid.

5 augustus 2021 om 21:56

Dat zijn wedstrijden tegen de top 4 uit Engeland, de nummer 10 tot eind moet je voor oppassen. Daar zitten de fysieke beren. Ik doelde op Messi's fysiek (ook gigantisch veel matches natuurlijk), qua niveau nog steeds ver boven de rest natuurlijk.

5 augustus 2021 om 22:09

Ik hen net zowat alle hoogtepunten en doelpunten van Messi zitten kijken te PL clubs. Vnl CL. Wat bedoel je precies met te zwaar??

5 augustus 2021 om 21:11

Messi betaald zich voor iedere club gewoon terug met de shirt verkoop.

5 augustus 2021 om 21:24

Grootste urban legend ooit. Geld van de truitjes gaat gewoon voor het overgrote deel naar de fabrikant (Puma in dit geval)

5 augustus 2021 om 21:33

Dat er nog mensen zijn die in dit fabeltje geloven....

5 augustus 2021 om 22:54

Dus jij denkt dat de shirt sponsor niets extra’s doet om een dergelijke deal te realiseren? En de waarde van de shirtsponsor deal gaat hier ook mee omhoog….kortom, puma zal echt wel wat schuiven.

5 augustus 2021 om 22:01

Messi past denk ik niet in het systeem van Guardiola. daar moeten de aanvallers ook veel verdedigende arbeid leveren en Messi houdt daar niet zo van

5 augustus 2021 om 22:14

Wauw echt Japie? De hele Barca periode van pep en Messi heb je ff gemist?

5 augustus 2021 om 22:17

toen was Messi 11 jaar jonger en verdedigde hij nog wel mee. jij weet denk ik ook dat hij dat tegenwoordig nauwelijks meer doet

5 augustus 2021 om 23:06

Volgens mij is City de enige club in de PL waar aanvallers weinig verdedigende arbeid hoeven te leveren, gezien City erg dominant voetbal speelt, voornamelijk op de helft van de tegenstander. Bij United en Liverpool bijvoorbeeld zou het kloppen, maar bij City lijkt me dat niet het geval hoor.

5 augustus 2021 om 23:16

ik zie die aanvallers wel mee verdedigen en ook heel veel druk zetten op de tegenstander als ze de bal niet hebben

6 augustus 2021 om 00:56

Ja, Villa had inderdaad meer aan Messi dan aan Ings en Bailey dus die zullen wel spijt hebben.

6 augustus 2021 om 07:48

100 miljoen voor Grealish is altijd iets om spijt van te hebben. Ronduit idiote transfer van City.

En morgen Messi presenteren !

5 augustus 2021 om 21:09

Volgens de goed aangeschreven insiders van Man City op social media gaan zij geen poging doen om Messi aan te trekken.

5 augustus 2021 om 21:24

Lijkt me eerlijk gezegd verstandig. Hoe goed Messi ook is, hij is niet zo complementair met de huidige jongens en totaal geen prioriteit. Nu, dat was Grealish ook niet. Maar die is wel veel jonger. City moet een linksback en een spits kopen, zeker de linksback moeten ze toch ook iets aan doen maar daar hoor je zelfs niks over?

5 augustus 2021 om 21:34

Ik heb een aantal geruchten gelezen dat Grimaldo voor 30 miljoen op te halen is, en dat City wellicht in de zomer voor Nuno Mendes schakelt (heeft mijn voorkeur). Ik blijf toch vertrouwen houden in Mendy, die man was zo'n beest bij Monaco.

5 augustus 2021 om 21:41

Grimaldo zou een prima optie zijn op linksback. Gaya ook overigens. Linksback moet echt versterkt worden en B. Silva moet verkocht worden. B. Silva is nu overbodig na komst van Grealish.

6 augustus 2021 om 12:51

Mendy is toch veel te blessuregevoelig joh. Die man kan een enorm beest zijn inderdaad, maar hij is geen Arjan Robben die er direct na zijn blessure weer staat. Hij heeft tijd nodig om in vorm te komen, en tegen de tijd dat hij die vorm heeft gevonden is hij weer geblesseerd.

Eindeloze vicieuze cirkel

Birmingham Baggio, heb er zin in om hem te bewonderen hij heeft een prachtige stijl.

5 augustus 2021 om 21:17

Is hij echt zo goed? Ik heb hem op t ek gezien maar ik vond hem nou niet bepaald geweldig. Kan mij niet voorstellen dat hij dat bedrag waard is.

Goede speler maar zal het aankoopbedrag nooit begrijpen

5 augustus 2021 om 21:06

Homegrown players die gaan altijd voor veel. Wel teveel als je het mij vraagt...

5 augustus 2021 om 21:10

Voor Aston Villa zal hij deze waarde wel vertegenwoordigen. Moeilijk te vervangen qua rendement, populariteit en status als international. Dus ja als city hem wil moeten ze de volle prijs ophoesten.

5 augustus 2021 om 21:10

Ik snap de transfer niet helemaal. Grealish moet op links of op ''10''. Op links hebben ze Sterling en Foden. Met Grealish heb je ook weinig diepgang en snelheid op de vleugel, vind ik niet helemaal bij Guardiola passen. Ze kunnen hem ook niet als ''10'' gebruiken omdat City zonder ''10'' speelt. Hopelijk gaat Pep hem niet misbruiken in de spits, zoals hij dat bij De Bruyne al zo vaak doet.

5 augustus 2021 om 21:18

Ik verwacht gewoon dat het de vervanger van Bernardo is, die gaat vertrekken. Grealish is eenzelfde type maar dan in alles beter, plus hij kan op meerdere posities. Ik heb begrepen dat hij ook deels achter Gundogan komt te spelen, daar heb je nu geen backup voor. Al is Grealish natuurlijk een ander type. Ondanks al deze argumenten snap ik deze transfer ook niet, is denk ik vooral met het oog op de toekomst. Echter heeft een spits en linksback prioriteit, en Fernandinho kan ook niet lang meer mee.

5 augustus 2021 om 21:44

Daarnaast is Grealish rechtsbenig i.p.v. linksbenig. B. Silva, Mahrez en Foden zijn beide ook linksbenig. Als je dan een linksbenige voorhoede speler/middenvelder inruilt voor een rechtsbenige, waardoor dat aantal weer wat meer in balans is, is natuurlijk ook niet per se slecht.

5 augustus 2021 om 22:23

Jou verhaal klopt niet want City heeft met Sterling, Torres en De Bruyne net zoveel rechtsbenige vleugelaanvallers en aanvallende middenvelders. Silva inruilen voor Grealish is dan juist de balans verstoren volgens jouw logica.

5 augustus 2021 om 21:23

Zit je net het nieuws te volgen betreft Messi en alle gebeuren en dan komt dit neppe bericht langs zeg haha. Van Messi vertrekt transfervrij, naar City haalt Grealish voor 117 miljoen, lachwekkend gewoon. Leuke speler maar het bedrag gaat nergens over gewoon!

5 augustus 2021 om 21:36

Ja Socio leuke clubspeler voor aston villa, dit is echt ziekelijk voor normale spelers zulke bedragen betalen. Ze hebben al zelfde types die 12 klasses beter zijn dan deze aankoop, lachwekkend. Middenmoot speler is hij meer niet...

5 augustus 2021 om 22:52

Als je Villa slechts 4x per jaar ziet spelen snap ik je gedachte, ik denk dat je er nog wel op terug komt.

Als je Engels bent dan ben je toch al gauw wat waard tegenwoordig.

Wat een slecht moment om een transfer aan te kondigen...

Geweldige aankoop, veeeeeeeeeelste duur. We gaan zien of City doorpakt met Messi🙃

Geweldige speler en zal zeker wel een aanwinst zijn maar 117 miljoen kom op zeg en dan zeiken zoveel mensen over Barcelona

5 augustus 2021 om 21:11

Verschil is natuurlijk dat er bij City geld uit de kraan vloeit.

5 augustus 2021 om 21:16

Eerder uit de grond

5 augustus 2021 om 21:50

Moet jij als Chelsea fanboy nodig zeggen met die Russische roedels clubje van je... Die halen net zo goed hun roedels uit de grond in de middle of nowhere ergens in Rusland.

5 augustus 2021 om 21:52

Roedel? Is het niet roebel?

5 augustus 2021 om 21:20

Barcelona geeft veel uit en presteert helemaal niks, City geeft veel uit maar presteert constant.

5 augustus 2021 om 21:31

Barcelona niks en City constant. Nu ja, het voetbal dateert al van langer dan 10 jaar geleden.

5 augustus 2021 om 21:36

10 jaar geleden werd er ook niet op Barcelona gehaat. Nu wel, en dat is 100% terecht.

5 augustus 2021 om 22:04

dat valt toch wel mee? Barca is de laatste seizoenen vrij vaak kampioen geworden van Laliga en in de CL hebben ze het ook niet perse minder gedaan dan City. beide clubs hebben dat toernooi al enorm lang niet meer gewonnen

5 augustus 2021 om 22:11

City CL enorm lang niet MEER gewonnen? Zeg maar gerust nooit gewonnen

5 augustus 2021 om 22:20

ok, ik dacht misschien hebben ze ergens in 1956 ofzo een keer de Europacup I gewonnen ofzo maar blijkbaar niet dan. hedendaags wil het echter ook niet echt lukken al waren ze vorig jaar wel erg dichtbij

6 augustus 2021 om 00:39

@Japie Barca is de laatste seizoenen enorm afgegleden qua niveau. Dat geldt overigens voor de La Liga in zijn geheel. City staat er op dit moment sportief beter voor en we kunnen niet ontkennen dat Barca fans zwaar teleurgesteld zijn in het transferbeleid van de afgelopen seizoenen. Te veel spelers gehaald voor
veel geld die de verwachtingen niet waar hebben kunnen maken. Barca was samen met Real en Bayern duidelijk een klasse beter dan de rest 5 jaar geleden.

6 augustus 2021 om 00:41

@Japie City heeft geen Europa Cup 1 gewonnen, maar wel een Europese prijs: de 69-70 Cup Winners Cup. De Europese winnaar van alle cup winnaars.

Ik blijf dit een hele rare transfer vinden. City heeft 0,0 behoefte aan een extra man op de vleugels tenzij ze met hem Sterling en Mahrez willen vervangen. Dan zullen zij dit of volgend seizoen moeten vertrekken? Een dure spits kan ik helemaal inkomen, maar deze transfer snap ik echt niet..

5 augustus 2021 om 21:14

Torres en Silva die ik zelf hoger inschat dan Grealish.. Laten we Foden ook niet vergeten. Ik snap dat zij ook een hoop wedstrijden moeten spelen dit jaar, maar ik verwacht niet dat je iedereen tevreden gaat houden dit seizoen. Grealish in de spits zou ik zelf idioot vinden, maar wel typisch iets voor Pep. Ergens twijfel ik er zelf aan of ze zelf wel overtuigd zijn dat ze Kane kunnen halen.. Zeker als ze Grealish voor de spitspositie gehaald hebben!

5 augustus 2021 om 21:21

Kom op Yoeri. Ik ben geen fan van de transfer maar Silva en Torres beter noemen slaat natuurlijk nergens op. Grealish is véél beter dan beide. Veel beter. Rendement van de andere heren ligt niet in de buurt van Grealish, die zich vorig seizoen qua statistieken kon meten aan Bruno Fernandes en Kevin de Bruyne.

5 augustus 2021 om 21:52

B. Silva gaat hopelijk weg. Dan is Grealish een prima vervanger.

6 augustus 2021 om 09:07

Hopen dat B.Silva vertrekt… het moet niet gekker worden met die City fans😂

Leuke en goede speler, maar wel aan de dure kant, ook nu messi weg wil.

120 miljoen voor een fitte speler die voetballends niets toevoegd.

5 augustus 2021 om 21:35

Waarom vind je dat hij toevallig niets toevoegd? Ik hoop niet dat je dit nu gezegd om er vervolgens achter te komen dat je Villa amper kijkt.

Goeie speler maar zet mn vraagtekens bij het geld, in mijn ogen teveel, homegrown of niet. Zal niet eens de beste speler worden bij City, gewoon een van de 11. Hopelijk gaat dit niet ten koste vd ontwikkeling van Foden.

5 augustus 2021 om 21:27

Ik vind deze transfer heel dubbel. Hij is niet nodig, en hij is te duur. Als dit geld toch beschikbaar was, kan je dit beter besteden aan Kane en een linksback. Desniettemin, ik kan niet wachten om Grealish in een City shirt te zien schitteren. Prachtige speler!

5 augustus 2021 om 21:38

Foden op de bank en daardoor minder kans om geselecteerd te woorden voor het gehate Engeland, prima toch?

Stones, Grealish en Foden goeie dag zeg stel je voor dat je bij deze spelers moet schakelen van adoreren naar haten tijdens interlands periode dat kan mentaal best wel zwaar zijn.

5 augustus 2021 om 21:58

@VZ 5e keer dat deze beste kerel hiermee komt. Zie hem voor de rest nooit actief op dit forum, alleen maar herhalingen wanneer ik ergens op reageer betreft Engeland, het word vervelend nu. Niet te vergeten dat deze beste meneer 36(!) jaar is. Erg frappant.

5 augustus 2021 om 22:02

Hoe bedoel je Jackie? Ik heb niks met Engeland als "land" maar support het "team" wel. Ze hebben een fantastisch en complete selectie. Kane, Foden, Rashford, Shaw, Phillips, Mount, Grealish etc. zijn geweldig om te zien.

Geweldige speler, wel wat duur. En daar gaat de kans op Messi denk ik?

Pep krabt zijn hoofd "ayeeeeeee Messi Messi" maar ik ben er zeker van dat als City een Bernardo silva verkoopt genoeg ruimte is voor Messi zijn salaris. PSG met neymar en mbappe ramos? of city met pep en het team is tiki taka. Keuze!

Aston Villa had niks te willen. Hij had een afkoopclausule in zijn contract van september vorig jaar laten opnemen voor CL clubs. Jammer dat hij gaat en vrees dat hij bij city overbodig is.

Wel bizar, dit bedrag.. maar goed, dat was de transfer van Sancho ook. 20 jaar geleden werden records gebroken door spelers als Zidane en Beckham. Dat was toen veel geld maar waren wereldspelers. Nu wordt het dubbele betaald voor middelmatige spelers als Grealish. Zouden ze al spijt hebben? Grealish lekker bij AV laten en Messi transfervrij aantrekken.. kan het me bijna niet voorstellen dat als Guardiola dit had geweten!

Met dit soort bedragen blijkt nogmaals dat het voetbal kapot is. Voornamelijk in de PL. Dit is gewoon schaamteloos geld weg pissen omdat je het toch wel kan. Mag hopen dat er een soort vorm van karma is en dat Grealish voetballend helemaal niet uit de verf komt.

Echt een fantastische speler. Alleen een beetje jammer dat 'ie naar City gaat 😆 Als United fan helemaal geen affectie met City, maar eerlijk is eerlijk, Grealish zorgt er wel voor dat ik toch met een schuin oog naar hun wedstrijden ga kijken

Even nog 150 voor Kane, kan ook nog erbij. Waarom niet he Pep..

Wel een topspeler erbij,dat dan weer wel.

117 miljoen voor dit soort spelers.. hij kan een leuk balletje trappen hoor, maar is dit nou een sterspeler? Is dit nou 117 miljoen waard? Ik heb het idee dat dit gewoon een flop wordt.

Veel te veel geld voor zo'n voetballer die 1 seizoen redelijk presteert.

Zulke bedragen maken het voetbal kapot.

Met afstand de meest waardeloze timing denkbaar, waarschijnlijk niet alleen een recordtransfer, maar tevens een record slechte timing. Messi domineert volledig het nieuws. Zonde, afdeling media en communicatie zijn absolute prutsers bij City. Blijkbaar. Denk oprecht dat Grealish gaat slagen bij City. Het is hem gegund, sympathieke gozer, beetje bad boy maar toch het hart op de juiste plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller51
R. MahrezAanvaller41
Ferran TorresAanvaller42
S. CarsonKeeper00
N. AkéVerdediger20
Z. SteffenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester City 5 1 1 0
2020/2021 Aston Villa 26 6 6 0
2019/2020 Aston Villa 36 8 8 0
2018/2019 Aston Villa 34 6 5 0
2017/2018 Aston Villa U23 3 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Grealish haalt gelijk: ‘Ik zei toch dat zijn snelheid in FIFA hoger moest zijn’

Jack Grealish is onder de indruk van het doelpunt dat Declan Rice donderdagavond maakte tegen Dinamo Zagreb. Grealish zag zijn landgenoot namens West Ham United een indrukwekkende dribbel vanaf eigen helft...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren