Feyenoord knipoogt naar gemeente Rotterdam na fout in Zwitserse pers

Donderdag, 5 augustus 2021 om 11:22 • Laatste update: 11:27

Voetballers en clubs zijn anno 2021 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje in hun (privé)leven. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door stefandefree)

Moet kunnen haha, even over de opstelling zelf : als we Schalk mogen geloven een team dat hoog druk zet en pressing voetbal speelt. Dat thuis wil laten zien dat het de baas is en het eerste kwartier he-le-maal niks afwacht. Prima keuze voor deze aanval, normaal liever Bozenik als Linssen maar de snelheid van Linssen zal je vandaag nodig hebben. Kocku eventueel vervangen door Antonucci maar hoeft niet perse. Een verdedigende middenvelder erbij is geen overbodige luxe. Achterin staat het goed en met onze geweldige Bijlow is de keeperspositie geen probleem.

Eerst die band maar om de arm, is toch een schande dat die Fer hem gekregen heeft. Jens is wat mij betreft echt Mister Feyenoord aan het worden.

5 augustus 2021 om 12:01

Fer mocht hem tijdelijk omhouden tot de selectie compleet zou zijn. gewoon van de rangorde van vorig jaar.

5 augustus 2021 om 12:11

Ik verwacht dat slot hem straks aan toornstra gaat geven, verwacht toch dat hij meer gaat spelen dan fer en is ook degene die vaan aangeeft wanneer ze moeten drukken. Daarnaast natuurlijk een geweldig persoon en een geweldige mentaliteit.

5 augustus 2021 om 12:12

Het is toch pure armoede dat zo'n simpele waterdrager als Toornstra 'Mister Feyenoord' zou moeten worden?

5 augustus 2021 om 12:23

Hou toch op man, die jongen schiet er elk jaar tal van beauty's in op de belangrijkste momenten terwijl hij zich ook nog het snot voor de ogen loopt.

5 augustus 2021 om 12:50

En dit is precies waarom het nog een keer 20 jaar gaat duren voor jullie weer een keer op de Coolsingel staan.

5 augustus 2021 om 13:44

Valt wel mee hoor, verwacht niet dat Toornstra nog 20 jaar bij feyenoord speelt.

5 augustus 2021 om 13:52

Dus al die prachtige goals op bepalende momenten zijn debet aan de droogte qua landstitels? Bedoel je nou dat hij ze eigenlijk het stadion uit had moeten knallen, om op die manier kampioen te worden? Dat is namelijk wat je zegt, of ben je gewoon lekker zonder enige inhoudelijke kennis aan het bashen?

5 augustus 2021 om 14:04

@fiorenoord, hij heeft zeker zijn waarde voor Feyenoord. Dat zal ik niet betwisten. Maar is hij van het niveau dat Feyenoord na zou moeten streven? Want Toornstra zou noch bij Ajax noch bij PSV in de basis staan. Dat zegt genoeg.

5 augustus 2021 om 14:44

Ik ben het hier met je eens. Toornstra is on-ge-loof-lijk belangrijk geweest voor Feyenoord, zeker in het kampioensjaar heeft hij enorm veel bijdrage geleverd en hij werkt altijd hard, staat er altijd en scoort nog mooie doelpunten ook. Maar, hij is in mijn optiek inderdaad een speler die je er prima bij kan hebben, maar het zou niet je belangrijkste man/aanvoerder moeten zijn. Hij rendeert gewoon lekker in een goed team en in een slecht team steekt ie er boven uit.

Dat hij er bovenuit steekt is dus een teken dat Feyenoord de afgelopen jaren gewoon kut was. Er zouden minstens vijf/zes spelers in de basiself moeten staan die beter zijn dan Toornstra. Dan zou je kunnen zeggen dat je meedoet om de bovenste plek.

Maar nogmaals, ik ben blij dat we m erbij hebben hoor, maar we moeten niet net doen of het een grootheid is.

5 augustus 2021 om 12:23

Zeker! Middle-of-the-road, doorsnee, geen groei en ambitie op het veld weinig bijzonders. Belichaming van Feyenoord de afgelopen jaren.

5 augustus 2021 om 12:33

Wat een onzin.

5 augustus 2021 om 12:33

Beetje zuur richting Toornstra, het is niet dat hij zoveel minder is dan wat er bij PSV op het middenveld heeft gelopen de afgelopen paar jaar.

5 augustus 2021 om 13:17

Helemaal geen onzin. De reden dat Feyenoord zich in haar deplorabele staat van kwaliteitsverlies bevindt de afgelopen jaren is het technisch beleid dat het afgelopen decennium onder met name Van Geel werd voltrokken. De organisatie van de jeugdopleiding was dermate pover dat Feyenoord niet meer in staat is om toptalent te ontwikkelen (of voor een vroegtijdig vertrek te behouden), de buitenlandse scouting werd verwaarloosd en als tegengewicht werd de trend om opportunisme na een aardig seizoen en/of de contractsituatie van een speler leidend te maken in de keuzes. Dat leverde weinig anders dan subtopspelers op waardoor in de loop der tijd Ruud Vormer, John Goossens, Wesley Verhoek, Bilal Basacikoglu, Michiel Kramer, Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin, Michiel Kramer, Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Soufiane Amrabat, Sam Larsson, Yassin Ayoub, Nick Marsman, Mark Diemers, Bryan Linssen en - inderdaad al zeven jaar - Jens Toornstra het Feyenoord-shirt mochten dragen. Al deze subtoppers wisten zich nooit tot stelselmatige meerwaarden door te ontwikkelen en na Feyenoord een stap omhoog te maken, waardoor Feyenoord er eens flink wat aan overhield. Stuk voor stuk jongens die af een toe een goede fase kenden, maar meestal gewoon meedein(d)en op de malheur of het succes van de dag. Dat Feyenoord zich daar jaar in jaar uit mee tevreden stelde en nooit eens creatievere paden zocht om het technisch beleid eens innovatiever en rendabeler te laten worden is tekenend voor de ambitie en de groei van de club. Het maakt Feyenoord de afgelopen jaren even doorsnee als zijn spelers en inderdaad: Jens Toornstra, die totaal niet de drang heeft om eens een nieuw avontuur aan te gaan of lijkt de balen van het stilstaand water dat is gaan stinken in de Kuip - lekker het carrieretje uitvoetballen dichtbij huis - is daar echt wel de personificatie van.

@orgullo: je argumentatie is bij het plaatsen van je reactie weggevallen. Zie hem graag tegemoet.

5 augustus 2021 om 13:18

@consy: en wie zegt er dat PSV zulk schitterend beleid heeft gevoerd op technisch vlak dan? Wat heeft dat met dit onderwerp te maken?

5 augustus 2021 om 13:31

Gestopt met lezen toen je zei dat je St. Juste een substopspeler is en Feyenoord er flink wat aan overhield.

Is volgens mij voor een prima bedrag naar Mainz gegaan en staat (of stond) in de belangstelling van Dortmund.

Zelfde met Amrabat ook, kwam bij Feyenoord niet uit de verf maar draait in de serie A prima mee en wordt ook aan grote bedragen gelinkt.

Botteghin heeft Feyenoord ook echt we wat gebracht, is niet voor niet kampioen geworden en ook Haps vind ik speler van waarde.

Leuk dat je een hele rits namen noemt maar doe wel even goed je research wil je

5 augustus 2021 om 13:42

@gomes1psv

Helemaal gelijk. Het is bizar dat een middelmatige speler jaar in en jaar uit basisspeler is en blijft. Dit soort spelers trekken het niveau niet omhoog. Zoals je aangeeft je blijft subtop met dit niveau.

Maar over het rijtje namen. Deze 3 voetballers zijn toch geen subtoppers voor de Eredivisie "ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Soufiane Amrabat"

Haps was een uitstekende linksback en denk dat veel hadden verwacht dat hij vaste basisspeler zou worden bij Oranje. Ook dat hij na 2 seizoenen Feyenoord stap hoger zou zetten. Helaas door blessures niet gelukt en kan jij maximaal naar Turkse competitie.

St Juste was ook een goede speler bij H'veen waar veel rek in zat. Kwam door Feyenoord niet helemaal uit, maar nu na een jaar Duitsland tegen Oranje aan. Stond/staat ook in belangstelling van grotere clubs zoals Dortmund.

Ambrabat kwam er niet uit. Kreeg kansen maar niet volledige vertrouwen zoals waterdragers als Toornstra wel kregen. Binnen paar jaar stappen gezet naar goede club in Italie (fiorentina).

Volgens mij mis ik Tapia in jouw ovezicht. Ook zo een speler die geen vertrouwen kreeg of verkeerd gebruikt werd. Liever voorrang aan waterdragers. Die kan nu ook naar grotere clubs.

Behalve subtoppers kopen, kan Feyenoord ook niet het aanwezige talent goed ontwikkelen naar betere spelers en voor veel geld verkopen. Grootste uitgaande transfer is nog steeds Dirk Kuyt in 2006/2007(!) voor 18 milljoen. Hiermee bewijzen zij, jouw stelling. Kopen alleen maar middelmaat en kunnen dat niet verder brengen.

5 augustus 2021 om 14:06

@pizzadoos: gestopt met denken ook kennelijk als je hier beweert of impliceert dat St.juste ook maar iets meer dan een subtopspeler was. St.juste was als speler van Feyenoord net zo anoniem als de rest van de ploeteraars die ik noem. Dat hij een van de weinige uitzonderingen in dit rijtje is die Feyenoord nog een bescheiden winst - €3,2m, het is wat zeg! - opleverde toen Mainz met €8M op de proppen kwam verraste vriend en vijand. Het doet totaal niet af aan het algemene punt dat ik maak, laat staan dat St.juste Feyenoord sportief meerwaarde heeft gebracht en onderschrijft bovendien maar weer dat ook hier een horizontale stap is gemaakt en geen toptransfer.

Mooi om verderop te even het verwijt van research te lezen in het licht van je bewering over Amrabat (ik dacht trouwens dat je na St.juste gestopt was met lezen...?). Op Soufyan Amrabat heeft Feyenoord €1,5m verlies geleden, voordat Club Brugge er in no time wel in slaagde er sportief iets uit te persen. Wat je hier zegt slaat dus helemaal nergens op.

En Botteghin linken aan een kampioensjaar waarin alles mee zat of Haps een topwaardige speler vinden... tja, kwestie van smaak. Wees er gelukkig mee zou ik zeggen. Als dit het niveau is waar je je tevreden mee stelt hoop ik van harte dat de duurbetaalde Veermannetjes, goedkope Diemertjes en transfervrije Linssens blijven komen. Succes in de Conference League!

5 augustus 2021 om 14:22

Haha wat een gozer, gelijk zo ontzettend op je teentjes getrapt

Dank voor je succeswens

5 augustus 2021 om 14:50

Klopt de bord-op-schoot-scouting heeft Feyenoord niet bepaald windeieren gelegd. Ik hoop dat Arnesen met zijn meer op jeugdgerichte beleid een nieuwe tendens teweeg kan brengen, want voorlopig zie ik nog steeds enkel middelmaat binnenkomen. Overigens heb ik het idee dat het wanbeleid al minsten twintig jaar speelt (daarvoor was ik te jong om ervoor te oordelen).

5 augustus 2021 om 16:24

Teentjes getrapt? Maak je geen illusies. Gewoon een inhoudelijk antwoord op een nogal bijdehand en onjuiste reactie van jouw kant maat.

6 augustus 2021 om 14:30

Deels mee eens, maar je kunt niet voor alle gevallen naar het beleid wijzen als oorzaak van het feit dat de meeste spelers weinig tot geen financieel gewin hebben opgeleverd.

5 augustus 2021 om 13:17

Hij wordt liefkozend bij ons op het kantoor Jens Goatstra genoemd. Benieuwd naar wat voor presentatie Feyenoord neer gaat zetten vanavond.

Mooi en vervolgens nog een excuses maken via Google Translate

Haha heerlijk. Siert ze wel dat ze hun excuses aanbieden. Wat me trouwens opvalt aan de opstelling van Luzern is de naam Badstuber. Ik neem aan dat dat niet dé Badstuber is?

5 augustus 2021 om 11:53

Jawel, dat is Holger.

5 augustus 2021 om 11:53

Jazeker, dat is 'm. Heeft aardig wat blessures achter de rug, zelfs nog gedegradeerd met (dacht ik) Stuttgart.

5 augustus 2021 om 12:09

Die Badstuber is traag en wendbaar als een zeeschip. Die komt nauwelijks nog vooruit. Ben erg benieuwd hoe hij zich staande houdt in het pressievoetbal van Luzern

5 augustus 2021 om 12:38

@Ijsmuts. En hij heeft dit seizoen pas twee wedstrijden gespeeld, beide als invaller: 1 keer 9 minuten en 1 keer een half uur. Heeft vorig jaar op amateur(!)niveau gespeeld in het tweede van VfB Stutgartt op semi-prof niveau (4e niveau van Duitsland) en het jaar ervoor in het eerste, in de 2. Bundesliga. Daar hoef je denk niet bang voor te zijn.

5 augustus 2021 om 11:53

Het is toch wel de Badstuber die jij bedoeld maar stelt niet veel voor. Heeft vorig seizoen 28 wedstrijden in Stuttgard 2 gevoetbald. Daarvoor maar 10 wedstrijden bij Schalke. Sinds dit jaar bij Luzern. Inderdaad een grote naam, maar een grotere naam als prestaties.

5 augustus 2021 om 12:42

Bij Schalke was al 5(!) jaar geleden. Vorig jaar op het 4e niveau van Duitsland, dat is semi-professioneel. En jaar daarvoor bij het eerste van VfB Sturgartt in de 2. Bundesliga. Vergane glorie!

5 augustus 2021 om 12:15

Badstuber onder v Gaal gedebuteerd, die zag het wel in hem zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 4 2 1 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Hij zit wel bij Oranje, dan zou ik eerder kiezen voor Toornstra’

Ibrahim Afellay is lovend over het optreden van Jens Toornstra tegen PSV. De middenvelder was twee keer trefzeker namens Feyenoord in het Philips Stadion en leverde daarmee een grote bijdrage aan...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren