Kranten blijven ook spartelende Depay loven: ‘Het gebrul bleef bij gemiauw’

Donderdag, 5 augustus 2021 om 08:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:27

Barcelona leed woensdagavond de eerste (oefen)nederlaag van het seizoen. Na drie zeges in de eerste drie oefenduels in de voorbereiding moest de ploeg van Ronald Koeman een minimale nederlaag tegen Red Bull Salzburg slikken. Een late tegentreffer resulteerde in een 2-1 nederlaag in de Red Bull Arena. De media in Spanje analyseren donderdag onder meer het optreden van Memphis Depay, die negentig minuten speelde, en de plotselinge introductie van het 5-3-2-systeem van Koeman. Hoewel Depay in productief opzicht niet voor het verschil kon zorgen, zijn de kranten wederom lovend over zijn aandeel.

“Depay kon tegen Salzburg niet uitblinken zoals in zijn debuut tegen Girona of met name in het oefenduel met VfB Stuttgart. De aanvaller liet de supporters in zijn eerste duels versteld staan door zijn betrokkenheid, beweeglijkheid, agressiviteit en diepgang”, zo valt in de analyse van Sport te lezen. “De aanwinst liet details van een absolute topvoetballer én een natuurlijke connectie met Antoine Griezmann zien, plus de indruk dat hij dat beetje extra kon geven wat Barcelona was verloren met het vertrek van Luis Suárez. Een Salzburg dat al aan de competitie is begonnen was dan ook een vuurproef voor het tweede project van Koeman maar ook voor Depay, die een voldoende haalde. Door de hoge druk was de connectie tussen het middenveld en de aanval moeilijker. Depay kreeg weinig kansen om aan het spel van Barcelona deel te nemen, maar eenmaal zover toonde hij zijn killersinstinct.”

“Depay moest terugzakken naar het middenveld om een bijdrage aan het spel te leveren. Dat deed hij door goede beslissingen te nemen en de bal één keer te raken, zoals het hoort volgens de gebruiksaanwijzing van Barcelona. En zodra hij de kans kreeg, werd duidelijk dat hij maar één doel heeft: het doel.” Na iets meer dan een half uur spelen had Depay een grote kans om de score te openen. Hij schermde de bal goed af, drong aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en krulde de bal nipt diagonaal naast. “Dat was een actie die veel gelijkenissen toont met zijn aandeel in de 0-2 van Yusuf Demir tegen Stuttgart. De teller van Depay staat nu op 216 minuten. Hoewel hij aan het einde van de wedstrijd enigszins moe leek, mede door de vele trainingen, bleef hij gevaarlijk en liet hij mooie dingen zien. De supporter weet inmiddels dat een beetje Depay heel veel kan zijn.”

Sport deelt maar vier voldoendes uit: twee zessen voor Nico González en Pablo Páez Gavira en tweede zevens voor Ronald Araujo en Depay. “Depay zakte vele malen terug naar het middenveld om de bal op te halen. Dat zorgde ervoor dat hij aanvallend minder gevaarlijk was. Hij ging in een moeilijke wedstrijd tegen een reeds geoliede opponent van meer naar minder en desondanks had hij toch een zeer goede kans om een doelpunt te maken.” Ook AS looft de rol van Depay in het huidige Barcelona, maar wijst erop dat hij het niet in zijn eentje kan. “Het is een geluk dat deze Nederlander erbij is gekomen om een elftal te helpen dat vaak op het randje van winst of verlies balanceert. Depay toonde weer zijn kwaliteiten en zijn meerwaarde, maar dit keer waren er weinig bondgenoten beschikbaar die hem in de strijd konden helpen. Het gebrul van Depay bleef dit keer bij gemiauw.”

Bij Marca is niet bijster veel te vinden over Barcelona dan alleen een wedstrijdverslag. De meest verkochte sportkrant van Spanje staat wel stil bij het feit dat Koeman opeens voor een 5-3-2-systeem koos, in tegenstelling tot eerdere duels deze oefencampagne. “Ik vind het belangrijk om te kunnen wisselen van systeem', legde de trainer uit. “Dit systeem met drie centrumverdedigers heeft ons het afgelopen seizoen veel gegeven. Ik ga nu nog niet de knoop doorhakken of we doorgaan met dit systeem, maar het is goed om het te oefenen in een vriendschappelijke wedstrijd. Als we kunnen veranderen van systeem, maken we het nog moeilijker voor onze tegenstanders.”

Journalist Gabriel Sans van Mundo Deportivo ziet het wel goedkomen tussen Depay en Griezmann. Hij denkt dat de twee een goede tandem kunnen vormen, ook al beschikt Koeman nog over tal van aanvallers. “Koeman experimenteerde tegen een Salzburg dat in deze fase van het seizoen in fysiek opzicht vele malen verder is. Het collectieve resultaat, inclusief een ander systeem, faalde, maar wederom kwamen de individuele kwaliteiten aan het licht. Depay en Griezmann lieten hun verschillen zien. De Nederlander zocht juist naar één-tegen-één-situaties, iets waar het vorig seizoen aan ontbrak. En de Fransman zocht juist naar de ruimtes en had op snelheid enkele kansen. Samen lopen ze elkaar niet in de weg en kunnen ze een goede tandem vormen. Iets anders is de mening van de transfermarkt”, doelde Sans op een eventuele transfer van Griezmann. “De transfermarkt heeft geen verstand van voetbal. Alleen verstand van geld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door psvparasiempre)

Het is natuurlijk niet altijd feest. Maargoed, als je in een ander systeem gaat spelen kan dat natuurlijk ook niet helemaal lekker uitpakken. Daarvoor zijn de oefenpotjes...

Gelukkig, na 3 wedstrijden goed te hebben gespeeld is er weer ruimte om hem af te branden.

5 augustus 2021 om 08:38

Hij wordt niet afgebrand. Misschien voortaan het artikel even lezen? Krijgt bij Sport (met een 7) samen met Araujo ook de hoogste beoordeling aan de kant van Barca, ook AS en Mundo Deportivo zijn positief over hem. Tevens één van de slechts twee veldspelers die de 90 minuten volmaakten.

5 augustus 2021 om 10:37

Sanderk91, volgens mij begrijp je mij niet. Barca verloor, dus dan zul je altijd zien dat er mensen zijn die dit aangrijpen om hem direct neer te halen.

5 augustus 2021 om 10:57

Barca verloor (een oefenduel, in een andere formatie ook nog eens) maar Memphis speelde een prima pot als een van de weinigen bij Barca, zeer zeker niet slecht. Waarom zouden mensen hem dan gaan neerhalen?

5 augustus 2021 om 12:16

Sanderk91, ik vertel je toch niks nieuws wanneer mensen (terecht of niet) een speler onderuit halen? Al zou hij 10 goals maken en 1 keer balverlies hebben dan gaan ze het hebben over de balverlies.

5 augustus 2021 om 14:03

Mee eens. En als bv een Frenkie dan 300 tikkies breed en terug geeft over 3 meter omdat hij bang is balverlies te leiden is het een geniale wedstrijd van hem

5 augustus 2021 om 08:44

Waar heb je het over?

5 augustus 2021 om 09:22

Er is altijd een middenweg, alleen is deze hier soms lastig te vinden. 1 matige pot maakt hem geen miskoop, een aantal goede potjes tegen matige teams in de voorbereiding maakt hem geen wereldaankoop. Er zit qua niveau een behoorlijk gat tussen Lyon en Barca, dus gun die jongen een jaar de tijd om zich aan te passen.

5 augustus 2021 om 10:00

Hij word na 3 wedstrijden al als de beste aanvaller na Messi van Barcelona gezien, vind dat ook wel een beetje te snel gaan. Gisteren was hij gewoon goed, niet zo geweldig als de vorige potje, maar nog steeds goed. Moeten kijken hoe hij samen met Messi gaat spelen, dat is de belangrijkste.

Ik kijk door een gekleurde bril ik weet het, maar was het niet een beetje te om Memphis weer 90 min te laten spelen in zo’n wedstrijd?! Vond hem niet eens zo heel slecht, wel kwam hij vaak op links uit wat niet zijn favoriete kant (meer) is. Je moet hem zoveel mogelijk bedienen in en rondom de 16.

5 augustus 2021 om 08:41

Logisch toch om Memphis snel te laten wennen,en veel speeltijd te gunnen nu.Straks krijgt Agüero dat ook.

5 augustus 2021 om 08:54

Oké dan mogen ze wel iets spaarzamer omgaan met hem, heeft wel een EK achter de rug ook. Moet alleen ook de kans krijgen om met Messi erbij in te spelen, want dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel.

5 augustus 2021 om 09:21

Spaarzamer? Depay krijgt een salaris betaald waar je u tegen zegt. Hij is voor de basis gehaald. Dan kun je niet achterover zitten. De boog zal gewoon een seizoen lang gespannen zijn. Dat is in de absolute top van het clubvoetbal niet anders.

5 augustus 2021 om 10:13

4 - 5 miljoen netto per jaar een bedrag waar je U tegen zeg. Hij staat kwa salaris onder aan de pikorde vriend.

5 augustus 2021 om 11:01

Als een jongere Frenkie waar meer voor betaald is over de 70!! wedstrijden heeft gespeeld afgelopen seizoen kan Depay toch nog wel wat extra stappen zetten ?

5 augustus 2021 om 15:02

Niet voor niets is Frenkie nu al weer geblesseerd. Overbelast vorig seizoen. Voor iemand met zijn kleine postuur veel te veel wedstrijden gespeeld.

5 augustus 2021 om 16:32

Wat heeft zijn postuur met zijn fitheid te maken. Frenkie is echt topfit en raakt echt niet zomaar overbelast. "Nu al weer geblesseerd" is sowieso onzin want hij is juist vrijwel nooit geblesseerd.

5 augustus 2021 om 08:56

Koeman speelde zonder rechtsbuiten. We hebben tijdens het EK gezien dat Memphis minder tot zijn recht komt in een 352.

5 augustus 2021 om 12:54

Sowieso zou ik Memphis wat vaker van de bank laten komen en rustig brengen ipv elke keer basis starten. Dan leg je wel heel veel druk op de speler. Die fout heeft v Gaal ook met em gemaakt in Manchester.

Wat een Nivo zijn die Spaanse kranten toch, het is of heel goed, of ze vinden het helemaal niks. Zit geen tussen weg tussen

5 augustus 2021 om 10:10

Waar heb jij hier gelezen dat ze hem helemaal niks vonden?

Of was het artikel wat te lang voor je concentratieboog?

5 augustus 2021 om 11:36

Je hoefde het artikel niet eens te lezen, zelfs met een snelle scan van de hoofdpunten was genoeg om te zien dat er juist positief werd gesproken.

5 augustus 2021 om 10:29

Lijkt een beetje de trend te worden he tegenwoordig. Neutraal dingen brengen verkoopt niet, lekker boos zijn met z'n allen op alles voor clicks.

Ja Memphis moeten we nog even aankijken of die het aankan.. Toen Frenkie de overstap maakt was barca nog net niet te min..

Toch wel bijzonder dat Depay dus ook hier minder presteert in een 5-3-2 opstelling. Net als bij het NL elftal dus, dat was ook geen succes.

Ik vind gewoon dat je moet kijken hoe de wedstrijd verloopt met Memphis. Als er continue een man in zn rug staat, wanneer hij in de spits staat ziet het er net zo vermoeiend uit als bij het Nl'se elftal. Dan moet hij zo snel mogelijk naar links, waar hij gewoon zn acties kan maken en niet de aanval ophoudt.

nooit te vroeg juichen eerst zien hoe hij met gaat doen met messi als messi-memphis klik niet werkt weet ik bijna met zekerheid dat memphis niet gaat slagen bij barca, ondanks dat ie een topspeler is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 5 2 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman hekelt arbitrage: ‘In dit land krijg je rood om niks’

Ronald Koeman voelt de druk op zijn schouders als trainer van Barcelona nog zwaarder worden nu zijn ploeg donderdagavond niet wist te winnen van Cádiz (0-0). Het laatste half uur speelden...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren