Ten Hag dolt met Van der Vaart: ‘Dan zou je pas écht goed zijn’

Woensdag, 4 augustus 2021 om 23:41Mart van Mourik • Laatste update: 08:45

Erik ten Hag heeft een tevreden gevoel overgehouden aan de klinkende oefenzege van Ajax op Leeds United (4-0). Toch ziet de trainer nog voldoende ruimte voor voorbetering, en dan met name qua fitheid. Voor de camera van Ziggo Sport geeft de oefenmeester te kennen dat sommige spelers nog niet klaar zijn om te ‘dealen’ met de speelwijze en intensiteit.

“Ik heb bij vlagen genoten vandaag', begint Ten Hag in gesprek met Rafael van der Vaart en Wytse van der Goot. “Heel veel dingen gingen goed zoals de teamperformance en de speelwijze. We zijn er alleen nog lang niet qua fitheid. Daar moeten we nog een grote stap zetten. De uitvoering van onze speelwijze vereist een hoge intensiteit. Om deze intelligentie op het veld te brengen moet je superfit zijn. Maar het is zoals het is, we moeten ermee dealen. Dat zijn nou eenmaal de wetten”, aldus de oefenmeester, die vervolgens onderbroken wordt door Van der Vaart.

Klaassen over onthaal Berghuis Ajax-fans: 'Hij is welkom hier'

“Weet je hoe blij je als speler bent wanneer de voorbereiding er eindelijk op zit? Nou, ik was er altijd heel erg blij mee”, vertelt de analyticus van dienst met een knipoog. Ten Hag haakt in op de opmerking en zegt dat ‘deze trainer altijd gewoon keihard doortraint’, waarop Van der Vaart aangeeft dat hij blij is dat hij nooit onder hem heeft hoeven trainen. Ten Hag: “Nou, dan was jij pas écht goed geworden!”

Na het onderonsje vervolgt de keuzeheer zijn verhaal over de fitheid van de spelersgroep, en oppert dat het fysieke aspect zeker een factor gaat worden in de keuzes die hij maakt voor het duel met PSV. “Met name op basis daarvan gaan wij keuzes maken, inderdaad. Tegen PSV kunnen we maar vijf keer wisselen, in tegenstelling tot vanavond, toen we het hele elftal konden wisselen. Waarom er dan spelers zowel in de middagwedstrijd als in het avondduel aantraden? Nou, dat waren alleen de fitte jongens, en op die manier kunnen zij toewerken naar het spelen van een hele wedstrijd”, besluit ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door stefandefree)

Sneert? Man man man, het was gewoon een amicaal interview. VZ komop..

Dit is toch geen sneer? Eerder een dolletje tussen 2 personen die elkaars kwaliteiten echt wel kunnen respecteren

Sneren valt wel mee volgens mij. Ten Hag heeft gelijk dat Rafael een stuk beter zou zijn geweest als hij fitter was. Werd bij Madrid en Spurs altijd gewisseld omdat hij het fysiek niet kon opbrengen.

Diezelfde inzet verwacht hij ook van de talenten die doorbreken. Het is geen toeval dat jongens als Timber en Rensch al doorbraken terwijl anderen met minder inhoud nog bij jong Ajax spelen.

Als je je basis taken niet minstens 60 minuten vol kunt houden maakt het weinig uit hoe goed je bent met de bal aan je voeten.

Wat een arrogantie van die man bah! Dan was je pas echt goed geweest! Ten Hag zal nooit zo'n carrière krijgen als Raf heeft gehad! Bij de allergrootste gezeten van de wereld!

4 augustus 2021 om 23:57

Als je hier de humor niet van kan inzien... Ten Hag komt vaak genoeg wat onbeholpen over, maar dis toch heerlijk scherp. Kan Van Der Vaart ook wel waarderen joh.

5 augustus 2021 om 00:00

Vond Rafael maar zuur kijken na die opmerking. Wellicht omdat er een kern van waarheid in die opmerking zit. hij had gigantisch veel talent maar kon zelden 90 minuten spelen en zonder bal had je niets aan hem.

5 augustus 2021 om 00:27

Ja klopt, zal hem toch ergens wel wat pijn doen dat hij weet dat hij beter kon. Ik zie Rafel zijn gezicht trouwens niet na de opmerking van Ten Hag?

Misschien dat het er ook mee te maken heeft (als je doelt op zijn gezicht na het interview) dat Ten Hag ook zei dat wat Rafel over Rasmussen zei ('jij zegt zeker dat die moet spelen he!', afdeed als 'barpraat'. En Ten Hag deed dat met een grote lach op zijn gezicht, maar komt toch nooit heel charismatisch over.

4 augustus 2021 om 23:58

Inderdaad Kevin, hoe durft Eric. Altijd een C granituur speler geweest die niet eens de nestel van Raf aan zou mogen raken. Op trainers gebied is het tot noch toe andersom het geval. Bah wat een arrogantie!

5 augustus 2021 om 00:02

En dat vingertje ook nog wat een nare man is het toch.

5 augustus 2021 om 00:39

Ik zie Ten Hag inderdaad niet nog even een transfer maken naar HSV om de pannen van het dak te spelen. Goeie constatering! Pannenkoek

6 augustus 2021 om 12:06

Van der Vaart heeft wellicht met de allergrootsten in de kleedkamer gezeten, maar hij is er zelf nooit eentje geweest hoor.

(Edit: VZ heeft titel aangepast) Man man man, als hij zei dat VD Vaart beter was geweest als hij altijd alles gaf, gaf ik hem honderd procent gelijk, maar nu zegt hij, als hij onder Ten Hag had gespeeld, alsjeblieft zeg… VD Vaart heeft jou nooit nodig gehad, bij het grote Real Madrid gespeeld, grote man bij Totteham,waar Ten Hag voorlopig alleen van kan dromen(niveau wereldtop bedoel ik dan) Maar goed, ik weet niet hoe serieus hij het bedoelde, bij VDV staat er een knipoog, bij Ten Hag niets. Mits hij serieus was, ff dimmen, zijn interviews zijn al lachwekkend, als hij ook nog eens naast zijn schoenen gaat lopen, wordt het helemaal erg. Nee ik hou er niet van als middelmatige spelers of Trainers die geen wereldtop clubs hebben getraind, doen alsof ze het beter weten dan de spelers/trainers die daar wel zijn geweest als dus met VD Vaart, weetje wie dit mag doen? Van Gaal. Die heeft het laten zien dusja, ik erg me er niet aan dat hij zichzelf heel wat vind. Zelfde heb ik met Ronaldo, praatjes mag, zolang je het maar laat zien

4 augustus 2021 om 23:56

Ten Hag reageerde gevat op een geintje van Rafael. Hard werken en topfit aan het seizoen beginnen is hartstikke normaal. Alleen voor Rafael is dat blijkbaar een bijzondere prestatie..

4 augustus 2021 om 23:59

Het was ook geen sneer maar een dolletje, voetbalzone trekt het uit zijn verband.

5 augustus 2021 om 00:02

@maurootje dat zegt hij indirect toch ook of snap je de context niet? Onder TH moet je altijd alles geven en dit zijn, dus als RAF onder heb had gespeeld had hij altijd alles moeten geven en dit geweest. En dat met een smile.

Sommige weten weer echt van zoet zuur te maken zeg.

5 augustus 2021 om 00:07

Ligt puur aan hoe je zegt toch? Van gaal had dit glas hard gemeend, ik heb interview niet gezien dus ik moet afgaan op de tekst, en tekst geeft duidelijk aan dat VD Vaart begon met geintje, en bij Ten Hag staat nergens in de tekst dat hij dolde. Staat er doodserieus in. Don’t blame me.

5 augustus 2021 om 00:12

Als je zo'n aanvallend betoog neer pent zou het je sieren om eerst even het daadwerkelijke interview te kijken, mauro. Nu ga je er -volledig onterecht- met gestrekt been in t.o.v. Ten Hag terwijl het gewoon overduidelijk een dolletje onderling was. Een hoop lelijke woorden voor niks

5 augustus 2021 om 00:25

Man man, Maurootje wat je laat jezelf toch weer eens kennen. Zo een negatief stuk vol aannames, op een dolletje tussen twee Ajacieden.

5 augustus 2021 om 00:47

Had dan toch echt in de tekst duidelijker moeten zijn, ik ga niet alle interviews terug kijken, net zoals jij ook niet bij elke reactie die jij neerzet, ff checken of wat VZ meld wel zo bedoeld is, tuurlijk niet. Ik ga er vanuit dat VZ het goed verwoord. Ook heeft VZ nu de titel aangepast, dat moge duidelijk zijn

5 augustus 2021 om 01:09

Klopt hoor dat VZ (zoals wel vaker) doet aan stevige stemmingmakerij en het artikel zo schrijft dat het meer reacties zal opleveren/uitlokken. En nee, ik kijk ook zeker niet elk interview terug. Maar als ik een dergelijk betoog zou schrijven zou ik wel eerst willen zien wat er nou precies gezegd is. Ik zit al lang genoeg op VZ (en jij ook trouwens, nog veel langer dan ik ) om te weten dat je soms iets met een korreltje zout moet nemen. Nu zit je Ten Hag af te kraken op basis van gebakken lucht. Enfin, misverstand zullen we maar zeggen!

5 augustus 2021 om 01:54

Dan ben je wel erg makkelijk te beïnvloeden & manipuleren .. Dat media tendentieus is kan geen verrassing meer zijn. Hoe je daar mee omgaat is een tweede..

5 augustus 2021 om 03:09

Ok goed Mauro, daar heb je zeker een punt. Niemand checkt alle interviews even na, ik zeker ook niet. Zoals Sander al zei misverstandje. 🙂

Hahaha wat een mooie “burn”! Ten Hag laat zich hier niet door vd Vaart vangen. Je ziet ‘m niet vaak zo ad rem. Vind overigens dat Ten Hag gelijk heeft dat opbouw van conditie en wedstrijdritme in de voorbereiding essentieel is.

Wat mij vooral opviel was de gretigheid van Ten Hag. Ik krijg de indruk dat Ajax nog lang niet het achterste van hun heeft laten zien. Deze selectie kan best een uitgroeien naar de beste onder Ten Hag. Bizar hoeveel talenten op de deur kloppen. Ja, Ik werd erg blij van dat interview met hem.

5 augustus 2021 om 07:56

Weet ik wel zeker. Haller zit echt ver onder de max van zijn kunnen. Snelheid zal hij nooit krijgen, maar technisch en fysiek kan hij veel beter. Berghuis heeft zelf al aangegeven dat hij de nodige stapjes moet zetten en dat er nog meer afstemming nodig is. Antony is er geen eens. Middenveld geldt hetzelfde Kudus mis je alweer, Alvarez ontbreekt nog. Verdediging moet in zijn geheel nog in elkaar vallen. Meester van de voorbereiding Schuurs zzag er weer ijzersterk uit, maar goed Magallan zag er zelfs goed uit dus kunnen we niets mee. Wat gebeurd met Blind, Martinez. Blijft Tagliafico, wordt Mazraoui nog van de hand gedaan. Waar ik vooral blij van wordt is dat Ten Hag wat losser is geworden tegen de media. Eerst was het echt een van Gaal. Dat scherpe is er echt af.

Zal nog wel een paar maanden duren voordat Ajax echt volledig fit en ingespeeld is. Geldt voor de meeste clubs. Komt wel goed hoor.

5 augustus 2021 om 23:42

Paar maanden is wel héél erg lang, het merendeel heeft afgelopen seizoen al met elkaar gespeeld, zowel bij Ajax als bij de meeste clubs.

Velen lijken in de reacties niet helemaal te beseffen dat dit een beetje een plagerij is van Ten Hag richting van der Vaart. Het hoort er een beetje bij in de voetbalwereld, elkaar een beetje jennen. En als van der Vaart qua fysiek meer getraind had was zijn uitzonderlijke talent misschien nog meer van waarde geweest en had hij langer bij Real bepalend kunnen zijn.

Het blijft vreemd dat sommige profs toch zo wars zijn van trainen. Het moet toch heerlijk zijn elke dag te kunnen voetballen, fit te zijn en daar in groepsverband aan te kunnen werken?

5 augustus 2021 om 08:43

(Gomes). Ik vond het wel houtsnijden hoor wat ten Hag zei want volgens mij is de voorbereiding de basis op een fit seizoen , en als je nu gewoon alleen eens kijkt naar de ruim 100 interlands van van der Vaart hoeveel denk jij dat hij erg 90 minuten van heeft uitgespeeld en ook competitie wedstrijden , geweldige voetballer hoor maar qua echte fitheid was hij niet altijd top hoor

5 augustus 2021 om 09:49

Precies, en dat hij bij Tottenham steevast na 70 minuten naar de kant werd gehaald is ook geen toeval. Qua lichaam had Van der Vaart sowieso niet de aanleg voor profvoetbal, maar door zijn gebrekkige trainingsarbeid heeft hij er ook niet het maximale uitgehaald. Als persoonlijkheid vind ik hem een moordgozer, maar hoe hij zijn carrierekaarsje heeft uitgeblazen verdient niet de schoonheidsprijs. Zijn periodes bij Betis, Mydjylland en Esjberg waren ronduit treurig. In iets mindere mate kun je dat ook van Sneijder zeggen. Ik blijf het doodzonde vinden dat hij op zijn 28ste - wat voor een profvoetballer ongeveer de piek van zijn kunnen zou moeten zijn - naar een club als Galatasaray ging om daar lekker uit te buiken. Die jongen had nog vijf jaar bij een roemruchte club als Manchester United en Liverpool in een cruciale rol de lijnen uit kunnen zetten. Smetje op zijn carriere naar mijn smaak.

5 augustus 2021 om 10:05

Was sneijder echt 28 toen? Dat valt me inderdaad dan wel tegen, zonde kan me herrinderen dat Man utd toen ook in de race voor hem was. Ontopic: leuk dolletje natuurlijk, zelfs in de context hoe vz het verteld snap ik de negativiteit van andere gebruikers niet.

5 augustus 2021 om 14:36

@gomes1psv, persoonlijk vind ik dat voetballers echt op een saaie manier trainen. Die boslopen lijken me al helemaal afschuwelijk. Dan zou ik me niet eens meer topsporter voelen maar een man in midlife crisis. Je staat ook gewoon in weer en wind elke dag buiten. In sporten als honkbal en american football hebben ze soms zelfs voor middelbare scholieren indoor faciliteiten.

Als ik naar een voetbaltraining kijk voel ik ook nooit zin om zelf te trainen ofzo. Ik voel die vibe niet. Het spelletje zelf is leuk, de trucjes en ook de partijtjes, maar de rest? Hoe ik Ajax kracht en conditie zie trainen zou ik me gewoon voor generen en nog minder mijn best doen tbh, de omgeving alleen al. Het ziet er echt te genant uit soms.

Vind die vibe in Amerika echt altijd prachtig. Kijk zo'n Clemson training van de Uni, die competiviteit, dat maakt dat je je topsporter voelt.

Wat ik mij afvraag, is het zo moeilijk om geen onnodige leenwoorden te gebruiken? Dealen, teamperformance? Het is niet eens dat deze woorden, in de context van het gesprek, al ingeburgerd zijn.

Enfin enough off-topic comments ik irriteer mij überhaupt aan de feit dat mensen met influence zich niet beseffen dat ze een role model zijn

Het was niet voor niks dat van de Vaart zijn beste periode kreeg bij HSV waar hij op de trainingen echt wel een tandje moest bijschakelen.
Ten Hag lijkt er goed mee bezig te zijn, maar in die periode dat van de Vaart nog bij ajax hadden meer spelers wel wat meer op fysiek(kracht/uithoudingsvermogen) mogen trainen. Mooi dat ajax ook de laatste stap daarin heeft gezet.

Dolletje EN waarschijnlijk ook de waarheid. Van de Vaart heeft een geweldige carrière gehad EN de extra fitheid door hard doortrainen had hem nog net een paar procent beter kunnen maken. Daar gaat het in de absolute top om. Zie trainingsbeesten als Ronaldo en Tadic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
5.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
N. MazraouiVerdediger41
D. RenschVerdediger40
J. TimberVerdediger40
E. ÁlvarezMiddenvelder41
R. GravenberchMiddenvelder41
S. BerghuisAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

45 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag wisselt elftal op twee posities tegen Cambuur; Antony op de bank

De opstelling van Ajax voor het thuisduel met SC Cambuur is bekend. Trainer Erik ten Hag kiest op de linksbackpositie voor Nicolás Tagliafico, wat betekent dat Daley Blind zijn plaats moet...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren