Horrorblessure Wesley Fofana maakt veel indruk: ‘Ik heb een gebroken kuitbeen’

Donderdag, 5 augustus 2021 om 07:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:11

Wesley Fofana heeft woensdagavond een zware blessure opgelopen. In de vriendschappelijke wedstrijd van Leicester City tegen Villarreal was de verdediger ter hoogte van de middenlijn het slachtoffer van een gevaarlijke tackle van Fernando Niño. Fofana schreeuwde het meteen uit van de pijn, waarna de ernst van de blessure duidelijk werd. De media in Engeland spreken hun afschuw uit over de noodzaak van een dergelijke charge in een oefenduel.

Afgaande op de beelden leek Fofana een gebroken enkel te hebben opgelopen, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het in ieder geval om een gebroken kuitbeen gaat. De blessure maakte veel indruk op de spelers van Leicester City en met name op Caglar Söyüncü, zijn partner in de defensie van the Foxes. De medische staf van Leicester City was snel ter plaatse en na een minuut of vijf verliet hij per brancard het veld. De zeventienduizend toeschouwers in het King Power Stadium gaven Fofana, een van de publiekslievelingen, een staande ovatie.

Voor Leicester City is de lange absentie van Fofana een hard gelag. De verdediger liet woensdagavond laat van zich horen met een foto op Instagram. Hij leek te vergaan van de pijn, met een traan in zijn oog, en plaatste Allahu Akbar als bijgaande tekst of liet deze tekst door iemand anders plaatsen. Dat wordt meestal vertaald als 'God is de grootste' maar ook als 'God is groot', 'God is zeer groot' of 'God is groter'.

In de nacht van woensdag op donderdag publiceerde Fofana een nieuw bericht. "Hallo iedereen, ontzettend bedankt voor al jullie berichten. Het is een slechte dag, maar ik zit bij een uitmuntende club met een geweldige medische staf. Ik laat jullie iets weten zodra ik een definitieve diagnose heb, maar we weten nu al dat ik in ieder geval een gebroken kuitbeen heb. Ik zal snel en sterker terugkomen."

Leicester City overwoog al om een centrale verdediger te halen omdat Jonny Evans nog altijd met een slepende voetblessure kampt. Brendan Rodgers kan Daniel Amartey of Filip Benkovic naast Söyüncü zetten, of hij kan er net als vorig seizoen ook voor kiezen om Wilfred Ndidi een linie naar achteren te halen.

Op het moment van het blessureleed bij Fofana stond Leicester City met 3-0 voor dankzij treffers van Söyüncü, Harvey Barnes en Ayoze Perez. In de slotfase verkleinden Niño en Álex Millán de nadelige marge: 3-2. Het was voor Leicester City de laatste oefenwedstrijd. Komende zaterdag wacht de strijd tegen Manchester City om de Community Shield.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door yelle)

auwwwwww, wat vreselijk!

Hopelijk is die snel weer fit maar waarom zou je dit in godsnaam doen in een friendly?? bizar

4 augustus 2021 om 23:54

In een eerder duel had hij een tik gekregen van Fofana. Deze actie zag eruit als wraak. Mocht dit zo zijn moet deze speler flink aangepakt worden.

5 augustus 2021 om 00:01

Twee seizoenen schorsen, wat een idioot..

5 augustus 2021 om 00:26

Als dit inderdaad waar is zou hij, ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd is, zeker de consequenties van deze debiele actie moeten dragen.

5 augustus 2021 om 09:54

Twee seizoenen schorsen zegt ie 🤦‍♂️ jij bent zeker ook zo iemand die bij een winkeloverval op Facebook/Twitter zegt dat de daders gestenigd moeten worden

5 augustus 2021 om 10:16

Vraag me af of hij nog een beetje normaal kan lopen na zo'n blessure. Aangezien het een vriendschappelijke wedstrijd is, kan je dan ook geschorst worden door de bond? Of moet de club hand in eigen boezem steken?

Bouaouzan kwam in het nieuws door een bijzonder zware overtreding op Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles op 17 december 2004 waarbij Kokmeijer zijn been zodanig brak dat hij zijn voetbalcarrière moest beëindigen. Bouaouzan werd door Sparta voor de rest van de competitie geschorst. De club verzwaarde daarmee de schorsing van tien wedstrijden die de KNVB Bouaouzan oplegde.

5 augustus 2021 om 13:39

aramsey, dus dan is het veroorloofd om iemand zijn kuitbeen te breken, dat je wraak neemt is een normale reactie, maar niet zo

5 augustus 2021 om 13:55

Er is een verschil in veroorloofd en verklaard. De linksbuiten vraagt 'waarom zou je het doen' en Ramsey verklaard dat door 'hij zag het als een wraakactie'. Nergens staat dat het daarmee ook geaccepteerd is.

5 augustus 2021 om 09:41

Helemaal mee eens. Dit soort dingen zie je trouwens veel in het amateurvoetbal. brak zelf ook een keer mijn enkel op zo een manier.

5 augustus 2021 om 11:20

In t amateurvoetbal ben ik meerdere keren schandalig een wedstrijd uitgeschopt. Verschil daar is dat je er gewoon steeds mee weg komt.

5 augustus 2021 om 13:56

Shaw was door Moreno ook het halve seizoen uit geschopt, en daar was ook geen kaart aan te pas gekomen.

Bij dergelijke blessures lijkt het me onnodig om er een video van bij te plaatsen.

4 augustus 2021 om 23:24

Er staat bovenaan al een waarschuwing. Als je erop klikt, weet je volgens mij wel wat er komen gaat.

4 augustus 2021 om 23:29

Die is er bij gezet dan, stond er op niet toen ik reageerde.

5 augustus 2021 om 06:24

Wees blij dat deze video niet uit zichzelf begint te spelen zoals andere hier op deze site

Volgens mij zie je ff de enkel inderdaad bungelen, zeer zware blessure inderdaad.

4 augustus 2021 om 23:23

Staat het niet compleet verkeerd vanuit zijn knie? Rillingen lopen over m'n lijf als ik dit zie.. als ik de coach was van Villareal had ik mijn speler er meteen uitgehaald en de komende potten even lekker tribune voor hem

5 augustus 2021 om 00:15

Gasten die zo'n overtreding begaan (en dan nota bene in een vriendschappelijk duel..) mag je voor mijn part gewoon een wedstrijd of 20 schorsen. Wat een zeldzame randdebiel zeg!

5 augustus 2021 om 11:04

Passende straf zou wat mij betreft zijn: niet meer spelen zolang het slachtoffer niet meer kan voetballen. Kan iemand door jouw toedoen blijvend niet meer voetballen? Dan zelf dus ook nooit meer voetballen.

5 augustus 2021 om 00:05

Volgens mij is het vooral de knie die 90 graden de verkeerde kant uit staat. 'Zeer zware blessure' is haast een understatement. Hoop dat het puntje bij paaltje mee valt, maar dit ziet er niet hoopgevend uit...

Wat een hersenloze debiel ben je om zo in te komen wanneer je met 3-0 achter staat in een oefenwedstrijd?

5 augustus 2021 om 00:02

Denk dat het niet kan maar zou passend zijn als de uefa deze gast uitsluit voor een flink aantal wedstrijden. Zo inkomen is absurd en dat het een oefenwedstrijd is en gezien de stand, is het al helemaal idioot. Hersenloze dwaas is de speler die met een vieze schaar tackle inkomt..

5 augustus 2021 om 08:11

Echt te idioot voor woorden. Zet er maar wat maandjes naast. Dit is in een oefenpotje inderdaad nog dommer (want debiel is het al) dan in een competitiepotje

Niet echt vriendschappelijk deze tackel bah, hopelijk is hij zo snel mogelijk weer terug

5 augustus 2021 om 08:40

Zo snel mogelijk weer terug? De kans dat hij nooit meer op niveau speelt is een stuk groter dan dat hij binnen een jaar terug is. Het is te hopen voor deze man dat hij hier goed van kan herstellen en dat het allemaal weer heelt zodat hij er niet de rest van zijn leven last van blijft houden.

5 augustus 2021 om 09:28

Vandaar dat hij ook zegt “hopelijk”

Wtf waarom zou je ook zo willen inkomen tijdens een oefenduel man man man. Zo den tackle doe je trouwens ook niet tijdens een normale wedstrijd. Hoop dat hij snel kan herstellen en snel op het veld staat

Geef alsjeblieft een waarschuwing als je dit soort videos erbij gaat plaatsen, ik heb door een dergelijke charge mijn enkel verbrijzeld gekregen en mijn enkelbanden afgescheurd, ik krijg gelijk alweer pijn als ik dit soort beelden zie

4 augustus 2021 om 23:25

Er staat op de eerste foto een waarschuwing, en is "horrorblessure" met de bijgaande tekst niet genoeg?

4 augustus 2021 om 23:26

De video begon vanzelf af te spelen, ik kwam om het artikel te lezen, niet om gelijk de video te zien

4 augustus 2021 om 23:28

Eerst was het, in de app in ieder geval, een foto van Fofana in actie in plaats van de foto met waarschuwing.

4 augustus 2021 om 23:29

Dan zal het een instelling aan je telefoon/pc/browser zijn, bij mij doet hij dat niet.

5 augustus 2021 om 10:31

Fcg95. Maakt dat uit? Je kan ook zeggen: kut man. Hopelijk plaatst vz de volgende keer niet die video zonder waarschuwing.

Staat iets fijner he

niet te geloven zo'n achterlijke tackle in een oefenpot. Doodzonde dit, had die jongen graag zien spelen komend seizoen, vind het nu al een geweldige CV.

Maar hoe stom ben je om op zo'n manier een duel in te gaan? In een vriendschappelijke wedstrijd nog wel. Die van AC Milan ook al vanavond. Wens Fofana enorm veel beterschap toe, dit gun je niemand. Al helemaal niet een veelbelovend talent als Fofana zo vroeg in zijn carrière.

Vreselijk voor die jongen maar ik ben denk de enige die dit meer ongelukkig vind? Dit is toch niet een bewuste en smerige overtreding? Eerder ongelukkig.

4 augustus 2021 om 23:28

Vind ik niet, door zo’n tackle vliegend in te zetten én dat tweede been er achteraan te slingeren vlieg je gewoon met je hele gewicht iemands enkel op. Het kan goed gaan, maar dat is een risico wat je niet mag nemen.

4 augustus 2021 om 23:31

Ongelukkig? Struikelde hij soms? Hij vloog op zn enkel af. Hele smerige tackle

4 augustus 2021 om 23:51

Ik ben het wel met je eens hoor. Ik vind het goed geel, maar dat is het dan. Het is lomp in combinatie met veel pech. Dat zwaaiende tweede been had zeker niet gehoeven, maar voor de rest was het best een mooie tackel.

4 augustus 2021 om 23:57

In een eerder duel kreeg hij een tik van Fofana. Dit leek voor mij puur een wraak actie.

5 augustus 2021 om 00:01

Frustratie overtreding, is duidelijk, kijk hoe brute geweld hij gebruikt... Hoort niet thuis op de voetbalvelden.

5 augustus 2021 om 00:17

Ongelukkig. Haha, wauw ik weet soms echt niet wat ik lees hier. Regelrechte aanslag, honderd procent bewust als "wraak" voor de tik die hij eerder kreeg. Hoe kun je dit nou zo bagatelliseren..?

5 augustus 2021 om 08:43

Het zou goed zijn als ze deze gek aansprakelijk stellen en voor de rest van de duur van de blessure het salaris van Fofana laten betalen. Dan leert hij het misschien af.

Nee, dit kun je niet zwaar genoeg bestraffen. Dit was duidelijk een bewussie, misschien om wraak te nemen zoals hier wordt gesuggereerd, of door frustratie omdat ze vrij kansloos weggespeeld werden. Het is in ieder geval een achterlijke actie waar zijn club op zijn minst erg strenge maatregelen tegen moet nemen.

5 augustus 2021 om 09:16

Zien we hier dan de verkeerde beelden? Op basis van dit beeld zie ik geen tackle die Chiellini en de Ligt elke wedstrijd wel een keer of 6 inzetten. Als Obispo zijn hele mooie tackle 1 tikje later had ingezet, had je ook dit zomaar kunnen zien. Deze zijn ook met veel risico en als je een keer mist, kun je er een rode kaart voor krijgen.

Dit is ook een jonge aanvaller die een tackle inzet, wat uiteindelijk heel ongelukkig afloopt. Dit is geen aanslag als we destijds bij Kokmeijer hebben gezien. Jij doet net of dit een bizarre zaag is met maar 1 doel.

Verschrikkelijke blessure, totaal onzinnige tackle, niet alleen nu in een oefenwedstrijd, maar ook in een champions league finale. Je vliegt gewoon met je volle gewicht iemand z’n enkel op. Wat bezielt je dan?

Vgm is het niet de enkel, de hele knie lijkt gewoon verdraaid

Ik vind oprecht dat als je tijdens een vriendschappelijke wedstrijd zo'n tackle maakt en iemand 6 maanden langs de kant stuurt, je een schorsing verdient in het reguliere seizoen. Wat een lomperd.

4 augustus 2021 om 23:55

Bij sommige overtredingen zou de schorsing gewoon net zo lang moeten duren als de blessure.

Ach wat een smerige blessure dat doet zo ontiegelijk veel pijn he Beterschap man hoop dat ie goed herstelt!

Categorie wat Kokmeiers mee heeft gemaakt, walgelijk om er zo in te komen, schandalig is dit. Jaar schorsen wat mij betreft.

Hoe haal je het in je hoofd om zo'n actie te maken. En helemaal tijdens een vriendschappelijke potje voetbal.
Voor hetzelfde geld kan het einde carrière voor Fofana betekenen.

Hoop dat het allemaal meevalt..

Dit is een regelrechte aanslag. Wet een gek zeg!

Ja, dit is gewoon echt verschrikkelijk. Zelf meegemaakt jaar of drie geleden. Pijn is slepend. Angst blijft altijd als je na ruim een half jaar later weer begint met hardlopen en voetballen. Wens hem veel succes, dit is echt geduld en kracht hebben om weer te beginnen. Al ben ik daar bij een profvoetballer niet heel erg bang voor. Hoop dat het allemaal goed gaat met herstel en verder in zijn loopbaan.

5 augustus 2021 om 04:03

Oprechte vraag; Is het echt zo dat je hierbij veel pijn hebt? Ik zie namelijk vaak dat wanneer dit bij spelers gebeurt, ze vaak pas bij het moment wanneer ze zien dat er iets goed mis is, ze beginnen te schreeuwen van schrik en verdriet omdat ze hun carriere voorbij zien vliegen. Of is het echt een ondraagbare pijn?

OT: Hoop echt dat die jongen snel weer kan herstellen, echt een horrorblessure dit. Ook onbegrijpelijk hoe die idioot inkomt, helemaal in een oefenwedstrijdje, die mogen ze van mij een jaar lang schorsen.

5 augustus 2021 om 07:49

Ik heb het zelf persoonlijk niet gehad maar wel bij twee personen meegemaakt. In beide gevallen werd er heel verschillend gereageerd. Zo was er een die het uitschreeuwde van de pijn terwijl die ander er heel rustig onder bleef en zei dat hij niet meer dan een zeurende pijn voelde. Daarom denk ik dat de ene breuk de andere niet is en een vergelijk lastig is.

OT: voor wat betreft de schorsing, mij lijkt een schorsing voor de duur van het herstel van Fofana meer dan gepast. Dit soort acties horen niet in een oefenwedstrijd inderdaad.

5 augustus 2021 om 14:00

Adrenaline kan in zo'n geval veel pijn opvangen, maar ook dat verschilt per persoon. Verhoogde bloeddruk bij breuken zorgt ook voor kortstondige vermindering van pijn, gewenning is ook altijd een dingetje. Daarnaast heeft ook de manier waarop er iets is gebroken ('nette' breuk of niet) nogal invloed op de pijn.

Tldr: ik denk dat spelers die pas als ze kijken door hebben dat er wat mis is op pure adrenaline nog niet gelijk heel veel pijn voelen. Adrenaline als stofje komt ook vrij bij dergelijke breuken (of in het algemeen als je acute pijn krijgt).

Ik heb m'n enkel gebroken, God is groot.

Tja, zal wel aan mij liggen maar ik zie het verband niet.
Belachelijke overtreding voor zo'n potje. Gewoon schorsen ook al is het een oefenwedstrijd

5 augustus 2021 om 11:25

Zie het als dat ie gaat bidden dat hij hier volledig van kan herstellen. Beetje om zichzelf op te peppen. Je ziet ook in de foto dat Fofana heeft gehuild.

5 augustus 2021 om 23:36

Geloof best dat jij het verband niet ziet of vooral, niet wilt zien. Ooit gehoord dat mensen gaan bidden in tijden van nood? Lijkt me wel. Dus het verband in deze is vrij logisch. Voor hetzelfde was het erger afgelopen en misschien bedankt hij z'n God daarvoor. Maak jezelf niet zo druk over wat hij zegt na een ingrijpende horror blessure. "everyone is a atheist until the plane starts crashing". Maar goed, Nederland79 ziet het woordje Allah en is gelijk weer getriggerd 😁

Verschrikkelijk, een oefenwedstrijd spelen en dan zo'n zware blessure oplopen door een onbezonnen actie. Hopelijk verloopt de revalidatie voorspoedig. Zo ruim zit Leicester nu ook weer niet in de verdedigers.

vreselijk, vooral de uitkomst oke hij wil hem schoppen, maar het lijkt me sterk dat hij dit zo bedoeld heeft.
en voor iedereeen die roept, schorsen....dit hoort niet zeker niet bij een vriendschappelijke wedstrijd...nee maar een keeper die doorgaat na een fluitsignaal en daarmee iemand voor 9 maanden de lappenmand in schopt en er mee weg komt mag dan wel?
Hier zijn gewoon regels voor en die bepaalt de scheids geeft ie geel dan is het daarmee klaar. schorsen is onzin

Ik heb super veel pijn, kom laat ik een selfie maken en een story posten..

Wat een onnodige overtreding en zeker in een oefenduel. Hopelijk hersteld hij voorspoedig.
Gister tijdens Valencia - Milan ook al zo een onnodige harde overtreding van Krunic op Gaya waarbij Gaya zo zijn been had kunnen breken.

Ai dat ziet er niet best uit. Hopen dat hij goed hersteld

Echt schandalig om zo'n bloedige aanslag te plegen tijdens een nietszeggend oefenpotje. Echt schandalig. Alle perken te buiten en UEFA moet hem, vanwege de ernst, net zolang schorsen als de herstelperiode van het slachtoffer. Nogmaals, schandalig dit soort aanslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Brentford46-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. TielemansMiddenvelder316
K. ỊheanachọAanvaller254
A. LookmanAanvaller256
J. VardyAanvaller2314
K. SchmeichelKeeper350
Ayoze PérezAanvaller120
D. AmarteyVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

47 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren