PSV bijna zeker van eventuele opponent in laatste CL-voorronde

Woensdag, 4 augustus 2021 om 20:59Mart van Mourik • Laatste update: 21:10

Benfica heeft woensdagavond een reuzenstap gezet richting de laatste voorronde van de Champions League. Op bezoek bij Spartak Moskou boekten de Portugezen een 0-2 zege. Daarmee is de kans groot dat PSV in de playoffs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League aantreedt tegen o Glorioso, mits de Eindhovenaren zelf de 3-0 overwinning van dinsdagavond op het Deense FC Midtjylland het gewenste vervolg geven in de return.

Bij de ploeg van trainer Rui Vitória ontbrak Quincy Promes, die nog altijd kampt met een spierblessure. Jorrit Hendrix kreeg een basisplek centraal op het middenveld, en de voormalig middenvelder van PSV werd een klein kwartier voor het eindsignaal, drie minuten na de 0-2, van het veld gehaald ten faveure van Ezequiel Ponce. Bij rust gaf het scorebord nog een doelpuntloze tussenstand aan, en dat kon gezien het aantal kansen van Benfica gerust een klein wonder worden genoemd.

In de 51ste minuut werd de ban in Moskou dan toch gebroken. Rafa Silva kreeg de bal na een fraaie combinatie terug van João Mário, waarna de linksbuiten zijn kans schoon zag en het leer vol overtuiging in het dak van het doel schoot. Gonçalo Ramos kreeg even later een uitgelezen kans om de score te verdubbelen na een hoekschop van Nicolás Otamendi, maar zijn kopbal ging rakelings over. Invaller Gilberto had het fortuin wel aan zijn zijde. De rechtsback ontving een pass op maat van Lucas Veríssimo en tekende met zijn binnenkant de 0-2 aan.

Mocht PSV de play-offs halen, dan begint het op 17 of 18 augustus met een uitwedstrijd. De return in eigen huis volgt een week later, op 24 of 25 augustus. PSV speelde in het verleden al zeven keer tegen Benfica, voor het laatst in het seizoen 2010/11. De belangrijkste confrontatie tussen beide clubs was de Europa Cup I-finale van 1987/88. PSV verzekerde zich toen na penalty's van de belangrijkste prijs in de clubhistorie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door papabear)

Lastigste mogelijke tegenstander, Portugezen liggen ons sws niet.

4 augustus 2021 om 21:17

Leuk dat het wel eens fout is gegaan tegen Portugese clubs, maar dat heeft natuurlijk niks te maken met het feit dat het Portugese clubs zijn.

4 augustus 2021 om 21:21

Verklaar je nadar aub...

4 augustus 2021 om 21:22

Vrijwel geen enkele Nederlandse club lukt het om fatsoenlijk van een Portugese club te winnen, dus daar ligt het wel degelijk aan.

4 augustus 2021 om 21:29

Niet alleen Portugese clubs, ook met het nationale elftal hebben we het niet bepaald makkelijk tegen Portugezen.

Ze spelen gwn met veel passie, agressie en duels, daar waar wij Nederlanders niet de beste zijn in deze facetten.

4 augustus 2021 om 21:45

Dat ligt aan de situatie. Verhouding selecties, speelstijlen. Het gooien op “Portugese clubs liggen ons niet” slaat nergens op. Dit Benfica is niet meer wat het ooit was, dus zou je hier meer kans tegen maken dan pakweg 2 jaar geleden. Portugese ploegen waren eerder gewoon in kwaliteit een stuk sterker dan dat ze nu zijn.

4 augustus 2021 om 22:43

@ajax12321 - Oh god, daar gaan we weer met onze Nederlandse zelfoverschatting. Benfica heeft nog steeds de beschikking over een veteraan van een coach in de vorm van Jorge Jesus, en de selectie van dit Benfica is echt zwak: Nunez (nu geblesseerd), Rafa Silva, Grimaldo, Vlachodimos, Weigl, Pizzi, Everton, Seferovic, etc. blijven gewoon hele goeie spelers. Daarnaast hebben ze nog Yaremchuk van Gent gehaald, dus qua fire power voorin is het gewoon enorm link. Dit is wel even andere koek dan een halve Midtjylland en een uitgebluste Galatasaray.

4 augustus 2021 om 22:58

Waar onderschat ik Benfica precies? PSV heb ik niet benoemd, dus van overschatting kan geen sprake zijn. Benoem alleen dat ik Benfica een aantal jaren geleden sterker vond. PSV is sterker geworden dus ik denk dat ze redelijk gelijkwaardig zijn op dit moment. Het zal of net Benfica worden of net PSV lijkt mik.

4 augustus 2021 om 23:55

@ajax12321 - Je insinueert met je reactie dat Benfica zwakker is geworden en dat PSV wel wat meer kans zal maken. De Benfica van 2 jaar geleden is echt niet sterker dan dit Benfica. Enige verschil die je kunt trekken is dat Ruben Dias is vertrokken. Voor de rest spelen de sterkhouders er nog steeds, en hebben ze een paar hele goeie aankopen gedaan in de jaren erop. Alleen centraal hebben ze het enorme gat van Dias opgelost, maar op andere posities zijn ze zeker niet op achteruit gegaan.

5 augustus 2021 om 00:06

Dat PSV meer kans maakt dan 2 jaar geleden bijvoorbeeld is zo gek toch niet? PSV is nu verder dan toen. Benfica is in ieder geval zeker niet beter geworden. Dan is het toch volkomen logisch dat ik PSV een kans geef? En de verdediging is inderdaad zwakker geworden van Benfica, wat het team dus in mijn ogen iets zwakker maakt dan met Ruben Dias.

5 augustus 2021 om 00:24

De laatste tijd gaat toch wel goed toch, de top 3 van NL tegen de top 3 van Portugal. Ajax tegen Benfica in de CL, PSV en Feyenoord tegen Sporting en Porto in de EL.

5 augustus 2021 om 08:07

"Portugezen liggen ons niet", slaat gelukkig niet op dit PSV. Ze zijn Oranje niet,en zijn ook geen typisch Hollandse club die zich compleet conformeert aan de " Hollandse speelstijl". PSV heeft grote kansen.kijk gewoon hoe evenwichtig dit team is samengesteld.

4 augustus 2021 om 21:41

Ik heb toch liever Benfica dan Sjakthar Donetsk, die lijken mij toch wel de lastigste.

4 augustus 2021 om 22:02

Traoré is daar ook erg sterk begonnen.

Pfoe, dit wordt een 40/60 tegenstander! Ik ben benieuwd!
Wel oude ploeg met weinig snelheid. Hoop dat PSV het daarop zal pakken

4 augustus 2021 om 21:28

Nou als Rafa op de brommer is dan is hij bijna niet bij te houden.

4 augustus 2021 om 21:53

Scheelt dan wel voor PSV dat brommers verboden hulpmiddelen zijn bij een voetbalwedstrijd.

4 augustus 2021 om 22:29

Inderdaad net even gecheckt, mogen het stadion niet in!

Pff ik denk dat deze klus te zwaar wordt. Portugezen weten altijd wel raad met NLse clubs.

4 augustus 2021 om 21:13

Jep dit gaat Psv niet redden ben ik bang.

4 augustus 2021 om 21:26

Op basis van wat gaat psv het niet redden? Er staat in Eindhoven een heel ander elftal dan vorig seizoen met een veel betere mentaliteit en ook veel meer ervaring. De ploeg speelt nu al bij vlagen erg goed voetbal dus waarom zou Benfica een maatje te groot zijn? En dan de vergelijking met andere ploegen zoals Shaktar, alsof dat een makkie zou zijn. Laatste voorronde CL is altijd lastig, reken maar dat die Portugezen ook niet blij zijn. Gewoon 50/50

5 augustus 2021 om 00:28

Ajax, Feyenoord en PSV hebben het de laatste jaren toch goed gedaan tegen respectievelijk Benfica, Porto en Sporting.

Had toch liever shaktar gehad. Benfica heeft een erg sterke selectie. Of ze ook zo goed zijn als hen selectie ik hoop het niet

4 augustus 2021 om 21:12

Je bedoelt Spartak denk ik haha😜!

4 augustus 2021 om 21:21

Nee shaktar was voor de loting de mogelijke andere tegenstander geweest.

4 augustus 2021 om 21:23

Benfica had PSV ook liever ontlopen! Moeten we kunnen hebben

Ik zie PSV echt wel doorgaan naar de volgende ronde (en dan hoogstwaarschijnlijk tegen Benfica), maar uit dit stuk lijkt het net alsof het allemaal al gespeeld is. En nee, echt volle vertrouwen in PSV hoor, maar je moet toch wel nog een armslag maken (hoe klein die kans ook is). Zou echt top zijn als PSV van Benfica wint, is extra belangrijk voor de coëfficiëntenparade.

de eerste serieuze test voor PSV. ik ben benieuwd. nu kunnen ze laten zien hoeveel progressie ze daadwerkelijk hebben gemaakt t.o.v . het belabberde afgelopen seizoen

4 augustus 2021 om 21:16

Mochten ze door weten te gaan tegen Benfica mag je Schmidt ook wel eens een keer complimenteren.

4 augustus 2021 om 21:26

Denk dat Japie eerder een account maakt onder een nieuwe naam.

4 augustus 2021 om 21:27

dat zal ik dan ook zeker doen als ze die winnen. Benfica schat ik qua kwaliteit wel redelijk vergelijkbaar in met PSV dus als je die wint dan ben je goed bezig imo

4 augustus 2021 om 21:29

@barcalover123 ik ben nooit te beroerd om een mening bij te stellen als ik zie dat iemand goed presteert dus dat valt best wel mee. mocht Schmidt indruk gaan maken dit seizoen dan zal ik hem zeker de credits geven voor de resultaten en het spel

4 augustus 2021 om 21:24

Daar is onze grote schmidt supporter

4 augustus 2021 om 21:36

mijn favoriete coach. net weer een nieuwe poster van hem opgehangen hier op de muur

4 augustus 2021 om 22:08

Heb je er nog een over voor mij?

4 augustus 2021 om 21:43

dat zie je imo atijd pas tegen serieuzere weerstand. Galatasaray en Midtjyland gaven PSV alle tijd en ruimte om te doen waar ze zin in hadden en dan is het ook wel makkelijk voetballen natuurlijk. een slimme ploeg die zo weinig kwaliteit heeft gooit gewoon alles potdicht achterin maar deze teams deden dat niet

4 augustus 2021 om 21:57

Ze hebben zeker progressie geboekt als je het vergelijkt met vorig jaar, maar zullen we na drie goede wedstrijden waarvan twee tegen een volledig gedevalueerde ploeg, even afwachten voordat we roepen dat we een andere club kunnen hebben als Nederlandse club?

5 augustus 2021 om 09:32

@japie: hieruit blijkt maar weer dat je maar wat kletst en je geen idee hebt waar het over gaat. Zowel Gala als Midtyland speelden zeer compact vanuit een gesloten organisatie. Het veld was heel klein. PSV heeft door goed en hoog druk te zetten de tegenstander kapot gespeeld. In het stadion kon je dat heel goed zien. Kijk de goals nog maar eens terug dan zie je hoe deze tot stand zijn gekomen. Als PSV het zelfde voetbal op de mat kan leggen tegen Benfica dan geef ik ze een kans, zal niet gemakkelijk worden maar ze maken wel degelijk kans!

5 augustus 2021 om 09:53

Wat Galatasaray en Midtjyland stonden te doen kan je toch geen compact verdedigen meer noemen? Verdedigend leek het helemaal nergens op. Normaal kom je alleen door een compacte verdediging door het spel breed te houden en je aanvallers te bedienen met voorzetten maar ik heb PSV meerdere malen door het centrum zien combineren

Tegen Benfica in deze vorm hoef je in ieder geval geen knikkende knieën te hebben. Je kan hem verliezen maar ze zijn zeker niet superieur aan ons en slechts een schim van het Benfica als subtopper in Europa.

Het was dat Spartak echt droevig slecht was. Zowel defensief en misschien nog wel droeviger aan de bal.

4 augustus 2021 om 21:36

Die spelen met Hendrix in de basis. Dat zegt wel veel. Prima speler, maar geen CL niveau.

Hele lastige tegenstander. Spartak was erg slap, die konden alleen maar vliegen en beuken. Benfica heeft een hele ervaren ploeg (28 jaar gemiddeld) en speelt het uit tot de bal in het doel ligt. Spelen niet opportunistisch zegmaar. Spelen met 3 achterop en backs die overlappen. De twee spelers achter de spits zijn soort nummers 10 die het aanvankelijk breed houden, en aan de bal naar binnen komen. Backs komen er overheen, die slingeren de bal meteen voor. Als de 2 nummers 10 naar binnen komen proberen ze door te combineren. Verdediging van Benfica lijkt wel kwetsbaar op snelheid, vooral de CV’s. Als de backs van Benfica er overheen zijn PSV countert, dan zijn de CV’s niet snel genoeg. De rechtsback leek ook zwak maar begreep dat dit zijn eerste wedstrijd was sinds zijn blessure; dus dat kan volgende week anders zijn. Ik schat Benfica net iets hoger in dan PSV, maar gelukkig is PSV ook echt snel volwassen geworden dit seizoen.

4 augustus 2021 om 21:34

Volgende week zal Yaremchuk ook meedoen die hebben ze voor 18 miljoen bij Gent opgepikt. Die maakt ze vooral in de lucht een stuk sterker.

4 augustus 2021 om 21:39

Die was die tegen Nederland ook wel aardig ja. Zal allicht gevaarlijker zijn dan Seferovic en G. Ramos. Hopelijk kan PSV tegen Ajax en Midtjyland de verdediging nog verder schaven! Tegen Midtjyland was de verwachting in de problemen te komen uit standaard situaties, maar daar was niks van te merken.

4 augustus 2021 om 23:18

@justin: twee kopballen van Seferovic tegen Frankrijk al vergeten ?

5 augustus 2021 om 00:05

@eusebio4fr. Ik zei niet dat Yaremchuk beter was in de lucht. Vond Seferovic (oké, kort gespeeld door zijn blessure) niet mega vanavond en wat ik van Yaremchuk in de groepsfase EK heb gezien (alledrie de wedstrijden) is dat echt een goede voetballer, niet alleen in de lucht. Maar ik zeg verder niks over wie beter is in koppen, als je dat soms bedoelt

En dan de Portugezen. Die zie je traditioneel toch liever niet! Maar als PSV deze vorm en gretigheid vasthoudt zie ik ze Benfica ook verslaan. Heb er vertrouwen in. Zou mooi zijn. Weer eens 2 ploegen in de CL. En voor de punten al helemaal goed!

4 augustus 2021 om 21:34

Ligt eraan. Als psv roemloos 4de in poule wordt hadden ze voor de pnt beter Europa League kunnen spelen.

4 augustus 2021 om 21:45

Dus, als ze doorkomen, moeten ze zorgen min 3e worden.

Ik wil het niet jinxen. Benfica is een geduchte tegenstander desalnietemin, met de aankopen die psv gedaan heeft en hoe het nu staat hebben ze m.i zeker kansen.

Eredivisie "moet" ook 2 ploegen in de Cl hebben.

4 augustus 2021 om 22:04

Voor de coëfficiënten zeker. Maar voor het aanzien is het toch echt goed om weer een keer CL te spelen. En dan nog
mooier als je Galatasaray, Midtjyland en Benfica uitschakelt. Goed voor de club, en financieel nog belangrijker.

Natuurlijk ligt de volgende ronde in de lijn der verwachting,in theorie lijkt het bevestigd.
Soms heb ik er een rot gevoel over , en nu ook, vervelend genoeg.
En ook over de eventuele tegenstander.
Ik hoop dat ik er naast zit!

Ik snap de reactie niet echt. Wat maakt het uit dat het Portugezen zijn. Psv heeft een buitenlandse coach met vele buitenlanders. Prima te doen

Krijg maar moeilijk een beeld van de huidige staat van Benfica. Qua selectiewaarde schat ik PSV in als underdog, wordt een lastig potje. Met Otamendi en Vertonghen is een deel van de verdediging aardig over de hill, wellicht biedt dat kansen voor de dynamiek die Gakpo, Madueke en Goetze kunnen brengen. In ieder geval zou ik Sangaré zo veel mogelijk buiten de opbouw proberen te laten; het balverlies dat hij gisteren in die rol leed kan fataal zijn tegen Benfica. Obispo bewees gisteren een uitermate betrouwbare schakel centraal achterin; tegen Benfica zou ik het zo laten en Boscagli op de plaats van Sangaré brengen.

Drommel
Mwene
Ramalho
Obispo
Max
Van Ginkel
Boscagli
Madueke
Goetze
Gakpo
Zahavi
4 augustus 2021 om 22:06

Obispo was echt prima inderdaad, maar Boscagli op de plek van Sangare? Dan heb je verdedigend wel echt een iets minder middenveld. Sangare is toch heerlijk om lekker als stofzuiger te hebben, kan dan echt wel belangrijk zijn verdedigend. Hebben dan met Van Ginkel Götze en die drie ervoor genoeg voetballende spelers.

4 augustus 2021 om 22:14

Ik vind hem opbouwend niet zo betrouwbaar. Verdedigend is hij prima inderdaad, maar Boscagli kan beide.

4 augustus 2021 om 22:20

@gomes1psv. Boscagli is opbouwend inderdaad beter, maar ook verdedigend, in de lucht en opbouwend beter dan Obispo. Sangare kan je wel echt laten focussen op stofzuigen, daar is Boscagli niet dynamisch genoeg voor. Vind dat je dan teveel power inlevert op het middenveld. Zou die optie wel een keer willen zien, maar dan niet voor de eerste keer in zo’n belangrijke wedstrijd, toch?

4 augustus 2021 om 22:10

Nee joh dit gaat PSV gemakkelijk winnen Benfica is al lang niet meer de ploeg van jaren terug hoor , nee we hebben dit jaar 2 ploegen in de CL toch mooi man hopelijk kunnen we een hoop punten vergaren .

4 augustus 2021 om 22:16

Maar zijn ze daarmee ook per definitie minder dan PSV dan? Waar zitten de zwakke plekken dan? Ik ben er nog niet gerust op hoor...

Ben benieuwd of Dumfries tegen Benfica er weer bij zal zijn. Zou wel een slok op een borrel schelen.

4 augustus 2021 om 22:21

Heb je de wedstrijd tegen Spartak gezien? Ze hebben echt een ervaren ploeg die voetballend, vooral voorin echt goed zijn. Ook die Joao Mario is een gevaar op het middenveld. Misschien kan Sangare hem de kaas van het brood eten.

Word gewoon een mooie wedstrijd. PSV kan in deze vorm echt wel van Benfica winnen.

5 augustus 2021 om 11:43

Nou ik hoop het niet, zit met een beetje geluk in het stadion (lissabon). Wil wel ouderwets Portugees feesten

Jongens rustig we hebben madueke😉 denk echt wel dat we ze kunnen pakken. Vooral (zoals eerder genoemd hier) is het een ploeg met veel ervaring dus ook oude spelers. En op de vleugels hebben we ontzettend veel snelheid. Met gakpo, madueke ,max mwhene enzv. Hoop echt diep uit me PSV hart dat we de CL halen!!! Dan zouden we echt kunnen verrassen met deze ploeg!!!forzaaa PSV❤🤍❤🤍❤

Elke bal die PSV op doel schiet gaat er in, met of zonder hulp van de tegenstander. Dus dat Benfica wordt een eitje.

Benfica heeft zich in alle linies goed versterkt sinds vorig seizoen: Gedson en Vinicius teruggehaald uit verhuur, Yaremchuk en Joao Mario gehaald, om die laatste wordt het team gebouwd. Cv's vind ik kwetsbaar op snelheid (vertonghen en Otamendi), daarom Verissimo gehaald.
Ik verwacht veel van Benfica dit jaar, maar PSV maakt ook indruk, zij het tegen ronduit zwakke teams.
Beste kansen voor PSV liggen in Lissabon, in Eindhoven daarentegen geef ik Benfica het voordeel.

5 augustus 2021 om 00:08

Ben het helemaal met je eens, alleen waarom heeft PSV het voordeel als ze uitspelen en vice versa voor Benfica? Zou daar dan geld op zetten, wordt je rijke van.

5 augustus 2021 om 11:45

Hoop het niet, zit in het stadion als het mee zit. Geen zin om met een verlies of gelijkspel uit Da Luz lopen.
Blijf me ook inderdaad verbazen om die 2 oudjes achterin, komt er niet weer iets uit de jeugd waar we op kunnen voortborduren dat je weet? Heb de jeugd nooit zo in de gaten.

Het wordt een zware wedstrijd voor PSV, maar zolang ze van het doel af verdedigen maken ze kans.

Denk dat PSV het gaat redden over 2 wedstrijden. Hebben veel snelheid voorin. Hier gaat Benfica het achterin moeilijk mee krijgen

PSV maakt geen kans tegen Benfica. Ze zijn lekker bezig hoor, maar Benfica is altijd sterk. Die zijn gewend aan Champions League en vanwege hun geniale scouting staat er altijd een goed team. Nee, PSV gaat verliezen over 2 wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica6852
2.FC Porto5838
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
David NeresAanvaller226
C. TengstedtAanvaller10
J. WolfUnknown
L. KokuboKeeper00
André GomesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

48 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren