Liverpool maakt langverwachte contractverlenging tot 2027 (!) officieel

Woensdag, 4 augustus 2021 om 18:17Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:17

Alisson Becker en Liverpool zijn een nieuwe verbintenis overeengekomen. De Engelse topclub maakt woensdagavond via de officiele kanalen bekend dat de doelman zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027 heeft gezet. Liverpool maakte deze week ook al de contractverlengingen van Trent Alexander-Arnold en Fabinho wereldkundig; beiden staan nu tot medio 2026 op de loonlijst van the Reds.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Riskant hoor een speler binden tot 35e al is dit wel een keeper die kunnen vaak langer mee.

4 augustus 2021 om 18:46

@ajax01-95 keepers kunnen vaker veel langer mee dan spelers, kijk naar buffon en naar navas die wordt in december 35

wel goed dat ie verlengt denk dat liverpool komend seizoen veel beter gaat spelen aangezien van dijk weer terug is, nu nog kijken of die zijn niveua weer terug krijgt

4 augustus 2021 om 18:39

Van dijk alleen bepaald natuurlijk niet of Liverpool "veel beter gaat spelen". Zonder vorig seizoen ook geblesseerde Henderson, Fabinho, Matip/Gomez zou Liverpool dit seizoen wederom kwakkelen. (effe die nieuwe verdediger niet meegerekend, puur de selectie van vorig seizoen). Sterker nog, zonder Allison maar mét Van dijk incasseerde Liverpool bijna een negatief record aan tegengoals begin 19/20. En wederom zonder Allison werden Van dijk en Liverpool door een matig Atletico vernederd, en 4 goals om de oren. Tuurlijk belangrijke en cruciale speler, maar dat zijn er wel meer bij Liverpool.

4 augustus 2021 om 18:42

@TikiTakkaToch inderdaad ik vindt alleen dat liverpool echte goeie backups verdedigers nodig heeft,
Ik vindt matip echt niet zo goed als gomez, vindt het jammer dat lovren weg is vorig jaar

4 augustus 2021 om 18:47

Klopt. Vorig seizoen speelde ze letterlijk met een C verdediging. Tamelijk absurd. Gelukkig hebben ze nu dus die Franse klasbak gekocht. Dan heb je dus voor 2 posities: Van dijk, Gomez, Matip, Konate, en als het echt moet Fabinho, aangezien die vent het vorig seizoen opvallend goed deed als CV. Zorgpunt is met name voorin, zowel Bobby als mané zijn wisselvallig. En met Firmino kun je eigenlijk niet meer aankomen in de grote wedstrijden. 1 of 2 leuke seizoenen gehad maar sinds 19/20 zéér matig.

4 augustus 2021 om 18:52

gewoon weg met firmino, heb hem nooit een super speciale spits gevonden zou minamino niet in de spits kunnen die man heeft talent

4 augustus 2021 om 19:04

Jota als spits? Opvallend bij hoeveel grote clubs de spits positie een hoofdpijn dossier is: City, Chelsea, PSG, Liverpool, Juventus, tot voor kort Atletico en Barca. Liverpool wilt concurreren met de allergrootste clubs denkbaar, als je Firmino dan vergelijkt met het koningskoppel Lewandoski/Benzema en daarna Kane Lukaku Haaland Cavani Agüero etc, tja, dan maakt Firmino nauwelijks indruk. Door selecteren, bedanken voor alles, maar Liverpool moet verder groeien, hard maar nodig. Zelfs de spitsen van een Sevilla of Frankfurt zijn nota bene beter tegenwoordig

4 augustus 2021 om 20:29

@tiki helemaal mee eens gewoon verkopen die firmino was jota helemaal vergeten, die maakt indruk, voor firmino kan je nu nog best een mooie bedrag krijgen

4 augustus 2021 om 20:34

@tikkitakkatoch - Ik heb ook wel het idee dat clubs tegenwoordig te veel van een spits willen. Hij moet tegenwoordig technisch zijn, kunnen dribbelen, hij moet snel zijn, hij moet kunnen koppen en hij moet dodelijk binnen en buiten de 16 zijn. Als hij dan ook nog deels meeverdedigt, is dat helemaal mooi. Tja, dan verwacht je als club gewoon veel te veel van een spits. Daar lopen er misschien 3 tot 5 van rond in de hele wereld. Die zijn dan ook nog eens niet te betalen. Zo'n Firmino bijvoorbeeld is redelijk allround, maar nergens echt fantastisch in. Die gaat er nooit 20 of meer in schieten. Ik vind sowieso dat topclubs te weinig naar het collectief kijken en te vaak hoe compleet een speler is op de positie die ze zoeken.

Topkeeper die inderdaad nog jaren mee kan. Ik snap Liverpool wel in deze, chapeau.

Wereldklasse keeper. De verdediging staat of valt zonder Allison. Vergeten veel mensen nog wel eens. Dit megacontract is dan ook een groot gebaar van respect richting Allison: jij bent onmisbaar voor ons en we willen dat je zo lang mogelijk onze keeper bent. Die vent maakt reddingen af en toe, bah bah. Allison, Oblak, Neuer, Courtois zijn imo de top 5, nog een andere keeper die het lijstje compleet maakt.

4 augustus 2021 om 18:48

@tiki je vergeet ter stegen helemaal, ben het zeker met je eens, maar vond hem afgelopen seizoen echt matig

4 augustus 2021 om 19:02

Donnurumma als nummer 5 lijkt me. Mss Ederson.

4 augustus 2021 om 19:11

Alisson moet alleen eens stoppen met denken dat hij fantastisch kan meevoetballen, want wat is die man een ramp aan de bal zeg. Hoe vaak die man verkeerde passes geeft of een bal verspeeld, vind ik echt niet normaal. Verder een uitstekende keeper overigens.

4 augustus 2021 om 19:46

Zwaar overschatte keeper naar mijn mening. Kan lang niet zo goed mee voetballen als iedereen denkt en daarnaast vind ik zijn 'wereld' reddingen vaak meer geluk dan wijsheid. Ik vind dan ook de andere Braziliaan in de PL, Ederson, meer een allround en overal betere keeper.

4 augustus 2021 om 20:24

Hier doe je allisson toch echt te kort hoor. Het is gewoon een van de beste keepers ter wereld.

4 augustus 2021 om 20:28

Hierboven verkondig je dat Liverpool niet ineens veel beter gaat spelen met Van Dijk, maar vervolgens valt of staat de verdediging wel met de doelman? Allison had nou ook niet bepaald een leuk jaar afgelopen seizoen. Hij ging toch regelmatig in de fout. Natuurlijk zijn een goede doelman en een leider achterin cruciaal voor het spel van de ploeg. Daarmee bouw je een enorme betrouwbaarheid in. Echter ben ik bang dat Liverpool wederom een moeilijk jaar tegemoet gaat, want enkel Konate erbij is simpelweg niet genoeg. De rek is uit de ploeg en met name het middenveld kan wel wat meer variatie gebruiken.

4 augustus 2021 om 22:07

Ik "verkondig" niks anders dan feiten. Als je hierboven goed had gelezen had je kunnen zien over welke feiten het ging, begin 19/20: over een negatief bijna geïncasseerde goal record die ze incasseerde zonder Allison terwijl Van dijk gewoon in de basis stond. Slikten bizar veel goals. Wederom begin 20/21 hoe van Dijk in 2 wedstrijden al 10 goals slikte van Leeds en Villa.... omdat de baas van de verdediging Allison ontbrak. We kijken hier natuurlijk ook door het "Van dijk heeft bizar veel impact jonguhh" brilletje, in Liverpool zouden ze van Dijk never nooit boven Mo Salah Allison etc plaatsen. Hier frappant genoeg wel. Nogmaals, je kan de feiten zelf opzoeken en zien dat de verdediging staat of valt zonder Allison. Is geen mening, maar een feit. Dus nee, zo veel beter gaat Liverpool niet spelen met Van dijk. Zie eerste 2 en halve maand na z'n blessure: no Van dijk, no problem. Doelman Allison maakt hét verschil achterin, paar zeldzame blunders dit seizoen veranderen dit niet. Eens qua middenveld: ze missen creativiteit. En voorin kan je streng bekeken, alleen Mo Salah als onbetwist wereldklasse rekenen de afgelopen 4 seizoenen. De aanval snakt naar een kwaliteitsinjectie.

5 augustus 2021 om 12:31

Is dat zo? Het is meer dan 4 jaar geleden dat Liverpool zoveel tegendoelpunten had als afgelopen seizoen (42 stuks) en toen stond Allison toch echt gewoon op doel bij Liverpool in bijna alle wedstrijden. Overigens heb ik het nergens inhoudelijk over de impact van Van Dijk, maar vond jouw stukje nogal selectief. Ook jouw interpretatie van cijfers zijn uiterst selectief. Ik kijk liever naar de cijfers van een heel seizoen en niet naar een selectief stukje van een klein maandje omdat dat met m'n gedachtegoed strookt. Op die manier kan ik Julian Jenner zelfs Oranje in schrijven aan de hand van selectieve cijfers.

5 augustus 2021 om 13:49

Je bevestigt mijn punt zonder dat je het zelf doorhebt, inderdaad incasseerde Liverpool een 4 jaar All time high 42 goals... en bijna 1/4e daarvan.... werden geïncasseerd toen Allison afwezig was....9 goals tegen Aston en Everton, dus goed dat je nu zelf toegeeft dat wanneer Allison wegvalt, Liverpool bijna een 4 jaar negatief record breekt. En over selectief gesproken, jij kijkt naar periodes met gigantisch veel tegengoals terwijl Allison afwezig was, dat is inderdaad vrij selectief. Dus nogmaals, Allison maakt hét verschil achterin, de belangrijkste man met wie de verdediging staat of valt, dat is zoals je zelf al aangaf, dit seizoen wéér pijnlijk duidelijk geworden toen bij afwezigheid van Allison, maar liefst 1/4 e van ALLE tegengoals in het seizoen werden geïncasseerd. Mijn interpretatie van cijfers zijn feitelijk juist, vooral gezien de context, dat je dit niet snapt of wilt snappen omdat je graag een punt wilt maken, tja. Maar mijn feitelijke punt, wat je net zelf hebt bewezen, blijft staan: de verdediging staat of valt met Allison, de grotan achterin. Media en Van dijk fans kunnen dit moeilijk accepteren, dat blijkt maar weer.

5 augustus 2021 om 13:57

Mijn "gedachtegoed" is gebaseerd op feiten, terwijl jouw gedachtegoed in deze gebaseerd is op discussie zoeken of in ieder geval proberen te bewijzen dat ik ernaast zou zitten. Je geeft zelf al aan dat je het niet weet "is dat zo?". Dus bij deze nog een aanvullend antwoord op je vraag: in de 3 wedstrijden dat Allison geblesseerd was in de CL 19/20, incasseerde Liverpool en van Dijk maar liefst 8 goals, waaronder de fatale nederlaag/vernedering van een destijds kwakkelend nr8 Atletico. Dat bewijst wederom het punt: de verdediging staat of valt met Allison. Dat heb ik hierboven ook al "verkondigd", en met tig feiten onderbouwd. Afsluitend: in de 7 wedstrijden zonder Allison begin 19/20 incasseerde Liverpool alweer 1/5e van ALLE goals uit voorgaand seizoen 18/19. Impact.

5 augustus 2021 om 14:23

Nee, je bent zo heilig overtuigd van je eigen gelijk dat je met halve statistieken aankomt. Je begint direct al: "en bijna 1/4de werd geincasseerd toen Alisson afwezig was" - Het afgelopen seizoen: 33 premier league wedstrijden, 32 doelpunten tegen. Dat is nog steeds een behoorlijk aantal. Dus nee, ik kijk niet selectief, maar naar het volledige beeld van vorig seizoen. Maar goed, je bent er duidelijk zo'n 1 die iets vind en waar geen enkele beweegruimte is, dus we kunnen beter stoppen met deze discussie. We gaan onze mening allebei niet aanpassen en dat blijven het uiteindelijk, meningen.

5 augustus 2021 om 15:19

Leuk geprobeerd maar het feit dat je nu de door mij getoonde feiten als "meningen" gaat wegzetten zegt genoeg over hoe vooringenomen en geobsedeerd door je eigen gelijk je bent in deze. Beetje jammer dit. 33 PL wedstrijden, 32 goals tegen...met letterlijk een C verdediging, dat is relatief bizar goed gekeept dus door Allison. Liverpool heeft 42 goals geïncasseerd, 9 daarvan waren zonder Allison, oftewel bijna 1/4e van alle goals werden geïncasseerd zonder Allison, dat jij dit blijft ontkennen is vrij gênant. JIJ was degene die met 42 goals aankwam, waarna ik het ontkracht door context te tonen en dan opeens "uhhh je komt met halve statistieken" hahaha, lekker bezig weer. En nogmaals, aangezien je selectief over alleen de PL begint: in de CL, 3 wedstrijden zonder Allison, 8 goals geslikt waaronder de fatale nederlaag/vernedering tegen een waardeloos Atletico. Dát bewijst wederom mijn feitelijk punt: de Liverpool verdediging staat of valt met Allison. Google het verschil tussen meningen en feiten en je zult zien hoe je er letterlijk elke reactie naast zit. Feiten wegzetten als meningen om.zo je eigen gelijk proberen te halen. Zucht.

5 augustus 2021 om 17:18

Ik zet jouw getoonde feiten niet weg als mening. Ik zet jouw interpretatie en het selectief zoeken in cijfers weg als een mening. Dat is iets heel anders. Verder ontken ik niet dat 9 van de 42 doelpunten werden geincasseerd zonder Alisson. Ik stel dat 33 van de 42 doelpunten werden geincasseerd met Alisson. Dus wie is hier nou lekker bezig? Ik hoef niet zo graag te bewijzen dat Alisson wel of niet geweldig is evenals dat ik niet zo graag hoef te bewijzen of Van Dijk wel of niet onmisbaar is. Jij bent hier diegene die er zo fel op ingaat en mijn woorden verdraait om er zelf beter uit te komen. Maar goed, aan het einde van het vorige bericht gaf ik al aan waarom verder discussieren nogal nutteloos is. Nu probeer je me ook nog woorden in de mond te leggen. Geen zin in. Een fijne dag.

trciky zo'n verlenging voor 6 jaar. Het is een periode die je moeilijk kan overzien. Spelers raken soms ook minder gemotiveerd en hebben nieuwe impulsen nodig. Het is riskant om te lang met dezelfde jongens te blijven werken zondr door te selecteren. Ik had voor een jaar of 3-4 verlengd, was wel voldoende geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller53
Mohamed SalahAanvaller54
AlissonKeeper50
Diogo JotaAanvaller52
D. OrigiAanvaller10
T. MinaminoAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren