Jeugdig Ajax verslaat Leeds United: ‘Waarom heb je Berghuis gehaald?’

Woensdag, 4 augustus 2021 om 15:51Dominic Mostert • Laatste update: 18:13

Ajax heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Leeds United gewonnen. Op sportpark De Toekomst won een jonge ploeg woensdagmiddag met 3-1 van de Premier League-club, die ook overwegend jonge spelers liet aantreden. De achttienjarige Christian Rasmussen was een van de uitblinkers aan Amsterdamse zijde met een doelpunt en een assist. Woensdagavond treffen de eerste elftallen van beide clubs elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Het zijn mooie dagen voor Rasmussen, die dinsdag zijn contract verlengde tot medio 2024. “Dat snap ik, ja”, zei Rafael van der Vaart in de pauze van het duel met Leeds over de keuze van Ajax om de Deen aan zich te binden. “Hij lijkt een beetje log, maar hij is erg sterk. Als hij de bal krijgt, heeft hij de blik naar voren gericht. Hij heeft een goal gemaakt, een assist gegeven en gaf een prachtige pass met de buitenkant van de voet. Als je dat zo ziet, zou je bijna denken: waarom halen ze Berghuis?", lachte de oud-middenvelder. "Misschien ben ik een beetje te voorbarig, maar ik vind het heerlijk.”

Samenvatting: Ajax - Leeds United (3-1)

Rasmussen stond met een balverovering op het middenveld aan de basis van het eerste doelpunt. Na een lange bal van doelman Jay Gorter kreeg Leeds-middenvelder Nohan Kenneh de bal niet onder controle op het middenveld, waardoor Rasmussen kon opstomen richting doel. Hij hield Kenneh van zich af en bediende Max de Waal, die langs een uitglijdende Liam Cooper sprintte en scoorde. In minuut 25 maakte Rasmussen er zelf 2-0 van na een goed uitgedachte vrije trap. Een indraaiende voorzet van Youri Regeer werd teruggekopt door Rio Hillen, die Ramsussen in staat stelde van dichtbij te scoren.

Twee minuten na het doelpunt veroverde Victor Jensen de bal op de zestienmeterlijn van Leeds en schoot hij naast. De bezoekers, met voormalig Ajax-jeugdspeler Dani van den Heuvel op doel en voormalig Feyenoorder Crysencio Summerville aanvankelijk op de bank, kwamen na de rust op een grotere achterstand: de opgestoomde Kian Fitz-Jim bediende invaller Giovanni, waarna mede-invaller Kristian Hlynsson de bal voor de voeten kreeg en vanbinnen het strafschopgebied de linkerhoek vond. Aan de overzijde verschafte Hélder Costa zich in het zestienmetergebied de ruimte voor een schot, dat over ging.

Costa was net als EK-finalist Kalvin Phillips een ‘grote naam’ in de opstelling van Leeds, maar de Engelsen traden ook met een overwegend jong elftal aan. Een doelpunt van Kenneh werd afgekeurd vanwege een eraan voorafgaande overtreding op Donny Warmerdam, terwijl Rasmussen namens Ajax de lat trof toen hij vanaf de rechterflank naar binnen sneed. Even daarna werd de uitblinker gewisseld. Leeds miste dertien minuten voor tijd via de ingevallen Summerville nog een goede kans, omdat Gorter redding bracht in de korte hoek. De bezoekers waren in het laatste kwartier de betere partij en zochten naar een eretreffer. Die kwam er in de blessuretijd, toen Max Dean een penalty bediende nadat hij zelf werd neergehaald door Hillen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door grasnaaier)

Altijd afwachten natuurlijk! Ventje is volgens mij 17, maar heeft een goede voorbereiding vooralsnog!

4 augustus 2021 om 16:02

19 januari 2003 (18 jaar)
Maar Christian komt er wel.

Aan de ene kant is het wel bijzonder als je 2 goede spelers voor de rb positie heb een een prima jeugd dat je Berghuis haalt.
Maar misschien is er weinig vertrouwen in de jeugd die op die positie moet doorstromen.

4 augustus 2021 om 16:00

We zijn een topclub. Dan moet er concurrentie zijn. Vroeger waren we blij met één goede speler per positie. Nu zijn het er 2 en soms dus zelfs meer. Heerlijk.

4 augustus 2021 om 16:05

De Toekomst ik snap die concurrentie wel hoor. Maar had je je dan niet beter kunnen focussen op een spits. Of op een positie die minder goed bezet is? Je heb voor RB 2 klasse spelers en daarnaast he je jeugd die je wil dat ze doorbreken. Als er 1 achter zit die de potentie heeft ga je die toch als derde man neerzetten en niet 3 spelers die 2 mil verdienen en dus merendeel op de bank zitten. Vind de opmerking we zijn een topclub beetje onzinnig. Een topclub leid ook speler op voor de posities. Een topclub is meer dan dat...

4 augustus 2021 om 16:13

@bliek, het gaat er ook om dat jonge spelers niet zoveel wedstrijden kunnen spelen. Stel dat er een buitenspeler geblesseerd raakt, heb je opeens alleen een jeugdspeler als back-up.

4 augustus 2021 om 16:18

@kyle je heb er al 2 staan he.
Dus stel 1 raak er geblesseerd heb je je basis nog en dan je jeugdspeler.
Is in principe gewoon normaal natuurlijk.
Je moet uiteindelijk ook nog iedereen tevreden houden.
Wat er nu gebeurd is dat je eigen jeugd tegenhoud in minuten en doorbreken.
Met als kanttekening dat er wel een jeugdspeler bij moet zitten die de potentie heeft.
Maar een Topclub zou in principe dat wel op moeten kunnen leiden.

4 augustus 2021 om 16:26

@kyle: Bliek heeft wel een goed punt. Met jeugdspelers moet je soms eenmaal een gok wagen. Zie de ontwikkeling van Rensch bijvoorbeeld. Heeft Klaiber en de 4 mil onnodig gemaakt. Edit: Vergeet mijn comment. Lees hier beneden dat Rensch meer toevallig op de back is beland.

4 augustus 2021 om 16:29

Bliek, ik denk dat ze gewoon een beetje gaan schuiven. Eredivisie: Tadic-Haller-Berghuis en wanneer de ruimtes groter worden in Europa, dan gaat Tadic naar de punt en de Braziliaantjes op de flanken.

4 augustus 2021 om 16:37

De Brazilianen en berghuis kunnen ook op links spelen voor als Tadic een keer rust krijgt of na de spits positie gaat. Op links hebben we namelijk geen adequate back up. Is het ideaal? Nee, maar als je Berghuis’ kan krijgen voor een prikkie dan moet je het niet laten. Daarnaast heeft hij de leeftijd dat hij nog jaren meegaat en zich al bewezen heeft.

4 augustus 2021 om 16:11

Sowieso best vreemd eigenlijk. We staan bekend om aanvallend voetbal, maar er stromen eigenlijk bijna louter verdedigers door, af en toe een middenvelder maar zelden een basis waardige aanvaller. Volgens mij is er in de afgelopen 15 jaar geen aangekochte rechtsback geweest, die dus in de basis stond. Even uit m’n hoofd, Van der Wiel, Veltman, Tete, Van Rhijn, Rensch en Mazraoui?

4 augustus 2021 om 16:13

Dest ook nog

4 augustus 2021 om 16:26

Ik vind persoonlijk ook dat je backs ten alle tijden zelf kan opleiden.
Je moet toch wel eens in de 3-4 jaar een back klaar hebben staan?
Bij Feyenoord staat er nu een gekochte en dat is doodzonde.

4 augustus 2021 om 16:29

Kristensen heeft wel een tijdje basis gestaan toch?

4 augustus 2021 om 16:30

Of de backs die gekocht worden, waren zo dramatisch dat een jeugdspeler toch altijd weer beter blijkt te zijn. Bruno Silva, Kristensen, Orejuela schieten mij zo even te binnen.

4 augustus 2021 om 16:34

@bliek, hangt ook wel van je speelstijl af he. Bij clubs die 5-3-2 spelen zijn de backs nog belangrijker dan in andere systemen. Dus dan kan ik begrijpen dat je graag een Trent Alexander-Arnold hebt lopen.

4 augustus 2021 om 16:45

De backpositie is heel simpel op te leiden als je hem niet optimaal wilt gebruiken. Veel half degelijke verdedigers en middenvelders kunnen op backpositie prima overeind blijven. Maar echt een goede back voor een aanvallende ploeg is flinke schaarse rond. Met Mazraoui en Dest 2 hele goed doorgekomen. Dat gaat normaal niet elke 2 a 3 jaar lukken.

4 augustus 2021 om 16:48

Yup, Hatem Trabelsi was de laatst gekochte basisrechtsback volgens mij?

4 augustus 2021 om 16:59

Als ik jouw reacties zo zie, bliek, kunnen we wat jou betreft de hele transfermarkt maar afschaffen? Want je moet alles toch wel zelf kunnen opleiden...

4 augustus 2021 om 17:36

Deem nee zeker niet.
Echter is het wel zo als je al 2 gelijkwaardige spelers heb voor 1 positie dan vind ik het zonde om daar ook nog een derde bij te halen.
Maar in principe is je jeugdopleiding ervoor om
Spelers op te leiden dus die derde zou dan idd een jeugdspeler moeten zijn. Ik kan hem omdraaien bij jou kan je je eigenlijk zonder jeugdopleiding

4 augustus 2021 om 18:40

Denk dat afschaffen van jeugdopleidingen in ieder geval minder effect zou hebben dan afschaffen van een transfermarkt. Gaten in je selectie kun je dan in ieder geval nog opvangen. Maar goed. Ik zie niet in waarom iedereen Neres opeens uitsluitend als rechtsbuiten ziet, terwijl die ook vaak genoeg op links staat. Als Sulemana er nu nog bij was gekomen, oké. Maar daarom vond ik die ook niet zo nodig. Tadić en Neres op links. Haller en Danilo in de punt. Antony en Berghuis op rechts. Daar zit dan alleen ook nog een hoop overlap in, want ik zie Tadić eerder in de punt gezet worden dan Danilo bijvoorbeeld. En dat Neres dus ook op rechts kan. Gewoon goede bezetting. Daar achter jeugd. Klaar. Daarbij, rechtsback doet Ajax het aardig qua jeugd. Linksback is het huilen met de pet op. Vind ik bovendien ook de moeilijkste posities om echt veel toppers aan te wijzen. Kijk je hij Barça, en dan loopt daar vaak genoeg Sergi Roberto aan te klooien. Achter Alba hebben ze ook niks. Real hetzelfde met Carvajal. Die mist het halve seizoen, en dan moet Vazquez er opeens spelen. Pak je de wereldselectie die PSG nu heeft staan. Zie je dan Kurzawa en Benat. Bayern dat besluit dat Lahm/Kimmich controleurs zijn. Staat opeens Rafinha rechtsback daar. Dus dat iedere ploeg wel even om de 3/4 jaar een back op moet weten te leiden... Nee.

4 augustus 2021 om 18:41

@bliek eens in de 3-4 jaar? De gemiddelde jeugdspeler heeft echt geen zin om zo lang te blijven of hij is a la Mazraoui de helft van de tijd geblesseerd. En dan heb je uiteraard ook nog spelers die weggaan. Bonnah bijvoorbeeld naar Leipzig. Dus daar kan ook nog een gat in vallen

4 augustus 2021 om 18:57

Of jaartje ouder; Hoever. (edit: stond Gooijer) Rechtsback uit 2002 en 2003 vertrokken, Timber was periode de rechtsback van 2001 groep (won ook EK u17 op die positie). Na Dest eerste 3 jaartallen of vertrokken of andere positie. Nu hopen op goede ontwikkeling van Gooijer (type Hoever) of Jermoumi (meer een type Dest) uit 2004.

4 augustus 2021 om 19:05

Yes, bedoelde Hoever uit 2002. Niet Gooijer, die hoort bij 2004.

4 augustus 2021 om 21:55

Primetime je heb niet elk jaar een nieuwe speler klaarstaan. Dus als
Er 1 doorbreek hoop je dat die 3 jaar staat.

4 augustus 2021 om 22:59

@bliek, je kan zoveel hopen, maar je moet realistisch zijn. Jonge spelers die 3 a 4 jaar blijven is dat anno 2021 niet. Dest zat er nog geen eens seizoen, Kluivert ook een seizoen, Frenkie 1,5 seizoen, de Ligt 2,5. Gravenberch heeft het over zijn laatste seizoen.

4 augustus 2021 om 16:12

Heb je misschien niet door dat die aankoop ook gewoon was om Feyenoord te sarren/kleineren? Maar het naar buiten toe in een leuk jasje commercieel verkopen? Leuke bijkomstigheid is dat de selectie in de breedte sterker wordt en je eigen spelers extra motiveert.

4 augustus 2021 om 16:25

Ik denk toch dat Ajax en Overmars het niveau van het gemiddelde voetbalzone lid ontstijgen en Berghuis halen, omdat ie de beste rechtsbuiten van de Eredivisie is. Alsof Ajax dit nodig heeft om ons te verslaan.

4 augustus 2021 om 16:31

Haha dat geloof je zelf zeker. Berghuis strijkt volgens de verhalen 4 miljoen bruto op en plus de transfersom vind ik dat wel een iets te groot bedrag om Feyenoord te sarren. En wat Migi hierbovenzegt, dus dat hoef ik verder niet meer te benoemen.

4 augustus 2021 om 17:00

Ja we gaan hem grootverdiener maken om Feyenoord te sarren en kleineren, alsof Ajax niets beters te doen heeft. Het is veruit de beste speler qua statistieken in de eredivisie samen met Tadic die je kunt halen en dus je team echt sterker maakt.

4 augustus 2021 om 17:10

Ik verwacht dat Anthony de concurrentie strijd gewoon gaat winnen.als je met tadic Berghuis en haller voorin hebt lopen heb je geen enkele snelheid of diepgang en word dan erg statisch het spel.berghuis nu die geen 10 penalties kan nemen zal ook een flinke verandering aan zijn statistieken zijn.

4 augustus 2021 om 17:38

Het ligt er maar aan tegen wie je speelt. Negen van de tien keer moet Ajax het spel maken en speel je tegen een dubbel geparkeerde bussen. Dan is snelheid en diepgang minder belangrijk. Dan wordt er veel gevraagd van creativiteit, schoten uit de tweede lijn, perfecte voorzet e.d.

4 augustus 2021 om 22:07

als het beter was geweest dan hadden teams als psg ,bayern en barca,real dat ook wel gedaan.maar die kiezen toch altijd voor vleugelflitsers omdat een verdediging nou een maal makkelijker kapot te spelen is met onvoorspelbare vleugels met snelheid.ik ben bang dat zonder enige diepgang voorin dat je een beetje het tiki taka ala de boer gaat krijgen en eindeloos rond gaat lopen tikken rond de 16. het is voor ajax ook gewoon beter om anthony op de vleugels te hebben aangezien hij alleen maar beter word en meer waard gaat worden. maar ik hoop het beste voor ze en dat het een spannend seizoen word want de verschillen lijken nu wel stuk kleiner als de laatste paar seizoenen. ja maar als je geen diepgang hebt dan stelt de verdedigende partij zich daarop gewoon in als je toch geen steekballen door de verdediging hoeft te verwachten.en ga je als middenveld gewoon heel compact op je verdediging staan en zijn alle ruimtes weg. ik ben geen fan van 3 statische spelers voorin vertraagt normaal gesproken het aanvals spel enorm. ik denk de beste aanval die ajax op kan stellen is nog steeds neres tadic anthony.

4 augustus 2021 om 16:15

@bliek

Het is natuurlijk vd Vaart die wat roept (zoals gewoonlijk).

Berghuis is gewoon een versterking voor Ajax.

Hij had beter kunnen zeggen, dat Ajax snel aantal spelers moet doorselecteren zoals Labyad, Danilo en Neres. Dan komt er ook meer speeltijd vrij voor zulke talenten in het eerste.
Labyad heeft bijv ook best veel minuten gemaakt in het eerste.

4 augustus 2021 om 16:19

@Mr. Ik ben het uiteraard met je eens dat Berghuis een versterking is hoor.

En van de Vaart zeg het ook met een glimlach alleen kan je er wel verder over nadenken toch?
Ik denk als jij de positie dubbel bezet heb dat je derde man altijd een jeugdspeler moet zijn. En is hij goed genoeg moet dat gewoon je tweede speler zijn.

Als Neres nu blijf is dat wel een probleem natuurlijk.

4 augustus 2021 om 16:28

Als ik het middenveld van Ajax 1 zie ploeteren in de voorbereiding, mag er zeker nog wel een creatieve, dynamische middenvelder bij. Kudus kun je niet op bouwen, zo veel is wel duidelijk, en zowel op het middenveld als ook de aanval, is er weinig beweeglijkheid en snelheid. De enige die af en toe flitsen laat zien, is Gravenberch. Maar Blind, Alvarez, Klaassen, Tadic, Haller en Berghuis ontberen beide eigenschappen. Toch zorgelijk, als je bedenkt dat Neres dat wel heeft, en in de etalage wordt gezet. Nu hou je alleen Anthony over, maar die gebruikt dat wapen nu juist te weinig in de 1 op 1 duels.

4 augustus 2021 om 17:41

Wanneer heb je Neres zien spelen op het middenveld van Ajax? Hij speelt bij voorkeur rechtsbuiten, kan prima als linksbuiten of in de spits indien Ajax ruimte krijgt. Maar als creatieve, dynamische middenvelder is Neres totaal ongeschikt, het is geen box-to-box speler dus dat dynamische gedeelte kan je op je buik schrijven met Neres. Dan heb je spelers als Klaassen nodig.

4 augustus 2021 om 17:55

"wanneer heb je Neres zien spelen op het middenveld van Ajax?"

Ik heb dat een paar keer gezien, waarbij hij dan op 'tien' speelde. Vond dat zelden een succes, zoals Neres op linksbuiten ook al zelden tot nooit een succes geweest is. Die jongen speelt het beste op rechts voorin. Net zoals dat het geval is met Antony en Berghuis.

4 augustus 2021 om 19:01

Ik kan het me echt niet herinneren maar ik heb het nagekeken en je hebt gelijk. Ik dacht dat hij toen als spits speelde maar officieeel heeft hij dat nooit gedaan.
In 2018 en 2019 heeft hij inderdaad acht keer als aanvallende middenvelder gespeeld. Maar verder 123 keer als rechtsbuiten en 39 keer als links buiten.

4 augustus 2021 om 16:34

Daarbij is Rasmussen volgens mij mee een (valse) spits dan een buitenspeler. Wellicht is het door zijn ontwikkeling en Danilo ook de reden dat er in de spits (nog) niks bij is gekomen?!

4 augustus 2021 om 16:41

Zeker zo lang clubs met 5 wissels mogen werken gaan al die spelers als ze goed genoeg zijn echt wel minuten maken.
Ajax raakt jaarlijks (dit jaar lijkt tot nu toe een uitzondering te worden) een stuk of 10 spelers van de A selectie kwijkt (naast 3 of 4 basis spelers ook een groot deel van de bank). Dan is er over een jaar voor 17 of 18 jarige jongers echt wel plek in de selectie.
En jonge spelers worden ook zelf beter door met kwalitatief goede, oudere spelers op het veld te staan.
Overigens is Rasmussen meer een spits of een 10 dan een echter buitenspeler (waar hij vanmiddag stond).

4 augustus 2021 om 16:58

1 van die twee goede spelers speelt al een paar jaar bij de club en gaat waarschijnlijk weg. De andere goede speelt pas net bij de club. Met Berghuis erbij heb je een ervaren goede amr en een groot talent dat al op 1e elftal niveau is.

Berghuis is 30. Over een jaar of 3 heb je dan dus 2 nieuwe amr’s nodig (anthony zal ook over 2 a 3 jaar zeker wel weer weg zijn).

Dan is het dus erg fijn als je een talentvolle amr hebt waarmee je meteen een plek kan vullen, maar hoeft die nog niet meteen in de basis.

Wat als over een jaar anthony weggaat. Dan is rasmussen nog steeds maar 19 en kan hij misschien (als hij genoeg stappen maakt) samen met Berghuis de amr plek innemen.

4 augustus 2021 om 17:10

En maar één linksbuiten volgens mij, dus wellicht dat de rb spelers ook weleens op lb worden gezet.

4 augustus 2021 om 18:07

Ik denk dat het niet erg is dat Berghuis is gehaald. De vraag is meer waarom Ajax Berghuis grootverdieners is gemaakt in de eredivisie. Hij krijgt het dubbele salaris dan dat hij bij Feyenoord (2milj) krijgt (4miljoen). Normaal lag het salarisplafond op 1 miljoen. Voor exceptionele spelers wordt meer betaald. Je moet je afvragen waarom hij 4 miljoen moet verdienen. Ajax';s salarishuis is momenteel even groot als dat van Psv, Feyenoord en Az bij elkaar.

4 augustus 2021 om 19:09

@straight to th:
Ajax is echt al een paar jaar af van die limiet van 1 miljoen. Die was inmiddels een jaar of 10 geleden ingesteld omdat Ajax er toen financieel helemaal niet goed voor stond. Het was geen principieel besluit dat spelers niet meer mochten verdienen maar een besluit uit noodzaak omdat er niet meer geld was.

De afgelopen jaren is Ajax daar weer van afgestapt. Door de sportieve en commerciele stappen de de club heeft gezet staan ze er financieel heel anders voor en zit eigenlijk de hele basis (ver) boven een miljoen.

Ik ga er van uit dat Ajax berghuis gewoon een marktconform salaris heeft geboden. dat zou een bijna transfervrije speler bij een aantal van de andere clubs die genoemd werden (o.a. Norwich en Nice) ook kunnen verdienen.

4 augustus 2021 om 18:32

Bij het aankopen van Berghuis ging het heel duidelijk om 2 dingen:

-David Neres vervangen
-Feyenoord onschadelijk maken in de titelrace

Nu moet David Neres nog weg, maar zie maar eens 20 miljoen voor hem te vangen nu.

4 augustus 2021 om 18:57

@bongiorno Dat deel van Feyenoord onschadelijk maken zie ik niet. Berghuis was sowieso weg gegaan en mogelijk heeft Ajax nog meer betaald dan buitenlandse clubs hadden moeten doen ook, dan hadden ze hem beter naar het buitenland kunnen laten gaan.

4 augustus 2021 om 20:29

Ajax miste effectiviteit en consistentie op rechts. Het is onderdeel van een soort Bayern-strategie. De komende twee seizoenen zullen cruciaal zijn om te zien of Ajax een vergelijkbare hegemonie over de Eredivisie vestigt als dat Bayern, Juventus en PSG in recente jaren hebben gedaan (voor Juve en PSG is die natuurlijk afgelopen jaar onderbroken)

Beetje vreemd. Iemand die zich afgelopen jaren keer op keer heeft bewezen vergelijken met een jeugdspeler die nog alles heeft te bewijzen. Juist een vd Vaart zou toch beter moeten weten.

4 augustus 2021 om 16:04

Van der Vaart zei het min of meer als een grap. Van der Vaart zei ook dat hij Berghuis als een soort Ziyech rol bij Ajax ziet spelen. Hij is gewoon enthousiast over deze jongen, wat ook terecht is!

4 augustus 2021 om 16:06

Neem die uitspraak anders nog serieuzer. Dit was met een knipoog zoals Raf dat vaker doet..

4 augustus 2021 om 18:04

Was gewoon een geintje joh. Die uitspraak zeiden ze met een knipoog, om aan te geven hoe zo'n lekkere pot die jongen stond te spelen (en zn vorm in het algemeen de laatste tijd).

Prima Jong Ajax. Zag er fris en verzorgd uit. Na de laatste wissels ging niveau wel hard naar beneden toen geen aanvaller meer op het veld stond. Salah-Eddine, Hillen (ondanks de penal), Fitz-Jim en Rasmussen lieten zich positief zien. Gorter ook prima. Intentie was goed, hopelijk is dit hoe Heitinga wilt spelen.

4 augustus 2021 om 16:02

Het voetbal zelf, ongeacht de uitslag, vond ik echt goed. Zeker met zoveel jonge gasten. Echt leuk om te zien en een prima niveau.

4 augustus 2021 om 16:05

@wolterx

Vond je penalty waard? Lijkt erg licht contact met zijn hand naar speler.

Salah-Eddine weer goed na zware blesure. Wordt mooie strijd met Baas.
Rasmussen benieuwd of hij ook kansen krijgt in het eerste. Denk zou wel goed zijn om snel spelers als Neres, Danilo en Labyad weg te doen om ruimte maken voor zulke spelers.

4 augustus 2021 om 16:12

Je kan hem geven, domme overtreding na een verder prima pot. Denk dat Rasmussen nog niet te veel bij Ajax 1 betrokken hoeft te worden. Is nog wisselvallig en zoekende naar positie. Vandaag was het prima vanaf rechts vooral, normaal vind ik hem in de as beter. Jaartje gebruiken om constant te worden en wanneer kan eens met eerste mee is voor nu prima.

4 augustus 2021 om 16:08

Fitz-Jim met gemak beste voetballer op het veld. Zou Rasmussen niet beter in de spits tot zijn recht gekomen?

4 augustus 2021 om 16:16

Fitz-Jim voetbalde heel makkelijk ja. Was overal te vinden en was ook goed aan het stofzuigen. Laatste kwartiertje was het wat slordiger maar toen was ook alle lijn uit spel door gebrek aan aanvallers. Rasmussen kan op 10, allebei de flanken en richt zich op spitspositie bij Jong Ajax zei hij bij verlenging. Vind hem zelf niet genoeg die honger vertonen voor het doel die je als spits toch moet hebben. Lijkt daarin beetje op Lammers en Dolberg. Wel heel getalenteerde speler.

Rasmussen speelde echt heel goed, maar Berghuis is ook gehaald met het oog op de situatie rondom Neres. In principe wil Overmars gewoon dat hij vertrekt. En Ajax gaat genoeg wedstrijden spelen, dus als Rasmussen dit doortrekt krijgt die echt wel een paar kansen van Ten Hag.

4 augustus 2021 om 18:05

Ze meenden ook niet echt dat ze die twee wilden vergelijken. Was meer bij wijze van spreken, omdat hij gewoon heel lekker bezig is.

Dat is wel vaker met Ajax de laatste tijd. Eerst kopen en dan blijkt dat we ook een geweldige jeugdspeler hebben. Klaiber-Rensch ook zo'n mooi voorbeeld. Tja.. en het dan vreemd vinden dat veel jeugdspelers vroeg weg willen. Ajax begint haar identiteit te verliezen met die kale trainer die ze nu hebben. Toch jammer vind ik.

4 augustus 2021 om 16:16

Sorry hoor maar Rensch is echt zo speciaal niet hoor. En die kale trainer geeft genoeg jeugd de kans. Maar als je niet goed genoeg bent....jammer dan.

4 augustus 2021 om 16:20

Nee Klaiber is een fantastische speler zeker. Mijn punt is, test eerst is je eigen shit voordat je wat koopt! Soms neem je dan een risico maar is dat niet waar Ajax een beetje voor staat? Jeugd in passen, vertrouwen geven, jonge jongens opleiden.

4 augustus 2021 om 18:03

schijntraop

"mijn punt is, test eerst is je eigen shit voordat je wat koopt! Soms neem je dan een risico maar is dat niet waar Ajax een beetje voor staat?"

Oh-oh, schijntrap. Jij begeeft je nu echt op heel glad ijs. Want wek de suggestie dat Ajax toch die club was waar eerst naar de jeugd wordt gekeken en waar ze die kansen kunnen geven en pas daarna aan aankopen denken, en je krijgt zeer waarschijnlijk hier een meute over je heen die jou kappittelt dat je onzin uitkraamt, dat 'de jeugd bij Ajax altijd kansen krijgt' en dat je dus aan het liegen bent en ook nog tegelijkertijd dat het 'nu gewoon zo is dat de jeugd minder goed is en dus moeten de jeugdspelers eerst maar eens laten zien dat ze beter zijn, want het niveau is omhoog gegaan'. Of meer van die drogredenen.

Maar hoe ze het ook wenden of keren, jij legt hier de vinger op de hele zere plek! De jeugdspelers willen allemaal weg omdat ze door hebben dat het allemaal mooie holle frasen zijn en dat het met die 'kansen die ze altijd krijgen' wel heel erg tegenvalt allemaal. Het is wat jij ook zegt, die jeugdspelers gaan echt niet allemaal weg omdat Mino Raiola dat tegen ze zegt. Die jongens zien de buien al hangen. Zoveel speeltijd qls vroeger is bij Ajax gewoon niet meer te krijgen. Dus kijken ze verder.

Maar ja, hoe laat je realiteit doordringen bij mensen die zichzelf liever een rad voor ogen draaien? Ik vind dat lastig. Jij een goede suggestie?

4 augustus 2021 om 18:16

Constant kante, er breken net zoveel spelers door als voorheen, misschien wel meer. Je uitspraak is dus feitelijk incorrect.

4 augustus 2021 om 19:47

"constant kante, er breken net zoveel spelers door als voorheen, misschien wel meer. Je uitspraak is dus feitelijk incorrect."

Of mijn uitspraak 'feitelijk' correct is of niet, hangt in eerste instantie vooral af van de definitie die jij, kennelijk, gebruikt voor de term 'doorbreken'. Ebicilio en Jozefzoon zijn ook ooit 'doorgebroken' bij Ajax, zoals jij vast wel weet. Ekkelenkamp ook.

Dus je conclusie dat mijn uitspraak 'feitelijk' onjuist is, is zonder nadere toelichting onjuist, althans dat staat zonder jouw definiering van het woord 'doorbreken' nog allemaal te bezien.

Daarnaast is er eerder reden aan te nemen dat er momenteel (aangezien de jeugd, zeggen veel ajaxfans, niet zo goed is momenteel en daarom niet zoveel kansen krijgt) alle reden om juist veel eerder aan te nemen dat er momenteel zelfs minder jeugd doorbreekt. Sterker nog, het is logischer om dat aan te nemen, gelet op het grote aantal aangekochte spelers dat de selectie van Ajax herbergt.

4 augustus 2021 om 20:56

Nu mag je mij een paar dingen uitleggen, Constante Kante, hoe kan Ajax de ontwikkeling op de jeugdtransfermarkt, die tussen 2011 en 2019 verviervoudigd (!) is, waar elke club mee te maken heeft tegengaan? Jij lijkt hier te suggereren dat ze vertrekken omdat de kansen wel heel erg tegenvallen.
Dan pakken we even die periode erbij. Bij Feyenoord vertrekken 3x zoveel spelers als bij PSV uit de jeugd naar buitenland. Toch haalde Feyenoord in die periode 74 spelers (huur en transfervrij included) terwijl PSV er meer haalde (75). Ajax haalde er minder dan die 2 clubs (67) en zag toch bijna dubbel aantal talenten naar buitenland vertrekken van Feyenoord en bijna 6(!) voudige van PSV. (note: gebaseerd op stuk in VI van Tom Knipping van April 2020) Dat zou niet moeten kloppen als we jouw uitspraak pakken "de jeugdspelers willen allemaal weg omdat ze door hebben dat het allemaal mooie holle frasen zijn en dat het met die 'kansen die ze altijd krijgen' wel heel erg tegenvalt allemaal." want van de top 3 haalt Ajax de minste spelers van buitenaf voor eerste ploeg (periode vanaf 2011 waar VI naar verwijst als moment dat internationale jeugdtransfers explodeerde in aantallen). Dat is vreemd toch? Minder gehaalde spelers = meer plekken in selectie over zou je denken? Nou, dan pakken we dus even aantal verkopen erbij (inclusief einde huur) Feyenoord 121 vertrokken spelers. Verschil van 47, die zijn gedurende die jaren toch aangevuld moeten zijn dit is veelal door jeugdspelers (of spelers gekocht voor jonger elftal). Bij PSV is dit aantal 112 wat een verschil van 37 brengt voor jeugd. 10 plekken minder al, toch vertrokken bij Feyenoord 3x zoveel spelers naar buitenland. Bij Ajax 131 wat verschil van 64 is. Dat laat dus ruimte voor 64 plekken in de selectie laatste 10 jaar die aangevuld moesten worden vanuit jeugdploegen. Dat is gewoon een fors aantal.

Nou zullen plekken in selectie niet veel zeggen, uiteindelijk wil je spelen als topsporter dus gaan we even kijken naar aantal minuten besteed aan spelers die door zijn gekomen uit de opleiding. Afgelopen seizoen Ajax 37.3% van alle speelminuten in de Eredivisie ging naar jeugdspelers, dit is één na hoogste in de competitie na AZ waar het 39.1% was, PSV kwam uit op 27.7% en Feyenoord op 31.5% (via Cies, juli 2021). Maar de link die jij in jouw post legt tussen vertrek en minder kansen zou dan toch juist moeten resulteren in leegloop bij PSV in de opleiding, daarna bij Feyenoord en op einde pas bij Ajax? Toch vreemd. Je zou bijna denken dat de correlatie tussen speelminuten voor spelers uit opleiding en vertrek van talent naar buitenland bijna niet vast te stellen is. Al helemaal als je bedenkt dat vertrek naar clubs is waar percentage speelminuten voor talenten significant lager ligt. Nu heb ik 1 jaar gepakt. Maar we gaan jaartje verder terug Ajax 37.4%, PSV 33.6% en Feyenoord 32.2%. Ajax constant is aantal minuten naar spelers uit de opleiding laatste 2 jaar. Dan gaan we naar 2018/2019 waar ik rapport van CIES niet heb kunnen vinden zo snel maar wel Noordhollands Dagblad wat dit zegt: "zo werd vorig seizoen 41,1 procent van de speelminuten van AZ gespeeld door zelf opgeleide spelers. Dat was het hoogste percentage van alle eredivisieclubs. PEC Zwolle, Ajax, PSV en FC Utrecht scoorden tussen de dertig en veertig procent, andere clubs lager dan dertig procent." Waar we uit kunnen concluderen dat het percentage dat seizoen tussen de 30 en 39.9% lag. Dus laatste paar jaar is aantal speelminuten voor spelers vanuit de opleiding vrij constant gebleven. Laten we dan eens een stukje verder terug gaan. Want jij zegt letterlijk: "zoveel speeltijd als vroeger is bij Ajax gewoon niet meer te krijgen. Dus kijken ze verder." Nu heb ik poging gedaan te vinden hoe percentages waren een jaar of 10 geleden, kon zo snel niet gek veel vinden maar wel dat in 2013/2014 82.7% van de spelers die uit opleiding kwamen (na o19 dus) profvoetbal haalde. Dat was hoogste cijfer in Europa op dat moment. Nu geloof ik je direct dat dit lager ligt inmiddels, maar dat is geen probleem? Op dit vlak scoort Ajax nogsteeds bizar hoog en is het de top 1%.


Nu nog een laatste factor even bekijken. Debutanten eens doen? Onder Ten Hag zijn 13 spelers uit opleiding gedebuteerd in Eredivisie voor Ajax (Heb buitenlands talent niet meegeteld muv Dest en Mazraoui die vanaf 13 en 8 bij Ajax zitten) dus in 3,5 jaar ten Hag wat tussen de 3 en 4 debutanten per seizoen is. Onder De Boer waren er 21 debutanten (weer zonder buitenlands talent) in 5.5 jaar wat ook uit komt op tussen de 3 en 4 debutanten per jaar. Een iets hoger aantal maar verwaarloosbaar. Zo gek veel lijkt dus niet anders dan 10 jaar geleden, behalve het niveau.

Dus om af te sluiten met jouw knipoog. "maar ja, hoe laat je realiteit doordringen bij mensen die zichzelf liever een rad voor ogen draaien? Ik vind dat lastig. Jij een goede suggestie?" Ik vraag me dit ook af maar dan met betrekking tot jou. Jaarlijks komen uit allerlei onderzoeken en statistieken dat Ajax absolute top van Europa is betreffende aanleveren profspelers, bij de topopleidingen van spelers in top 5 competities (zonder zelf in zo'n competitie te spelen), dit jaar nog club met meeste talenten uit opleiding op EK. Tel erbij op dat Ajax momenteel de hoogst geranked club van buiten top 5 competities bij UEFA is na Porto qua huidig quotiënt wat ze op een knappe 17e plaats zet. Op 10 jarige ranglijst 18e plek momenteel een feit. Ajax is hard op weg om op de UEFA ranking een top 16 club te worden. Toch blijven ze van de topploegen in Nederland meeste plek in selectie houden voor jeugdspelers, debuteren gemiddeld tussen de 3 en 4 talenten in de Eredivisie per jaar en gaat ongeveer 1/3e van de speelminuten naar spelers uit de jeugd. Zelfs nadat ze veruit meeste talent verliezen van de grote clubs in Nederland aan buitenland. Dus, wat is nodig om die realiteit bij je door te laten dringen? Want misschien, héél misschien, komt het tegenwoord dat je krijgt wel voort uit de onwaarheid waar je mening op gebaseerd is. Hopelijk helpt dit met de beeldvorming. Want is vrij vreemd om zo standvastig vast te houden aan een mening - jeugd krijgt minder kans. Gebaseerd op een onderbuikgevoel waarbij je zelf letterlijk aangeeft aannames te maken en dat het logisch zou zijn dat het minder aan worden is. Je zegt zelf " alle reden om juist veel eerder aan te nemen dat er momenteel zelfs minder jeugd doorbreekt. Sterker nog, het is logischer om dat aan te nemen, gelet op het grote aantal aangekochte spelers dat de selectie van Ajax herbergt." maar dit is nergens op gebaseerd maar is wel de rode draad doorheen maanden aan posts over dit topic van jou. Feitelijk koopt Ajax minder dan de andere topclubs, ze geven alleen grotere bedragen uit aan de aankopen. En dat heeft niet bepaald geresulteerd in stagnatie in doorbraak talenten. Want namen als Magallan, Marin, Kristensen, Klaiber etc verloren gewoon ondanks prijskaartje van eigen jeugd. Op dit moment hebben 12 van de 26 eerste elftalspelers op de Toekomst gespeeld. Gigantisch mooie score.

4 augustus 2021 om 16:20

Rensch was toen Klaiber gekocht werd 17 en had nog nooit op de backposities gespeeld. Die was gewoon LCV in de jeugd, soms op 6. Dat hij in voorbereiding op linksback verrassend goed uit de voeten kwam was positieve meevaller. Rasmussen speelt nieteens vast op rechtsbuiten en basisspeler bij Jong Ajax was hij ook nog niet. Berghuis niet halen om die reden zou vreemd zijn.

4 augustus 2021 om 16:25

Sommige dingen van De Boer vond ik wel goed. Eerst in de eigen keuken kijken voordat je wat koopt. Verder een slechte trainer maar dat vond ik een prima regel.

4 augustus 2021 om 16:42

Dat is ook prima regel. Maar daar staat Berghuis los van. Rasmussen zegt zelf zich op spitspositie bij Jong Ajax te willen richten. Zonder Berghuis hadden we eerste weken alleen Tadic en Neres voor flank gehad. Met Berghuis en naderende terugkeer van Antony is het dubbel bezet. Erachter zit jeugd, dat is prima. Maar Rensch was begin vorig seizoen in niets een serieuze optie voor rechtsback. En met 2(!) backs seizoen in gaan is geen optie. Klaiber kan op links- en rechtsback tweede keuze zijn. Uiteindelijk bleek Rensch betere optie daar. Maar na blessure Mazraoui was Klaiber alsnog nodig. En als je gelijkwaardig bent als jeugdspeler heb je gewoon streepje voor. Afgelopen seizoen had je voormalig jeugdspelers als Stekelenburg, Mazraoui, Rensch (En Klaiber trouwens ook), Timber, Blind, Gravenberch en Klaassen die groot deel van seizoen minuten maakte. Die kern zal dit jaar er ook zijn met dan Taylor, Fitz-Jim, Baas/Salah-Eddine en hopelijk een fitte Ünüvar/Van Axel Dongen of deze Rasmussen die zich bij selectie kunnen voegen. Zoals Brobbey, Timber en Rensch afgelopen seizoen deden. Over de doorstroom maak ik mij niet druk, die is laatste jaren gewoon prima icm stijgend niveau.

4 augustus 2021 om 16:20

Ja en dan komt de jeugdspeler niet door, als Ekkelenkamp, Hansen of een Dani de Wit, en dan moet je op de blaren zitten. De competitie is gewoon sterk toegenomen bij Ajax, ook voor de jongeren. En ja daardoor vallen er een paar jongens weg die misschien, als je ze meer tijd had gegeven het wel hadden gered. Aan de andere kant heb je wel een sterker team. En de identiteit is belangrijk natuurlijk maar resultaten minsten zo belangrijk.

4 augustus 2021 om 16:23

Ekkelenkamp is een prima speler joh.. wordt vooral om zijn uiterlijk afgezeken. Net als Dani de Wit trouwens. Niet elke speler hoeft bij de absolute top te belanden als ze maar van waarde zijn voor Ajax.

4 augustus 2021 om 18:18

Ekkelenkamp word om zijn uiterlijk afgezeken...? Die heb ik nog nooit gezien, jongen doet zijn best maar is gewoon in niks goed genoeg voor de top van Nederland.

4 augustus 2021 om 19:05

Dat uiterlijk is een belachelijke redenatie van je. Ik had ook wel verwacht dat Ekkelenkamp het zou redden op 10, maar hij heeft vaak de kans gekregen op alle middenveld posities en te weinig laten zien. Hij was vaak te gehaast helaas en je moet je als talent wel laten zien als het erom gaat. Het klopt dat de toegenomen concurrentie dat van talenten eist maar dat is topsport. De technische staf moet dan kijken of er meer inzit en some laat je een goede te vroeg gaan, soms een slechte te laat, dat hoort erbij.

4 augustus 2021 om 16:26

Met alleen jeugd word je nooit een topclub.

4 augustus 2021 om 17:06

Achteraf is dat altijd makkelijk. Sowieso was Rensch destijds slechts 17 en gaat iedereen er aan voorbij dat hij ook halverwege het jaar nog maar 60 mins mee kon omdat hij fysieek helemaal op was (bijvoorld tegen AZ voor de beker in januarie). Daarnaast had Ajax rechtsachterin met Mazraoui een speler die toen al ruim een jaar met blessures kwakkelde en met timber en Schuurs 2 jonge spelers die op dat moment beiden nog grote vraagtekens waren.

Als Ajax na het vertrek van Dest en Veltman niemand had gehaald en Rensch en Timber hadden zich niet zo ontwikkeld had iedereen geroepen dat Ajax verkeerd bezig was geweest.
In plaats daarvan hebben ze een goedkope backup gehaald (klaiber is niet gekomen om in de basis te staan maar om te voorkomen dat ajax in de problemen zou komen).

Overigens laat ten Hag naar verhouding meer jeugdspelers debuteren dan Frank de Boer. En als de jeugd beter is dan ervaren spelers schuwt hij niet om ze te laten spelen, zelfs niet ten koste van spelers die zoals Klaiber uit zijn koker zouden komen, wat dat betreft zie ik ook niet waarom Ajax door ten Hag zijn identiteit zou verliezen. In iedergeval niet omdat ten Hag de jeugd geen kans zou geven.
Wat dat betreft is er helemaal niets verranderd. De grootste verrandering met de periode de Boer is dat Ajax toen spelers haalde als Duarte, Sightorson of vd Hoorn. In plaats daarvan geven ze nu tientallen miljoenen uit voor Haller, Kudus en Martinez.

Wat een domme domme vraag? Waarom ze berghuis hebben gehaald? Nou omdat die jonkies niet goed genoeg zijn voor het grote werk. Lekker makkelijk praten bij lullig oefenpotje.

4 augustus 2021 om 16:20

Timber en Gravenberch zijn toch ook jonkies of Mathijs de Ligt in het verleden. Ajax haalt nu wel Berghuis en wilde eigenlijk ook nog Sulemana en het is nog steeds een wens van ten Hag om een nieuwe aanvaller aan te trekken. Voor jeugspelers wordt het dan wel lastig om door te breken wat natuurlijk wel een beetje zonde is, omdat Ajax daar heel erg goed in is. Op andere posities is die breedte misschien wat minder. Maar als buitenspeler hoef je dit seizoen niet te verwachten dat je doorbreekt.

4 augustus 2021 om 17:13

@memphisdepay Rasmussen is helemaal geen buitenspeler, hij stond daar alleen vanmiddag. Hij is meer 10 of een spits. vanuit de jeugd krijgt Martha deze zomer minuten op rechtsbuiten maar heeft daar nog niet veel indruk kunnen maken.
Aanvallend is de selectie van Ajax helemaal niet zo breed, zeker niet als Neres (zoals overmars nog steeds verwacht) nog weg gaat. Dan heeft Ajax 3 buitenspelers en een spits die basis waardig zijn en daarachter kom je bij spelers als Danilo, Labyad. Prima voor de eredivisie, maar dat is natuurlijk niet genoeg als je als doelstelling hebt om in de CL te overwinteren.

4 augustus 2021 om 18:14

Als Neres vertrekt komt er denk ik nog wel iets bij. Deze Rasmussen ken ik eerlijk gezegd niet heel goed hoor, maar hij kan dus blijkbaar ook als buitenspeler spelen anders zou hij er niet staan. Daarnaast is hij niet het enige talent dat daar kan spelen. Heb betere verhalen gehoord over Unuvar en Hansen dan over die Martha en volgens mij kan die Axel-Dongen er ook wel wat van, maar die is wel nog heel jong.

rare vraag waarom haal je berghuis? nou omdat ie zelf niet goed genoeg zijn voor het grote werk
wel makkelijk praten

4 augustus 2021 om 19:35

Die hebben ze gehaald om Feyenoord te verzwakken in de strijd om de bovenste plekken. Vreemd genoeg is mijn vorige comment waarin ik dat aangaf verwijderd. Maar is natuurlijk wel zo, zonder Berghuis haakt Feyenoord definitief af voor het kampioenschap.

Er moet echt nog meer bij, want ik zie maar weinig jeugdspelers echt het niveau aantikken dat nodig is voor de Ajax maatstaf. Of je moet de lat lager leggen. Maar vergis je niet, buiten dat prachtige CL jaar werd Ajax in Europees verband telkens uitgeschakeld door teams die absoluut niet tot de top van Europa behoren. Dus wil je verder, moet je door selecteren, zoals b.v. PSV dat dit seizoen wel heeft gedaan. Op Berghuis na, niet 1 volwaardige topper binnengehaald. En dat geeft te denken. Daarbij wetende dat Ten Hag tot december weer blijft sleutelen aan zijn team....

4 augustus 2021 om 16:38

Waarom zou Ajax door moeten selecteren? De meeste spelers die ik in de basis zie staan voldoen gewoon. Vorig jaar ook niet minder dan Roma hoor dus in de Europa league hadden ze ook zo maar de halve finale kunnen halen. Je haalt met Berghuis gewoon een goede speler binnen en op de andere posities is het gewoon redelijk breed bezet. Het enige wat ik nog zou doen als ik Overmars was, is een goede middenvelder halen die als verdedigende middenvelder kan spelen. Ben toch niet helemaal overtuigd van Alvarez.

4 augustus 2021 om 16:55

De pandemie heeft er bij Ajax (en bij welke club niet?) ingehakt dus als ze genoeg buffer willen overhouden, zullen ze toch op de centjes moeten lukken. En na afgelopen seizoen moest er ook gewoon meer bij PSV gebeuren en dat lijkt ze tot nu toe goed af te gaan.

4 augustus 2021 om 16:53

Ja dus? Dit is toch ook soort van Jong Ajax? Zelfs die Kalvin Philips (basisspeler op het EK bij Engeland) deed mee dus ik dat zeker niet verwacht. Maar Leeds bakte er wel erg weinig van, dus ik mag hopen dat ze wel iets beter kunnen dan dit met dit team.

4 augustus 2021 om 16:56

Dit Leeds u23+ had meer spelers van eerste ploeg erbij dan Jong Ajax+. Maar Jong Ajax is wel al langer in voorbereiding en staat voor start seizoen, die fijn beter ingespeeld en fitter tov Leeds nu.

Vond die Fitz-Jim nog echt heel opvallend in de jeugd , maar dat jochie is stappen aan het maken hoor. Toppertje mogelijk in wording .

Waarom? Gewoon omdat ze het kunnen en omdat hij goedkoop was. Past in mijn ogen ook totaal niet in de filosofie van de Ajax transfer. Gewoon arrogantie om Feyenoord te narren dat er voldoende geld is in Amsterdam. Wel ja, prima. Met 10 van de 11 spelers die drama zijn bij Feyenoord had het met Berghuis hooguit 9 van de 11 geworden.

4 augustus 2021 om 17:44

Ajax is totaal niet bezig met Feyenoord, Ajax wil structureel aanhaken bij de Europese subtop. Dus een top 16 club worden die jaarlijks CL voetbal speelt en Europees overwintert, dat is wat Ajax wil. Daarvoor heeft Ajax niet genoeg aan eigen jeugd en jonge aankopen, je hebt dan ook ervaring nodig. Oudere spelers die het team bij de hand kunnen nemen. Dat is wat er van Tadic verwacht wordt. Dat is wat er nu dus ook van Berghuis verwacht wordt.

5 augustus 2021 om 09:07

Oke, dus nu is het een speler met ervaring. Mij staat iets bij van een half jaar en een jaar geleden dat het een vervelende speler is en dat meneer eens voor langere tijd geschorst moest worden. Gewoon, staat mij bij van Ajax supporters als reactie op de overtredingen van Berghuis. De wereld kan verkeren, nu wordt meneer 'omarmd' door de Ajax aanhang. Deze vorm van hypocrisie zie je zelden.

Heerlijk artikel voor een Ajacied. Aanvallend talent kun je niet genoeg hebben en als je er teveel hebt kun je stevig voor ze binnenhalen met een transfer. De beste speelt gewoon, wie dat ook is.

4 augustus 2021 om 17:39

Het is alleen de vraag in hoeverre ze de volgende stappen kunnen zetten. Met een stengs, Ihataren, Unuvar en Hansen zijn er genoeg voorbeelden van zeer grote talenten die moeite hebben de volgende stap te maken. Ja, ze zijn nog jong, maar bij een aantal krijg je toch behoorlijk de twijfels of ze het fysiek en mentaal aan kunnen. Daarnaast moet je ook de kansen krijgen. En zo'n voorbereiding is leuk, maar zegt nog niets. Hier is Noa Lang en goed voorbeeld van. 2 jaar op rij 1 van de beste in de voorbereiding, maar geen kansen gekregen van ten Hag.

4 augustus 2021 om 17:48

Het begint er mee dat die jongens zich bewijzen in de KKD met jong Ajax. Daar krijgen ze inhoud. Daar kunnen ze mentaal rijpen.
Goede jeugdspelers krijgen kansen gedurende het seizoen. Een Noa lang heeft gewoon 14 keer met de eerste selectie mee mogen doen. Als hij bijtekende dan zou hou gewoon tot de selectie behoren. Echter hij wilde niet bijtekenen tenzij hij de garantie kreeg dat hij verhuurt mocht worden. Ajax gaat geen tekengeld en salaris betalen voor een speler die niet voor zijn kans in he teeerste wil gaan. Dus werd hij verkocht voordat hij uit zijn contrac tliep.

4 augustus 2021 om 18:11

" Ajax gaat geen tekengeld en salaris betalen voor een speler die niet voor zijn kans in he teeerste wil gaan."

Die 'kansen om voor het eerste te gaan' lijken als je dat zo zegt heel wat. maar zeg er ook gewon bij dat op dat moment dat Lang voor die keuze gesteld werd, hij optie nummer 4 was. Dus geen back-up, geen tweede reserve, nee vierde keuze. Dat is natuurlijk wel even een ander verhaal dan 'hij wilde niet voor zijn kansen gaan', omdat je daarmee de suggestie wekt dat Lang te lui was om back -up te zijn. Daar had hij misschien nog wel oren naar gehad. Maar vierde keuze Speedy? Kom op joh? Dan is het toch volstrekt logisch én heel terecht dat hij zijn kansen op bijna nul heeft ingeschat? En dat is ongeveer, als je naar Ajax laatste twee jaar bekijkt, de omvang van de 'kansen die de jeugd altijd krijgt bij Ajax'. Nou, succes met die kansen dan, zou ik zeggen. Lang heeft gewoon hele goede eieren voor zijn geld gekozen. Anders had ie nu nog in Jong Ajax gezeten.

Omdat het kan en wellicht vetrekken Neres en Anthony.

4 augustus 2021 om 17:42

Ik vraag me af in hoeverre er veel interesse is. Anthony speelt een matig toernooi en Neres speelt vooral door blessures al lange tijd weinig, en is nu gewoon 3de keuze bij een Europese subtopper. Dat is over het algemeen geen vetpot bij verkoop.

4 augustus 2021 om 18:08

Volgens mij wil Overmars Neres graag slijten, maar inderdaad, wie wil hem? Misschien een Franse club, ijzer smeden nu het heet is. Maar Neres zijn prestaties worden er niet echt beter op. Eigenlijk elk seizoen iets minder zelfs.In Antony zie ik nog wel veel potentie. Afgelopen seizoen prima, en is pas een jaar in Europa, dat is niet niks voor een Braziliaan.

4 augustus 2021 om 17:49

Neres en Anthony vertrekken niet beide. Ajax gaat dit seizoen met eredivise, KNVB beker en CL voetbal niet beginnen met slechts twee buitenspelers. Elke positie moet dubbel bezet zijn.

4 augustus 2021 om 19:09

Ik zie ze ook niet vetrekken maar Overmars zal wel zijn transferopbrengsten moeten halen. Dat Mazraoui nog een contract voor een jaar heeft zal meespelen in zijn vertrek, want na het 'geval' Brobbey weet iedereen dat Overmars soft is en niet zijn woord houd zoals dat toen bij Boilesen wel gespeeld is. En nu zie je dat Mazraoui en Gravenberch niet bijtekenen. Mazraoui is volgend jaar transfervrij en Gravenberch heeft dan nog maar een jaar. Daar krijg je dan ook niet meer voor als een miljoen of 15-20. In feite moet je Gravenberch nu laten bijtekenen of verkopen. Jammer dat hij weg zou zijn maar nu vang je er nog 35 voor en op het middenveld hebben we genoeg opties.

4 augustus 2021 om 19:20

Boilessen was twee jaar geblesseerd en wilde daarna transfervrij vertrekken. Is iets heel anders dan een Brobbey die nog geeneens doorgebroken was, nimmer een hele wedstirjd in het eerste speelde.
Gravenberch tekent niet meer bij, die zit in zijn laatste jaar bij Ajax. Dit is zo gepland door hem, zijn zaakwaarnemer en Ajax. Allemaal in overleg destijds bij de vorige verlenging.
Van Mazraoui weet ik niet wat ik ervan moet vinden. Ik heb het idee dat hij geen basisspeler meer is en dat ook niet meer gaat worden. Dan is het niet raar om transfervrij te vertrekken.

4 augustus 2021 om 19:57

@piranha, Boilesen liep er dan ook als een zwerver bij en voegde geen ene moer toe terwijl Brobbey er maar belangrijke goals in bleef schieten.

En dat domme vinkje natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
5.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
N. MazraouiVerdediger41
D. RenschVerdediger40
J. TimberVerdediger40
E. ÁlvarezMiddenvelder41
R. GravenberchMiddenvelder41
S. BerghuisAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Denemarken
0 fans
Aanvaller, 18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren