Okoye laat AZ links liggen en tekent langdurig contract in Rotterdam

Woensdag, 4 augustus 2021 om 13:59Dominic Mostert • Laatste update: 15:45

Maduka Okoye blijft Sparta Rotterdam trouw. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen, zo maakt de club woensdagmiddag bekend. Okoye ligt zodoende vast tot de zomer van 2025. Hij was bij AZ in beeld om de naar Stade Brest vertrokken Marco Bizot op te volgen, maar de Alkmaarders lijken verder te moeten kijken. Okoye kwam vorig jaar transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en liet een goede indruk achter in de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door menzor)

Hele goede zet van Sparta. Heb hoge verwachtingen. Denk weer linkerrijtje dit seizoen

4 augustus 2021 om 14:31

Inderdaad, toch echt een geweldige keeper voor die club. Had dan ook verwacht dat hij de opvolger van Bizot zou zijn. Heel knap dat ze hem hebben vastgelegd voor langere tijd. En er spreekt van zijn zijde ook veel respect naar Sparta uit.

4 augustus 2021 om 16:22

Sparta speelt niet zo maar even linker rijtje. Ze hebben vorig jaar echt geweldig gepresteerd. Of ze dat nogmaals kunnen evenaren betwijfel ik.

4 augustus 2021 om 16:36

Als ze spelers als appie en okoye kunnen behouden moet dat geen probleem zijn.

Zuur, dat zal zijn eventuele prijs laten skyrocketen. Dat gaat AZ niet doen denk ik. Opzich wel mooi vanuit Okoye dat hij bewust kiest voor een club waar hij een sterspeler kan zijn en gegarandeerd mega veel minuten kan maken.

4 augustus 2021 om 14:31

@az

Laat AZ ook maar eens extra betalen voor een binnenlandstransfer.

Altijd het maximale willen (goed recht en doen zij goed) maar soms mag je ook wel extra betalen voor kwaliteit vooral voor club als Sparta.

4 augustus 2021 om 14:38

Alsof andere clubs niet het maximale vragen? Wat een lulkoek zeg, AZ heeft zojuist nog 3 miljoen betaald voor Pavlidis die een aflopend contract had.

4 augustus 2021 om 14:39

Ik snap je gedachtegang en die is zeker ook wel (deels) terecht. AZ doet dat echter niet, ze zoeken dan verder naar een buitenlandse optie, hetgeen Ajax ook doet als andere ploegen te veel geld vragen.

4 augustus 2021 om 14:50

Azgar

Nou Ajax heeft vaker wel iets meer betaald ook in NL. Onlangs nog met Gorter en Berghuis.

Uiteraard doet AZ het fantastisch, vooral qua verkopen.

Maar Okoye is een zeer goede keeper en zou denk ik verbetering zijn tov Bizot.
Ik zou als AZ wel extra betalen om hem snel binnen te halen.

Sparta ook super blij en investeert weer in de jeugdopleiding (doen dat goed).

Zo versterk je elkaar allemaal.

4 augustus 2021 om 15:11

Okoye is wel dermate goed dat je er wat voor neer kunt leggen. AZ heeft net vijf miljoen ontvangen voor een keeper met een aflopend contract die een matig seizoen heeft gehad, toch? Geweldige zaken gedaan dan, maar ik ben het wel met Krillin eens. Het komt nu een beetje over alsof AZ verwachtte dat Sparta Okoye voor een appel en een ei wel naar Alkmaar zou laten huppelen. Okoye is echt kwaliteit, daarom willen ze hem ook hebben. Leg dan ook gewoon wat geld neer. AZ heeft net dus vijf miljoen ontvangen voor zijn keeper en met Okoye ga je er kwalitatief eerder op vooruit dan achteruit, plus het feit dat hij veel restwaarde heeft. Zou Sparta meer dan vijf miljoen vragen? Lijkt me heel sterk, want dat is voor hen een enorm bedrag. Als je hem als AZ wil hebben, leg dan het geld neer. Wil je dat niet betalen, toon dan ook geen interesse. Het is natuurlijk hun goedrecht, maar het komt vrij scheef over als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten terwijl je (en dat is fantastisch) zoveel geld verdient aan transfers

4 augustus 2021 om 15:20

@mrkrillin, voetbalclubs zijn geen filantropische instellingen. Waarom zou AZ meer moeten neerleggen om Sparta anderzijds te versterken? Die logica begrijp ik niet geheel. Begrijp best dat je het zo graag wilt zien, maar uiteraard ottaal niet realistisch.
Als clubs onderhandel je over spelers, de kopende partij wilt zo goedkoop mogelijk kopen en verkopende partij wilt zo duur mogelijk verkopen. Marktwerking met een mooi woord en zo oud als de weg naar Rome.
Ik dacht, ik leg het ff uit, net als Dora...

4 augustus 2021 om 15:37

@bobiku29

Niet als kritiek ofzo, maar hoe kan het dat Sparta vaak goede talenten heeft uit de omgeving van R'dam en Feyenoord niet? Wat gaat er fout? Jongens als Depay, Willems, Dumfries en vergeet nog wel aantal.

verder eens dat Okoye ook in de toekomst restwaarde heeft

@dora

Het gaat om dat AZ binnenlands vaak zelfs onder marktwaarde wil betalen. Als Ajax of PSV een speler willen kopen, gooien zij een extra tax erop (ze verkopen liever niet). Als je altijd hard opstelt moet je ook begrijpen dat Sparta maximale wil voor de sterspeler.

Las ook comment van Wolterx (die jeugd echt goed volgt) dat AZ een jeugdspeler wilde van Volendam. AZ weigerde de 45k te betalen. Lieten de speler overschrijen naar de amateurd en seizoen daarop gratis aangetrokken. Terwijl 45k niets is voor AZ en heel veel voor Volendam.

Dus vind ik AZ, moet ook eens accepteren dat een kleine club maximale wil. Verder zijn wij ook dichtbij opening van de competitie. Soms kan het dan beter zijn om extra te betalen om snel je selectie rond te hebben. Ook met het oog op EL kwalificatie.

Ajax betaalde bijv extra voor Blind zodat hij mee kon doen met de VCL. Afgelopen seizoen ook met Haller zodat hij er bij was met de toppers in de maand januari.

Voor AZ is EL ook belangrijk. Soms kan je beter extra betalen (bijv miljoen) dan gierig doen en dan met onervaren keeper de kwalificaties spelen.

4 augustus 2021 om 15:53

Gewoon te laat gehandeld van AZ. Due hadden hen een maand geleden al moeten kopen. Want Bizot wilde een buitelands avontuur. Dus die transfer zou er linksom om rechtsom wel komen.

4 augustus 2021 om 15:57

Daarnaast zal het verschil tussen sparta en AZ de komende jaren ook steeds minder worden ik zie sparta wel als een soort FC Groningen indien ze hun spelers kunnen behouden . als hij echt naar een topclub zou willen gaan dan heb je met Ajax eigenlijk 1 optie.

4 augustus 2021 om 16:08

Komt omdat je weinig in stadion's komt en weinig ziet waarschijnlijk. Ik zei ook komende jaren Heerenveen Groningen verslikte zich ook trouwens aangezien sparta zelfs een beter seizoen heeft gedraait. Bij Az speel je met alle respect voor plek 5 tot minimaal 3 dus Europees voetbal. Sparta zal blijven groeien de komende jaren en haalde ook play offs Europees voetbal.

4 augustus 2021 om 16:10

@umer

Hoe gaat het verschil kleiner worden tussen AZ en Sparta?

AZ is druk bezig om aansluiting te vinden met top van NL en Sparta heeft als doel handhaving.

Ook Groningen staan mijnlenver van AZ.

4 augustus 2021 om 16:13

AZ zal met alle respect geen aansluiting vinden ze zullen altijd voor plek 5 a 3 spelen europees voetbal dus. Sparta heeft 1 van de beste jeugdopleidingen van Nederland! En ze zullen gaan groeien.

4 augustus 2021 om 16:14

Krillin is weer flink zuur aan het doen. Elke club bepaald zelf wat ze voor hun spelers willen hebben en voor aanwinsten willen betalen. Alsof ajax voor de fun meer geld aan respectievelijk go ahead en feyenoord gaat betalen en niet omdat het echt nodig is om je versterking te halen. Beetje in een droomwereld waar je in zit. Tevens heeft AZ geen uitspraken over Okoye gedaan dus snap niet waar dat haterige toontje van je vandaan komt.

4 augustus 2021 om 16:18

@umeshaid

Als AZ speelt voor plek 3 dan hebben zij toch aansluiting bij de top?

Verder eens dat Sparta 1 vd beste jeugdopleidingen heeft van NL, maar meeste grote talenten worden al snel weg getrokken (PSV heeft bijv echt al veel talenten weg getrokken daar).

Ook heeft Ajax een samenwerking en kan als eerste talent oppikken daar.

Maw de beste talenten zullen niet in het eerste te komen spelen, maar worden al snel weg gekaapt.

4 augustus 2021 om 16:22

Haha dat heeft er echt werkelijk niks mee te maken. Vanuit Sparta blijven AZ, Ajax ,Feyenoord en PSV gewoon topclubs. Veel meer exposure en mogelijkheden om je in de kijker van buitenlands clubs te spelen. Ook qua salaris natuurlijk. Dat is echt niet alleen zo bij het almachtige Ajax .

4 augustus 2021 om 16:33

Krillin aansluiting met de top is voor mij top 2 ajax. Psv. Er is al jaren geen echte top 3 meer eigenlijk na 2006 niet meer.

4 augustus 2021 om 18:21

MrKrillin, ik vraag me vaak hetzelfde af. Dat Depay niet in de jeugd van Feyenoord terecht is gekomen vind ik werkelijk onvoorstelbaar. Voor Willems geldt inderdaad hetzelfde, en ook voor Strootman, Van Drongelen. Dumfries is vaak beoordeeld door scouts en werd te licht bevonden. Op zich kan ik dat me nog voorstellen, omdat zijn mentaliteit misschien minder zichtbaar was dan zijn gebrekkige balvaardigheid en voortzetting. Okoye is overigens wel een ander verhaal, want Sparta heeft hem uit Duitsland gehaald (weet niet of je ook op hem doelde)

4 augustus 2021 om 14:42

Serieus laten skyrocketen? Vind beetje verengelsing van de taal wel oké, maar deze is wel gortig haha.

Gelijk heb je wel, kan Sparta wel eens veel gaan opleveren. Een van de betere keepers in de eredivisie..

4 augustus 2021 om 14:59

Het lijkt er toch meer op dat Sparta de eenzijdige optie tot verlengen heeft gelicht. Dan weet zo'n jongen ook wel dat hij moeilijk wegkomt.

4 augustus 2021 om 14:45

Plus als hij nou structureel laat zien dat hij goed is bij Sparta (en daarmee bij de assistent bondscoach) sluit ik niet uit dat hij als 3de keeper een keer mee mag met de grote jongens. Misschien is dit meteen al een assistent bondscoach-effect.

4 augustus 2021 om 14:50

Hij is toch Nigeriaans? Of is een van zijn ouders van Nederlandse komaf?

4 augustus 2021 om 15:01

Misschien bij Nigeria, maar keepers van Sparta komen doorgaans niet in aanmerking voor Oranje. Dat vind ik wel heel erg optimistisch. Het verschil tussen Sparta en de hoge subtop is al behoorlijk groot.

4 augustus 2021 om 15:01

Haha, maar ik leef ook heel diep onder een steen he... Lekker opgelet weer

5 augustus 2021 om 08:22

Jongen is een Duitser met Nigeriaanse roots.

Bijzondere keus. Als je in beeld bent om eerste keeper te worden van AZ dan had ik toch nog even gewacht met het zetten van een handtekening bij Sparta. Die handtekening kan aan het eind van de maand ook nog worden gezet. Goede deal van Sparta.

4 augustus 2021 om 14:11

Misschien voelt hij zich zo lekker bij Sparta...niet iedereen staat te springen voor Az

4 augustus 2021 om 14:56

Toch vreemd waarom die dan in een interview aangeeft AZ als een hele mooie stap ziet. Ben toch benieuwd wat dan de reden is geweest om bij te tekenen.

4 augustus 2021 om 15:02

Op sportieve gronden lijkt het me toch logisch dat je AZ als een stapje hogerop ziet. Daarnaast denk ik op financieel vlak hij er ook nog eens behoorlijk op vooruit had kunnen gaan.

4 augustus 2021 om 14:26

Ik denk als hij weer een goed seizoen keept dan kan hij naar Ajax. Want dan stopt Stekelenburg en mogelijk pasfeer. En dan heb je alleen Gorter en daar ben ik nog niet kapot van. Wel een slimme stap om lekker te blijven keepen.

4 augustus 2021 om 14:39

Dat zou wel begrijpelijk kunnen zijn ja. Want zat te denken hoezo ga je bij Sparta verlengen terwijl je naar Az kunt gaan wellicht, indien ze geïnteresseerd waren. Dat zou krom zijn. Maar als hij Ajax echt voor ogen heeft dan is dit best begrijpelijk, want naar Az toe gaan, dan ga je daarna zowat niet meer naar Ajax beng ik bang, vandaag de dag. Goed, jammer want hij was een prima vervanger geweest voor Bizot bij Az.

4 augustus 2021 om 15:39

Inderdaad, zeker voor een keeper. De kans om hogerop te komen doet zich voor een doelman niet enorm vaak voor. Leuk voor Sparta dat ze hem nu voor langere termijn vast hebben liggen en ze eens een leuke transfersom kunnen vragen in de toekomst; heb toch altijd het gevoel dat die club voor een habbekrats van de leukste talenten wordt beroofd.

Als kijker echter had ik Okoye wel graag op een hoger plan willen zien spelen. Ik weet niet of Ajax na een vertrek van Onana nog een eerste keeper wil halen om Stekelenburg en Pasveer op de bank te houden, maar wellicht is Okoye voor hen een betaalbaarder optie dan het voor AZ is?

Was ook nooit in beeld bij ons

4 augustus 2021 om 14:12

Dat kun je niet zeggen. Hij was zeker in beeld, dat heeft Huiberts ook wel aangegeven. Dat het nooit concreet is geworden door de vraagprijs is wat anders.

4 augustus 2021 om 14:30

Ook zonder een bijtekening had Sparta nog een optie voor twee jaar. Of je nou een speler koopt met nog twee jaar of vier jaar te gaan op zijn contract, maakt voor de prijs niet zoveel uit.

4 augustus 2021 om 14:15

Vind het erg jammer anders hoor, was in mijn ogen de beste opvolger. Vind dat AZ wel 5 miljoen mag neertellen voor Okoye.

Had zeker niet misstaan als waardig vervanger voor bizot, goed gedaan van sparta, had dit niet verwacht

Dat is een sterke zet van Sparta. Toch wel opvallend dat Okoye die stap nog niet wil maken.

Goeie zet! Daar gaan ze nog jaren plezier aan beleven. Ik ben wel erg benieuwd bij er bij AZ onder de lat gaat staan, dat zal wel een onbekende naam worden van buiten Nederland. Het is nog maar de vraag of ze die selectie op tijd gaan rond krijgen, naast Pavlidis gebeurd er toch nog weinig.

Goede keuze van hem garantie op speeltijd is op zijn leeftijd een must, zeker als je talentvol bent wil je niet ergens verdwijnen als 2e keeper. Ook goed nieuws voor Sparta dan ga je toch lekker het nieuwe seizoen in met een puntenpakker onder de lat.

Persoonlijk heel erg balen maar vanuit het perspectief van Sparta natuurlijk heel logisch om te doen. Benieuwd wat AZ nu in gedachten heeft om Bizot te vervangen, want ik ben bang dat Verhulst/jeugd niet goed genoeg is op dit moment.

Ik denk als hij weer een goed seizoen keept dan kan hij naar Ajax. Want dan stopt Stekelenburg en mogelijk pasfeer. En dan heb je alleen Gorter en daar ben ik nog niet kapot van.

4 augustus 2021 om 14:32

Denk dat Ajax toch eerder een buitenlandse doelman van een hoger kaliber aan zal gaan trekken komende zomer. Qua salaris is een goede doelman goed te doen voor Ajax en met speeltijd en CL voetbal is het ook aantrekkelijk voor de tweede keepers bij de Europese top om naar Ajax te gaan.

AZ zal neem ik aan toch wel op zoek gaan naar een nieuwe 1e keeper, lijkt me sterk dat ze Verhulst eerste keeper maken.

4 augustus 2021 om 14:40

Verhulst kan echt niet, die kan redelijk mee in de KKD maar komt zwaar te kort voor de Europa League en Eredivisie

Okoye had een optie in zijn contract. Dit is puur om de prijs op te drijven. Geef Sparta eens ongelijk.

Ok, dat is apart, aangezien hij vorige week nog aangaf graag naar AZ te willen. Nou ja, dan maar elders kijken...

4 augustus 2021 om 20:10

Sparta heeft de optie gelichr in zijn contract, het is niet zo dat hij zinspeelde op een nieuwe contract.
Als Az volgende week een bod van 5 miljoen euro uitbrengt dan speelt hij volgend seizoen in Alkmaar en dat zie ik nog gebeuren ook.
Az moet een we keeper hebben en Sparta's transferrecord word verpulverd.

Dat word dus 5 miljoen doorschuiven naar Sparta ipv 3.
Alles is te koop.

Dan als AZ zijde Sergio Romero terughalen. Ervaren, bekend binnen de club, gewoon een goede keeper met een heerlijke trap.

Dit is enorm goed nieuws zeg, wat mij betreft een van de beste doelmannen van de Eredivisie afgelopen seizoen. Hoop 'm nog een jaar of twee bij ons te houden, maar als hij deze lijn voortzet dan is dat niet erg logisch.

Sparta is weer lekker bezig. Kijken of ze kunnen blijven verrassen. Met wat gerichte aankopen moet het linkerrijtje haalbaar zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle4-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. VriendsVerdediger101
B. SmeetsMiddenvelder102
M. OkoyeKeeper100
E. EmeghaAanvaller101
L. ThyAanvaller102
V. van CrooijAanvaller101
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

Nigeria
0 fans
Keeper, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren