Woensdag, 4 Augustus 2021

PSG was vol vertrouwen over Lionel Messi

Atlético Madrid is bereid om een aanbieding te doen voor Bernardo Silva. De aanvallende middenvelder van Manchester City staat open voor een vertrek en is 'enorm aangetrokken' tot het Spaanse voetbal. (Mundo Deportivo)
Bayern München heeft belangstelling om Danilo over te nemen van Juventus. De Italianen hebben geen intentie om de rechtsback te verkopen en vragen dertig miljoen euro. (Gianluca Di Marzio)
/
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. De Fransen boden de Argentijn een megacontract en ook Neymar hoopte op een hereniging met zijn idool. (TNT Sports)
De verwachting is dat Messi deze week een nieuw contract ondertekent bij Barcelona. De sterspeler bereikte eerder al een mondeling akkoord op hoofdlijnen over een salarisverlaging van liefst vijftig procent. (Sky Sports)
Bayern München wil met Marcel Sabitzer een box-to-boxspeler aantrekken. Een zomerse transfer is nog ver weg, maar de Duitse grootmacht kan de middenvelder van RB Leipzig na dit seizoen transfervrij aantrekken. (Sport1)
Liverpool is van plan om Ben Davies op huurbasis weg te sturen. Sheffield United leidt de dans om de centrumverdediger, die ook gevolgd wordt door Celtic en Bournemouth. (Goal)
27 reacties (laatste reactie door dora explora)

50% reductie van salaris is nog steeds heel veel. En ik verwacht dat er nog een aanhangsel is aan het contract dat hij die overige 50% als 80% betaald krijgt na zijn carrière als ambassadeur van Barca. Daarmee zou hij ook Barca na zijn carrière financieel gijzelen (zoals hij ook nu al doet). De contracten uit het verleden hebben toch wel aangetoond dat Messi absurd veel verdiend en dat hij weinig lijkt te kijken naar wat of hoe het Barca als club vergaat. Een hele hoop Messi adepten hier op VZ zullen me wel digitaal lynchen, met redenen dat Messi Barca zoveel heeft gebracht. Maar als je kijkt wat Barca nu moet doen om Messi te binden dan is dat gewoonweg asociaal gedrag. Goat? Als speler misschien, als mens absoluut niet.

4 augustus 2021 om 14:20

Wat zeg jij allemaal. Dat Messi de club gijzelt wat hij allemaal al verdiend heeft voor barça met marketing etc.

4 augustus 2021 om 14:32

Deze jongen heeft zich duidelijk niet verdiept. Meerdere experts hebben al aangegeven, dat het niet messi zijn schuld is. Het komt door mismanagement van het vorige bestuur, grote transfers, grote salarissen en grote bonussen die makkelijk haalbaar zijn. Messi genereert 30% van het inkomen van barca ieder jaar, wat neerkomt op 250-300 mil. Hij kreeg daar zelf 8% van. Volgende keer dat je zo een tekst schrijft, verdiep je even eerst voordat je weer sneren loopt uit te delen zonder inhoud.

4 augustus 2021 om 14:42

Daar zijn de onzin redenen. :
Iedereen die voor een baas werkt genereert direct of indirect geld voor zijn baas. Zo werkt een bedrijf.
Mismanagement en grote salarissen? Wie heeft het grootste salaris? Het bestuur heeft dit Messi toegekend, maar Messi heeft ook niet nee gezegd tegen zoveel geld. Sterker nog, toen hij geen opwaardering kreeg schermde hij met belangstelling van andere clubs. Over geen verdieping en geen inhoud gesproken.

4 augustus 2021 om 14:53

Ja zo werkt het bij bedrijven. Mensen die het meest opleveren krijgen ook het meest. Waar is het fout gegaan als spelers als Pjanic en Umtit salarissen van weet ik veel hoeveel te geven. 145 miljoen voor Dembele 180 miljoen voor Coutinho daar ging het mis. Omdat "werknemers" die niks opleveren teveel krijgen hebben ze onderaan de streep niet genoeg om de "werknemers" die wel genoeg omzet genereren niet kunnen betalen. Dus ivp Messi een geldwolf noemen kan je beter je focussen op de "werknemers" van het bedrijf die neer krijgen dan ze opleveren.

4 augustus 2021 om 14:59

Ik dacht altijd dat Messi nog 10 ploeggenoten nodig had om een wedstrijd te kunnen spelen. Die moeten ook enig niveau hebben, want anders verdient Messi 30% van veel minder. En dus willen die spelers ook salaris hebben. En dankzij Messi ligt die lat bij Barca behoorlijk hoog. Het salaris van Messi werkt nog prijsopdrijvend ook. Welkom in de grote mensen wereld. Overigens ga ik hier verder ook niet reageren, want dit is waar ik al voor vreesde. De Messi adepten weigeren objectief te kijken naar de negatieve impact van Messi op een van de grootste clubs van de wereld.

4 augustus 2021 om 15:13

Ben ik totaal niet mee eens want als mijn collega veel beter werk levert kan ik niet tegen mijn baas zeggen ja ik wil meer omdat hij meer wilt. Dan krijg ik het antwoord ga meer eerst ook bij hem op niveau komen dan praten we veder. Dus dan is het gewoon mismanagement vanaf Barcelona zeide als ze daar voor toegeven. En als we jou theorie toepassen dan moeten de 10 andere beste van de wereld bij Messi in het team komen om het niveau verschil te overbruggen en dat kan natuurlijk niet he.

4 augustus 2021 om 14:29

Nou ja, je moet het ook een beetje in perspectief zien he. Voor ons is die 50% die hij overhoudt inderdaad heel veel, maar vanuit het perspectief van Messi is het gewoon heel veel geld waar hij vanaf ziet, wat hij ook ergens ander kan verdienen. Je doet net alsof het pas oké was als hij daar gratis ging voetballen. Dat kun je realistisch gezien niet verwachten. Ik vind het dus nogal wat om hem asociaal gedrag te verwijten.

4 augustus 2021 om 14:49

Maar dat is het nu net. Er diverse bronnen die hebben aangegeven dat die 50% later dubbel en dwars gecompenseerd worden. Daarmee drukt hij ook nog na zijn carrière op het salarishuis (vandaar mijn term gijzelen die hier perfect op van toepassing is). Ik noem dat asociaal. Ook de totale uitholling van de selectie die nu gaande is om ruimte te maken in de salarishuishouding, zodat Messi kan blijven vindt ik asociaal. Zowel vanuit menselijk oogpunt (het zijn je ploeggenoten) als vanuit club perspectief. Als Messi weggaat blijft er een derderangs selectie achter. Het is dansen op een dun koord waar Messi Barca toe dwingt met zijn eisen. Stel Messi stop volgend jaar dan moet Barca enorm investeren om de selectie te versterken om topclub waardig te zijn. Daar gaan jaren over heen. Natuurlijk kan Barca Messi weg laten gaan, maar dat zou direct het einde van Laporte zijn. De voorzitter die Messi laat gaan wordt door de socio's uitgekotst. Een duivels dilemma voor de voorzitter.

4 augustus 2021 om 14:57

Weet je wat asociaal is. 12 miljoen per jaar verdienen en 1 halve wedstrijd spelen. Dat vind ik asociaal naar je teamgenoten. Je zegt het zelf als Messie weggaat is Barca niet meer topploeg waardig. Dus vind het totale onzin wat je zegt.

4 augustus 2021 om 15:05

Barcelona wil toch ook gewoon graag dat Messi blijft? En dat hij binnen de club blijft na zijn voetbalpensioen? Ik zie het als twee partijen die elkaar tegemoet komen. Barca hoeft daar niet mee akkoord te gaan, maar kan niet tot het uiterste gaan om hem te behouden. Messi wil graag bij Barca blijven, maar kan op andere plekken meer verdienen. Desondanks zorgt de wederzijdse liefde er voor dat ze er zijn uitgekomen. Je doet ook net alsof Messi geen geld ín het laatje brengt. Juist als ambassadeur verdiend hij ook geld voor de club.
'totale uitholling' is ook wat overdreven. Umtiti, Pjanic, Countinho zijn allemaal gasten die al lang er breed we hadden gemoeten en helemaal niets toevoegen aan dit team, dat doet Messi wel, dus dan kun je de salarrissen van die drie prima inruilen voor 1x Messi.

Het kan alsnog, maar goed dat hangt grotendeels af van hoe hard La Liga haar poot stijf houdt met de salaris regels. Er staat veel druk op, en zoals ze zeggen, onder druk wordt alles vloeibaar.

we weten allemaal dat messi zijn contract binnen een paar dagen gaat verlengen, de meeste mensen gaan puur naar psg voor het geld en niet voor het sportieve gedeelte

4 augustus 2021 om 14:34

Sportief gezien is PSG een stuk interessanter dan Barcelona lijkt me, die hebben een stuk sterkere selectie staan nu.

4 augustus 2021 om 14:38

@hangover96 psg heeft zeker een betere selectie, maar kwa niveua enzv en uitdaging is barcelona veel hoger en beter en leuker

4 augustus 2021 om 14:55

Hoezo is de uitdaging groter bij Barca? En niveau? Je zegt zelf dat PSG een betere selectie heeft, dus daar heb je al een beter niveau te pakken. En qua competitie? Op AM en RM na valt de Spaanse competitie toch gewoon vies tegen. Iemand. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Cadiz-Getafe. Als je nu durft te stellen dat dat een goed niveau is dan heb je gewoon geen verstand van voetbal.

4 augustus 2021 om 15:05

@rochus dat is jou mening, en nee ben het helemaal niet met je eens als je een betere selectie hebt wil niet meteen zeggen dat je een betere niveua hebt, als jij zo denkt raad ik je aan om meer jou research te doen

4 augustus 2021 om 15:05

Maar gelukkig is daar Rochus, financieel wonderkind, een verstand van voetbal waar menig voetbalanalist jaloers op is, die precies weet wat wel of geen niveau is. Als Cadista kan ik je melden dat iedere wedstrijd van Cádiz in La Liga genieten is.

4 augustus 2021 om 16:12

Nee Rochus, maar een potje Troyes tegen Reims. Kijk dat is pas een potje waar je heerlijk voor gaat zitten. En anders dit weekend wel: Strasbourg tegen Angers, puur genieten..

4 augustus 2021 om 16:20

Jongens, niet ruzien.. we weten allemaal dat de Premier League veruit de meest interessante competitie is. In Frankrijk telt alleen PSG en in Spanje alleen Barca, Real en Atletico. Maar serieus, ben wel met Rochus eens dat niveau samenhangt met de selectie. PSG is daarin een stuk verder dan Barca momenteel. Als club staat Barca natuurlijk wel ver boven PSG.

4 augustus 2021 om 14:56

Ja, want voor Messi is geld onbelangrijk toch? Messi krijgt bij Barca een salaris wat hij elders niet zou krijgen; in dat opzicht kun je ook stellen dat Messi bij Barca tekent vanwege het geld.
Ik snap best dat Messi zich ook goed voelt bij de club Barcelona, maar laten we niet net doen alsof hij alleen vanwege clubliefde bijtekent.

4 augustus 2021 om 16:08

Onzin, city en psg boden messi meer. Altijd al bewezen dat die meer zouden bieden, ook vaak bevestigd door messi zelf. Dat hij altijd naar clubs kon, die hem meer boden.

4 augustus 2021 om 15:10

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Messi praktisch rond was met PSG en zou hebben getekend als Bartumeo niet was vertrokken bij Barca. De wissel van president heeft er voor gezorgd dat Messi toch bij Barca is gebleven

Danilo heeft de beste zaakwaarnemer ter wereld. Er is geen enkel ander argument anders hoe hij bij al die topclubs heeft gezeten.

Bernardo Silva naar Atletico zou een mooie transfer zijn maar ik denk niet dat Simeone 1-4-1-3-2 durft te spelen, maar dit Atletico zou een geweldig aanvallend team kunnen zijn die tegenstanders wegblazen alleen is het dan wel jammer dat een speler als Carrasco Silva De Paul of Felix op de bank zit. en verder heb je dan nog goede spelers als Saul Lemar Correa en in mindere mate Kondogbia Hermoso Savic en Vrsaljko ik hoop dat ze Arias Herrera en Šaponjić proberen te verkopen

Oblak
Trippier
Giménez
Felipe
Renan Lodi
Koke
Llorente
Silva
De Paul
Suárez
João Félix

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren