Danny Blind neemt afscheid van Ajax; Henk Fraser in bijzondere dubbelrol

Woensdag, 4 augustus 2021 om 12:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:50

Danny Blind geeft zijn functie als lid van de raad van commissarissen bij Ajax op om assistent te worden van Louis van Gaal bij Oranje. Dat bevestigen de Amsterdammers woensdag, vlak na de officiële bekendmaking van de KNVB van de aanstelling van het duo. "Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden", legt president-commisaris Leen Meijaard van de rvc van Ajax uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hangover96)

Ik schrok mij even de pleuris, moest gelijk aan Daley denken. Begrijpelijk dat Danny zijn functie bij Ajax neerlegt. Ben ook benieuwd hoe Fraser dit gaat oppakken. Hoop voor Sparta dat oranje niet in de weg gaat staan.

Waarom Danny? pff slechtste bondcoach ooit.

Ook zijn aanwezigheid lijkt mij lastig voor zijn zoon. Gaat sws gezeik opleveren.

Danny zat toch goed op zijn plek bij de RVC.

4 augustus 2021 om 12:27

Nu kan Danny mooi de positie van van Gaal overnemen wanneer hij ermee stopt

4 augustus 2021 om 13:03

Het is waarschijnlijker dat Henk Fraser het gaat overnemen van Louis van Gaal. Danny Blind heeft al eens bewezen geen goede BC te zijn. Hij kwam op alle fronten tekort.

4 augustus 2021 om 12:27

In 2014 gaf het toch ook geen gezeur?

4 augustus 2021 om 12:37

@nl_modric

"nu kan Danny mooi de positie van van Gaal overnemen wanneer hij ermee stopt"

KNVB kennende zal mij dt niet eens verbazen hahah of moet ik huilen?

"in 2014 gaf het toch ook geen gezeur?"

Je realiseert je dat het 7 jaar geleden was... Blind toen stuk jonger en sneller was. Bij Oranje heb je nu voor zijn posities betere opties. Dus als hij speelt kan je nu meer gezeur krijgen.

4 augustus 2021 om 12:43

Op de linksback is hij vanwege zijn voetballende kwaliteiten nog altijd de beste optie. Mede door het gebrek aan beter. Wijndal en van Aanholt kunnen dat niveau gewoon niet aan. Wijndal zou dat nog kunnen halen maar gaf op het afgelopen EK totaal niet thuis.

4 augustus 2021 om 13:18

@consy, totaal oneens. Een beetje back heeft loopvermogen en ook wat snelheid nodig. Dat had Blind al niet en zal de komende anderhalf jaar alleen nog maar meer afzwakken. Hij is gewoon een zwak punt in de verdediging als hij als back wordt opgesteld.
Hij werd vanwege zijn voetballende vermogen ook op het EK opgesteld, sorry, maar daar heb ik weinig van gezien.
Wijndal en Malacia zijn dan ook weer anderhalf jaar verder en wie weet welk talent er nog nmeer opstaat.

4 augustus 2021 om 14:52

Jonger en sneller? Blind is nooit snel geweest maar compenseert dat met inzicht, passing en ervaring. Hij is stukken beter en mega ervaringen rijker dan 7 jaar geleden…normaal gewoon basismateriaal

4 augustus 2021 om 12:27

Danny Blind is een geweldige assistent. Ik baal ook dat hij weg is bij Ajax, maar als assistent bij Oranje is hij gewoon ook goed.

4 augustus 2021 om 13:31

Ik denk dat er in het basiselftal van Oranje minstens even veel spelers van PSV afkomen dan van Ajax? Memphis, Malen, Wijnaldum, Dumfries. En ik denk als Van Ginkel zo doorgaat hij de plek van de Roon mag gaan overnemen bij Oranje.

4 augustus 2021 om 14:38

Van Gaal heeft geen Ajax DNA?

4 augustus 2021 om 14:40

Ik zie Ajax alleen maar met buitenlanders spelen dus hoe belangrijk is het om die stijl bij het Nederlands elftal te hanteren?

4 augustus 2021 om 12:36

Omdat hij een slechte bondscoach was is hij niet direct een slechte assistent. Ik denk dat Louis dat wel iets beter weet te beoordelen dan jij.

4 augustus 2021 om 12:41

@JF-Ajax

" Ik denk dat Louis dat wel iets beter weet te beoordelen dan jij."

O ja want als dit criterium is, dan kunnen wij nergens meer op reageren... Nooit meer kunnen reageren waarom speler A speelt ipv B. Waarom tactiek A dan B.

LvG kiest vaker loyale mensen dan de beste (is natuurlijk zijn goed recht).

Maar hoe gaat het dan? Als Danny iets wil uitleggen en de speler in zijn achterhoofd denkt serieus...dany ga jij mij vertellen, terwijl jij slechtste NL bondscoach was.

Tenzij Danny geen tactische zaken gaat uitleggen alleen voorbereidingen doet, pionnen goed legt en andere taakjes van de baas uitvoert

4 augustus 2021 om 13:04

Er zit een verschil tussen een coach of een veldtrainer. Een profvoetballer begrijpt dat natuurlijk wél.

4 augustus 2021 om 13:10

@mrkrill Topsport is geen basisschool (zoals jij het beschrijft). Deze voetballers kunnen dat onderscheid maken. Blind is gerespecteerd in de voetbalwereld wegens zijn kennis en kunde. Als de spelers zo'n mentaliteit hadden als jij hen toewijst, zouden ze niet zo ver zijn gekomen.

4 augustus 2021 om 13:06

Hoho, Frank de Boer is de slechtste ooit, maar Danny is inderdaad een goede 2e

4 augustus 2021 om 14:41

Dan vergeet je zomaar Jaap van der Leck, die 5x won, 3x gelijk, en 21x (!!) verloor met Oranje.

4 augustus 2021 om 15:59

De KNVB is tegenwoordig een opvanghuis voor incompetente coaches dus Blind voldeed prima aan het profiel

4 augustus 2021 om 18:16

Dat hij een slechte bondscoach was dat was wel duidelijk, maar nu moet je hem beoordelen als assistent . En volgens mij ging dat best aardig toen der tijd met van Gaal .
Vind het wel vreemd dat nu Blind weer als assistent aan de slag gaat mensen gelijk zijn periode als bondscoach naar voren halen . Je hoort bijna niemand iets zeggen over zijn periode als assistent.

Ik vind wel mooi dat fraser er bij zit heeft goede dingen laten zien bij de clubs waar die heeft gewerkt en tot op heden nog werkt bij sparta

Tegenstrijdig belang zal er toch wel zijn, met of zonder functie bij Ajax. Verder vind ik het niet kunnen dat Blind assistent wordt en met de zelfde spelers gaat samenwerken waar hij het EK niet mee haalde. Ze hadden beter een assistent kunnen nemen die nog niet met deze spelersgroep heeft gewerkt.

Tuurlijk ik er voor Fraser geen tot weinig dubbel belang. Ik verwacht geen spelers van Sparta bij het Nederlands elftal.

Mooi nieuws maar ik vind het toch wel apart dat Danny Blind zijn functie bij de RVC moet neerleggen wegens belangenverstrengelingen, maar dat Fraser wel mag aanblijven als notabene trainer van Sparta.

4 augustus 2021 om 13:01

Omdat het niet zeer waarschijnlijk is dat iemand uit Sparta Rotterdam wordt opgeroepen.

4 augustus 2021 om 14:38

Dat doet er niet toe. het is meten met twee maten. een medewerker van Ajax mag geen dubbelfunctie hebben, maar een medewerker van Sparta wel.

4 augustus 2021 om 15:14

Het is eigenlijk vrij logisch dat een medewerker van Ajax meer risico heeft met zijn dubbelfunctie dan bijv de secretaris van Schubbekutteveen. Je hoeft niet totale gelijkheid te hebben maar je wil gewoon risico’s vermijden.

Straks neemt hij Beugelsdijk mee ipv De Ligt. Vind dit niet kunnen hoor.

Het is echt schandalig dat deze actie vanuit Ajax is moeten komen. De KNVB vindt het blijkbaar prima dat een commissaris van Ajax mede verantwoordelijk is voor de invulling van de oranje selectie. De nummers 1 tot en met 16 zijn vagcom omstreden. De aanvulling tot en met speler nummer 23 is minder duidelijk. Blind, die als commissaris het belang van Ajax op een moet zetten, is gezien de waardevermeerdering die een speler ondergaat als hij geselecteerd wordt, bij twijfel gedwongen om een Ajax speler te kiezen.Blijkbaar is het voor de KNVB geen probleem om Blind in dit lastig parket te brengen en Ajax dit voordeel te gunnen. Daarnaast is het onbegrijpelijk dat de slechtste trainer van Ajax en oranje toch weer gebruik kan maken van het old boys network en en wederom in loondienst van de KNVB kan komen.Netjes gedaan van Ajax, echt schandalig van de KNVB.

4 augustus 2021 om 18:17

Er zit meer Sparta DNA in de staf dan Ajax

Erger me echt enorm aan hem: Danny Blind! Kostte ons twee eindtoernooien (2016 en 2018) én Ziyech. De slechtste bondscoach ooit! En wat doet hij? Terugkeren bij Oranje. Om eerlijk te zijn vind ik dat verbijsterend. Zelfreflectie is hem kennelijk vreemd. Heel jammer. Wanneer ik hem als analist zie zitten, schakel ik weg. Altijd.

4 augustus 2021 om 18:18

Wat heeft zijn tijd als bondscoach te maken met het feit dat hij nu assistent is. Wat weet jij te vertellen over zijn periode als assistent onder van Gaal bij Oranje ?

Persoonlijk zie ik niet direct een issue, want rvc heeft een controle rol en de assistent bepaald zelf helemaal niets. De bondscoach doet dit namelijk, maar ik begrijp dat ze dit volledig tot nul willen brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
32 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren