AZ bevestigt vertrek van Boadu; transfersom miljoenen hoger dan gedacht

Woensdag, 4 augustus 2021 om 10:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:08

Myron Boadu heeft zijn transfer naar AS Monaco definitief te pakken, zo bevestigt AZ. De Alkmaarders houden volgens RMC Sport zeventien miljoen euro exclusief bonussen over aan de twintigjarige spits. Dat is twee miljoen euro meer dan de bedragen die de afgelopen tijd in de media circuleerden. Boadu tekent voor vijf jaar bij AS Monaco.

"Myron is een AZ'er in hart en nieren", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts van de Alkmaarders. "Hij heeft zich vanuit de AZ Jeugd op knappe wijze ontwikkeld tot de volwassen en geliefde speler die hij nu is. De transfer van Myron laat zien dat er bij AZ volop perspectief is voor jeugdspelers om op hoog niveau door te breken en te presteren. Als club zijn we trots dat opnieuw een speler vanuit onze eigen opleiding een aansprekende transfer maakt. Myron heeft deze transfer afgedwongen door al op jonge leeftijd van grote waarde te zijn voor ons eerste team. We gunnen hem deze mooie stap en hopen nog veel van hem te gaan horen."

Met een transfersom van minimaal zeventien miljoen euro wordt Boadu de vierde duurste AZ-speler ooit. De Alkmaarders kunnen het bedrag niet direct bijschrijven, want AS Monaco heeft volgens RMC Sport betaling verdeeld over vijf termijnen bedongen. Boadu moet bij zijn nieuwe club de concurrentie aan met Wissam Ben Yedder en Kevin Volland, die doorgaans een spitsenduo vormen in het 4-4-2-systeem van trainer Niko Kovac. De twee aanvallers waren vorig seizoen goed voor liefst veertig doelpunten bij AS Monaco, dat dinsdag in de derde voorronde van de Champions League won van Sparta Praag (0-2).

Boadu stroomde drie jaar geleden door vanuit de jeugdopleiding bij AZ. De centrumspits stond de laatste twee seizoenen in de basis en kwam uiteindelijk tot 38 goals en 18 assists in 88 officiële wedstrijden voor de club. Samen met Stengs heeft AZ deze zomer al 32 miljoen euro opgehaald op de transfermarkt. Daar blijft het niet bij, want doelman Marco Bizot is voor naar verluidt vijf miljoen euro vertrokken naar Stade Brest. Teun Koopmeiners staat in de serieuze belangstelling van Atalanta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dat is een mooie prijs!

4 augustus 2021 om 10:53

Vindt echt ongekend dat AZ voor Boadu en Stengs zoveel geld heeft kunnen vangen.
Hebben beide toch niet echt een super seizoen gedraaid en voor Stengs geld dat eigenlijk al 2 jaar.
Hebben ze beide Raiola?
Kanp gedaan hoor van AZ

4 augustus 2021 om 11:22

Beiden hebben José Fortes Rodrigues als zaakwaarnemer, wat de rechterhand van Raiola is. Eigenlijk wel dus. Huiberts verricht wel echt weer uitstekend werk, 32 miljoen voor Stengs en Boadu is gewoon erg knap.

4 augustus 2021 om 11:31

Vind het ook echt knap.
Wat ik zeg beide echt wel talenten maar niet super gepresteerd.
Ik weet ook niet of Monaco nou de club is waar je ook echt beter gaat worden.

Ik neem aan dat AZ toch nog wel spelers gaan halen?

4 augustus 2021 om 11:48

Ik denk wel dat het meer te maken heeft met hun status als talent. Het is wel gebleken dat kopende clubs de verrichtingen vaak niet eens heel nauwlettend in de gaten houden. Boadu en Stengs zijn jong, hebben al voor Oranje gespeeld, hebben ervaring in de Europa League en vooral de cijfers van Boadu zijn ook helemaal niet zo slecht. Als je 15 keer scoort in een matig seizoen, kun je wel wat. Er word tegenwoordig nou eenmaal veel betaald voor (aanvallend) talent. Ik denk dat Feyenoord ondanks z'n matige cijfers ook nog wel aardig zou boeren voor Kokcu.

4 augustus 2021 om 13:40

Kijk dit is leuk voor AZ. Maar ze moeten niet denken dat ze daarmee groter zijn dan Feyenoord. Feyenoord heeft natuurlijk veel meer potentie alleen is het een verkeerd beleid wat gevoerd wordt. Als ze eenhoorn naar Feyenoord halen en Feyenoord City is een feit, dan duurt het niet lang meer voordat Feyenoord helemaal terug is. Ook moeten ze snel in de KKD met een vertegenwoordigend elftal.

4 augustus 2021 om 13:46

Vind de discussie groter dan sowieso zinloos.
Tis ook maar net op welke punten je kijk wanneer de 1 groter is dan de ander.
Op dit moment heeft AZ het prima voor elkaar met een stabiele organisatie en vertrekken er nu 2 spelers voor een bedrag meer dan 30miljoen.
Bij ons is het roeien met de riemen die we hebben en zitten er in het bestuur nog steeds eilandjes.
Daarnaast wil Eenhoorn niet naar Feyenoord dat is vorig jaar al geprobeerd. En de bodemloze put Feyenoord city lijkt er ook voorlopig niet te komen.
Dus hebben we er hier weinig aan.

4 augustus 2021 om 13:59

Eenhoorn wil zeker wel komen, alleen niet op dit moment en pas als er duidelijk is over de toekomst van het stadion. Verder doet AZ het fantastisch. Komend jaar zal wel weer een overbruggingsjaar worden, net als bij Ajax destijds. Daarna kunnen ze weer stappen zetten maar de nieuwe aanwas zal zeker een jaar nodig hebben om te wennen aan het niveau en speelwijze etc.

4 augustus 2021 om 14:00

We zeggen niet voor niets dat AZ een beetje het Feyenoord in het klein is. Soms zelfs gekscherend dat het AZ stadion het trainingscomplex is van Feyenoord

4 augustus 2021 om 15:01

@Bliek, inderdaad beide talenten maar gezien het 2-jarige contract en de inconsistentie/toch wat matige seizoen is het zoals je zegt meer dan verwacht. Ik vrees ook dat Monaco niet de beste stap is, aangezien ze daar al overlopen van spitsen (Volland, Ben Yedder, Pellegri en Diatta). Wel een club waar vaak jonge spelers doorbreken, maar dat is natuurlijk geen garantie.

Mooie stap voor Boadu en AS Monaco is toch altijd een mooie springplank voor talenten!

4 augustus 2021 om 11:10

@daa

Zouden zij Boadu als een light versie / Aliexpres versie van Mbappe zien

Benieuwd of hij de volgende stap kan zetten en daar basisplek bemachtigen.
Mooie omgeving, mooie club en niet de absolute druk

4 augustus 2021 om 12:28

Tien jaar geleden was AS monaco inderdaad een goede springplank voor talenten

Az doet toch toch wel uitstekende zaken deze transferperiode, weet iemand of ze ook nog bezig zijn met eventuele inkomende transfers?

4 augustus 2021 om 10:50

Schijnt dat ze juist veel vanuit de jeugd door willen zetten..

4 augustus 2021 om 11:12

Mag toch wel hopen dat ze ook iets gaan kopen met zo veel dragende spelers die er uit gaan!
Met alleen jeugd ga je dit verlies niet opvangen. Wat zijn het nu al zeker 6 spelers die basis waren die nu vertrekken?

4 augustus 2021 om 11:30

Boadu wordt vervangen door oa Pavlidis. Stengs kan vervangen worden door de eerder gekochte Evjen en Abouklal. Koopmeiners wordt opgevangen door Clasie en voor Bizot gaat Okoye komen verwacht ik.

4 augustus 2021 om 11:37

In principe ga je er dan wel op achteruit verwacht ik. Vind alles wat jij zegt vrij logisch, maar dat ze voor Koopmeiners niemand aantrekken en Clasie de kans daarvoor geven zou ik heel raar vinden. Buiten dat moeten ze ook nog kijken hoe ze een eventueel vertrek van Wijndal op kunnen vangen en misschien nog een reserve rechtsback aantrekken.

4 augustus 2021 om 11:52

@azeverton - Ik snap wel wat AZ wil, maar als ze daadwerkelijk niets uit willen geven, lopen ze zomaar het risico om buiten de top 6 te vallen. Koopmeiners gaan ze sowieso niet direct opvangen. Die is echt heel belangrijk voor AZ gebleken. Boadu en Stengs vang je wel enigszins op, maar het is nog afwachten wat er overblijft. Die zullen ongetwijfeld nog wel spelers gaan halen.

4 augustus 2021 om 12:10

@sirius - Zijn broertje Peer is redelijk identiek aan hem, en volgens mij zijn ze daar in Alkmaar hem aan het klaarstomen wanneer Teun vertrekt. Ga je op korte termijn wel even achteruit, maar op lange termijn vervang je hem wel redelijk een-op-een. Je kunt ook niet verwachten van een club in Nederland dat hun sterkhouders gelijk vervangen worden met een betere of gelijkwaardige speler. Vind dat AZ nog steeds over een sterke selectie beschikt, alleen staan er andere sterkhouders op. Dus gaan Karlsson, Midtsjo, en Wijndal (die gaat denk ik niet vertrekken, want hij heeft geen zichtbare rol gespeeld op het EK) een nog prominentere rol nemen en ik denk dat Pavlidis zeker niet verkeerd gaat doen.

4 augustus 2021 om 12:22

@fcgrun050,

Dat zal best dat die redelijk identiek aan hem is maar daar geloof ik weinig van. Hij is 21 en heeft nog geen minuut in de eredivisie gespeeld. Kortom een groot vraagteken of hij het niveau überhaupt aan kan. Natuurlijk kun je niet verwachten dat het meteen goed gaat. Maar spelers als Harroui, Matusiwa, Veerman lijken mij persoonlijk beter opvolgers.

4 augustus 2021 om 13:04

@memphisdepay - Komt natuurlijk omdat zijn broer bijna alles heeft gespeeld en amper een minuut heeft gemist. Daarnaast kunnen Reijnders en Clasie ook op de positie spelen. Midtsjo valt ook amper uit en is ook niet blessuregevoelig. Ik weet dat we in Nederland een halve jeugdcompetitie hebben, maar 21 jaar is nog steeds best jong. Hoeft echt niet gelijk te betekenen dat je wel of geen talent hebt. Maar dit zijn verhalen die ik hoor over Peer Koopmeiners, heb hem zelf niet zien spelen, dus AZ fans/supporters moeten mij maar even op corrigeren erop. Maar de namen die je noemt zullen AZ zeker wel beter maken, ook al zijn Matusiwa, Harroui, en Veerman best verschillende type middenvelders (eentje is een mannetjesputter, Harroui meer een controlerende middenvelder, en Veerman meer een spelverdeler/spelmaker, en Koopmeiners meer een verdedigend ingestelde controlerende middenvelder).

AZ is Feyenoord voorbij. Definitief.

4 augustus 2021 om 10:45

Ach juggernaut wat een gelul... De laatste titel van Feyenoord is recenter dan die van AZ en om nou te zeggen dat AZ de laatste seizoenen extreem veel betere resultaten boekt is ook niet waar. Feyenoord heeft magere jaren maar komt er wel weer bovenop!

4 augustus 2021 om 10:47

Toch casht AZ wel meer de afgelopen jaren dan dat Feyenoord doet. Feyenoord verliest haar beste speler voor 4 mil terwijl AZ even nu 12 mil kan cashen voor een talent die het nog niet echt heeft waar gemaakt.

4 augustus 2021 om 10:52

Ik denk dat juggernaut vooral op financieel gebied bedoeld. AZ haalt ruim 32 miljoen op met de verkoop van 2 spelers terwijl Feyenoord 6,5 miljoen krijgt voor zijn beste speler.

AZ heeft het geld om de selectie weer op peil te brengen, waar Feyenoord het moet hebben van goedkope spelers waarvan je maar moet hopen dat het een meerwaarde is.

4 augustus 2021 om 10:58

Zolang ze hun omzet niet structureel naast die van Feyenoord kunnen zetten, gaat dat een heel moeilijke zaak worden. En ze zitten er toch tussen de 30-20 miljoen onder.

4 augustus 2021 om 11:02

Nou is Berghuis 29 jaar, en Boadu/Stengs 21/22. Logisch dat hun waarde dan hoger ligt.

4 augustus 2021 om 11:04

@Lierse1997 regeren is vooruit kijken. Kwestie van tijd voordat AZ Feyenoord daar ook voorbij streeft, los daarvan Feyenoord zet dit (grotere omzet) niet om in kracht. Als je kijkt waar AZ vandaan komt, het DSB fiasco met zelfs spelen met een vraagteken als sponsor op het shirt. Tot nu structureler 12 miljoen en hoger bedragen te cashen. Wie is de laatste Feyenoorder die voor meer dan 10 miljoen wegging en in welk jaar was dat? Drenthe? Zo uit mijn hoofd ... Dit is de reden waarom steeds meer mensen en ja dat heeft ook met de jongere generatie te maken die Feyenoord steeds minder als topclub zien. Van nostalgie kun je niet vreten ... AZ heeft stabiel beleid, geen eilandjes eromheen, jeugd krijgt volle kans wat weer andere jeugd aantrekt, Europees voetbal altijd en dingen structureler mee in de top 3. Het enige wat ze nog niet onbetwist maakt is dat ze weinig topwedstrijden winnen: PSV Ajax gaan meestal verloren. Feyenoord doet boodschappen in het aanbiedingsmandje bij de kassa ipv goed gericht het boodschappenlijstje af te gaan zonder impulsieve aankopen. Daarnaast zie alAZ niet met de Pratto's en Linssensnvan deze wereld aankomen. Ze steken dat liever in een eigen jeugdspeler met restwaarde, Tsjaa kwestie van prioriteiten stellen.

4 augustus 2021 om 11:08

Zeker niet zo logisch hoor, Bizot van 30 gaat voor vijf miljoen weg en die is toch een stuk minder dan Berghuis?

4 augustus 2021 om 11:09

Az krijgt het al jaren voor elkaar om spelers op te leiden en aan te trekken die voor vele miljoenen vertrekken, denk aan Janssen, Weghorst, Alireza, Maher en dan hebben ze nog spelers als Koopmeiners en Wijndal nog lopen. Feyenoord krijgt niks voor elkaar met uitgaande transfers. De Vrij, Berghuis, Pelle, Vilhena zijn allemaal voor relatief lage bedragen weggegaan en dat moesten juist de klappers worden. Als ze er op korte termijn niet in slagen om spelers voor 15 mln te verkopen beschouw ik AZ als de nr3 van NL.

4 augustus 2021 om 11:10

Dat gebeurt de komende 5 jaar niet en je vergeet 1 groot ding. Feyenoord heeft al jarenlang een zwak beleid en toch zitten ze tientallen miljoenen boven AZ qua omzet (en dat op vaste basis, 1 dikke transferzomer maakt nog geen lente namelijk). Als AZ een terugval beleeft dan hebben zij veel minder om op terug te vallen. Laten we daarnaast ook niet doen alsof Feyenoord dood en begraven is. Ze hebben een aantal spelers die echt wel kapitaal vertegenwoordigen en er is toch veel verandering onder Arnesen.

4 augustus 2021 om 11:13

Lierse1997, het is denk ik zaak om te kijken waar het verschil in omzet vandaan komt. AZ heeft een veel duurzamer beleid waar het bij Feyenoord vooral zaak is om brandjes te blussen. De vijftien miljoen die door de fans is geschonken is natuurlijk lekker, maar erg ongezond. AZ heeft het qua financiën en jeugdopleiding gewoon een klap beter voor elkaar dan Feyenoord. Jongens als Midtsjo, Wijndal en Koopmeiners moeten nog gaan.

4 augustus 2021 om 11:13

Prima dat Feyenoorders er de moed in houden hoor, dat doen ze al zo lang als ik weet, maar dat ene kampioenschap en wat bekersucces verbloemt een hoop. (Dat deed het zelfs destijds al: als Jeroen Zoet namens PSV tegen Feyenoord niet ongelukkig de bal over zijn eigen doellijn had getrokken, was Feyenoord niet eens kampioen geweest. Zo krap was het.) Feyenoord heeft al bijna een halve eeuw magere jaren. Na 1976 is Feyenoord vaker niet dan wel in de top 2 geëindigd, en sinds de eeuwwisseling hebben ze het met een heel knappe UEFA-cup en het hierboven genoemde kampioenschap moeten doen. En als je de laatste jaren de eindstanden van Feyenoord en AZ naast elkaar zet:
20-21 AZ 3 Fey 5
19-20 AZ 2 Fey 3
18-19 Fey 3 AZ 4
17-18 AZ 3 Fey 4
16-17 Fey 1 AZ 6
15-16 Fey 3 AZ 4
14-15 AZ 3 Fey 4
Kortom het is stuivertje wisselen. Kampioen worden doen ze allebei zeer zelden, dus dat die laatste titel van Feyenoord recenter is, zegt me niet zo veel. Het lijkt me toch ook niet lastig om te zien dat AZ er financieel en dus ook qua sportieve mogelijkheden duidelijk beter voor staat dan Feyenoord? Eigenlijk is het ronduit knap dat Feyenoord de afgelopen jaren steeds zo dicht bij AZ gebleven is, als je de mogelijkheden naast elkaar legt, want AZ is kerngezond en kan investeren en oogsten zoals past bij die club en zijn ambities, terwijl Feyenoord de broekriem telkens maar weer aan moet halen en noodgedwongen met beperkt materiaal moet zien aan te haken. Of Feyenoord er bovenop komt, dat is nog maar de vraag. Waar bovenop? Ik zie ze de komende jaren echt niet aanhaken bij het niveau van Ajax en PSV, maar als er de komende jaren vanuit visie gevoetbald gaat worden en er fatsoenlijk technisch beleid gevoerd wordt, dan komt Feyenoord in elk geval weer in stabieler vaarwater, en dat is al heel wat. Van daaruit kan dan misschien een poging gedaan worden om wél aan te haken bij Ajax en PSV, maar tot die tijd vrees ik voor Feyenoord dat AZ-spelers zoals Boadu echt meer waard blijven dan Feyenoorders. AZ oogst gewoon lekker, die club zit in een flow. Laten we wel wezen, zo lekker was Boadu al heel lang niet meer in vorm - minstens 17 miljoen is gewoon een hartstikke lekker bedrag om te cashen op die jongen.

4 augustus 2021 om 11:15

@savano Rick Karsdorp 16 miljoen euro en Terence Kongolo 15 miljoen euro. In het seizoen 17/18

4 augustus 2021 om 11:16

Tuurlijk is dat wel logisch. Bizot is een keeper. Die kunnen vaak flink wat jaren langer door dan vleugel aanvallers en bereiken hun top ook op veel latere leeftijd.

Echt complete onzin om te denken dat Berghuis als speler meer waarde zou moeten hebben op die leeftijd dan Boadu en Bizot.

4 augustus 2021 om 11:18

@savano

"wie is de laatste Feyenoorder die voor meer dan 10 miljoen wegging en in welk jaar was dat?"

Ik dacht eerst zelf Vilhana en St Juste, maar laatste transfers boven 10 zijn (beiden echter onder de 10):

Kongolo (15 miljoen) en
Kasdorp (16 miljoen)

Beiden seizoen 17/18

4 augustus 2021 om 11:24

@SashHaha, correct. En als je daar naar kijkt dan zie je dat Feyenoord op vrij vaste basis een omzet van rond de 70 miljoen haalt (die niet afhankelijk is van elke zomer voor heel veel geld spelers verkopen). En die 70 miljoen is een bedrag waar AZ deze zomer misschien eens aan zal geraken omdat ze incidenteel voor 35 miljoen aan transfers doen.

4 augustus 2021 om 11:27

Omzet zegt niet zoveel, die discussie hebben we met FC Twente genoeg gehad afgelopen jaren. Als de ene club tientallen miljoenen op de bank heeft staan dankzij spelersverkopen en de andere club zit in de schulden, dan boeit omzet niet.
Allereerst gaat het er maar om wat doe je met je omzet. Haal je een overjarige spits uit Argentinie die je vervolgens niet gebruikt of stoom je een jonge spits klaar om hem uiteindelijk voor 17 miljoen euro te verkopen?
Op dit moment heeft AZ gewoon meer mogelijkheden dan Feyenoord om geld te investeren in haar selectie. We mogen dan ook verwachten dat AZ het de komende jaren beter gaat doen dan Feyenoord.

4 augustus 2021 om 11:29

Dat ben ik met je eens, maar er zal in de komende jaar vast wel een investeerder komen. Ik ben geen Feyenoorder, maar de geschiedenis, stad en naam maken Feyenoord natuurlijk mega interessant. Mede daardoor denk ik dat ze er wel weer bovenop komen.

4 augustus 2021 om 11:40

Aan standaard 70 miljoen omzet heeft Feyenoord blijkbaar veels te weinig aangezien er nu al jaren lang problemen zijn met de financiën. AZ is met een lagere omzet financieel gezond en dat lijkt mij toch wel belangrijker.

Je moet het ook gewoon als bedrijven zien, bedrijf a haalt een omzet van 100 miljoen met verlies terwijl bedrijf b een omzet van 50 miljoen heeft en 10 miljoen winst maakt.

4 augustus 2021 om 11:41

Ik hoop dat ze goed met dat geld om gaan, want paar slechte aankopen/keuzes en Feyenoord is weer terug bij af.

4 augustus 2021 om 11:50

@oortap az heeft ook gewoon heel veel geluk gehad bij doe transfers dat ze zulke enorme bedragen kregen want het zijn allemaal spelers die het niet hebben gehaald. Beetje het zelfde als karsdorp en kongolo, want daar heeft feyenoord ook flink geld voor gehad, volgens mij beide rond de 15 miljoen. Daarnaast die 4 spelers waar jij het over hebt, pelle was een spits van toen al 27 ofzo en die hadden ze 1 jaar daarvoor voor 3 miljoen gekocht en volgens mij daarna voor 12 mil verkocht, dus best goed voor die leeftijd. Vilhena 8 mil en vond ik persoonlijk niet veel meer waard. Berghuis 1 jaar contract over en wilde echt weg ja dat wordt die minder waard en ?28,29 jaar? maar heeft toch echt zat geld verdiend voor feyenoord de laatste jaren. De vrij hadden ze inderdaad meer voor moeten krijgen maar helaas. Maar daarna is het geld gewoon niet altijd goed geïnvesteerd en dat was de fout van het bestuur, nu zit er in mijn ogen een beter bestuur. Als je nu kijkt zijn er van de basis 11, minimaal 5 spelers (excl geertruida) jeugd talenten of gescoute spelers die je straks voor meer verkoopt. Dus er zit wel degelijk verbetering in. En feyenoord zal dus az niet zomaar afstand laten nemen en het is nu maar te zien of az dit geld goes kan investeren.

4 augustus 2021 om 11:55

@mrKrillin Ohja klopt Ik sta gecorrigeerd Kongolo en Karsdorp als laatste 10 miljoen plus. Het is gelukkig minder erg als ik dacht echter is dit bij AZ structureler Jansen, Alireza, Boadu, Stengs ... Daarnaast staat er ook kapitaal op het veld met Wijndal, Midtsjo en Teun. Het financieel beleid is vele malen sterker en dat gaat er naar mijn mening voor zorgen dat ze Feyenoord inhalen of al niet ingehaald hebben. Ze herinvesteren meteen en gaan geen domme krachten huren of een vracht 30ers halen zonder restwaarde. Het CL geld na het kampioenschap is in rook opgegaan aan prul. Dat is het wezenlijke verschil. Thanks voor de update, hoe zie jij dat fenomeen?

4 augustus 2021 om 11:59

@speedafc jaja haal pratto er maar weer bij, feyenoord had geen geld, 2 eerste spitsen geblesseerd en in de winter een spits nodig. Dan neem je een gok, eigenlijk een hele kleine die groots kan uit pakken maar dan pakt dan niet zo uit jammer ze konden niks anders, bannis was en is er duidelijk ook niet klaar voor. Maar meer dan de helft van feyenoord basis 11 vorig jaar waren of jeugdspelers of spelers die ze hebben gekocht en voor een stuk meer kunnen doorverkopen, maar deze meneer kijkt alleen naar pratto. Soms heb je gewoon geen jeugdspeler die echt in de buurt van het 1e zit. Heb je die wel krijgt hij gewoon de kans zoals malacia die werd ook maar ff boven haps gekozen. Je kan wel over zo negatief bij kijken maar dat heeft geen zin, want dan kom je bij az ook met spelers als Leeuwin, hebben ze ook gehaald en heeft niks laten zien.

4 augustus 2021 om 12:22

Feyenoord heeft (in theorie) met Bijlow, Malacia, Senesi en Kokcü (wellicht Geertruida ook als hij zijn contract verlengd) ook spelers die voor meer dan 10 miljoen verkocht moeten worden.

Als Feyenoord inderdaad stilstaat in hun beleid of juist slechter gaat doen, kan AZ komende 10/20 jaar Feyenoord wel structureel voorbij. Maar dan moet Feyenoord ook dusdanig falen in mijn optiek.

4 augustus 2021 om 12:24

Omzet boeit heel veel. Hoge omzet betekent een hoger salarishuis en een hoger salarishuis betekent dat er andere niveaus van spelers beschikbaar zijn. Je haalt nu ook wel een heel mooi voorbeeld aan met Twente dat gigantische schulden had. Iets dat niet het geval is bij Feyenoord en daarom ook niet echt relevant in deze. Uiteraard moet er goed beleid bij komen maar omzet is vitaal voor een club. De enige reden dat Man U niet hervallen is tot een middenmoter met al dat wanbeleid is hun gigantische omzet. Als Leicester handelt zoals Man U meer dan 5 jaar gedaan heeft dan strijden ze tegen degradatie.

4 augustus 2021 om 12:26

@AzEverton. En toch zal de club met een hogere omzet veel meer geld kunnen uitgeven in moeilijke periodes dan een club met een veel lagere omzet. En daar gaat het om, de moeilijke periodes. Niet de succedperiodes zoals AZ die nu meemaakt.

4 augustus 2021 om 12:34

Een kleine gok? Je huurt een Argentijnse spits die nooit heeft gescoord in z'n carriere voor een miljoen euro voor een halfjaar, en dan is ie, zoals iedereen verwachtte, geblesseerd. Komop nou.

4 augustus 2021 om 12:51

@bongiorno AZ neemt ook dit soort gokjes toch? Ik kan me herinneren dat AZ voor ruim 2 miljoen euro ene Johnsen aantrok als vervanger van Weghorst. 27 jarige spits die ook niet tot scoren kwam in de lagere divisies van Spanje/portugal en ook niet in Schotland. Komop nou.

5 augustus 2021 om 00:16

Ja een kleine gok, volgens mij was het namelijk een half miljoen en er is in de winter gewoon weinig keus voor dat geld. Bij het huren van pelle lachte ook iedereen feyenoord uit maarja soms pakt dat anders uit. Elke club heeft dit soort besluiten, az dus leeuwin en vast meer, ajax idrissi of babel bijvoorbeeld. Wordt een beetje zat van al die mensen die altijd op het negatieve focussen.

4 augustus 2021 om 10:47

Ja dat absoluut. Feyenoord huurt of koopt oudere spelers die ze vervolgens niet kunnen verkopen of transfervrij de deur uitlopen. Zie Pratto.. Zet gewoon een jeugdspeler door of scout een jong talent.

4 augustus 2021 om 10:58

Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is geweest dat ze tijdig in de voetbal pyramide zijn gestapt. Zowel Ajax, PSV als AZ kunnen nu veel makkelijker jeugdspelers inpassen ipv dure tijdelijke vervangers te halen.

4 augustus 2021 om 11:34

Pratto is meet uitzondering dan regel hoor, dit slaat echt nergens op. Ze hebben gewoon een gok genomen en die pakte slecht uit. Ze moesten een spits hebben in de winter periode zonder geld. Dan is dit je enige optie. Het zegt al genoeg dat je alleen dat als voorbeeld geeft. Want met kocku, malacia, geertruida en bijlow hebben ze jeugdspelers en met sensi, sinisterra (ofzo) en hopelijk pedersen hebben ze spelers in het veld staan die ze met winst door kunnen verkopen. En dit zijn dan allemaal spelers in je basis elf.

4 augustus 2021 om 11:36

Daarnaast was berghuis ook een speler die ze hadden gehuurd en later pas hadden overgenomen en was ook geen jeugd speler of jong talent maar kan nou niet zeggen dat dat een slechte keus was.

4 augustus 2021 om 10:56

De vraag is hoe ze het verlies van deze spelers gaan opvangen.

En AZ heeft waarschijnlijk ook gewoon transferinkomsten nodig om rond te komen. Dat is nu alleen maar meer door corona en het instorten van dat dak. Dus het zal niet zo zijn dat ze nu ineens kapitalen kunnen uitgeven aan spelers.

4 augustus 2021 om 11:17

AZ heeft de inkomsten niet nodig om rond te komen. De club is veel minder afhankelijk van stadioninkomsten

4 augustus 2021 om 11:36

Je weet al hoe ze het doen, AZ heeft een schaduw elftal in de KKD lopen. Zo kunnen ze snel plekken opvullen. Haalde Feyenord Haps, had AZ al Ouwejan klaarstaan en was het bezig Wijndal klaar te stomen. Nu wordt Maxim Gullit opgeleid als toekomstige oplvolger voor Wijndal.
Elk jaar stromen er bij AZ meerdere spelers in bij het eerste elftal vanuit jong AZ. Spelers met KKD ervaring. Elk jaar koopt AZ jonge talenten om die zelf verder te ontwikkelen.
Bij AZ is de Corona schade veel lager dan bij Feyenoord, het is vrij eenvoudig, hoe kleiner je stadion was, hoe lager de Corona schade.

4 augustus 2021 om 11:06

Want? Nu qua binnenkomend geld wel ja. Maar sportief waren ze gelijk aan elkaar en gaan nu alle betere voetballers bij AZ weg.. Koopmeiners, Boadu, Stengs, Bizot, Svensson.. Die moet je allemaal gaan vervangen. Nou succes!

4 augustus 2021 om 11:40

In dat vervangen is AZ juist de afgelopen jaren zeer succesvol geweest. Ze leiden spelers en jonge aankopen op in jong AZ en laten die doorstromen bij een verkoop. Koopt Feyenoord een dure Haps, dan heeft AZ een Ouwehand klaar staan. Opgevolgd door Wijndal. En in de luwte wordt zijn opvolger alweer klaargestoomd. Feyenoord kent dat beleid niet, die kopen een dure Haps terwijl uit hun jeugd Malacia doorbrak. Dan heb je dus een dure aankoop met dik salaris op de bank zitten. Op dit moment kent ook Feyenoord grote problemen, met het vertrek van Berghuis verliest de selectie veel goals en assists. Dat gat kan niet eventjes zomaar opgevuld worden met de huidige selectie en dat gaan we terug zien in de resultaten.

4 augustus 2021 om 12:00

Toch geef ik ze dit jaar wel echt te doen hoor Speedy. Zo'n beetje de helft van je basiself is volgend seizoen pleite. Al je kenmerkende spelers van afgelopen jaren vallen weg. Dit is niet zomaar een paar talenten doorstromen meer.

4 augustus 2021 om 12:11

Bij AZ vallen een hoop goede spelers weg hoor, zullen ze echt niet makkelijk opvangen. Feyenoord heeft ook echt geen slecht team hoor, verwacht niet dat ze mee kunnen doen met PSV en Ajax maar AZ kunnen ze wel hebben denk ik. Ze hebben een goede keeper, 3 goede verdedigers: Malacia, Senesi, Geertruida en misschien is Trauner ook nog wel een aardige speler. Op het middenveld lopen ook gewoon redelijk goede spelers. Voorin moet er nog wel een spits bij maar als je dat hebt opgelost dan zie ik niet in waarom ze niet hoger kunnen eindigen dan AZ. Zeker als Til en Jahanbaksh in hun AZ vorm komen dan zie ik echt niet in waarom dat niet kan lukken.

4 augustus 2021 om 14:21

@speedyafc, Haps werd gekocht toen Malacia 17 was, alsof Feyenoord zag aankomen dat hij 4 jaar lang geblesseerd zou zijn en nog steeds bij Feyenoord zou rondhangen. En zo'n groot talent is Malacia nou ook weer niet dat hij met 17 in de basis zou moeten staan.

4 augustus 2021 om 11:07

Definitief bestaat niet in voetbal, anders was Feyenoord eeuwig kampioen van Nederland geweest, dankzij de eerste Europacup. Of wellicht ADO, die werden toch maar 3 keer kampioen van Nederland. Maar financieel staat het plaatje er beter voor, nu. Nou nog kijken hoe ze het uitgeven.

4 augustus 2021 om 11:12

AZ verkocht in juli 2016 Vincent Janssen ook voor ca. 22 miljoen euro. Sindsdien heeft Feyenoord 4 prijzen gewonnen. Dus dat AZ spelers voor veel geld verkoopt, zegt niet zo heel veel. Maar AZ doet goede zaken, dat mag gezegd worden!

4 augustus 2021 om 11:19

Zullen we hiermee stoppen? Nu krijgen weer dezelfde discussie. 'AZ verkoopt voor hogere prijzen' AZ heeft een hogere plek' 'Maar Feyenoord heeft meer prijzen gewonnen in de afgelopen ... jaar' 'AZ heeft een beter beleid' 'maar Feyenoord blijft een traditionele topclub' blablabla etc.

4 augustus 2021 om 11:55

Ik dacht dat AZ niet Feyenoord, maar vooral Ajax en PSV voorbij wilde. Maar dat gaat niet gebeuren, want AZ weigert gewoon om de vele miljoenen die ze hebben verdiend weer in de markt te pompen. Dat is hun goed recht, maar met Pavlidis voor Boadu, Gudmundson of Aboukhlal voor Stengs, Peer Koopmeinders voor Teun Koopmeinders, Sugawara voor Svensson en Okoye voor Bizot, je haalt Sam Beukema uit de KKD als versterking en je blijft intussen genoegen nemen met middelmaat als Timo Letschert, Bruno Martens Indi en Jordy Clasie kun je het seizoen alweer uittekenen hoor: rond Kerst staat de ploeg 8ste en loopt het totaal niet, zit Pascal Jansen eventueel al op de schopstoel en in het nieuwe jaar weten ze ternauwernood een derde of vierde plaats af te dwingen. De Europese campagne zit er dan al lang en breed op; in augustus wordt AZ al uit de EL gehouden en een of andere obscure kampioen uit Moldavie wordt de Alkmaarders in het verdere seizoen op een cruciaal moment te machtig. Wel weten Karlsson en Pavilidis zich aardig te manifesteren, bij elkaar leveren die AZ een kleine €25 miljoen op te leveren en ook dat geld gaat weer keurig naar een beleggingsfondsje.

Ik kan het zuinige investeringsbeleid best begrijpen, maar het is wel een beetje topclubje spelen. Schreeuwen dat je erbij hoort, maar er niet naar investeren. Terwijl AZ wel degelijk mee kan doen aan het kampioenschap als ze eens in een ander segment dan middenmoot Eredivisie/kkd gaan shoppen en het salarishuis wat opkrikken. Door dat bewust steeds niet te doen, hangen ze zwaar aan de coefficientenranglijst en maken ze een dikke middelvinger naar het Nederlands voetbal en de gezamenlijke belangen voor onze plek in Europa.

4 augustus 2021 om 12:47

@gomes1psv Als AZ alles investeert in nieuwe spelers krijgen we weer een DSB of bijvoorbeeld Twente scenario met veel te dure spelers tegen een te hoog salaris waarbij de (te grote) gaten in de begroting met Europees voetbal en transfers moeten worden gedicht. Als je dan een keer een slecht seizoen draait ga je nat. Het is simpelweg onmogelijk om structureel te concurreren met de absolute no1 in Nederland op 35km afstand. Zeker als het gaat om sponsoren. De enige manier om op de lange termijn mee te kunnen is continue te investeren in de toekomst. En tja, dat AZ roept dat ze bij de top horen. Je moet toch ambitie hebben of niet? De discussie met 1ste en 2de plaats tijdens corona hebben ze niet goed aangepakt maar voor de rest gezond beleid. De club en aanhang is meer dan tevreden als we 1 of 2x in de 5 jaar echt meedoen om de titel. Nu is alles erop gericht om dat in de komende jaren te verbeteren. Wat Europees voetbal betreft heeft Nederland denk ik ook niet te klagen over de prestaties.

4 augustus 2021 om 13:15

Tuurlijk snap ik dat je gezond beleid wilt voeren, zeker na dat DSB-debacle. Alleen kan ik me niet voorstellen dat de investeringsgrenzen die AZ zich oplegt voorkomen uit dat tijdperk of noodzakelijkheden aan de jeugdopleiding. Na het echec met Scheringa volgde een val van twee jaar, waarna AZ sinds 2014/2015 gerust een stabiele subtopper genoemd mag worden die op één seizoen na zich jaarlijks keurig bij de eerste vier plaatsen nestelt. Dat ontgaat de betere clubs niet, die graag komen scouten en handelen in Alkmaar. Waar dat toe leidde is prachtig te vinden op transfermarkt.nl: sinds de stabilisering van AZ vanaf 2014/2015 gaf de club slechts €35,3 miljoen aan inkomende transfers uit, terwijl het in die periode €158 miljoen binnen harkte aan uitgaande transfers! Bijna vijf keer zoveel!

Je wilt me toch niet vertellen dat je dan uit arren moede de Sam Beukema's uit de KKD voor een paar ton op hoeft te pikken of te kijken of er nog ergens een transfervrije klompvoet als Bruno Martins Indi rondloopt. Op basis van jouw prima argument hierboven, begrijp ik echt wel dat niet álle winsten aan inkomende transfers kunnen worden besteed. Maar in het ligt van die hard geschreeuwde ambitie en de collectieve effort om zo hoog mogelijk op de coefficientielijst te raken en blijven is het toch echt verkeerde zuinigheid.

Want je bent het toch wel met me eens dat dit uitgekleedde AZ toch totaal geen vuist kan maken in de EL, áls ze uberhaupt al langs Celtic of Jablonec komen?

4 augustus 2021 om 13:57

Ja en nee. Doet me denken aan 18/19 waar we er direct vanaf gingen tegen Kairat in de eerste pot. Dat was dramatisch en zeker het beleid van Huiberts aan te rekenen. Mocht dat weer gebeuren dan is het absoluut verkeerde zuinigheid zoals je al aangeeft. De vraag is of je hier op mag gokken als club zijnde en wederom het risico loopt om voortijdig uitgeschakeld te worden. Denk dat dat ook het risico is van het beleid en dit slechts een incident was. Eind augustus zullen we het weten. Dat gezegd hebbende waren de recente aankopen van Karlsson (2.6 mil), Pavlidis (2.5 mil) en Evjen (2.5 mil) al duur voor AZ begrippen na het DSB tijdperk dus er is wel beweging. Wat Celtic/jablonec betreft; moet mijn inziens te doen zijn met de huidige selectie. Denk dat we geen blik aan dure spelers open hoeven te trekken maar een gerichte aankoop van 5-6 mil voor een CV met leiderschapskwaliteiten zou ik wel toejuichen (maar is het beleid niet) en denk ook meer in lijn met je opmerking. Vraag is alleen weer wat dat doet voor je salarishuis en de sfeer in de selectie als er 1 bovenuit schiet.

4 augustus 2021 om 15:49

Voor zo'n bedrag denk ik dat Danilo Doekhi en Ko Itakura goede en haalbare opties zouden zijn. Alleen begrijp ik niet goed waarom je met een transferwinst van €122 miljoen in de afgelopen zeven jaar zo dicht langs de nulgrens moet blijven inkopen. Waar gaat al dat geld dan heen?

4 augustus 2021 om 16:29

Al die inkomsten worden recentelijk gebruikt voor de kwaliteit van de club naast het voetbalveld. En er wordt gespaard zoals overal. Het stadion terugkopen+verbouwen, een splinternieuw trainingscomplex en dan nog de 1,5 jaar aan coronakosten is allemaal mogelijk door niet al het geld op te maken aan onnodig dure spelers. Het eigen vermogen heb ik de laatste jaren bedragen van 25-40 miljoen voorbij zien komen.

4 augustus 2021 om 21:30

Fair enough, ieder zijn keuzes. Wie zegt trouwens dat het om onnodig dure spelers gaat. Als AZ ervoor kiest om standaard in de slipstream van de topclubs te willen blijven en eens in de pakweg 15 jaar zo hard hoest dat het per ongeluk eens kampioen wordt en intussen een opleidingsclub wil worden met eigen vastgoed kan dat natuurlijk. Maar intussen schreeuwt AZ graag van de daken hoezeer het een topclub is en moet een megalomaan statement dat 'az niet aan concurrenten verkoopt' duidelijk maken dat de grote broers even rekening houden met de Alkmaarders. Schei dan ook uit jezelf een topclub te noemen, want de keuzes op het gebied van sportieve groei zijn te bescheiden voor die kwalificatie.

4 augustus 2021 om 12:16

Az is in mijn ogen feyenoord zeker niet definitief voorbij, het gaat nu cruciaal zijn hoe ze dit geld gaan in zetten. Feyenoord probeerd de laatste 10 jaar aan de hoge eisen terwijl ze meestal het geld en de selectie daar niet voor hadden, dus werd veel op kort termijn gedacht, is niet compleet verkeerd gegaan, toch kampioen geworden en 2 keer de beker. Maar na een serie verkeerde keuzes en corona is dat nu toch wel echt een beetje geklap. Waar in de tussen tijd az goed bezig is geweest met een lagere verwachting. Maar met die lage verwachting gaf ze wel de ruimte om jeugdspelers klaar te stomen. Een jaartje op de 6 plek was niet gewenst maar geen doodzonde. Maar inmiddels is de verwachting flink gestegen. En als ze zullen willen aanhaken bij ajax en psv kunnen ze denk ik niet op de zelfde voet door, en zal er geld gestoken gaan worden in duurdere spelers, zowel kwa aankoop als salaris om gaten direct op te vangen en zal er wat minder ruimte komen voor jeugdspelers. Nog steeds wel ruimte, maar minder. En kan het dat transfer inkomsten terug lopen. Daarnaast moet je geld reserveren van deze transfers om latere hogere salarissen te betalen, want ze hebben toch een veel lagere basis omzet. Beetje nu als ajax die bij de Europese top wil aan haken. Ben benieuwd.

4 augustus 2021 om 13:05

Hahaha altijd maar dat 'a is Feyenoord voorbij'. Wat heeft AZ de laatste jaren nou helemaal gepresteerd. Zijn in de laatste 15 jaar wel 4x boven Feyenoord geeindigd. Knap hoor.

Ze verkopen talenten voor veel geld, halen Leeuwin, Letschert, Clasie, Indie, Pavlidis etc terug en blijken dan een goed beleid te voeren. Qua jeugdopleidng zijn ze de beste van Nederland, verder is het een subtopper met af en toe een uitschieter en winnen ze nooit iets.

4 augustus 2021 om 15:24

Come on, kwa transfer wel maar dat is al jaren zo. Beide Clubs zijn nog niet te vergelijken met elkaar. Dat Feyenoord misschien jaloers na Az kijkt kan ik wel begrijpen maat het beleid en salarishuis is nog mijlenver van elkaar af. Maar, misschien in de toekomst komt daar verandering in. Az wil de top3 bestrijden maar heeft nog een lange weg te gaan om dat te bereiken. Een externe investeerder kan daar wel snel verandering in brengen.

Zo dat is een lekker bedrag voor AZ! Hebben ze nog een leuke versterking op het oog of is pavlidis voldoende? Lijkt mij een beetje aan de dunne kant.

4 augustus 2021 om 10:45

Hoop toch dat ze er nog 1 bijhalen anders zit je weer met 1 spits zonder concurrentie

Dus zal het inclusief bonussen wel uitkomen op 20 mil lijkt me, ik vond15 mil al zo weinig voor een Boadu, in mijn ogen toch echt 20-25 mil waard, dus gelukkig wordt het minimum aangetikt. Mooi bedrag!

4 augustus 2021 om 10:53

Boadu gaat het nooit redden op hoger niveau mijn inziens. Heeft daar een veel te beperkte techniek voor.

4 augustus 2021 om 11:21

Ja, net als Weghorst, Huntelaar, en tal van andere aanvallers toch? Schei toch uit man, je hebt geen idee of hij het gaat redden of niet. Hij heeft genoeg jaren om zich te ontwikkelen en heeft ook genoeg andere kwaliteiten.

4 augustus 2021 om 11:45

Huntelaar in dit rijtje? Dat was in zijn eerste Ajax periode een spits die bijna 1 op 1 liep dus dat die het wel aankon in het buitenland vind ik niet zo heel raar, natuurlijk is het bij Real en Milan niet gelukt maar dat was natuurlijk ook de absolute top destijds.

Weghorst ging niet naar een club waar zijn concurrenten Volland en Ben Yedder waren 2 spelers die uitstekend presteerde. Daarnaast was hij vele malen ouder dan Boadu. Boadu heeft talent maar dat hij het bij Monaco gaat redden verwacht ik niet. Dan verwacht ik toch wel dat je er hier minimaal 20-25 inschiet als je ook daar goed wil presteren.

4 augustus 2021 om 11:55

Weghorst is desondanks een redelijk aanspeelpunt, Huntelaar was natuurlijk nog wel een klasse beter dan Boadu en schoot de Eredivisie aan flarden. Wellicht overdrijf ik het, maar ik vind dat Boadu het enkel en alleen van zijn snelheid moet hebben. Zijn trap en zijn techniek vind ik echt ondermaats, en daarom denk ik dat hij niet hogerop niet gaan redden.

4 augustus 2021 om 11:56

20-25 miljoen euro? Die jongen heeft enkel ervaring bij AZ. Knap hoor wat AZ doet met toch een beperkt achterland, maar het is geen toeval dat ze bijna allemaal falen in het buitenland de laatste jaren. De druk bij AZ ligt gewoon vrij laag. Er was totaal geen concurrentie voor Boadu en Stengs en ook de allure, omvang en geschiedenis van de club schreeuwt geen topvoetbal. Ik denk dat 17 miljoen euro een prima bedrag is.

Word leuke back-up voor achter Ben Ketser en Volland. Denk niet dat hij aan veel speeltijd zal komen, maar hoop echt niet voor hem dat het een gevalletje Kongolo word.

4 augustus 2021 om 10:47

Ze spelen volgens mij vaak met 2 spitsen bij Monaco, inderdaad die 2 die je noemt. Alsnog ga je dan natuurlijk wel veel minuten krijgen wanneer je voor 17 miljoen wordt aangetrokken.

4 augustus 2021 om 11:00

Geubbels en Pellegri hebben meer gekost dan 17 miljoen, dus makkelijk zal het niet worden.

4 augustus 2021 om 11:13

Klopt maar die zijn beide ook veel geblesseerd geweest vgm

4 augustus 2021 om 10:53

Ik weet niet of je Duitsland hebt bekeken afgelopen EK, maar die Volland is totaal geen bijzondere spits. Bovendien zal Boadu alleen maar beter worden, terwijl Volland op zijn retour is

4 augustus 2021 om 11:37

Memphis was tijdens het EK ook niet bijzonder, zegt niks over zijn kwaliteiten. Sommige voetballers hebben gewoon niet hun toernooi.

Mooi Marktconform bedrag! Met dat geld kan AZ op zoek naar een leuk alternatief!

Heel mooi bedrag! Hoop dat hij zichzelf kan door ontwikkelen als een internationaal waardige spits!

Myron bedankt voor al het moois dat je ons hebt gebracht.
Veel succes in dd toekomst en dat he maar door mag/kan en wil groeien in Frankrijk.

AZ voert goed transfer beleid maargoed, nu nog kijken wat ze ervoor terug halen. Wanneer ze nu afzakken dan duurt het weer enkele seizoenen voor dat ze weer op niveau komen. Zeker wanneer Koopmeiners vertrekt denk ik dat ze het lastig gaan krijgen.

Netjes, zou nog kunnen oplopen tot om en nabij 20 miljoen. Pfoe, das goed boeren voor AZ. Benieuwd wie het spitsenstokje over gaat nemen in Alkmaar.

Ik gun het Boadu van harte, maar twijfel wel een beetje of deze stap niet net te vroeg komt. Hij mist af en toe nog een beetje de dodelijkheid voor de goal (vooral in de eerste helft van vorig seizoen was dat duidelijk) en is soms wat wisselvallig. Het verschil tussen de ED en de Ligue 1 en AZ en AS Monaco is toch redelijk groot voor mijn gevoel. Maar ik hoop van harte dat hij het gaat maken!

4 augustus 2021 om 11:13

Ben ik niet met je eens. De dodelijkheid voor het doel is juist zijn grote kwaliteit. Hij moet zich verder ontwikkelen in de kleine ruimte en zijn aannames moeten beter maar als je hem diep steekt scoort hij eigenlijk altijd en hij is bloedje snel

En weer een jeugdexponent die voor een mooi bedrag (18 miljoen zingt rond in Alkmaar), naar een schitterende subtopclub in Europa gaat. Trots op het beleid van AZ, hopelijk kunnen Boadu en Stengs potten breken in Zuid-Frankrijk. Nice en Monaco liggen op 20 minuutjes rijden van elkaar, dus de vrienden kunnen mooi samen optrekken. Boadu, dank voor alle goals die je gescoord hebt in de topduels, hopelijk kan je onder de hoede van Volland en Ben Ketser de volgende stappen maken in je ontwikkeling!

Keurige transfer voor AZ en mooie club voor Boadu

Als deze jongen aan zijn techniek gaat werken kan het echt een topper worden. Mooi compliment voor de jeugdopleiding, iets waar nu de vruchten van worden geplukt. Bedankt voor een aantal mooie jaren Myron, succes!

Mooi bedrag, past denk ik wel bij die club. Nou mag az wel is wat gaan investeren. Beter voor de club denk ik en de competitie, anders zie ik zet het wel lastig krijgen.

Ik moet eerlijk bekennen dat AZ deze zomer toch wel uitstekende zaken doet deze zomer
Transferperiode, mooie stap voor boadu

Mooie transfer voor Boadu, en weer een lekker bedrag voor AZ. Benieuwd wat AZ er aankomend seizoen van gaat maken als ook Koopmeiners vertrekt. Hoop voor AZ dat ze een leuk bedrag kunnen investeren in nieuwe spelers van het geld dat ze (gaan) ontvangen.

Ik ben echt stomverbaasd, AZ verkoopt Stengs, Boadu en Bizot, pakt dik 30 miljoen.
Waarom krijgt AZ zoveel geld voor zijn spelers terwijl er zoveel het niet redden in het buitenland?
Wel mooi voor AZ en voor het Nl's voetbal, maar denk niet dat Boadu het gaat redden bij Monaco

4 augustus 2021 om 10:55

@magikhetwete AZ doet deze transferperiode hele slimme zaken, het is een mooie stap voor boadu, ik hoop echt dat ie het red bij monaco, want het is echt wel een goeie speler

4 augustus 2021 om 11:18

Zeker, ze doen het knap en heb er respect voor. Snap alleen de kopende partij niet. Maar goed lekker geld laten dumpen in NL, alleen maar goed voor het Nl's voetbal.
Boadu halen we over 2 a 3 jaar wel weer terug voor een paar miljoen en dan verkopen we hem nog een keer voor 12-15

4 augustus 2021 om 11:33

@magikhetwete zeker en mooi gezegd vindt het echt knap van ajax ondanks deze coronacrisis dat ze best veel geld hebben gekregen aan transfers

4 augustus 2021 om 10:58

Veel clubs hebben genoeg te besteden. Die pakken Boadu er gewoon bij. Wordt het niks, dan verkopen ze hem weer voor een x aantal miljoen en schrijven ze de rest af.

Als ze zo 5 jongens halen en er slagen er 2 van, dan zijn ze al blij.

Heel goed gedaan hoor. Met Pavlidis denk ik een prima vervanger in huis, echt een AZ aankoop. Jong, met voldoende talent maar (nog) geen topper.

Nu Boadu, Stengs wegzijn en Wijndal op de nominatie staat, vertrekken toch wel de echt grote talenten van AZ. Was deze lichting geluk, of er zitten er (naast Taabouni) nog grote talenten aan te komen. AZ fans?

Logisch die hogere sommen, want Raiola en de speler happen flink mee. Hier moet je echt rekening mee houden als club. Raiola verlengt de contracten met alle liefde en kijkt op de achtergrond mee wat het maximale is in de markt om eruit te slepen qua transfersom. Uiteindelijk beslist hij gewoon mee.

Prachtig bedrag voor AZ en een mooie club voor Boadu. Ben benieuwd hoe hij het daar zal doen!

Heel jammer om al deze jongens te zien vertrekken uit de ED. Maakt de competitie toch minder interessant. Geweldige talenten die AZ verlaten, hoop dat zij zich verder blijven ontwikkelen.

4 augustus 2021 om 12:09

True. Maar we moeten niet vergeten dat we in een competitie zitten waar spelers als boadu gelukkig via clubs als AZ gewoon kansen krijgen en zich ontwikkelen. Zulke verkopen zijn goed voor de competitie en ik ga er vanuit dat er ergens weer een nieuwe boadu kansen gaat krijgen.

Hij gekocht voor de bank, want twee spitsen nu staan zijn al super.
Maar leuk voor AZ dat weer veel geld wordt betaald
Zelf denk na deze spelers nog twee spelers vertrekken.
Al 5 brengen AZ samen 65 miljoen op.

Mooi deal voor AZ, knap gedaan! Ik hoop dat Boadu bij Monaco stappen zet, want ik ben wel fan van hem.ook voor het Nederlands elftal zou het goed zijn. Ik volg Boadu al een tijdje. Hij deed al op z'n 15e regelmatig mee bij jong AZ in de tweede divisie. Het staat me nog goed bij dat hij 2 keer scoorde tegen Gvvv.
Uit dat kampioenselftal van jong AZ zijn overigens veel spelers doorgebroken, oa. Til, Koopmeiners, Hatzidiakos, Stengs en Wijndal. Chapeau voor het goede beleid van AZ, want het ontwikkelen van deze spelers heeft hen op meerdere vlakken veel opgeleverd!

Mooi bedrag. Stengs en Boadu lopen beiden al weer vele jaren bij de club. Daardoor vangt AZ ook bij evt. toekomstige transfers van dit soort spelers een leuk bedrag aan opleidingsvergoedingen. Ook een voordeel van eigen jeugd verkopen, des te meer spelers uit eigen jeugd uitvliegen over Europa des te meer inkomsten je ook in de jaren er na blijft krijgen. Vergoeding is max 5 van de transfersom welke naar verluidt als volgt is opgebouwd; Voor de jaren dat de opleidende club de speler heeft opgeleid tussen zijn 12e en 15e jaar krijgt de oude club 0,25 van de vergoeding per jaar. Voor de jaren dat de opleidende club de speler heeft opgeleid tussen zijn 16e en 23e jaar, krijgt de opleidende club 0,5 van de vergoeding per jaar.

Ik wist dat er wat speelde rondom boadu, zonder het echt te hebben gevolgd. Maar toen ik de kop van dit artikel las wilde ik effe checken wat het bedrag zou zijn. Tegelijkertijd dacht ik met dezelfde titel “transfersom miljoenen hoger dan gedacht”, dat het hier zou gaan om 2 miljoen. Wellicht was VZ hier gewoon voorspelbaar. Maar goed. 17 miljoen! Dat is nogal een bedrag. Heel netjes.

Wel een flink bedrag, maar ik denk dat er meer uit te halen viel. 5 Miljoen erbij was echt een goed bedrag geweest. Dan kom je dus op zo'n 22 miljoen. Volgens mij werd Vincent Janssen voor 20 miljoen verkocht. Ik denk dat Boadu meer waard is maar goed met 17 miljoen plus bonussen en doorkooppercentage kun je best tevreden zijn. Misschien was er ook wel een afspraak tussen de partijen dat ze niet al te moeilijk zouden doen met een transfer. AZ heeft nu toch al flink geld opgehaald met 15 miljoen voor Stengs, 17 miljoen voor Boadu en 5 miljoen voor Bizot. En dan gaat Koopmeiders ook nog weg voor een flink bedrag waarschijnlijk. Over wijndal hoor je weinig. Ajax leek hem te halen, maar voor alsnog is Tagliafco er nog natuurlijk, dus is ook nog niet nodig. Ik hoop dat AZ nu goed beleid gaat voeren. Zowel financieel als sportief. Er is gezegd dat ze dit jaar geen grote uitgaven gaan doen en de jeugd de kans gaan geven. Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar aan de andere kant hoop ik dan dat er een goed plan achter zit om later sportief en financieel te groeien, want dat kan nu met het geld dat je binnen krijgt. Zou goed zijn voor de Nederlandse competitie!

Mooie transfersom voor Boadu en Az.

Hoop dat Boadu weet te slagen bij AS Monaco en wie weet onze toekomstige spits bij oranje wordt.
Helaas slagen er weinig spelers van AZ die een transfer naar het buitenland maken. Zie Janssen, Jahanbakhsh, Til, Berghuis, Idrissi... Enkel Dembele en Weghorst zijn tot nu toe van waarde geweest in het buitenland.

Vreemde transfer gezien het feit dat ze al dubbel bezet zijn met Ben Ketser en Volland die Boadu echt niet zomaar eruit gaat spelen. Lijkt me niet de juiste keuze dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller40
V. PavlidisAanvaller41
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AS Monaco 5 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Calvin Stengs en Myron Boadu spelen negatieve rol in OGC Nice - AS Monaco

De wedstrijd tussen OGC Nice en AS Monaco heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In de Allianz Riviera werd het 2-2. Calvin Stengs veroorzaakte een strafschop voor Monaco in de tweede helft....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren