De Telegraaf: ‘Ajax heeft misschien zelfs 60 miljoen euro in gedachten’

Woensdag, 4 augustus 2021 om 08:14Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:46

Antony kan bij Ajax een zware concurrentiestrijd met Steven Berghuis verwachten, zo voorziet De Telegraaf woensdag. Volgens het dagblad is de verwachting dat directeur voetbalzaken Marc Overmars er rond het einde van de transfermarkt nog wel in slaagt om David Neres, in Engeland, te slijten én dat de van Feyenoord overgekomen aanvaller om diverse redenen niet zomaar een speler zal zijn die Erik ten Hag op de bank zal zetten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door ryan030)

Dat gaat natuurlijk niemand betalen. Zelfs 30 is momenteel te gortig voor Antony. Ik zie dit eerder een Neres verhaal worden. Berghuis speelt Antony uit de basis, waardoor je hem uiteindelijk voor een kleiner bedrag van de hand moet doen.

4 augustus 2021 om 08:38

Dat hele bedrag is dan ook totaal uit de duim van de Telegraaf gezogen op basis van zijn aankoopbedrag.

4 augustus 2021 om 09:22

Haha slaat nergens op inderdaad. Verweij wilde gewoon iets spectaculair laten klinken en vond dat wel een mooie voor in z'n prutswerk. Tenminste, ik neem aan dat hij en Valentijn weer achter dit geknoei zitten.

4 augustus 2021 om 11:49

Die Verweij verzint gewoon weer wat en slingert dat weer de wereld in alsof hij een primeur heeft... Hij noemt hier een mogelijk bedrag, gewoon puur uit de grote duim gezogen. Echt bizar dat dit de journalistiek van tegenwoordig is. Gewoon geen enkele vorm van factchecking of zo, geen bron, niks.

4 augustus 2021 om 08:40

30mil.. hij maakt als Braziliaanse aanvaller smaak op de Olympische speler waarin hij elke wedstrijd in de basis staat. Tevens heeft hij al in zijn 1e Europese seizoen 2 hoofdprijzen gewonnen en staat hij in de basis bij een Europese subtopper. Vergelijkbare spelers worden verkocht voor 50miljoen.

4 augustus 2021 om 09:00

Zoals welke spelers dan?!?!

Hij maakt niet direct smaak op de Olympische.. En al was dat wel zo kijk even het niveau waar ze tegen spelen. Zijn gewoon jeugd teams en dan ook nog eens een heel zwak speelveld.

Hij heeft 2 prijzen gewonnen met een oppermachtig team in Nederland.

Maar welke spelers uit de subtop zijn dan voor 50 verkocht na 1 redelijk jaar?

4 augustus 2021 om 09:02

Welke vergelijkbare spelers? Malen is toch een stuk verder en wordt voor 30 verkocht. Kan me niet voorstellen dat er dan een club datzelfde bedrag voor Antony zou neerleggen.

4 augustus 2021 om 09:08

Malen en Antony ontlopen elkaar toch niet zo heel veel? Zijn beide spelers met enorm veel talent maar ze hebben ook allebei nog voldoende te leren.

4 augustus 2021 om 09:46

Meneertjej

Antony heeft niet alleen op de OS smaak gemaakt, ik vond hem ook bij Ajax afgelopen seizoen bij vlagen geweldig spelen. Is een groot talent met veel potentie, dat is helder. Maar ik vraag mij wel af wie die 'vergelijkbare spelers' dan p[recies zijn waar dan 50 miljoen voor betaald zou zijn. Want Ajax is niet alleen geen Europese subtopper, dat je team prijzen wint maakt niet automatisch dat jij, dus, als speler daardoor direct veel duurder wordt. Zou wat zijn. Dat Sean Klaiber dus nu opeens, dankzij de titel van Ajax, 15 miljoen 'waard' zou zijn.

Daarnaast, feit is dat hij nu na een uitstekend Olympisch toernooi al direct weer een hele grot uitdaging voor zijn kiezen krijgt. Op zijn plek is de beste speler in de eredivisie gehaald. En ook nog even een stukje realisme, bij Ajax waren en zijn ze echt niet blij dat Antony zo heeft aangedrongen op deelname aan de OS. Ajax heeft uiteindelijk met zijn wens ingestemd, maar dat was niet alleen niet van harte, het is ontegenzeggelijk dat dit besluit van Antony gevolgen gaat hebben op de korte termijn: Berghuis gaat het seizoen beginnen als basisspeler!

En wat nu als Ajax in het begin lekker draait, alles wint, en Antony het mag doen met invalbeurten en bekerwedstrijden? Hoe zal zich dat gaan verhouden tot die vraagprijs van 60 mljoen, of die 50 miljoen die jij voor 'vergeljkbare spelers' betaald ziet worden? Die zal snel gaan dalen, denk jij niet??

4 augustus 2021 om 10:02

Heb hem zelden geweldig zien spelen. Je ziet echter wel dat er veel in zit. Enorm snel op de eerste meters, geweldige trap en erg technisch. Probleem is dat hij altijd inhoudt en nooit gas geeft. Als die jongen vollr bak buitenom en binnendoor gaat is die zo enorm gevaarlijk. Dan kan het een geweldige speler worden, maar nu moet hij nog veel laten zien. Zal wss ook op het bankje beginnen.

4 augustus 2021 om 10:35

Hij speelt juist een dramatisch toernooi in 5 wedstrijden 0 assists 0 goals. Valt volledig uit de toon bij brazilie. Antony een aardige speler maar moet echt een paar stappen zetten

4 augustus 2021 om 10:38

0 assists en 0 doelpunten op een toernooi dat niemand serieus neemt en dan vind jij dat hij een goed toernooi speelt?

4 augustus 2021 om 10:40

@luuk, kijk jij wel?

4 augustus 2021 om 10:55

Ja zeker ik heb alle 5 wedstrijden gezien. Af en toe komt hij leuk langs zijn tegenstander maar dan heeft hij geen overzicht en schiet hij blind uit een onmogelijke positie. Rendement is bedroevend en ziet er af en toe leuk uit

4 augustus 2021 om 11:21

Ik kijk de wedstrijden niet maar ik las dat Anthony al in de eerste wedstrijd de allereerste assist van Brazilie gaf. Op sportnieuws stond:
"Ajax-speler Antony heeft in de 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen zijn klasse getoond. De aanvaller gaf namens Brazilië tegen Duitsland al in de 7e minuut een heerlijke assist bij de 1-0 van Richarlison."
Dus of jij kijkt niet alle wedstrijden en je klets maar wat uit je nek of sportnieuws heeft het helemaal fout. Wat dan wel weer raar is, want de clip met de geweldige pass van Anthony kan je er gewoon terug kijken.

4 augustus 2021 om 11:42

@MeneertjeJOp de Olympische Spelen maakt Anthony niet echt indruk. Hij laat te weinig zien, springt er niet bovenuit.De halve finale tegen Mexico gisteren was slaapverwekkend.

4 augustus 2021 om 11:47

Na die geweldige assist was het heel magertjes wat Anthony liet zien.
Is zeker (nog) geen topper.

4 augustus 2021 om 12:21

@Constant kante, zoveel onwaarheden in een stuk, bent vast de zoon van Valentijn. Ff een stukje realisme. De beste speler van de eredivisie is Tadic, berghuis zit daar echt onder. Sterker nog, in mijn optiek is die ook minder dan een tannane. Ook Tannane heeft zijn grillen, maar die was echt een stuk beslissender op belangrijke momenten voor Vitesse dan Berghuis voor Feyenoord. Feyenoord is 5e! Geëindigd. Dat gebeurd niet als de beste speler van de eredivisie in je selectie zit. Die maakt tegen de subtop en daaronder dusdanig het verschil dat minimaal met AZ vecht voor de 3e stek en dus niet met de Vitesse voor de 4e stek.

Antony heeft 0 uitdaging van Berghuis. Vind het een zeer domme keus van Berghuis in mijn optiek. Berghuis is een mindere versie van Tadic. Goede techniek, geweldige voorzet, maar een gebrek aan diepgang en snelheid. Dat kan best op een vleugel, maar niet op twee. De concurrent van Berghuis is dus niet Antony. Zijn concurrent is Tadic, de beste speler van de eredivisie, aanvoerder en nummer één op het wedstrijdformulier. Die strijd wint Berghuis echt niet. Hij zou zich dus moeten gaan focussen op bv de tien positie. En daar staat nummer 2 op het wedstrijdformulier, meneer eerste goal Klaassen. Berghuis heeft vast een basisplek de eerste paar wedstrijden en vliegt er dan uit omdat Ajax teveel snelheid en diepgang mist voorin. Werd al pijnlijk duidelijk tegen Leipzig.

Sterker nog, als Neres blijft en fit blijft zie ik het zelfs gebeuren dat de CL voorhoede van Ajax gaat bestaan uit Neres (die Ten Hag reeds vaker dan eens vanaf links liet opdraven en dat gaat steeds beter), Tadic en Antony. Waarbij Haller en Berghuis de plan B variant gaan vormen.

4 augustus 2021 om 12:27

Alleen hij telde niet als assistent kijk de statistieken maar terug en ja ik heb hem gezien.ik zeg toch halve assist

4 augustus 2021 om 12:55

@speedyAFC, die bal telt niet als assist omdat Richarlison eerst mist en dan uit de rebound scoort. Neemt niet weg dat het een fenomenale pass was.

4 augustus 2021 om 13:35

"@constant kante, zoveel onwaarheden in een stuk, bent vast de zoon van Valentijn"

Als ik de term 'onwaarheden' lees (en zie dat het bepaalde gevoelige supporters van Ajax weer zijn die dat zeggen) ga ik altijd even overeind zitten. Meestal volgt dan hele interessante proza waarin het met 'onwaarheden' heel erg mee blijkt te vallen. de helft is het gevolg van niet goed lezen, driekwart van de andere helft slecht citeren en de rest gewoon een verschil van inzicht (oftewel, meningen kunnen nu eenmaal variëren).

En je begint ook klassiek moet ik zeggen:

"de beste speler van de eredivisie is Tadic, berghuis zit daar echt onder. "

Ik schreef: "op zijn plek is de beste speler in de eredivisie gehaald."
Dus, ik schreef niet 'de beste speler' ik schreef 'op zijn plek (die van Antony) is de beste speler gehaald.' Oftewel, ninjakai, Antony is rechtsbuiten. Tadic is linksbuiten. Berghuis, dus, is de beste rechtsbuiten van Nederland. Dát heb ik gezegd. Wil je daar nog op reageren, graag, want je hele reactie nu, die stelt dat ik Berghuis beter vindt dan Tadic, gaat dus al nergens over. Probeer het nog eens, maar dit keer graag to the point.

"antony heeft 0 uitdaging van Berghuis. Vind het een zeer domme keus van Berghuis in mijn optiek. "

Eh ja, dat is jouw mening, opinie. Maar war is dan die 'onwaarheid' waar jij het over hebt? Hoezo is het 'waar' dat Antony 0 uitdaging heeft? En dan nog, dat is toch gewoon een mening van jou? Waaruit volgt dat die waar is? Nogmaals, een speler die zonder dat de club daar blij mee is naar de OS gaat en de complete voorbereiding mist, die staat er gewoon slecht op. Ook bij Ajax. Wat is daar onwaar aan? Dat Berghuis met Tadic moet concurreren, dat zie ik al helemaal niet. Berghuis heeft voor het laatst ergens bij Go Ahaed op de linkervleugel gespeeld.

"berghuis heeft vast een basisplek de eerste paar wedstrijden en vliegt er dan uit omdat Ajax teveel snelheid en diepgang mist voorin. "

En waar is hier de onwaarheid van mij? Dit is toch gewoon een voorspelling van jou? Waarom is jouw voorspelling waar en verkondig ik 'zoveel onwaarheden'?

"sterker nog, als Neres blijft en fit blijft zie ik het zelfs gebeuren dat de CL voorhoede van Ajax gaat bestaan uit Neres (die Ten Hag reeds vaker dan eens vanaf links liet opdraven en dat gaat steeds beter), Tadic en Antony."

Zelfde laken een pak. Dit is jouw vorospelling. Waar zijn de 'zoveel onwaarheden' dan precies??

Enfin, linksom of rechtsom, je belooft in je eerste zin een hoop maar ik heb nog letterlijk niet één 'onwaarheid' in je betoog aangetroffen. Dus waarom gebruik je in vredesnaam die term. maak hem tenminste een beetje waar. Nu zit ik met een onvoldaan en raar gevoel.

4 augustus 2021 om 15:06

Ninjakai, bij je vijfde regel ben ik gestopt…Tannane….😂😂😂 hou op man, doet af en toe iets leuks, en 8 van de 10 wedstrijden onzichtbaar. Tuurlijk, voor Vitesse een van de betere, maar zou bij bijv Ajax ongelooflijk tekort komen.

4 augustus 2021 om 08:40

dan zal het waarschijnlijk wel 59 miljoen worden.

4 augustus 2021 om 08:49

Ten Hag heeft de afgelopen seizoenen vooral in de eerste seizoenshelft veelvuldig gerouleerd met spelers door het drukke programma om de spelers aan het eind van het seizoen fit te hebben en werkt naarmate het seizoen zijn einde nadert toe naar een vaste basiself, denk dan aan de tweede seizoenshelft. Zelfs al zou Berghuis hem uit de basis spelen. Dan speelt hij nog minimaal 20/25 wedstrijden.

4 augustus 2021 om 09:20

Waarom staat Neres niet in dat rijtje duurste aankopen. Die heeft min. 19 en max 22 miljoen gekost. 12 miljoen + 3 miljoen bonussen en later 7 miljoen voor restant transferrechten.

60 miljoen kan je pas over 3/4 jaar krijgen mochten clubs eindelijk een hersteld zijn van de financiële gevolgen van COVID-19. En zelfs dan moet Anthony wel erg goed hebben gepresteerd om zo’n transfer te maken. Ik vind het nu nog erg gezocht om eerlijk te zijn al zou het wel lekker zijn!

4 augustus 2021 om 08:54

Zo zo, de financiële gevolgen van covid.

De clubs die problemen hebben, hadden al problemen voor covid. Dat ligt aan het gevoerde beleid, dat is hun eigen fout. Daarnaast zul je zien dat als je vanaf dit seizoen weer volle stadions hebt dat het volgende zomer al compleet los gaat.

Kijk even wat Chelsea aan het doen is en hoe gezond die club is, Ajax is ook gewoon gezond en goed bezig, Dortmund, Bayern (altijd al), .... noem maar op.

4 augustus 2021 om 09:02

Tuurlijk niet!

Ajax heeft ook steun gekregen bijv.
Engelse clubs stikken van het geld ja, door de tv gelden!

Maar Spanje, Duitsland, Nederland, Italie en Frankrijk merken echt wel het gemis aan inkomsten door Corona!
Ja de clubs die het al niet op orde hadden merken het nog meer, maar dit hakt er echt wel in

4 augustus 2021 om 09:30

Elk bedrijf heeft steunmaatregelen aangevraagd, dat moet je ook doen. Sommige hadden het enkel niet echt nodig.

En Engelse clubs stikken van het geld? Ze krijgen jaarlijks veel geld, dat klopt maar niet iedereen voert een goed financieel beleid. Dat is namelijk het geval bij Aston Villa/everton/...

Chelsea heeft deze zomer al 60 miljoen aan jeugdspelers verkocht. Daarom kunnen ze een bod doen van 120-130 miljoen euro voor Lukaku.

4 augustus 2021 om 09:46

Ajax heeft inderdaad een overheidssteun ontvangen net als de andere clubs, echter heeft Ajax dit bedrag terug betaald.

4 augustus 2021 om 09:52

Dirk

Álle clubs, bedrijven en instellingen die gedurende de Corona crisis steun hebben gehad van de overheid betalen dit, op enig moment, terug aan de overheid. Dus wat is het exact dat je hier probeert te zeggen? Dat Ajax iets 'goeds' doet? Ajax heeft enkel gedaan wat iedereen moet doen en zal doen.

4 augustus 2021 om 10:11

Dat heeft toch met omzetverlies te maken (minimaal 30%)? Andere clubs betalen dat dus niet terug en Ajax is verplicht dat te doen als het omzetverlies meevalt.

4 augustus 2021 om 10:37

Constant,

Het ging om overheidssteun en die nodig hebben vanwege operationele verliezen. Het feit dat Ajax dat direct terugheeft betaald toont aan dat Ajax de steun niet zo hard nodig had als commentaar hierboven beweerd, niet dat ajax iets 'goeds' doet. Daar ging de discussie over.

4 augustus 2021 om 10:50

@Constant, je verdraait zijn woorden. Hij bedoelt overduidelijk dat Ajax, door het terug te betalen, wel gezond is. Jij maakt er iets negatiefs van door het te bestempelen als "goed doen".

4 augustus 2021 om 11:29

Kyle

Fijn dat jij de spreekbuis en duider bent van Dirk.

" Hij bedoelt overduidelijk dat Ajax, door het terug te betalen, wel gezond is.

Maar in dat kader dan maar, Kyledirk, áls Ajax 'wel gezond is' waarom hebben ze dan ooit die staatsteun aangevraagd precies?

Het is een beetje dezelfde lange teentjes als rond de gemeentedeal van PSV en Eindhoven. Ajaxfans met huilverhalen over staatsteun en hoe oneerlijk en gemeen dat was. Terwijl de Amsterdam Arena volledig is gebouwd met staatsteun. Maar dat lag dan weer helemaal anders, ....

Zelfde hier. Als Ajax er zo enorm goed voor had gestaan, had het geen staatsteun gevraagd, klaar. En kenneljik ben je al die verhalen van Sar en Overmars van destijds ('ajax is van alle clubs in Nederland het zwaarst getroffen' alweer hele toevallig vergeten.
Ajax staat er momenteel verder prima voor, met zijn limieten en grenzen, dat is niet de discussie. Maar dat Ajax die staatsteun dus eigenljik niet nodig had, wat Dirk suggerreert, dat is een hele vreemde vaststelling.

4 augustus 2021 om 11:30

Joe

"het feit dat Ajax dat direct terugheeft betaald toont aan dat Ajax de steun niet zo hard nodig had als commentaar hierboven beweerd, "

Het feit dat Ajax die staatsteun aanvroeg én het feit dat de Ajaxdirectie overal heeft moeten uitleggen dat Ajax ruimschoots het zwaarste van iedereen was getroffen, bewijzen dat de steun dus wél hard nodig was.

4 augustus 2021 om 11:55

Constant,

"het feit dat Ajax die staatsteun aanvroeg én het feit dat de Ajaxdirectie overal heeft moeten uitleggen dat Ajax ruimschoots het zwaarste van iedereen was getroffen, bewijzen dat de steun dus wél hard nodig was."

Beweer jij dat Ajax het wel nodig had maar alleen terugbetaald heeft om 'goed' over te komen? Wat probeer je eigenlijk te zeggen?

4 augustus 2021 om 14:00

"beweer jij dat Ajax het wel nodig had maar alleen terugbetaald heeft om 'goed' over te komen?"

Nee, dat beweer ik niet.

"wat probeer je eigenlijk te zeggen?"
Dat ik de opmerking dat Ajax 'wel steun heeft aangevraagd maar heeft terug betaald' ambivalent vindt.

Maar waarom vraag jij aan mij wat ik probeer te zeggen. Als je mijn reactie leest is dat namelijk exact wat ik vraag. Ik zei: "dus wat is het exact dat je hier probeert te zeggen? Dat Ajax iets 'goeds' doet? Ajax heeft enkel gedaan wat iedereen moet doen en zal doen."

En daarop reageerde Kyle met 'je verdraait zijn woorden....'??? Terwijl ik het toch gewoon aan Dirk vraag? Oftewel, Kyle loopt een beetje voor zijn eigen muziek uit. Net als jij. Ik vroeg aan Dirk wat hij nou precies probeerde te zeggen. Waarom vraag jij dat dan weer aan mij?

Antony gaat sowieso genoeg aan spelen komen. Kan als Tadic in de spits speelt ook vanaf links komen en veel afwisselen met Berghuis. Wellicht dat Berghuis in sommige wedstrijden ook op 10 kan spelen.

4 augustus 2021 om 08:56

En Haller dan. Banken?

4 augustus 2021 om 10:58

Zou kunnen natuurlijk ik vind tadic beter dan haller als nummer 9

4 augustus 2021 om 11:13

In europese topwedstrijden met veel ruimte op het veld sws dan heb je niks aan Haller. Voor die wedstrijden moet er eigenlijk nog een pijlsnelle linksbuiten bij. Ik denk dat die er nog gaat komen want om die wedstrijden draait het uiteindelijk.

4 augustus 2021 om 13:33

Haller gaat geen 50 wedstrijden spelen, dus Tadic zal zeker ook weer in de spits gaan spelen dit seizoen. Daarnaast maakt Haller nog geen onuitwisbare indruk, dus je weet nooit hoe het gaat lopen. Als Ajax zijnde moet je er ook niet zwakker op worden als er 1 of 2 spelers uitvallen.

Ja Ten Hag heeft gewoon een super keuze op rechts.
Wil hij wat meer diepgang dan zet hij Neres erin en anders kan hij kiezen tussen Anthony en Berghuis.
NIet alleen voor Anthony zal het een zware concurrentie strijd worden maar ook voor Berghuis.
Met de vele wedstrijden die Ajax moet spelen is het wel lekker dat je de positie dubbel bezet heb met spelers die weinig verschil in kwaliteit hebben

4 augustus 2021 om 08:39

Vele wedstrijden? Tegen PEC, Fortuna, Heracles, RKC etc. kan Ajax nog met het jong elftal aantreden. Je hebt gemiddeld misschien 6 CL, een paar EL potjes, stuk of 8 ED potjes en misschien 2/3 bekerpotjes die er toe doen. De rest van de ED wedstrijden wordt een Anthony, Berghuis, Neres etc. echt niet warm van.

4 augustus 2021 om 09:07

Het gaat uiteraard niet alleen om de wedstrijd inspanning maar ook om de reizen er nog eens bij.
Er is al vaker gebleken dat het weekend na een Europese wedstrijd dat het of heel zwaar is of dat er verloren is.
Als je selectie dat kwalitatief breder is heb je fittere mensen voor je competitie wedstrijd.
Hier ligt waarschijnlijk ook het verschil met Psv.

En wel leuk dat je natuurlijk de kleintjes aanhaalt in de eredivisie. Maar je ken het gezegde toch tegen de kleintjes wordt je kampioen.

4 augustus 2021 om 10:52

@PSVerein, kan je je misschien herinneren dat PSV juist punten heeft laten liggen tegen de kleintjes waar je het zo denigrerend over hebt? Ook die wedstrijden zijn heel belangrijk als je kampioen wilt worden.

4 augustus 2021 om 09:22

En dan moet er van Ten Hag nog een spits bijkomen die het liefst ook op links uit de voeten kan.

4 augustus 2021 om 09:36

Ja met Haller ga je het niet redden denk ik.
I=heb je nu alleen Danillo als alternatief?

4 augustus 2021 om 09:42

Tadic heb je ook achter de hand als alternatief, daar je genoeg buitenspelers hebt.

4 augustus 2021 om 11:52

Met Haller niet redden? Ik ben benieuwd waarom je dat vind? Die man heeft nu al goede statistieken, en heeft een goede voorbereiding gedraaid.

4 augustus 2021 om 14:05

sulejmani

"die man heeft nu al goede statistieken, en heeft een goede voorbereiding gedraaid."

Goede statistieken, altijd heel lastig hoor. Raakt een spits 89 minuten geen pepernoot, loopt hij per ongeluk in laatste minuut tegen een bal aan en scoort! Hoeraaaa! Prima wedstrijd gespeeld, toch? Want gescoord?

Neen. Je hebt 89 minuten als een drol over het veld gelopen! En dat zien mensen. Wedstrijd na wedstrijd. Haller zal uiteindelijk zeker zijn goaltjes gaan maken voopr Ajax, maar even in perspectief denken. Ajax heeft de beste spelers, je moet een koekenbakker zijn wil je geen goals maken als spits van Ajax. Maar tussendoor zien mensen een wat houterige speler met een matige techniek die, als je zijn prijskaartje ziet, gewoon veel te veel geld gekost heeft. voor 22 miljoen moet je een technisch vaardige spits halen die er minstens zoveel maakt als Haller gaat doen!

Haller was een paniekaankoop, en dat daar teveel voor betaald is, dat is echt wel duidelijk voor de meesten. Maar goed, als Ajax kampioen wordt en hij maakt er 15-17, tja, dan zal de terreur van de statistiek het wel overnemen.

Om eerlijk te zijn zie ik (nog) niet wat Antony zo speciaal maakt. Hij heeft het goed gedaan in de Eredivisie, maar in de Champions League en Europa League is hij me eigenlijk geen moment opgevallen. Ik vond hem in die wedstrijden zeer grillig en passeerde bijna geen tegenstanders. Hij is nog jong en heeft nog voldoende potentie om door te groeien, maar er zal geen club zijn die momenteel 60 miljoen gaat aftikken voor een speler die nog alles te bewijzen heeft.

4 augustus 2021 om 09:24

Op de OS staat hij goed te ballen. Maar ook daar is het alleen maar dreiging. Heeft nog geen goal en assist achter zijn naam staan.

4 augustus 2021 om 10:20

Hij had toch in de eerste wedstrijd direct een assist op Richarlison? Prachtige steekpass

4 augustus 2021 om 10:40

Nee heer 0 assists en 0 goals. Af en toe ziet het er aardig uit maar heeft 0 overzicht

4 augustus 2021 om 10:46

Die steekbal staat niet officieel als assist omdat Richarlison eerst faalde en de rebound scoorde. Was wel een prachtige actie overigens.

4 augustus 2021 om 11:04

Antony kan echt wel ballen. En heeft aardige acties. Maar om nou te zeggen dat hij een geweldig toernooi speelt slaat nergens op met 1 halve assist. Hij heeft een leuke techniek maar mist nog vaak het overzicht. 60 miljoen word betaald voor richarlison maar die is toch echt nog 2 klasse beter.misschien dat antony in de toekomst ook zo goed kan worden maar dat zal moeten blijken

4 augustus 2021 om 11:13

Hij speelt een prima toernooi, geen geweldig toernooi inderdaad. Natuurlijk is hij momenteel geen 60 miljoen waard, wel grappig hoe mensen een compleet verzinsel van de Telegraaf ineens zwaar serieus nemen haha. Dat bedrag is compleet uit de duim gezogen. Ajax wil hem niet verkopen, klaar. Bij een dergelijk bedrag zal Marc vast overstag gaan (aangezien dat het dubbele van zijn geschatte marktwaarde is), maar dat zal nooit iemand gaan bieden. Conclusie: Antony blijft bij Ajax. Meer is het niet.

4 augustus 2021 om 18:12

zo goed toernooi speelt hij niet.creeert heel weinig en word elke wedstrijd vroegtijdig naar de kant gehaald.hij lijkt een echt momenten speler en moet nog een stuk constanter en effectiever worden.toch verwacht ik dat hij berghuis gewoon uit de basis houd want die ontbreekt snelheid en diepgang en met haller en tadic heb je dan helemaal geen snelheid voorin.

Wij moeten hopen dat Ajax intern gaat rommelen door de driedubbele bezetting van sommige posities. Dan kan bij tegenslag de teamgeest ernstig verstoord worden. Wie gaat er trouwens keepen bij Ajax? Die Jay Gorter wordt eerste doelman? Afgelopen EK hebben we kunnen zien dat Stekelenburg echt passé is

4 augustus 2021 om 08:43

Een EK is niet relevant voor een seizoen Eredivisie.
Stekeleburg lijkt geen punten te pakken, maar kost je ook zeker geen punten.
Als de voorhoede gewoon zijn goals scoren kun je het gewoon met een normale keeper overal redden.

4 augustus 2021 om 08:49

EK was hij zeker niet safe, Gorter gaat in jong ajax minimaal een jaar spelen en ik denk dat het toch Steek wordt, is weliswaar geen Neuer maar zorgt wel voor rust achterin en heeft een uitstekende pass in zich dat hebben weinig keepers want hun schoten belanden altijd over de zijlijn

4 augustus 2021 om 08:56

@mitchajax020
De Steek zorgt inderdaad voor rust achterin , heeft geen haast met het nemen van den doelschop.
Voor de eredivisie een degelijke keeper , maar voor de Cl/el is hij net niet goed genoeg. Het lijkt me niet zo dat als een verdediger gepasseerd wordt dat ze denken dat Stekelenburg in het doel staat en dat de kans groot is dat het geen goal wordt. Hij straalt wel rust uit , maar brengt geen rust bij zijn mede-spelers denk ik

4 augustus 2021 om 09:02

Bossie met rust bedoel ik niet wat jij bedoelt maar wat ik al zei, elke pass komt aan bij hem zijn weinig keepers die dat in zich hebben en behalve keepen ook een bal kan trappen en daardoor door hem 9 van de 10 keer weer aan een opbouw kan beginnen.Dat zorgt zeker voor rust achterin

4 augustus 2021 om 09:34

De passing is goed, dat is waar . Voor de rest is het maar redelijk. Toch niet het niveau waar Ajax de CL met een gerust hart in gaat. Jammer dat het zo is gelopen met Onana .

4 augustus 2021 om 09:46

@Bossie maar wat moet je dan, Gorter gelijk voor de leeuwen gooien?
Zeker jammer met Onana en hoe hij nu handelt Onana zou ik als Ajax zijnde zeggen, we houden je salaris in of met terug werkende kracht zijn salaris terug betalen en hem aan zijn contract houden tot midden 2022 kijken of hij dan nog bij een club kan keepen nog een jaar wachten en niets kunnen doen

4 augustus 2021 om 10:33

@mitch .

Een keeper aantrekken die wel dit niveau heeft misschien?

4 augustus 2021 om 10:35

Nog 1 en wie dan

4 augustus 2021 om 08:49

Daar ben ik ook benieuwd naar . Stekelenburg is een redelijke maar geen goede keeper. Pasveer komt energieker over , maar is ook geen top. Dus ja de hoop is gevestigd op de jeugd en Gorter lijkt me

4 augustus 2021 om 08:53

Ik zelf hoop op die jongen van Vitesse (ben even zijn naam kwijt). Die is dan wel een jaartje ouder dan Stekelenburg maar oogt zoveel frisser en actiever dan Stekelenburg. Maar ik denk dat ten Hag voor Stekelenburg gaat. Gorter zal een jaartje jong Ajax worden en daarna de overstap maken gok ik.

4 augustus 2021 om 09:10

Pasveer bedoel jij

4 augustus 2021 om 09:03

Bijzonder dat je hoopt dat het gaat rommelen gaat bij de concurrent en dat de teamgeest verstoord wordt. Ik hoop dat PSV een stuk beter is dan vorig seizoen en dat ze door de voorrondes komen van de CL. Dat zou het Nederlands voetbal een hele boost geven als er twee ploegen op het hoogste niveau mee doen.
Stel dat Neres blijft en Ajax drie rechtsbuitens heeft dan weet ik zeker dat Erik wel met een creatieve oplossing komt. Wellicht dat er een speler naar de linkerflank of 10 positie gaat verhuizen.

4 augustus 2021 om 09:31

Ik vind het meer dan logisch dat een psv supporter daarop hoopt. En dat heeft niks met CL te maken, maar om de Nederlandse competitie, waarbij Ajax op papier veruit de grootste titelfavoriet is. Je kan het ook als compliment opvatten. PSV die toch een competitieve selectie aan Ajax heeft, en toch denken de psv supporters geen kans te maken zolang het bij Ajax niet intern gaat rommelen.

4 augustus 2021 om 09:32

Wat is er bijzonder aan dat je hoopt dat het bij je concurrent gaat rommelen? Als je dik kampioen wordt is het makkelijk om te roepen dat je hoopt op een spannende titelstrijd, maar ik denk dat elke supporter liever kampioen wordt met 10 punten voor dan dat je op de laatste speeldag 2e wordt. Aangezien de selectie van Ajax barst van de kwaliteit wordt het zonder gerommel bij Ajax voor psv nog steeds een hels karwei om in de buurt te blijven.

4 augustus 2021 om 09:33

In ieder geval deze psv-supporter, voordat ik het verwijt krijgen alle supporters over één kam scheren.

4 augustus 2021 om 09:35

Ik hoop ook dat ajax en psv hoge ogen gooien in de CL maar hoop ook dat het in de eredivisie een tandje minder gaat zodat het spannend gaat worden. Niks mis mee toch.

4 augustus 2021 om 09:40

Tuurlijk hoop ik dat mijn club het beter doet dan de rest. Maar dat is iets anders dan dat je hoopt dat het gaat rommelen bij de tegenstander. Ik denk dat een sterk PSV en een sterk Ajax het seizoen alleen maar mooier gaat maken. Afgelopen seizoen was het na de winterstop nauwelijks nog spannend te noemen en leek het erop dat Ajax op de automatische piloot kampioen werd. Ik heb liever een spannend seizoen en flinke tegenstand.

4 augustus 2021 om 10:56

@4fRedondo, ik heb de laatste tijd (na de eerste wedstrijd tegen Gala) juist een paar keer gelezen dat PSV kampioen gaat worden. Maar nog belangrijker: als supporter ga je toch uit van de kracht van je eigen club? Ik vind dat het elftal van PSV gelijkwaardig is aan die van Ajax maar hoop desondanks niet dat het daar gaat rommelen. Simpelweg omdat ik vertrouw op de eigen kracht van Ajax.

4 augustus 2021 om 09:26

Gorter is volgens mij alleen maar gehaald voor jong Ajax. Als je de geruchten mag geloven is Ajax bezig om een keeper aan te trekken waarbij Steek en Pasveer onderling moeten uitvechten wie 2e keeper wordt.

4 augustus 2021 om 09:50

Psvverein

"wie gaat er trouwens keepen bij Ajax?"

Ik denk Stekelenburg. Maar ik kan niet wachten tot Pasveer in actie mag komen. Dan is het wachten op die triditionele rare actie of blunder. Want Pasveer's allergrootste nadeel is dat hij lijdt aan chronische zelfoverschatting. Deze jongen heeft bij PSV vooral laten zien dat hij geen doelman is voor een topclub. Zelfs Vitesse was eigenlijk nog net wat te hoog gegrepen voor hem. Maar dat ging nog net. Maar dat hij naar Ajax is gegaan en daar zelfs, zo begrijp ik tenminste, door sommigen als serieuze kandidaat als eerste doelman wordt gezien, dat is echt lachen, gieren en brullen. Maar daar komen de Ajaxsupporters, hoop ik, echt heel snel achter.


Denk dat het handig is om Neres te verkopen, kan een lang seizoen worden en moet je ook met Berghuis en Anthony bepraten dat ze veel zouden kunnen rouleren.
Hoop ook dat er gauw wat nieuws komt over dat ze Ekkelenkamp en Onana hebben verkocht, van mij persoonlijk mag ook Labyad weg.
Denk dat Nico nog wel blijft.
Een extra spits zou mooi zijn maar wie weet ik niet.

4 augustus 2021 om 09:07

De verwachting is inderdaad dat Ekkelenkamp, Onana en Neres nog zullen vertrekken. Mocht Nico vertrekken dan heeft Ajax echt een probleem. We hebben met Rensch, Mazraoui, Timber en Klaiber wel vier rechtsbacks die eventueel ook wel op links zouden kunnen spelen maar je kunt geen seizoen beginnen zonder een linksbenige linksback.
Overmars zei laatst dat ze nog wel op zoek zijn naar een aanvaller die op de linkerflank en in de spits kan spelen met snelheid en diepgang. Daarvoor hadden ze waarschijnlijk Sulemana op het oog maar dat ging helaas niet door. Mochten ze niks kunnen vinden dan zou het zomaar kunnen dat Labyad die rol gaat invullen.

4 augustus 2021 om 10:18

Snelheid en diepgang zijn net de punten die Labyad niet heeft...

4 augustus 2021 om 13:36

Kan Kudus niet als vleugelspeler fungeren? Bewegelijke en snelle speler met een goede dribbel. Kan me best voorstellen dat hij hangend aan de zijkant goed uit de voeten kan.

Natuurlijk is iedere speler voor het juiste bedrag te koop .
Ik vind Ajax dit jaar te rustig op de transfermarkt. Ze hebben naast Berghuis een aantal keepers aan getrokken en dat is het dan tot nu toe.
Berghuis is wel een goede aanwinst die er meteen staat, maar 1 directe versterking vind ik wel iets te weinig. Ajax zit natuurlijk nog met Onana in de maag en moet nog afwachten wat er met Neres en Nico gaat gebeuren. Hopelijk worden er geen spelers net voor het sluiten van de transfermarkt verkocht

Voor 60 miljoen zou ik het niet heel erg vinden. Alhoewel denk ik dat wanneer je een succesvol jaar wilt( met name Europees gezien), ben je afhankelijk van een sterke bank.
Vorig seizoen was een goed voorbeeld. Tegen AS Roma, een aantal geblesseerden in je team, en gelijk een soort van een halve jeugd elftal tegen AS Roma. Niet dat ik zo onder de indruk was van Roma, maar het leek meer jongetjes tegen mannen.
Neres weg en Anthony ook weg zou natuurlijk geen goed teken zijn.

Niemand kent de markt zo goed als Overmars en daarom zou het mij niet verbazen als hij weer eens gaat stunten.

Vorig seizoen veel wedstrijden van Ajax gezien en nu bijna alle wedstrijden op de Olympische Spelen maar ik zie niet wat deze jongen speciaal maakt. Hij begon goed bij Ajax maar 2/3e van het seizoen heeft hij echt vrij weinig laten zien. Komt vaak in de bal en speelt hem dan uiteindelijk weer terug. Passeert geen verdedigers, maakt verder ook geen diepte. Dan vond ik Neres in zijn eerste jaar veel beter. Neemt niet weg dat een jonge braziliaan die bij Ajax en Brazilie o23 speelt natuurlijk standaard wel wat geld waard is maar het lijkt me niet dat er clubs zijn die hier meer dan 30 miljoen voor geven.

Leuk voor Berghuis, je zet immers 60 miljoen niet op de bank.

4 augustus 2021 om 14:21

Misschien vraagt Overmars voor Berghuis wel 80 miljoen ;-), daarbij verdient Berghuis minimaal 2x zoveel. Dat salaris betaal je ook niet aan een bankzitter.

Dit is lekker makkelijk, bedragen roeptoeteren. Dit gaat echt geen club betalen, zou voor 99% van de clubs een transferrecord zijn en die andere 1% hoeft hem niet (voor zo’n bedrag in ieder geval).

Laten we ons niet rijk rekenen ! Gewoon het seizoen starten met Antony - Haller - Tadic - Berghuis - Neres. 5 spelers voor 3 posities. Rasmussen en Unuvar en Danilo hebben we daar nog achter. En hopelijk breekt Axel ook dit seizoen door. Ajax moet zich gaan concentreren op de verkoop van spelers die dit seizoen niets meer gaan toevoegen: Magallan, Labyad, Onana en Ekkelenkamp. Probeer die eerst maar te slijten. En verder mag bij een goed bod Alvarez vertrekken en daar een sterke 6 die kan voetballen voor terughalen (type: Hojbjerg)

Dat wordt dus een gevalletje verhuur zonder optie tot koop, niemand gaat het minimum wat Overmars in zijn hoofd heeft van €15mio voor Neres neerleggen

'misschien zelfs wel het dubbele.' Ja, misschien wel het driedubbele. Dit is journalistiek 2021, met De Telegraaf voorop. Gewoon maar wat gissen, wat roepen en dan wachten op de clicks. Kan jou het schelen of het waar is. Antony speelde in vijf wedstrijden op de OS, kwam niet tot goals of assists en in de Eredivisie is zijn rendement vergelijkbaar met Jesper Karlsson, Vangelis Pavlidis en Zian Flemming. Hij maakte evenveel assists als Malen, maar de aanvaller die deze zomer voor €30 miljoen naar Dortmund trok scoorde wel tien goals meer dan de Braziliaan. Maar toch zou Anthony het dubbele waard zijn?

Geinig bovendien dat De Telegraaf weet dat Berghuis niet voor de bank is gekomen, maar wel tot vervelens toe impliceert dat Ajax Bergwíjn wel voor €25 miljoen een reservebeurt achter Tadic wil toebedelen.

Ik zie antony liever uitgeleend worden, ik zie berghuis antony wel makkelijk passeren, hoop dat neres nog snel verkocht wordt deze zomer.
Want we hebben hem niet meer heel erg nodig

4 augustus 2021 om 12:27

Antony uitgeleend? Wat? Jij wilt spelen met Berghuis, Tadic, Haller? Elke wedstrijd? Nou veel succes! Elke wedstrijd aantreden met 3 aanvallers zonder diepgang. Dat gaat lekker werken.

Antony speelt met Brazilië heel anders. Afwisseling. Diep gaan combineren en acties maken. Echt leuk om te zien. Z’n passing is echt goed. Op Alves bijna alle ballen strak. Geen laffe rollertjes.

60 miljoen voor Antony is hilarisch. Leuke speler hoor, talentvol, maar dit gaat nergens over. Geen zichzelf respecterende topclub zou dit ooit betalen. Gevalletje fakenews van een schijtlanden die daar toch al om bekend staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren