Schmidt looft uitblinker: ‘Hij is nu een completere speler en werkt harder’

Woensdag, 4 augustus 2021 om 07:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:51

Roger Schmidt had dinsdagavond geen enkele reden tot klagen na de klinkende 3-0 zege van PSV in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Midtjylland. Hoewel de eindstand dinsdag al na iets meer dan een half uur op het scorebord stond, was de trainer vooral ook trots op ‘de slimme tweede helft’ van zijn team. “In de eerste helft scoren we weliswaar drie keer, maar na rust hielden we de tegenstander onder controle”, vertelde Schmidt bij RTL7. “We speelden heel geconcentreerd en gaven vrijwel geen kansen weg.”

Schmidt had logischerwijs een ruimere overwinning gezien, maar vond het ‘een goed teken’ dat PSV liet zien een wedstrijd te kunnen controleren. “We werkten hard en hebben met de hele ploeg verdedigd.” Bovendien was het volgens Schmidt niet zo’n makkelijke avond als de uitslag doet vermoeden. “FC Midtjylland is een moeilijk te bespelen tegenstander. Ze hanteren vaak de lange bal en zijn gevaarlijk met inworpen”, benadrukte de Duitser. “Maar we hebben het goed gedaan en vonden altijd de juiste oplossing.”

Schmidt en Götze blij na overwinning PSV: 'Nu winnen tegen Ajax'

Noni Madueke, de maker van de, heerlijke, eerste treffer, was een van de uitblinkers aan de kant van PSV. Schmidt benadrukte dat de aanvaller vorig seizoen ook al fantastische goals maakte. “Maar hij is nu een completere speler en werkt harder voor het team. Tactisch is hij gegroeid en helpt onze backs om ballen te winnen”, werd de Duitser door het Eindhovens Dagblad geciteerd. “Noni heeft ons idee van gegenpressing ook onder de knie.”

“Het is anders wat hij nu laat zien ten opzichte van vorig seizoen en hij creëert nu kansen met goede balveroveringen. Noni vindt het ogenschijnlijk prettig om zo op het veld te staan en ik ben heel tevreden over wat hij nu laat zien.” Over een week wacht de return in Denemarken, maar zaterdag staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax op het programma. “Daar moeten we klaar voor zijn, want we willen de eerste prijs van het seizoen pakken”, blikte Schmidt vooruit.

“Dus nu snel herstellen en dan richten we ons op die wedstrijd en op de return tegen Midtjylland.” Mocht PSV die wedstrijd zonder problemen doorstaan, dan wacht in de play-offs een tweeluik met Spartak Moskou of Benfica (17 en 24 augustus). De play-offs vormen de laatste horde richting het hoofdtoernooi van de Champions League, waarin PSV in 2018 voor het laatst uitkwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door de pegel)

Ze speelden de lange bal. Maar vond dat psv dat ook regelmatig deed en daar proberen de bal te pakken en snel aansluiten om zo de druk erop te houden. Maar mooi dat ze gewonnen hebben.

4 augustus 2021 om 12:01

Ik vind Schmidt hier ook wel erg lovend over het gehavende Midtjyland. Ik vond ze echt enorm slecht al waren ze wel aantoonbaar beter dan Galatasaray wat echt een veredeld campingelftal was

4 augustus 2021 om 13:15

Echt enorm slecht he. Vond ik ook. Wat heb ik het te doen met supporters van Gala, Midtjyland en Feyenoord. Zulke clubs horen eigenlijk hun proflicentie in te leveren. Abominabel niveau.

4 augustus 2021 om 13:58

Je haalt feyenoord er zomaar bij 😂😂

4 augustus 2021 om 16:10

@DeProfessor1 idd, alsof ik hier lovend ben geweest over de huidige Feyenoord selectie. Als er 1 kritische Feyenoord supporter is ben ik het wel. Dat Feyenoord een belabberd elftal heeft doet verder ook niks af aan het feit dat Galatasaray en een gehavend Midtjyland ook pover materiaal op het veld hadden staan

Echt balen voor Dortmund dat ze Madueke niet los konden krijgen bij PSV, had de ideale opvolger van Sancho geweest. Nu gok ik dat hij de stap Dortmund over gaat slaan, die gaat gewoon voor 50 miljoen richting Engeland straks. Heerlijke speler om te zien, al vind ik hem soms na 3 geslaagde acties wel heel overdreven voor zichzelf kiezen. Maar nog maar 19 jaartjes jong dus dat kan er wel uit.

4 augustus 2021 om 10:14

Ja dat kan er zeker uit. Hij doet het ook voor de fans, hij geniet echt van voor publiek spelen. Daarom zie ik hem in de uitwedstrijd nog wel iets simpeler spelen (minder eigen acties, alleen als het de beste optie is).

4 augustus 2021 om 12:54

Laten we dit juist niet uit zo'n jongen halen. Liever een actie teveel dan te weinig. Je ziet steeds minder echte dribbelaars, die tweebenig hun man dansend passeren.

Noni gaat na dit seizoen een mega transferklapper maken, die kan wel eens het recordbedrag van PSV gaan verbreken, zeker gezien zijn kwaliteiten in combinatie met jonge leeftijd, nationaliteit (Engelse clubs willen graag Engelse spelers op key positions) en resterende contractsduur. Ook belichaamt Noni het gezicht van het nieuwe PSV na het tijdperk Van Bommel. Genieten geblazen om deze speler in de eredivisie aan het werk te zien, en hopelijk champions league!

4 augustus 2021 om 07:49

Laat Madueke dit volhouden het hele seizoen. Hopelijk stijgt het hem dan niet volledig naar de bol, blijft hij met de voetjes en het koppie er bij.
Dan kan een flinke transfer inderdaad niet uitblijven.

4 augustus 2021 om 08:10

Waarom roepen fans van Nederlandse club spelers altijd naar het buitenland. Die jongen is 19 jaar, ik hoop dat hij minimaal nog 2 seizoenen blijft hoor. Hij is dan 21 en heeft dan misschien wat prijzen gewonnen en dan kan hij altijd naar een Dortmund of een Spurs. Als hij komende zomer weg gaat dan heeft hij letterlijk 1 vol seizoen Eredivisie gedraaid.

4 augustus 2021 om 08:30

Als je goed genoeg bent hoef je niet 1 of 2 jaar extra te wachten.

4 augustus 2021 om 08:33

Het gaat mij om dat we dit soort spelers toch langer in Nederland aan de slag willen zien. Dit komt de competitie alleen maar ten goede.

4 augustus 2021 om 09:55

Natuurlijk zouden wij dat allemaal willen zien, maar dat is toch totaal niet realistisch als hij zo doorgaat. Je weet toch hoe dat werkt in de voetbalwereld. Ik ben bang dat hij voor Dortmund, in haar beleid, ‘te duur’ is. Lees: er zit dan te weinig marge op voor BVB bij doorverkoop.

4 augustus 2021 om 10:16

Dat denk ik ook. Als ik Madueke vergelijk met Malen, dan zit daar 3 jaar leeftijdsverschil tussen. Madueke heeft voetbaltechnisch een veel betere actie, is echt een unieke speler. Nu is Malen een spits maar ik zie veel vlakken waarop ik Madueke beter vindt, en ik zie hem ook echt wel (mits die zijn niveau doortrekt) de wereldtop halen, eerder dan Malen.

Toch even de vergelijking met Ihattaren maken. Waar Madueke er in is geslaagd zich de speelstijl van Schmidt eigen te maken en zichtbaar is doorgegroeid, daar is Ihattaren stil blijven staan. Ik hoop dat Ihattaren zijn carrière uit het slop trekt en dat PSV nog gaat profiteren van een doorverkoop. Hamvraag wordt of Ihattaren in staat is als profvoetballer te functioneren en bereid is om ook tactisch door te groeien, zoals Madueke zichtbaar heeft gedaan.

4 augustus 2021 om 08:12

Waar Schmidt fan is van Madueke, is hij dat al vanaf het begin niet van Ihattaren. Tot enorm aanvallen in de pers aan toe. Gezien de omstandigheden was dat echt absurd, sommige mensen doen er nou eenmaal meer dan een jaar over om verlies te verwerken (en soms nog wel veel en veel langer). Tussen Schmidt en Ihattaren boterde het gewoon niet. Dan kun je als speler zo erg je best doen, je wint het nooit van degene die de opstellingen maakt. En dit keer ook niet van degene die wekelijks persconferenties kan houden met soms leek het als specifiek doel jou afkraken. Ihattaren zat in een onmogelijke positie die hij nooit had kunnen winnen. Ik zeg niet dat Ihattaren vrijuit gaat (die heeft na het gebrek aan steun teveel de kop laten hangen en is zich niet meer volledig in gaan zetten). Hier waren beide fout. En dan is het het beste als je uit elkaar gaat, want Ihattaren gaat zich nooit meer gesteund voelen door Schmidt.

4 augustus 2021 om 08:34

Hoe komt het dat schmidt madeuke wel mag en mo niet? Ligt het dan niet gewoon aan de mentaliteit en de houding van Mo die Schmidt niet aan staat?

4 augustus 2021 om 08:53

Dat kan karakter zijn. Sowieso nam Schmidt gelijk Götze mee voor de plek van Ihattaren. En ja, misschien kan Schmidt moeilijk om gaan met mensen die een verlies moeilijk verwerken. Zo'n manager heb ik ook gehad, die vroeg een collega een week na het verlies van haar vader waarom ze niet in staat was fulltime te werken. Niet iedereen heeft blijkbaar dat inlevingsvermogen.

4 augustus 2021 om 09:10

Niet lullig bedoelt, maar het "excuus" van het overlijden van zijn vader wordt de laatste tijd wel erg gebruikt om zijn gedrag goed te praten. (Nogmaals ik bedoel het niet lullig)... er spelen veel meer dingen bij deze jongen.

4 augustus 2021 om 09:24

@hakkie:
Och och och wat blijven we dramatisch doen over een speler die talent heeft maar nog nooit een lange tijd zich heeft bewezen!
Trainer mag hem niet het botert niet.. Zal dat dan ook niet aan die jongen zelf liggen?
Als zelfs PSV hem ook uit de selectie zet voor zijn gedrag..

En weer zijn vader er bij halen, PSV heeft hem en terecht echt keurig in gesteund!

Zal het misschien niet aan de trainer liggen maar aan de speler zelf?

Let nou maar op deze jonge gaat het ook bij een Monaco niet maken. Heeft zelf een gebrek aan instelling en dan kom je er niet met alleen talent!

4 augustus 2021 om 09:26

@hakkie:
Omdat jij zomanager hebt gehad, is Schmidt misschien ook zo..

Dat zijn speculaties, misschien is Ihattaren gewoon lastig en heeft hij gewoon een slechte mentaliteit?

4 augustus 2021 om 09:56

Zo diep is het gewoon niet denk ik. Ihattaren wilt niet graag genoeg en Madueke wel. Dat kan in woorden zijn uitgedrukt of simpelweg de houding. Uiteindelijk heb je als coach te maken met 20+ man en dan valt zo een speler die er minder om geeft gewoon op. De manier waarop Ihattaren hiermee omgaat lijkt me ook niet helemaal goed. Zo vaak ziekmelden, trip naar Frankrijk, passieve agressie via instagram berichten, overgewicht... ja ik weet het niet hoor, maar Ihattaren is alles behalve vrij van schuld.

4 augustus 2021 om 10:20

Dat zeg ik ook, Ihattaren gaf te snel op en reageerde verkeerd. Maar het begint volgens mij allemaal bij een trainer die het niet in hem ziet zitten. Maar goed, dat kan gebeuren. Het is dan gewoon belangrijk dat ze zo snel mogelijk uit elkaar gaan en dat lijkt te gaan gebeuren.

4 augustus 2021 om 10:23

@capis

"zal het misschien niet aan de trainer liggen maar aan de speler zelf"

Waarom kan niet aan beiden liggen? Dat de schuld dan meer bij Ihattaren ligt of niet doet er niet toe.

Schmidt is man van 1 aanpak. Iedereen zelfde. Alhans zo komt hij over.
Hij heeft ook gigantische blunders gemaakt vorig seizoen, soms tegen het genante aan.

Waarom zou een ontspoorde jongen van 19 dan ook geen grote blunders mogen maken?

We hebben ook geen enkele keer verhaal van Ihattaren gehoord. Wel alle vuil van Psv.

Is het echt zo moeilijk in te denken, tja er zijn vast van beiden kanten fouten gemaakt. Zonde dat zo gegaan is.

4 augustus 2021 om 10:30

@capis,

Wat jij nu noemt zijn ook speculaties.
De pot verwijt de ketel.

4 augustus 2021 om 10:33

&jeroentje:
Nee want we hebbena llemaal gezien dat hij zich 5 keer heeftz iek gemeld!
Dat hij terwijl hij "ziek" was wel naar Frankrijk kon gaan.

Openlijk met Ajax zitten flirten ook nog eens.

Zijn instelling is gewoon niet goed!

4 augustus 2021 om 10:36

@mrkrillin
Misschien omdat hij niks te melden heeft over Psv?

PSV met vuil? Ze roepen hem tot de orde omdat hij niet presteerd en zich misdraagt... Is dat vuil? Als ik dat op de zaak doe krijg ik het ook te horen!

Sterker als ik me iek meld en vervolgens in Frankrijk zit heb ik een wel groter probleem!

4 augustus 2021 om 10:46

Een 19 jarige afkraken op nationale televisie is behoorlijk vuil, ja. Dat doe je als je enigszins gevoel in je lichaam hebt sowieso niet. En al helemaal niet als hij net zijn vader is verloren. Daar is Schmidt wel alle geloofwaardigheid als objectieve trainer die het beste met zijn speler voor heeft verloren, het was duidelijk een persoonlijke strijd van Schmidt tegen een speler waar hij niet mee om kan gaan.

4 augustus 2021 om 10:55

Ach schei uit hoor... het is geen liefdadigheidsinstelling. Psv heeft alles wat zij aan konden bieden op het gebied van begeleiding aangeboden. Zeer triest dat hij zijn vader is verloren, echter gaan de verhalen over ihattaren al veel verder terug de jeugd in.

4 augustus 2021 om 11:05

Volgens velen hier moet het overlijden van zijn vader een reden zijn om voor een tijdje de andere kant op te kijken wat betreft de jarenlange verhalen van moeilijk gedrag van Mo. Van wat ik meekrijg is hij iemand die zijn koppie snel laat hangen bij tegenslagen. Wanneer je dan een trainer als Schmidt krijgt die dat absoluut niet accepteert heb je een groot probleem. Ik hoop wel nog steeds dat Mo het red bij een andere club.

4 augustus 2021 om 11:22

@barcalover123 Trainers en spelers zijn uiteindelijk ook mensen. Misschien stond Ihattaren zijn hoofd hem gewoon niet aan. Zelfs na een goede wedstrijd kraakte Schmidt Ihattaren af dus er speelt natuurlijk meer dan alleen wat Ihattaren liet zien. Schmidt is natuurlijk ook wel een apart ventje. Als je nooit meer met een scheidsrechter wil praten omdat je het in een wedstrijd een paar kee niet met hem eens bent is dat ook wel veelzeggend over zijn karakter. De beste man is mentaal niet veel volwassener dan de 19 jarige Ihattaren ondanks zijn leeftijd

4 augustus 2021 om 11:31

@Brigabier wij zijn er niet bij natuurlijk. Misschien mocht hij Ihattaren gewoon niet en gebruikte hij hen als zwarte schaap om de rest van de selectie te laten zien hoeveel gezag hij wel niet heeft. Of misschien behandelde hij Ihattaren wel net zo objectief als de rest van de spelers, wat hij dan goed verborgen heeft weten te houden en is het allemaal Ihattaren zijn schuld geweest. De toekomst zal het uitwijzen maar voor mijn gevoel is Schmidt geen peoples manager die met lastige karakters kan werken en alleen om kan gaan met ideale schoonzonen

4 augustus 2021 om 11:20

Ook twee totaal onvergelijkbare spelers natuurlijk. Ihattaren is een aanvallende middenvelder die op rechtsbuiten werd gezet. Die heeft helemaal niet de snelheid om heel die rechterflank te bestrijken. Als die steeds mee naar achteren moet dan is hij nooit meer voorin te vinden. Madueke is juist wel enorm snel en kan dat veel beter. Ihattaren is veel beter in de as imo

4 augustus 2021 om 12:42

Zet Ihattaren maar eens op 10 in dit systeem, dan wil ik het nog wel eens zien. Leuk hoor Gotze. Maar denk dat Mo het ook prima zou doen op die positie.

Madueke heeft zichtbaar stappen gemaakt in de omschakeling. Gisteren vaak gezien dat hij bij balverlies binnen een paar tellen alweer defensief werk opknapte en ook ballen terug veroverde of onderschepte. En dat deed tot vlak voor tijd, zonder dat ik de indruk had dat hij moe was.

Madueke is inderdaad flink vooruitgegaan. Gaat veel dreiging vanuit. Schmidt begint het naar zijn hand te zetten. Denk dat het dit jaar erg spannend gaat worden tussen Psv en Ajax met als eerste clash de JC Schaal. Psv lijkt een stapje verder momenteel omdat ze al drie keer competitief hebben gespeeld.

Are you watching, Ihattaren!? Wat Madueke aan drive, Gakpo aan plezier en Gotze aan hard werken én spelvorming liet zien is toch alles wat 'het grootste talent van Nederland' ontbreekt zeg. Ik blijf het ongelooflijk vinden dat zijn ploeggenoten hem niet hebben weten te inspireren om in dat ethos mee te gaan. Zag je gisteren Sangaré een bal verspelen, rent Gotze direct 12 meter naar achteren om direct in de verdediging te gaan. Zoiets zie je de waarschijnlijke aanwinst van Monaco niet snel doen... strik erom, wij gaan lekker verder!

Laten we afwachten wat er zaterdag gaat gebeuren. Of dan ook over PSV de loftrompet te horen is. Zou zomaar kunnen. Denk dat PSV verder is dan Ajax op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Afellay en Vermeulen raken het niet eens: ‘Ik vind je nu doordraven’

Een stevige discussie zondagavond bij Studio Voetbal tussen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. Laatstgenoemde vindt dat Roger Schmidt dit seizoen moet leveren bij PSV, terwijl Afellay zich hardop afvraagt wat de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren