Nederlandse kranten loven Roger Schmidt na ‘oehs’ en ‘aahs’ bij PSV

Woensdag, 4 augustus 2021 om 06:53Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:52

PSV is zo goed als zeker van een plaats in de play-offs van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt was dinsdagavond in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van het miljoenenbal dankzij drie doelpunten in dertien minuten tijd met 3-0 te sterk voor FC Midtjylland. De dagbladen staan daags na het spektakelstuk in het Philips Stadion stil bij 'de opvallende keuzes' van Schmidt en de rol van Noni Madueke in het Eindhovense elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Het is lastig om als fan niet meteen mee te gaan met de enthousiasme maar ik blij me toch inhouden. Wil psv week in week uit zo zien presteren in de competitie en dan we niet weer een tegenval krijgen. Tot nu toe ziet het er allemaal goed uit en de spelers lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. Schmidt levert tot nu toe uitstekende werk maar ik hoop dat we dat in februari/maart ook nog kunnen zeggen.

4 augustus 2021 om 07:16

Februari/maart mag je ondanks blessures en puntenverlies wegens een overvolle agenda nog steeds enthousiast zijn over Schmidt's werk. Hij probeert tenminste PSV te verbeteren en verder te brengen. PSV is duidelijk een andere weg ingeslagen.

4 augustus 2021 om 07:28

@messi ik ben zeker fan van Schmidt maar ik denk dat als hij in maart voor niks meer speelt dat de fans wel gaan beginnen te zeuren en dat de media ook aan zijn stoelpoten gaat zagen.

4 augustus 2021 om 07:43

Dan moet juist jij tegengas geven,en Schmidt en PSV blijven steunen. Je ziet toch dat ie goed werk verricht.Daar gaat het om,en niet om factoren die 99% van de ploegen uiteindelijk negatief beïnvloeden.

4 augustus 2021 om 07:44

@barcalover, dat zal er ook wel aan liggen hoe het seizoen verloopt. Stel dat Ajax 25 wedstrijden op rij wint en PSV in de poulefase van de CL strandt. Dan kan het best zo zijn dat je nergens meer voor speelt tegen die tijd, maar heb je dan een slecht seizoen gehad?

4 augustus 2021 om 07:53

Diegel dat hangt natuurlijk af hoe psv speelt. Stel dat we weer bagger spel gaan zien en we verspelen punten tegen clubs zoals Groningen, Sparta en Fortuna waardoor je weer snel afhaakt dan kan je wel spreken van een matig seizoen. Dit psv moet eigenlijk, buiten Ajax om, iedereen in de Eredivisie oprollen. Kan me voorstellen dat je punten keer verspeeld tegen AZ of Feyenoord maar ik zie het liefst dat we gewoon weer tegen de kleine clubs niks weg geven.

4 augustus 2021 om 08:15

Dat is een mooie droom. Maar het verleden leert dat iedere grote club wel een keer punten verliest van een kleintje. Zo laat Ajax regelmatig punten liggen in Almelo, Feyenoord tegen Sparta etc.

4 augustus 2021 om 12:21

Ik denk dat er heel veel supporters zijn die niet het kampioenschap ‘eisen’, dat zal dus wel meevallen. Goed presteren in Europa zal een graadmeter zijn en uiteraard het spelbeeld / vreugde.

4 augustus 2021 om 07:18

Goeie reactie! Het valt inderdaad nog maar te bezien hoe het gaat qls er 2 of 3 afwezigen zijn. Daarnaast is het niveau moeilijk af te lezen tegen deze Denen met een dramatische voorbereiding en zonder 4 basisspelers. Los daarvan is het tot nu toe wel een wereld van verschil met vorig jaa. De tegenstanders krijgen geen schijn van kans.

4 augustus 2021 om 07:27

Steve het is inderdaad zo’n verschil met vorig seizoen en het belangrijkste is voor mij dat we het team op paar plekken hebben kunnen versterken zonder veel geld uit te geven. Ben al blij dat ik niet meer naar Rosario hoef te kijken op het middenveld. Daarnaast is de verdediging echt stuk stabieler. Naar mijn idee heeft de technische directeur goed werk verricht door zo vroeg al een goed team samen te kunnen stellen. Het liefst zie ik nog een jonge aanvaller en een middenvelder komen voor de bank en dan denk ik dat het dan wel klaar is. Hopen op een heerlijke titel strijdt en dat de schaal uiteindelijk naar Eindhoven gaat. 😁

4 augustus 2021 om 07:29

Ik zie PSV dit helaas niet volhouden tot februari/maart. Ben bang dat de ploeg in de loop van het seizoen in gaat storten bij blessures, want als Zahavi, Götze, Madueke of Gakpo weg valt wordt het gelijk wel een heel stuk minder. Tegelijkertijd koester ik het feit dat ze nu alle vier fit en in topvorm zijn. CL-groepsfase halen en het seizoen is eigenlijk al geslaagd. In ieder geval in financieel opzicht

4 augustus 2021 om 07:40

Wat moet je nu met zin opmerking?. Haal bij Ajax de 4 besten weg en t is ook een stuk minder.. vandaag viel een Boscagli al weg, niemand heeft t gemerkt dat die er niet was..

4 augustus 2021 om 07:46

Ik bedoel dat als slechts één van die vier wegvalt het gelijk al een stuk minder wordt. Ajax heeft alleen de positie van rechtsbuiten al diedubbel bezet geloof ik (met Berghuis, Neres, Antony), die kunnen blessures voorin veel makkelijker opvangen.

4 augustus 2021 om 07:52

Davilla, er zal en moet nog wat bijgekocht worden. Ik vind dat er iets beters moet komen voor Zahavi,liefst een aanvaller die meerdere posities voorin kan. Voor de rest een middenvelder en verdediger die kunnen concurreren met wat er nu staat. Dat je er bij wissels er niet op achteruit gaat. Ik kan niet echt een hoogte van Zahavi krijgen. Een man van uitersten . Ene keer een 9,dan weer een 4. Tegen Galatasaray waren zn goals wat gelukkig. De voorlopige versterkingen hebben weinig gekost, er moet nog kwaliteit gekocht worden.

4 augustus 2021 om 08:21

Ik vind Zahavi eigenlijk vrijwel altijd wel een goed niveau halen hoor. Gisteren ook weer prima, had alleen wel moeten scoren

4 augustus 2021 om 08:27

Volgens mij staat zahavi gewoon op 8 goals uit 10 europese duels. Hij doet dan ook waar hij voor betaald wordt. Bovendien vaak wel oog voor zijn medespelers itt een malen. Dat het er niet zo gepolijst uit ziet is een ander verhaal.

4 augustus 2021 om 08:45

Het is moeilijk vooruit te kijken. Aan de ene kant verwacht ik dat PSV het niet een heel seizoen vol blijft houden (zeker omdat ze nu al zo vroeg, zo goed zijn). Aan de andere kant werkt niks zo goed voor het moraal als succes. Dus zo lang het goed blijft gaan denk ik dat PSV uitstekend blijft spelen. De vraag is hoe het gaat als ze bijvoorbeeld begin 2022 een mindere periode krijgen. gaan ze dan de vermoeidheid dubbel voelen?

4 augustus 2021 om 08:54

@davilla:
Ja gek heh.... Had Feyenoord ook met Berghuis!
Sterker zie Liverpool waar een van Dijk weg viel.

Of Barca zonder Messi.
Ajax zonder Tadic bijv.

Ieder team zal minder worden als 1 van hun beste of beste weg zal vallen.........

4 augustus 2021 om 09:56

@davilla

"ben bang dat de ploeg in de loop van het seizoen in gaat storten bij blessures, "

Eens voorin moet er wel wat bij. Als Madueke wegvalt en je moet terug vallen op Vertessen en Thomas dan heb je weer Eredivisie subtop niveau.

Maar jullie zijn wel stuk verder nu. Nu kan je voor middenveld Propper inbrengen (goede speler) en achterin met Teze, Obisipo en Viergever meer keuze dan vorig seizoen dat je soms moest vertrouwen op Baumgartel of zelfs Rosario als CV.

4 augustus 2021 om 12:56

Davilla en Helyo eigenlijk hebben jullie gelijk en was mn reactie wat kortzichtig. Zn cijfers zijn uitstekend en gisteren was ie qua teamspel prima. Ik had eigenlijk moeten zeggen dat er een aanvaller moeten komen die op z'n minst met hem kan concurreren. Tis wat magertjes voorin als Gakpo Madueke of Zahavi wegvalt. Uiteraard zijn bepaalde spelers op meerdere plaatsen inzetbaar maar ik vraag me af of Fofana en Vertessen serieuze vervangers zijn.

4 augustus 2021 om 07:55

Eens. T was vorig jaar ook behoorlijk ondermaats, dus ik wil nog wel zien of dit een opleving is of gewoon de nieuwe standaard. Maar met paok en Galatasaray erbij heb ik nu iig al 4 duels op rij gezien waar meer in zat dan het hele vorige seizoen. En een dooddoener is dan dat dit geen topploegen zijn, dat klopt, maar psv speelde vorig seizoen tegen vergelijkbare en mindere tegenstanders ook vaak dramatisch.

4 augustus 2021 om 08:01

Het is wel erg leuk om te zien. Ik ben benieuwd naar de volgende ronde, eerste grote krachtmeting (want JC-schaal zal niet echt een wedstrijd zijn waar beide teams op volle sterkte spelen). Het lijkt echter vooralsnog wel echt goed

4 augustus 2021 om 08:31

Ik sluit me volledig bij jou aan Barca, Maar ik moet wel bekennen dat ik oprecht genoten heb in het Stadion. Iedereen is zich bewust van zijn taak. Sangare moet iets minder van onmogelijke afstanden schieten. Maar wat een heerlijk team om naar te kijken. De simpele toch geniale passes van Super Mario (ik hoop zo dat hij nog lang bij ons blijft), het onvoorspelbare van Madueke. de Pure rust en passing van achteruit van Ramalho. Zahavi die zoveel vuil werk opknapte vandaag en meters maakte. we hebben nu in iedere linie de ervaring en rust om de specialisten te kunnen laten excelleren. En daarnaast zijn de ervaren mannen natuurlijk ook zeer bekwaam in het maken van doelpunten. Hoe het seizoen eruit gaat zien kunnen we niet voorspellen. Maar wat een fantastisch begin is dit. Als ze dit vol kunnen houden, dan gaan we echt een top seizoen krijgen.

4 augustus 2021 om 08:37

Beste voorbereiding in jaren en nog niet eens optimistisch kunnen zijn laat staan wat vertrouwen in je team te hebben.
PSV moet eerst voor staan in de wedstrijd en dan pas hebben de supporters er vertrouwen in.

4 augustus 2021 om 12:54

@barcalover123: de kracht en het houvast zit hem in de as dit seizoen. Met Zahavi, Gotze, Van Ginkel, Ramalho en evt. Propper heb je daar veel ervaring en klasse om niet in een keer om te vallen als het even tegen zit, terwijl ik Max met zijn bijna 28 jaar ook gewoon een erg volwassen speler vindt. Daaromheen is het voor spelers als Gakpo, Madueke, Sangaré, Obispo en Boscagli lekker om je (door) te ontwikkelen, een inzicht dat helaas niet aan Ihattaren was besteed.

Wel doe je op sommige posities een jas uit als er blessures komen. Obispo zal Viergever met zijn optreden van gisteravond wel voorbij zijn in de pikorde, ik denk dat hij samen met Teze, Thomas, Vertesse en Proepper tot de vijf primaire wissels uitmaken die tot wat ze noemen 'de eerste 16' noemen. Daarachter wordt het sappelen - ook al hoop ik nog steeds dat Romero zich nog een keer opnieuw uit weet te vinden - en eigenlijk is dat voor een heel seizoen zorgelijk.

In dat licht en met het ook op het vrijwel zekere vertrek van Gotze en Zahavi en het waarschijnlijke vertrek van Madueke, Gakpo en Boscagli volgend jaar - ervan uitgaande dat de huidige prestaties zich in deze lijn blijven voortzetten - zou PSV daarop voort moeten borduren. Wanneer de club zich voor de groepsfase CL weet te kwalificeren weet het dat de aantrekkingskracht voor spelers groter wordt en ziet John de Jong zijn slagkracht op de markt vergroot worden. Het lijkt me sowieso een zekerheid dat PSV tegen die tijd Mergim Berisha binnen heeft of binnenhaalt, hopelijk ook César Montes aantrekt en een dynamische middenvelder van 21-24 jaar weet te binden. Als het intussen Doan nog weet te verkopen lijkt me een talentvolle vleugelspeler daarnaast ook een pré.

Ben ik de enige die Gotze gisteren juist heel slordig vond? Verder mooie goals,paar leuk kansen gecreëerd. Maar nog steeds geen hosanna hier. Echt tegenstand hebben we nog niet gehad. Er moet voor elke linie nog een basiswaardige speler bij willen we met Ajax gaan wedijveren dit seizoen. Maar tis lekker inkomen zo,het begin is er .

4 augustus 2021 om 07:45

Ik vond vooral zahavi matig. Weet ook. Iets wie zijn vervanger is. Zouden ze op Romero gokken of nog iemand halen? Als Mo weg gaat weet ik ook niet wie er op 10 komt na gotze. Propper, Mauro, doan? Ook daar is het minimaal.

4 augustus 2021 om 08:55

Zahavi was wat ongelukkig in de afronding. Maar is zoooo belangrijk in het spel. Kan heel goed voetballen ook nog eens en is altijd aanspeelbaar! Vond hem ook heel sterk in de combinaties.

4 augustus 2021 om 07:48

Na de 60/70ste minuut begon de vermoeidheid op te spelen en werd hij inderdaad wat slordiger, maar daar kan ik begrip voor opbrengen, de beste man was 90 minuten lang aan het afjagen. Verder moeten we voornamelijk aanvallende versterkingen halen, als je met Teze, Viergever en Obispo (+jeugd) niet mee kan in de eredivisie dan weet ik het ook niet meer.

4 augustus 2021 om 07:58

Sir Paul. Je was niet de enige. Hij is continu in beweging en aanspeelbaar. En in de omschakeling zet hij ook meteen mee druk. Maar ik heb ook gezien dat ogenschijnlijk eenvoudige kaatsen en passen te zacht of net de juiste richting niet hadden. Of dat hij onder druk een bal ontving en ipv de eenvoud van balbezit, juist koos voor een moeilijke oplossing met balverlies tot gevolg. Hij kan veel beter.

Was een mooie pot gisteren en hoop dat psv het ook gaat redden tegen sparta Moskou of Benfica, liever niet Benfica want tegen Portugezen clubs hebben wij Nederlandse het standaard altijd moeilijk tegen.Goed voor de punten dit lekkerr

Eens kijken hoe lang PSV in deze goede flow blijft

Ideale seizoensstart voor PSV zo. 2 tegenstanders die in de problemen zitten, waardoor je lekkere potjes kunt spelen. Zo komen ze in een goede flow.

4 augustus 2021 om 08:06

@wanny het is toch gewoon mooi dat een Nederlandse ploeg het in de voorbereiding zo verfrissend laat zien?
Dat is nou eenmaal voetbal. Je speelt niet altijd met je beste 11. Ajax had in CL seizoen toch ook mazzel met blessures of de vorm van een ploeg? Echter moet je het nog steeds doen en is het een geweldige prestatie om clubs als real en juve aan de kant te schuiven.
Wat PSV nu doet is ook top en hopen dat ze dit door kunnen zetten zodat alle Nederlandse clubs hoge ogen zullen gooien

4 augustus 2021 om 09:58

Ik zeg toch niet dat het niet mooi is dat PSV het zo goed doet?

Dit PSV heeft nog een creatieve buitenspeler nodig en een 10 dat zodra forse vertrekt direct klaar staat. Dan is de selectie van PSV wel compleet denk ik. Verdediging staat er goed bij inclusief wissels
Middenveld opcontrolerend gebied ook prima. Aanvallend. Vertessen fofana ..... Dan houd het wel op. Mits dat doan het ineens goed gaat doen.

Super van PSV, ik hoop nu echt dat ze ook die laatste horde kunnen pakken. Twee Nederlandse clubs in CL zou perfect zijn.

Die Madueke gaat echt heel veel geld opleveren voor een ransfer naar Engeland als ie dit door trekt. Wat een fantastische speler. En leuk ventje ook in interviews.

Wat mij vooral verbaasd is hoe ver PSV nu al is. Meestal zijn ‘ we’ in Nederland een diesel die in pre season vaak aan het vechten zijn om wedstrijden door te komen. PSV lijkt al snel goed op elkaar afgestemd te zijn. De mensen die nog terughoudend zijn mogen hier best wat rekening mee houden. Je basis is gewoon goed en zal alleen maar beter worden. Ziet er gewoon goed uit.

Schmidt heeft in korte tijd mijn vertrouwen weer terug gewonnen. Vorig seizoen leek het echt helemaal nergens op en was de kritiek meer dan terecht. Slecht voetbal en blijven vasthouden aan dat systeem dat duidelijk niet werkte. Nu speelt hij in een ander systeem en wordt er heel mooi voetbal gespeeld.

4 augustus 2021 om 09:12

Het was niet zozeer dat het vorig seizoen nergens op leek, maar vaak te wisselvallig - zelfs binnen een wedstrijd. Er waren helften dat de tegenstander volledig overrompeld werd met mooi voetbal, ook tegen Ajax, om vervolgens helemaal weer in te storten in de tweede helft. Twee ervaren kwaliteitsinjecties die Schmidts filosofie begrijpen en de focus behouden (Ramalho en Van Ginkel), en je ziet dat de rest van het elftal echt gaat swingen, al helpt het natuurlijk ook mee dat Gakpo en Madueke dieper staan en je ster Götze op de belangrijkste positie op het veld staat.

4 augustus 2021 om 10:01

@lincoln

Het is niet alleen de kwaliteitsinjectie ( Ginkel zat er al bij trouwens) maar het afstappen van de 4222. Dat werkte gewoon niet. 4231 is logischer en duidelijker voor de spelers.

Ook heeft hij team dit seizoen wel fit gekregen. Vorig seizoen waren de spelers niet fit en wisselde hij extreem.

Hij is aan de slag gegaan met de kritiekpunten.

Wat ook positief is, is dat hij Obisipo kans gegeven heeft. Denk de hele wereld rekende op Viergever.

4 augustus 2021 om 12:37

Vorig seizoen was er dan ook flinke corona binnen de groep, alleen daardoor al waren de spelers na 60min spelen helemaal kapot. Wat dat betreft heeft PSV gewoon pech gehad vorig jaar, corona en veel blessures met Gakpo, Gotze, Madueke, als dit soort spelers fit weten te blijven en corona buiten de deur kan houden, dan word dit een mooi jaar voor PSV

Het begin is veelbelovend. Het grote verschil met vorig jaar is de energie en agressie die door iedereen wordt geleverd. En ik zie een team.
Ald enige verbeterpunt zie ik Drommel. (Nog) geen keeper van CL niveau.
En al die sneue gasten die zeggen dat er nog geen tegenstanders van topniveau tussen zitten: Gala en Mitjiland zijn van een hoger gehalte dan de clubs tegen wie de NL clubs vorig jaar eruit vlogen in de EL .
Wat ik knap vindt in dit PSV is dat door de wissels het elftal nauwelijks zwakker wordt.
Als Schmidt erin slaagt om dit concept elke wedstrijd neer te zetten, dan zie ik PSV naast Ajax als titelkandidaat, en in de CL belanden.

4 augustus 2021 om 10:06

@ehvgeenvoetbalstad'

"dat er nog geen tegenstanders van topniveau tussen zitten: Gala en Mitjiland zijn van een hoger gehalte dan de clubs tegen wie de NL clubs vorig jaar eruit vlogen in de EL ."

Vooropgesteld, resultaat is erg goed. Dat staat gewoon. Iets van miljoen goals voor en amper tegen.

Maar als we eerlijk kijken, PSV heeft ook gewoon veel geluk. De clubs hadden te veel problemen.
Gala lag overhoop, amper voorbereiding, geen bestuur waardoor geen versterkingen gehaald konden worden. Covid gevallen.

Veel Gala fans zeiden dat zelfs Groningen hier van kan winnen.

Denen ook covid waardoor zij pas dinsdag naar NL gereisd hebben. Totaal geen goede voorbereiding dus. Normaal komen clubs eerder, rusten en goed voorbereiden. Hier was dus ook geen sprake van.

Tot nu heeft PSV in geen van de 3 wedstrijden tot uiterste moeten gaan.

4 augustus 2021 om 11:00

@mrkrillin dat mag allemaal waar zijn, maar vorig jaar verloren zowel AZ als Feijenoord van ploegen die veel minder waren dan Gala en Mitjiland (zelfs in acht genomen hun door jou geschetste belabberde omstandigheden). En los van de tegenstanders vond ik PSV gewoon overtuigend spelen en winnen. Ik ben met jou eens ( als je dat bedoelt) dat we niet te vroeg moeten juichen. Maar ik denk dat we ook een keer blij mogen zijn dat een NL ploeg een keer wél op tijd is voorbereid voor deze voorrondes.

4 augustus 2021 om 11:24

@eh

"ik ben met jou eens ( als je dat bedoelt) dat we niet te vroeg moeten juichen."

Nee dat gaf ik niet aan

Resultaat en spel is gewoon heel goed.
Selectie sterker (op de bank spelers als Teze, Viergever, Obisipo, Propper ipv Baumgartel etc).

Jullie mogen daar gewoon van genieten en wij ook (punten voor Nl!)

"maar ik denk dat we ook een keer blij mogen zijn dat een NL ploeg een keer wél op tijd is voorbereid voor deze voorrondes."

Absoluut! Denk dat er nog minimaal een aanvaller erbij moet. Als straks Doan bij zit toch iets meer mogelijkheid.
Hopelijk kunnen jullie komende tijd ook doorselecteren door spelers als Mauro, Thomas, Viergever weg te doen en wat betere spelers halen.

4 augustus 2021 om 13:51

Krillin || we moeten niet te vroeg juichen. Dat PSV van zijn deze teams winnen moet eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Dat ze in een vorige leven verloren van mindere tegenstanders wilt eigenlijk zeggen dat PSV simpelweg slecht was. We moeten niet blij zijn dat PSV eindelijk zijn niveau bereikt het is juist schandalig dat het voorgaande jaren niet lukte.

Wanneer er wordt gewonnen van Benfica, dan pas ben ik overtuigd, want dat is niet een wedstrijd die gewonnen hoort te worden. En als we die niet winnen dan is alles voor niets geweest, dus tot die tijd blijf ik sceptisch.

Ben toch wel benieuwd wat ze dan zo goed vinden. Ik heb gisteren de eerste helft gekeken, maar buiten de drie doelpunten, die ze overigens makkelijk maken en snel toeslaan was het echt niet zo spectaculair. Ik denk dat we zaterdag pas echt kunnen zien hoe sterk ze zijn dit seizoen, want de tegenstanders de afgelopen weken waren van een extreem laag niveau

4 augustus 2021 om 08:43

Zaterdag zal er veel roulatie zijn. Schmidt gaf al aan dat hij woensdag veel belangrijker vindt en ik geef hem groot gelijk.

4 augustus 2021 om 08:52

Dat denk ik ook en aan 1 kant jammer maar begrijp dat wel, voor hetzelfde geldt speel je met dezelfde spelers en raak je spelers kwijt door blessures nou lekker dan, bank is niet extreem gelijkwaardig en dan wordt het spannend tegen die Denen

4 augustus 2021 om 11:38

Wauw.. gewoon wauw.. hahahaha. Ik heb gewoon een heel sterk en stabiel PSV gezien (ja ik heb een gekleurde bril). Enige minpunt is dat je er gewoon 2-3 extra moet maken. Als dit 5-0/6-0 was geworden, was het niet eens geflatteerd geweest.

Ik ben wel beetje klaar met dat t allemaal aan de zwakke tegenstanders ligt. Zag het vorig jaar ook bij Ajax. De non-stop vraag: was Ajax nu zo goed? Of de tegenstander zo slecht? Slecht spel dwing je ook af. En als het wedstrijd na wedstrijd is, dan is het geen geluk meer.

4 augustus 2021 om 12:30

Maar... wat verwacht je dan? Non-stop flitsende aanvallen? Want dan moet je denk ik wat minder Fifa spelen... Topvoetbal is tegenwoordig meer en meer een momentensport geworden. Met twee gelijke tegenstanders wisselen die momenten zich af, maar als er eentje veel beter is hou je gewoon de druk er op en versnel je een paar keer. Zo won Ajax de Eredivisie, Bayern de Bundesliga en City de PL. Ajax tegen VVV was een zeldzame uitzondering, maar zelfs die maakte hun 13 goals vrij gegroepeerd in verschillende korte tijdsbestekken.

Aanvallend speelde PSV fantastisch gisteren. Er is niemand die nog een seconde denkt aan het vertrek van Malen. Dat hebben ze goed opgelost. Al moet ik wel een slag om de arm houden want (met alle respect) zowel Galatasaray als Midtjylland waren wel erg pover. De verdediging van PSV is tot nu toe nauwelijks getest.
Wat me vooral opvalt is de vorm van Gotze. Die is vele malen fitter en beter in vorm dan vorig jaar. Fantastische voetballer als hij zo speelt. Ik hoop voor PSV dat er geen Bundesliga club mee kijkt die denkt hem goed te kunnen gebruiken.
In de breedte vind ik PSV niet zo'n sterke selectie hebben. Nu Rosario weg is en Ihatarren waarschijnlijk nog vertrekt hebben ze niet heel veel meer achter de hand. Helemaal aanvallend niet.
Het zal in de Eredivisie een mooi seizoen worden waarbij Ajax en PSV meer aan elkaar gewaagd zijn. Hopelijk kan PSV de CL groepsfase halen want dat is ook een enorme boost voor het Nederlandse voetbal.

4 augustus 2021 om 10:08

@afca

"ik hoop voor PSV dat er geen Bundesliga club mee kijkt die denkt hem goed te kunnen gebruiken."

Denk niet dat hij snel terug wil naar de BL. Eerder naar de PL of Italie, Frankrijk of Spanje.

Er valt nog niks over het komende seizoen te zeggen. Maar wat ik tot op heden van PSV heb gezien vond ik zeer overtuigend.

Het is schitterend om Nederlandse ploegen goed te zien spelen in Europa. Maar vergeet niet dat PSV tegen hele matige ploegen heeft gespeeld. Dus dan lijkt alles ook heel sprankelend. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. Ik ben benieuwd hoe ze tegen Ajax presteren om de JC schaal

4 augustus 2021 om 11:16

@Maurice, laten we blij zijn dat PSV overtuigend won. Matige ploegen zijn al jaren onneembare hordes voor NL clubs in de EL. En nog iets anders: op basis van historie (Gala) en CL ervaring (mitjiland) waren dit géén matige ploegen. Bij Mitjiland hadden ze misschien pech, maar Gala heeft nog steeds een budget van tweemaal PSV)

"vorig seizoen was er veel kritiek op PSV, dat met haar Duitse staf op 16 punten van Ajax finishte. Als ze bij de krant van wakker Nederland nou ooit eens ballen zouden willen tonen dan hadden ze nu de kans. Dan hadden ze geschreven:" Vorig seizoen en zelfs nog twee weken geleden nog hadden wij, Valentijn voorop, hevige kritiek op wat er bij PSV gebeurde." Maar Schmidt heeft zijn team in snel op de rails en blijkt gezien de vorm van zijn aanvallers en het gedrag van Ihattaren de juiste keuzes te hebben gemaakt".

Maar dat lees ik zo niet terug. Lekker laf van de heren die het altijd zo goed weten.

Terecht de complimenten voor wat er nu staat. En toch als je er tegen Benfica of Spartak uitvliegt, sta je er puur qua prestaties niet beter voor dan vorig seizoen (groepsfase EL). Het spel is duidelijk beter dan vorig seizoen, nu nog volhouden. Ik ben benieuwd of dat lukt.

Jammer dat Mo niet een beetje geduld heeft. Ik vind dat hij in dit elftal maar op 1 plek past en dat is die van Götze. Laat dat nu net een speler zijn die op die positie de beste in de ED zijn. Echter leert zijn verleden ook dat het heel bijzonder zou zijn als hij alle wedstrijden kan spelen. Er zouden voor Mo dus nog genoeg wedstrijden in hebben gezeten. En ook een veel betere plek dan op de flanken. Laat daar lekker een Thomas draven.
Ook voor psv jammer want ze lijken voor die positie ook niet echt een goede vervanger te hebben mocht Götze straks toch een paar wedstrijden geblesseerd zijn. Zijn contract loopt af, als Mo het dan die wedstrijden zou hebben laten zien was hij de natuurlijke vervanger geweest van Götze komend seizoen.

4 augustus 2021 om 12:33

Exact! Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden, ondanks dat ik dit al enkele weken probeer te verwoorden. In dit systeem had Mo juist als eerste vervangen van Götze veel kunnen spelen en bovendien goed kunnen kijken hoe je op 10 wél rendement levert.

Ben ik nou echt de enige die (net als vorig seizoen) een enorm verschil zie van een goed PSV voor rust en een (op zijn best) MATUG PSV na rust?
Telkens als de tegenstander reageert op het goede spel van PSV heeft Schmidt er simpelweg géén antwoord op… het is een one-trick-pony zonder plan B…
Gisteren hadden we in de tweede helft natuurlijk gewoon naar 5-0 moeten uitlopen en daarmee het potje (over twee wedstrijden) moeten beslissen… nu is het vrezen voor een snelle tegengoal in Denemarken waardoor we weer een wedstrijd lang moeten hopen op een goede afloop… en dat met de JC-schaal van dit weekend in het achterhoofd… zo onnodig! Gaan we ons nu sparen voor de CL, of willen we de schaal? De selectie kan niet beide… daarvoor is de spoeling simpelweg veel te dun!

Maar ik zal wel weer te critisch zijn…

Ik ben benieuwd of we zaterdag gaan zien waar dit PSV staat tegen Ajax.
Zelf ben ik erg optimistisch! Ik zie overal mensen de PSV uitslagen bagatelliseren, maar ik denk dat dat haast te is. Ondanks een minder Gala win je 7-2
Ondanks corona win je gister 3-0, maar 5-0 had ook prima gekund! We mogen best trots zijn op wat PSV hier neerzet, IPV enkel te roepen: de tegenstanders waren slecht

4 augustus 2021 om 11:14

Vergeet je niet dat de Denen met een veredeld B-elftal aan moesten treden en ook nogeens niet normaal konden trainen in de week voorafgaand aan het treffen met PSV?!

Met wat pech staat er volgende week een team op oorlogssterkte dat gebrand is om de schande van gisteravond in eigen huis recht te zetten… dat is precies de reden dat ze er gister 5 moesten maken (tegen dat onvoorbereide B-elftal…!)
Als ze straks (weer!) binnen 3 minuten 1-0 achter komen (wat zeker niet ondenkbaar is) kun je zomaar alles alsnog verspelen… en Schmidt kent geen enkel ander trucje en staat weer een 90 minuten lang een duckface te maken langs de lijn…

4 augustus 2021 om 11:22

Precies zo zie ik het ook. Vorig jaar werd door Feijenoord en AZ verloren van clubs waar je nog zelden van had gehoord. En was het voetbal van NL clubs in de EL (incl. PSV) abominabel. Laten we blij zijn met dít PSV. Ik vond er echt veel balans in het elftal zitten en energie en agressie. Im denk dat PSV op basis van de échte wedstrijden die zijn gespeeld in het voorseizoen iets verder is als Ajax. Maar Ajax zal natuurlijk niet zo maar de JC schaal willen inleveren bij PSV. Ik voorzie een kleine overwinning voor PSV en een héél spannende competitie.

“Op een avond dat Madueke zichzelf in de schijnwerpers zette, klonk de naam van Ihattaren al bijna als een echo uit een ver verleden, al is hij nog gewoon voetballer van Psv.

Toch even Mo aanhalen, weg met die lamzak.. Je zag gistern gewoon dat Mo mentaal en qua arbeid niet in de basis thuishoort. Gakpo Gotze en Madueke zijn gewoon verder, klaar!

4 augustus 2021 om 11:25

Ik zie Mo zeker niet het intensiteitsniveau van deze voorhoede halen. En dan heb ik het nog niet eens over het mee terug verdedigen. Hij heeft nog heel wat in te halen.....

Heerlijk begin van het seizoen. Ik word wel nu al een beetje moe van dat geneuzel dan Gala en Midtyland maar makkelijke hordes waren. Van de huidige selecties in de eredivisie zou alleen Ajax net zo overtuigend van die gasten kunnen winnen. Vitesse zou ook nog wel kunnen winnen, vooral omdat daar nog niet echt uitgaande transfers zijn, maar Feyenoord zou gewoon ten onder gaan, AZ krijgt het lastig na de uitgaande transfers. Over de rest hoef ik niet eens te beginnen.

Nu alleen die Sangare weg en je kan doorvoetballen. Wat leverde die gast weer vreselijk veel ballen in bij de tegenstander

Jongens, ik maak mij ongerust.
Iemand al iets van Japie gehoord?
Ik had toch wel verwacht dat hij een verrassende mening zou hebben over Schmidt?

4 augustus 2021 om 19:08

Dat iemand niet slaafs achter Schmidt (die werkelijk nog NIETS gepresteerd heeft in Eindhoven) aanhobbelt, wil niet zeggen dat hij onzin spreekt… misschien gaat zijn clubliefde verder dan een PSV-pyjama…!

4 augustus 2021 om 21:08

Niemand loopt slaafs achter Schmidt aan, ik ook niet.
Kritiek mag (moet!), want dan doe je er toe.

Maar de heksenjacht van Japie is echt next level

That’s all.

4 augustus 2021 om 22:51

Eerst moet Schmidt zich maar eens bewijzen… (ook) ik kan nog altijd enkel met enorme verbazing terugkijken op de periode VBommel die t met brandhout moest doen en (na een goed eerste seizoen) afgeserveerd werd..: waarna DIRECT de poeplap getrokken werd om versterkingen aan te trekken! Er is in de geschiedenis van PSV geen trainer geweest die zoveel fouten mocht maken en zoveel geld te besteden heeft gekregen (op basis waarvan???) als duckface Schmidt…

5 augustus 2021 om 15:25

Ik begrijp Japie opzich wel, Schmidt staat in het buitenland bekend als een moeilijk figuur, vaak zat negatief het nieuws gehaald, de helft van Bayer Leverkusen selectie was tegen hem, maar omdat hij ene Mohamed op de bank flikkert en nu een paar leuke wedstrijden op rij speelt is Schmidt heilig voor sommigen hier. Terwijl hij wel degelijk een rol heeft in de zaak Ihattaren en vaak zat vreemde keuzes heeft gemasseerd in meerdere opzichten bij PSV. (wissels, opstelling etc)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

446 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 5 0 1 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren