‘André Onana trekt stekker uit overgang naar Olympique Lyon’

Dinsdag, 3 augustus 2021 om 21:43Dominic Mostert • Laatste update: 21:46

André Onana heeft in ieder geval voorlopig de stekker getrokken uit een overgang naar Olympique Lyon, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. Ajax en Olympique Lyon waren op hoofdlijnen akkoord over de transfer van de keeper, maar zelf heeft hij inmiddels geen trek meer in een overstap naar Lyon. Volgens L'Équipe sloten Ajax en Lyon afgelopen vrijdag een akkoord over een transfersom van 'minder dan zes miljoen euro'. De sportkrant meldde dinsdagavond al dat het optimisme in Lyon over zijn komst geleidelijk aan afneemt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door airbags)

Als dat waar is over die tekenbonus dan zakt onana als mens ook op mijn lijstje hoe kan je de club zo naaien

3 augustus 2021 om 19:29

Dan zou die van mij ook weg mogen blijven van de trainingen tot de zomer van 2022. Al hoop ik dat het niet waar is, ben tot nu toe altijd fijn geweest van de speler en persoon Onana.

3 augustus 2021 om 19:41

Ik zou juist eisen dat hij elke dag naar de training komt, om hem vervolgens alleen maar rondjes te laten rennen om het veld. Weigert hij? Dan gooi je het op werkweigering en zet je gewoon zijn salaris stop. Ik heb serieus nog nooit een speler gezien die zo een dikke middelvinger naar zijn eigen club opsteekt als Onana.

3 augustus 2021 om 19:41

Volgens mij mag die ook niet meetrainen, dacht ik. Dat hoort bij de schorsing

3 augustus 2021 om 19:47

Zou een rechter leuk vinden. Werkgever die werknemer pest. Los van wat Onana gedaan heeft natuurlijk, maar dit zou Ajax niet winnen natuurlijk.

3 augustus 2021 om 19:54

Hij mag vanaf september weer mee trainen.

3 augustus 2021 om 20:30

Ajax zou sowieso de salarisbetalingen tijdens de schorsing moeten stopzetten als dit waar is. Het is enkel uit coulance dat Ajax nog betaalt, want dat hoeft helemaal niet tijdens een schorsing die door de speler zelf veroorzaakt is. Ik zu het lekker stopzetten en hem de rest van het seizoen geen minuut meer geven en apart trainen. Dat zijn allemaal acceptabele maatregelen.

3 augustus 2021 om 20:47

Werknemer pesten? Conditietraining hoort toch gewoon bij t pakket lijkt me?

3 augustus 2021 om 23:03

Ajaciedd2, als t waar is, dan denk je terug aan al die topics over Onana en t vermeende dopinggebruik , waarin je hem met hand en tand hebt verdedigd, dat je wilde geloven dat hem niks te verwijten viel en dat de straf veel te hoog uit viel. En dat de korte straf die werd gegeven eigenlijk al aangaf dat hier geen sprake kon zijn van opzet. En dat Onana het voordeel van de twijfel moest krijgen. Gewoon vertrouwen houden, contract verlangen en via de voordeur ooit Ajax verlaten. Die Onana, die op handen werd gedragen door de fans, zou nu, als het waar is, de boel echt aan het belazeren zijn? Ik weet t niet, maar ik zie met elk nieuw bericht wel dat de opinie veranderd is van knufffelkeeper naar public enemy in Amsterdam. Kan t niet zo zijn dat hij binnenkort toch gewoon een jaartje bijtekent?

3 augustus 2021 om 19:29

Dan zou je zelfs haast denken dat hij het bewuste pilletje met opzet heeft genomen om een breuk te forceren.

3 augustus 2021 om 19:33

Lijkt me heel ver gezocht. Hij had ook gewoon kunnen spelen en zijn contract niet kunnen verlengen. Zou wel heel zuur zijn als het hier op uit draait, maar helaas zijn goed recht. Of het netjes is, is een 2e.

3 augustus 2021 om 19:35

Je mag het eigenlijk niet denken, maar toch....

3 augustus 2021 om 19:46

Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet vergezocht.
Als je ziet hoe hij zichzelf sinds het begin van dit gedoe opstelt jegens Ajax, kun je er eigenlijk toch wel vrij goed vanuit gaan dat Onana dit juist heel goed doordacht heeft.

3 augustus 2021 om 19:48

En dan risico nemen dat die 2 jaar geschorst zou worden? Niet overdrijven het is niet één of andere meesterbrein.

3 augustus 2021 om 19:56

Ja hij gaat met opzet zo'n pilletje nemen. Kom op zeg. Ajax had hem al toegezegd mee te willen werken aan een transfer. Waarom verzinnen mensen deze domme dingen?
Hij had een schorsing van 2 jaar kunnen krijgen. Dan ga je niet met opzet een pilletje nemen. Hij wilde al een volgende stap maken en ajax gunde hem dat ook en toen kwam dit. Mensen kap met dit soort domme dingen te verzinnen.

3 augustus 2021 om 20:02

Elke voetballer wilt voetballen, zo ook Onana. Hij had ook kunnen spelen, nog beter worden, zijn contrsct uit dienen en dan een dikke vette tekenbonus innen. Dit is toch een enorme rode kruis op zijn cv, dit komt niemands carrière ten goede. Stelletje complotdenkers hier.

3 augustus 2021 om 20:39

Jullie hebben allemaal absoluut hele goede redenen, voor een normaal mens tenminste.. bij Onana kijk ik echter nergens meer vreemd van op. Wat een uitschot!

3 augustus 2021 om 22:08

Daarnaast had de schorsing veel hoger kunnen uitvallen. No way dat hij dit opzettelijk gedaan heeft.

3 augustus 2021 om 22:13

Het is wat ver gezocht, maar aan de andere kant zou het natuurlijk ook kunnen dat hij gezien eerdere soortgelijke gevallen hij ervan uit is gegaan dat hij met een relatief korte schorsing zou kunnen wegkomen. Hij heeft zeker niet aan 2 jaar schorsing gedacht, mocht het met opzet zijn geweest. Daarmee zou hij een vertrek kunnen forceren om goed te kunnen cashen. Alleen je haalt wel je eigen goede naam door het slijk en dat is nou niet echt een goede reclame voor een contract bij een topclub. Anderzijds kan het natuurlijk zo zijn dat hij ineens door heeft gekregen dat Lyon nou niet de stap omhoog is en wilt hij zijn opties open houden. Het zou mij ook niet verbazen als hij ineens in december bijtekent. Het is iig een maffe situatie.

4 augustus 2021 om 00:04

Janssen Joenite, waarom in vredesnaam zou hij het allemaal bewust gedaan hebben? Ik zie echt nergens een voordeel. Hij zit nu net zover in zijn contract zonder als met schorsing. En grote clubs nemen nu geen risico met een keeper die al een jaar niet gekeept heeft. Bovendien een dopingzondaar, een grote smet. Ik snap het voordeel hiervan echt niet. Heel vergezocht. Heel erg vergezocht.

3 augustus 2021 om 19:35

Na alles wat Ajax voor hem betekend heeft is het een regelrechte schande hoe hij zich opstelt. Hij naait Ajax een oor aan door die oerstomme actie waardoor hij die lange schorsing heeft en nu gaat hij wellicht lekker zijn geld tellen tot hij transfervrij weg kan. Weet iemand toevallig of Ajax tijdens zijn schorsing zijn salaris doorbetaalt? Zo ja, dan maakt Onana wel een kans op de 'grootste klootzak in Ajax-dienst ooit' medaille.

3 augustus 2021 om 19:58

Het is vanaf dag 1 al bij iedereen bekend dat Ajax zijn salaris door betaald. Daar is nooit geheimzinnig over gedaan.

3 augustus 2021 om 20:24

Heb je een linkje naar een artikel van een betrouwbare bron hiervan?

3 augustus 2021 om 19:42

Dit is gewoon een geld-voetballer. Wil zijn familie in zijn geboorteland financieel onafhankelijk maken. Als mens hoeft dit echt geen slechte keuze te zijn. Dat het niet netjes is naar Ajax is een ander verhaal. Hij gaat er zo iig niet via de voordeur uit. Stiekem hoop ik nog dat Overmars hem kan verleiden nu zijn "prijs" vast staat. Bijvoorbeeld een constructie waarin Onana 3 jaar bijtekent en dat een transfersom boven de 10 miljoen door 2e wordt gesplitst.

3 augustus 2021 om 21:05

Dit is gewoon een kwestie van een slechte makelaar. Een club kiezen op basis van geld in plaats van perspectief is een recept voor een speler die na een paar top seizoenen in de vergetelheid raakt/

3 augustus 2021 om 21:14

Misschien heeft Onana wel als doel om zo snel mogelijk 10 miljoen Netto in zijn leven te maken. (Of een ander bedrag)
Dan maakt toekomstperspectief niet uit als je met een contract je doel kan halen.

3 augustus 2021 om 23:09

Hoezo ga je er vanuit dat dit waar is? Wie weet is er een andere reden waarom Onana niet naar Lyon wilt. Het is iig niet de beoogde overstap die hij had voor alles had plaats gevonden met dat pilletje. Verbaasd me altijd toch dat men maar alles gelooft wat journalisten roepen.

3 augustus 2021 om 20:18

Ik vind dat je het nog lang hebt volgehouden dan Darreant. Vanaf het moment dat hij niet wilde bijtekenen in deze uitzonderlijke situatie terwijl Ajax zijn rug dekt was me al duidelijk dat Onana zich groter voelt dan de club die Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Rijkaard en Litmanen voortbracht en die 4 Europa Cups 1 heeft gewonnen en meervoudig de beste van de wereld was. Maar meneer Onana voelt zich groter dan dit alles. Z'n verrotte persoonlijkheid gaat er voor zorgen dat hij niets noemenswaardig meer gaat presteren.

3 augustus 2021 om 20:26

Dat ben ik helemaal met je eens,
Gebruikt maken van misbruikt

3 augustus 2021 om 20:46

Al doe je het bij Kessel united, dan blijft het even onrespectvol.

3 augustus 2021 om 20:42

Kijk er niet raar van op. Als je kijkt wat Ajax allemaal voor hem heeft gedaan dan teken je gewoon bij en spreek je een leuke transfersom af, in plaats van te profiteren van die kinderlijke fout. Een twijfelachtig mens ben je dan.

3 augustus 2021 om 21:33

Ik hoop dat Ajax sterkhouder Onana dit seizoen nog in een volle JC Arena terugkeert,om daar een respectvol afscheid te krijgen,in de pauze van bv Ajax tegen Atletico kwartfinale CL. Zo ga je met elkaar om,los van alle perikelen die gebeurt zijn.

3 augustus 2021 om 21:34

Imo is dat al voorbij na het slappe excuus na die dopinggebeuren. Het treurige is dan wel dat Ajax erin mee ging.

3 augustus 2021 om 22:11

Ik snap iedereen, ik denk hetzelfde. Maar in de zakenwereld gaat het niet anders. Daar melden de medeweekers zich alleen ziek (dus ook metoon doorbetaling). Sneu maar zo gaat het tegenwoordig :-(

De laatste financiële plooien zijn nog niet gladgestreken en Onana overweegt zelfs om tot januari te wachten voordat hij zich verbindt aan een nieuwe club. De doelman zou uit zijn op een 'significante tekenbonus'.

Sorry hoor maar wát een geldwolf! Volgens mij naait hij Ajax ook behoorlijk daarnaast, want dan kunnen ze nog minder voor hem vangen. Daarnaast is zijn loon toch doorbetaald door Ajax, ondanks die dopingschorsing? Beetje stank voor dank.. Ik denk dat hij Ajax best wat meer had mogen gunnen.

3 augustus 2021 om 21:58

Geldwolf? Weet je wat Overmars voor hem wil vragen als Onana bijtekent?
Het werkt twee kanten uit en nu heeft Ajax er nadeel van, volgende keer is het weer een speler die benadeeld wordt.

3 augustus 2021 om 22:00

Wat een geldwolf? Hij mag pas in november spelen.. dus als die nog ff wacht gaat die 6 miljoen naar hem... Ik denk dat jij waarschijnlijk t zelfde had gedaan

Wat een vies mannetje zeg. Zo ondankbaar ook dat die is en nooit hand in eigen boezem gestoken

3 augustus 2021 om 20:11

Wilde niet zo denken, maar begin zijn handelen steeds stuitender te vinden.

Als Onana het uit laat lopen tot januari dan zou dit een flinke middelvinger van hem richting Ajax zijn die hem zoveel heeft gesupport en ook gewoon heeft doorbetaald door een fout die hij zelf heeft gemaakt! Ongelofelijk.

Lyon? Maar hij was toch een top 5 keeper? Blijkt maar weer eens dat de leden van VZ niet echt realistisch zijn.

3 augustus 2021 om 19:36

Gelukkig zijn de situaties nou ook wel echt te vergelijken.... Niet dat ik het een top 5 keeper vind maar op zijn hoogtepunt was die echt wel klaar voor een club dat hoger aangeschreven staat, maar neem aan dat jij zelf ook wel snapt dat de situatie nou een beetje anders ligt?

3 augustus 2021 om 19:39

Feit blijft dat er nooit een echte topclub ver voor hem wilde gaan tot nu toe. Past niet echt bij een ‘top-5 keeper’.

3 augustus 2021 om 19:46

Ik zeg toch ook dat ik het nooit een top 5 keeper heb gevonden? Maar om nou je gram te halen omdat een club als Lyon komt, en dan niet de huidige situatie mee te nemen, dat vind ik gewoon te makkelijk. Daarnaast hebben bijna alle topclubs al een fatsoenlijke keeper, dus zou eerlijk gezegd niet weten welke club uit de top 10 a 15 hem nodig heeft? Het is geen absolute wereldtop, maar vind hem qua niveau wel beter dan een club als Lyon.

3 augustus 2021 om 19:47

Feit blijft ook dat al die clubs nooit echt behoefte aan een doelman hebben omdat die positie al bezet is. Keepers hebben nou eenmaal maar een positie in het team.

3 augustus 2021 om 19:50

Real Madrid maakte plaats voor een echte top 5 keeper. Als je echt tot de absolute elite van de wereldtop behoort dan maken ze graag plaats voor je.

3 augustus 2021 om 19:54

De situatie ongunstig? Juist extreem gunstig om een top 5 keeper voor een habbekrats op te halen die binnen 3 maanden gewoon inzetbaar is. Juist nu zou je een betere club dan Lyon verwachten, wat gewoon een stap opzij is en niet vooruit.

3 augustus 2021 om 19:59

Lierse1997. Ja, de basiskeeper van Chelsea die al een paar jaar daarvoor in de top heeft gespeeld, is inderdaad vergelijkbaar met de basiskeeper van Ajax? Je zou als club wel gek zijn om op basis van een goed CL jaar ruimte te maken voor een keeper? Courtois had toch veel meer bewezen? Zo'n onnana was/is natuurlijk een veel groter risico. Heeft in de CL laten zien dat hij een heel hoog niveau kan halen, maar of die dat een heel seizoen kan halen dat weet je niet en maakt het zo risicovol. Dit is toch wel een beetje appels met peren vergelijken zo? Overigens heb ik niet veel mensen hem een top 5 keeper horen noemen, maar dat terzijde.

3 augustus 2021 om 20:06

Ga je nou serieus Courtois erbij halen? Die man had alles al bewezen. Ook in de top. Onana heeft dat niet. Onana op zijn topniveau hoort bij de beste 15 keepers in de wereld. Als je dat niet ziet dan heb je Onana simpelweg niet vaak gezien zien spelen. Ik heb die man jaren wekelijks zien keeper en die jongen is bijzonder. Hoe graag ik het nu ook anders zou zien door zijn gedrag.

3 augustus 2021 om 20:06

Correct. Maar je zegt het zelf, Onana was geen top 5 doelman. En daar ging de hele oorspronkelijke comment over niet?

3 augustus 2021 om 20:22

Nou ik heb het er meer over dat iemand Lyon erbij haalt en daarmee zijn gram probeert te halen. Had die dat pilletje geslikt dan denk ik dat hij niet naar Lyon was gegaan, maar toch wel naar een grotere club. Daarom vind ik het door de huidige situatie een beetje misplaatst.

3 augustus 2021 om 19:39

Lekker makkelijk je gram proberen te halen? Top 5 keeper heb ik zelden voorbij zien komen, top 10 wel. Hierover kan je zeker nog discussiëren, persoonlijk staat hij voor mij in de top 15. Neemt niet weg dat alle echte topclubs al een topkeeper hebben. En blijft lyon een mooie club.

3 augustus 2021 om 19:57

Zeker makkelijk, net zoals dat het makkelijk was van de Ajacieden om iedereen die het geen top 5 (of 10, of 15, of 20) keeper vond af te schilderen als iemand zonder voetbalverstand. Feit is dat je een goede keeper voor weinig geld kan oppikken en geen enkele (sub)top club zich meld.

3 augustus 2021 om 19:43

Wat een onzin comment. Er is toch een vrij grote groep van keepers (onana, Maigan, Navas, Handanovic, etc) die net onder de absolute wereldtop zitten. Als daar dan weinig beweging in zit bij clubs, dan gebeuren er ook weinig transfers en is er dus ook minder/geen interesse in Onana.

3 augustus 2021 om 19:48

Kijken allemaal door een Ajax brilletje joh. top 5 keeper maar niemand wilt hem echt hebben. Zegt genoeg.

3 augustus 2021 om 20:13

Misschien omdat hij aan de dope zit en z'n club vervolgens zit te naaien?

Man man, wat heb ik me vergist in deze man. Ik weet dat loyaliteit bijna meer bestaat in het voetbal. Maar als je toch verdomme door je eigen schuld, een verkeerde pil neemt en je club nog zo sportief is om je gigantische salaris door te betalen. Dan verwacht je toch een geste terug? Ajax had ook voor de Mutu weg kunnen kiezen, maar was zo chique omdat niet te doen! Wel een kleine kanttekening dat hij al een keer heeft verlengd voor ons, maar ik blijf een vieze nasmaak overhouden aan deze affaire. Ik hoop dat hij deze transferwindow nog verkocht word, het is mooi geweest.

3 augustus 2021 om 19:48

@sulejmanii
Tja hij twijfelt nu omdat hij ook inziet dat hij het niet kan maken naar Ajax die hem een podium gaf.
Hij gaat als nog teken.

Nu wakker…..
Ik zou zeggen, als hij blijft, wanneer hij weer mag spelen, lekker 90 minuten laten warm lopen. Dan weet het publiek wel raad met hem

3 augustus 2021 om 20:02

Kan pas in september, dat warmlopen
Zonder spelen dan wel

3 augustus 2021 om 20:32

Achja, of dat gaat niks veranderen helaas.

3 augustus 2021 om 21:18

Misschien beseft hij dan eindelijk wat hij aan het doen is

Ik hoop dat andere clubs ook Onana lekker links laten liggen. Wat een enorme geldwolf is dit zeg. Hij naait nu na Ajax ook nog eens Lyon. Hij neemt de verkeerde pil en laat anderen daarvoor opdraaien en steekt ook nog eens een mes in de rug van de club die hem heeft laten doorbreken.. ondankbaar zeg..

Mocht dit waar zijn dan moet Ajax hem echt voor de rechter gooien.

Laat hem maar lekker zijn hele carierre geld aan de kant moeten leggen voor hoe hij Ajax genaaid heeft.

Hij heeft alle recht te wachten om die dikke tekenbonus te pakken. Alleen, betaal dan wel even je opgestreken salaris en bonussen welke je sinds je schorsing hebt gekregen aan de club terug.

Dit was een van de meest geliefde keepers onde de supporters bij Ajax sinds tijden. Dat is nu weg en komt nooit meer terug. Heel jammer dat hij het op deze manier aanpakt, maarja het zij zo.

Het is een vieze rat die de club die hem zo gesteund heeft en zijn rechtzaak geregeld heeft en daarbij ook nog zijn salaris door betaald heeft alleen maar wil naaien voor geld. Een hele grote vieze smeriger rat die het niet verdient om nog ajacied genoemd te worden

Altijd op handen gedragen door de fans van Ajax en bewierookt door alle voetbal analisten, maar hier laat Onana wel even zien een vervelend persoon te zijn zeg. Ajax zelfs alles in werk gesteld om de straf te verlagen en dan zo omgaan met iedereen die het beste met je voorhad

Ik snap deze beste man echt totaal niet… hij kwam voorheen altijd wel sympathiek en ingetogen over. Had in het veld wel wat trekjes, maar die heb je ook wel een beetje nodig misschien. Maar nu laat hij de club die hem toch door dik en dun heeft gesteund gewoon in de steek. Hij slikt dat domme pilletje zelf en hij neemt geen verantwoordelijk. Ajax vangt er niks meer voor en hij doet het alleen maar voor het geld. Egoïstisch en eigenlijk hoop je dat al die clubs hem niet meer serieus nemen en hem het lekker zelf laat uitzoeken

Die Onana... Als hij echt wilt wachten tot januari gaat Ajax nooit meer dat geld ervoor krijgen wat ze nu voor hem kunnen krijgen. Ajax heeft hem in alle opzichten gesteund en zijn altijd achter hem blijven staan. Gestreden om zijn onschuld te bewijzen en betalen gewoon zijn salaris door.
En dan achteraf steek je zo'n gigantische mes in de rug van de club!

Ik vraag me af hoe sterk Ajax zou staan als ze juridisch zijn contract gaan bestuderen om eventueel de gelede schade terug te vorderen.

Snap de verontwaardiging hier niet. Onana is niet zoals veel mensen hier van kinds af aan Ajax supporter, dus hij staat er compleet anders in. Dit is gewoon zijn carrière en hij probeert zo veel mogelijk te verdienen, wat logisch is.

3 augustus 2021 om 19:42

Vind jij het netjes dan? Daar gaat het namelijk bij de meeste hier om. Feit is gewoon dat Ajax hem altijd gesteund heeft tijdens dit proces, heeft hem laten doorbreken en een kans geboden om zich in de CL te laten zien, wat krijg je er voor terug van Onana? Een dikke vette klap in je gezicht.

3 augustus 2021 om 20:13

Dit is gewoon zijn werk. Bij ieder ander werk zou een situatie als deze normaal zijn. Het enige verschil is dat er bij voetbal een hele hoop supporters zijn, maar dat is niet Onana's probleem.

3 augustus 2021 om 21:01

Dat jij dit een normale situatie vind in elk ander "normaal" beroep, zegt dan meer over jou denk ik, dit is gewoon een naaistreek eerste klas.

3 augustus 2021 om 19:45

Neemt niet weg dat er ook nog zoiets als normen en waarden bestaat. Ajax heeft hem met alles geholpen gesteund tijdens de schorsing d.m.v. juridische hulp en doorbetalen salaris. Als dit niet lichtelijk asociaal vind vraag ik me af hoe je morele kompas is afgesteld.

3 augustus 2021 om 20:16

Dat is wat een goede werkgever doet. Maar als je een dikke tekenbonus en meer salaris misloopt omdat je zogenaamd een morele verplichting naar je werkgever zou hebben, ben je financieel gezien niet slim bezig.

3 augustus 2021 om 22:39

Ik vraag me af hoe dik die tekenpremie wordt als hij tot de zomer op de bank verpietert. Tijd voor hem om Russisch te gaan leren.

3 augustus 2021 om 19:48

Niemand hier die zegt dat hij supporter is of in Amsterdam moet blijven, hij loopt nu door de achter deur weg met een grote middelvinger naar alles en iedereen in Amsterdam, juist de mensen die hem enorm hebben gesteund tijdens een verschrikkelijk moeilijke tijd, waar hij zelf verantwoordelijk voor is. Ik hoop dat Ajax hetzelfde doet als Chelsea bij Mutu dit is pure kapitaal vernieteging.

3 augustus 2021 om 20:07

Zou het hier helemaal mee eens zijn als Nico niet zou verlengen. Het gaat niet om zijn eventuele liefde voor de club maar om de schade die hij zijn club aangericht heeft door een pilletje te pakken.

Tijden met een matige keeper moeten spelen en bovendien werd Onana door de club verdedigd en doorbetaald. Dan is het wel zuur dat deze man ondanks alles volledig schijt heeft aan de club en puur voor financieel gewin kiest.

3 augustus 2021 om 20:18

Oh ik snap ook volledig dat het zuur is. Maar ik vind de gang van zaken niet onlogisch vanuit Onana's oogpunt.

Vergeet niet dat onana zijn hele familie moet onderhouden. En wellicht dat zijn zakenwaarnemer in zijn oor heeft gefluisterd van, wacht even in januari komen er grotere clubs met een dikke tekenbonus. Snap het wel en helaas niet netjes naar ajax! Echte brood voetballers

3 augustus 2021 om 20:05

Werkt die ' hele familie' dan niet?
En van wie " moet" dat dan?
Heeft A toch niks mee te schaften!
Achteraf hadden ze niet in beroep.moeten gaan en elke dag een plaspil bij de lunch- dat verhaaltje vind ik nu ook twijfelachtig

3 augustus 2021 om 20:30

Kijk even dedocu van onana op YouTube dan weet je wel waarom. In Kameroen liggen de banen niet voor het oprapen. En ook het loon is bijna niks. Bij veel Afrikaanse spelers is dit zo!

Het had a la Heurelho Gomes bij PSV een cultheld kunnen zijn als je ziet wat Onana tot het dopingincident voor Ajax heeft betekend. Nu ga je via de achterdeur weg, wordt je uitgekotst door aanhang en bestuur en is het maar de vraag of hij de echte top nog gaat halen. Zo'n schorsing blijft een zwart blad in zijn carriere. Afscheid nemen, als Ajax zijnde je verlies nemen en bedanken voor de bewezen diensten (voetballend gezien). Daarna geen aandacht meer aan besteden, als in niet eens compilatiebeelden, verjaardagswensen etc via social media doen.

Ik vind dit zo jammer, vooral omdat het jarenlang zo'n baas is, een van de pilaren van het elftal. Dat je dan ondanks alle steun zo moeilijk hier om doet en je club zo naait vind ik echt verre van netjes. Prima dat je toe bent aan een volgende stap, maar je verdampt miljoenen zo. Jammer dat Ajax uberhaupt juridisch iets heeft geprobeerd voor deze jongen.

ik zie heel veel mensen hier oordelen maar als je ziet waar hij vandaan komt hij heeft zijn voetbal opleiding gehad van de voetbal academie van eto'o is iets heel anders als je afrika of in zuid america opgroeide zonder niks zonder luxe en in armoede en ajax heeft hem ook voor heel weinig weg gehaald bij barcelona voor ander half ton

3 augustus 2021 om 20:13

Dat is veel te makkelijk wat je nu zegt. Hij verdient vorstelijk bij Ajax en gaat bij Lyon nog meer verdienen. Ajax heeft gezegd achter hem te staan tijdens zijn schorsing en gewoon zijn salaris door te betalen. Daarnaast is het een zeer talentvolle keeper die een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

Mocht de berichtgeving kloppen over Onana's opstelling van de afgelopen weken dan zou ik zijn contract bij Ajax gewoon verscheuren. Ajax-onwaardig en zeer onprofessioneel gedrag, telkens weer ook. Zoek het dan lekker zelf allemaal maar uit grote vriend.

Als Onana op deze manier wil vertrekken, zou ik hem als Ajax aanklagen en aansprakelijk stellen voor de geleden schade door zijn dopinggebruik. Een transfersom kun je niet van hem verlangen, ook zonder dopingschorsing had hij immers kunnen kiezen voor een transfervrij vertrek, maar ik zou wel inzetten op terugvordering van het salaris dat in de geschorste maanden is doorbetaald.

Ik zou als Ajax zijnde zijn salaris die hij opgestreken heeft sinds zijn schorsing terugeisen. Wat een verschrikkelijke naaistreek tov Ajax die hem altijd hebben gesteund. Zo leer je de echte persoon kennen.

Wordt het geen tijd dat Ajax een streep zet door de persoon Onana. Vervolgens alle geleden schade te gaan verhalen op hem. Als werknemer heb je, je werkgever benadeeld door verboden middelen tot je te nemen. Hierdoor mag hij geen werkzaamheden voor zijn werkgever uitvoeren maar ontvangt wel zijn salaris. Door zijn toedoen moet zijn werkgever een extra werknemer in dienst nemen om zijn afwezigheid op te lossen.

Als onana dit afblaast moet ajax direct stopen met betalen van zijn salaris. En daarnaast 6 miljoen plus onkosten wat ajax gemaakt heeft om hem eisen. Anders hem voor gerecht slepen. Dit is misselijkmakend van onana naar ajax toe. Dit doet onana puur om meer geld te kunnen ontvangen (tekengeld).

Ajax moet veel harder optreden tegen Onana. Wil je nu geen transfer? OK, dan salaris terugstorten en pas vanaf november weer betalen. Geen Africa Cup, maar gewoon in Amsterdam blijven. Je weet - net als wat PSV heeft met zorgenkindje Ihattaren - dat deze spelers je naaien waar je bij staat. Om over de zaakwaarnemers maar te zwijgen....

Salaris terugvorderen + schade vergoeding ivm verloren transferwaarde. Pilletje zijn schuld.
Wat een naaier zeg

Onana wat ben je bij mij gezakt zeg! Als je blijft hoop ik dat je weg rot op de tribune, ga bijna denken dat je het expres heb gedaan. Had je eerst nog hoog zitten. Maar je bent een ondankbare geldwolf!

3 augustus 2021 om 22:21

Ik durf zelfs te stellen dat die het expres heeft gedaan...je moet echt een lompe ezel zijn als je zo iets per ongeluk slikt!

Alles wat erop volgt is een gevolg van niet meer willen. Echt een luie nare vent! Weg met hem. Ik zou als Ajax zijnde procederen tegen hem, niet meer opstellen en wegwezen met die drol!

Gewoon een asociale vent...totaal geen enkel fatsoen of opvoeding genoten! En hij was zo geliefd in Amsterdam. Stank voor dank!

Hoop dat die verder flopt nu! En dat clubs inzien dat het een onbetrouwbaar persoon is!

Wel een dikke naaistreek van Onana in mijn ogen naar Ajax toe. Ja hij heeft zeker het recht om te vertrekken. Dat heeft iedereen. Alleen hij heeft Ajax gewoon miljoenen gekost met die vergissing. En Ajax heeft hem zo erg geholpen door zijn salaris gewoon uit te betalen en het juridisch proces aan te gaan. Als dank krijg je dit. Van publiekslieveling naar via de achterdeur de club verlaten. Zo pijnlijk na alles wat hij heeft laten zien bij Ajax de afgelopen jaren.

Tekenbonus? 6 maanden x 2 bij Ajax of 6x 3 of meer bij Lyon. Dus een tekenbonus van 6 miljoen zou je break even spelen maar mis je half jaar bij je nieuwe club.

Ik zie of Lees nooit een interview MET onana. Dus neem het eigenlijk niet zo serieus. Als ik alles moet geloven, dan zou ik nu een bloed hekel hebben aan de keeper die m’n club en andersom veel heeft gebracht.

Wat een obscure hond zeg, hoe schaamteloos kun je zijn!

3 augustus 2021 om 21:35

Idd zelf de fout in gaan en dan iedereen een oor aan naaien. Wat is hij me tegen gevallen zeg !

Eigenlijk is het gewoon onbeschoft zoals Onana zich opstelt. Maar goed, we hebben met zijn grillen te dealen. Als hij niet wil tekenen, prima, dan in januari via de achterdeur naar buiten of anders in juni. Geen tijd meer in steken in deze keeper die volop aan het muiten is. Hopelijk is het ook een keerpunt in z'n carriere en raakt hij in de vergetelheid ! Bah!

Accepteren dat hij je gigantisch genaaid heeft, maar dat je hier ook helemaal niks aan kunt doen!
Overmars had alle touwtjes in handen!
Goed contract, ging richting de absolute top als keeper en alles was klaar om te cashen.

Maar als een speler zo misbruik maakt middels doping dan sta je schijnbaar machteloos.
Schijnbaar is er geen mogelijkheid geweest om hem helemaal kapot te procederen

Heel simpel. Niet meer betalen vanaf nu. Het kost Ajax veel geld en dan gooien ze het alsnog op de doping schorsing

Je zou bijna gaan denken dat hij dat verkeerde pilletje bewust heeft ingenomen, om zodoende er merkwaardigerwijs veel beter voor te komen staan voor een transfer. Moreel volstrekt verwerpelijk wat Onana nu doet, maar Ajax moet nu ook af van het stempel al te goed is buurmans gek. Dus juridisch kijken hoe hem keihard aan (en af!) te pakken. Want anders geef je de spelers een prachtig voorbeeld hoe te handelen om jezelf te verrijken over de rug van jouw club.

Bijzonder eerst er heen willen, nu zijn de clubs eruit en dan weer zelf afhaken. Toch bijzonder en benieuwd naar de reden waarom Onana zich bedacht heeft.

3 augustus 2021 om 23:52

Geld. Niks meer, niks minder. Zijn zaakwaarnemer zal hem wel verteld hebben dat je bij een transfervrije overstap nog een paar miljoen extra in je zak kunt steken als tekenbonus

Zo, het is wel heel duidelijk uit welk hout Onana is gesneden. Niet alleen wilde hij niet bijtekenen nadat hij zelf een pil inneemt en Ajax dik naait!

Hij stelt zich erg slecht op zo! Een voorbeeld van hoe het niet hoort! Het is een schande aan het worden met die vent.

Zo nep als wat. Onder het mom liever lui dan moe zit hij nu zijn zakken te vullen...wat moet je met zo iemand?

Contract ontbinden, salaris terugvorderen en via de achterdeur naar buiten! Wat een stank voor dank zeg!
Zelden gezien zoiets in het voetbal! Bah wat een nare vent!

4 augustus 2021 om 10:46

Hij heeft al twee keer bijgetekend om nog geld op te leveren voor Ajax maar dat zijn jullie vergeten.hij is gewoon een brood voetballer en wil er het meeste uithalen.maar al dat gejank van Ajax heeft alles voor je gedaan is ook alleen maar omdat ze bang waren dat hij helemaal niks meer zou opleveren en echt niet uit goodwill.

Nou.. die maakt een goede indruk op zijn potentieel nieuwe werkgevers. Ik denk dat men zich nog wel even bedenkt voordat ze Onana contracteren.. wat een gedoe zeg..
Ik was echt een fan van hem.. maar man dit is echt treurig

Als ik Overmars was zou ik Onana lekker tot aan de zomer van 2022 rondjes rond een bijveldje laten lopen. Niks verkopen in Januari. Kan me ook niet voorstellen dat een club Onana op dat moment zou willen kopen, want hij wil heel graag naar de Afrika cup, dus tot eind Februari heb je er niks aan.

En dan ben ik benieuwd welke club zich volgend jaar zomer een keeper wil die ruim anderhalf jaar geen serieuze training heeft gehad. Onana wil Ajax naaien, dan zou ik als Overmars zijnde Onana naaien.

Ik was altijd groot fan Onana maar dat is heel snel veranderd in een jaar tijd. Wat een ondankbaar naar mannetje zeg! Respectloos hoe hij met de club waar hij vertrouwen kreeg en de kansen kreeg, en heeft gepakt, nu omgaat. Hij heeft in ieder geval nu een dan minder! Zal hem waarschijnlijk een rotzorg zijn maar hoop dat hij nooit meer onder de lat staat bij mijn cluppie. Gun hem ook geen mooie transfer meer!

Onana gaat niet bijtekenen bij Ajax. Je weet dat er dan alleen maar onzin over geschreven gaat worden. Ik neem het dan ook niet serieus, vooral hoe dit hier wordt opgeschreven.

Hoe kan je mening nou zo veranderen?
Ik zou als ik hem was ook niet naar OL willen, nog liever bij Ajax blijven. Knap hoe snel die van Hero naar zero is gegaan!

Er moeten heel andere regels komen voor het voetbal. Het zou niet mogelijk moeten zijn voor spelers om transfervrij weg te lopen. Stel je voor dat je 100 miljoen betaald voor een speler en een contract van 5 jaar geeft en zijn salaris betaald. Dan moet je aan het eind toch iets aan over houden. Nu heb je vaak niets aan de spelers in het laatste jaar van hun contract. En krijgen ze ook nog tekengeld. Ik weet de oplossing niet. Maar misschien contracten voor onbepaalde tijd. Zal ook wel nadelen hebben voor de club. Maar goed moeten clubs maar over gaan nadenken aangezien ik merk dat vooral de jeugd niet deugt in dit opzicht.

Hij mag zelf zijn toekomst kiezen. Hopelijk pikt Arsenal hem op. Topkeeper voor weinig geld. De maand oktober komen we vast we door zonder hem. November mag hij al keepen.

Gewoon z'n contract uit laten dienen en verbannen naar de tribune. Mee laten trainen met jong Ajax en eventuele schade verhalen op hem. Kortom , de laatste maanden tot een hel maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren